Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Julebakst - 2012!

#1

Nessie sa for siden:

:værsågod:

Hva skal du bake? :hyper:

Oppskrifter? :vilha:

Del!


#2

Nessie sa for siden:

Min favoritt er disse

SARAH BERNHARD

250 gr. malte mandler,
3 1/2 dl. melis,
3 eggehviter

Fyll:
200 gr. smør
3 dl. melis
3 eggeplommer
1 pl. revet sjokolade (kan nok bruke et par ts kaka også)

Glasur:
2 pl. sjokolade,
2 ss. smeltet delfiafett

Pisk eggehviter stive. Tilsett melis og mandler. Legg på brett med teskje.
Stek i ca 5-10 min på 180 grader.

Rør smør og melis hvitt. Tilsett egg og sjokolade. Ha dette på bunnene som er stekt og avkjølt.
Sett det kaldt en stund, til kremen er stiv.

Dypp de så i glasuren.

(lånt bilde)

Jeg har også laget SB i langpanne. :jupp:


#3

polarjenta sa for siden:

Skal sikkert bake pepperkaker.
Oppskrift: Gå på butikken
Finn ferdig pepperkakedeig
Dra hjem og kjevle ut.


#4

Nessie sa for siden:

Jeg har kjøpt deig på IKEA. :D


#5

Meissa sa for siden:

Jeg skal i hvert fall bake brune pinner fra "det gode liv." De er fantastiske og så fant jeg veldig god pepperkakeoppskrift på en blogg i fjor. Gode kaker og grei deig å jobbe med.

Verdens beste pepperkaker


#6

isola sa for siden:

Jeg kjenner jeg er omtrent på nivå med polarjenta.. Blir det noe mer enn det er det mannen som står bak, ikke jeg.


#7

Nessie sa for siden:

Hvite kakemenn er godt da. :jupp:

Ingredienser

100g meierismør, smeltet
3 dl sukker
2 dl melk
1 l hvetemel
1 ts hornsalt

Slik gjør du:
Rør sammen avkjølt smør, sukker, melk og halparten av hvetemelet blandet med hornsalt. Tilsett mer mel til deigen er passe tykk. Dekk deigen med plast og la den stå kaldt, gjerne natten over.

Kjevle deigen til en leiv, ca ½ cm tykk. Trykk ut figurer og stek figurene, de skal ikke bli gylne. La kakene avkjøles og tørke helt før de dekoreres med konditorfarge.

I stekeovnen ved 175 °C i ca 7 minutter.



#9

Che sa for siden:

Brune pinner er veldig godt, men hos oss er det bare jeg som liker det.
Så. Jeg går for hjemmelaget marsipan, trøfler, bountykuler, sarah bernard og i tillegg ostekake og kanskje daimiskake eller noe sånn.

Ja - og pepperkaker, selvfølgelig.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Mitt bilde av SB i hovedinnlegget, det dårligste bildet ever. :knegg:

Jeg skal lage pepperkaker, kakemenn, rocky road-konfekt (et must hver jul, ellers dreper mannen meg), kolakaker, skriverfruens julekaker, mandelstenger, after eight-kaker, candycane-cupcakes, candycane-cookies og sikkert 500 sorter til.


#11

Palmen sa for siden:

Jaaa! Julebakst! :danse: gleder meg! Skal komme tilbake med oppskrifter senere. :D


#12

Meissa sa for siden:

Ett år hadde jeg dilla på sandnøtter og prøvde utallige oppskrifter. Denne er den jeg fant ut at er den beste:

Sandnøtter

250gr smør
250gr sukker
1 egg
200 gr hvetemel
300gr potetmel
2ts bakepulver

Smør og sukker røres lyst og luftig. Tilsett litt mel, halvpisket egg og resten av melet med bakepulveret. Deigen skal deretter hvile i kjøleskapet en liten stund. Trill ut små kuler som trykkes flat med gaffel. Stek på 200 grader til de er svakt gyllengule.

