MUK-debatten raser i avisen, og motstanderne tar i bruk mange virkemidler for å vise hvor ekkelt og fælt MUK er. Forbrukerrådet understreker at MUK ikke er farlig, og jeg må si jeg ikke er spesielt redd for varer med MUK i. Jeg vil gjerne at alle varer skal merkes med det de inneholder, men f. eks i pølser, som likevel er kjøtt som er helt finmalt, ser jeg virkelig ikke problemet med at kjøttrester blir skrapt av beina for å kunne brukes. Jeg koker kraft av kyllingskrog og skraper og piller av alle smårestene der, så jeg syns ikke det er noe problem. De varene som inneholder MUK er uansett ikke noe vi er storforbrukere av. Jeg har registrert tidligere at mange her inne er veldig negative til MUK, men mener dere det er mat som heller burde kastes, eller hvordan er det?
Redd for det, nei det er jeg ikke. Men jeg er ikke spesielt begeistret for det heller og det er ikke en stor del av husholdningen vår, selv om gutta er veldig glad i pølser av ymse slag.
Jeg klarer å trykke nedpå en kyllingpølse hvis jeg blir servert det, men jeg kjøper ikke kyllingkjøttdeig hvor jeg kan se beinbiter og slintrer. :niks: Jeg er ikke redd for det, men jeg synes det er uappetittelig.
Så lenge det blir produsert på en ok måte og merkes som det skal så ser jeg egentlig ikke noe galt med det. På en måte så er det bra at dyret utnyttes i størst mulig grad.
Litt kvalmt å tenke på er det, men det er jo "rent".
Men kyllingkjøttdeig ikkeholder faktisk ikke MUK. Det er bare oppmalt kyllingkjøtt. MUK i norge selges bare som varmebehandlet vare, altså ferdigstekte boller, nuggets og slik, og pølser.
Dette synes jeg er en veldig grei måte å se saken:
Jeg er lei av at vi skal ha perfekt mat hele tiden. Perfekte grønnsaker, perfekt kjøtt. Jeg ble ganske så sjokkert av en tråd for en stund siden der flere sa at de skjærte av og kastet den delen av osten som hadde ligget ut mot plastembalasjen. Ja, vi bor i et rikt land, men å kaste så mye brukbar mat som vi gjør er pinlig, synes jeg.
Nei, MUK er en måte å utnytte slaktet på som jeg synes er helt fin, så lenge regelverket følges.
Jeg er ikke redd for MUK, men nå spiser jeg heller ikke kjøtt jeg da. Men serverer det uten hemninger tilde jeg er glade i. I betydningen moderate mengder, sånn ca aldri. Men det er bare pga foretrekker å servere så rent kjøtt som mulig pga helsemessige årsaker.
Ikke redd for det, det inneholder jo ingenting farlig. Jeg kjøper likevel aldri produktene med høyest andel muk. Farseprodukter av kylling synes jeg er direkte vonde, og jeg er ellers ikke spesielt glad i hermetikk og slikt.
Jeg syns MUK er skikkelig ekkelt, og unngår å kjøpe sånne produkter. Men vi har igrunnen aldri kjøpt sånne ferdige kjøttbolleretter på boks eller nuggetsaktige saker.
Jeg synes denne bloggposten hadde noen gode poeng. Jeg spiser ikke spesielt mye muk-mat, men det er vel strengt tatt bare fordi jeg ikke spiser så mye ferdige kyllingprodukter.
Jeg innbiller meg at det inneholder mer fett enn det jeg syns er bra, og tror at folk blir litt lurt av at det er "kylling = magert og sunt", men bortsett fra deg så har jeg ikke prinsipielle motforestillinger, nei.
Hvis jeg hadde fått en beinbit i kyllingkjøttdeigen hadde jeg aldri spist det igjen. Jeg har en "greie" med ekle ting i mat, og klarer ikke en bit til dersom jeg skulle treffe på for eksempel et eggeskall.
Jeg er ikke redd det, men pga at jeg plutselig støter på beinrester når jeg har spist ferdigretter fra feks Fersk og Ferdig (kjøttboller med pasta og kjøttkaker) unngår jeg disse. Ofte tror jeg at de små beinbitene er små biter av tennene mine som har falt av..
Men er det merket som MUK på innholdslista? Tenkte å ha Gilde grillpølser nå, og der stod det ikke noe om MUk, og de var heller ikke listet opp i Vgs artikkel, men det inneholder hodekjøtt av svin og storfe.. Det er vel ikke MUK det? Smalahove er jo feks delikatesse.. right?
