Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ta dere sammen, norske damer!

#1

Njulaif sa for siden:

Altså... Regner med det ikke bare er jeg som blir pittelitt provosert av den totale mangelen av "evne til å sette seg inn i andre, mindre priviligerte folks hverdag"...?

Hun har for såvidt rett i at det er bra for alle å trene og at man får overskudd av det, men i mine øyne blir det altså veldig, veldig feil at hun som har penger i "huet og rævva", EN baby på knapt 9 måneder, au pair, vaskehjelp og PT skal dømme andre på denne måten å fortelle en at "det er bare å skjerpe seg"! :kjevle:

Nå har jo ikke jeg noen barn selv, så jeg er vel ikke veldig kvalifisert til å uttale meg, men jeg har da fantasi nok til å skjønne at når man har full jobb, 2+ barn, et hus å holde i orden, og også gjerne vil tilbringe tid sammen med barna før de legger seg så kan det av og til være vanskelig å få satt av tid til trening. En ting er jo når man er to om det (og ikke har en dustemann som ikke vil skifte bleier og/eller ta pappapermisjon), men hva om man er alenemor da? Da kan man jo ikke en gang ta seg en joggetur etter at barna har lagt seg.

Nei... Nå må jeg bare slutte før jeg baler meg inn i en lengre tirade her kjenner jeg. Er jo på jobb og har egentlig ikke tid, måtte bare få ut litt irritasjon her kjente jeg. :knegg:

Redigert for å si:
Link er også bra har jeg hørt: www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10072330


#2

noen sa for siden:

Vel, jeg synes barnet hennes burde ta seg sammen og trene mer. Hun har ikke giddet å ta av prislappen på joggeskoene sine en gang (se bildet til artikkelen). :skuffet:


#3

Avatar sa for siden:

Jeg klarer ikke ta sånt seriøst og kjenner jeg ikke gidder bruke en eneste kalori på å diskutere det en gang. :niks: Å se utenfor sin egen hule er ikke alltid like enkelt.


#4

Tangina sa for siden:

:knegg:

For et nek.


#5

Teofelia sa for siden:

Jeg klarer ikke å la meg irritere over dette. Marte Krogh har null injurierende kraft i min bok. :hehehe:


#6

Neket sa for siden:

Jeg må bare le. Jeg leste dette på Side 2 i går, noen la det ut på FB, tror det er fra samme intervju:

Selvfølgelig, liksom. Noe annet skulle tatt seg ut. :humre:

Mannen hennes er jo like gæærn, så de får kose seg i bobla si.


#7

Avatar sa for siden:

Det la jeg merke til også. :knegg:


#8

Tinka sa for siden:

Noen nek ignoerer man;-)


#9

isola sa for siden:

Kan de ikke bare spise kake? :knegg:

For all del, jeg kunne nok så absolutt vært "flinkere", og det er forsåvidt også et mål for meg å bli det.. Men jeg får ikke dårligere samvittighet av utsagnene hennes, det klarer jeg ikke. Jeg blir lettere provosert, men jeg må le også. Hennes virkelighet er en helt annen enn min, og av oss to er det visst bare jeg som ser det.


#10

Teflona sa for siden:

Vett er visst ikke nødvendig for å kunne spille fele.


#11

tiddelibom sa for siden:

Det er klart det er satt på spissen og ikke veldig heldig. Men det handler mye om at man kan klare å komme seg opp av sofaen. Jeg vet at jeg aldri ville klart å få trent hadde jeg ikke hatt mulighet hjemme, etter at barna er i seng. At det ikke alltid er like fristende, er en annen sak. Men tabloide intervjuer er nå en gang det, da. Tabloide, altså. Og det er vel journalistens jobb å spisse det så det får medieoppslag.
Det er mye god trim i å gjøre rent eget hus og leke med egne barn også, vet jeg.

En venn av en venn postet denne på FB:
Vær varsom-plakaten: 3.9. Opptre hensynsfullt i den journalistiske arbeidsprosessen. Vis særlig hensyn overfor personer som ikke kan ventes å være klar over virkningen av sine uttalelser. Misbruk ikke andres følelser, uvitenhet eller sviktende dømmekraft.


