Dette er altså slik jeg ganget den opp fra Tallys lekre tress-kake, for å få langpannekake. Det er dobbeltsjekket med originalen som er her, med amerikanske metrics.
9 dl siktet hvetemel
7,5 dl sukker
4,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker (ekte)
3/4 ts salt
340 gram mykt smør
3,5 dl moste jordbær
2 ss jordbærgelepulver
6 eggehviter fra store egg
1,5 dl melk
noen dråper rosa eller rød konditorfarge (ikke vær gjerrig, den blir hvitere når den stekes)
Bland det tørre. Tilsett smør og jordbær og miks sammen til det blir fluffy og ser ut som jordbæris, 2-3 minutter
I en annen bolle, visp sammen melk, eggehviter og rød konditorfarge. Tilsett i jordbærblandingen i 2-3 omganger, skrap ned sidene mellom hver gang.
Stek på 175 grader til kaken består pinnetesten, ca. 50 min.
Som glasur kan man enten kjøre rosa ostekrem:
100 g smør
250 g melis
200 g kremost
1,5 ss vaniljesukker
noen dråper rød konditorfarge, helst Wilton/cacas
Rør sammen romtemperert smør og melis til ostekremen. Pisk deretter inn romtemperert kremost og vaniljesukker. Bre ostekremen over kaken.
Eller vanlig smørkrem:
120 g smør
300 g melis
1 ts vaniljesukker (ekte)
2-3 ss melk
noen dråper rød konditorfarge, helst Wilton/cacas
Pynt med absurde mengder lilla og rosa nonstop, hjertepynt og det man ellers ønsker for å kvitte seg med siste rest av 70-talls-kjønnsnøytralitetpåvirkning. :knegg:
Sånn omtrent kan den se ut, hvis man er på more-is-more, galeien:
Siden originalkaken er med vanilje- og sjokoladekake i tillegg, så vil jeg tro at den blir deilig med mørk sjokoladeganache, eller vaniljesmørkrem også. Hvis man ønsker å tone ned det rosa.
Jeg lager den rosa. Jeg tviler meget sterkt på at det vil frastøte noen fra å spise kake. Min eldste sønn hadde da både rosa støvler og rosa trehjulssykkel. :jupp:
Nam! Kan det funke å halvere oppskriften og bruke den til ett av lagene i langpannetreskake? Mini har nemlig bestil prinsesseslott til bursdagen sin, og jeg lurer på om jeg skal være viloggal og lage treskakeprinsesseslott.
Nå føler jeg vi går litt i sirkler her, siden dette opprinnelig var 1/3 av en tresskake. :knegg:
Men ja, hvis du skal ha i langpanne, så tenker jeg at halvparten sikkert er greit. Da vil jeg tro den trenger kortere steketid. (Selv om denne er ganske så fuktig i midten under, kjente jeg.)
... men den er jo søt, altså. Jeg endte med ostekrem, nettopp for å få litt syre mot alt det søte. Jeg vet det er noen som ikke liker det, men sånn er det jo med smørkrem også (og mine elsker det, så jeg er nok litt påvirket).
Jeg likte den veldig godt sammen med veldig fyldig sjokoladekake med yoghurt, og mørk sjokoladeganache som ikke er særlig søt. Jordbærsmaken er ganske intens, og overdøver fort andre smaker. Jeg tenkte å bake tresskaka på nytt uten de to ss med jordbærgele, nå som det er mer smak i jordbærene.
Sirkelgange er fint vettu. Da tenker jeg nemlig at jeg kan gange Tallys oppskrift med tre og så dele den i to. :jupp: Så heller jeg over sjokoladeglassuren og tar rosa smørkrem og glitter og stæsj på toppen.
Jeg ville heller tatt sjokoladesmørkrem som crumbcoating på en barnekake. Ganache er bare mørk sjokolade med fløte, og ikke søt i det hele tatt. Du trenger heller ikke gange min oppskrift med tre, siden det er originaloppskriften. :) Men da må du oversette den selv, da.
Nå står det en kake til avkjøling her, den ser perfekt ut før jeg har skåret i den, høy og saftig og med potensiale.
Jeg smakte til ostekremen med den jordbærmelisen jeg aldri føler funker noe sted, men til ostekremen ble den faktisk veldig god. Brukte kanskje 10-20% av den totale melismengden.
Så får vi se hva dommen blir i bhg i ettermiddag.
Jeg vil også tro det, PL, men den blir ganske kompakt, så jeg hadde kanskje brukt den til litt større cupcakes (:knegg: )? Jeg vet flere har laget ROOMs gulrotkake som store muffins, og det ble glimrende, så da antar jeg at dette også går bra.
Jeg hadde kanskje vært litt mer forsiktig med røringen, og litt mer raus med bakepulveret?
Sånn ble min, og den var gjenstand for betydelig svinn på kjøkkenet i bhg i dag, og flere av de ansatte kom bortom for å si at den var usedvanlig god. Har sjeldent fått så mye skryt for en kake, og den var et forfriskende pust i kakefatene som bestod av 90% sjokoladekaker ispedd en og annen muffins.
