Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ferdig omelett på kartong og barnebananer

#1

mamaria sa for siden:

Jeg og mannen snakket i går om to nye produkter på markedet. Begge annonsert i nyeste Foreldre & Barn.
Prior har lansert omelett på kartong. 8 egg med ekstra gul plomme, ferdig pisket. www.prior.no/omelettegg/omelett-er-lett-det-article28862-15899.html
Hvordan prisen er i forhold til 8 egg fra butikken vet jeg ikke, men jeg vil tro at kartongalternativet er vesentlig dyrere. Og så er jeg litt nysgjerrig på hvem som i det hele tatt kjøper sånt. Det er ikke så vanskelig å knekke og piske egg, er det vel?

Og så har vi Chiquita Kids. "Mindre bananer som passer perfekt for barn"
Dessuten får man med 3 Rio Chiqui bands i hver pose. :rolleyes:
Igjen, prisen er sikkert en del høyere, og det for bananer som er mindre for at de skal passe bedre til barn?

Er det virkelig marked for sånne ting som dette?


#2

Hyacinth sa for siden:

Jeg har nylig sett begge delr i butikken og jeg ble litt sånn :haha:


#3

Che sa for siden:

Jeg fniser jo av frosset potetstapp også. Forundrer meg ikke av om folk kjøper det nei..


#4

Cuyahoga sa for siden:

Jeg har også stusset over "ferdig omelett-røre" og kan ikke skjønne at det skal være noe marked for det. Men jeg stusser jo over ferdigkrydret kjøttdeig og ferdigstekte pannekaker også, og det har vært i salg en stund og har tydeligvis et marked, så jeg tar vel feil denne gangen også. :knegg:


#5

mamaria sa for siden:

Ja, det er også en av tingene jeg har ristet litt på hodet av i det siste.
Hvorfor forenkle noe som allerede er noe av det enkleste man kan lage?


#6

Inagh sa for siden:

I all verden. Tror dette må trone høyt på lista over unødige produkter. :knegg:


#7

Dixie Diner sa for siden:

Ferdigstekte pannekaker kan jeg forstå litt mer, det er tross alt et mareritt å steke pannekaker (vi har det sjelden, jeg haaaaater å steke det). Men omelett på kartong? Herregud, jeg ler meg ihjel!


#8

Olympia sa for siden:

:dulte:

Jeg stusser også over halvferdig paideig, den tar jo lengre tid å lage enn å fikse en paideig fra bunnen.

Men vi har brukt oss av ferdig vaffelrøre fra NÅ (er det Tine, tro?), rett og slett fordi jeg ikke er i stand til å lage god vaffelrøre selv. :gal:


#9

Kanina sa for siden:

Frosset potetstappe har jeg kjøpt hele 2 ganger nå, for det er tross alt litt arbeid med å skrelle og skjære opp potetene. Derfor er det gull verd hvis man f.eks. er syk/sliten og vil ha noe veldig kjapt (som ikke er fra pulver). Men å knekke egg klarer jeg, selv i svime, altså. :haha: Neste produkt er ferdige porsjoner med vann, klar til å helles rett i vannkokeren for tevann..?


#10

Nessie sa for siden:

Jeg kommer nok ikke til å kjøpe det. Men jeg har kjøpt paideig og pizzadeig av og til, fordi jeg synes det er praktisk. :knegg: Men ferdigstekte pannekaker er jo bare pfjøy.


#11

Dixie Diner sa for siden:

:knegg:


#12

Olympia sa for siden:

Når det gjelder småbananer så kan jeg faktisk se nytten i det: Hos oss er det kun lillebror som spiser bananer, og han orker aldri en hel. Siden ingen spiser restene kaster jeg en halv banan hver gang vi kjøper det. Så en liten banan hadde vært midt i blinken for oss. Men det er da ingen nyhet? De har da solgt småbananer i mange år.


#13

Dixie Diner sa for siden:

Ja, på Meny har de i hvert fall hatt det i et par år.


