Jeg lager en ny tråd, siden den gamle har langt over 1000 innlegg og sikkert blir stengt snart - og dessuten er det jo nytt år og blanke ark og alt det der. Jeg har hatt en elendig mathøst og håper derfor tråden kan inspirere meg tilbake til matgleden jeg vanligvis har.
Dagnes middag her: Rester av kalkun, saus og waldorfsalat, kokte mandelpoteter og litt andre rester (er på middagsbesøk hos mine foreldre).
Pizza med rester av juleskinka på. Etterpå skal vi spise litt julekaker, for de har fått ligge ganske så urørt nede i kjelleren i jula. (har vært mye borte, men lell)
Det ble rester av nyttårskalkunen her også. Med samme dessert. Og alle ble mette og fornøyde :)
Nå har gjestene reist, barna er opptatte med film, og vi sitter i hver vår sofakrok og bare er.
I dag har vi hatt biff med hasselbackpoteter, fløtesaus, surret løk og gulrøtter til (vi hadde ingen grønnsaker handlet inn utenom sistnevnte).
Det ble veldig godt!
Rester fra tapasen. Må nok en gang skryte v at gjestene likte maten. En sa til og med idag at det var en av de beste tapasene hun noen gang hadde spist :)
I dag skal vi ha sloppy joes med kalkunrester. Nyttårsfesten vår ble avlyst pga sykdom, så vi brant inne med en 10 kilos kalkun. Det blir nok kalkun på oss en god del i de nærmeste dagene.
Vi utsatte nyttårsaftenmiddagen til i går, så her blir det pinnekjøttrester i dag. Ungene er ikke så begeistret, så de får div. Kjøttkake og karbonaderester.
En pose med spagettisaus som jeg tok med meg når vi pakket oss ut av fritidshuset i sommer, og resten av biffkjøttet skjært i små strimler +pasta.
Jeg var ganske skeptisk til sausen, men siden jeg har som nyttårsforsett å ikke kaste mat lot jeg det stå til.
Det hjalp å klunke i en god skvett med fabelaktig "cloudy apple" fra Tropicana.
Det ble rett og slett utrolig godt!
Ble ikke middag i går så svinefilet kom på bordet idag i stedet. Stekte oppstrimlet filet med litt olje, pittelitt tomatpure, soyasaus, chilisaus og løk. Tilbehør: salat av tomat/agurk/sukkererter/ pinjekjerner/vårløk og litt feta. Godt ble det!
I dag skal vi ha to typer bønner (Borlotti og noen kjempestore), bløtlagt fra i går. Disse skal blandes med stekte gulrotstaver, noen halve rosenkål, sjalottløk, litt paprika, chili og hvitløk. Kyllingfileter står i ovnen.
Her ble det enkel servering. Tomatsuppe med makaroni, blomkålsuppe og ferske rundstykker. Med siste fløteresten fra jul, og litt ekstra krydder ble det ganske godt. Og barna var kjempefornøyde :)
Jeg holder på å lage en indisk kyllinggryte nå, som jeg håper blir god. Har jasminris og naan til. Skulle hatt noe mer tilbehør, spesielt raita eller noe i den gata, men jeg glemte å kjøpe agurk. Finnes det alternativer? Jeg har yoghurt naturell som kanskje kan tilsettes noe annet.
Halvfabrikat idag; Meksikanks tomatsuppe fikk menge seg med rødløk, søt-paprika, fullkornsmakaroni, mais og kjøttpølse i terninger. Hvitløksbaguett til.
Litt sent nå, men f.eks på nettsiden til Mamta's Kitchen er det massevis av raita-oppskrifter.
Jeg lagde tomatsuppe i dag, med sjalottløk, masse hvitløk, chili og stangselleri. Som vanlig ble den litt for sterk, til tross for at jeg serverte med fullkornsmakaroni, ostebiter og matyoghurt for å forsøke å dempe den litt.
Vet ikke helt. Har tatt opp en karbonadedeig og en boks med tomatsaus fra fryseren som jeg tenkte å lage noe av. Kjøttboller og tomatsuppe kanskje. Eller bare spagetti med kjøttsaus? :gruble: Eller makaroniform.
Jeg tester hvor kjapt jeg kan lage hjemmelaget pasta, for å se om det er realistisk sånn til hverdags. I dag blir det derfor pastabånd laget etter enkleste oppskrift, også hiver jeg sammen en pasta carbonara av det, tenker jeg.
Oi! Lager du moussaka fra bunnen av på en hverdag? Moussaka er kjempegodt!
Her ble det kjøpepasta med kjøpetomatsaus, og kalkunrester fra julen. Veldig kjedelig, og jeg husker igjen hvorfor vi ikke lager dette ofte. Men kjapt og greit var det. :p
Vi hadde fiskeboller i hvit saus. Vesteraalens fiskeboller, selvfølgelig. Mannen i heimen spiste høflig (dog minimalt) av maten, og nå blir det visst takeout til kvelds. :humre: Ungene spiste som gribber, og da er mor fornøyd.
Lasagne (som ble fantastisk god med rødvin i tomatsausen og masse purreløk i ostesausen), litt revet salat av ymse slag og nybakt eltefritt brød med meierismør. :D
Tacofredag her også! Jeg er ikke så flink til å skille tex-mex/mexicansk fra hverandre, så jeg kaller alt taco. I dag lagde jeg burritos/enchiladas/hvadetnåennheter basert på en oppskrift jeg er ganske sikker på at jeg har rappet her inne (altså tortillas fylt med kjøttdeig- og bønnestuing gratinert med litt ost i ovnen). Grønn salat, pico de gallo, rømme og guacamole ved siden av. Og øl såklart.
I dag ble det kyllingwok med villris. Jentene fikk bestemme grønnsaker og da ble det gulrot, paprika, squash, champignon, babymais, bambusskudd og vannkastanjer. Jeg og mannen fikk lurt oppi litt chili og rødløk.
Jeg har også laget pizza i dag, men jeg synes liksom aldri at jeg får det helt til. :sparke: Hvordan gjør mannen din det?
Vår versjon i dag var med saus med litt chili og hakket basilikum, revet og fersk mozzarella, litt rødløk, serranoskinke, pepperoniskiver og sorte oliven. Og ruccola. God, men ikke heeelt perfekt.
Han lager bare den beste pizzaen som finnes. Nå kan jeg jo ikke ha ost på da, men det skal uansett være liite ost på den pizzaen, så savnet er ikke akkurat stort. Han spiser så og si ikke melkeprodukter selv heller, han hadde litt ost på i dag men veldig lite.
Jeg har lagt ut oppskriften på pizzaen her i bloggen min. Har ikke lagt ut oppskrift på deigen, men det er bare en vanlig pizzadeig der du bytter ut melet med Tipo 00-pizzamel, det blir mye bedre, men kun til TYNN pizza.
Skal dere ha ost på, så legger dere revet mozzarella utover tomatsausen før dere legger på fyll, og så klatter med fersk mozzarella og litt fersk basilikum øverst.