Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Finnes det noen fiskeboller som er bedre enn andre?

#1

Tallulah sa for siden:

Hiawata vil ha fiskeboller. Det er noe av det beste han vet, og som han sier selv; "Jeg har prøvd å spise mye av det når vi fikk det i barnehagen og nå på AKS, siden vi aldri har det hjemme". :flau:

Så nå har jeg gått med på å lage skikkelig fiskebollemiddag, og han skal lage det sammen med meg. "Jeg vet hvordan jeg gjør alt mamma, bortsett fra den hvite sausen".

Så for en som ikke har spist fiskeboller på godt over 20 år, er det Bjellands som er greia? Eller finnes det andre, bedre? Jeg skal ikke lage fiskebollene selv, altså. Det får evt. bli en annen gang.


#2

celebelen sa for siden:

Tror ikke jeg ville smakt forskjell på Bjellands og Vesterålen, det er vel de to valgene vi har i butikken hos oss. Det eneste jeg bruker å se på er hvilken som inneholder mest fisk (og om jeg husker rett, er ikke forskjellen så stor).


#3

Syrinx sa for siden:

Vi kjøper kun fiskeboller fra Volda fiskemat. Da vi bodde i Oslo kjøpte vi dem på OBS.


#4

Acsa sa for siden:

Jeg liker best de fra Vesterålen.


#5

Tjorven sa for siden:

Vi spiser tidvis fiskeboller. Ikke fordi jeg synes det er så godt, men fordi ungene elsker det samtidig som jeg får det ned (i motsetning til fiskepinner som jeg synes er helt avskyelig). Jeg kjøper den første jeg finner på butikken. Det er godt mulig at det er forskjell, men jeg har ikke tenkt over det.


#6

Pøblis sa for siden:

Jeg har alltid likt Bjelland sine. Og kom plutselig på at vi ikke har hatt fiskeboller siden mannen og jeg flyttet sammen - for 12 år siden. :dåne:

Kanskje det er noe for den kresne pøbelrpinsessen min?


#7

Veronal sa for siden:

Jeg kjøper de som har høyest andel fisk, de vi kjøper er ikke på boks og har i hvert fall 60 % fisk.

Bjellands hermetikkboks er for trang. :nemlig:


#8

celebelen sa for siden:

Får du ikke hodet nedi?


#9

LilleRosin sa for siden:

Det er jo karrisausen som smaker noe! Har prøvd mange varianter av fiskeboller, og alt smaker karri. :jupp:

Ta de med mest fisk.


#10

Rug sa for siden:

Jeg bruker heller ikke på boks, jeg ser etter de vaakumpakkede og dem som har mest fisk (evt fisk med et navn jeg faktisk kjenner igjen).


#11

Taien sa for siden:

Jeg aner ikke hva slags fiskebolleprodusent vi bruker her i huset.
Men jeg er så utrolig dårlig på å lage hvit saus, at det som oftest blir fiskeboller i brun saus i stedet for.

Kan noen lære meg å lage fiskbollesaus uten en sinnsyk fiskekraftsmak?


#12

Syrin sa for siden:

Eg kjøper Bjellands eller Vesterålen, men tippar at andelen fisk ikkje er heilt optimal. Eg burde ikkje, men må likevel innrømme: eg likar fiskeboller. Ungane likar fiskeboller. Mannen hatar det.

Eg lagar kvit saus basert på mjøl, smør, melk og ca. halvparten av krafta i boksen. Det er godt med karri i også, men ungane vil ha minst mulig av det.


#13

Røverdatter sa for siden:

De sjeldne gangene jeg har kjøpt det så har jeg ikke valgt fra boks, men de som ligger i lake og finnes i disken med Fiskemannen-produkter og den slags. Husker ikke hva de heter, men jeg har tatt de med høyest andel fisk.

Syns fiskeboller i karrisaus er skikkelig godt, jeg. :D


#14

Tallulah sa for siden:

Åh, er det små små? Min farmor i Ålesund pleide å lage terteskjell andre juledag med noen sånne bittesmå fiskeboller som vi dro til fabrikken for å kjøpe i medbragt spann. :hjerter:

Ikke sant. :grøsser: Men det er omtrent det eneste Hiawata spiser av fisk, det og fiskegrateng, så vi har det relativt ofte. Jeg prøver å få laget om en batch selv og fryser ned, men det er ikke alltid jeg rekker det. Jeg pleier å spise ovnsbakt laks når han spiser fiskepinner.