#14

Tangina sa for siden:

Det er jo også snakk om forskjellige typer bananer - ikke at de har dyrket fram ene helt egen banantype til norske barn. Det finnes mange banantyper i barnevennlige størrelser.

Men den omelettrøra er uforståelig.


#15

Slettet bruker sa for siden:

Ferdig vann i porsjonspaknin har jo Imsdal tjent seg rike på i årevis.


#16

Blå sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg også fniste av den omlettrøren da jeg så den i butikken. Jeg kunne kanskje vurdert til turbruk, men bare hvis den ikke kostet mer enn eggene.

Når det gjelder småbananer har jeg mer forståelse. Mest fordi mine elsker all mulig frukt og grønnsaker som kommer i minutgaver (knaskerøtter, cherrytomater, ogsåvidere). Vi har faktisk noen ganger kjøpt små bananer når vi har funnet dem.


#17

Nelly Nickers sa for siden:

Den frosne stappa var faktisk god, mye bedre enn vanlig posestappe. Men dyr! Jeg prøvde den da Coop hadde et tilbud med kjøttboller og frossenstappe til prisen for én.
Hjemmelaget stappe tar jo litt tid siden potetene skal skrelles og det tar en halvtime å koke dem. Pluss moses og smakes til med smør, fløte, ditt og datt. :flau:

Ferdigstekte pannekaker smaker dritt (har jeg hørt), ferdig Nå vaffelrøre er rågodt (men det lager jeg alltid selv likevel). Det jeg har startet med i det siste er ferdig pizzadeig. Den ferdige paideigen er også veldig brukervennlig til småpaier - bare å stemple ut en sirkel og putte nedi paibrettet.

Jeg er ikke så veldig glad i å bruke lang tid på mat så jeg bruker gjerne halvfabrikata. Omeletten kommer jeg likevel aldri i verden til å bruke (gubben derimot, hadde garantert hevet seg på).


#18

Dixie Diner sa for siden:

Man koker dem jo i småbiter, da går det mye fortere, ca. 10 minutter. Men da må man jo først skjære dem opp og det tar jo litt tid. Jeg skjønner virkelig poenget med frossenstappe (selv om jeg aldri har prøvd den selv, det er vel melk i den også?) og den er nok mye, mye bedre enn disse pulverposecrap-greiene.


#19

Left sa for siden:

Det er marked for alt som går fort å lage har jeg erfart.
Grensen går dog ved ferdig vispede egg altså. Den koster sikkert dobbelt så mye som 8 egg også? Ikke bruker jeg ferdigstekt kjøttdeig heller, og annet som er "ferdig" på samme måte.
Pannekaker og vafler er jo superenkelt å lage, det er stekingen som er kjip. Har forsøkt ferdigstekte pannekaker en gang, fordi lillebror hadde lyst på, men de finnes jo ikke gode, så de spiste en hver, og så var vi ferdig med det.

Potetstappa som har kommet nå, som kun består av moste poteter kunne jeg jo fort prøvd. Den er jo ikke tilsatt alskens e-stoffer og drit.
Prøver å lage mest mulig fra bunnen av, men er ikke fanatisk.


#20

Mjau sa for siden:

Mannen min kom hjem med frossen stappe da han skulle lage middag til en gjeng karer på bursdagen hans.
Syns ikke det var lettvint i det hele tatt jeg.
Ble igjen en pose som vi lagde dagen etter, og jeg klarte å svi driten.

Mye lettere å skrelle en gjeng poteter, dele opp i små terninger og koke i noen minutter for så å stappe og ha i melk og smør.
Her måtte du jo først tine på ganske svak varme for ikke å svi hele greia, og så tilsette. Tror faktisk ikke det tok kortere tid i det hele tatt. Blir ikke kjøpt flere ganger i dette huset i alle fall.


#21

Nessie sa for siden:

Jeg har også prøvd den frossenstappa. Men tine på svak varme?
Man har da bare oppi det frossent og tilsetter melk, eller? Husker jeg feil?
Den var iallefall helt ok. Vi spiser lite stappe her i hus.


