Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tallys jordbærkake, Candy-style

#1

Candy Darling sa for siden:

:knegg:

Dette er altså slik jeg ganget den opp fra Tallys lekre tress-kake, for å få langpannekake. Det er dobbeltsjekket med originalen som er her, med amerikanske metrics.

9 dl siktet hvetemel
7,5 dl sukker
4,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker (ekte)
3/4 ts salt
340 gram mykt smør
3,5 dl moste jordbær
2 ss jordbærgelepulver
6 eggehviter fra store egg
1,5 dl melk
noen dråper rosa eller rød konditorfarge (ikke vær gjerrig, den blir hvitere når den stekes)

Bland det tørre. Tilsett smør og jordbær og miks sammen til det blir fluffy og ser ut som jordbæris, 2-3 minutter
I en annen bolle, visp sammen melk, eggehviter og rød konditorfarge. Tilsett i jordbærblandingen i 2-3 omganger, skrap ned sidene mellom hver gang.

Stek på 175 grader til kaken består pinnetesten, ca. 50 min.

Som glasur kan man enten kjøre rosa ostekrem:

100 g smør
250 g melis
200 g kremost
1,5 ss vaniljesukker
noen dråper rød konditorfarge, helst Wilton/cacas

Rør sammen romtemperert smør og melis til ostekremen. Pisk deretter inn romtemperert kremost og vaniljesukker. Bre ostekremen over kaken.

Eller vanlig smørkrem:
120 g smør
300 g melis
1 ts vaniljesukker (ekte)
2-3 ss melk
noen dråper rød konditorfarge, helst Wilton/cacas

Pynt med absurde mengder lilla og rosa nonstop, hjertepynt og det man ellers ønsker for å kvitte seg med siste rest av 70-talls-kjønnsnøytralitetpåvirkning. :knegg:

Sånn omtrent kan den se ut, hvis man er på more-is-more, galeien:

Som dere ser, ER den rosa, men bare så vidt.


#2

Harriet Vane sa for siden:

Men, men...! :hylgrine: Hvorfor bakte jeg ikke denne i går?


#3

Olvina sa for siden:

Dette ser veldig godt ut og absolutt ein vinnar for Minste her. Går det an å lage denne utan eggekvitene, tru?


#4

Skilpadda sa for siden:

Det hørtes godt ut! :nam: Tok du ikke bilde av herligheten?


#5

Candy Darling sa for siden:

Joda, det kommer, den er ikke pyntet enda. :glis:


#6

Skilpadda sa for siden:

Da må du ta bilde når det er skåret i den også, så det går an å se innsiden. :jupp:


#7

Candy Darling sa for siden:

Jepp, det skal jeg, men den ble ikke så rosa som det så ut på røren. Bare å kjøre på med farge, altså.


#8

Annki sa for siden:

Venter spent på bilde! :jupp:


#9

GydaG sa for siden:

Glimrende, takker og bukker.


#10

Candy Darling sa for siden:

Jeg har jo bare sniksmakt på kanten mens den fremdeles var litt smålunken, og den var virkelig god. Den smakte kake-og-jordbæris i ett. :nam:


#11

Bobbelur sa for siden:

:abonnerer: til jeg trenger å slå til med flott kake...


#12

Tallulah sa for siden:

Jeg gleder meg til bilder! Jeg håper du styler dem bedre enn mine halvspiste tresskakebilder. :knegg:


#13

Bomull sa for siden:

Hurra! Jeg skal bake den i dag ...så får glasuren vente til i morgen! ;)


#14

apan sa for siden:

Ser fantastisk ut! Jeg gleder meg til bilde.


#15

Hot Lips sa for siden:

Mmmmm.... :nam:


#16

Filifjonka sa for siden:

Nam! Denne tror jeg blir perfekt her i min noe testosterondominerte husholdning? :)


#17

Tuneland sa for siden:

Hihi, det samme tenkte jeg. Ser for meg fire gutter som ligger i fosterstilling og brekker seg mens mor koser seg meg kaka i fred og ro. :knegg:


#18

Candy Darling sa for siden:

:knegg: Man kan jo bruke annen farge til frostingen, da, selve kaken er som nevnt bare svakt rosa. Jordbæris er som kjent kjønnsnøytralt.


