Smurfine79 sa for siden:
eller er det noen her som andre fristende forholdsvis enkle og tilbered oppskrifter med alt av tilbehør etc til?:D
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Smurfine79 sa for siden:
eller er det noen her som andre fristende forholdsvis enkle og tilbered oppskrifter med alt av tilbehør etc til?:D
Matilda sa for siden:
Næsj. Jeg er vant til finnbiff, selv om vi noen ganger har hatt kalkun også. Tilfeldig utvalgt oppskrift fra nettet her.
trøtt sa for siden:
Jeg er vant til pinnekjøtt på nyttåraften.
Matilda sa for siden:
Pinnekjøtt kan aldri bli feil! :nam:
Guttemammis sa for siden:
Ja :D
Isolde sa for siden:
Jeg har aldri hatt kalkun på nyttårsaften. Som oftes pinnekjøtt. Men siste årene har vi hatt biff på grunn av gjester med allergi mot pinnekjøtt.
Smurfine79 sa for siden:
Pinnekjøtt er nam og enkelt så kanskje det blir det, men kunne liksom tenkt meg litt "lett" mat nå etter jula :knegg:
Nasse sa for siden:
Fondue
Smurfine79 sa for siden:
Oppskrift? :D:D
Honda sa for siden:
Jeg er vant med pinnekjøtt på nyttårsaften . Hatt det gra jeg var lita. Og ribba julaften, men da jeg var 10 år begymnte vi å ha kalkun/kylkun på julaften. I år er vi bedd til et vennepar på kalkun.
Svigersene brukte og pinnekjøtt på nyttårsaften
Nasse sa for siden:
www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=10965
Man trenger ikke oppskrift som sådan, men man bør ha en fondugryte, noe à la denne:
Av mat kan man ha biffkjøtt, svinefilet, sossisser/kjøttpølser i passelig store biter, grønnsaker: løk, squash, paprika, tomat, sjampinjong, babymais, eller hva en måtte ønske. I selve gryta må det være varm olje. Du har olje oppi gryta som du varmer på komfyren, når oljen er varm nok setter du gryta på bordet og det er klart til servering. Ved siden av kan du ha diverse sauser slik som aïoli, eller hva du måtte ønske. Du kan finne noen i glass på butikken, eller oppskrifter på matprat.no (se lenka over her). I tillegg kan du ha potetgull og baguette/loff. Barna mine elsker dette i hvert fall. De kan spise hva de ønsker og i sitt eget tempo. Til de riktig små barna så må man hjelpe til og så må man være forsiktig i og med man har å gjøre med varm olje, og det kan sprute. Det kan være lurt og ikke ha den fineste duken på bordet (erfart).Mjau sa for siden:
Vi har hatt rådyr de siste årene.
Ellers kan man jo ha akkurat det man vil da. SÅnn som ellers i året. ;)
Ivars_mamma sa for siden:
Her er det ofte pinnekjøtt, tapas el som blir servert på nyttårsaften. I år tror jeg det blir reinsdyrsteik.
Ellers vil jeg slå ett slag for grønnsaksbuljong i fondu. Nå har vi riktignok en kombivariant med slike raceletteskuffer under, så vi har ikke grønnsakene oppi fonduen, men i skuffen under og med ost på. Derfor bruker jeg buljong i selve fonduen til å steke kjøttet i. Synes det er mye bedre og uten den fettete smaken man før av olje.
Timmi sa for siden:
Vi har and.
gnuri sa for siden:
Vi har ofte hatt koldtbord/tapas på nyttårsaften.
Drømmedama sa for siden:
Helstekt okse indrefilet, enkelt og lekkert. Vi har det hvert år, uansett hvor mange vi blir funker det fint. Tilbehøret varierer, i år feirer vi rolig med svigers og velger klassisk;fløtegratineterte poteter, rødvinsaus og salat.
Frøydis sa for siden:
Her blir det oksestek i leirgryte. Med poteter, gulrøtter og smørstekt rosenkål til. Brunsaus laget av sjyen etter steka.
livit sa for siden:
Vi skal ha pinnekjøtt :nam:
Skremmern sa for siden:
Nyttårsaften er en deilig dag. Den feirer vi som regel hjemme, og da spiser vi nett det som passer oss - ikke hva tradisjonen sier vi skal spise.
Så alle får det de ønsker. Storesøster har bestilt tomatsuppe og pitabrød, jeg skal ha ovnsbakt laks, mannen skal ha pinnekjøtt og mellomsøster og lillebror spiser litt av alt.
Dixie Diner sa for siden:
For meg er det akkurat det samme hva vi har, bare det er noe skikkelig godt. Ikke pølser og potetmos, liksom (selv om det også er godt, alt til sin tid). Pinnekjøtt er en sikker vinner, alltid. Vi har også hatt tapas på nyttår, det er knallgodt.
