Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Smelte (delfia)fett og sjokolade sammen?

#1

DM sa for siden:

Er det noen grunn til å ikke smelte disse to sammen? (Det står alltid i oppskriftene at de skal smeltes hver for seg og så blandes.)


#2

Hot Lips sa for siden:

Jeg smelter det alltid sammen. Det går så fint, så.


#3

Nextlife sa for siden:

Nope, ingen grunn. Tipper det er slik i oppskriftene på grunn av at dersom fettet har for høy temp vil sjokoladen korne seg, så i stedet for å skrive det lager de det bare vanskeligere :rolleyes:
Jeg smelter fettet først, avkjøler det såpass at jeg er sikker på at sjokoladen tåler det og blander det sammen.


#4

Katta sa for siden:

Jeg heiv begge oppi samme vannbad igår, for jeg ante ikkeno om dette. Det fungerte fint.


#5

Nextlife sa for siden:

Jeg er så slurven at jeg orker ikke styre med vannbadopplegg :D


#6

Lykken sa for siden:

Hva er poenget med vannbad egentlig? Synes det er så styrete, har ingen boller som funker bra over kjelene.


#7

sologmåne sa for siden:

Jeg lagde risboller for første gang i forrige uke, og da hadde jeg delfia-fett og kokesjokolade i samme kjele, rett på plata. Det smeltet fint sammen:) Hadde på svak varme og rørte ofte.


#8

Katta sa for siden:

Poenget er vel å unngå at det blir for heftig varme tror jeg, man har mindre kontroll hvis man smelter rett i kjelen.


#9

Lykken sa for siden:

Okay, så det blir like bra da, hvis man har kontroll på kjelen.


#10

DM sa for siden:

Kjempeflott! Da er det jo bare å ha dem sammen i en panne på en plate på lav varme. :fornøyd: Jeg liker å kunne effektivisere! :D


#11

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker mikro. Men sjokoladen blir liksom ikke tynn og flytende nok, så mulig det blir for høy temperatur. Men til bakst og sånt funker det finfint. Det er til dekking av konfekt osv at det kan bli et problem.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.