Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dere har uføreforsikring, sant? Hvis ikke - skaff dere det!

#1

m^2 sa for siden:

Det er viktig!!!

Jeg har nettopp fått avslag på uføretrygd fra Gjensidige forsikring :mumle:
Jeg har gått fra å være frisk som en fisk, oppadstormende på karrierestigen og med en Lovende Framtid til å ha ganske tøffe hjerteproblemer, og nå er jeg under utredning for noe andre greier. Jeg er heldig om jeg klarer å stå i full jobb.

Jeg var sykemeldt her for etpar år siden da jeg ikke klarte å jobbe da jeg var på det verste med hjertet - vips var det gått et år og jeg var over i NAVs klør. 64% av 6G er IKKE mye å klare seg på! Gudskjelov ble jeg fort frisk og ut i full jobb igjen, så jeg var bare én ussel måned med redusert inntekt

Heldigvis er jeg også medlem i SPK så jeg i det minste fikk 64% av lønna mi. (det er egentlig ikke helt riktig, men nær nok). Men uføreforsikring hadde jeg ikke, og dermed ingen ekstra utbetalinger som kunne kommet godt med.

Fordi jeg ventet til helsa begynte å skrante før jeg skulle kjøpe meg uføreforsikring får jeg det altså ikke. Jeg bodde i utlandet nesten helt til jeg ble syk, så jeg fikk liksom ikke ordnet det da heller. Jeg trodde jeg hadde noe i gruppelivsforsikringen på jobb - det ble endret da vi gikk inn i SPK. Men igjen - jeg er heldig, jeg er medlem av SPK og får mer enn det minimumet NAV stiller med.

Hva med dere andre? Har dere uføreforsikring?? Skaff det! Det koster ikke mange kronene og et uhell eller sykdom kan komme som lyn fra klar himmel og treffe med et smell. Uansett hvor Flink Pike man måtte være og uansett hvor "det vil da aaaaldri skje med meg" man er. Og uansett hvor gift og "klarer meg fint for mannen min tjener jo nok" man er, for plutselig en dag er man jaggu ikke gift lengre heller :btdt:
En depresjon, utslitthet, eller i mitt tilfelle - stress, kan være nok til at man ikke får det når det først røyner på. Så kjapp-kjapp - ut å kjøpe uføreforsikring!


#2

Odelia sa for siden:

Flott at du minner folk om dette (leit at det måtte egne erfaringer til :klemmer:). Både jeg, mannen og barna har uføreforsikring. Vel verdt de kronene dersom det skulle oppstå noe, men håper jo ikke vi må oppleve å få valuta for pengene.


#3

Liljekonvall sa for siden:

Jeg har ufør- og sykeforsikring, og har hatt det i mange år. Men hadde et par runder med ryggproblemer i forkant, og fikk dermed gjelder det ikke om jeg skulle bli ufør pga ryggen.

Så var jeg noenlunde bra lang tid (ikke noe legebesøk pga ryggen) og hadde tenkt å forsøke meg igjen etter at jeg hadde vært frisk i 5 år (vet ikke hvor jeg har det fra, men mener noen har fortalt meg at man kan forsøke igjen etter 5 år). Men hva skjedde i fjor, rett før det var gått 5 år ? Joda, prolaps og påfølgende operasjon. Og jeg er ikke bra ennå. :(

Så ja, jeg henger med på det at man bør forsikre seg før man evt får noen helseproblemer.

Derfor har jeg også forsikret begge ungene mine.


#4

Teofelia sa for siden:

Jeg har. Min dekker ikke svangerskapsrelatert uførhet, dog, siden den ble tegnet etter sist svangerskap, der jeg var mye sykemeldt. Det skal jammen ikke mye til å få slike klausuler i en uføreforsikring, så jeg støtter m^2 helhjertet i oppfordringen om å tegne forsikring mens man ennå er frisk.


#5

Teofelia sa for siden:

De færreste barneforsikringer kan videreføres etter voksen alder. Da må man tegne nytt, så akkurat i denne sammenhengen hjelpe ikke barneforsikring allverdens. (Det er kjekt å ha likevel, altså.)