Jeg noterer meg at jeg skal styre unna komentarfeltene i avisa en stund framover.
Jeg blir så provosert at velfødde og snobbete nordmenn som bare skal spise biff...
Tenk om man faktisk tok folk på ordet og KASTET all kjøttdeigen de strever med å bli kvitt?
Det skulle blitt ramaskrik det.
TINE strever med akkurat det samme, skal de greie å produsere nok smør må de dumpe tørrmelk på verdensmarkede, fordi vi spiser langt mer smør enn vi drikker skummet melk.....
Jeg blir fysisk kvalm av den forbruker mentaliteten som brer seg!!
Da kyllingfilét kom på markedet, opplevde jeg så ofte å finne bein i filéten at jeg til slutt måtte maile Prior og kjefte på de. Jeg fikk et unnskyldning og et gavekort på 200,- :knegg:
Jeg tror ikke vi får i oss mye MUK når jeg ser hvilke varer det finnes i, men det ville ikke falle meg inn å droppe å kjøpe en vare fordi det er MUK i den.
Jeg er ikke stor fan av ferdige kjøttprodukter, men er ikke redd for MUK. Synes bare det ser ekkelt ut. Vi har pølser, ferdige karbonader og slikt fra tid til annen her hjemme, men prøver i størst mulig grad å unngå det.
Jeg spiser ikke MUK, og det er rett og slett på grunn av at jeg i liten grad spiser industrielt bearbeidedet blandingsprodukter.
I utgangspunktet liker jeg ideèn med å utnytte råvarene max, det er bare så innmari synd at det brukes til å lage slik en trasig mat.
Hadde jeg bestemt skulle det som går til MUK fått være på beina og man skulle kokt kraft på det. :hjerter:
Jeg er ikke redd for MUK, men spiser mat fra listen uhyre sjelden likevel. Det hender mannen disker opp med ferdige karbonader om jeg ikke er hjemme, og det kan hende vi har kjøpt pølser med MUK en håndfull ganger.
Kyllingkjøttdeig bruker vi ukentlig, og har aldri opplevd å finne bein e.l. i den.
Er det ikke slik at vi i Norge har forbud mot å bruke samme metode på storfekjøtt? Da dette kan gi opphav til kugalskap?
I så fall tenker jeg at MUK ikke er så langt unna.
Min redsel er å la det gå mange nok år, ting vil dukke opp, paralleller vil bli trukket, og plutselig var det ikke så "helt greit" å bruke MUK allikevel. Det kan være helt ubegrunnet, men jeg tenker nå litt slik allikevel.
"Før i tiden", da ting var nøysomt, så tror jeg ikke de drev med utstrakt spising av sener, bindevev, beinrester og hud da heller.
Fra gårdsdriften jeg er oppvokst med brukte vi ikke disse heller. Rett nok brukte vi gjerne tarmer som pølseskinn og magesekker til blodpudding og slike ting. Men sener, bindevev og selve skrotten var avfall, evt åte, ja.
Jeg er ikke spesielt redd for MUK nei. Så lenge fettverdien er merket tenker jeg at det er ok. Jeg ville ikke spist det rått, men jeg har ingen store motforestillinger om det i varmebehandlet form. Jeg innbiller meg ikke at nuggets er sunt med mindre de er selvmekket.
Bedervet mat, innvoller og hjerne kan lett bli delikatesse også. Jeg er veldig mye mer skeptisk til rakfisk enn til godt stekt MUK med tanke på sykdomsrisiko ved inntak.
Veldig enig. Jeg kjøpte VG i dag for første gang for å lese deres reportasje om MUK. Jeg har automatisk tenkt at dette var ekle greier som jeg skulle holde meg unna, men til VGs ære (:eek:), hadde de ballansert saken temmelig godt, og jeg ble umiddelbart overbevist om at dette gadd jeg ikke bry meg så mye om da jeg leste Drevon og FIVH-fyrens kommentarer. Vi kaster alt for mye mat som det er, og matsnobbing som innebærer at vi må si æsj til alt som ikke er av ypperste kvalitet, er i grunnen ganske uspiselig. Jeg går forøvrig ikke av veien for å gnage i meg litt brusk når jeg spiser kylling, og dette er vel ikke så mye verre. Det er dog sjelden jeg spiser kyllingpølser og den slags.
