Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Soyabasert saus til andebryst?

#1

Pebbles sa for siden:

Vi skal ha andebryst i jula og vi er ikke så veldig glad i appelsinsaus til.

Jeg har ved et par anledninger fått servert en helt mørk saus til and - jeg antar at den har vært soyasausbasert? Noen som har oppskrift på slik saus?

Tok med meg teriyakisaus og en søt soyasaus fra butikken, og håper jeg kan lage noe med basis i disse?


#2

Toffskij sa for siden:

Må du ha saus, da? Jeg pleier å smøre inn andebrystene med en smørje av olivenolje, hvitløk, chili og ymse urter, og så pannesteker jeg dem 8 minutter på hver side (NB! bare for folk som liker andekjøttet relativt rødt) – skinnsiden først, sånn at skinnet blir skikkelig sprøtt. Det er smak og saft i massevis i skinnet og fettet.

Ellers vil jeg tro at portvinssaus/sjy vil kunne være godt, and kler jo litt sødme.


#3

Toffskij sa for siden:

Eller så kunne du jo prøve å legge deg opp mot pekingand, og gå for en soya-honning-løsning. Se her, f.eks.

Nå fikk jeg ekstremt lyst på and. :nam:


#4

Tallulah sa for siden:

Du kan lage saus av sjy, soyasaus, ingefær, honning, salt og pepper, f. eks. Ønsker du den tykk bruker du maizenna.


#5

Pebbles sa for siden:

Takk for tips begge!


#6

amylin sa for siden:

Jeg er veldig glad i kirsebærsaus, jeg. Hermetiserte kirsebær, hell ut laken i en kjele sammen med en kjøttbuljongterning. Reduser til omtrent halvparten av mengden. Ta en spiseskje med cognac og tenn på. Kirsebærene stekes sammen med andebrystene de siste minuttene. Jeg serverer med brekkbønner og fløtegratinerte poteter. Kirsebærsausen er mørk rød!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.