#6

m^2 sa for siden:

Jeg var dum som ikke skaffet meg det før, men jeg bodde i utlandet en lang periode - og da hadde jeg jo ikke mulighet til å få noe i Norge. Så flyttet jeg hjem og ble gravid og da var det jo masse styr og sykdom og operasjon i graviditeten og greier, så jeg ventet på å "bli litt friskere igjen", og siden har det egentlig bare ballet på seg...
:mumle:

Jeg får bare sørge for å holde meg på beina da :)
Lillegutt og forsåvidt, han er også avvist for uføreforsikring.


#7

Liljekonvall sa for siden:

Uffda....jeg trodde det gikk fint å videreføre, jeg ? Men altså, ungene skal være forsikret uansett de altså. Men da må jeg altså passe på at de blir forsikret på nytt når barneforsikringen ikke gjelder lenger da. Hm...tror jeg må lese litt mer nøye på de forsikringspapirene. :jupp:

Bra du sa ifra.


#8

Liljekonvall sa for siden:

Helt sant. :( Jeg hadde bare hatt et par runder med "hekseskudd", altså ikke noen alvorlige greier, men det var nok til at jeg ikke får dekket ryggen.


#9

Teofelia sa for siden:

Lilje: det var en stor overraskelse for meg også, da jeg oppdaget det i fjor.


#10

mrc sa for siden:

Dette er også en type forsikring der man bør gå gjennom vilkårene nøye. Det kan være store prisforskjeller mellom selskaper - samtidig som det skiller mye mellom hva som er dekket....


#11

Katta sa for siden:

Jeg skal sjekke hva jeg har. Jeg tror jeg har uføredekning, men jeg kan for lite om ulike forsikringstyper. Jeg vet jeg får utbetaling ved uførhet, men jeg er usikker på om jeg får noen uførepensjon derfra.


#12

Esme sa for siden:

Vi har jo gjennom legeforeningen mulighet til gruppelivsforsikring som er veldig bra, både uførepensjon og uførekapital på vilkår som ellers koster 10 x så mye i premie.


#13

Kirsebær sa for siden:

Hvis jeg i det hele tatt får uføreforsikring vil den være veldig dyr og full av klausuller. Jeg er overvektig, røyker og har / har hatt problemer med rygg og knær.
Men skal ta en runde å sjekke hva selskapene sier. Takk for påminnelsen.


#14

-ea- sa for siden:

Fornuften tok neg etter at jeg fylte førti. Da slo det meg at det kunne være lurt å tegne forsikring mens jeg enda er frisk. :bankibordet:

Når det gjelder barn, så husker jeg at en lege jeg jobbet med sa at hvis man viderefører barns forsikringer så kan ikke forsikringsselskapet kreve ny helseattest. De gjør det gjerne, men har ikke lov, sa han.


#15

Prøvende sa for siden:

:klemmer:

Tror nok jeg har en sånn, men skal sjekke når jeg kommer hjem!


#16

Serafin sa for siden:

Jeg skriver under denne - det er viktig!

Og ordne det til og for barna deres så for de er gamle nok og tenåringer! Som 18 åring tenker man sjelden så langt selv, og før man tenker så langt, kan det være for sent.

Jeg får ikke uføreforsikring pga sykdom i 18-19 årsalder, og mamma og pappa har forbannet seg selv mange ganger for at de ikke tenkte så langt på å ordne det for meg på 18 årsdagen min.


#17

Kula sa for siden:

Vi har uføreforsikring som dette uførhet ved både ulykke og som følge av sykdom.


#18

shute sa for siden:

Har ikke. Har ikke kvalifisert til å få siden jeg ble gammel nok til å kjøpe en.

Derfor har ungen en barneforsikring utelukkende fordi den garanterer muligheten til å videreføre uføredekning uten ny godkjennelse av helse som voksen.


#19

apan sa for siden:

Vi har, og det er viktig. Men ikke mange kronene er jeg uenig i, det er den dyreste forsikringen vi har.


