Jeg gidder ikke mac&cheese på nyttårsaften altså, men pinnekjøtt (som jeg selv liker best) er uaktuelt for småbarna. Kalkun er en mulighet, men ikke superpop hos de voksne deltagerne.
Finnes det noe supergodt og barnevennlig som ikke krever at man er en Anatole på kjøkkenet?
Vi har fondue. Biffkjøtt, svinefilet og kjøttpølse (ev sossisser) i terninger. Grønnsaker, saus, potetgull og baguette/loff til. Ungene elsker å ordne til sine egne spyd, spise i eget tempo. Det man må passe på er gryta med kokvarm olje på bordet. Det går som regel bra, så lenge man har lagd klare og gode regler på forhånd, som ikke minst barna vet om. Ikke røre gryta, er barna små så tar voksne pinnene ned og ut av gryta, f.eks.
Jeg syns man kan spise hva som helst på nyttårsaften jeg. Mer stemningen rundt som er viktig.
Vi skal ha kalkun da, men ting jeg kunne vurdert på menyen: ovnsbakt laks, parmesankylling, tapas, steik. Gode "søndagsmiddager" med andre ord. Alle disse tingene er ganske enkle å lage.
Jeg er ikke glad i kalkun sånn til vanlig, men i år skal jeg lage Gordon Ramseys julemeny med kalkun og masse tilbehør. Der burde det være noe for enhver smak. Jge har hørt rykter om at oppskriftene vises på youtube.
Om jeg først skal begynne på en stek som skal trekke i cola og smøres inn med sirup og stappes med nelliker - da kan jeg jaggu tillate meg en boks med kremet mais.
Bra du hadde foreslåt skinke i cola allerede, Dragen. Om vi hadde spist svinekjøtt hadde det definitivt vært på vår meny. Kremet mais (vi snakker creamed corn her ja?) høres godt ut også. :nam: som tilbehør?
Hmm, nå ble jeg også litt fristet til å gå for colaskinke til nyttår. :meelooper: Eksakt hvilken Gildeskinke bør man gå for her da? Lettsaltet, eller naturell?
Hattifnatt: Jeg er helt sikker på at klassisk skinkesteik fungerer utmerket til Dragens forslag. Jeg vil faktisk si det så sterkt som at den må ikke være røyka. Jeg fikk vann i munnen av ideen, skinkesteik i cola minner veldig om min måte å lage skinkesteik på julaften, sånn kryddermessig. Jeg pleier nemlig å gni inn kjøttet med salt, pepper og ingefær. Snadder. :nam:
Vi lager alltid lammelår på nyttårsaften - enkelt å lage og det liker i hvert fall mine gutter. I år har jeg tenkt å lage forrett også: dadler med bacon - mine gutter elsker bacon, og jeg tror kanskje dette kan falle i deres smak. Til dessert skal jeg lage blomsterpotter med is og knust oreokjeks som det var en tråd om her for leden.
Det høres godt ut, syns jeg og må prøves en gang. Selv skal naboen lage thaimat og jeg holder i skrivende stund på å lage to typer sorbet til dessert. Samt at jeg er god på å stille med vin.
Til en annen gang kan jeg tipse om Jamies sitronkylling. Enkel og utrolig godt. Og pupulær blant barn i alle aldre.
Nødplan: Lasagne. Du trenger lasagneplater, gulrot, kjøttdeig, ost, persillerot, buljong, en boks hakket tomat og en boks tomatpure samt smør, litt mel og melk.
Den er 100 % umulig å ikke få til ihvertfall. Kan man steike kjøttdeig så er man faktisk over det vanskeligste.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.