Mmmm, kjempegode!



#14

mkj sa for siden:

Jeg skal bake: INGENTING!!

Vi reiser til syden så fremt SAS ikke har konket.


#15

Meissa sa for siden:

Det er dem ja. :jupp: Jeg må bake disse flere ganger i løpet av desember og har ofte også hatt med en kakeboks på jobb. De blir borte fortere enn svint. Og lukta som sprer seg i huset når de stekes. Ubetalelig! Lukta er jul!


#16

Meissa sa for siden:

Ooooh - jeg tror jeg skal prøve meg på kakemenn i år! :glis:


#17

Taien sa for siden:

Det er nesten "mine" kakemenner det. Verdens beste. Men når jeg var liten, så dekorerte vi dem med konditorfarge FØR vi stekte dem.

Jeg lager altså Kakemenner. Så baker jeg sirupsnipper, chocolate chip cookies, berlinerkranser, kransekakestenger (kjøp ferdig masse, rull og stek), risboller (må alltid lage minst 3 porsjoner av disse), sandnøtter, sugar cookies og i år blir det krumkaker også.


#18

Tjorven sa for siden:

Vi skal bake ytterst lite siden 1) vi er bortreist store deler av advent 2) jeg har ikke godt av så mye kaker og jeg er egentlig den eneste som spiser slikt hjemme hos oss.

Men snuppa husker svært godt colakakene vi lagde i fjor (vi måtte lage to runder faktisk), så jeg har lovet at vi skal lage en runde av dem i år også.


#19

Dixie Diner sa for siden:

Chocolate chip cookies og kokosmakroner ja, det skal jeg og lage. Og fløtekarameller! Og kanskje bringebærkarameller om jeg gidder. Jeg baker ALT uten egg og melk, så om noen trenger oppskrifter, så hyl ut. :)


#20

Robyn sa for siden:

I år skal jeg i allefall bake (siden jeg har eksamen i sykdomslære 19. desember som det skal pugges til kan man anta at det blir ørten slag her i år :knegg: ) :
Sarah Bernhard med trøffelkrem (er allergisk mot rått egg)
Kolakaker
Sandnøtter
Brune pinner
Tjukksnipp

Tjukksnipp:
1,5 dl smeltet smør
1,5 dl sukker
3 ts hornsalt
1,5 dl helmelk
ca 400 g hvetemel (oppskriften sier 300 g, men det er for lite. Deigen skal være fast.)
Deigen kjevles (ikke for tynn) og så skjærer man ut snipper (eller store hjerter som jeg gjorde sist med pepperkakeform). Må ikke legges for tett da de hever i ovnen. Kan være lurt å sette deigen kaldt en stund, ellers er den vanskelig å jobbe med.
Stekes midt i ovnen på 200 grader til den begynner å få farge. (Jepp, det er en gammel oppskrift etter slump-metoden.)


#21

isola sa for siden:

Kokosmakroner liker jeg godt, og det er vel relativt kjapt også. Hmm...


#22

GinaK sa for siden:

Jeg har kjøpt 2 bokser med pepperkakedeig som vi (gutta altså) skal trille ut en helg i desember. Lage kakene på lørdagen og pynte på søndagen.

Ellers kommer jeg til å lage kokosmakroner og havreflarn. Mulig også noen sjokoladecookies.
Vi pleier å få en drøss med vanlige gammeldagse julekaker av både mamma og av svigermor så det lager jeg ikke.
Svigermor lager alltid 2 delfiakaker, en til mannen og en til oss alle..
Her spises alt av julekaker opp. :)

FAnt en blogg med oppskrift på oreokuler, det skal jeg garantert prøve. :)
monicasoppskrifter.blogspot.se/2011/12/julekonfekt-oreokuler.html


#23

maggypop sa for siden:

Beatles-stenger kalte vi disse i gamle dager. Min svigerinne kaller dem kolakaker.
Kanskje jeg må bake noe sånt.
Ellers blir det ikke rare greiene. Kanskje en Toscakake. Og pepperkaker på mormors årlige pepperkakebakeverksted.


