Ja, det lurer jeg på og her er det så mange kloke hoder som kan vurdere det.
Jeg lagde mine første matmuffins i jula og jeg ser at dette kommer jeg til å gjøre mere av. Så utrolig praktisk måte å bruke rester på! :tilber:
Men så var det oppskriften da:
Grunnrøra:
6 egg
1 dl oliven olje
Grovbakst mel
Grovmalt hvetemel
Havregryn
Salt
Bakepulver
Hjortetakksalt
Melk til passe røre
Denne gangen hadde jeg masse tacorester og "fyllet" ble masse, masse tacokjøtt, ost, løk, mais, rømme, paprika og tacosaus. Men ser for meg å fylle den med alt fra gryterett til laks :nam:
Men er grunnrøra et greit alternativ til brødskive på skolematen feks?
Vi bruker kun hjemmebakt brød, bakt på omtrent samme ingrediensene men med også noe finere mel og uten egg.
Grunnrøra er en god basis til skolemat. Inneholder omtrent det samme som brød gjør, bare at brød innemellom inneholder ekstra enzymer, mer gluten og innimellom vegetabilsk fett:)
Vist du har et litt mer nøyaktig mål på hvor mye mel, havre o.l. så kan jeg regne ut basis fiber/kcal/fett innhold :)
Jeg synes dette ser veldig bra ut, jeg! :) Så lenge melet er like grovt som det ville vært i brødet du baker, så har dette mer sunt fett og proteiner enn ei middels brødskive.
Et praktisk spørsmål; blir det ikke veldig bismak av hjortetakksalt i en røre som er fuktig og som gir fuktige kaker - i motsetning til tørre kaker og kjeks, type julekaker? Mener å ha lest at hjortetakksalt bare skal brukes dersom sluttresultatet er helt tørt. Natron kan eventuelt være et alternativ.