#22

Mjau sa for siden:

Kan være det ja, Nessie, men det måtte jo fortsatt tines, og det tok lang tid her når jeg skulle unngå å svi stappa. :nemlig:


#23

Dixie Diner sa for siden:

De ferdigstekte pannekakene er kjipe ja, de er jo tørre og ekle i konsistensen.


#24

Isolde sa for siden:

Ferdig omelettrøre er egentlig ikke noe nytt. Det har vert på 4L flaske til storhusholdning lenge. Men jeg ser mye mer fordelen for storhusholdning enn med 8 små egg. Har faktisk vurdert en sånn 4L flaske en gang jeg skulle lage koldtbord til mange, men fant ut det faktisk ble i meste lager.


#25

Kanina sa for siden:

Å? Den jeg har brukt består av ren potet som er most og fryst i små "gryn" på en måte. Man koker opp væske, og har oppi de frosne potet-"gryna". Da tiner de på et blunkt, og stappen tykner og voila ferdig.


#26

Mjau sa for siden:

Det tinte ikke på et blunk her i alle fall, og brant seg i bunnen. Men mulig det er kokken problemet ligger hos da. :fnise:


#27

Chanett sa for siden:

Små bananer fantes i alle fall da de to eldste gikk i barnehagen (noen år siden). Praktisk slik at man slipper halve bananer, dog litt dyrere.


#28

Kanina sa for siden:

Ja, det er jo bare ren potet som er most og fryst. Man kan helt sikkert bytte ut melk med vann hvis man vil ha den melkefri.

#29

D'Arcy sa for siden:

Jeg synes dere er en smule arrogante. "Jeg kommer aaaaldri til å bruke det og det er bare teit og jeg ler meg ihjel!" Det er jo åpenbart et marked for dette og da må de vel bare kjøre på. De fleste av oss har jo prøvd ett eller annet av "snabb-produkter" og jeg ser virkelig ikke at dette skulle være teitere enn noe annet i samme sjanger. Noen mennesker evner ikke å lage mat, og da må da dette være et bedre suplement enn en grandis?

Jeg skjønner virkelig ikke dette ønsket om å håne alle som ikke tilbringer 6 timer for dag på kjøkkenet og som ikke lager mat av hjemmedyrkede grønnsaker og uten et eneste tilsetningsstoff. Det finnes en middelvei, altså. Nei, jeg kommer nok neppe til å kjøpe dette selv, men om noen ønsker det så må de få lov til det uten at jeg skal le meg ihjel.


#30

Kanina sa for siden:

Veldig godt sagt!


#31

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes virkelig ferdig knuste egg på kartong stiller i en helt egen klasse, og ja, jeg ler meg ihjel. Ikke alle kan lage mat nei, men knekke og vispe et par egg? Dette kjøpes jo ikke engang for å spare noe tid, jeg skjønner ikke poenget i det hele tatt. Man sparer fingrene for å bli skitne, kanskje?


#32

D'Arcy sa for siden:

Du om det! Jeg kan le av folk som ikke kan ting, jeg finner latterlig enkelt men jeg ser virkelig ikke grunnen til å lage en tråd om folk som ikke kan alt jeg kan. Jeg tenker i mitt stille sinn at dette kanskje var en god idé å ta med på hyttetur, eller å dra med ut på skogstur for så å slippe å dra med en kartong egg. Men Forby at jeg skulle si noe høyt om det i en tråd hvor 28 innlegg foran meg har latterliggjort dette tilk det ytterste.


#33

Isolde sa for siden:

Kan jo være praktisk å ha med på tur fek. Ha i sekken om man skal på telttur så man ikke risikerer knuste egg på veien. Og så holder det lenger enn om man knekker egg og putter i en boks selv. prøver å finne bruksområde


#34

Polyanna sa for siden:

Jeg vil tro at omelettrøre er ment for turbruk? Og man kan faktisk i nødsfall lage omelett i mikroen (bare være forsiktig med tiden), så jeg vil tro markedet er for folk som vil ha det til lunsjmat og ikke har kokemuligheter.