#24

tinkadott sa for siden:

Jeg har laget kakemenner!

1 i kefir og 500 g smeltet smør blandes,
Ha i 1 kg sukker og 2 toppa ss hornsalt.
Rør i ca 2 kg mel.

Ca 200 grader i ca 10 min midt i ovn.
Nydelige kakemanna som vi sier her!


#25

Meissa sa for siden:

Det der må vel bli kaker nok til en liten arme! :knegg: Men kefir i kakene blir sikkert bra. Vet ikke om jeg har sett det i en kakemannoppskrift før.


#26

Myria sa for siden:

Jeg skal bake:

  • pepperkaker og pepperkakehus
  • kokosmakroner
  • brune pinner/kolakaker
  • shortbread
  • kransekake
  • havreflarn
    (og lussekatter til 13. desember)

Alle oppskriftene ligger her.



#28

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg har så lyst til å lage honninghjerter! Er det noen som har laget det, og har en oppskrift å dele med meg? :blafre:


#29

tinkadott sa for siden:

Det blir en stor kakeboks, samt rikelig med smaksprøver og en liten pose til gode naboer. :nemlig:



#31

Annki sa for siden:

Jeg skal bake:
Krydderkake
Julekake
Sandnøtter
Risboller
En type konfektkake som jeg ikke vet navnet på, men som jeg gjerne må bake i både 2 og 3 omganger fordi det blir tomt før jul! :) Skal se om jeg finner oppskriften når jeg kommer hjem, slik at jeg får lagt den inn her.

Se brune pinnene det var link til lenger opp her, så også veldig interessante ut! :)


#32

Divine sa for siden:

Intet er nytt under solen, så det blir vel kolakaker i år også og lite annet.

200 g sukker
200 g meierismør
300 g hvetemel
1/2 boks sirup (spiller ingen rolle om det er lys eller mørk eller om det er stor eller liten boks. Godt blir det uansett.)
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
Rør sukker og smør sammen. Ha i mel, natron og vaniljesukker. Til slutt sirup. Kjevle ut til like store emner, ca. én cm tykke, to på hver plate.

185 grader i 15 minutter.

Skjæres i snipper mens de er varme.


#33

millact sa for siden:

  • Pepperkaker (lager deig, absolutt best)
  • Pynte ferdigkjøpt pepperkakehus
  • Kanskje kokosmakroner
  • kransekake (ferdigdeig fra Mega)
  • Kakemenn (ferdigdeig fra Mega)
    (og lussekatter til 13. desember)

#34

Joy Stark sa for siden:

Pepperkaker og julemenn må vi ha, også skal jeg bake nordlandslefse/mørlefse. Jeg skal også prøve meg på noen lavkarbo julekaker, men dette må være i tillegg til det vanlige for det er oftere katastrofe enn suksess med de lavkarbokakene jeg har laget sålangt.:o


#35

Mrs. S sa for siden:

Jeg lagde mange flere kaker i fjor, på grunn av all inspirasjonen fra dette forumet. :ja:

Sarah Bernard hadde jeg aldri bakt før, den blir nok bakt i år også. Husker ikke hvilken av de mange oppskriftene jeg brukte, det var en lang tråd. Kolakaker/brune pinner har jeg bakt før, men fant en oppskrift her inne med masse sirup som var best! Litt dårlig tid til å søke...
Cookisene som kokosbolle linker til, de Neiman-Marcus hadde jeg aldri hørt om før i fjor heller.

Det blir 3 typer. Så ristopper, hvite kakemenn, sirupsnipper og pepperkaker. Får krumkaker av svigerinna mi.