#12

veobra sa for siden:

Jeg fniser av sånne holdninger på samme måte som jeg fniser av folk som har ørten par sko til en baby på ni måneder og samtidig bruker de ørten parene med sko som rekvisitter på bilder. :fnis:

Og så heier jeg på Lisa Tønne. :heia:


#13

Libra sa for siden:

:rofl: Hællandussen. Synd og trist at det faktisk er noen som tenker og mener dette, men jeg greier ikke ta det seriøst eller bli opprørt.


#14

Bille sa for siden:

Jeg bruker ikke en kalori på sånt tullball, kjenner jeg. Sånt angår ikke meg.


#15

millact sa for siden:

Jeg gidder ikke å ta dette seriøst engang. Nek, ja.


#16

maggypop sa for siden:

Tja... Det burde ikke ligge under Nyheter innenriks, tenker jeg.


#17

Pøblis sa for siden:

Budskapet som ligger innunder her og som jeg finner med litt velvilje, er jo at det er lurt å prioritere trening/seg selv og sånn. Men måten budskapet blir levert på er en liten smule Zpezielt. :stuart:


#18

Tjorven sa for siden:

Det morsomste er at jeg fant én god kommentar i kommentarfeltet. Bittelitt research viste at kommentaren kom fra en FPer. :D


#19

Bloppy sa for siden:

:lol:

Marte Grogh er et NEK, og mannen likeså. Liker ikke å se menn trille barnevogn da gitt! NEK!

Lisa Tønne er kul.


#20

Drømmedama sa for siden:

Jeg synrs det er skikkelig kjempekjempekoselig at de finner hverandre, jeg. Mannenek og damenek.:hjerter::hjerter:


#21

Heiko sa for siden:

:gjesp:


#22

Lavender sa for siden:

Hun er i det minste ærlig. Et annet kjent nek i TV2, sto fram i Dagbladet for å fortelle at det gikk supert med kun fire mnd permisjon. For mannen kunne flekse i jobb og stelle hjemme. Hun fikk tid til jobb og trening. Samtidig søkte familien etter Au Pair annen hver uke mens mor var på jobb. Mulig det var sannhet for henne. I samme kategori er Vendela sine super smarte betraktninger.

Hadde de prøvde 100% stilling og hentet barna selv, hadde de sett at det er knapt med tid. Enten man bor på bygda og reiser langt, eller man bor i byen og står i kø til og fra hjemmet.


#23

Tuddelu sa for siden:

Det er viktig å trene sånn at hun holder seg vakker og mannen hennes ikke bytter henne ut med et yngre kvinnenek :nemlig: Hun er vel nummer tre i rekken, så det er helt klart en reell fare :nemlig:

Og så er det jo søtt at man klarer å vise ikke mindre enn sju skopar til den lille gullungen (som sikkert ikke en gang går enda) på ETT bilde. Mon tro hvor mange par hun faktisk har? :gruble:


#24

sindrome sa for siden:

:rairai:La dem drikke sjampanje sier jeg


#25

Billa sa for siden:

Er ikke dette litt i samme gata som det dyrlege-Trude proklamerte etter å ha skaffet seg Mann Med Penger.


#26

sindrome sa for siden:

Trude og Marte er sikkert BFF :hjerter:


#27

Pøblis sa for siden:

Åh! Fremtidens norske kvinner - ledet fremover og oppover av Trude og Marte. :hyper:


#28

rine sa for siden:

Leste det nettopp nå, og tenker at det er en typisk "nå må vi provosere og skape litt debatt her" -sak fra VG. Hun har vel kanskje sagt noe i den dur, men..:gjesp:


#29

Novla sa for siden:

Veldig fint for dem, synd for den stakkars ungen som vokser opp med ikke mindre enn to nekforeldre.