#35

Isolde sa for siden:

Hvit saus på pose selger no veldig godt selv om det er nesten like enkelt, om ikke like enkelt å lage hvit saus fra grunnen av.


#36

Dixie Diner sa for siden:

Jeg hadde nok heller laget ferdig omelettrøre selv og hatt på en boks. Men mulig det er mindre holdbart ja, det er jo et poeng om man ikke skal bruke det samme dag, feks. Men jeg vet ikke om jeg ville brukt ekstra penger på ferdig røre altså, hva koster en slik pakke?


#37

Polyanna sa for siden:

Folk har jo forskjellige terskel for hva som er vanskelig eller tungvindt også. Jeg får for eksempel spader om vi er tom for bakepapir i ark. HATER å dele opp bakepapir. Syns ferdig oppdelt er en fantastisk oppfinnelse.

Og det tok meg en stund å synes at hjemmelaget hvit saus var lettvint, altså!


#38

Dixie Diner sa for siden:

Jeg kjøper også bakepapir i ark, fordi jeg tar rullen ut av pappesken og legger den rett i skuffen og bare drar opp et ark når jeg trenger det.


#39

Polyanna sa for siden:

Men det er jo egentlig latterlig og til å le seg i hjel av at man betaler ekstra bare for å slippe å løfte rullen ut av skuffen og rive av et ark, hm?


#40

Dixie Diner sa for siden:

Nja, kanskje det. Men jeg synes ikke det er helt sammenlignbart. Det er ganske mange ting vi kan gjøre mer tungvinte for oss selv om vi begynner å tenke over det. Hva ER det i den eggemassen? Det kan da umulig være bare egg? skeptisk


#41

mamaria sa for siden:

Jeg mener på ingen måte å håne dem som faktisk kjøper dette. Jeg og mannen var bare veldig overrasket begge to over at det faktisk selger og i det hele tatt finnes. Som bananene igjen, står man foran bananhaugen på kiwi så er det jo ofte litt ulike størrelser på dem. Men å putte de minste i egne poser, merke det med "Kids" og slenge oppi tre armbånd og forvente (og få?) økt salg av disse, ja det er jeg overrasket over.


#42

Polyanna sa for siden:

Ikke så veldig mye muffens, altså.


#43

Dixie Diner sa for siden:

Bedre enn jeg trodde, altså. Jeg ble bare litt sjokkert da jeg så reklamen. Knuste egg på boks, liksom. Men jeg gir meg, det er sikkert et helt supert produkt!


#44

Isolde sa for siden:

De små bananene er vel en egen bananplante som gir mindre og litt søtere bananer? Var ihvertfall det sist jeg så små bananer i salg.

Her er bilde av forskjellige banantyper:

						<strong>Fun Facts About Chiquita Minis Bananas</strong> 						
  • Chiquita Mini Bananas are a naturally smaller, sweeter variety of our regular banana.
  • Their skin is thinner than the familiar Cavendish variety, so sometimes it's easier to peel them from the bottom.
  • Two Chiquita Minis a day equals a full serving of one regular banana.
  • Chiquita Minis contain no fat, cholesterol or sodium.
  • Chiquita Mini Bananas taste just like our regular bananas but just a little sweeter.

#45

Arktis sa for siden:

Tenkte også at den omelettrøra var først og fremst ment til tur/hyttebruk siden den ble lansert nå rett før påske.


#46

Chanett sa for siden:

Bakepapir i ark er nok for dem som har dårlig finmotorik og ikke kan klippe selv.


#47

Dixie Diner sa for siden:

Er det noen som KLIPPER bakepapirark? Når mannen min kjøper med seg feil rull bruker jeg den derre hendige rivesaken på pakken.


#48

ingling sa for siden:

Jeg stusset også litt over den omelettsaken, men ser absolutt bruksområder for den, så hvorfor ikke. Små bananer er kjempegodt, søte og gode og passelig størrelse!

Det er i hvert fall bra at det kommer produkter på markedet som er reinest mulig og uten masse tilsetningsstoffer, og sånn sett så jo den omelettrøren "snill" ut.


