Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Karamellpuddinghjelp

#1

Katta sa for siden:

Alle har vel skjønt nå at jeg er amatør på kjøkkenet. :knegg:

Men nå er det altså karamellpuddingen. "Kjenn med baksiden av en fuktig skje. Hvis den føles fast, er den ferdig".

Men altså - hva skal føles fast? Overflata er jo størkna, men den bølger på et vis. Hvordan skal det kjennes ut? Og hvor lang tid må jeg regne med at det tar? Den har stått i 2 t nå.


#2

Isbjørn sa for siden:

Skal bli som gele. Kan den ikke bare stå til i morgen?

#3

Katta sa for siden:

I ovnen?


#4

Snø sa for siden:

2 timer var lenge...i min oppskrift som jeg og mamma har brukt i mange år, står det 45 min. Jeg lagde dobbel porsjon i en form og den tok jeg ut nå i stad etter halvannen time.
Ta en skarp kniv og stikk ned i puddingen og dytt den litt til side, da ser du om den er stiv hele veien.


#5

Snø sa for siden:

Og ja, den bølger når den er ferdig også.


#6

Che sa for siden:

Du er så søt, katta! - Jeg synes du må komme med rapport hvordan nyttårsfeiring går jeg altså.


#7

Katta sa for siden:

Rapport skal bli. :) Jeg regner med det går supert. Jeg har takknemlige gjester. Men jeg kan virkelig, virkelig ikke dette her. :knegg:


#8

Isbjørn sa for siden:

Å,den står i ovnen, he he. Jeg trodde du hadde kokt ingrediensene og hellet det i en skål for å stivne.


#9

Kula sa for siden:

Når det ikke henge noe på skjeen er puddingen ferdig. Den vil bølge veldig, men når den har satt seg blir den fast og fin.

Jeg tror ikke det vil bli særlig bra om du stikker en kniv i den for å se om den er ferdig med en gang du tar den ut av ovnen. Avkjøl den, og sett den i kjøleskapet over natten, eller på ett kjølig sted.

Overkokt karamellpudding kan brukes som dårlige sprettballer, og smaker hoppetau. erfart


#10

Snø sa for siden:

Hvordan ser den ut? Må den stå i ovnen i natt :knegg:


#11

Katta sa for siden:

Det henger ikke noe på skjea når jeg dytter i den, men den bølger veldig. Men da er den kanskje ferdig likevel? Den ser pen ut, det er bare timinga det står på.


#12

Snø sa for siden:

Det har min mor gjort på hundrevis av karamellpuddinger opp gjennom årene og de har aldri blitt ødelagt;) Den står i formen natten over og da setter den seg sånn at "knivhullet" ikke har noen betydning når man hvelver den.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.