#19

Tallulah sa for siden:

Siden originalkaken er med vanilje- og sjokoladekake i tillegg, så vil jeg tro at den blir deilig med mørk sjokoladeganache, eller vaniljesmørkrem også. Hvis man ønsker å tone ned det rosa.


#20

Filifjonka sa for siden:

Jeg lager den rosa. Jeg tviler meget sterkt på at det vil frastøte noen fra å spise kake. Min eldste sønn hadde da både rosa støvler og rosa trehjulssykkel. :jupp:


#21

Tallulah sa for siden:

Ja, da har du jo ødelagt dem allerede. :skuffet:


#22

Candy Darling sa for siden:

:skuffet: Et tu, Fili. Våre søttitallsmødre er sikkert utrolig skuffet over oss alle.


#23

Filifjonka sa for siden:

Hvor stor langpanne brukte du?


#24

Candy Darling sa for siden:

Den er vel 30x40, tror jeg? Den samme som jeg bruker til ROOMs gulrotkake, og de ble omtrent like høye. En sånn som går akkurat inn i kjøleskapet.


#25

Filifjonka sa for siden:

Ok, fyller den hele stekeovnen eller står den på rist med litt plass rundt?


#26

Candy Darling sa for siden:

Den står på rist med litt plass rundt.


#27

Candy Darling sa for siden:

Da har jeg oppdatert med litt bilder.


#28

Effie sa for siden:

Åh himmel!




#31

Grøten sa for siden:

Den så snadder ut!!!! Må prøves. :jupp:


#32

Gaia sa for siden:

Nam! Kan det funke å halvere oppskriften og bruke den til ett av lagene i langpannetreskake? Mini har nemlig bestil prinsesseslott til bursdagen sin, og jeg lurer på om jeg skal være viloggal og lage treskakeprinsesseslott.


#33

Candy Darling sa for siden:

Nå føler jeg vi går litt i sirkler her, siden dette opprinnelig var 1/3 av en tresskake. :knegg:

Men ja, hvis du skal ha i langpanne, så tenker jeg at halvparten sikkert er greit. Da vil jeg tro den trenger kortere steketid. (Selv om denne er ganske så fuktig i midten under, kjente jeg.)


#34

Candy Darling sa for siden:

Jeg aner en noe passiv-aggressiv smileybruk fra noen guttemødre her. :humre:


#35

Filifjonka sa for siden:

Ja, jeg tenkte også det gikk litt i sirkler nå. :humre:

Men den smaker godt i tillegg til å være rosa, altså? Ordentlig jordbærsmak og ikke bare søtt? :)


#36

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes det, ja. Litt jordbærgele også, kanskje, men mest jordbæris.


#37

Candy Darling sa for siden:

... men den er jo søt, altså. Jeg endte med ostekrem, nettopp for å få litt syre mot alt det søte. Jeg vet det er noen som ikke liker det, men sånn er det jo med smørkrem også (og mine elsker det, så jeg er nok litt påvirket).


#38

Filifjonka sa for siden:

Jeg liker veldig godt ostesmørkrem.


#39

Tallulah sa for siden:

Jeg likte den veldig godt sammen med veldig fyldig sjokoladekake med yoghurt, og mørk sjokoladeganache som ikke er særlig søt. Jordbærsmaken er ganske intens, og overdøver fort andre smaker. Jeg tenkte å bake tresskaka på nytt uten de to ss med jordbærgele, nå som det er mer smak i jordbærene.


#40

Gaia sa for siden:

Sirkelgange er fint vettu. Da tenker jeg nemlig at jeg kan gange Tallys oppskrift med tre og så dele den i to. :jupp: Så heller jeg over sjokoladeglassuren og tar rosa smørkrem og glitter og stæsj på toppen.


#41

Tallulah sa for siden:

Jeg ville heller tatt sjokoladesmørkrem som crumbcoating på en barnekake. Ganache er bare mørk sjokolade med fløte, og ikke søt i det hele tatt. Du trenger heller ikke gange min oppskrift med tre, siden det er originaloppskriften. :) Men da må du oversette den selv, da.


