Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Barnevennlig og god nyttårsmeny som selv jeg klarer å lage?

#1

Maverick sa for siden:

Hjelp.

Jeg gidder ikke mac&cheese på nyttårsaften altså, men pinnekjøtt (som jeg selv liker best) er uaktuelt for småbarna. Kalkun er en mulighet, men ikke superpop hos de voksne deltagerne.

Finnes det noe supergodt og barnevennlig som ikke krever at man er en Anatole på kjøkkenet?

:gruble:


#2

Katta sa for siden:

Det er ikke helt uvanlig å servere pølser sammen med pinnekjøttet har jeg hørt.


#3

Storm sa for siden:

Helstekt kylling med tilbehør de liker. Barna her i huset elsker kylling, og med en god saus og ovnsbakte grønnsaker og poteter er det en festmiddag.


#4

Katta sa for siden:

Alle typer stek går jo? Røkt juleskinke med saus, poteter og gode grønnsaker er godt og lettvint.


#5

Maverick sa for siden:

Helstekt kylling. Det innebærer ikke en sånn grillet sak fra ICA, nei? :blond:


#6

Nasse sa for siden:

Vi har fondue. Biffkjøtt, svinefilet og kjøttpølse (ev sossisser) i terninger. Grønnsaker, saus, potetgull og baguette/loff til. Ungene elsker å ordne til sine egne spyd, spise i eget tempo. Det man må passe på er gryta med kokvarm olje på bordet. Det går som regel bra, så lenge man har lagd klare og gode regler på forhånd, som ikke minst barna vet om. Ikke røre gryta, er barna små så tar voksne pinnene ned og ut av gryta, f.eks.

www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=10965


#7

Katta sa for siden:

Neinei. Du kjøper en rå en. Tilberedingen er kalkun-ish.



#9

Blåbær sa for siden:

Jeg syns man kan spise hva som helst på nyttårsaften jeg. Mer stemningen rundt som er viktig.

Vi skal ha kalkun da, men ting jeg kunne vurdert på menyen: ovnsbakt laks, parmesankylling, tapas, steik. Gode "søndagsmiddager" med andre ord. Alle disse tingene er ganske enkle å lage.


#10

Sundae sa for siden:

Taco. :nemlig:


#11

Maverick sa for siden:

Åja, den Nigella-saken?

:har kokeboken:


#12

Stine-mor sa for siden:

Det er menyen jeg går for i år. Mannen jobber til kl 23, så det blir barna og jeg frem til da.. Hrmf.


#13

Dragen sa for siden:

Ja. Den er veldig god. Med potetmos, brun saus, og rosenkål stekt sammen med bacon.

Til dessert kan man ha Tinetoffs sjokoladefondant og is.


#14

Maverick sa for siden:

Colman's sennepspulver? :gruble:


#15

Mauser sa for siden:

Eller Tubbykrem.



#17

Benzo sa for siden:

Får du på Ica.


#18

Katta sa for siden:

Tapas er også kjekk nyttårsmat.


#19

Dixie Diner sa for siden:

Gul, firkantet boks som selges stort sett overalt. Veldig god.
Hva med tapas? Det er jo noe alle elsker og som kan gjøres veldig barnevennlig.


#20

Left sa for siden:

I form i ovnen, på laaaaaangstek med masse deilige grønnsaker oppi. Servert med kokte poteter og skikkelig god fløtesaus. :nam:


#21

Maverick sa for siden:

Fantastisk.

Jeg blir alltid så glad av det kitch-kapittelet, helt til jeg begynner å lese og innser egne begrensninger. :knegg:


#22

Maverick sa for siden:

Altså, colaskinke, maispudding og denslags er jo kult! Må prøve.

Tapas er ikke helt my thing, ikke hjemme.


#23

Dragen sa for siden:

Jeg tenkte jeg ikke skulle utfordre henne på det.

Men altså - tubbykrem:

Frosne bær, litt sitronsaft og 1 dl melis kjøres i blender til det ligner på is.

Vi hadde ikke sitronsaft i går, da brukte jeg ett glass sterk solbærsaft til 4 dl bær og 1 dl melis.

Alle mål er cirkamål.


#24

Interference sa for siden:

Eventuelt så lager du NJ kylling. :nam:
Det er en form for colakylling. Pip så skal du få oppskrift.


#25

Maverick sa for siden:

De har kremet mais på Jacob's? Jah. Selvfølgelig har de det. :nemlig:


#26

Isolde sa for siden:

Biff pleier vi å ha på nyttårsaften. Men mye godt tilbehød.

Men her i huset spiser alle store og små pinnekjøtt. De som ikke spiser det i familien min får som oftes ekstra gode pølser kjøpt fra slakter fek.


#27

Hyacinth sa for siden:

Jeg er ikke glad i kalkun sånn til vanlig, men i år skal jeg lage Gordon Ramseys julemeny med kalkun og masse tilbehør. Der burde det være noe for enhver smak. Jge har hørt rykter om at oppskriftene vises på youtube.


#28

Interference sa for siden:

Det klarer du helt fint selv, det er kjempelett.


#29

Maverick sa for siden:

Nå må du ikke glemme hvem jeg er, Inter. :sparke:


#30

Dixie Diner sa for siden:

Kremet mais klarer du å lage altså, det er bare å ha ingredienser i gryte og røre, omtrent. I hvert fall den Fibi lager, den er knallgod.


#31

Benzo sa for siden:

Kremet mais er rett og slett tykk hvis saus med maiskorn oppi.


#32

Maverick sa for siden:

Det er lettere å åpne en boks.

