Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rask, god dessert

#1

Syrin sa for siden:

Mi svigermor etterlyser:

Ein dessert som er litt meir avansert enn is, som tar 10 minutt å lage, og som passar til nyttår.

(Lammesadel er hovedrett).

Tar imot tips! :D


#2

nolo sa for siden:

Mad muff pie med adskillig mindre melis enn det som står i oppskriften.



#4

allium sa for siden:

Hoffdessert.

Sett en flaske sjokoladesaus i en gryte med varmt vann. Pisk krem. Ta et stort rundt fat og stable marengs, is og pisket krem. Hell sjokoladesaus over, server resten av sjokoladesausen ved siden av.

Hvis man skal være avansert lager man sjokoladesausen selv, men det er ikke nødvendig.


#5

Beathe sa for siden:

Riskrem med rød saus?

Kjøp ferdig First Price risgrøt, bland med pisket krem. Kok rød saus av solbærsaft og potetmel. Vips ferdig. :sjuske:


#6

Syrin sa for siden:

Mykje bra her, tar gjerne imot fleire tips :D Den der Hoff-desserten høyres ut som svigermor, men kanskje ein kan ha på bringebær også? For å gi litt farge?


#7

Guttemammis sa for siden:

Pavlova er jo kjempe enkel og friskt, og godt etter en tung middag :nam: :nam:


#8

Hot Lips sa for siden:

Vaniljeis med lune bjørnebær og eggelikør er aldri feil. :nam:


#9

Camomilla sa for siden:

Pærer i ovnen i ca 5-10 minutter, iskule og after eight og voila!


#10

Kaktus sa for siden:

Dronning Maud pudding. :jupp:

Oppskrift:

3 egg
20 g sukker
5 plater gelatin
3 dl fløte
Revet kokesjokolade

Pisk til eggedosis
Bløt og smelt gelatin
etter anvisning på pakken

  • helles i eggedosisen

Fløte piskes til krem
og blandes i eggedosisen

Legges så lagvis i skål/glass
(lekkert som porsjoner i store vinglass!)
med revet sjokolade mellom lagene


#11

Syrin sa for siden:

Dronning Maud er fantastisk, men tar altfor lang tid! 10 minutter folkens! :)


#12

Syrin sa for siden:

Da har eg gitt fire tips til svigermor :D Pæredessert med after eight, hoffdessert, pavlova og vaniljeis med bjørnebær. Googla og fann oppskrifter til henne også. Takk!


#13

Kaktus sa for siden:

Jeg brukte da ikke stort mer på Dronning Maud nå i stad. :humre:


#14

Syrin sa for siden:

jøss.... eg har laga Dronning Maud mange gonger (er frå Haugalandet må vite), men syns det var litt jobb eg da - med gelatin og det heile, men eg er nok litt uvandt med gelatin.

Eg trur også svigermor er ute etter noko som er raskt å smokke saman sånn omtrent medan gjestene er der :) Men av alle forslag som er i tråden trur eg nesten Dronning Maud er av dei som smakar aller best. Er ein av mine favorittdessertar...


#15

Hyacinth sa for siden:

Da foreslår jeg disse to:

Panna cotta med sjokolade: Varm opp 4 dl fløte, smelt i en stor melkesjokolade og 3 gelatinplater som har vært i bløt. Sett kaldt i porsjonsformer.

Panna cotta: Varm opp 6 dl fløte sammen med 3 ss sukker og en vaniljestang + frø. Ha i 4 gelatinplater og skallet av en sitron. Sett kaldt i porsjonsformer.

Personlig likte jeg best den siste. Den var til gjengjeld veldig god.


#16

Veronal sa for siden:

Din svigermor trenger Tinetoffs sjokoladefondant. Røren lages på forhånd og helles i former og stekes mens gjestene venter. Serveres med is.


#17

Smurfine79 sa for siden:

mad muff pie, kjempe enkelt og godt.


#18

Bayone sa for siden:

Veldig enkel, frisk og god dessert som vi har byttet til på både julaften og nyttårsaften.

1 boks kremfløte
1/2 pakke vaniljekrem
1 pakke bær fra frysedisken eller egen fryser (opprinnelig rips)
2 pakker marengs.

Pisk krem og bland inn vaniljekrem. Knus 1 pakke marengs. Legg lagvis krem, bær, marengs. Avslutt med krem og pynt med hele marengs på toppen. Tar ca. 10 min å lage og er kjempegodt!


#19

Kiwi sa for siden:

Skriver under på at denne er veldig god! Svigermor lager den med en kurv frisk blåbær og bringebær.


#20

Ruslebiffen sa for siden:

Hva med Etonrøre? Best med hjemmelaget marengs, men fungerer utmerket med kjøpemarengs også.


#21

Arona sa for siden:

Kjøp ferdig rød saus også enda mer sjuske


#22

Synnemor sa for siden:

Freia sjokolademousse med sjokoladebiter går fort å fremstille og smaker slett ikke verst dersom man bruker kremfløteforslaget og serverer med friske bær til. Jeg gjorde det med stor suksess tidligere i uka da vi hadde stor familiemiddag rett etter jobb, og ingen trodde meg da jeg sa det var Freia. Lagde moussen i pene glass som jeg satte på fat og danderte friske bringebær og blåbær rundt og oppi glasset.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.