Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pinnekjøtt i dampovn?

#1

Smash sa for siden:

I dag skal jeg prøve å lage pinnekjøtt for aller første gang. Finner mange fremgangsmåter å gjøre det på, men har hørt fra flere at det blir enda bedre i dampovnen. Men jeg finner ikke ut av hvordan jeg skal gjøre det.

Er det bare å slenge de inn i ovnen, og la de dampe x antall timer?


#2

Veronal sa for siden:

Det må jo være det samme som å dampe det i gryten. Damp er damp. Tre timer i dampovn. Sikkert på rist slik at de kan renne litt av seg. Lykke til!


#3

Smash sa for siden:

Det var det jeg også tenkte. Hvis det ikke er verre enn det så er det enkelt iallfall. Passer oss bra. :D


#4

Fibi sa for siden:

Det går som ei kule. :jupp: :erfart:


#5

Smash sa for siden:

Så bra!
Da må jeg finne ut hvordan jeg lager tilbehøret. Rotgrøt finnes sikkert på matprat en plass.
Noe annet som er et must?


#6

Alfa sa for siden:

Rødkål og surkål. :nemlig:


#7

Simone sa for siden:

Dersom du blandar 1 stk gulerot og 1 stk litt stor potet i kålrotstappen blir det ekstra godt! Usikker på om det er med i oppskriftene rundt omkring. Mamma pleier å ha ein skvett fløte i også.


#8

Interference sa for siden:

Fløte og litt smør, salt og pepper må til i kålrotstappen.
Poteter.
(rødkål og surkål, men det er ikke et must hos mange.)
Og så blir pinnekjøttet ekstra godt om du skjerper det på slutten. 200 grader i ca 10 minutter i vanlig ovn, i langpanne. (på rist blir det for tørt)
Husk å ta vare på skyen du får under dampingen, det er den du serverer som saus.


#9

Smash sa for siden:

Takk for svar, dere.
Jeg har ikke tenkt på at det må vannes ut noen timer, så det blir ikke pinnekjøtt i dag. :o Tar igjen det på onsdagen, da tror jeg vi er hjemme.
Inter: Det hørtes godt ut, så den må vi prøve oss på.


#10

Interference sa for siden:

Høhø, ja vanne ut er viktig. Legg det i vann dagen før du skal bruke det, og skift vann minimum en gang underveis, så blir det bra.


#11

Fibi sa for siden:

Man kan slippe unna med en time eller to i vann dersom man koker det i stedet for å dampe. :nemlig: Og kokekraften er fantastisk å koke komler i. :nam:


#12

Acsa sa for siden:

Vanne ut er fint. Jeg tror min svigermor har lært det nå. :knegg:


#13

Tonjemor sa for siden:

Muskattnøtt i stappa er et must!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.