Men får jeg tid, så blir det M&M cookies: detsoteliv.no/print.php?1218
De bakte jeg i fjor. Her går det i barnevennlige kaker, de blir spist opp!


#36

Nessie sa for siden:

Denne er uten å piske eggehvitene.

SARA BERNHARD
400 g mandler
400 g melis
4 eggehviter

alt blandes sammen, ikke stivpisk hvitene

en liten ts masse, 180 grader, 10 min

Krem:
4 eggeplommer
4 ss kakao
400 g smør
3 dl melis
3 - 4 ts vaniljesukker

2 plater kokesjokolade smeltes i vannbad
Oppskrifta sier; strykes oppå med kniv - selv så setter jeg kjeksene litt i kjøleskapet før jeg snur de ned i sjokoladen



#38

Syrin sa for siden:

Vi skal bake masse, for vi skal feire jul heime for første gang i år :jippi:

Dette må planleggast litt, for vi må ha det utan gluten. Dei fleste oppskrifter tilpassar eg, og det pleier å gå veldig bra :) det blir

Sara bernhard
Krydderkake-muffins
Mandelmånar (marsipan blanda med hakka valnøtter, dyppa i sjokolade)
Pepperkaker vil eg tru
Sandnøtter/sandkaker
Julepynta cake pops (dei er jo så enkle å ha i frysen)

Og elles har eg planar om å bake ei stor ladning havregrynskjeks - det passar til alle måltid nesten :)


#39

Syrin sa for siden:

Pepperkakehus ja! Det har eg ikkje laga sidan eg var barn sjøl! På tide å introdusere dette til eigne barn... ENDELIG er vi heime hos oss sjøl i jula - er så lykkelig for det!! :heia:


#40

Meissa sa for siden:

Jeg tar gjerne imot oppskrift på havregrynskjeks. :vilha:



#42

Filifjonka sa for siden:

Jeg baker ikke på lenge ennå. Vil ha ferskest mulig kaker. :)

Det jeg pleier å bake hvert år er pepperkaker (oppskrift fra jeg var liten), "verdens dyreste cookies" i et par-tre varianter, hjemmelagd marsipan, diverse konfekt for barn og voksne, og aniskringler. Det hender ofte at vi baker lyse kakemenn første søndag i advent, men det er ikke noen ufravikelig tradisjon.

Alt utover dette er en ren bonus, om lyst og overskudd er der. Jeg syns det er gøy å prøve nye oppskrifter også.


#43

Mrs. S sa for siden:

Nei, jeg baker også hva jeg får tid til. Ikke sikkert jeg rekker de sortene jeg har nevnt. Det er for tidlig å starte nå. Skulle ønske jeg hadde større fryser, så kunne jeg oppbevare småkaker der. Kolakaker/brunepinner må vi bake minst 2 ganger. En storporsjon holder ikke til jul. Det blir adventsbakst, ikke bare julebakst.


#44

Adrienne sa for siden:

Kokosmakronene jeg har linket til over her er uten gluten, de er laget på eggehvite, kokos og melis.


#45

Ine sa for siden:

Ingen, tror jeg.


#46

Shamu sa for siden:

Jeg pleier å bake 9 sorter, men i fjor gikk det ut over lavkarbodiettene med ett brak og jeg føk opp noen julekilo. I år baker jeg litt for utskeiing og litt for ungene, utover det skal jeg lage lavkarbokonfekt til meg og Kjære.

