Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Halsbrann av hvete

#1

Hyacinth sa for siden:

Er dette normalt? Er det flere enn meg som får intens, uutholdelig halsbrann ved for mye inntak av hvetemel/ hvitt mel? Det er helt påfallende. Skjer hver gang jeg spiser en hvetebolle eller noe sånt. I jula har det blitt mye fine rundstykker og annen fin gjærbakst. Jeg har gått med konstant halsbrann.

Trodde man fikk dette av fet mat? :undrer:


#2

Benzo sa for siden:

Jeg får halsbrann av hveteboller pga kardemommen. :nemlig:


#3

Hyacinth sa for siden:

Hm, det har ikke falt meg inn, men jeg bruker jo kardemomme litt ellers også. Og det er ikke kardemomme i aniskringlene vi spiser til jul, helle rikke rundstykkene.


#4

Benzo sa for siden:

Gjær?


#5

Hyacinth sa for siden:

Det kan være, men jeg kan spise annen gjærbakst, selv om jeg ikke spiser det så ofte. Grov gjærbakst går som regel greit. Det er hvitt hvetemel jeg føler jeg reagerer på. Boller er aller verst.


#6

Benzo sa for siden:

Du får bake grove boller neste gang. :knegg:


#7

ingling sa for siden:

Jeg reagerer på hvitt hvetemel også, så det er slett ikke utenkelig. Spelt funker stort sett greiere for meg. Det er jo en form for hvete, men mindre raffinert.


#8

Hulda sa for siden:

Jeg har ikke hatt halsbrann siden jeg startet på ketolyse, så det er ikke fet mat som har utløst halsbrann til meg nei...


#9

ingling sa for siden:

Hva en får halsbrann av varierer jo hos de enkelte. Spiser du lavkarbo til vanlig, Hyacinth?


#10

Hyacinth sa for siden:

Nei, ikke jeg heller (lavkarbo), men i jula har det blitt mye drittmat, gitt..


#11

Hyacinth sa for siden:

Ja, det gjør jeg.

Men jeg har merket før også, pre-lavkarbo, at jeg fikk halsbrann av hveteboller.


#12

ingling sa for siden:

Skjønner. Det er slett ikke uvanlig å reagere på hvete, så forundrer meg ikke om du gjør det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.