Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp! Fugleskroget er fortsatt dypfrossent!

#1

Slettet bruker sa for siden:

Jeg har en sekskilos kalkun som skal være julemiddag for en bråte mennesker i dag, men den er fortsatt svært så frossen etter mer enn halvannet døgn i kjøleskap. Hva gjør jeg nå da? Hjelp! Noen?


#2

Albertine sa for siden:

Legg den i kaldt vann og pass på at det er vann inni skroget også.


#3

Veronal sa for siden:

Har du fått ut innmaten?


#4

Slettet bruker sa for siden:

Takk, Albertine. Jeg skal prøve det. Må bare få desinfisert oppvaskkummen først. Det er ikke plass til beistet noe annet sted.


#5

Slettet bruker sa for siden:

Nei, jeg har ikke fått ut innmaten. Må den ut først? Jeg har ikke prøvd meg på hel kalkun før, og angrer litt nå på at jeg ikke heller gikk for to-tre kalkunbryst i stedet. Hyl!


#6

Nenne sa for siden:

Det går mye fortere å tine den hvis innmaten er ute. Prøv å helle litt lunka vann over innmatposen da sånn at du får den løs.


#7

Albertine sa for siden:

Legg den i en plastpose og fyll med vann. Så slipper du å desinfisere. Innmaten er frossen den også og den bør du få ut fort, ellers tiner den enda langsommere.


#8

Slettet bruker sa for siden:

Nå ligger den i kaldt vann. Innmatposen var det umulig å få ut.


#9

Albertine sa for siden:

La vannet få virke litt, og så lirker du det du kan.


#10

Veronal sa for siden:

Det er kjempeviktig å få ut innmaten, ja. Den ligger som et fryseelement inni fuglen og motvirker tiningen på utsiden. Så snart den er ute kan du også legge poser med kaldt vann inni fuglen.


#11

Slettet bruker sa for siden:

Innmatposen er ute. Hele fuglen er nedsenket i kaldt vann. Oppi en plastpose (takk for tipset, Albertine). Nå har jeg et visst håp om at dette skal ordne seg.
Trenger jeg å bruke den innmaten til noe?


#12

Albertine sa for siden:

Du kan bruke den til sausen, brune den lett i en panne og bruke stekesjyen. Jeg personlig bruker den ikke. :sparke:


#13

Slettet bruker sa for siden:

Og halsen skal jeg vel kutte av når den tiner, eller?

Jeg må visst google litt.


#14

gullet sa for siden:

Du er helt sikker på at den er død? :blunke:


#15

Slettet bruker sa for siden:

Økologisk kalkun. De har bare kuttet av hodet, ser det ut til. Jeg fikk litt angst der. Tror jeg skal overlate slaktingen til Mannen. :nemlig:


#16

Nenne sa for siden:

Jeg bruner innmaten i pannen og legger den over i en kjele etterpå. Der putter jeg i en grovhakket løk og en oppskåret gulrot eller to og så lar jeg det småputre i noen timer under lokk. Sil av og bruk kraften til sausen. Innmaten kaster du etter kokingen.


#17

Albertine sa for siden:

Hvordan gikk det med kalkunen?


#18

Erica sa for siden:

Jeg hadde også kjøpt en slik kalkun, og ble litt lang i maska da jeg oppdaget at den hadde halsen på fortsatt. Men siden jeg var alene hjemme var det bare å legge til side skrekken og kappe av halsen. Trøsten er at kalkunen var veldig god da. :)

Når det gjelder tining har jeg funnet ut at 2 døgn i kjølerom er faktisk litt i minste laget for å tine en stor kalkun. Den trenger ihvertfall 2.5 døgn.


#19

Slettet bruker sa for siden:

Fuglen ble tint, og gikk i ovnen klokka to. Jeg feilberegnet steketida en smule, og når jeg tok den ut av ovnen, falt den nesten fra hverandre, men den var i det minste mør og fin, og ganske saftig også. Alt i alt gikk det ikke så verst. Tusen takk for hjelpen.


#20

Tjorven sa for siden:

Til neste gang: det finnes en alldeles fantastisk kalkun-tråd her på FP som jeg anbefaler alle å lese FØR de setter i gang med kalkunsteking. Vi koker kraft av innmaten dagen før kalkunen skal serveres. Det blir veldig godt i sausen.


#21

Syrin sa for siden:

Takk Tjorven - vurderer kalkun til nyttår, og har ikkje så god erfaring med det :)


#22

Tjorven sa for siden:

Syrin: vi leste den store kalkuntråden her inne, og fant ut at vi ville prøve oss. Det ble en gedigen suksess, og nå har vi gjort dette tre år på rad. Kalkun er veldig god mat.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.