Jeg er ikke redd for MUK og ser heller ikke problemet med at det brukes. Når det er sagt spiser vi så godt som aldri MUK fordi vi aldri spiser helfabrikata eller bearbeidede kjøttprodukter. Vi lager mat fra bunnen av og bruker dermed i hovedsak rene råvarer, men det hender vi spiser pølser (ikke kyllingpølser da) uten at innholdet plager meg.
Barna er glade i pølser på grillen, og det hender en sjelden gang vi spiser ferdigstekte kjøttkaker eller noe sånt. Jeg lager imidlertid det aller meste selv fra bunnen av, men det er fordi jeg liker å lage mat, og jeg er kresen og synes maten jeg lager er bedre enn poser og ferdigprodukter.
Jeg er redd for mye jeg altså, men ikke for MUK. Jeg kjenner jeg blir litt kvalm når det er snakk om benrester og slikt, men skikkelig kvalm ble jeg først da jeg slo på radioen i sted og de snakket om den alvorlige situasjonen i Syria. MUK gir jeg blaffen i.
Jeg syns det er ekkelt, men innser at det ikke er et gyldig argument. Jeg er ikke redd for det, men syns ofte det inneholder for mye fett, salt og tilsetningstoffer til å bli karakterisert som særlig sunt. Samtidig ser jeg argumentet med at vi kaster absurde mengder brukbar mat.
Jeg er ikke redd MUK nei, og ville ikke unngått å spise noe fordi det inneholdt det.
Men den typer kjøttvarer som inneholder MUK er sjelden eller aldri på middagsbordet vårt, her går det som oftest i rent kjøtt.
Næh. Jeg spiser kylling- og kalkunpålegg jevnlig, og har ikke tenkt å slutte med det. Ellers er det få av produktene på den listen vi bruker noe særlig, utover kyllingpølser eller vanlige pølser i ny og ne, men det har mer med at det er produkter som inneholder mye jeg ikke tåler eller produkter som bare ikke frister.
Nei, jeg er ikke redd for det. Men problemet er vel heller at de fleste av disse produktene inneholder usunne mengder salt, fett og også litt for mye andre stoffer som jeg ikke vil ha for mye av i mitt daglige kosthold.
Generelt er jeg jo glad for at jeg har råd til å kjøpe godt kjøtt og god fisk i stedet, på samme måte som jeg har råd til å kjøpe dyrt bakeribrød i stedet for kneipp, liksom. Det er ganske tragisk at mange i Norge rett og slett ikke har råd til å kjøpe gode råvarer. Det skal liksom koste nesten 40 spenn for et brød? :skeptisk:
Det første laget av osten smaker jo plast, ingen får tvinge meg til å spise den fordi jeg skal være pk, da kan jeg heller ta to skiver mindre ost på skiven. (Har gått glipp av ostetråden).
Til gjengjeld kaster vi faktisk lite mat totalt sett, vi bruker rester, er oppfinnsomme og tenker matøkonomisk.
Vi er ikke blant dem med høyest lønn og vi har tre barn som spiser mye. Vi kan derfor ikke være matsnobbere og kjøpe brød til førti kroner stykk, spise biff hver dag og skjære bort ost. Vi kan heller ikke prioritere bare økomat, men kjøper øko i de tilfellene der det er lite forskjell i pris.
Mat er dyrt. Kanskje ikke for dem som tjener gresselig mye penger, men hos oss utgjør mat en betydelig del av familiebudsjettet.
Jeg synes ikke noe om at det brukes avfall i mat. Jeg synes også det er idiotisk at det ikke opplyses på maten at den inneholder MUK. Da kan iallefall folk få muligheten til å velge om det er noe de vil spise. Heldigvis bruker ikke jeg noen av produktene som har MUK i seg. Jeg liker mest mulig rein mat. Desto større grunn synes jeg det er til å lage mat selv, fra grunnen av. Da vet man hva man får, og det er nok sunnere også.
Jeg er jo blitt urut på forumsnakk (:knegg: ), men jeg håper det var tydelig at jeg gruffet over prisen på grovt brød og ordentlige råvarer, og ikke fnyste av at det var teit å ikke ha råd til det.
Det er to høvleskiver på en nyåpnet ost som går rett i bosset (det vil si, gubben spiser siden han ikke kjenner forskjell). Jeg ligger marginalt over mistelønn, så det er ikke der det ligger for vår del.
Men, vi benytter de tilbud som finnes. Når obs har 1 kg ost på tilbud kjøper vi mange og fryser, på lik linje med karbonadedeig, kylling, findus fryseshow osv). Vi har ikke råd til biff fra ferskvaredisken, men jeg styrer unna MUK-produkter og egentlig det meste av halvfabrikat det meste av tiden.