#49

Chanett sa for siden:

Jeg klipper. Jeg har 90 cm ovn og god finmotorik.


#50

ingling sa for siden:

Jeg river. Skeivt hver eneste gang. :nemlig: Liker også de ferdigkuttede arkene godt, jeg.


#51

Katta sa for siden:

Små bananer er jo mye bedre enn store bananer, mer smak. Det kan jeg godt finne på å kjøpe. Men å kalle det barnebananer blir jo litt fnisete. Men omelettrøre? :hehehe: Det må jo være det aller raskeste i verden å lage selv.

En ulempe med at man får kjøpt ferdig ditt og ferdig datt er at man innbiller seg at det er vanskelig å lage selv etterhvert. Jeg har blitt langsomt sjokkert flere ganger etter å ha laget diverse torofiserte produkter på egen hånd etter jeg flyttet hjemmefra, og sett hvor fantastisk fort man lager det selv. De må ha vært gode på reklamen siden de greide å overbevise foreldregenereasjonen vår om at de sparte så mye tid hvis de kjøpte disse ferdigvarene. For stort sett gjør man jo ikke det.


#52

rine sa for siden:

Hm...jeg er absolutt ikke noen sjefskokk -bruker både tacokrydder fra pose og har minst en Toro-middag i uka, men akkurat den omelettreklamen(annonsen) måtte jeg fnise litt av. Så den for første gang i dag, og trodde først det var en ferdig omelett, (med skinke eller ettellerannet oppi) men da jeg skjønte at kartongen faktisk bare inneholdt 8 egg som var pisket sammen, synes jeg det ble litt komisk. Sorry. :humre:


#53

Snuppa sa for siden:

Dette er faktisk et produkt jeg kjøper. I en travel hverdag er det ikke alltid jeg har tid til å sette på poteter slik at de blir ferdige i normal middagstid. Med en datter som har soya og melkeallergi er det perfekt for meg å kunne kjøpe et "halvfabrikat" om man kan kalle det det, som er 100% uten tilsetningstoffer. Jeg kan tilsette den melken og det smørret hun tåler og det tar meg 5 min å lage i stand :)


#54

Kitty Bastard sa for siden:

Bruker ikke seks timer på kjøkkenet (med mindre jeg lager Noe Skikkelig Fænsi, og sannsynligvis ikke da heller), kjører tungt på gyllen middelvei, er ikke på Torokjøret men står i mot sunnhetstyranniet.
Og jeg syns vispa egg på kartong høres skikkelig, skikkelig ekkelt ut.
:står frem:


#55

Snuppa sa for siden:

Du har brukt feil fremgangsmåte ;)

Kok opp melk og smør. Hell i posens innhold (Rett fra fryseren) og bare la det koke opp før du trekker kjelen til side. Ferdig.


#56

ingling sa for siden:

Jeg bruker forøvrig heller ikke 6 timer på kjøkkenet selv om jeg lager fra bunnen, altså. Det er veldig få hverdagsmiddager her i huset som tar mer enn en halvtime å lage.


#57

Slettet bruker sa for siden:

Syns den potetstappa hørtes smart ut jeg.
Jeg skulle ønske man fikk kjøpt ferdig mat i butikken som var sunn og god sånn at man kunne droppe all matlaging i sin helhet, jeg for min del. Jeg er ikke glad i å lage mat i det hele tatt, men jeg vil ha sunn mat og da må jeg lage.

De små bananene er jo knallgode, jeg ser en klar fordel i skikkelig utvalg av frukt og grønt. For eksempel er jo skikkelige tomater et must, og ikke bare sånne dødkjipe til tredve kroner kiloet.


#58

Hulda sa for siden:

Det er jeg også skepisk til...


#59

Honda sa for siden:

:kan vist ikke lese:

Men jeg har ikke uansett overlevd uten FERDIG paideig :fnis:
Halv ferdig har jeg aldri sett.