Julekakene jeg MÅ lage:

  • kakemenn
  • pepperkaker
    _ kokosmakroner
  • risboller
  • Skrivefruens kaker

#47

Cuyahoga sa for siden:

Sånt har jeg folk til. :puh:


#48

Syrin sa for siden:

HAVREKJEKS (veldig gode med smør og brunost)(og litt sunnare enn butikkjøpt)
6 dl havregryn (ev. glutenfrie)
2 dl melk
2 dl mjøl (glutenfritt om det er ein issue)
50 gr smør
1/2 ts salt
1 ss sukker
2 ts bakepulver

La gryna trekke i melka i 15 minutt. Smelt smøret og bland alt saman. Sett steikomnen på 200 grader og finn fram bakebrett med papir. Del deigen i to og kjevle ut leivar, ca 0,25-0,5 cm tjukke. Stikk ut kjeks, enten med ein rund kopp, med pepperkakeformer, eller rute det opp til firkanta kjeks (mest effektivt i grunn, og du får mindre å kna på nytt og kjevle). Legg på brett og prikk med gaffel. Steik ca 15 minutt - til dei har fått litt farge :)

Fann oppskrifta her, men har endra bittelitt:
silje-sin.blogspot.no/2009/05/oppskrift-pa-havrekjeks.html?m=1


#49

Hobbes sa for siden:

FP-bakst som alltid - Nessies SB, Adriennes kokosmakroner og Divines kolakaker. I tillegg blir det Ikeas pepperkakedeig som ungene skal få kjevle ut. Og kransekakepinner. Og marsipankuler. Og mozartkuler. Og så tror jeg at hvis søstern lager Reese's-kuler i år, så skal jeg jammen bytte til meg noen av dem mot noen SB'er.


#50

Dixie Diner sa for siden:

Og, de må jeg prøve. Supert!


#51

Meissa sa for siden:

Tusen takk. Bruker du store eller lettkokte havregryn?


#52

Hobbes sa for siden:

Å, det er jo ingen havrekjeks som er bedre enn Skilpadda sine?


#53

Hobbes sa for siden:

Men Syrin, de du har lagt ut, blir de mer sånn Kornmo-aktige? Skilpadda sine er havrecookies liksom.


#54

Syrin sa for siden:

Opprinnelig oppskrift har små gryn - det er vel lettkokte? Eg har berre brukt glutenfrie, og dei er store. Det gjekk bra lell.

Hobbes: ja skilpadda sine har jo masse sukker, så dei blir noko heilt anna. Sikkert veldig gode! Dei eg har gitt oppskrift på er meir til frokostbordet, eller ein rask snack når ein er sulten. Om ein i det heile tatt er sulten i jula.... Men dei er meir som kornmo, ja, utan at eg kan seie at dei smakar likt.


#55

Høns sa for siden:

Sarah Bernhard
Kokosmakroner
Havremakroner
Cookies
Krumkaker
Nøttemakroner
Snadderkuler

...mmm....


#56

Hobbes sa for siden:

Denne pleier jeg å bruke.


#57

Mirmell sa for siden:

Svigermor lager knallgode honninghjerter. Jeg hadde ikke hørt om det engang før jeg ble sammen med mannen, men jeg var rask med å få oppskrifta. Kan skrive den ned her i morgen. :)


#58

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg skal bake Lussekatter med safran til Luciadagen.
Til jul blir det Jødekaker, kakemenn også skal jeg kanskje prøve meg på Sarah Bernard i år(?).
Pepperkaker må jeg også lage, for podens skyld. Nå har jeg hatt to år med to forskjellige oppskrifter og veldig mislykket resultat, og jeg er egentlig flink til å bake asså, så det må være en eller annen i universet som jobber i mot meg der. Derfor tror jeg jeg kjøper deig i år, forutsatt at den ikke inneholder allskens dritt :knegg:
Skal også lage sjokoladetrøfler og karameller.
En kake eller to? Kanskje Daimiskake eller noe annet som går fort :knegg:
Til Julaften må jeg vel lage "Mørk Hemmelighet" om det skal bli jul for Rochermannen.

