Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp - waldorfsalat!

#1

Katta sa for siden:

Jeg lager nyttårsgreier, og det kan jeg ikke. (Ikke liker jeg waldorfsalat heller, men det er det andre som gjør).

Men skal eplene være med eller uten skall?


#2

Veronal sa for siden:

Uten skall. Waldorfsalat er nammenammenammenam!


#3

Nextlife sa for siden:

Uten er best. Noen typer skall er seige og kjipe, derfor er det like greit å skrelle de.


#4

nolo sa for siden:

Kommer an på skallet. Er skallet hardt eller seigt tar jeg bryet med å skrelle, ellers ikke.


#5

DM sa for siden:

Begge deler funker, men jeg har uten skall.


#6

DM sa for siden:

Så kjappe dere var da. :fnise:

Jeg skal ha kalkun med waldorfsalat på lørdag, og jeg gleder, gleder, gleder meg! :hyper:


#7

Mei sa for siden:

Grønne syrlige epler. Med skall. :nemlig:


#8

Katta sa for siden:

Vær enstemmige da! Men ok, uten skall tror jeg. :knegg:


#9

DM sa for siden:

Det blir ikke galt uansett hva du velger. :) (Men det må være grønne epler!)


#10

Mei sa for siden:

Med skall. :nemlig:


#11

Katta sa for siden:

Men håkkei, grønne epler bytter ut


#12

Mei sa for siden:

M-e-d skall.


#13

Veronal sa for siden:

Det må være grønne epler, ja. Men uten skall.


#14

Mei sa for siden:

Veronal har ikke skjønt det. :hvisker:


#15

Turban Smukk sa for siden:

Min mor lager nydelig Waldorfsalat, vi spiste den i julen. Jeg merket meg at det var røde epler med skall. :D


#16

Susse sa for siden:

Grønne epler, med skall. (Kremen visper nå, jeg leter etter en chilistuffing og skal ikke sitte med pcn)


#17

Elisabet sa for siden:

Det er best uten skall syne jeg og skreller eplene bestandig. Jeg synes ikke waldorfsalat blir så god når den laget dagen før heller. Må lages på formiddagen samme dag og bare godgjøre seg ca. 6 timer før den spises. Den er aller best da. Restene dagen etter går ned det også, men den er ikke så god da.


#18

Nextlife sa for siden:

Røde epler. Uten skall :nemlig:


#19

Katta sa for siden:

Druene da, med eller uten skall og i blandingen eller på toppen?


#20

Veronal sa for siden:

Nå er det veldig fristende å påstå steinfrie druer uten skall. :moahaha: (Men det holder å kjøpe pakker med steinfrie druer og dele i to. :nemlig: )


#21

Katta sa for siden:

Men i blandinga eller oppå?

noldus


#22

Mei sa for siden:

Steinfrie druer som deles i to ja. Helst en blanding av grønne og røde. I blandingen. Også noen oppå tilslutt.


#23

Veronal sa for siden:

Oppi salaten. Det du klasker på toppen av salaten er bare til pynt og aldeles valgfritt. Ingenting. Random nøtter eller druer. Eller selleri, kål, druer og valnøtter formet som et smilefjes. :nemlig:


#24

Katta sa for siden:

Møblert hjem? :hehehe: Nuvel. Ikke gått husmorskolen i hvertfall.

fjaser jeg også


#25

Elisabet sa for siden:

Skal da ikke ha kål i wardorfsalat? :sjokk:


#26

Katta sa for siden:

NÅ så jeg kålen. Men i følge en annen tråd er kål viktige nyttårsgreier. :nemlig:


#27

TheVoice sa for siden:

KÅL?

Jeg skal lage waldorfsalat til 10 storspiste mennesker i morgen.

Tror dere det holder med 1 liter fløte, 10-13 epler (blander røde og grønne, røde gir jo litt farge også), 7-8 stangselleri, 3 pakker druer og 3-4 bokser ananas??? og majones.

