Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Konfekthjelp - sjokoladetrekk

#1

Enhjørning sa for siden:

Jah. :sur:

Jeg har 190 baileyskuler som skal ha sjokoladetrekk, og har - med megen møye og stort besvær, som det heter i sangen - fått dyppet omtrent halvparten.
Ikke er de pene, tregt går det, vanskelig er det og sjokoladen oppfører seg ikke som forventet.
(Skal den være så seig??)

Hva er enkleste måten å dyppe marsipan i sjokolade på?
Har dere noen supertriks oppi ermet?

innser at jeg ikke er konditor


#2

Tuppen sa for siden:

Jeg bruker å blande inn litt smør eller delfiafett. Da blir den litt mer medgjørlig.


#3

Enhjørning sa for siden:

Jeg gjorde det. :sukk:


#4

Tuppen sa for siden:

:trøste:
De er sikkert gode uansett. Du kan kansje prøve å ha i enda litt mer smør?


#5

safran sa for siden:

Jeg har aldri prøvd, men kanskje det går an å stikke en coctailpinne inn i kulen og holde i den mens du dypper den i sjokoladen?


#6

Vito sa for siden:

Jeg har sjokoladen over vannbad på kokeplaten hele veien slik at den ikke kjølte seg underveis. Når sjokoladen var perfekt varm var den temmelig tyntflytende, men jeg aner ikke hvor mange grader det er snakk om.
Ellers syns jeg det var lettere å ha den tyntflytende over lang tid når jeg hadde litt delfiafett oppi, men det satte jo smak igjen.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Det med å holde sjokoladen varm er nok et godt tips ja, for sjokoladen blir tykkere jo mer den blir avkjølt, det skal ikke mye til. Og den må være helt flytende og tynn for å få penest mulig resultat. Jeg sliter også med det, men skal prøve å holde dem varm hele tiden nå.


#8

Ru sa for siden:

Jeg bruker sjokoladefondusettet til slikt. Da står skålen over et telys og holdes varm mens jeg holder på.


#9

Dixie Diner sa for siden:

Åh, et slikt MÅ jeg jo skaffe meg! Dyrt? Selges hvor?
Forresten så kan jeg anbefale Ikea sine isbitformer i silikon (?) til konfektformer, i stedet for å kjøpe dyre spesialformer. De er jo geniale og fås i mange former. Jeg har pinner, hjerter og sjøstjerner. Skal kjøpe flere.


#10

Ru sa for siden:

Aner ikke, vi fikk det i gave. Men jeg tror ikke det trenger å være så dyrt, det er enkle greier.


#11

Enhjørning sa for siden:

Jammen, jeg hadde den jo over vannbadet hele tiden!

Cocktailpinner var lurt, verd et forsøk. Men har jeg det? :gruble:



#13

Harriet Vane sa for siden:

Brekk sjokoladen i små biter, bruk vannbad og gjerne stålbolle, vurdér å bruke termometer, nok sjokolade, så kulene får bade og ikke gnis rundt i sjokkisen, legge på fat med gladpack og avkjøles.

Delfiafett og sånt tøys bruker jeg aldri. :niks:


#14

Tangina sa for siden:

Det har jeg og sluttet med - det blir bedre uten.

Jeg har investert i et eget redskap for formålet. Aner ikke hva det heter, men det ser ut som et dørslag uten hull - eller stålbolle med håndtak, kanskje. Den legges oppå kjelen med kokende vann og fungerer utmerket.


#15

Tangina sa for siden:

Her er bilde, fra IKEA


#16

Harriet Vane sa for siden:

Tangina: Smart, hvor fant du en sånn? Pris?

Jeg bruker en enkel stålbolle med dryppkant fra IKEA, ca 25 cm i diameter og ganske lav og flat.


#17

Tangina sa for siden:

Den koster kr 39 på IKEA.


#18

Harriet Vane sa for siden:

Haha, nemlig. Jeg tenkte det var noe fancy fra Rafens eller noe svinaktig dyrt noe fra en fransk konditorlinje eller noe.

Jeg lager jo helst bernaise og hollandaise selv, så dette er jo perfekt!


#19

Tangina sa for siden:

:knegg: Nei, den store investeringen er det ikke akkurat. De har mye smart på IKEA.


#20

Dixie Diner sa for siden:

Oj 39,- kroner? Jøss, jeg må en tur på Ikea snarest! Og delfiafett bruker jeg helst ikke selv heller, det gjør jo bare sjokoladen ekkel!


#21

GydaG sa for siden:

Jeg har også en sånn fra ikea, veldig grei i bruk altså, men til sjokoladesmelting er det best med en kjele som er akkurat bittelitt liten, sånn at det ikke kommer vanndamp oppi.
Og så slenger jeg oppi 5-6 kuler om gangen, bruker to fonduegafler og vipper de litt rundt, og løfter dem også med disse gaflene over på bakepapirkledd brett, som jeg setter i fryseren for å avkjøle sjokoladen hurtig.
Jeg bruker bare ren sjokolade, evt med en liten dæsj likør eller kaffe oppi, litt etter hva jeg lager, delfiafett bruker jeg kun hvis det er veldig viktig at det blir et tynt og blankt lag med sjokolade, og det er det strengt tatt aldri i min verden.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.