Ang. det med trening og prioriteringer: Den lille tiden jeg har for meg selv mellom jobb, barn, mann og hus bruker jeg heller til å lese en bok. Det kan jeg anbefale Marte Krog å prøve, da hadde hun kanskje ikke vært så forbasket dum. :nemlig:


#30

Maverick sa for siden:

Neida, artikkelen er en ukes tid gammel og fra det fantastiske tidsskriftet "Mamma". Ikke de som helst er ute etter å provosere. Med vilje, i alle fall.


#31

rine sa for siden:

Med vilje, er vel ordene. :knegg: :leser ikke Mamma og forstår nå hvorfor:

Leste forresten litt mer og reagerte på dette: Venninnene mine har ikke hjelp, eller, de har selvfølgelig vaskehjelp.." Er det helt selvfølgelig, altså? :gruble:


#32

Billa sa for siden:

Jah, hallo :confused: Du vasker ikke SELV, eller? :eek: Herregud. Stakkars, stakkars deg, og mannen din og barna dine og alle liksom...


#33

løve70 sa for siden:

Dette er så dumt at jeg ikke gidder å la meg provosere i det hele tatt.

For et nek!

Dersom man vil nå frem med et budskap om at småbarnsmødre også bør prioritere tid til egen helse, er det bedre måter å gjøre det på.


#34

Niobe sa for siden:

Jeg finnes ikke provosert. Marte Krogh? Hvem i alle dager bryr seg om hva hun mener?


#35

rine sa for siden:

Hvem er hun, egentlig? Exen til Håkon Magnus?



#37

Tjorven sa for siden:

Ja. Men det er jo skrekkelig lenge siden.


#38

Billa sa for siden:

Hvem ER hun da? Eksdama til Krompen hadde jeg fått med meg, men hvorfor er hun i bladet Mamma nå? Trude hadde nå i det minste en karriere of sorts å se tilbake på og var et kjent ansikt fra TV.


#39

Pøblis sa for siden:

Jeg tenker at vi faktisk bør la oss provosere. Ikke la dustenek som Marte og Trude får fronte "kvinnerollen" i media uten at noen/vi tar til motmæle.


#40

rine sa for siden:

Ja, ja, jeg føler uansett ikke at hun er "En jeg burde lytte til." :niks:



#42

Tjorven sa for siden:

Jeg kan ikke tro de skrev det sitatet om "alle har jo vaskehjelp"-kommentaren uten å forsøke å være litt kritiske.

:vet ikke hvorfor jeg plutselig følte for å forsvare det magasinet:


#43

Olifant sa for siden:

Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte.

Synes denne kommentaren også var gull:

"Folk orker sikkert ikke å høre om det, men jeg synes virkelig alt var så greit under svangerskapet. Jeg synes det var en herlig tid og jeg elsket å kle meg og vise frem magen. Jeg holdt den siste konserten da jeg var fire måneder på vei. Folk jobber jo så mye! Jeg bare koste meg og mesket meg med gjærbakst på United Bakeries."

Søren heller at jeg ikke bare kunne slutte å jobbe da jeg var 4 mnd gravid og spist boller og trent. Burde jo selvfølgelig skaffet meg en rik man. Doh!


#44

Maverick sa for siden:

Marte Krogh (og jeg tenker alltid at det i det minste er greit å skrive navnene til de man kaller idioter korrekt... :knegg: ) var en forholdsvis kjent fiolinist, driver nå butikken "Koma", og er gift med Jan Haudemann-Andersen.

Hun har så klart ingen kredibilitet hos meg eller de fleste jeg kjenner, men hun kan lett være et forbilde for ungpiker som synes fashionistaer er kjempestas.


#45

Njulaif sa for siden:

:rofl: Jeg ler meg ihjel av dere altså. Humøret er bare 100 ganger bedre nå enn i morges etter å ha lest denne tråden.

Det må jo innrømmes at jeg nok ble pittelitt ekstra provosert av hu derre fiolindama fordi jeg var stresset og sur på "alle" som ikke hadde gjort jobben sin når jeg kom på jobb i dag (sånn at jeg måtte rydde opp etter dem). :himle: Kjekt å ha noe å la det gå ut over også vett. :knegg:


#46

Billa sa for siden:

Go figure...