Jeg hadde ikke overlevd uten ferdige paideigen,men når jeg trenger det finnes jeg det ikke.:knegg:
For jeg får ikke til å lage paideig. Blir sånn som reklamen for ferdig pai :knegg:
Altså bare gris. Har prøvd mange ganger med forskjellige oppskrifter.


#60

Katta sa for siden:

Den potetstappa har jeg faktisk vurdert å prøve. Ferdige sauser kan også være veldig kjekt. Det er ting som tar litt tid å lage. Å skrelle poteter tar jo tid og er slitsomtn. Men omelettrøre? Da erstatter man noe det tar 2 minutter å lage, det er det som gjør at jeg fniser litt av det. Men på tur kan det jo være kjekt, selvfølgelig. Jeg er ikke en som må ha alt fra grunnen av , men skal jeg kjøpe meg fri fra jobb må det være noe jobb å kjøpe seg fri fra.


#61

Avatar sa for siden:

Jeg syns det er ganske ovenfra og ned-holding å LE av folk som bruker ferdig omelettrøre. Hvorfor liksom?! For meg er det revnende likegyldig hvordan folk lager omeletten sin eller om de i det hele tatt spiser det. Hvis noen skulle lure, jeg bruket det ikke, hadde ikke hørt om det en gang. Så jeg tar ikke latteren personlig.


#62

D'Arcy sa for siden:

:nemlig:


#63

Mrs. Longbottom sa for siden:

Vet du hva, jeg er med på poenget ditt, men ærlig talt, at folk skal bli så hjelpesløse at de ikke klarer å knekke egg engang, men må ha de ferdig vispet med konserveringsmiddel på kartong, det blir bare for dumt, altså. Det er sinnsykt langt mellom 6 timer på kjøkkenet og uff jeg greier ikke knekke egg, altså. Jeg syns ikke det er riktig at prior skal tjene fett med gryn på å sope opp knuste egg og tilsette kjemiske stoffer for så å selge det dyrt. Om det gjør meg arrogant i dine øyne, well so be it!


#64

Lenam sa for siden:

Jeg er enig, men akkurat den der omelettgreia holdt jeg på å le meg i hjæl av i går. Egg og konserveringsmiddel liksom.


#65

Katta sa for siden:

Samtidig ser jeg absolutt hva man kan bruke en sånn eggeblanding til. Skolekantiner for eksempel. Hytteturer. Klassetur. Slike situasjoner hvor egg er upraktisk fordi de har det med å knuse, og hvor dette representerer en mulighet for å lage eggerøre eller omelett. Eggeblandingen kan helt sikkert brukes i andre retter som krever egg også. Hjemme hadde jeg imidlertid aldri giddet kjøpe noe sånt.


#66

Elisabet sa for siden:

Men det kan sikkert være kjekt til hyttetur og sånt hvor det ikke akkurat er det beste å pakke egg i sekken. Da kan det være greit at de er ferdig knekt. ;-)


#67

Avatar sa for siden:

Du syns ikke det er riktig? So what?!

Jeg syns det er ganske unødvendig å ha vaskehjelp, men jeg går ikke rundt å kaller de som har det late fordet. Eller ler av det for den sakens skyld.


#68

D'Arcy sa for siden:

Her skal du få en offentlig grønning, for jeg har visst nettopp prikket det. Godt sagt!


#69

Slettet bruker sa for siden:

Så de som har vaskehjelp og ikke liker å lage mat de er, de er ... dårlige mødre? :snurt:


#70

Avatar sa for siden:

Ja, visste du ikke det?


#71

Harriet Vane sa for siden:

Hvorfor tror du at dersom man lager skikkelig mat fra bunnen, så bruker man all tid på kjøkkenet?

Det tar ikke lenger tid å lage mat fra bunnen, det går ofte fortere. Det er som oftest billigere. Det handler kun om planlegging/timing og teknikk.

Jeg kan godt bruke noen ferdigløsninger, eller halvferdigløsninger. Det er da ting som ikke har dårligere næringsinnhold, som smaker godt, er forholdsvis billig og som faktisk sparer meg for tid.

