Hyacinth sa for siden:
Ok, jeg har fått litt dilla.
Men jeg orker jo ikke å drikke opp en hel flaske på en kveld. Hvor og hvordan lagrer man den, og hvor lenge?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Hyacinth sa for siden:
Ok, jeg har fått litt dilla.
Men jeg orker jo ikke å drikke opp en hel flaske på en kveld. Hvor og hvordan lagrer man den, og hvor lenge?
liefje sa for siden:
Noen portviner skal visstnok bare ha en ukes holdbarhet etter at flasken er aapnet, men jeg har aldri merket noe til det. Jeg synes de holder seg like lenge som Baileys etc., men det er kanskje ulike typer. Spör paa polet. Evt. er det jo bare aa smake paa den - det er det jeg har gjort, og det har aldri vaert noe problem aa drikke, selv etter mange maaneder.
United sa for siden:
De tørre forringes, er min erfaring. I barskapet. Men min erfaring med dem er begrenset. Jeg er litt enklere og billigere i drift, og foretrekker de søte som holder seg i små evigheter. :dulte:
Hyacinth sa for siden:
Det er en Grahams jeg har. Skal jeg sette den i kjøleskapet?
Veronal sa for siden:
Late bottled vintage? Halvflaske? Sett den i kjøleskapet, ja. Den holder lenger enn vanlig vin. Kanskje rundt 1 ukes tid? Minst.
Hyacinth sa for siden:
Thanks. :blomst:
liefje sa for siden:
Jeg tenkte bare paa de söte. Det er de som har holdt seg saa lenge hos oss.
Hyacinth sa for siden:
Har spist mye stilton og portvin i jula. Men hva spiser man egentlig til? Kjeks? Hva slags? Jeg har ofte litt honning/ chutney og nøtter til (eller Romstad gårds julegelé, nam!), men "skal" man ikke legge osten på noe? :undrer: Eller er komboen stilton og portvin best alene?
Nera sa for siden:
Stilton er veldig godt på pepperkaker. :)
Hyacinth sa for siden:
Jøss, det må jeg teste ut. Kanskje ikke med pepperkaker med nonstop på, da. :knegg:
Veronal sa for siden:
Veldig godt på pepperkaker! Du kan også røre stilton sammen med litt portvin slik at osten blir smøremyk før du har den på pepperkaker!
Hyacinth sa for siden:
Takk for geniale tips! :blomst: Jeg må bare pelle av pynten på pepperkakene, forstår jeg. :sukk:
Nera sa for siden:
Snu dem og bruk baksiden? :knegg:
(Evt. sånn kan det gå med flittigliser som baker pepperkaker selv.)
Jeg har pepperkaker, Stilton og fikensyltetøy i skrivende stund, og vurderer et lite glass portvin i tillegg. :)
Hyacinth sa for siden:
Jeg har nå funnet fram (noe seige) pepperkaker, og det var godt med stilton. Jeg fikk en nonstop med i kjeften da, og det var ikke spesielt godt. Men jeg lærte av en kollega at man kan dekorere kakene før man steker, og det er egentlig genialt, men ikke så lett å pelle dem av da.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.