Alle har vel skjønt nå at jeg er amatør på kjøkkenet. :knegg:
Men nå er det altså karamellpuddingen. "Kjenn med baksiden av en fuktig skje. Hvis den føles fast, er den ferdig".
Men altså - hva skal føles fast? Overflata er jo størkna, men den bølger på et vis. Hvordan skal det kjennes ut? Og hvor lang tid må jeg regne med at det tar? Den har stått i 2 t nå.
2 timer var lenge...i min oppskrift som jeg og mamma har brukt i mange år, står det 45 min. Jeg lagde dobbel porsjon i en form og den tok jeg ut nå i stad etter halvannen time.
Ta en skarp kniv og stikk ned i puddingen og dytt den litt til side, da ser du om den er stiv hele veien.
Når det ikke henge noe på skjeen er puddingen ferdig. Den vil bølge veldig, men når den har satt seg blir den fast og fin.
Jeg tror ikke det vil bli særlig bra om du stikker en kniv i den for å se om den er ferdig med en gang du tar den ut av ovnen. Avkjøl den, og sett den i kjøleskapet over natten, eller på ett kjølig sted.
Overkokt karamellpudding kan brukes som dårlige sprettballer, og smaker hoppetau. erfart
Det henger ikke noe på skjea når jeg dytter i den, men den bølger veldig. Men da er den kanskje ferdig likevel? Den ser pen ut, det er bare timinga det står på.
Det har min mor gjort på hundrevis av karamellpuddinger opp gjennom årene og de har aldri blitt ødelagt;) Den står i formen natten over og da setter den seg sånn at "knivhullet" ikke har noen betydning når man hvelver den.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.