...også skal jeg lage Sherrypudding :hjerter:


#59

Marla Singer sa for siden:

Jeg skal bake lefser og lage bounty og konfekt. Fikk nesten julestemning av å nevne det. :knegg:


#60

Fløyel sa for siden:

Jeg har meldt meg på kurs, 7 slag til jul. Starter på torsdag med å sette kransekakedeig, den skal visst stå en uke i kjøleskap. Også skulle vi bake smultringer.Vi skal visst bake de tradisjonelle kakene, morsomt blir det uansett, bare det å få tilgang til storkjøkken, det kjenner jeg er greit. Tenker det blir litt konfekt laging med ungene her hjemme.


#61

Madicken sa for siden:

Jeg også, fire bokser, så jeg har til et par-tre forsøk når årets pepperkakehøyhus skal reises. :)


#62

amylin sa for siden:

Første advents helg blir det aniskringler. Ellers blir det pepperkaker, napolitanske godbiter, risboller, berlinerkranser, sandnøtter, kanskje sarah bernhard, kanskje smultringer, delfiakake, colakaker og kokosmakroner.


#63

Madicken sa for siden:

I tillegg til pepperkakehus og -figurer, baker jeg kokosmakroner og sandnøtter. Jeg er en temmelig middelmådig baker, så det får rekke. Men så lager jeg i tillegg to sorter sild og lammerull. :stolt:


#64

Hobbes sa for siden:

Ja, i fjor ladge vi bountykuler og. Det var i grunnen ganske godt...


#65

Nenne sa for siden:

Pepperkaker etter farmors gamle oppskrift
Hvite kakemenn
Drømmer
Krumkaker
Bountykuler
Nøttepraliner
Karamellkonfekt
Lussekatter
Rundstykker grove og fine

Sarah Bernard bytter jeg til meg mot nøttepraliner og lefser er bakt for en stund siden.

Skal det bli noe mer så har jeg litt lyst til å lage berlinerkranser og så kan det hende ungene "forlanger" risboller.


#66

Syrin sa for siden:

Berlinerkransar er min ultimate julekjeks, men eg har aldri baka sjøl. Kanskje eg burde bestille mor mi på førjulsbesøk og bake saman med ungane? Må jo vere hennar oppskrift så klart. Eg hjalp henne kvart år når eg budde heime, men aldri om eg greide å rulle dei ut så tynne og jevne som ho greidde, og få dei så perfekte i formen.


#67

Dixie Diner sa for siden:

Det lager jeg også hvert år, det og Snickersbiter. Tror kanskje jeg må droppe noen ting i år, for det ble plutselig litt mye. Men konfekten (Bounty, Snickers og Rocky road) er et must.


#68

Gabi sa for siden:

Julemann, risboller og Maryland cookies er standarden her i huset. Lurer på å prøve meg på Sara Bernard i år, men det sier jeg hvert år uten at noe mer skjer. :knegg:


#69

Hobbes sa for siden:

Mamma lager skikkelig god sjokoladedigg. Hun smelter melkesjokolade, blander med hakkete nøtter og minimarshmallows, og lar det stivne igjen før hun brekker det i biter. Nam!

Risboller, ja... :nam:


#70

Dixie Diner sa for siden:

Minner litt om Rocky road-konfekten det. Jeg smelter kokesjokolade og blander med salte peanøtter (masse!), oppklippede marshmallows, hakkede dadler eller rosiner (dadler er best, smaker karamell) og kanskje litt andre nøtter og lar det stivne før jeg skjærer i firkanter. Dødsgodt, gleder meg til jul!


#71

oslo78 sa for siden:

Hvite kakemenn - pepperkaker - smørkranser - serinakaker - brownies med sjokoladebiter.

Det er bare kakemennene som er til oss. Resten er til mamma og pappa.



#73

Dixie Diner sa for siden:

Maldonsalt i karamellene er dødsgodt ja. Mannen min (og jeg) er vill etter salte karameller. Laget noen (faktisk sunne) salte karamelluler i forrige uke, de fikk jammen bein å gå på. Må lage ny runde snart.


