Flere oppskrifter innholder spisskummin. Jeg har letet på min relativt enkle matvarebutikk og finner karve som også har navnet kummin på posen.
Er spisskummin rett og slett karve ? Eller kan karve erstatte i oppskriftene siden dette tydeligvis er kummin og må da i det minste være relatert til spisskummin ....forvirret
Karve er i surkål og akevitt. Skikkelig julekrydder. :knegg: Spisskummen er i nøkkelost. Spisskummen er den karakteristiske lukten i tacokrydder, og brukes mye i karriblandinger og i garam masala.
I nøkkelost er det karve. Spisskummen smaker som tacokrydder, det er det som gir tacokrydderet den typiske smaken. Jeg har knapt vært i en butikk som IKKE har spisskummen? Det står i krydderhylla, samme boks som alle andre kryddere (Blackboy, feks).
Spisskummen bruker jeg ofte, det er et must i feks. chili con carne. Og i hjemmelaget tacokrydder. :nam:
Karve og spisskummen kan overhodet ikke erstattes. I små matvarebutikker av typen Rimi kan det faktisk være vanskelig å finne spisskummen av en eller annen grunn. Jeg bruker det ganske mye, både i tex-mex og indisk mat, så jeg drar md meg glass herfra og derfra når jeg husker på det.
Nei, det finnes i begge slags emballasjer. Jeg kjøper ofte pose fordi jeg bruker så mye. Jge har f.eks. 1/3 glass i en vanlig porsjon chili con carne. Minst. I alle butikkene jeg har vært i, finnes det på glass. Poser får man noen steder.
Jøss, jeg trodde virkelig det var karve i nøkkelost, men jeg har aldri smakt den heller. Nettopp fordi jeg får brekninger av karve (unntatt i surkål). Da liker jeg jo kanskje den osten allikevel?!
Men det er jo sånne karvefrø-lignende ting i nøkkelosten, er det ikke?
Edit: det står at det er karve i den også, på en engelsk nettside jeg googlet frem nettopp. Caraway seeds, det er vel karve? Og man ser jo at hele osten er pepret av dem. Eller er det hele nelliker?
Dette med nøkkelosten forstår ikke jeg heller. Jeg liker virkelig ikke karve, og ikke nøkkelost heller, men cumin er jeg veldig glad i. Det smaker da ikke cumin av nøkkelost?
Jeg har funnet glass med spisskum på min lokale Bunnpris. Og på Rema.
Og jeg skjønner heller ikke det med nøkkelosten? Det var veldig rart. Kanskje fersk og tørket har ulik aroma? Spisskum lukter jo unektelig veldig indisk.
I denne nøkkelostoppskriften kalles spisskumin "ostekarve". krydder.org/2007/11/nokkelost/ Jeg var også helt sikker på at det var karve i nøkkelost, så dette var nytt for meg og. I oppskriften står det imidlertid at nellik kan erstattes med karve.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.