Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spisskummen

#1

silje sa for siden:

Jeg kunne sikkert googlet, men spør her...

Flere oppskrifter innholder spisskummin. Jeg har letet på min relativt enkle matvarebutikk og finner karve som også har navnet kummin på posen.

Er spisskummin rett og slett karve ? Eller kan karve erstatte i oppskriftene siden dette tydeligvis er kummin og må da i det minste være relatert til spisskummin ....forvirret


#2

rajraj sa for siden:

Ikke det samme, nei!


#3

Kråkesølv sa for siden:

Her i byen selger de det på store butikker som Ica Maxi o.l, virker ikke som små butikker tar inn spisskummin.


#4

silje sa for siden:

Nei, jeg hadde jo en mistanke om det, men kan karven til en viss grad erstatte ?


#5

Primrose sa for siden:

Hvis du har en internasjonal matbutikk i nærheten pleier de å ha cumin!


#6

rajraj sa for siden:

Nei, det har ikke samme smak eller aroma. Jeg ville ikke brukt karve som erstatter.


#7

Syrin sa for siden:

Eg trur karve smakar nokså annleis kummin.

Trur eg da.



#9

rajraj sa for siden:

Karve er i surkål og akevitt. Skikkelig julekrydder. :knegg: Spisskummen er i nøkkelost. Spisskummen er den karakteristiske lukten i tacokrydder, og brukes mye i karriblandinger og i garam masala.


#10

silje sa for siden:

Ok, tusen takk !
Får lete videre da, og klare meg uten i dag.


#11

kamp sa for siden:

Jeg finner spisscummin på mega, meny og rimi :)


#12

Ru sa for siden:

Min spisskummin er fra Hindu (de glassen med grønn kork). :værsågod:


#13

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes spisskummin er kjempelett å få tak i. Bruker det mye, til mye forskjellig.

Jeg trodde virkelig ikke spisskummin er i nøkkelost!


#14

Che sa for siden:

Jeg tror at spisskummin kun finnes i glass og ikke i pose iallefall. jeg har kjøpt på en helt vanlig butikk - av typen bunnpris/rema eller noe sånn


#15

Dixie Diner sa for siden:

I nøkkelost er det karve. Spisskummen smaker som tacokrydder, det er det som gir tacokrydderet den typiske smaken. Jeg har knapt vært i en butikk som IKKE har spisskummen? Det står i krydderhylla, samme boks som alle andre kryddere (Blackboy, feks).

Spisskummen bruker jeg ofte, det er et must i feks. chili con carne. Og i hjemmelaget tacokrydder. :nam:


#16

Hulda sa for siden:

Spiskummin er "tacokrydder", jeg blander tacokryddret mitt selv og da er det hovedingrediensen... :)


#17

Turban Smukk sa for siden:

:hehehe:

Karve og spisskummen kan overhodet ikke erstattes. I små matvarebutikker av typen Rimi kan det faktisk være vanskelig å finne spisskummen av en eller annen grunn. Jeg bruker det ganske mye, både i tex-mex og indisk mat, så jeg drar md meg glass herfra og derfra når jeg husker på det.


#18

Hyacinth sa for siden:

Nei, det finnes i begge slags emballasjer. Jeg kjøper ofte pose fordi jeg bruker så mye. Jge har f.eks. 1/3 glass i en vanlig porsjon chili con carne. Minst. I alle butikkene jeg har vært i, finnes det på glass. Poser får man noen steder.


#19

rajraj sa for siden:

Altså, jeg regner med at Tine vet hva de har i osten sin. :snurt: Det stinker jo taco av nøkkelosten.

Fra Tines nettsider:


#20

Hyacinth sa for siden:

Jeg kan ikke for mitt bare liv fatte at det er spisskummen i nøkkelosten. :dåne: Tine vet sikkert ikke forskjellen de heller. :knegg:


#21

Bluen sa for siden:

Ifølge denne Wikipedia-artikkelen har rajraj rett (ikke sånn å forstå at Wikipedia må oppfattes som noen fasit, da):


#22

rajraj sa for siden:

Og Den blinde Ku:


#23

rajraj sa for siden:

Fra Caplex på nett:


#24

rajraj sa for siden:

Altså, jeg kan da mine oster. :overlegen:


#25

Dixie Diner sa for siden:

Spisskarve? :undrer:

Jøss, jeg trodde virkelig det var karve i nøkkelost, men jeg har aldri smakt den heller. Nettopp fordi jeg får brekninger av karve (unntatt i surkål). Da liker jeg jo kanskje den osten allikevel?!
Men det er jo sånne karvefrø-lignende ting i nøkkelosten, er det ikke?

Edit: det står at det er karve i den også, på en engelsk nettside jeg googlet frem nettopp. Caraway seeds, det er vel karve? Og man ser jo at hele osten er pepret av dem. Eller er det hele nelliker?


#26

Erica sa for siden:

Dette med nøkkelosten forstår ikke jeg heller. Jeg liker virkelig ikke karve, og ikke nøkkelost heller, men cumin er jeg veldig glad i. Det smaker da ikke cumin av nøkkelost?


#27

Kaprifol sa for siden:

Jeg har funnet glass med spisskum på min lokale Bunnpris. Og på Rema.

Og jeg skjønner heller ikke det med nøkkelosten? Det var veldig rart. Kanskje fersk og tørket har ulik aroma? Spisskum lukter jo unektelig veldig indisk.


#28

Dixie Diner sa for siden:

Åh, det visste jeg ikke. Nå må jeg jo ut og kjøpe nøkkelost i dag for å teste den ut. :gaaaah:


#29

Kumilla sa for siden:

Dette var merkelige greier. Jeg har alltid trodd at det var karve i nøkkelost. Man lærer så lenge man lever!


#30

Lavender sa for siden:

Spisskummin bruker vi i hummus, kikerter, krydder, olje og sitron. Noen ganger Tahini, som er sesampasta.


#31

Tangina sa for siden:

I denne nøkkelostoppskriften kalles spisskumin "ostekarve". krydder.org/2007/11/nokkelost/ Jeg var også helt sikker på at det var karve i nøkkelost, så dette var nytt for meg og. I oppskriften står det imidlertid at nellik kan erstattes med karve.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.