Det med økonomi og mat er egentlig litt trist. Jeg tror at et klasseskille i samfunnet vil bli mer og mer synlig gjennom mat og helse i direkte tilknytning.
De som har god råd vil i større og større grad kunne velge gode råvarer, økologisk og ikke minst ha kunnskapen, dermed ha bedre helse, leve lengre, kunne stå lengre i jobb og få mer penger.
Og omvendt for de med dårlig økonomi.
Det er en negativ spiral.
Jeg er skeptisk til MUK. Jeg er for å utnytte mest mulig av kjøttet og er på ingen måte opptatt av å bare spise biff og salmalaks, men etter kugalskap-affæren er jeg skeptisk til å spise mat som inneholder beinmel eller for mye nervevev. Nå var dette storfekjøtt (og sau?), men jeg har ikke sett noen gode argumenter for at denne typen sykdommer ikke kan oppstå blant gris eller fjærkre.
Jeg er ikke begeistret for MUK, men går heller ikke rundt og er redd for det. Vi spiser pølser, men ikke så mye annet av ferdige farseprodukter som kyllingnuggets og ferdige kjøttboller.
Hva er "rein" mat forresten? Svigermor lager elghakk av det kjøttet som ikke blir steik eller grytekjøtt. Det er ikke finfint kjøtt og kan slumpe borti å ha små beinrester. Jeg har aldri sett på det som annet enn et ok produkt.
Hva regner man som avfall og hva regner man som mat?
I Brasil fikk jeg servert dessert hjemme hos en fattig familie. Det var kandisert melonskall. Det smakte veldig godt og i den rette konteksten kunne det nok ha blitt ganske trendy. Med rett stæsj og rett promotør ville ingen tenke på at det er avfall slik vi vanligvis tenker om melonskallet.
Man kan fint leve sunt om man ikke har verdens beste råd, men jeg opplever at noen blir opphengt i det med "ren" mat og at det må være øko osv for at det skal være sunt. Det er minimal forskjell næringsmessig på øko og konvensjonelle produkter. Det er miljøet som i første rekke har godt av øko. Økolettmelk og vanlig lettmelk er det så godt som ingen forskjell på for den som drikker den.
Frosne grønnsaker er ofte sunnere enn friske.
Ikke redd, til tross for navnet. MUK! Kjære vene, det høres da vitterlig skummelt ut. Kom inn og få MUK! I dag er det MUK til middag! Middagsmuk, alle!
Kan noen fortelle meg hva en eventuell risiko i MUK (godt varmebehandlet selvsagt) er framfor annet kjøtt med bein?
Det gnages spareribs, t-bonesteak, nakkekoteletter og mye annet og vil ikke sykdommer som overføres via marg i like stor grad kunne bli overført på denne måten? Grillet lammeknoke er jo veldig fint. Smalahove blir ansett for å være delikatesse.
Smalahove blir vel i denne sammenhengen sett på som å være ganske risikabelt. Poenget er mengden nervevev man får i seg. Kugalskap smittet/smitter via noe som heter prioner. Det er ikke bakterier og ikke virus, men en form for proteiner som sprer seg og som bor i nervesystemet. Det har sikkert blitt forsket mer på dette siden jeg leste om det sist, men dog, man forsto ikke helt hvordan dette skjedde, men det kom logisk nok en anbefaling om å unngå mat med for mye nervevev/benmel (som antagelig var årsaken til spredning blant dyr). Det jeg er usikker på og som er veldig vesentlig er hvordan disse prionene reagerer på varmebehandling. Men man får i seg en veldig begrenset mengde beinmel og nervevev av å gnage på spareribs, mens man kan få i seg vesentlig mer av dette hvis man får det oppmalt i pølser.
Uansett, jeg er litt skeptisk så lenge dette ikke er lovlig utvinning når det kommer til storfe. Uten at jeg greier å bli veldig stresset av det, for risikoen må jo være minimal. "Ekkelt"-faktoren har jeg ikke råd til å ta hensyn til.
Elghakken til til din svigermor vil jeg beskrive som reint nok. For meg trenger det ikke være indrefile eller totalt rensket for fett og hva har du.
Men MUK kommer i en helt annen gruppe føler jeg.
