Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva har dere til pinnekjøtt?

#1

Filifjonka sa for siden:

Jeg bruker bare kålrabistappe, men er det vanlig med poteter og gulrøtter og evt enda noe mer?


#2

Señora sa for siden:

Poteter, kålrotstappe, pinnekjøtt, sennep, sjy fra pinnekjøttgryta og sossisser.


#3

Mex sa for siden:

Kålrabistappe og poteter. Ikke gulrøtter.


#4

gnuri sa for siden:

Samme har vi :nam:


#5

Didjeridust sa for siden:

Poteter, kålrabistappe og sjy/kraft frå gryta.


#6

Alfa sa for siden:

Rød- og surkål. Også brukar vi sjya frå pinnekjøtet i kålrabistappa.


#7

rajraj sa for siden:

:nemlig:


#8

Kirsebær sa for siden:

Jeg syns pinnnekjøttmåltidet er så trist og virker som om det mangler noe. Pinnekjøtt og bare kålrabistappe er vanlig her også.


#9

Left sa for siden:

Det har vi også.


#10

Filifjonka sa for siden:

Jeg liker best å bare spise kålrabistappe til, så det gjør jeg uansett uten å syns at noe mangler. Enkelt og godt. Men jeg begynte bare å lure på om andre ville savne annet tilbehør, og nå ser jeg jo at poteter er veldig vanlig ihvertfall.


#11

Frances sa for siden:

Vi bruker søtpotet til pinnekjøttet og kålstappa. Den søte smaken mot det salte er helt vidunderlig.


#12

Neket sa for siden:

Vi har potet, kålrabistappe og rødkål til. Jeg pleier å ha noen gulrøtter i stappa, og litt revet muskatnøtt. Nam.


#13

tinkadott sa for siden:

Kålrsbistappe, potet, rødkål og surkål og tykk, hvit saus laget av sky fra pinnekjøttet-det er aldeles nydelig!!!!


#14

Blåbær sa for siden:

Vi har sossiser, flatbrød og rørte tyttebær til også.


#15

LilleLeo sa for siden:

Poteter, kålerabistappe og av og til har vi rødkål også.


#16

Tjorven sa for siden:

Når vi serverer er det pinnekjøtt, vossakorv, kålrabistappe, potet og løksaus (hvit saus laget med masse løk på 50/50 melk og sjy).


#17

Ina sa for siden:

Vi bruker kålrabistappe og surkål til.


#18

Kate sa for siden:

Jepp, det er det vi har.


#19

nolo sa for siden:

Kålrabistappe, poteter og tyttebærsyltetøy. Hos svigermor får vi løksaus i tillegg.


#20

Erica sa for siden:

Vi har pinnekjøtt, mandelpotet, kålrabistappe, sky og vossafår.


#21

Ru sa for siden:

Kålrabistappe og poteter. Og den årlige krangelen om det skal være sjy fra pinnekjøttet i kålrabien eller ikke. :knegg:


#22

Fadese sa for siden:

Pinnekjøtt, poteter, kålrabistappe (tilsatt litt potet), sjy og grov sennep.


#23

carmenzita sa for siden:

Pinnekjøtt,mandelpotet,kålrabistappe,gulrøtter og smeltet smør.


#24

Tangerine sa for siden:

Pinnekjøtt, poteter, rabbestappe, hjemmelaget mør og et salig glis. :D


#25

Carpe Diem sa for siden:

:jupp:
Og pinnekjøttet må være røkt :nam:


#26

Tjorven sa for siden:

Slett ikke. Jeg foretrekker definitivt urøkt pinnekjøtt.


#27

Chanett sa for siden:

Pinnekjøtt, mandelpotet, kålrotstappe, sky og lefser.


#28

Mei sa for siden:

Urøkt pinnekjøtt, kålrabistappe med en touch av gulrot, sosisser, mandelpotet og sjy. I år også blomkål til ære for lillesøster. Og noen persillekvaster som faktisk gjorde seg.


#29

Syrin sa for siden:

Her var mykje rart som eg aldri har høyrt om! Søtpotet høyrdes godt ut til pinnakjøt...

Hos oss er det røykt pinnakjøt (det er best røykt), kålrotstappe og potet. Ingenting anna. Vi brukar ikkje pinnefettet (sky).


#30

Supernala sa for siden:

Pinnekjøtt, poteter, kålerabistappe, sjy, medisterkaker og medisterpølser :P De to siste er for de minste barna :)


#31

Zulu sa for siden:

Poteter, kålrotstappe, vossakorv og sjy. Søtpotet hørtes absolutt interessant ut, ja. :nikker:


#32

Filifjonka sa for siden:

Takk for svar. Ser det er mye forskjellig som brukes som tilbehør. Tror jeg nøyer meg med å legge til kokte poteter. :) Stappen lager jeg med kålrabi + en liten anelse potet og gulrot, og fløte. Den er veldig god. Vi pleier også å servere kraft fra kjøttet, men den går stå i fred for meg.