Noe mer? Tenkte å ha valnøttene på toppen og kansje hakket sjokolade eller er det på fruktsalat? :gruble:

Hvorfor tok jeg på meg denne jobben? :klask:


#28

Katta sa for siden:

Forresten kan jeg lage den nå eller må jeg lage den i morgen?


#29

Slettet bruker sa for siden:

Det du sier temmelig rett ut er at jeg ser ut som et velutstyrt fruktfat?
:love:


#30

Filifjonka sa for siden:

Den er best samme dag. Jeg bruker grønne epler med skall, blå steinfrie druer delt i to, stangselleri og valnøtter. Bruker ikke majones siden jeg ikke liker det i noen form, men istedet en blanding av pisket kremfløte og rømme som smakes til med sitron, salt, pepper og litt sukker. Det er viktig at frukt og grønnsaker er sprø og fine og av god kvalitet. Jeg lagde en gang av litt slappe ingredienser (på en hytte uten tilgang på noe bedre) og det ble virkelig ikke det samme.

Hakket sjokolade på toppen vil jeg IKKE anbefale som kalkuntilbehør. :)


#31

Elisabet sa for siden:

Du kommer til å få altfor altfor mye tror jeg, men det finner du jo ut etterhvert. Noe av det høres ikke for mye ut, men fløte og druer høres alt for mye ut til 10 personer. Skal du virkelig bruke 1,5 kg druer? Det er jo 500 gram i hver pakke.


#32

Katta sa for siden:

Ok. Da ligger ingrediensene der til i morgen, så mikser jeg den da. Jeg må jo begynne med kalkunen også.


#33

tiddelibom sa for siden:

Vi bruker bare valnøtt, stangselleri, druer og epler i vår waldorf. Ikke kål. Ikke ananas.


#34

Filifjonka sa for siden:

Den er jo ganske kjapp å lage. :)


#35

Katta sa for siden:

Jeg lurer på hva folk hadde sagt om jeg hadde laget waldorf uten krem, majones og seleri?

kresen


#36

Frida sa for siden:

Du må vente til i morgen med å lage den, den taper seg veldig når den står over natten.


#37

DM sa for siden:

Mmm, deilig fruktsalat!

#38

Nin sa for siden:

Røde epler må det være, uten skall.
Og nøtter, selleri, ananas og mørke druer.
Jeg elsker waldorf, det er det aller, aller beste jeg vet. :hjerter:

Jeg lager alltid samme dag. Men i morgen har jeg ett problem. Vi gjorde om planene våre og reiser bort i stedet for å ha gjester her hjemme. Jeg lager waldorf og tar med, men jeg må lage en god ladning å ha her hjemme også for jeg har 4 kg kalkunbryst å steke første dag. Lønner det seg å vente med å lage min egen salat eller kan jeg lage den i morgen? Hvor lenge holder den i kjøleskapet?

Jeg la ut en tråd i sted og spurte men jeg ser ikke tråden så jeg tror ikke noen vil svare meg. :sutre:


#39

Nin sa for siden:

Desperasjonen min ligger i at jeg har tenkt å ete kalkun og waldorf hele første dag, og andre dag, og helst litt tredje dag også. Dette får jeg bare en gang i året.

....og etter det starter slankinga.


#40

DM sa for siden:

Jeg ville laget den samme dagen. Det holder seg ikke så bra synes jeg. Og det går jo rimelig kjapt å lage den også, - om ikke annet, så får gjestene se på mens du lager den på tampen, det funker bra det også. :jupp:

#41

Nextlife sa for siden:

Med skall, uten stener, blandes i :nemlig:


#42

Nin sa for siden:

Åkei da, tenkte jeg skulle få unna alt med en gang. Vel, da får jeg lage både i morgen og neste dag.
Jeg gleder meg til middagen i morgen så jeg er helt dårlig her, dette er årets høydepunkt. Julemiddag kan ikke sammenlignes med dette.


#43

TheVoice sa for siden:

oi, er det så mye i en pakke? Det visste jeg ikke.. :flau:.. jeg tenkte å ha ca 750 gram druer.. fant oppskrift på gilde der man kunne sette inn antall porsjoner..

Jeg bare ser for meg at jeg må lage den største bollen jeg har. Heller for mye enn for lite..

MÅ det være salt, pepper og sukker i? Det sto det ingenting om i min oppskrift??


#44

dutte sa for siden:

Er det bare jeg som bruker rømme og majones i blandingen`?


#45

Nin sa for siden:

Aldri hørt om den kombinasjonen. Jeg bruker majones, sitron og kremfløte.


#46

Veronal sa for siden:

Oh, yes! Ikke hodekål?! :tsktsk:


#47

Trois sa for siden:

Jeg tenkte jeg skulle prøve Mim's waldorf med rømme og majones i dag. Er litt usikker for jeg har alltid laget med krem.


#48

Mei sa for siden:

Også ikke noe hermetikk-ananas. :niks:


#49

Elastica sa for siden:

Jeg bruker røde, faste epler uten skall, stangselleri, røde druer uten stener med skall delt i to, blanding av hjemmelaget majones og kremfløte som smakes til med salt, pepper og litt sitronsaft. Valnøtter i salaten og hakket bladpersille til pynt. Man kan også ha litt creme fraiche i majonesblandingen.

Og selvsagt rikelig med waldorf. :)


#50

TheVoice sa for siden:

Jeg syns krem og majonesblandingen min ble så fast :-/... Så det ble ganske heavy masse. Men den smaker godt da, satser på at den blir godkjent.


#51

Elisabet sa for siden:

Du spedde den ut med ananas saft og sitronsaft? Det pleier jeg å gjøre sånn at den blir passe.


#52

Mirasol sa for siden:

Lagde en modifisert waldorf i dag og den falt veldig i smak hos både små og store.
1/3 L pisket kremfløte
2 ss Creme Fraiche
1 eple uten skall
ca 200g røde druer delt i to
en dæsj sitronsaft, salt, pepper og sukker etter smak

Valnøtter i en skål ved siden av siden ikke alle tålte nøtter.


#53

Merete sa for siden:

waldorfen blir ikke ødelagt vis den står kaldt? Man kan spise den i dag da?


#54

Cuyahoga sa for siden:

Spis i vei! (Du kjenner det på smaken om den har blitt sur, og det har den ikke om den har stått kaldt.) Jeg synes den er best på dag to. :nikker:


#55

Katta sa for siden:

:knegg: Salat engasjerer ser jeg. Min funka den. På tredje krempiskingsforsøket. Den kenwooden er i overkant effektiv til å lage smør. Mannen og den ene gjesten koste seg med waldorf, jeg liker ikke seleri og den andre voksne gjesten og det eldste barnet tåler ikke epler og nøtter. :knegg:


#56

Cuyahoga sa for siden:

Ja, hjelpes, jeg endte også opp med noe som lignet mer på smør enn krem i Kenwooden da jeg laget krem til waldorfen. :knegg:


#57

Erica sa for siden:

Vi har også slikt opplegg, og lager 3 versjoner: 1 original waldorf, 1 uten stangselleri og 1 uten nøtter/epler. Funker så fint så.


#58

Katta sa for siden:

Ah - det skal jeg gjøre neste gang!


#59

Anne sa for siden:

Nei jeg også. Med rømme blir holdbarheten mye lengre og den smaker like godt dagen etter.
Jeg har også i en ss sukker og to ss appelsinjuice.
I tillegg til alt det andre nevnt av dere ;)


#60

Mirasol sa for siden:

Jeg kan rapportere om at den er minst like god etter 30+ timer. :stappmett igjen:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.