Jeg må få lagt kjøkkengulvet før nyttårsaften for å få den riktige feelingen, kjenner jeg. :flirer:


#33

Mauser sa for siden:

Hvilket gulv skal du ha?


#34

Maverick sa for siden:

Svarte og hvite selvklebende vinylfliser, legges i sjakkmønster. :jupp:


#35

Benzo sa for siden:

Men, boksen smaker ikke like godt....


#36

Maverick sa for siden:

Håkkei. :knegg:

Om jeg først skal begynne på en stek som skal trekke i cola og smøres inn med sirup og stappes med nelliker - da kan jeg jaggu tillate meg en boks med kremet mais.


#37

Dragen sa for siden:

Jeg forstår virkelig ikke hva du skal med den maisen?

Potetmos. Bacon og rosenkål som stekes sammen i stekepanna. Brun saus. Det holder.


#38

Interference sa for siden:

Hehe, Neida, men til og med du klarer å lage det. :jupp:

Japp, og kanskje bruke en stapper for å mose maiskornene litt.

Oooh, bilde når du er ferdig. Det kommer til å bli knallbra sammen med skapene.

Klarer du colakylling, klarer du kremet mais altså.
Men ja, seff, det er du som serverer, du kan tillate deg alt du vil! :D


#39

Interference sa for siden:

Fordi kremet mais er himmelsk godt!


#40

Maverick sa for siden:

Til maispuddingen på neste side. :nemlig: Ungene digger mais.



#42

-ea- sa for siden:

Hmmm.... i cola. Kanskje man skulle prøve seg?


#43

Hobbes sa for siden:

Supergod. Kan noen legge ut link på oppskrift til kremet mais, plis?


#44

Palmen sa for siden:

Bra du hadde foreslåt skinke i cola allerede, Dragen. Om vi hadde spist svinekjøtt hadde det definitivt vært på vår meny. Kremet mais (vi snakker creamed corn her ja?) høres godt ut også. :nam: som tilbehør?


#45

Hobbes sa for siden:

Nei, Palmen, i maispudding. :har også boka:


#46

Hobbes sa for siden:

Du och jag, Mav. :dulte:


#47

daffy sa for siden:

Hmm, nå ble jeg også litt fristet til å gå for colaskinke til nyttår. :meelooper: Eksakt hvilken Gildeskinke bør man gå for her da? Lettsaltet, eller naturell?


#48

Mauser sa for siden:

Ikke saltet, ikke røkt.


#49

Hobbes sa for siden:

Har ikke Gilde en skinke som heter Juleskinke? Tror det blir riktig.


#50

Maverick sa for siden:

Hmpf, den voksne gjesten synes det høres forferdelig ut. Da kan han få lage maten selv!


#51

Mauser sa for siden:

Pfft. Det smaker svinesteik. Er han muslim, eller?


#52

Blåbær sa for siden:

Du spørr ikke gjestene hva de vil ha. Hjemme hos deg, du kokk, du sjef. :nemlig:


#53

Hobbes sa for siden:

Enten spiser han det du lager, eller så får han la vær å spise. :nemlig: Det høres egentlig litt disgusting ut, men det smaker himmelsk!


#54

Dragen sa for siden:

Ja, men den er ferdig kokt og over dobbelt så dyr som om du kjøper en rå. Som bare heter skinkesteik.


#55

Dragen sa for siden:

Har du spurt hva han skal diske opp med?


#56

Ami sa for siden:

Nå ble jeg sulten.

Dette blir så bra. Han har bare å si takk og glede seg. :nemlig:

Så Tubbykrem finnes, altså...? Jeg var sikker på at Mauser var grisete igjen. :knegg:


#57

OlleVia sa for siden:

Vi skal ha pinnekjøtt mens 5 åringen får sin favoritt mat som er pølse i lompe.:p

#58

Kaprifol sa for siden:

Hattifnatt: Jeg er helt sikker på at klassisk skinkesteik fungerer utmerket til Dragens forslag. Jeg vil faktisk si det så sterkt som at den må ikke være røyka. Jeg fikk vann i munnen av ideen, skinkesteik i cola minner veldig om min måte å lage skinkesteik på julaften, sånn kryddermessig. Jeg pleier nemlig å gni inn kjøttet med salt, pepper og ingefær. Snadder. :nam:


#59

Tangina sa for siden:

Vi lager alltid lammelår på nyttårsaften - enkelt å lage og det liker i hvert fall mine gutter. I år har jeg tenkt å lage forrett også: dadler med bacon - mine gutter elsker bacon, og jeg tror kanskje dette kan falle i deres smak. Til dessert skal jeg lage blomsterpotter med is og knust oreokjeks som det var en tråd om her for leden.


#60

Dragen sa for siden:

Ja.


#61

Sol sa for siden:

Det høres godt ut, syns jeg og må prøves en gang. Selv skal naboen lage thaimat og jeg holder i skrivende stund på å lage to typer sorbet til dessert. Samt at jeg er god på å stille med vin.

Til en annen gang kan jeg tipse om Jamies sitronkylling. Enkel og utrolig godt. Og pupulær blant barn i alle aldre.


#62

Slettet bruker sa for siden:

:skeptisk:

Nødplan: Lasagne. Du trenger lasagneplater, gulrot, kjøttdeig, ost, persillerot, buljong, en boks hakket tomat og en boks tomatpure samt smør, litt mel og melk.

Den er 100 % umulig å ikke få til ihvertfall. Kan man steike kjøttdeig så er man faktisk over det vanskeligste.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.