Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

KitchenAid

#1

konsulenten sa for siden:

Kan en KitchenAid røre smør og sukker hvitt? I så fall må mannen skjønne at jeg trenger en. Prøvde å røre smør og sukker hvitt for hånd i dag og det må defintivt være siste gang. Vi har en slags Philips kjøkkenmaskin som mannen dro med seg fra sitt ungkarsrede og han påstår at det er den beste kjøkkenmaskinen som finnes. Jeg kunne ikke vært med uenig, den kan jo ikke gjøre noe som helst. Hver gang jeg prøver å vispe eller røre et eller annet så fester det seg bare som en klump på vispen og snurrer rundt og rundt. Det blir jo ikke blandet en gang :rolleyes:


#2

mkj sa for siden:

Jada, det kan den! Selv om jeg ikke har gjort det så utrolig ofte da.



#4

mkj sa for siden:

Men det kan nok en vanlig miksmaster gjøre også altså.


#5

konsulenten sa for siden:

Ok, men det blir mellom oss. (Jeg vil at mannen skal kjøpe en KitchenAid til meg til jul).

:glis:


#6

mkj sa for siden:

Jepp - jeg skal ikke sladre altså. Har en KA sjøl, som jeg nok kunne ha klart meg uten om strengt nødvendig.


#7

konsulenten sa for siden:

Hvilken farge har du, da? (Nest viktigste spørsmål :fnis: ).


#8

gnuri sa for siden:

Jeg elsker min røde :hjerter:


#9

mami sa for siden:

Jeg har en rød en:ja:

Skal jeg være ærlig så har jeg ikke brukt den så veldig mye, men den står på benken. Den er stilig!!!:digger:


#10

konsulenten sa for siden:

Men hva bruker dere, da? Hvis dere ikke bruker den?


#11

Filifjonka sa for siden:

Jeg bruker min masse. Den er kremfarget.


#12

Elastica sa for siden:

Jeg har en i hvit (viktigste spørsmål) som jeg bruker masse (nestviktigste spørsmål - eller var det omvendt?). :)


#13

Prilla sa for siden:

Bruker også min mye. Bruker den mer nå, etter at jeg oppdaget at man kan stille ned vispen, slik at den kan vispe mindre mengder. :jupp:


#14

konsulenten sa for siden:

Hehe! :D

Fargevalg blir vanskelig. Tror jeg må ha noe nøytralt. Svart, hvitt, grått eller metall av noe slag...

Jeg prøver stadig å bruke den ubrukelige Philipsgreia, så jeg tror faktisk jeg kunne hatt stor nytte av en KitchenAid.


#15

mkj sa for siden:

Jeg har svart. Den passet best inn hos meg, har litt sånn 'kremete' kjøkken som jeg ikke liker så veldig godt, men som er alt for dyrt og nytt til å skifte ut, så jeg prøver å bryte opp den muffinslooken litt.


#16

konsulenten sa for siden:

Muffinslooken?! Haha, det var et nytt uttrykk for meg :knegg:


#17

arrow sa for siden:

Det hjelper veldig å ha mykt smår når man skal røre, det går fortere og lettere selv i maskin. Det er jo selvsagt men tenkte jeg skulle si det likevel ; ) Der noen av maskinene kommer til kort er at motoren går i stykker med for store deiger som gjærbakst og tunge kakedeiger. Ulempen med Kenwood maskinene ( og KitchenAid) er at oppgaver som å røre smør hvitt krever at man stopper maskinen løfter opp armen, og stikker en lang slikkepott nedi for å løse opp fra bunnen av bollen. Den rører ikke inn alt som ligger i bunn av bollen uten manuell hjelp. Det er tungvint når man skal være effektiv. Maskinene med klo og visp som drives ovenfra (Kenwood, KitchenAid) har alltid dette problemet, selv om det ikke er uoverkommelig. Jeg liker både KitchenAid og Kenwood, det er maskine som varer, men jeg er blitt veldig fornøyd med min Assistent ; ) KitchenAid vinner veldig på designet i disse dager, og den er god kvalitet, men neppe bedre enn de andre annerkjente merkene.


#18

Marit K sa for siden:

Dersom man har en kenwood som ikke rører med seg det som ligger nederst i bollen, så må man rett og slett lese bruksanvisningen og så stille inn vispen på riktig høyde. Enkelpenkel løsning på dette såkalte problemet.

#19

Charlie sa for siden:

KitchenAid gjør det "dårligere" i tester enn andre kjøkkenmaskiner, men får skryt for at den er fin på benken. Litt som å kjøpe en mixmaster til kjøkkenmaskinpris :ja: .

Så det er valget mellom design og funksjon. I det spørsmålet tenker jeg som en mann. :knegg:


#20

arrow sa for siden:

Takk for tips med å justere kroken. Jeg byttet ut min Kenwood Major fordi den bråket noe helt grusomt når det gikk på høye hastigheter, men mine foreldre har samme "krok-problem" med sin Kenwood. Nå har jeg Assistent som jeg har blitt gode venner med, og den gjør alt jeg trenger. Nå er jo KitchenAid en solid og allsidig maskin, gjør alt det som andre kjøkkenmaskiner gjør, men den er mindre. Tror det eneste KA kom dårlig ut på var at maskinen flytter på seg seg når den elter deiger? Jeg har også lurt på om kvanliteten på delene er like høy som den en gang var. Frem til 60 tallet var driv og tannhjul stål, men ser de er av nylon og plast i disse dager, KitchenAid inkludert. Jeg leste nettopp om en dame i USA som har klart å slite ut 3 KitchenAid maskiner de siste 10 årene, noe som fikk meg til å lure.

Vi er så lettlurte og lett påvirkelige; TV programmer, kjøkkenustillinger, reklame har KitchenAid som favoritt, vi programeres ubevist til å velge den maskinen.


#21

konsulenten sa for siden:

Ganske lenge siden jeg fikk Kitchen aid så jeg får ikke valgt noe annet. Men andre har jo muligheten. :) Jeg er veldig fornøyd, den er passe stor for mitt bruk. Og jeg er spesielt fornøyd med at den står på benken, klar til bruk når som helst. Kan tenke meg Kenwood på maskinlift er praktisk også men jeg har ikke plass i kjøkkenskuffene mine. Det finnes forresten ekstrautstyr til Kitchen aid som gjør den mer funksjonell enn en miksmaster. Har ikke investert i noe selv foreløpig.



#23

arrow sa for siden:

Hmm, ja samme her, hvordan jeg kom til å lese tråden er jeg ikke sikker på. Sikkert fordi samtalen her har gått mye i kjøkkemaskiner : )

Uansett, KitchenAid er fin og forhåpentlig like solid som alltid. Kenwood-maskinene kan ikke noe gjøre noe mer uten at man skrur på alt ekstrautstyret heller. Forskjellen er mest på kapasitet i bollen og pristilbudene man finner.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.