Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppbevaring av nybakte rundstykker

#1

SpetakkelRandi sa for siden:

Baker rundstykker som skal spises i lunsjbesøk i morgen tidlig.. de kommer straks ut av ovnen.. hvordan kan jeg oppbevare dem best for at de skal holde seg kjempe fersk og gode til i morgen..?? plastpose?

De rundstykkene jeg baker blir alltid harde og tørre dagen etter og det nekter jeg skal skje denne gangen!!!! trass


#2

Niobe sa for siden:

Frys og tin langsomt i ovn.


#3

GydaG sa for siden:

Ville ha lagt de i poser før de er helt kalde, lunka altså. Evt slengt dem kjapt ut til avkjøling og puttet i frysern. Da kan man lunsteke dem i morgen, og det blir nesten som nystekt det.


#4

SpetakkelRandi sa for siden:

hvordan lunsteker jeg dem i morgen.. :skremt:


#5

Teofelia sa for siden:

Du må fryse dem i kveld og tine dem langsomt i ovn rett før de skal serveres. Da smaker de helt nybakt i morgen.


#6

Guttemammis sa for siden:

Samme gjør jeg, og så passer jeg på å ikke steke for lenge.


#7

Irma sa for siden:

Jeg ville ha fryst, og tatt opp i morgen tidlig. Ikke tint i ovn. Nest best synes jeg det er å legge rundstykker i et kjøkkenhåndkle. Da får det litt luft og blir ikke gummi i konsistensen.


#8

SpetakkelRandi sa for siden:

hvor lenge skal jeg varme dem i ovnen nå., vi skal spise kl 11 ca, de ligger i frysen enda.


#9

Syrin sa for siden:

Eg hadde tatt dei ut av frysen nå - lagt dei på ei fjøl eller noko med håndkle over, slik at dei tiner raskt.

Og varma i ovn til slutt, men er usikker på kor varmt og kor lenge. 150 grader i 10 minutt? Usikker.


#10

Lyppa sa for siden:

Du trenger ikke å varme dem. Legg dem på ei rist og tin i vanlig romtemperatur, jeg ville tatt dem opp en time før de skal spises.


#11

Syrin sa for siden:

Men dei er da enda betre når dei er lunkne, syns eg da. :) Det er best om dei er tint før du varmar dei forsiktig - du vil ikkje ha rundstykke som er frosne inni og tørre utanpå.


#12

SpetakkelRandi sa for siden:

jeg har nå satt de inn på 50 grader med folie over... ?


#13

Syrin sa for siden:

Tja, eg hadde tenkt at ein time i ovnen ville gjere dei tørre. Trur eg hadde valgt å tine dei på benken i alle fall i 45 minutt, og så ha dei i ovnen like før gjestene kjem.

Men eg er ingen ekspert på dette altså. Kor er ekspertane hen??


#14

Rug sa for siden:

Jeg pleier å ta dem rett fra fryseren og inn i ovnen på 50 grader. Ha dem i en plastpose. Den smelter nemlig ikke på så lav varme, og gjør at rundstykkene ikke tørker inn - de blir akkurat som nybakte. Det tar litt tid å få dem gjennomvarme slik, men det er det verd!


#15

Elisabet sa for siden:

Jeg tar rundstykkene bestandig rett fra fryseren og steker dem på 150 grader i 10-15 minutter. Smaker da som nybakte igjen. Jeg synes ikke rundstykker blir noe gode når de tiner i romtemperatur. Har ikke prøvd med kjøkkenhåndkle over da.


#16

Teofelia sa for siden:

Ikke på så lav temperatur som 50 grader. Da blir de bare tørre. Varm dem på ca. 150 grader og følg med dem så de ikke blir overstekt. Da trenger de kanskje 10 min i ovnen, men det avhenger av hvor frosne de er, så det er lurt å passe litt på.

Rugs variant med plastpose har jeg ikke prøvd, dog.


#17

Rug sa for siden:

Det kan ikke være så lavt som 50 hvis de ikke er i en tett pose, nei. Hele hensikten er vel å bevare fuktigheten, det går ikke hvis de blir liggende for lenge.


#18

SpetakkelRandi sa for siden:

de sto i en time på 50 grader og satt opp til 100 grader siste 10 minuttene og de ble veldig god.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.