Nettdilla sa for siden:
Noen som har tips om en god salat som passer til kylling eller kalkun? Gjerne også en dressing :)
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Nettdilla sa for siden:
Noen som har tips om en god salat som passer til kylling eller kalkun? Gjerne også en dressing :)
Kaija sa for siden:
Waldorfsalat, definitivt. Med masse krem og mindre majones enn det som står i de fleste oppskriftene.
safran sa for siden:
Appelsinsalat! :) Skjær appelsinen i båter, legg i en skål og bland inn god olivenolje og knust hvitløk.
Ibidelma sa for siden:
Til kylling har jeg som regel alltid Cæsar-salat (klasetomat, agurk, rapidsalat, feta, basilikum, olivenolje, gjerne oliven om man liker det, salt og pepper).
Fibi sa for siden:
Vi har alltid coleslaw til kalkun. :nam:
Nextlife sa for siden:
Litt utenfor tema, men denne salaten har vel strengt tatt ikke noe med Cæsarsalat å gjøre?
Det er noen variasjoner ute å går, men de er knyttet til om det er egg, tomater, parmesan, kylling eller bacon i, men noen faste ingredienser er det; romanosalat, krutonger, ansjos og en kremet dressing.
Rapid, agurk, fetaost og oliven har nok aldri vært cæsarsalatmateriale.
Palmen sa for siden:
:dulte: på Nextlife. Good point!
En god salat er det nok, men noen Cæsarsalat er det ikke!
Merete sa for siden:
noen som har noen nydelige oppskrifter på waldorf og coleslaw :D
Jessica sa for siden:
Waldorf: www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=7850
Coleslaw: www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=9092
Merete sa for siden:
er de gode da???? noen som har prøvd matprat oppskriftene?
Mandino sa for siden:
Vi hadde en nydelig fennikelsalat til kalkunbryst i dag. Skjær en fennikel i tynne skiver og vend den i litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Skjær opp 2 stk hjertesalat og 2 vårløk. Ta et beger lettrømme og tilsett sitronsaft, salt og pepper. Vend inn fennikel, vårløk, salat og en stor håndfull valnøtter.
Jessica sa for siden:
Waldorfen laget jeg igår. En helt ordinær waldorf. Ja, den var god ;)
Palmen sa for siden:
Harriet Vane sin coleslaw er god: 1/4 kålhode, finstrimlet på mandolin. (Eier du ikke et slikt vidunderlig redskap så skjærer du så tynt du bare klarer med kniv)
2 store gulrøtter grovraspes
1/2 boks rømme i blandes 1 ts sukker, 1 ts eplesidereddik, 1/2 ts salt og litt pepper, samt en dæsj majones. Bland alt sammen sammen, smak til med evt mer syre, sødme, salt eller det som måtte mangle. Ferdig!
Ibidelma sa for siden:
beklager. jeg mente gresk salat, og det skulle også være rødløk i :cool:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.