Kunne helt soleklart ha spist melonskall, og er overbevist om at det smakte nydelig! Men da ville jeg ha foretrukket at det var økologisk melon. I alle fall om barna mine skulle ha spist det og så lenge jeg er i fruktbar alder/ammer selv. Grunnen er all sprøytemidler og skit som brukes i landbruk og lagres i skallet. Ikke så mye pga næringsverdien i produktet.
Og jeg bruker nesten alltid frosne grønnsaker, fordi de gjerne har høyere næringsinnhold og bedre bevarte vitaminer. ;)
Som jeg sa, vi har ikke fett med penger. Og etter alle tråder her inne der inntekt har vært oppe, så rekker vi de fleste kun til ankelen, men jeg tror vi spiser sunt ja.
Jeg skulle veldig gjerne ha valgt mye mer øko enn det jeg tar meg råd til nå. Og det ene alene pga ungene, som tross alt blir eksponert for en helt annen giftcocktail enn det vi ble.
Hvor stor er risikoen ved å spise skrelt konvensjonell frukt?
Er det gambling med helsen?
En del økomat er jo utsatt for mycotoksiner og det er heller ikke veldig heldig selv om disse toksinene er helt "naturlige".
Jeg er helt for økomat og mener at det er bra, men jeg tror ikke de store skillene i befolkningens helse vil gå på hvem som har råd til øko i motsetning til konvensjonelle grønnsaker.
Nei. Det er mer på det nivået at jeg ikke er så sikker på at dette er så bra. Men det gjelder forsåvidt mye annet også, så enn så lenge det ikke har blitt påvist at dette er sykdomsfremkallende, gjør jeg ikke det. Men det er ikke førstevalget mitt i kjøttdisken.
Smalahove spiser jeg hvilke dag som helst! oppvokst på gård
En plukker jo ut hjernen før de går til røyking osv, og jeg personlig spiser ikke skinnet og øynene, så da sitter jeg igjen med møøøørt deilig kjøtt.
Vi spiser det om vi får det hos andre, jeg kjøper ikke selv.
Ang øko.
Vel, nå har vi ca 4 kilo "vanlige" epler, 1 kilo "vanlige" pærer og 1 kurv økologiske kiwier i kjøleskapet, så det er litt på det nivået enda hos oss.
Økologiske kiwier av den grunn at de ikke er så grei å skylle før man skjærer igjennom de, og dermed drar med seg sprøytestoffer.
Epler og pærer skylles godt før bruk. Det gjøres også med feks melonen. :knegg:
Ellers velger jeg økologisk sitron om skallet skal brukes i noe rett (cocktailen som brukes i sitronindustrien er en versting).
Om det totalt sett er nok har jeg ikke peiling på, men gjør så godt jeg kan ut fra evne og kunnskap.
Jeg liker ikke å spise mat jeg ikke vet helt hva inneholder, og for meg kommer definitivt MUK i den kategorien. Jeg er veldig for å utnytte hele dyret skikkelig, og spiser gladelig blodpølse fra vår lokale slakter eller haggis for den saks skyld, men når det kommer til å utnytte maten synes jeg MUK er den dårlig måte å gjøre det på. For egen del kjøper jeg heller hele dyr eller i alle fall hele stykningsdeler, enten det er kylling, fisk eller lam. Da kan jeg servere helstekt først, koke kraft og plukke av kjøttet etterpå, og kanskje til og med koke en andrerunde med kraft om det er mye smak i beina. Jeg synes heller bein med kjøtt på i industrien burde ha vært kokt kraft på. Markedet for rein kraft er kanskje ikke så stort i dag, men det må da være mulig å selge f.eks skikkelig gode ferdiglagde supper eller sauser.
Jeg er fullstendig skjødesløs og lar ungene være alene i potensielle brannbomber av noen hus mens jeg stapper kyllingnuggets ned i halsen på dem før jeg drar. :filer:
Eller, nei, jeg er ikke redd for MUK, men jeg vet at det ikke er sunt, så vi spiser det ikke ofte. Men kanskje en dag i uken- er det ofte, kanskje? :gruble:
Nå ser jeg for meg MUK som et slags sumpmonster dekket i kjøttslintrer.
Det sleper seg rundt fra hus til hus mens det raller om saltnivåer.
"Sooooooodium!" hører de små barna mens de ligger og skjelver i sengene sine.
Jeg er verken redd eller uredd, men bruker det ikke. Er litt på samme plan som Fakse - hvorfor ikke kjøpe dyr med beinet på, og bruke det?