#74

Madicken sa for siden:

Men dere som lager Bounty- og Snickersbiter, for eksempel, det er da i grunnen like greit å kjøpe ferdige biter av dette? Blir det ikke litt hipp som happ når det gjelder smak, og langt mer tungtvint å lage selv? :sparke:


#75

Dixie Diner sa for siden:

Jeg lager det selv fordi jeg må ha veganske utgaver av dem. Man får faktisk kjøpt melkefri Bounty og Snickers (og Mars og Crispo osv) og det gjør jeg også, men det er jo så moro å lage selv. Og billigere. :D


#76

nolo sa for siden:

Blir dette myke eller sprø kaker?

I løpet av førjulstiden baker vi alltid lussekatter, aniskringler og noen småkaker. Jeg vil gjerne prøve kolakakene i år.


#77

Dixie Diner sa for siden:

nolo: de blir seige. Kjempegode. Ikke gjør som jeg gjorde en gang; jeg ville ha finere form på dem og laget dem runde. De ble knallharde. Mye bedre å lage dem litt tykke, da blir de seigere. Jo tynnere de er, jo hardere blir de.


#78

Shamu sa for siden:

Håhå, det hørtes rågodt ut!!


#79

star sa for siden:

Bake?
Nei nei. Men vi skal lage pepperkaker og pepperkakehus og hvite kakemenn. Dvs at mamma lager deig og slikt, så kommer jeg og gutta og stanser ut. :humre: Og ja, vi pynter hus mens mamma monterer etterpå.


#80

Dixie Diner sa for siden:

Minner om de som T laget den gangen, med Dumle i. Dødsgodt. Mannen min har et hat-elsk-forhold til dem, for han klarer ikke å stoppe å spise når jeg lager dem, så boksen blir fort tom og så er han sur på meg fordi han har overspist. :knegg:


#81

Stellebord sa for siden:

Det jeg MÅ lage:

Aniskringler (haugevis!)
Rundstykker
Valnøttbrød (haugevis her også!)
Pepperkaker
Sarah Bernard
Knekkebrød

Også blir det jo som regel noe mer da. Konfekt kanskje. Eller noen gode cookies.


#82

Dronningen sa for siden:

I år som i fjor outsourcer jeg det meste.

Mamma kommer og baker

  • Skriverfruens
  • Knekkaker
  • Sarah Bernard
  • vannkringler
    (og kanskje kolakaker)

Jeg tenkte å bare bake nøttekyss, for de liker mannen så godt.

I romjula skal vi vel ha et besøk der jeg baker en kake dagen før. En glutenfri Verdens Beste kanskje.


#83

Divine sa for siden:

Myke. Eller de kan være litt sprø utenpå eller i kantene avhengig av hvor mye de stekes. Men de er uansett mye inni.


#84

Marla Singer sa for siden:

Jeg synes de hjemmelagde blir ganske mye bedre, mer saftig og med god sjokkis. Dessuten så er det morsomt å lage selv, ikke tungvint. :hyper:


#85

amylin sa for siden:

Prøvde meg på Bountykuler i fjor uten suksess. Jeg klarer virkelig ikke å smelte sjokolade og få det pent.

Jeg skal selvfølgelig lage krumkaker også.


#86

Meissa sa for siden:

Jeg har vært og kjøpt verdens største kakeboks på Europris. Ifjor hadde jeg så mange små at jeg glemte hvor jeg hadde satt dem og dermed fant fulle kakebokser langt uti februar. I år skal alle kakene i en boks som skal stå på bordet så alt blir spist til i januar. :glis:


#87

Dixie Diner sa for siden:

amylin: det blir mye penere om du fryser ned det som skal dekkes med sjokolade. Det blir tykkere lag, det stivner mye fortere og det blir glattere og penere. :)


#88

Spoon sa for siden:

Divines kolakaker skal definitivt bakes her, og mammas Videsæterkaker.

Pepperkaker må man ha, mener jeg fant en god oppskrift her inne. Trenger strengt tatt ikke lete andre steder etter oppskrifter!


#89

Spoon sa for siden:

Glemte hvite kakemenn og julebrød (med rosiner), DET må jeg ha. Og kanskje mannen lager Delfiakake også.


#90

Nima sa for siden:

Ah, Dixie, jeg elsker after eight. Deler du oppskrift?


#91

Dixie Diner sa for siden:

Jepsi pepsi! Nå bruker jeg Dinner mints i stedet for After Eight siden det er melk i de. Dinner Mints (Europris) smaker mye bedre da, mer sjokolade og generelt bedre smak synes jeg. Og så bytter jeg ut egget med no-egg, men her er den oppskriften jeg går ut fra.


#92

Martis sa for siden:

Det blir i hvertfall SB og pepperkaker, og så har jeg lyst å prøve meg på noe konfekt. Vi blir hjemme hele julen, og får besøk av min familie i romjulen/nyttår, så vi må jo ha noe attåt kaffen. :D

Ja, og så kanskje pepperkakehus. :hyper:


#93

Myria sa for siden:

Hvis dere liker rocky road burde dere prøve Hairy Bikers sine. Det er de beste jeg har smakt i allefall.

3 store Japp
100 g smør
5 Shortbread fingers
140 g minimarshmallows
50 g Rice Krispies

Hakk Japp og smelt sammen med smøret. Hakk kjeksen i små biter og bland med marshmallows og Rice Krispies. Rør inn smørblandingen. Klem ut i en lett oljet form. Sett kaldt til den har stivnet og skjær i ruter.


#94

Høns sa for siden:

Ser at dette blir noe jeg må legge til. Høres utrolig godt ut.

Rocky Road høres fantastisk det også!

Har du oppskriften på nøttepraliner og karamellkonfekt?

Hvordan smaker de berømte colakakene egentlig? Leser om mange som skal lage de og lurer på om jeg ogs må prøve...


#95

Optimist sa for siden:

Disse lager jeg hvert år. Begynte med det da du la ut denne oppskriften her for noen år siden. Og jeg setter ikke tennene i en eneste Sarah Bernhard uten å tenke på deg Nessie. :dulte:
SB i langpanne- hvordan gjør du det? Og hvordan lagrer du den?


#96

Dixie Diner sa for siden:

Høns: de smaker som karamell. :nam:


#97

Nenne sa for siden:

Ja, du kan skjønne det. :)

Nøttepraliner:

50 gram smeltet sjokolade
150 gram revet marsipan
100 gram nøttekjerner
2 ss kremfløte

Garnering:
Hvit sjokolade
Sølvkuler

Nøttene risten i ovnen ved 175 grader. Skallet fjernes, deretter hakkes de. Marsipanen rives i den smeltede sjokoladen. Fløten og nøttene blandes inn. Blandingen formes til kuler og dyppes i den hvite sjokoladen v.h.a. to gafler. Pyntes før sjokoladen stivner. Må stå kjølig.

Karamellkonfekt

1 dl fløte
2 dl sirup
50 gram smør
250 gram sukker
1/3 ts salt

Alt kokes samlet. En times koking for harde karameller, en halv time for myk karamell (Dumble-ish) og 15 minutters tid for karamellkrem.

Jeg pensler konfektformer med sjokolade og har i myk karamell. Setter dette kaldt og har et sjokoladelag på toppen til slutt. Hvis du ikke har konfektformer kan du kjøpe engangsformer til dette.


#98

Dixie Diner sa for siden:


#99

millact sa for siden:

Hmm. Jeg laget første gang i fjor og syntes det var greit litt klissete, ble ikke helt pent, men de smakte himmelsk.


#100

millact sa for siden:

Det blir nesten det samme som Rice Krispies treats som jeg er vant med fra USA. Det er godt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.