Ostekrem.
Brukte litt mindre melis, og erstattet noe med den jordbærmelisen jeg ikke finner i butikken lengre, men det ble veldig vellykket. Smaker friskere enn den ser ut. :knegg:
Men den er jo mektig, så et lite stykke er nok. Har bakt en ny i kveld, datteren skal ha bursdagsselskap på lørdag og da hun så denne i dag ville hun ikke ha noen annen kake. Hun var dog skuffet over mangelen på rosa hjerter, så det må vi visst strø på. :knegg:
Hm. Kanskje jeg rett og slett skal bruke denne som bunn i prinsesseslott og heller lage treskaken til Tally ved siden av. :gruble: Det gjør jo slottsjobben litt enklere.
Nå har FP startet en jordbærkaketrend! Gjett om mannen kommer til å bli glad for å få rosa jordbærkake til bursdagen sin i helga! Og det passer sikkert ypperlig med champagne til! :hyper:
Jeg vurderer å være vill og gal og bake en mørk brownie som bunn for jordbærkaka, så blir den tolags. :gruble:
Jeg må ellers kommentere at jeg gir meg ende over av kreativiteten. Da Candy la ut en tråd om inspirasjon til langpannekake fordi hun var lei av sjokoladekaker ble jeg forundret. Ny type langpannekake? Hva skulle det vært, liksom? Que? Og så ender det opp med jordbærkakehysteri på FP, inspired by Tally & Candy. All denne nytenkningen gjør meg svimmel. :dramaqueen:
Det blir sikkert fantastisk. Det er jo to tredjedeler på vei til tresskaka mi, men vaniljekaken smaker ikke så mye, så det holder egentlig med jordbær og sjokolade.
Jeg er glad jeg skar av en stripe og laget en minikake til oss selv, for ellers hadde jeg jo ikke fått smakt den. Og kaffe med jordbærkake er perfekt oppladning til maratondag før hurrameirundtbursdag for en flokk elleville 9-åringer i morgen.
Og da jeg leverte i bhg i dag hadde kaken allerede vært diskutert i flere avdelinger, det var nesten litt krise da ei på avdelingen til lillebror ikke hadde vært på sommerfesten så hun gikk glipp av den. :knegg:
Nå sitter jeg og vurderer om jeg skal lage brune, sjokoladekaketårn til det rosa, eh, gresset, i steden for å lage en to lags kake. Hvis jeg pynter med rosa glassur på toppen av tårnene så må det jo bli fint, ikke sant? Hvis ikke har jeg potensielt bidrag til tråden om de ikke fullt så vellykkede kakene. :jupp:
Jeg har en veldig, veldig rosa en nå. :knegg: Pyntet med omlag 250 000 små rosa hjertedryss. -Ska vi ikke ha på fler enn det, mamma?! :what: Ska vi ikke ha fler?!
More is more! Jeg lagde med friske jordbær uten gelepulver, og det ble mer enn nok jordbærsmak. Å bruke jordbærmelis i glassuren var også veldig vellykket.
Jeg har laget den nå, jeg ble fri for sukker så jeg brukte bare 6 dl. Var litt bekymret for at det ble for lite, men nå har jeg prøvesmakt og jammen var den søt nok i massevis!
Jeg prøvde å lage den med rabarbra i går, og det funket brillefint. Jeg renset rabarbra og kokte opp med sukker og vanilje, kjørte det jevnt med stavmiksern og brukte rabarbramosen i steder for jordbæra og melken. Jeg droppet også gelepulveret og fargen. Ble kjempegodt, og man slapp de slimete rabarbrabitene.
Dekorerte med smørkremostglasur med noen skjeer av rabarbramosen i.
Da har jeg lagd den og smakt en bit fra kanten. Den smaker ikke jordbær i det hele tatt. Litt kjipt. Den var veldig søt. Jeg tok litt mindre sukker og byttet ut melk med frokostjuice. Tenkte å ta sjokoladekrem på, men når den ikke smaker jordbær så er jeg litt usikker. Det blir bare som vanlig sjokoladekake og det ville jeg jo ikke ha.
Jeg har laget halv porsjon av denne i rund form, og den ble veldig fin og rosa med lyserosa ostesmørkrem og friske jordbær på toppen. Bilde kommer. Ostesmørkrem og friske jordbær er alltid godt, men selve kaken syns ikke jeg heller var noe sånn veldig spesielt.
Jeg brukte forresten mindre sukker i deigen og mye mindre melis i ostekremen, men den ble mer enn søt nok. Jeg tar også alltid noen dråper sitron i ostekremer for å få den litt friskere.
Jeg bestemte meg for å gå for sjokoladekrem med jordbærgele blandet i. Jeg har ikke smakt på kaken med krem, men kremen smakte en blanding av sjokolade og jordbær så det blir spennende å se hvordan det smaker sammen.