#20

Elisabet sa for siden:

Ungene har alle tre en som kan videreføres uten ny helse erklæring når de blir 18, og har de da ikke råd til og overta den selv så skal jeg sørge for å betale den så den ikke blir avsluttet. Jeg har er dyr forsikring nå, men kan ikke bytte selskap pga. sykdom og operasjon de siste 5 årene. Om jeg holder meg frisk i fem år så kan jeg bytte. Mannen får ikke forsikring fordi han hadde kreft når han var ung, men han er med i LO gjennom jobben og har da heldigvis forsikring gjennom der.


#21

Observatøren sa for siden:

Jeg signerer m^2. Mange tror at de har gode dekninger gjennom arbeidsgiver, men det viser seg ofte at dette er forsikringer som kun gir utbetaling ved død. Ufør-delen er minst like viktig.

En av årsakene til at det er store prisforskjeller, er at det er i hovedsak 2 ulike ufør-dekninger. Uførekapital gir en engangsutbetaling på en gitt sum fra du blir erklært mer enn 50% ufør i 2 år sammenhengende.
Tidsbegrenset uførerente utbetales månedlig dersom du har vært arbeidsufør mer enn 50% i over 12 måneder. Noen selskaper tilbyr også premiefritak, som gjør at du ikke betaler for forsikringen dersom du er i ferd med å bli erklært ufør.

Legeforeningens avtale er veldig god - MEN - den har ikke uførerente inkludert. Det bør man tenke på dersom man har høyere inntekt enn 6G - og har lagt opp livet etter den inntekten.



#23

Karamell sa for siden:

Jeg tror jeg fikk avslag å privat forsikring. :gruble: Jeg fikk høyt stoffskifte som 17-åring og opererte bort skjoldbruksjertelen, og fikk ikke uføre forsikring pga dette, tror jeg det var. :usikker: Nå har jeg nyresvikt og får garantert ikke.


#24

emin sa for siden:

Kjipt at du må oppleve dette. :klemme:

Jeg har uføreforsikring ja, skaffet meg det samtidig som vi tok opp huslån. Sure 700,- pr mnd, men greit å ha en kriseløsning i bakhånd dersom noe skulle skje.


#25

Input sa for siden:

Dette sjekket jeg da ungen skulle forsikres, fordi det var viktig for meg. Vi endte med Gjensidige, og der kan forsikringen videreføres uten ny legerklæring.


#26

emin sa for siden:

Vår barneforsikring gjelder til ungene er 25 år, så jeg håper de har vett nok til å skaffe seg uføreforsikring selv før de bikker den alderen.


#27

emm sa for siden:

Det får jeg ikke, så det kan jeg ikke bruke mer energi å tenke på og bekymre meg over.


#28

Elise sa for siden:

Vi har uføreforsikringer, ja. Gubben har et unntak på venstre skulder siden den har vært ute av ledd en gang (eller to ganger, men en gang før forsikringspapirene ble skrevet). Jeg synes det er viktig, og kommer til å tviholde på de i trangere tider og, selv om jeg synes det er mye penger. :jupp:


#29

Serafin sa for siden:

Det samme har ungene her.


#30

Kaija sa for siden:

Mannen og jeg ordnet det rett etter at vi gifta oss. Da var vi et par og tjue. Glad for det, for nå hadde det nok vært vanskeligere for meg å få, etter diverse helseplager.

Jeg vet neimen ikke om ungenes forsikringer kan videreføres. Det må sjekkes opp. Jeg tror mellomsten har noen begrensninger rundt astma/allergi/eksem i sin forsikring, men ellers skal det være greit der.


#31

Pelle sa for siden:

Har hatt siden midten av 20-årene, og bra er det for rett etterpå har jeg fått påvist høyt blodtrykk som jeg nå behandles for.

Både jeg og mannen fikk i sin tid reservasjoner på visse områder, men vi klaget det inn begge to og fikk gehør for klagen.


#32

Tjorven sa for siden:

Takk for at du deler. For dette er viktig.

Jeg synes uføredekning for privatpersoner er dyrt, men grunnen er jo at det er så mange som tegner den som trenger den. Skremmende mange blir nemlig uføre.