Raspeballmel, feks. Noen brødblandinger. Lapskausblanding og andre frossengrønnsaker. Og selv om jeg kjapt lager potetmosen selv, så er frossenmos mye bedre enn posemos i min bok.


#72

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg syns også det er en stor forskjell på å kalle folk ditt og datt, og å uttrykke at man syns noe er dumt, unødvendig, fjollete eller hva-har-du. Jeg føler meg fullstendig på trygg grunn i å mene at det er et tåpelig produkt, å at det er en negativ trend at store konserner tjener penger på vår innbilte hjelpeløshet. Det betyr ikke at jeg syns folk som kjøper disse produktene fortjener hverken hets eller offentlig navnekalling. Og jeg har ikke gjort noen av delene heller.


#73

Chanett sa for siden:

Selvsagt er folk som har vaskehjelp late.


#74

mkj sa for siden:

Ja, det kan ikke sammenlignes med omelett på kartong! Her er det jo snakk om at man går fra en liten halvtimes tilberedning til 5 minutt.

Men å knekke x antall egg? Vel det er ikke store tiden man sparer på det. Dette kommer vi nok neppe til å kjøpe!


#75

mkj sa for siden:

Jeg bruker alltid hele ark - og ser ingen grunn til å kjøpe på rull når noen har kuttet dem opp på forhånd i helt riktig størrelse.


#76

Teofelia sa for siden:

Jeg kan se én veldig god grunn for å selge egg på kartong: vesentlig forenklet transport. Det finnes vel knapt noe som er så håpløst å frakte som egg, så ved å knuse dem på forhånd og helle dem i firkantet kontainer, vil jeg tro at man mer enn halvverer transportkostnadene.

Jeg kunne sikkert kjøpt egg i kartong hvis den var vesentlig billigere enn egg i skall - og hvis de ikke hadde saltet eggene på forhånd.


#77

-ea- sa for siden:

Har dere ikke lagt merke til at bakepapir har skiftet navn til pizza-ark?

Vel, jeg vet om voksne folk som faktisk ikke kan lage omelett. Spise det, ja, men hvordan lager man nå det? De kommer garantert til å kjøpe denne.


#78

Dixie Diner sa for siden:

Jammen man må jo fremdeles steke omeletten? Eller mener du at noen ikke vet hva som skal oppi basisrøren, som består av egg og vann (og litt salt)? Jeg sliter faktisk med å få til pene omeletter i pannen så jeg har pleid å steke dem i ovnen før da jeg spiste egg, men selve røren har jo ikke vært noe problem å mikse sammen da.


#79

Isolde sa for siden:

Det finnes garanter noen der ute som ikke vet hvordan man lager omelett.. og som vil synes det er lettere å kjøpe denne som er ferdig enn å finne oppskrift. Eventuelt lese på boksen hva faktisk røren inneholder.


#80

Hyacinth sa for siden:

Det er ikke småbananer jeg reagerer på, det er markedsføringen.


#81

Fintdethei! sa for siden:

Convenience selger, produsentene skal tjene penger.


#82

Hyacinth sa for siden:

Dessuten synes jeg det er en vesentlig forskjell på egg på kartong og frossenpotetmos og bakepapir i ark.

Frossenmosen har jeg faktisk prøvd. Den smakte veldig godt. Jeg foretrekker å lage den selv, men det var et utrolig lettvint alternativ en gang jeg fikk lyst på uten å rekke å lage. Det tok to minutter og kan ikke sammenlignes med pulvervarianten.


#83

Dixie Diner sa for siden:

Er det melkeprodukter i frossenmosen? Jeg fant ikke noe info på nett.


#84

Kanina sa for siden:

Jeg tror det bare er ren potet.


#85

D'Arcy sa for siden:

Det er jo ikke melk i det opprinnelige produktet, men det skal vel kokes med melk i følge Stabburets hjemmeside:

Frossen potetmos


#86

Dixie Diner sa for siden:

Ah, takk. For om jeg vil prøve ut den mosen en gang så kan jeg bare tilsette vegetabilsk melk, feks.
Forresten, jeg synes det er litt artig med alle disse produktene som merkes "hjemmelaget". :humre:


#87

-ea- sa for siden:

Yes, vet om folk som ikke visste det før jeg lærte dem...