Pingis sa for siden:
Tapas her også, for da kan alle bidra, og jeg slipper å lage all maten. Veldig viktig aspekt.
Teflona sa for siden:
Vi har alltid kalkun, det er jo lettvint og nokså godt. Hadde jeg fått velge, hadde jeg laget scampi og andre lettere retter, dvs noe tapasopplegg.
Skremmern sa for siden:
Jeg har scampi i frysern, det blir middagen på søndag! Fytti steike så godt det er!
Hobbes sa for siden:
Vi har alltid kalkun hos mamma og pappa. Vi har fått servert mye rart når vi har vært hos andre - koldtbord, lammestek og et år var det mexicansk tema med både tacos, enchiladas, burritos, fajitas, 7-layer dip...
Dixie Diner sa for siden:
Nam. Mannen min pleier å lage en fantastisk rett med scampi og pasta. Den er så enkel at det ikke høres så godt ut som det er, men jeg tror sjelden jeg har spist så mye som de gangene vi har hatt det. Han steker scampi med hvitløk og chili (fersk, rød), og tilsetter delte sukkererter på slutten. Han bruker endel olivenolje når han steker slik at det blir litt "vått". Så blandes det hele med nykokt tagliatelle og serveres med nystekte baguetter. :nam:
Niobe sa for siden:
Selvsagt ikke. Vi har aldri kalkun på nyttår. Her blir det pinnekjøtt. Igjen.
Skremmern sa for siden:
Jeg woker scampien først alene, så sammen med grønnsaker og kokte pastaskruer til slutt. Heller wok-saus over, og nyyyyter.
Nera sa for siden:
Vi har hatt rypebryst de siste årene, men i år trakk frøkna ut stikkontakten til fryseren, og jeg oppdaget det et halvt døgn senere. Alt i søpla. :mumle:
I år tror jeg foreløpig det blir ovnsbakt breiflabb med mandarinsaus, og muligens sautert spinat, men desserten er fortsatt noget uklar.
Dixie Diner sa for siden:
Skremmern: vi har laget noe lignende, men med nudler. Rågodt!
ingling sa for siden:
Klart det ikke må være kalkun. Vi har hatt kalkun en eneste gang, og det var så godt at vi skal ha det i år også, men jeg har spist alt mulig forskjellig på nyttårsaften. Hjemmefra er jeg vant med at det er julemiddagen på nytt (pinnekjøtt osv.), men det synes jeg blir litt mye pinnekjøtt på kort tid, så noe lettere er finfint. Lag det dere vil!
ItsOnlyMe sa for siden:
Feks:
Tapas
svineribbe
pinnekjøtt
Hjortebiff eller annen biff..
kalkun...
Che sa for siden:
Jeg er oppvokst med rype på nyttårsaften - selv har vi det vår hjerte begjærer. I år blir det nok noe meksikans og hett - som en motreakjson mot alt det fete. Gutta får pølse.
Chablis sa for siden:
Jeg er vokst opp med pinnekjøtt på nyttårsaften.
Er vi hjemme her så har vi det, er vi hos svigers er det kalkun.
Smurfine79 sa for siden:
Blir visst pinnekjøtt med mandelpoteter og kålmos. Pinnekjøtt er nam, så gleder meg. Men det står på pakka at den skal vannes ut i 30 timer i romtemp, jeg rekker ikke 30 timer før jeg må lage den , men det blir vel bra med 24 timersutvanning også?
Acino sa for siden:
Pinnekjøtt her også, fast Nyttårsmat.
Evig diskusjon, noe smaksavhengig; vi vanner ut i 6 timer. Har i lett lunka vann(det blir fort nok kaldt, er bare lunka - ikke varmt) og bytter halvveis. Det blir passe for oss. Dampes eventuelt litt lengre pga kort utvanningstid.
Frøy sa for siden:
Vi har ikke hatt ribbe i jula så det blir nyttårsmaten vår i år, for 5kg kalkun blir litt mye på 2 voksen og 2 barn.
Smurfine79 sa for siden:
tok det rett i kaldt vann jeg da :p, jada mat blir det lell heheheh.
Retz sa for siden:
Vi har kalkun nyttårsaften, men i år tviler jeg seriøst på om jeg får ned enda en middag med kjøtt, poteter, saus og den pakka der. Jeg liker egentlig ikke sånne kjøttmiddager med brun saus og kokte poteter, men er klar over at det er jeg som er sær her, ikke familien som bare elsker kalkun.
Kunne godt tenkt meg en fiske- og grønnsaksuke etter at julaftens middag er unnagjort. Men den tradisjonelle nyttårskalkunen blir jeg nok ikke kvitt. Faens fuggel.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.