#42

Candy Darling sa for siden:

Men Tallys oppskrift ganger med 3 er jo lik denne. :humre: OG originaloppskriften, som er i cups.


#43

Tallulah sa for siden:

Ah, jeg trodde din var doblet av min! :)

Da vil jeg jo tro at denne størrelsen er perfekt til en litt tynnere kake i langpanne. :knegg:


#44

Polyanna sa for siden:

Og den største homofaren er vel over for de eldste, tror du ikke? :gruble:


#45

m^2 sa for siden:

more-is-more-galeien :hjerter:
Lurer på om dette er noe til skoleavslutningsfesten neste uke? De er 1 jente, 4 gutter :D


#46

GydaG sa for siden:

Nå står det en kake til avkjøling her, den ser perfekt ut før jeg har skåret i den, høy og saftig og med potensiale.
Jeg smakte til ostekremen med den jordbærmelisen jeg aldri føler funker noe sted, men til ostekremen ble den faktisk veldig god. Brukte kanskje 10-20% av den totale melismengden.
Så får vi se hva dommen blir i bhg i ettermiddag.


#47

trøtt sa for siden:

Må man bruke ferske jordbær eller kan man bruke fryste?


#48

Tallulah sa for siden:

Man kan bruke fryste, men tin dem først.


#49

trøtt sa for siden:

Når jeg tiner de så blir det mye saft, skal jeg bruke safta eller blir det for mye væske da? :blånn:


#50

Tallulah sa for siden:

Jeg ville nok brukt safta, der er jo mye av smaken, men kanskje justert annen væskemengde litt, om nødvendig?


#51

trøtt sa for siden:

Takk, da kutter jeg litt ned på melka tenker jeg.


#52

GydaG sa for siden:

Jeg brukte rørt jordbærsyltetøy fra i fjor, og kuttet ned på sukkermengden i oppskriften. Og nå har je smakt på en kant. :nam:


#53

Candy Darling sa for siden:

Jeg tror kanskje at frosne jordbær er vel så bra, de har mer konsentrert smak. Da hadde jeg kuttet ut gelepulveret.


#54

Pepper Lemon sa for siden:

Kan denne oppskriften bli muffins, tro?


#55

Tallulah sa for siden:

Siden sjokoladekaka jeg brukte i tresskaka kan bli det kan nok denne det også.


#56

Nima sa for siden:

Abonnerer på denne sånn at jeg finner den igjen :-) må prøves.


#57

Candy Darling sa for siden:

Jeg vil også tro det, PL, men den blir ganske kompakt, så jeg hadde kanskje brukt den til litt større cupcakes (:knegg: )? Jeg vet flere har laget ROOMs gulrotkake som store muffins, og det ble glimrende, så da antar jeg at dette også går bra.

Jeg hadde kanskje vært litt mer forsiktig med røringen, og litt mer raus med bakepulveret?


#58

Anda sa for siden:

Dette er en kake for de som liker søtt! :hjerter:

Veldig god, altså.


#59

GydaG sa for siden:

Sånn ble min, og den var gjenstand for betydelig svinn på kjøkkenet i bhg i dag, og flere av de ansatte kom bortom for å si at den var usedvanlig god. Har sjeldent fått så mye skryt for en kake, og den var et forfriskende pust i kakefatene som bestod av 90% sjokoladekaker ispedd en og annen muffins.


#60

cecix sa for siden:

Denne fikk jeg lyst til å prøve meg på. Ser kjempegod ut!


#61

Blå sa for siden:

Nam. :nam:

Vi skal ha besteforeldrebesøk på mandag og jeg tror jammen at de skal få denne.


#62

Candy Darling sa for siden:

Den var skikkelig rosa, GydaG! Og ordentlig bananas med kremen også. Fin!


#63

apan sa for siden:

Den var lekker, GydaG. Er det smørkrem eller ostekrem?