#88

Snuppa sa for siden:

Nei, den er helt ren. Kun potet og bare det! :)
Lager den med havremelk til datteren min.


#89

daffy sa for siden:

Jeg syns ikke dette er det mest "dustete" ferdigproduktet i salg egentlig. I tillegg til knekke og vispeoperasjonen, sparer man oppvask av en vispebolle og en visp.

Det er mer convenience for pengene enn ferdigoppdelt bakepapir, kanelbollemix (hvor vanskelig er det å drysse kanel oppå en vanlig bollemix egentlig?) eller hvit saus mix.


#90

Floksa sa for siden:

I tillegg tenker jeg at det brukes knekk-egg. Dvs egg med skade.
Vinn-vinn mao ;)


#91

rine sa for siden:

For de av oss som ikke klarer å skjære opp poteter? :skeptisk:


#92

Isolde sa for siden:

Du sparer noen minutter om potetene er ferdig skrellet, og kuttet opp og kokt litt. Akkurat som ved lapskausblanding. Jeg ser nytten absolutt. Og nå som jeg vet at det bare er poteter og ingen melk i (har ikke giddet å sjekket for jeg trodde det var ferdig mos) så er det absolutt et greit måltid når vi må lager rask mat.


#93

Katta sa for siden:

Godt poeng. En mulighet for eggene som ikke vant i skjønnhetskonkurransen. Jeg er litt skeptisk til egg jeg ikke har knekket enkeltvis og sett innholdet på, men de har sikkert kvalitetskontrollert det på noe vis. Jeg kunne garantert brukt det hvis jeg skulle laget eggerøre til en stor samling mennesker for eksempel.

Eller som synes potetskrelling er noe av det kjedeligste arbeidet man kan gjøre. ønsker meg elektrisk dings som gjør den jobben for meg


#94

Polyanna sa for siden:

I så fall er jo dette et strålende produkt for å redusere kasting av mat! :jupp:

Og, rine: Du vil vel ikke påstå at det ikke sparer masse tid å ikke skrelle, kutte og koke 6-8-10 poteter? :tullerdu: (Har aldri prøvd dette produktet, men bruker av og til litt av en pose frosne grønnsaker. kuttet i småbiter, i grønnsakssupper, for å jevne dem.)


#95

Polyanna sa for siden:

Er det ikke ganske god margin på store egg? De er i hvert fall dyrere per gram enn de mellomstore.


#96

apan sa for siden:

Jeg er enig. Men jeg lo også litt av den omelettmiksen da jeg så den, vel og merke hvis folk kjøper den til hjemmebruk. Jeg ser for meg at den er veldig praktisk på en hytta. Og på camping.


#97

isola sa for siden:

De lager jo, som tidligere nevnt, til storhusholdninger også, så jeg tror vel ikke dette produktet er for å bruke opp knekk-eggene akkurat. Jeg tror ikke det reduserer noe avfall.
Produktet i seg selv kommer jeg neppe til å kjøpe. Jeg spiser ikke eggerøre på hoteller heller, det smaker jo pøkk..


#98

Polyanna sa for siden:

Hotelleggerøre er jo ofte pulverprodukt. Det er jo noe helt annet.


#99

Pebbles sa for siden:

Jeg fnyser ikke av et eneste produkt som forenkler kjedelge hverdagsaktiviteter.

Frossen potetmos hadde vært genialt om det hadde smakt godt - men det smaker helt forferdelig (jeg har selvfølgelig prøvd den allerede).

Vispede egg på boks ser jeg dog ikke poenget i. Jeg knekker vel eggene raskere enn jeg åpner en slik boks, tenker jeg. :knegg:


#100

Dixie Diner sa for siden:

Man må jo skrelle potetene og, hmmmfr. Boring.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.