#47

Novla sa for siden:

Nettopp! Når man ser hvor mange ungjenter som ser opp til den der Fotballfrua, tviler jeg ikke på at det finnes de som synes herr og fru Nek er flotte forbilder også, og det synes jeg nesten er verre mtp. at det her er snakk om barn og hvilke verdier man formidler til dem. Hun var så glad at det var en jente, for da kunne hun pynte og dolle, lizm.:rolleyes:

#48

Tangina sa for siden:

Enig. Slike utsagn må kommenteres og latterliggjøres hver gang de dukker opp.


#49

Bluen sa for siden:

Og enda gikk hun opp 20 kg i svangerskapet, altså, selv med personlig trener? :dramaqueen:

Det avsnittet der jo peke i retning av en viss sarkastisk undertone hos journalisten, tenker jeg. Folk, altså! De jobber så mye!



#51

Maverick sa for siden:

Hun kommer vel snart til å gå ut og si at hun spøkte jo bare, alle skjønner visst ikke humoren hennes, just presis som mannen hennes og Rimi-Hagen gjør hver gang de sier noe idiotisk de blir arrestert på.


#52

mkj sa for siden:

Rimi-Hagen:love:

Han som mente at svaret på dårlig råd var å sende skjortene til London for å få sydd på nye krager og mansjetter - jo og så var det jo ikke nødvendig å spise indrefilet HVER dag.


#53

Røverdatter sa for siden:

Herregud, hvorfor kunne ingen fortalt meg om den rik-gammel-mann-greia før jeg satt i klisteret og måtte ta jobb utenfor hjemmet. :himle: Jeg er jo helt idiot.

Ingen har fortalt meg at jeg selvsagt må ha vaskehjelp heller så jeg sliter meg jo helt ut på å vaske det som er mitt.

Enda så sies det at vi har så god informasjonsflyt i dagens samfunn.Informasjon my ass! :sur:


#54

Pøblis sa for siden:

Ikke sant? :gaah:

:fnise:


#55

Neket sa for siden:

Og det i Verdens Rikeste Land

Sånn har det faktisk blitt. :skuffet:


#56

Maverick sa for siden:

Jeg foretrekker eldre menn uten formue. Det er det nye, hippe og trendy. :jupp:


#57

Lavender sa for siden:

Koma gikk konkurs August 2011. www.osloby.no/article584099_2.ece



#59

Esme sa for siden:

Jeg synes jo hun og mannen hennes er to veldig ekle blåste mennesker.

Men hun har jo rett. Jeg har to barn, jeg jobber i perioder 140% stilling, siste uke jobbet jeg 80 timer og jeg har verken aupair eller vaskehjelp, men stort hus.

Men jeg har tid til å trene om jeg gidder. Det hadde jeg om jeg hadde vært enslig også. Man kan trene hjemme på ergometersykkel. Det handler faktisk om at man ikke vil prioritere det, det gjør jo det.

Så jeg er enig: folk må skjerpe seg, skjerpe seg på å være ærlig. Enten trene, eller være ærlig på at de ikke gidder. Alle har tid, det vil jeg påstå altså. Når jeg har tid til å trene en time tre ganger i uken, så har alle det. Det er ikke alltid jeg gjør det, men det er fordi jeg ikke gidder. Ikke fordi jeg ikke har tid.


#60

rine sa for siden:

Jupp, Esme. :nemlig:


#61

isola sa for siden:

Ja, du har rett Esme. Hun har et poeng, men uttrykker seg så klønete at fokuset blir et annet for leseren. Det er jo egentlig veldig synd.


#62

Njulaif sa for siden:

I 2013! :eek: (husket til og med riktig årstall for en gang skyld... :knegg:)


#63

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes hun er en skikkelig dust og er utrolig glad hun ikke blir Norges neste dronning.


#64

Tangina sa for siden:

:skremt: Ja, tenk om det hadde blitt slik.


#65

Tjorven sa for siden:

Esme: Det blir litt som Kari Jaquesson. (Som jeg visst ikke klarer å skrive riktig.) Man er forsåvidt enig i budskapet, men det forsvinner i helt skrekkelig innpakning.


