Jeg har 190 baileyskuler som skal ha sjokoladetrekk, og har - med megen møye og stort besvær, som det heter i sangen - fått dyppet omtrent halvparten.
Ikke er de pene, tregt går det, vanskelig er det og sjokoladen oppfører seg ikke som forventet.
(Skal den være så seig??)
Hva er enkleste måten å dyppe marsipan i sjokolade på?
Har dere noen supertriks oppi ermet?
Jeg har sjokoladen over vannbad på kokeplaten hele veien slik at den ikke kjølte seg underveis. Når sjokoladen var perfekt varm var den temmelig tyntflytende, men jeg aner ikke hvor mange grader det er snakk om.
Ellers syns jeg det var lettere å ha den tyntflytende over lang tid når jeg hadde litt delfiafett oppi, men det satte jo smak igjen.
Det med å holde sjokoladen varm er nok et godt tips ja, for sjokoladen blir tykkere jo mer den blir avkjølt, det skal ikke mye til. Og den må være helt flytende og tynn for å få penest mulig resultat. Jeg sliter også med det, men skal prøve å holde dem varm hele tiden nå.
Åh, et slikt MÅ jeg jo skaffe meg! Dyrt? Selges hvor?
Forresten så kan jeg anbefale Ikea sine isbitformer i silikon (?) til konfektformer, i stedet for å kjøpe dyre spesialformer. De er jo geniale og fås i mange former. Jeg har pinner, hjerter og sjøstjerner. Skal kjøpe flere.
Brekk sjokoladen i små biter, bruk vannbad og gjerne stålbolle, vurdér å bruke termometer, nok sjokolade, så kulene får bade og ikke gnis rundt i sjokkisen, legge på fat med gladpack og avkjøles.
Jeg har investert i et eget redskap for formålet. Aner ikke hva det heter, men det ser ut som et dørslag uten hull - eller stålbolle med håndtak, kanskje. Den legges oppå kjelen med kokende vann og fungerer utmerket.
Jeg har også en sånn fra ikea, veldig grei i bruk altså, men til sjokoladesmelting er det best med en kjele som er akkurat bittelitt liten, sånn at det ikke kommer vanndamp oppi.
Og så slenger jeg oppi 5-6 kuler om gangen, bruker to fonduegafler og vipper de litt rundt, og løfter dem også med disse gaflene over på bakepapirkledd brett, som jeg setter i fryseren for å avkjøle sjokoladen hurtig.
Jeg bruker bare ren sjokolade, evt med en liten dæsj likør eller kaffe oppi, litt etter hva jeg lager, delfiafett bruker jeg kun hvis det er veldig viktig at det blir et tynt og blankt lag med sjokolade, og det er det strengt tatt aldri i min verden.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.