Kan en KitchenAid røre smør og sukker hvitt? I så fall må mannen skjønne at jeg trenger en. Prøvde å røre smør og sukker hvitt for hånd i dag og det må defintivt være siste gang. Vi har en slags Philips kjøkkenmaskin som mannen dro med seg fra sitt ungkarsrede og han påstår at det er den beste kjøkkenmaskinen som finnes. Jeg kunne ikke vært med uenig, den kan jo ikke gjøre noe som helst. Hver gang jeg prøver å vispe eller røre et eller annet så fester det seg bare som en klump på vispen og snurrer rundt og rundt. Det blir jo ikke blandet en gang :rolleyes:
Jeg har svart. Den passet best inn hos meg, har litt sånn 'kremete' kjøkken som jeg ikke liker så veldig godt, men som er alt for dyrt og nytt til å skifte ut, så jeg prøver å bryte opp den muffinslooken litt.
Det hjelper veldig å ha mykt smår når man skal røre, det går fortere og lettere selv i maskin. Det er jo selvsagt men tenkte jeg skulle si det likevel ; ) Der noen av maskinene kommer til kort er at motoren går i stykker med for store deiger som gjærbakst og tunge kakedeiger. Ulempen med Kenwood maskinene ( og KitchenAid) er at oppgaver som å røre smør hvitt krever at man stopper maskinen løfter opp armen, og stikker en lang slikkepott nedi for å løse opp fra bunnen av bollen. Den rører ikke inn alt som ligger i bunn av bollen uten manuell hjelp. Det er tungvint når man skal være effektiv. Maskinene med klo og visp som drives ovenfra (Kenwood, KitchenAid) har alltid dette problemet, selv om det ikke er uoverkommelig. Jeg liker både KitchenAid og Kenwood, det er maskine som varer, men jeg er blitt veldig fornøyd med min Assistent ; ) KitchenAid vinner veldig på designet i disse dager, og den er god kvalitet, men neppe bedre enn de andre annerkjente merkene.
Dersom man har en kenwood som ikke rører med seg det som ligger nederst i bollen, så må man rett og slett lese bruksanvisningen og så stille inn vispen på riktig høyde. Enkelpenkel løsning på dette såkalte problemet.
KitchenAid gjør det "dårligere" i tester enn andre kjøkkenmaskiner, men får skryt for at den er fin på benken. Litt som å kjøpe en mixmaster til kjøkkenmaskinpris :ja: .
Så det er valget mellom design og funksjon. I det spørsmålet tenker jeg som en mann. :knegg:
Takk for tips med å justere kroken. Jeg byttet ut min Kenwood Major fordi den bråket noe helt grusomt når det gikk på høye hastigheter, men mine foreldre har samme "krok-problem" med sin Kenwood. Nå har jeg Assistent som jeg har blitt gode venner med, og den gjør alt jeg trenger. Nå er jo KitchenAid en solid og allsidig maskin, gjør alt det som andre kjøkkenmaskiner gjør, men den er mindre. Tror det eneste KA kom dårlig ut på var at maskinen flytter på seg seg når den elter deiger? Jeg har også lurt på om kvanliteten på delene er like høy som den en gang var. Frem til 60 tallet var driv og tannhjul stål, men ser de er av nylon og plast i disse dager, KitchenAid inkludert. Jeg leste nettopp om en dame i USA som har klart å slite ut 3 KitchenAid maskiner de siste 10 årene, noe som fikk meg til å lure.
Vi er så lettlurte og lett påvirkelige; TV programmer, kjøkkenustillinger, reklame har KitchenAid som favoritt, vi programeres ubevist til å velge den maskinen.
Ganske lenge siden jeg fikk Kitchen aid så jeg får ikke valgt noe annet. Men andre har jo muligheten. :) Jeg er veldig fornøyd, den er passe stor for mitt bruk. Og jeg er spesielt fornøyd med at den står på benken, klar til bruk når som helst. Kan tenke meg Kenwood på maskinlift er praktisk også men jeg har ikke plass i kjøkkenskuffene mine. Det finnes forresten ekstrautstyr til Kitchen aid som gjør den mer funksjonell enn en miksmaster. Har ikke investert i noe selv foreløpig.
Hmm, ja samme her, hvordan jeg kom til å lese tråden er jeg ikke sikker på. Sikkert fordi samtalen her har gått mye i kjøkkemaskiner : )
Uansett, KitchenAid er fin og forhåpentlig like solid som alltid. Kenwood-maskinene kan ikke noe gjøre noe mer uten at man skrur på alt ekstrautstyret heller. Forskjellen er mest på kapasitet i bollen og pristilbudene man finner.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.