Vår fantastiske brune og oransje Kenwood major fra tidlig 70-tall er i ferd med å ta kvelden. Vi fikk en del penger til jul, og mannen insisterer på at det må bli ny kjøkkenmaskin. Dette ønsker vi oss av en ny;
Bollen til den vi har nå tar drøye 7 liter. Mindre bolle enn det er i følge han som baker brød uaktuelt.
Den vi har nå er så kul at den kan stå fremme på benken. Det vil jeg at den nye også skal være.
Alle deler må kunne vaskes i oppvaskmaskin.
At det finnes ekstrautstyr er et stort pluss. Her er vi litt blanke på hva det går an å få. Den gamle ble arvet med en bolle og en eltekrok, thats it.
Jeg har kenwood titanium og har den fremme . Denne har også utstyr som går rett i maskinen i forhold til billigere Kenwood Major . Titanium kommer med stålbolle , eltekrok , visp , kspade , mikser og en deigspade til feks brownies og lokk til bollen . I tillegg kan man jo få alt mulig av tilbehør som kjøttkvern , pastamaskin , ismaskin osv.
Nå har jeg googlet litt, og jeg er helt enig. Det er definitivt en Kenwood vi vil ha. Jada, CA har kule farger, men jeg vil ikke ha en som bare ser bra ut, vi lager mat på kjøkkenet vårt.
Da er spørsmålet, hvilken Kenwood? Er Titanium så fantastisk bra og spesiell at det forsvarer å bruke 3000 ekstra på den? Den ser litt bedre ut enn de andre ja. Og den tar vel en del mindre plass - men er det alt? Er det noe ekstrautstyr som bare går på den? Dere som sier dere ønsker dere den i stedet for en med mindre futt; hvorfor?
Er det sånn at utstyret til K.Major ikke går i oppvaskmaskin?
"Vi" lager 3 gedigne brød (brød på 2 liter væske og kanskje 3,5 kg mel). (Mannen argumenterer nå sjarmerende nok at han kommer til å spare tid på å kjøre maskinen flere ganger. "Tenk på hvor mye tid jeg sparer når jeg ikke lenger må veie deigemnene for å få like store brød! :hyper: ")
Brødene mannen min baker skal heve begge plasser. Vissnok.
Han burde egentlig lagd denne tråden selv kjenner jeg. Jeg vil innerst inne ha en mørkegrønn KA. (Er det ismaskin og pastamaskin og kjøttkvern og mandelkvern som ekstrautstyr på KA? )
Det vanlige tilbehørt på de billigste kenwoodene skal ikke i oppvaskmaskin da blir det grått og må skrubbes . Tilbehøret på Titaniumen er i rustfritt stål .
kA tar max en kg mel. I innstruksjonsheftet sier de noe sånt som en liter mel. Nennes rundstykker må jeg elte i to omganger og heve et annet sted. Rålekker på benken ja men ikke særlig praktisk.
Det er ofte "tilbud" på Kenwood Major Mega Pack der det følger med en del tilbehør.
Jeg tror det er den du skal ha. :nemlig:
Den er 1500 W, har 6.7 liters bolle og tar masse deig (2,4 kg faktisk) og er dishwasher safe i følge Kenwood. :værsågod:
Det ser ikke ut at til det er så veeeldig store forskjeller mellom Major Classic og Titanium Major eller hva det nå heter. Det er hvilket materiale selve maskinen er i (Classic er delvis plast, som sikkert 70-talls modellen din (som sikkert er make til den min mor har) mens Titanium er metall), og hvilket materiale bollen er i, og selvsagt futten i den (900W vs 1500W).
Størrerlsen er også ulik ser jeg. Titanum tar mindre plass på benken. Når jeg ikke får farget plast passer stål best til kjøkkenet. Med mindre det er veldig-vanskelig-å-holde-ren stål. Til hva trenger man ekstra futt?
Hmm, jeg redigerte innlegget og la det til, men det kom visst ikke med.
Futt trenger man til store deiger og til å vispe.
Jeg har en food processor uten futt, og den blir varm før den klarer å lage eggedosis. :gal:
Greit å vite. Nå ser jeg at vi faktisk har diverse kroker og visp til retromajoren vår. Det er egentlig en tragedie at vi må ha ny. Den er så fin. :hjerter:
Jeg har både Kenwood Major og KA (på hytta). Er ikke helt enig i at KA er bortkastede penger, men om du er opptatt av at bollen skal være stor, så er Kenwood et helt korrekt valg. :)
Imidlertid har jeg erfart at KA, som står fremme, blir brukt vel så mye, nettopp fordi den er såpass hendig i størrelsen. Jeg bruker den til alt, og den er antakeligvis mer i bruk enn Kenwooden, som jeg har stående i et skap på grunn av plassproblemer.
Jeg synes også det er praktisk å bake ett og ett brød, og da er KA mer enn stor nok.
Det er god plass til en Kenwood på benken vår - vi har jo en der fra før. ;) Det er helt uaktuelt å bake ett og ett brød. Da måtte vi jo bake omtrent hver eneste dag, i stedet for - som nå - en til to ganger i uka.
I know - jeg baker hver dag - men synes av en eller annen grunn at det er praktisk. (Mindre deig, lettvint osv - vet at jeg omtrent er den eneste som synes det, da. :fnise:)
Kenwooden er også helt grei å se på, synes jeg. Enkel og rettlinjet i formen, ingen dikkedarer.