Jeg tror jeg kjøpte fiskeboller og lagde en gang etter jeg flyttet hjemmeifra for 20 år siden, men jeg har aldri laget det etter at Høvdingen og jeg ble sammen. Siden jeg ikke tåler melk så er det i grunn ikke så rart.


#15

Syrin sa for siden:

Da brukar du berre melk i staden for kraft kanskje?


#16

Taien sa for siden:

:skratte:


#17

celebelen sa for siden:

De hadde forresten små fiskeboller i ferdig saus, så jeg i går.
Vi har fiskeboller fra tid til annen - alle liker det, og det er enkelt å lage. Ville tar gjerne restene til aftensmat.


#18

Taien sa for siden:

Tja, kansje det? :gruble: Har egentlig ikke tenkt på at det var et alternativ. :flau:


#19

Tallulah sa for siden:

Kan du ikke bare spe med mindre av krafta?

Jeg lager hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel, spe med melk (og da sikkert også fiskebollekraft i fiskebolletilfeller) og smake til med salt, hvit pepper og muskat. Jeg syns av og til hvit saus kan bli litt emmen i smaken, og liker å balansere den med litt syre i form av saft fra en sitron eller lime.


#20

Neket sa for siden:

Vi kjøper den boksen som er hvit og grønn. Jeg er usikker på hvilket merke det er.

Jeg elsker fiskeboller. :sparke: En gang når jeg var liten spiste jeg 12 stykker til middag. Det var visst litt i overkant.


#21

Syrinx sa for siden:

De små heter selskapsboller. Vi har vanlige fiskeboller, men ser levende for meg at små, nusselige festfiskeboller kunne sust opp som festmiddag for femåringen her.


#22

Katta sa for siden:

Mine fiskeboller har gul saus. Den er full av karri. :knegg: Men det er en vanlig hvit saus i bunnen.

Jeg tror de heter Kolvereid de jeg pleier å kjøpe på obs. Jeg bruker å kjøpe de jeg finner med mest fisk, og ikke på hermetikkboks.


#23

Tallulah sa for siden:

Hiawata vl drysse karrien over, ikke lage det ferdig i sausen. Helt greit for meg, norsk fiskebollekarri er djevelens verk.

Får man kjøpt dem i Oslo, tror du?


#24

Karamell sa for siden:

Vi bruker aldri hermetisk - alltid slike i kjøledisken.


#25

Skilpadda sa for siden:

Åh! :hjerter: Nå kom jeg på en fantastisk illustrasjon til den sangen som nevøen min lagde i Paint da han var seks-syv år gammel. Han hadde misforstått den siste linjen, "der den kan boltre seg i tang", og skrev i stedet "der den kan bolte seg i tang" - og på bildet så man en lykkelig fiskebolle godt surret fast til bunnen med tang. :knegg:


#26

Taien sa for siden:

Ah muskat har jeg ikke prøvd. Tar du hel nøtt og rasper litt eller er det ferdig revet?
Ja jeg syns også det ofte smaker emment. Kan kansje prøve litt sitron neste gang.


#27

Syrinx sa for siden:

Si det... som sagt så førte OBS Volda fiskemat inntil vi flyttet i 2008 iallfall. Jeg er av den formening at alt som kommer fra Møre og Romsdal bør være å få kjøpt i Oslobygda. :nemlig:


#28

Tjorven sa for siden:

Jeg bruker nesten bare melk og bare litt fiskebollekraft. Jeg har uansett såpass mye karri i at det dreper det meste av annen smak. :blunke:

Ungene mine spiser alt av fisk. Så vi er heldige sånn sett (det er grønnsakene vi sliter med). Ungene mine får fiskepinner når mannen og jeg spiser sushi.

Jeg lager egne fiskepinner, og de smaker helt ålreit. Da blander jeg revet parmesan, sesamfrø og griljermel med salt og pepper i det ytterste laget. Fiskebitene er også betydelig større. Da spiser både store og små med stor appetitt.


#29

Tallulah sa for siden:

Jeg river litt fra en hel nøtt. Men ikke hele nøtta da. :knegg:

Jeg syns det funker, hvertfall når jeg lager bechamel og carbonara og slikt. :jupp:

Neste spørsmål, er det skikkelig faux pas å lage sausen på lettmelk? I stedet for helmelk?


#30

Syrinx sa for siden:

Jeg tør påstå at jeg lager god hvitsaus, og jeg bruker alltid lettmelk til hverdags.


#31

Tallulah sa for siden:

Jeg tror pappa er enig med deg. :nemlig: Kanskje jeg kan høre om Vulkanfisk i mathallen kan ta inn selskapsfiskeboller.