#33

Pamina sa for siden:

Vi har urøkt pinnekjøtt, som er litt inne ovnen før det serveres, mandelpotet, kålrotstappe med litt gulrot i, vossakrov/mørpølse, gulerter som er kokt med pinnesjyen og pinnesjy.

Ja, og som noen over her sa, et salig glis og strikk i livet.


#34

silje sa for siden:

Pinnekjøtt, som må være røkt for min del, serveres med mandelpotet, kålrotstappe uten ribbefett, gulrot og brokkoli på varme tallerkner.


#35

Molo sa for siden:

Akevitt. :nemlig:

Og kålstappe laget av kålrot, etpar gulrøtter får syns skyld, fløte, salt, pepper, malt muskatnøtt og masse sky fra det urøkte pinnekjøttet som får ligge et fem-minutt i ovnen under grillelementet for å skjerpes.
Mandelpoteter for de som spiser denslags.


#36

veobra sa for siden:

Vi har både røkt og urøkt pinnekjøtt. :nikker:

Ved siden av har vi poteter, kålrabistappe, vossakorv og sky.


#37

Niobe sa for siden:

Poteter, kålrotstappe, sjy, smeltet smør og noen ganger vossakorv.


#38

Bergensis sa for siden:

Kålrabistappe, poteter, rødkål, smelta smør, kjøtkaker, julepølse, vossakorv og grov pølse


#39

Toffskij sa for siden:

Jeg synes pinnekjøtt og kålrabistappe er nok, i grunnen, jeg. Det er en av de der perfekte kombinasjonene. Vi pleier å ha poteter også, men vi spiser dem jo ikke. :knegg:


#40

Filifjonka sa for siden:

Nei, det er grunnen til at vi også har holdt oss til det. I tillegg så er det jo litt deilig med en middag som IKKE trenger fjorten gryter og boller og små skåler, sånn i denne søte juletid. Men jeg kan strekke neg til å koke noen poteter, altså. :) Rødkål og medisterkaker og sauser og smeltet smør får eventuelle gjester klare seg uten.


#41

Mandino sa for siden:

Kålrabistappe, mandelpotet og sjy/kraft.


#42

Senna sa for siden:

Her også.


#43

Teflona sa for siden:

Kålrabistappe, vossakorv, rørte tyttebær, mandelpoteter og sjy må med. Oftest er det også hjemmelagde medisterkaker og hjemmelaget rødkål til.


#44

Evita sa for siden:

Kålrabistappe og mandelpotet.


#45

Macky sa for siden:

Vi også :)


#46

ingling sa for siden:

Kålrabi (kokt i skiver, ikke stappe) og poteter. Til urøkt pinnekjøtt. :nemlig: Mannens familie bruker kålrabistappe.


#47

Mani sa for siden:

Litt søt hvit saus er veldig godt til.


#48

Acino sa for siden:

Kålrabistapp og mandelpoteter, ikke noe annet.


#49

MissS sa for siden:

Jeg blander røkt og urøkt pinnekjøtt. Serverer med mandelpoteter, kålrabistappe med poteter og en gulrot (for fargen), sjy, vossakorv og røkt pølse.


#50

Nasse sa for siden:

Vi har røkt pinnekjøtt. Til det serverer vi øl og akevitt i tillegg til mandelpotet, kålrotstappe, medisterkaker og julepølser. De to siste for barnas skyld. I år så hyar vi økt repertoaret til å inkludere vossakorv også.


#51

Nextlife sa for siden:

Tradisjonelt tilbehør (mandelpoteter, kålrotstappe og sjy) samt akevittgelè.


#52

Susse sa for siden:

Kålrabistappe, mandelpotet og rosenkål.


#53

Olvina sa for siden:

Urøykt pinnekjøt som blir skjerpa nokre få minutt i steikeomnen, poteter, kålrotstappe med potet, fløyte og litt sjy i, heimelaga, grove pølser og sjy frå gryta. Alt blandast og pakkast inn i tynne potetlefser. Og nytast!


#54

ItsOnlyMe sa for siden:

Pinnekjøtt, sky, poteter, kålrotstappe, rødkål, surkål, kålstuing, dampepølser.


#55

Matilda sa for siden:

Jepp, bare at vi bruker røkt pinnekjøtt. Sosissene henger igjen etter fordums ribbemiddager, søstra mi likte ikke pinnekjøtt som barn, så de ble videreført som et barnevennlig alternativ. I tillegg må mamma ha surkål med svisker for å komme i den rette stemningen. Det er kun på julaften vi har sosisser til pinnekjøttet. Om det spises ellers, har vi noen ganger vossakorv og noen ganger bare rotmos og potet. I år feiret vi jul med begge Pjottens besteforeldrepar, så da hadde vi vossakorv til pinnekjøttet og surkål til ribba. Dobbeltmiddag, med andre ord.

(Og jeg fikk nok en gang slått fast at det ikke blir jul uten pinnekjøtt - ribbe er virkelig ikke godt.)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.