#64

GydaG sa for siden:

Ostekrem.
Brukte litt mindre melis, og erstattet noe med den jordbærmelisen jeg ikke finner i butikken lengre, men det ble veldig vellykket. Smaker friskere enn den ser ut. :knegg:
Men den er jo mektig, så et lite stykke er nok. Har bakt en ny i kveld, datteren skal ha bursdagsselskap på lørdag og da hun så denne i dag ville hun ikke ha noen annen kake. Hun var dog skuffet over mangelen på rosa hjerter, så det må vi visst strø på. :knegg:


#65

Candy Darling sa for siden:

:knegg:

Jeg kommer nok til å droppe gelepulveret neste gang og heller bruke frosne bær hvis ikke de friske smaker nok. Og bruke mer rødfarge.


#66

Gaia sa for siden:

Hm. Kanskje jeg rett og slett skal bruke denne som bunn i prinsesseslott og heller lage treskaken til Tally ved siden av. :gruble: Det gjør jo slottsjobben litt enklere.


#67

Miromurr sa for siden:

Nå har FP startet en jordbærkaketrend! Gjett om mannen kommer til å bli glad for å få rosa jordbærkake til bursdagen sin i helga! Og det passer sikkert ypperlig med champagne til! :hyper:

Jeg vurderer å være vill og gal og bake en mørk brownie som bunn for jordbærkaka, så blir den tolags. :gruble:


#68

Pepper Lemon sa for siden:

Sounds fabulous!

Jeg må ellers kommentere at jeg gir meg ende over av kreativiteten. Da Candy la ut en tråd om inspirasjon til langpannekake fordi hun var lei av sjokoladekaker ble jeg forundret. Ny type langpannekake? Hva skulle det vært, liksom? Que? Og så ender det opp med jordbærkakehysteri på FP, inspired by Tally & Candy. All denne nytenkningen gjør meg svimmel. :dramaqueen:


#69

Filifjonka sa for siden:

The Pink TallyCandyCake. :jupp:


#70

Effie sa for siden:

Eg treng ein grunn til å lage denne, har ikkje påtatt meg noko kakebaking før i september. :gruble:


#71

Salt sa for siden:

Sjefen min har bursdag på mandag. Nei, så synd. :glis:


#72

Tallulah sa for siden:

Det blir sikkert fantastisk. Det er jo to tredjedeler på vei til tresskaka mi, men vaniljekaken smaker ikke så mye, så det holder egentlig med jordbær og sjokolade.


#73

Salt sa for siden:

Brownies, jordbærkake, og så vaniljefrosting / vanilla cream cheese frosting på toppen? :nam:


#74

Candy Darling sa for siden:

Den heter jo originalt Pink Lady cake, så jeg. :knegg:


#75

Tallulah sa for siden:

Der har du det! Det blir jo en variant av tresskake (neapolitan).


#76

Miromurr sa for siden:

Mmm, ja, der har du det! :nam:


#77

Candy Darling sa for siden:

Jeg sitter og funderer på hvordan den hadde vært med bringebær og sjokoladefrosting. :gruble:


#78

GydaG sa for siden:

Jeg er glad jeg skar av en stripe og laget en minikake til oss selv, for ellers hadde jeg jo ikke fått smakt den. Og kaffe med jordbærkake er perfekt oppladning til maratondag før hurrameirundtbursdag for en flokk elleville 9-åringer i morgen.

Og da jeg leverte i bhg i dag hadde kaken allerede vært diskutert i flere avdelinger, det var nesten litt krise da ei på avdelingen til lillebror ikke hadde vært på sommerfesten så hun gikk glipp av den. :knegg:


#79

Gaia sa for siden:

Er det noen som har oppskrift på vanilla cream cheese frosting? Den må da funke som rosa også?


#80

Gaia sa for siden:

Lese første innlegg, ja. :flau:



#82

Gaia sa for siden:

:snurt: :knegg:

Nå sitter jeg og vurderer om jeg skal lage brune, sjokoladekaketårn til det rosa, eh, gresset, i steden for å lage en to lags kake. Hvis jeg pynter med rosa glassur på toppen av tårnene så må det jo bli fint, ikke sant? Hvis ikke har jeg potensielt bidrag til tråden om de ikke fullt så vellykkede kakene. :jupp:


#83

Filifjonka sa for siden:

Jeg skal lage denne i morgen, og tenkte å ha friske jordbær til.


