Jeg skal servere bjørnebær med marengs som dessert i dag. Marengsen lages med å stivpiske eggehviter og så ha i "sukkervann" som er kokt opp og avkjølt litt. Så skal det hele piskes til marengsen er avkjølt.
Det er enda halvannen time til gjestene kommer, så ca 2 timer til desserten skal serveres, men den skal jo inn i ovnen også før servering så jeg vil gjerne ha klart så mye som mulig i forkant. Kan jeg lage marengsen nå, og så sette den i kjøleskapet frem til den skal inn i ovnen?
Kan du ikke bare steke ferdig marengsen da? Den holder seg jo fint den så lenge den ikke blir pakket inn. Jeg lager ofte marengs dagen før også og lar den bare ligge på benken med en kjøkkenhåndkle over til neste dag når den skal brukes.
Den skal ikke stekes på den måten. Man skal ha bær i porsjonsskåler, toppe med marengs, og så steke det i ovnen til marengsen blir gylden. Ellers skulle jeg nok laget den helt ferdig på forhånd, ja.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.