I dag skal jeg prøve å lage pinnekjøtt for aller første gang. Finner mange fremgangsmåter å gjøre det på, men har hørt fra flere at det blir enda bedre i dampovnen. Men jeg finner ikke ut av hvordan jeg skal gjøre det.
Er det bare å slenge de inn i ovnen, og la de dampe x antall timer?
Dersom du blandar 1 stk gulerot og 1 stk litt stor potet i kålrotstappen blir det ekstra godt! Usikker på om det er med i oppskriftene rundt omkring. Mamma pleier å ha ein skvett fløte i også.
Fløte og litt smør, salt og pepper må til i kålrotstappen.
Poteter.
(rødkål og surkål, men det er ikke et must hos mange.)
Og så blir pinnekjøttet ekstra godt om du skjerper det på slutten. 200 grader i ca 10 minutter i vanlig ovn, i langpanne. (på rist blir det for tørt)
Husk å ta vare på skyen du får under dampingen, det er den du serverer som saus.
Takk for svar, dere.
Jeg har ikke tenkt på at det må vannes ut noen timer, så det blir ikke pinnekjøtt i dag. :o Tar igjen det på onsdagen, da tror jeg vi er hjemme.
Inter: Det hørtes godt ut, så den må vi prøve oss på.
Man kan slippe unna med en time eller to i vann dersom man koker det i stedet for å dampe. :nemlig: Og kokekraften er fantastisk å koke komler i. :nam: