Vi skal på nyttårsfest, og skal ha med oss noe fingermat. Altså mat som kan spises uten bruk av tallerkener. Små tannstikker-pinner har vi heldigvis fått tak i, så akkurat det kan brukes. Siden vi ikke kan regne med å få tilgang til ovn, bør maten kunne serveres kald.
Jeg kjøpte en bok om fingermat, men syns det i stor grad er oppskrifter som enten skal være varme, eller mat som krever ganske mye innsats. :sukk: Og jeg vil gjøre det lett og enkelt.
Vi har tidligere laget små kjøttboller, og det fungerer forsåvidt greit. Men vi har lyst til å prøve noe nytt. Noen som har oppskrift på enkle og velsmakende ting vi kan ta med oss? Som altså helst skal kunne serveres kalde og ikke kreve stor innsats?
Hva med kyllingspyd?
Altså kyllingfielt som skjæres i biter, kan godt marineres i sur/søt saus eller sweet chilli-saus, og så har du bitene på en...hmmm.... type "grillpinne" av tre.
Veldig enkelt og like godt kaldt som varmt.
Det høres veldig godt ut. Jeg fikk med en gang lyst på teriyakimarinerte kyllingbiter. Men tenkte du da å steke dem på grillspyd i stekepanne, eller å steke bitene hver for seg, og så tre dem på spyd etterpå?
Jeg vurderer forøvrig å lage små minipaier. Jeg har en supergod oppskrift på pai som jeg har brukt mye, og som jeg er ganske trygg på. Veldig viktig poeng når man skal lage mat andre enn nærmeste familie skal spise. :knegg: Men jeg har aldri laget minipaier, og heller aldri servert slikt kaldt. Går det bra, mon tro? :hmm:
Kom med flere forslag. Jeg trenger mer å velge blant!
Jeg har et metallbrett med muffinsformer, og tenkte på å bruke det. Muligens med muffinspapir inni for å gjøre det lettere å ta paien ut. Det burde vel gå bra, eller? Selv om jeg selvsagt ser for meg at det er mye finere med sandkakeformer. Men det har jeg for det første ikke, og for det andre har jeg fra barndommen særs dårlig erfaring med å få sandkaker ut av slike former.
Jeg vurderer forresten kyllingkubber. Det er vel mulig å la et brett med slike stå inne i ovnen vår, og så skyfle det opp i en passende serveringsskål når vi løper ut hjemmefra? Da burde kyllingen holde seg sånn passe varm ei stund til, eller hva? (Jeg syns ikke slike kyllingkubber er så gode om de er kalde. :sparke:) Trenger jeg gjøre mer enn å varme dem opp, forresten? De er vel ofte krydret fra butikkens side?
Dette var, seriøst, det mest fantastiske jeg har sett! :dåne: Passer ikke til festen vi skal i, men jeg må ha oppskriften til senere. Hvor fant du dette?