#84

Candy Darling sa for siden:

Det tror jeg blir godt, Fili. Jo mer syre mot den, jo bedre, antagelig. Litt balsamico på jordbærene hadde sikkert også funket. :nam:

Jeg kommer til å lage denne en gang til snart, ser jeg, non-barnehagestyle. :glis


#85

Filifjonka sa for siden:

Tror kanskje til og med jeg skal dempe det rosa litt ved å la ostekremen være hvit. Rosa kake, hvit krem og røde bær.


#86

Cuyahoga sa for siden:

Jeg har en veldig, veldig rosa en nå. :knegg: Pyntet med omlag 250 000 små rosa hjertedryss. -Ska vi ikke ha på fler enn det, mamma?! :what: Ska vi ikke ha fler?!


#87

Toffskij sa for siden:

More is more. :knegg:


#88

Gaia sa for siden:

More is more! Jeg lagde med friske jordbær uten gelepulver, og det ble mer enn nok jordbærsmak. Å bruke jordbærmelis i glassuren var også veldig vellykket.


#89

Fluke sa for siden:

Nå står det jammen en sånnen i ovnen her også. :lettpåvirkelig:


#90

Pamina sa for siden:

Nok et abbonement.

Denne får bli med Snuppa på skolen på torsdag når de skal feire alle sommerferiebarna. Jeg gleder meg til å bake den.



#92

Cuyahoga sa for siden:

Men den er noe i overkant søt, synes jeg. :sparke: Ganske mye mindre sukker i en eventuelt neste omgang, tror jeg.


#93

cathauen sa for siden:

Mmmm, tror jeg må teste denne til mandagens bursdagsfeiring!


#94

Fluke sa for siden:

Den ser veldig bra ut, men jeg likte ikke smaken. :sparke:


#95

Miromurr sa for siden:

Jeg har laget den nå, jeg ble fri for sukker så jeg brukte bare 6 dl. Var litt bekymret for at det ble for lite, men nå har jeg prøvesmakt og jammen var den søt nok i massevis!


#96

Tallulah sa for siden:

Jeg prøvde å lage den med rabarbra i går, og det funket brillefint. Jeg renset rabarbra og kokte opp med sukker og vanilje, kjørte det jevnt med stavmiksern og brukte rabarbramosen i steder for jordbæra og melken. Jeg droppet også gelepulveret og fargen. Ble kjempegodt, og man slapp de slimete rabarbrabitene.

Dekorerte med smørkremostglasur med noen skjeer av rabarbramosen i.


#97

trøtt sa for siden:

Da har jeg lagd den og smakt en bit fra kanten. Den smaker ikke jordbær i det hele tatt. Litt kjipt. Den var veldig søt. Jeg tok litt mindre sukker og byttet ut melk med frokostjuice. Tenkte å ta sjokoladekrem på, men når den ikke smaker jordbær så er jeg litt usikker. Det blir bare som vanlig sjokoladekake og det ville jeg jo ikke ha.


#98

Filifjonka sa for siden:

Jeg har laget halv porsjon av denne i rund form, og den ble veldig fin og rosa med lyserosa ostesmørkrem og friske jordbær på toppen. Bilde kommer. Ostesmørkrem og friske jordbær er alltid godt, men selve kaken syns ikke jeg heller var noe sånn veldig spesielt.

Jeg brukte forresten mindre sukker i deigen og mye mindre melis i ostekremen, men den ble mer enn søt nok. Jeg tar også alltid noen dråper sitron i ostekremer for å få den litt friskere.


#99

trøtt sa for siden:

Jeg bestemte meg for å gå for sjokoladekrem med jordbærgele blandet i. Jeg har ikke smakt på kaken med krem, men kremen smakte en blanding av sjokolade og jordbær så det blir spennende å se hvordan det smaker sammen.


#100

Candy Darling sa for siden:

Da har du vært uheldig med jordbærene, tror jeg, trøtt?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.