(men sånn egentlig; det ville folk kanskje blitt mer syke av. Jeg har hørt at det fins folk som ikke vet at man ikke skal vaske fjøl og kniv etter at man har skjært opp døde dyr med det :iiik: )
Det velger jo folk selv. Jeg har vært på besøk hos ellers oppegående og hyggelige, ressurssterke mennesker som brukte samme fjøl og kniv til salat som de akkurat hadde brukt på rått kjøtt. Jeg er mye mer redd for det enn for MUK, så jeg turde ikke å spise.
Jeg er ikke så interessert i å spise bein, brusk, slintrer og sener. Bein kan man koke kraft på. Forbrukerrådet sier nå at MUK ikke er kjøtt. Det regnes som 0% kjøtt. www.vg.no/mat-og-drikke/artikkel.php?artid=10072568
Det er jo det som er igjen av kyllingen når kjøttet er spist opp. Beingrinda+fargestoffer og diverse smakstilsetninger og konservering i foodprosessoren og vips så har man muk. Hellstrøm hadde jo hjemmelaget muk i ett av programma sine for å fremkalle vemmelse. Blir litt søtt når enkelte er lei av matsnobberi og trykker dette til seg som god ressursutnyttelse. Det er inntjening og lyden av klingende mynt i kassa som ligger bak alt slikt. I gamle dager var det grisen som fikk dette, tør ikke tenke på hva han får i våre dager...
Det smaker jo ikke forskjellig fra resten av osten?
Økologisk kan være jålete fordi det av og til bruker større ressurser enn vanlig drift. Jeg leste en fin artikkel om det her tidligere, skal se om jeg kan bla den fram til deg senere.
:nemlig:
:eek: Dette hadde jeg ikke trodd om deg Vitoen! :skingrestemme:
Ja jeg er helt for å utnytte mest mulig av dyrene vi slakter, men ikke MUK, jeg spiser ikke avfall!
Jeg kjøper helst ren mat, hel fugl så jeg kan koke kraft på skroget, storfekjøtt på bein, for å koke kraft etc. Oppmalt beinvev er jeg ikke interessert i å få i meg. Jeg bruker minimalt med halvfabrikata og bruker ingen av produktene som er listet opp her. Jeg tror det var kun 1 av disse produktene jeg har smakt, og jeg kjenner at jeg lever meget komfortabelt med det. Jeg snobber ikke og kjøper kun fileter og salmalaks, men jeg bearbeider helst maten selv så jeg har oversikt over hva vi får i oss.
Jeg er ikke så glad i plast mot mat, av litt diffuse grunner (hormonhermende stoffer, og sånt). Prøver også å bruke mer metallflasker enn plastflasker til barna. Er dog ikke helt konsekvent, siden jeg ikke har orket å sette meg helt inn i denne litt duffuse mistanken.
:inkonsekvent:
Men benmel, DET er IKKE mat. Punktum finale, altså. Der lever jeg etter besteforeldrenes prinsipper, kjenner jeg.
(Angående at barna våre blir utsatt for en større giftcoctail enn vi ble, så tror jeg ikke det stemmer. Det er mindre bly, mindre ftalater, mindre flammehemmere, osv., nå, enn før. Problemet er vel mer at vi fortsatt er fulle i giftene som vi fikk i oss da vi var barn, og dels i morsmelken fra våre mødre som VIRKELIG ble utsatt for giftstoffer, og at det vil ta generasjoner før det er borte. Min mor hadde som jobb å stå i fjøset og spraye det ned med DDT, tror jeg det var. :skremt: )
Nei er ikke redd det. Vi spiser bl.a. Prior-produkter.
Nuggets, leverpostei, påleggspølser, middagspølser og grillpølser.
Sikkert noe mer vi spiser også.
Og vi skjærer bort toppen på gulosten fordi den ikke smaker godt, og vi tjener bra, går i crocks og cherrox og har brannslukningsapparat. Noe mer?
Jo posesaus. Den glemte jeg. Og normal BMI, et.c.
Jeg er ikke redd for det, men vi spiser det ikke annet enn om det blir servert når vi er på besøk.
Jeg liker heller ikke plastsmaken av osten. Eller sprøytemiddelsmaken på eple- og drueskall. Eller konserveringsmiddelsmaken i langtidsholdbare kaker. :grøss:
Jeg er ikke redd for MUK, så lenge regelverket følges, men jeg synes ikke det er den sunneste maten, og kjøper det ikke så ofte. Men kjenner en del som jobber på kyllingslakterier, og de spiser ikke så mye MUK og kyllingprodukter for å si det sånn...
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.