Vi har en god ordning gjennom jobben. I tillegg til alderspensjon (som alle har nå) dekker den uførepensjon samt en gruppelivsdekning dom går både på ulykke og sykdom. Men min arbeidsgiver har ordninger svært langt utover minimumskravet. Det er fordelen med å jobbe i et selskap hvor samtlige eiere også er ansatt.


#33

Primrose sa for siden:

Veldig grei påminnelse!
Vi utvidet faktisk uføreforsikringen vår tidligere i år. Vi var veldig dårlig dekket på ufør pga sykdom og det har vi gjort noe med. Dyrt, ja, men absolutt greit å være føre var.


#34

Slettet bruker sa for siden:

:klemme:

Jeg har forsikret meg mot alt som tenkes kan, tror jeg.

Men jeg er ikke enig i at det er billig altså. Jeg betaler femhundre per måned for den i if, og sekshundre per måned for den i fagforeningen. Den har da riktignok også innbo, reise og noe småtteri.

Det som koster er forsikring mot uførhet som følge av sykdom. Ufør etter ulykke og dødsfall er billig - for det rammer ikke så mange. Uførhet etter sykdom rammer mange og koster mye å forsikre seg mot.

Bæret - de gir påslag i pris opp til bmi 40, det er først over det at det er avslag. Får man avslag der, så er gjerne forsikringer gjennom LO smart da de ikke sorterer på helsegrunnlag.


#35

Teofelia sa for siden:

Ja, men den delen av forsirkingen som kan videreføres gir bare 1G i året utbetalt, og det er jo ikke allverdens å leve på.

#36

GeekyGirrrl sa for siden:

Jeg har. Det som irriterer meg at jeg koster 1800 i året og mannen koster 800. :grmpf:
Vi har barneforsikring på barna, jammen glad vi tegnet på minsten rett etter han var født, for etter alt han var gjennom i høst med betennelse i kneet og operasjon er det mulig at han ikke hadde fått full dekning om vi hadde tegnet nå. Så folkens dropp shopping og shop heller uføreforsikring. :)


#37

Palmen sa for siden:

Takk for påminnelse. Jeg har gjennom jobben, men er sannelig ikke sikker på om mannen har, det må sjekkes. Mini har barneforsikring, det fikk hun da hun var 2 og vi flyttet til Norge.


#38

Input sa for siden:

Nå har jeg ikke vilkårene forran meg, men det stemmer kanskje. De var de eneste jeg fant da forsikringen skulle tegnes som garanterte videreføring uten ny legerklæring. Så om 1G er maks, er det i hvert fall bedre enn ingenting, så får jeg heller krysse alt jeg har for at han holder seg frisk slik at han får tegnet ny forsikring uten problemer når han blir voksen.


#39

Daisy sa for siden:

Dette så jeg nylig i vilkårene, og lurer på hvor lenge det har vært der. Må finne vilkårene på mine to, de hadde vilkårsendring i 2007 tror jeg så de har forskjellige dekninger. (er født 2006 og 08). De er forsikret i Gjensidige.

Jeg har for øvrig uførekapital. Ikke uførepensjon. Jeg tjener såpass lite at uførekspital er bedre for meg. 20 g. Nedbetale hus, leve fint videre på uførepensjon.


#40

apan sa for siden:

Det var veldig billig. Sikker på at det er ved uførhet pga sykdom? Jeg tror vi samlet betaler type 15000 i året for full uføredekning. Og vi har ikke spesielle risikofaktorer.


#41

Husfruen sa for siden:

Jeg får ikke.

På sønnen min har jeg Storebrand Utvidet barneforsikring, og jeg mener den går opp til 26 år? Den gir vel både et engangsbeløp og månedlig utbetaling ved uførhet mener jeg. Men hvor mye det er vet jeg ikke..

Og den kan videreføres uten ny helsevurdering.


#42

GeekyGirrrl sa for siden:

Mulig det er 1800 i halvåret, det er full uføredekning.


#43

Trois sa for siden:

Mannen og tre av fire barn har. Jeg og lillebror får ikke. Jeg fordi jeg er ryggoperert, lillebror fordi han er så allergisk.


#44

Nessie sa for siden:

Jeg får ikke :niks:

Jeg har ikke fått det på mange år. Første gang fordi jeg var overvektig. Og nå pga at jeg har vært sykmeldt - og nå er på attføring.


#45

Anda sa for siden:

Storebrands kan, uten ny legesjekk, mener jeg.

Forøvrig føler jeg meg helt sløv, og skal ta dette som en oppfordring. Jeg mener jeg har uføreforsikring, men ble plutselig usikker.


#46

Teofelia sa for siden:

Jeg vet at en del av de mest omfattende kan. Vi skal skifte til Gjensidige, nettopp fordi den har slik mulighet, men fortsatt er det et veldig lite beløp man kan få på en slik forsikring, og det vil jeg gjette på at er gjengs for hele bransjen.

#47

Neket sa for siden:

Jeg har ikke. Mannen har, jeg burde nok skaffe en jeg også. Når vi tegnet forsikringene var jeg ikke i jobb, så vi droppet det, og siden har jeg glemt det. Takk for påminnelsen. Barna har barneforsikring, men hva den dekker er jeg usikker på.


#48

Molly sa for siden:

Jeg har via jobben, men vet ikke hva den dekker. Har sendt mail til personal nå, så får vi shoppe privat dersom den ikke har tilstrekkelig dekning. Må få mannen til å sjekke også.


#49

Tussa sa for siden:

Eg har alvorlig sjukdom-forsikring der eg får utbetalt 1 MNOK om eg får en av 20 alvorlige sjukdomar. Uførforsikring er muligens noko anna?


#50

Teofelia sa for siden:

Uføreforsikring er noe annet, ja.

#51

konsulenten sa for siden:

Jeg har person/uføreforsikring. De tilbød meg først forsikring med reservasjon mot rygglidelser, men etter litt brevskriving frem og tilbake fikk jeg dem til å fjerne den klausulen. Noen ganger er det mulig...


#52

Luftslottet sa for siden:

Ja, det har både jeg og mannen. Det ville være krise for oss om en av oss ble ufør, for ikke å snakke om dersom ekteskapet skulle gå dukken i tillegg. Ingen av søsknene mine får, så jeg er glad for å ha søkt i tide. :puh:

Barna har også, og det er Gjensidige, så den kan videreføres uten videre legeerklæring.


#53

Gremli Skremli sa for siden:

Jeg oppga at jeg var under utredning for noe da jeg søkte, så jeg fikk avslag. Men jeg håper å få innvilget om jeg søker på nytt nå (utredningen hadde negativt resultat).


#54

GeekyGirrrl sa for siden:

Jeg her reservasjon mot bihulelidelser... Jeg er bihuleoperert så sjansen for det er ganske liten. :snill:


#55

Malama sa for siden:

Den vi har på våre barn kan videreføres til voksen uten ny egenerklæring derosm det gjøres før barnet når en viss alder, sånn 23 eller noe sånn? Husker ikke eksakt, min eldste er 3, så det er noen år til...

Uansett, Ja, jeg og mannen har. Og begge ungene.

Mikro klarte likevel få unntak for sykdommer i luftveiene da, fordi hun hadde RS-virus 2 uker gammel (og forsikringen kan ikke tegnes før ungen er 3 mnd) Men dersom hun holder seg symptomfri (dvs, klarer å la være å få astma) i to år, dvs sånn til ca mars 2013 tenker jeg, så kan vi søke om å få strøket unntaket.


#56

Tussa sa for siden:

1100 kr pr mnd for 70000 utbetalt pr. år?? Det var prisen sin det...


#57

Storm sa for siden:

Takk for påminnelsen, dette er noe jeg på sjekke opp. Mener det er uføreforsikring jeg har gjennom fagforeningen?


#58

Maysen sa for siden:

Her har vi alle 4 i familien.
Jeg har dog reservasjoner mot migrene. Men eller så har vi fullt ut alle 4.



#60

Wix sa for siden:

Vi har også, både på oss voksne og barna. Jeg har begrensninger i forhold til hørselsskader, og min mann har vi forsikret ekstra masse, fordi vi kommer til å være avhengig av lønna hans for å beholde huset (når vi får bygget det).


#61

Mex sa for siden:

Vi voksne har. Jeg har en veldig god forsikring gjennom jobben som også dekker uføre, og mannen har en ekstra privat siden forsikringen de har gjennom jobben ikke er god nok. På gutta har jeg faktisk ikke satt meg godt nok inn i hva forsikringen deres dekker. De har en ganske standard livs-og ulykkesforsikring.


#62

Molly sa for siden:

Mannen har visst ikke uføreforsikring via jobben. Bra jeg sjekket. Noen som vet om det best og billigst via KLP eller LO? Og evt hvor det er enklest å få forsikring dersom man har issues?


#63

LilleRosin sa for siden:

Uff, m^2. :klemme:

Jeg har, dvs, det er i hvert fall en engangsutbetaling. Men ikke pensjon tror jeg.

Noen som vet om man har sånt automatisk gjennom SPK?


#64

Mandino sa for siden:

Jeg har, men den er full av klausuler. Jeg har psoriasisartritt (psoriasis i leddene) og en kronisk magesykdom, derfor er det unntak for alt som kan knyttes til det - og det er ikke lite. Øye- og ryggproblemer f.eks.



#66

m^2 sa for siden:

Man har automatisk uførepensjon gjennom SPK, hvilket vil si at man - istedet for de 64% av 6G man får gjennom NAV, istedet får 64% av lønna si. (det er noe opptjeningsgreier der). Så SPK er jo genialt, egentlig. Jeg mener KLP er det samme. Men kun hvis man ikke var syk da man begynte, da. Da får man avkortning

Er man skikkelig "uheldig" jobber man kanskje redusert i utgangspunktet for å ta seg av barn og slikt. Da får man bare 64% av stillingsandelen sin av 6G fra NAV. Da begynner det å bli smått altså :sparke:

Når jeg sier "ikke mange kronene" mener jeg ikke akkurat at det er billig, det blir mer relativt prisen av å ikke ha slik forsikring om man blir ufør.


#67

m^2 sa for siden:

Er du Tekna-medlem? Sjekk da gjensidige sin spesial-avtale for Teknamedlemmer.


#68

Daisy sa for siden:

Men hvis du finleser vilkårene nå, så ser du mest sannsynlig at dette kun gjelder utbetaling opp til 1 g. Og da må vi se, er det en en gangs utbetaling, eller er det årlig. Er på mobil nå, skal sjekke dette senere.


#69

m^2 sa for siden:

Jeg sitter faktisk og skal sjekke om jeg kan få alvorlig sykdom-forsikring nå. Men siden det er en av disse sykdommene jeg er under utredning for, plutselig, er vel det toget gått også :mumle:


#70

Storm sa for siden:

Forskerforbundet. Skal sjekke hva de har.


#71

Erica sa for siden:

Vi hadde heldigvis vett til å forsikre også barna mot uførhet av sykdom eller skade. For 7 måneder siden fikk minsten diabetes, og får nå en utbetaling på 350 000 for medisinsk invaliditet på 15 %. Så vi har sett at det kan faktisk skje oss også.


#72

daffy sa for siden:

Viktig innlegg! :blomst:

De fleste er dobbeltforsikret så det gjelder for ulykker. Men det er faktisk mye mer sannsynlig å bli ufør av en sykdom enn enn av en ulykke.


#73

Molly sa for siden:

Nå fant jeg hva den jeg har via jobben dekker:

Det er vel ikke strålende, kanskje? 2 år er lenge, da lever man vel på redusert lønn en god stund før man evt får noe fra forsikringen?


#74

Daisy sa for siden:

8 g er ikke så mye. Men resten er bra. De fleste har 2 år, noen ett tror jeg.


#75

trøtt sa for siden:

Jeg har en forsikring med engangsutbetaling. Den har jeg hatt siden jeg var 20. Jeg tror nok ikke jeg hadde fått tegnet en ny nå.


#76

Chablis sa for siden:

Har ikke å får heller ikke. Angrer veldig på at jeg ikke tenkte på det før jeg ble 30 , nå er jeg dessverre syk så da får jeg ikke.


#77

Storm sa for siden:

Gjennom Forskerforbundet kan jeg få en engangsutbetaling på 12G ved uførhet, med en årlig pris på kr 1037. :tenker:


#78

Balanse sa for siden:

Jeg har på jobb, og den er ganske ok tror jeg. Men den faller vel bort om jeg slutter hos arbeidsgiver, og dermed kommer vel samme problemstilling opp ift helsen på det tidspunktet jeg slutter?

Burde jeg hatt en privat i stedet på grunn av det?

:blond:


#79

Balanse sa for siden:

Moren min tegnet forøvrig på meg da jeg var barn, men dumme 18-åringer må ha det inn med teskje når de får ansvaret selv. Mange små teskjeer faktisk.

Dobbelt-:blond:


#80

Molly sa for siden:

OK. 8 G er ca 630 000,-. Bør jeg tegne privat forsikring i tillegg, da? Hva trenger man egentlig hvis man blir ufør? Vi har lite gjeld nå (ca 700'), kommer til ha ca 1,2 mill i gjeld om et par år.


#81

Teofelia sa for siden:

8 G ville vært alt for lite for oss. Vi har akkurat kjøpt hus og har ganske høyt lån. 8 G tilsvarer omtrent 632 000 kr. Dere må selvsagt selv vurdere om det er nok.

#82

LilleRosin sa for siden:

Vi har 22G på uføreforsikring, det samme på dødsfallforsikring.


#83

Teofelia sa for siden:

Jeg mener du har krav på å få videreført den forsikringen du har. (Men ta for all del ikke mitt ord for det.)

Jeg hadde en utrolig god forsikring der jeg jobbet før, men jeg valgte å avslutte den da jeg sluttet, for årsavgiften var helt usannsynlig høy for å videreføre den privat. Det var slik jeg endte opp med avkorting for svangerskap på min nye forsikring.

Hvis man antar at man alltid skal være medlem av det samme fagforbundet, er det et veldig lurt sted å sette uføreforsikringen sin: Det er ofte veldig gunstige forsikringer, og man bytter ikke nødvendigvis fagforening når man bytter jobb, så det er gjerne en forsikring som kan videreføres gjennom mange jobber.


#84

Balanse sa for siden:

Takk for tipset, Teofelia. Jeg tror jeg skal ta en runde på alle forsikringene mine. :gruble:


#85

m^2 sa for siden:

En helt annen ting, forresten;

veldig mange tror de har "ordentlig" forsikring på barna sine, mange har ulykkesforsikring men mangler den "ufør ved sykdom"-biten som egentlig er vel så viktig. Og mange tror kanskje det er jevnlige utbetalinger der det er en større (eller mindre) enkeltutbetaling. Greit å sjekke det :jupp:


#86

banana sa for siden:

Dette er et viktig poeng. Mange forsikringer som dekker uførhet dekker egentlig bare uførhet som følge av ulykke. Da er man like langt om man blir syk.

Jeg lærte "the hard way", men en kronisk diagnose da jeg var 25 år var forsikringsverdenen lukket for meg hva dekning for uførhet pga. sykdom angår. At den i tillegg ble lukket for barna mine for et par år siden kom som en bombe. I siste versjon av helseerklæringsskjemaet for barneforsikring spørres det om foreldrene har hatt visse sykdommer før fylte 25 år. Hvis jeg sender inn det skjemaet for mine barn hefter min diagnose ved dem resten av livet. Det tar jeg ikke sjansen på. Jeg har skrevet om dette før her å FP, det er en nokså fortvilet situasjon.


#87

star sa for siden:

Jeg har ja. Det koster skjorta, men jeg kan ikke gjøre noe med den. Jeg får garantert ikke flyttet den fra der jeg har den nå siden jeg har diverse på journalen min etter at jeg tegnet forsikringa da jeg var 18.
Mener jeg har både ved sykdom og ulykke.


#88

Malama sa for siden:

Kan finlese en gang når den tid kommre, men i alle fall, krysser strekt fingrene for at vi aldri, aldri trenger dem. Men tørr ikke la være å forskre, hus, bil, og folk.
(Hunden er jeg mer usikker på, den er formelt sett svigerfar sin, så jeg tror han har noe forsikring på henne, men det dekker ikke den sykdommen hun har. Så hun er kostbar. Men i det minste mister vi ikke inntekten hverdnge baserer seg på, av henne. Det gjør vi om noe slikt rammer oss selv, derav gode forsikringer på liv, helse, uføre, og det som måtte være.)


#89

Nextlife sa for siden:

Jeg har, men den er så full av klausuler at det skulle forbause meg om jeg fikk utbetalt noe den dagen det måtte bli aktuelt. :rolleyes:


#90

venla sa for siden:

Jeg har vært ut for det samme som deg (blodpropp i ung alder) og fått avslag.

Men nå har jeg tegnet en gjennom Fagforbundet (LO Favør)som ikke krever et årelangt egenerklæringsskjema. Ble medlem der i fjor.


#91

Isolde sa for siden:

Tok opp i utdanningsforbundet når jeg var 19. Må nok bare holde på den for får nok ikke ny nå etter 2 graviditeter med bekkenløsning og 9mnd sykemelding for muskelplager.


#92

Molly sa for siden:

De skal ringe meg på mandag. Hva ber de om? Jeg lurer spesielt ifht mannen, han er under utredning for et par ting nå. Ikke noe som på kort sikt kan føre til uførhet, men det er ikke godt å si hva det betyr om noen år.


#93

Katta sa for siden:

Hvis den er bra, er jeg dekket. Det er den jeg har.

Det som er litt skummelt med forsikringer som arbeidsgiver betaler/gruppeliv gjennom jobb er at de ikke nødvendigvis er greie å få videreført hvis man bytter jobb og det har skjedd noe småplukk i mellomtiden.


#94

venla sa for siden:

Kan ikke huske at de krevde noen ting. Annet enn at du betaler inn giroen.
Du finner informasjon på www.lofavor.no/id/1305.0


#95

Maxine sa for siden:

Jeg tegnet uføreforsikring mens jeg studerte, kostet meg ikke mange kronene. Prøvde for noen år siden å flytte den pga forsikring med bedre dekning, men får ikke ny, ettersom jeg har operert skuldra. Har derfor beholdt den gamle, selv om den ikke har så god dekning.

Nå er jeg så heldig å ha fått ny livs og uføreforsikring gjennom ny arbeidsgiver. Det kreves her ikke helseerklæring, men dersom det skulle skje noe ila de to første årene jeg jobber, kan jeg få avkortning dersom skade/sykdom var kjent ved tidspunktet jeg begynte her. Men, dersom jeg holder meg i jobb i to år, får jeg full dekning, og vi har virkelig gode vilkår :)


#96

Molly sa for siden:

Det er jo genialt. Blir sikkert dyrt nok, men alternativet kan bli mye dyrere.


#97

sindrome sa for siden:

Noen gruppelivsforsikringer krever ikke helseattest for uføredekninger. Det kan være greit å tenke på i forbindelse med jobbsøking, evt. innmeldelse i fagforbund. Så dere som ikke får privat uføreforsikring kan jo undersøke om det er noe fagforbund som dere kan melde dere inn i, hvor man kan få uføreforsikring gjennom dette, uten at det kreves helseattest.

Edit: Ser at Venla er inne på det samme som meg.


#98

sindrome sa for siden:

Hvis den du har gruppelivsforsikring gjennom endrer på betingelsene på din forsikring (f.eks går fra 40G til 30G) så har du krav på fortsettelsesforsikring på differansen. Men hvis du slutter selv så tror jeg ikke du har noe krav på noe, for det er du som velger å slutte.

Sånn har jeg forstått det.


#99

bønna sa for siden:

Takk for påminning!
Har sendt spørsmål til gjensidige i dag, montro om det er for sent for meg... Jeg har vært sykemeldt et halvt år nå.
Jeg er også spent på hva pris det blir. (Jeg er Tekna-medlem og skulle visst få bra pris pga det)


#100

Urie sa for siden:

Både jeg og mannen har.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.