#66

Maverick sa for siden:

Jeg synes ikke jeg trenger å skjerpe meg fordi jeg ikke prioriterer å trene fire ganger i uken. Virkelig ikke.


#67

Tangina sa for siden:

:skremt: Ja, tenk om det hadde blitt slik. På den andre siden, de har vel såpass gode kommunikasjonsfolk på slottet at hun neppe hadde fått anledning til å blamere seg på denne måten.


#68

Maverick sa for siden:

Har du fått med deg Märtha, egentlig? :knegg:


#69

Hyacinth sa for siden:

Uansett ville jeg blitt skikkelig skuffa over Krompen.


#70

isola sa for siden:

Ja, det tenkte jeg også på, takk og pris for at det forholdet tok slutt. :knegg:


#71

isola sa for siden:

Og Ari? :knegg:


#72

Tangina sa for siden:

Nei, du sier noe. :knegg: Men hun er jo ikke kronprinsesse og har vel relativt frie tøyler.


#73

Hyacinth sa for siden:

Märtha og Ari er jo kule på sin måte. Vi kan ikke bare ha streite folk i kongefamilien. :knegg:


#74

Njulaif sa for siden:

Nei, gud forby! :skremt: Hva skulle man gjort uten all underholdningen fra kongefamilien??

Hilsen royalist på sin hals (helt seriøst altså)


#75

Éowyn sa for siden:

:lol:

Altså, jeg har ikke noe problem med budskapet om at man bør være i aktivitet, også etter å ha fått barn. Men å sette fram som om at det "bare er å" for ei som har ett barn og au pair, vaskehjelp og hva har du er provoserende. Hva slags virkelighetsoppfatning er det hun egentlig har? Tror hun at alle damer bare ligger på sofaen og spises potetgull døgnet rundt?


#76

Fakse sa for siden:

Puls-Yngvar sier jo egentlig det samme som henne, bare på en LITT annen måte. ;)


#77

Hyacinth sa for siden:

Jeg er også royalist. Jeg synes kongefamilien er kul og mener at vi trenger den, ihvertfall all den tid de allerede er her. (Selv om selve idéen jo er rn smule antikvarisk.)


#78

Éowyn sa for siden:

Märtha og Ari er jo festlige. Hun der er det ikke.


#79

Njulaif sa for siden:

:nemlig:


#80

Divine sa for siden:

Takk, Maverick. Der klarte du å sette fingeren på nettopp det som provoserte meg. Hvem f*** tror Marte Krogh at hun er som bestemmer at alle skal trene. Og at de skal trene så og så mye? Skal jeg skamme meg fordi jeg ikke følger hennes rigide opplegg? Jeg synes at argumentet om at "det er en godt poeng, men klønete sagt", ikke holder vann. Det er jo ikke slik at alle klager over de ikke har tid til å trene, mange har kanskje ikke lyst/behov for å trene mer enn det de gjør. Hvorfor i huleste skulle disse da skjerpe seg? Er det for at Marte Krogh skal slippe å se en cellulitt om hun noensinne skulle forville seg til en offentlig strand? :realmad:


#81

Syrinx sa for siden:

Jeg drømmer om å drikke kaffe (egentlig vin) med Märtha og Ari, de er helt herlige. Marthe Krogh kan egentlig få ta seg en bolle i eget selskap.


#82

Tangina sa for siden:

Jeg får veldig lyst til å demonstrativt ikke trene når jeg leser slikt (ikke det at det ville koste meg mye ... :knegg: Jeg kan jo bare begynne å bli litt mer demonstrativ i min uskjerpethet).


#83

Tjorven sa for siden:

Alle bør trene litt. Det er faktisk en sannhet. Og man bør spise relativt sunt.

Ikke for å være tynn som en strek, men for å ha en relativt frisk kropp.

Men om det er dette hun mener (som jeg er enig i) eller at alle må trene minst 3 ganger i uka (som jeg overhodet ikke er enig i), blir jeg usikker på slik hun formulerer seg.


