Vi skal ha en rolig middag med svigers på nyttårsaften og funderer på hva vi skal servere. Det er uaktuelt med julemat etter etegildet i jula. Svigers har foreslått elg siden de har de i fryseren, men vi skal på middag i romjulen og da serveres det nettopp elg. Vi har lurt litt på kalkun, men jeg har aldri laget det før. Eller om vi bare skal lage litt forskjellig tapas. Vi blir 4 voksne og to små barn.
Rådyrstek, evt elgstek.
Det er nammis nyttårsmat. :)
Og kan lages som et lett eller et tungt måltid alt ettersom egentlig.
Vi lager med mandelpotet, asparges, gulrøtter og soppstuing/saus. Og kanskje noen andre grønnsaker om vi har.
Det vi har lyst på. Kan være vi har fått overdose av festmat og bare vil ha enkel, sterk mat, men vi har hatt tradisjonell mat som kalkun og stilen der også.
Hvis vi er hjemme hos foreldrene mine spiser vi kalkun på nyttårsaften. Hos mannens familie serveres det både pinnekjøtt og ribbe, både julaften og nyttårsaften.
Kalkun er deilig og enkel mat på nyttårsaften. Lett mat som man ikke blir stappestappmett av, utallige muligheter for variasjon. Stek i stekepose, så får du et saftig og godt resultat som praktisk talt lager seg selv.
Det varierer, men ofte kalkun eller pinnekjøtt. I år vet jeg ikke hva vi skal finne på på nyttårsaften så dermed vet jeg heller ikke hva vi skal spise.
Et år feiret jeg og xen sammen med broren min og hans familie, og da laget vi pizza, og det var faktisk utrolig godt etter en jul full av julemat.
Ettersom vi somregel er lei av tung julemat har vi pleid å spise taco. Men nå har det seg sånn at jeg har fått tacostygga. Så da blir det vel noe annet i år.
Kalkun. I fjor ble det hjemmelaga pizza for jeg hadde kraftig halsbetennelse, og hadde ligget 5 dager i strekk i sengen, og siden vi alltid disker opp til nyttårsmiddag så "måtte" vi jo ha i fjor også :knegg: Men det var faktisk godt til en forandring å ha noe annet enn fest og julemat.
Vi har vanligvis reprise av julaften og serverer pinnekjøtt.
Ett år stekte jeg en enorm kalkun og rensket rester halve nyttårsdagen.
Jeg synes en dag med ribbefett og styr er nok.
Etter å ha lest denne tråden lurer jeg litt på å lage en skikkelig smaskens pizza med salat med ekstra mye godt i......Men det går bare om vi klarer å vri oss unna feiring med slekta, og det har jeg liten tro på.. så da blir det vel pinnekjøtt da...
Vi spiser kalkun på nyttårsaften. Det finnes en alldeles fantastisk kalkun-tråd her på FP. Vi visste ingenting om kalkun for 4 år siden, men nå er det en fast tradisjon. Mannen min ble litt forelsket i FP etter den tråden.
Vi går på rundgang hos naboer, så vi får forskjellig. Iår blir det Pinnekjøtt, men vi har også tapas og kalkun - litt avhengig av hvor vi er i nabolaget.
I fjor hadde vi pinnekjøtt. I år skal vi bort, så da vet jeg ikke hva vi skal ha enda. Vi spiser alt vi, og MÅ ikke ha noe spesielt bare fordi det er nyttårsaften. :niks: