Er det mulig å steke svineribbe dagen før den skal spises? Evt. en del timer før den skal spises. Hvordan er det best å steke og oppbevare den?
Vi skal på julefest med familien til mannen og jeg har fått i oppgave å steke svineribbe noe jeg aldri har gjort før :eek: Det er lite med ovnsplass der vi skal være, men kan sikkert få tid i ovnen til å varme den opp. Blir svoren like god om den blir oppvarmet?
Ja, det går helt fint! På julaften stekte vi ribben om morgenen. Vi lar den kjøle seg ned på benken (utildekket), og så skjæres den fint opp når den er kald. Mye lettere enn å skjære i varm ribbe. Så legges stykkene i langpanne og varmes i ovn igjen før servering. Svoren blir like god, men det er jo viktig at den er helt sprø i utgangspunktet. Og ikke dekk ribben med noe.
Det går fint ja, bare gjør som Niobe sier. Jeg prøvde det senest i dag med rester etter julemiddagen, og det gikk aldeles utmerket. Lurt å varme ribben i serveringsstykker, ellers tar det veldig lang tid. Jeg kjørte den på 230 grader og svoren ble god og sprø.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.