#84

Pelle sa for siden:

Jeg tror grunnen til at mange reagerer er at det virker som hun har mye som forenkler det å trene ofte. Det blir som om Ingrid Kristiansen forteller folk uten bein at de pokker meg må se til å trene mer så de kan løpe maraton de også, de må bare ta seg sammen.

Men selvsagt har hun rett i at det handler om prioritering.


#85

Mandarin sa for siden:

Jeg kjente jeg ble provosert da jeg leste artikkelen. Skikkelig faktisk. Og så tenkte jeg. Stakkars. Stakkars. Jeg er heldigvis mye "rikere".


#86

GinaK sa for siden:

Hadde jeg hatt både AuPair OG vaskehjelp i permisjonstiden så skulle jeg også da jaggu ha klart å få trent litt på dagtid.


#87

Røverdatter sa for siden:

Det er jo flere ting i intervjuet som gjør at det som eventuelt finnes av interessant budskap forsvinner. Hun er så gjennomført ute av takt med de aller fleste andre.

Jeg tror heller ikke det er sunt å gi opp, men det er jo unektelig litt lettere å ta seg sammen når man har personlig trener, au-pair og vaskehjelp enn når man må ta til takke med en ektemann som er like sliten og natteutvåket som en selv, og som også gjerne vil trene og drive med sitt.


#88

Pelle sa for siden:

(Forresten så er hun i bladet fordi dette bladet jevnlig har intervjuer med kjendis-mammaer. Så noen lurte på hvorfor hun var intervjuet)


#89

Bluen sa for siden:

Så lenge de intervjuer kjendis-mammaer, er vel spørsmålet fortsatt gyldig. :p


#90

isola sa for siden:

I og for seg, men dette er jo Norge da. Se & Hør skriver vel fortsatt om Solfrid Rørlien Saue, så da er vel Marte Krogh fortsatt høyaktuell.


#91

Pøblis sa for siden:

Og så kaller de henne vil fortsatt TV-Solfrid også? :knegg:


#92

Millen sa for siden:

Det er på linje med uttalelsene til Trude Mostue som kom i fjor engang. De var akkurat like
Dustete.


#93

Njulaif sa for siden:

Heter hun ikke det?!! :sjåkkert: :D


#94

Maverick sa for siden:

Marte Krogh finner man jo stadig på en eller annen rød løper, så "kjendis" defineres hun nok definitivt som. Hun har helt sikkert en blogg også. :knegg:


#95

Njulaif sa for siden:

Jah! Hun burde jo ha det på lik linje med Fotballfrue. :nemlig: Finansfrue.com liksom. "Her vil jeg blogge om trening, og klær og krig og fred og sånn".


#96

Pelle sa for siden:

...også var hun og mannen i fokus da hun var gravid, med mannens jeg-skal-aldri-trille-vogn-utsagn.

Selv venter jeg på at en snæksi ung semikjendisdame skal finne seg en bælfeit rullingsrøykende eldre mann som kjører trailer for knapper og glansbilder og bor i en skabbete leid sokkelleilighet på 45 kvm- for å gifte seg og få barn med.


#97

Ami sa for siden:

Det jeg lot meg irritere mest over i artikkelen var at hun kaller ektemannen sin for "manne-mann".
Er han liksom mer mandig enn de som tar ut pappaperm, triller barnevogn og bytter bleier på barna sine? Gud fri og bevare meg vel...
"Neandertaler-mann" burde hun heller kalt ham.

Når slike uttalelser blåses opp i media er det viktig å ta til motmæle, mener jeg. Det er mange nek der ute. :paranoid:
Dumheter som dette må argumenteres mot - eller aller helst latterliggjøres.


#98

Madicken sa for siden:

"Når fela går inn, går vettet ut", er det et gammelt ordtak som sier. Jau. :filer:


#99

Madicken sa for siden:

Den Nye Sjampanjen! :hyper:


#100

Skilpadda sa for siden:

Jeg husker Thomas Giertsen en gang for mange år siden var sjokkert over foreldre som faktisk kaller barnet sitt Aqua-Lene. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.