#32

m^2 sa for siden:

Fiskebollene fra Lofoten har mest fisk av de jeg får tak i. Prisen er også deretter...Men de er knallgode.
Vakumpakket hvit boks til forveksling lik tilsvarende produkt fra Fiskemannen.


#33

Karamell sa for siden:

Emmen hvit saus ... Er det melsmaken dere mener? Jeg har nemlig lært at melbasert saus må koke leeeenge for å få vekk melsmaken. Hvor lenge husker jeg ikke, men det ble altså lært da jeg tok mine vekttall i heimkunnskap. :knegg:


#34

Røverdatter sa for siden:

Hvis du spør om man kan lage det på lettmelk så er mitt svar ja. :knegg: Jeg kjøper aldri inn helmelk med mindre det er en spesifikk oppskrift jeg trenger det til og lager alle sauser på lettmelk og ekstra lett melk. Vil jeg ha mer fett tar jeg heller en skvett matfløte.


#35

Tallulah sa for siden:

Takk, da skal jeg se etter den! At det koster litt gjør ikke noe, dette blir lørdagsmiddagen.

Nei, men den litt sånn runde, fettete smaken som ikke har noen kant. Som det engelske ordet bland.

nei, vi har aldri annen melk enn lettmelk, og jeg er ikke så glad i melkefettsmak. Ikke tåler jeg det særlig godt heller.


#36

isola sa for siden:

Fiskeboller er godt, og fiskebollesaus er den eneste sausen Kosegrisen spiser. :fnise: Vi bruker Bjellands eller Vesterålen, alt ettersom hva de har der vi handler. Det er sikkert mye som er bedre, men det er liksom den smaken vi er oppvokst med, da.. :sparke:


#37

Tangina sa for siden:

Ikke Bjellands! Det er Vesterålens som er tingen hvis det skal være hermetikk. En himmelvid forskjell. Dette er jeg ekspert på, nemlig - dette var livretten min i yngre år og jeg har fått tilsendt vesterålens fiskeboller både til Japan og Israel. :knegg:

Jeg pleier å ha purre (utgår hvis mine barn skal ha), karri og sennep i min hvite saus. Jeg bruker kraften i boksen og helmelk.


#38

Karamell sa for siden:

@ Tallulah: Ja, syre balanserer godt. Jeg balanserer veldig ofte med både søtt og surt - nå snakker jeg om saus generelt altså.


#39

Che sa for siden:

Godhav fra Rema liker jeg best. De har vunnet en fiskebollepris for noen år siden.


#40

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg også. I sjysauser liker jeg å ta i litt appelsinjus, for eksempel.

Fiskebollepris, faktisk. :knegg: Alt hva man ikke visste fantes.


#41

celebelen sa for siden:

Det finnes visst en pris for alt.

Jeg er forresten vant til å ha asparges (fra boks) i fiskebollesausen.


#42

Mirmell sa for siden:

Om vi kjøper den hermetiske varianten, er det Vesterålen som gjelder. Men i de aller fleste tilfellene kjøper vi disse:

Kjempegode.



#44

Nessie sa for siden:

Hermetikkfiskeboller har vi aldri kjøpt, kun vakuumpakket. Tar de med mest fisk i, og serverer barna. Vi voksne spiser det ikke. :niks:


#45

Tjorven sa for siden:

Så utrolig mye nyttig man kan lære på FP. 65 % fisk er jo ikke så verst. Da skal jeg begynne å kjøpe disse (gitt at de er tilgjengelig på en butikk nær meg).


#46

Niobe sa for siden:

Jeg kjøper de jeg finner i med mest fisk, i kjøledisken. Aldri kjøpt på boks.


#47

Tallulah sa for siden:

Når dere sier vakumpakket mener dere de i plast og lake, eller uten lake i det hele tatt?


#48

Syrin sa for siden:

Ser at Vesterålens skal komme med 80% fisk, seier dei i eit intervju i fjor i alle fall. Det blir bra! :)


#49

Syrin sa for siden:

Kjøledisk? Finst det fiskeboller der? Det er ikkje fiskeKAKER de snakkar om?


#50

Tallulah sa for siden:

Kanskje det er en av de nye matvarene som kommer denne uken?

Jeg ser forresten at det jeg har trodd er Bjellands, er Vesterålens! Den grønne boksen.


#51

Syrin sa for siden:

Lofoten sine varer er vi veldig fornøgd med - dei har gode fiskekaker! Bollene har vi ikkje prøvd.


#52

Katta sa for siden:

Disse er det vi også kjøper. Lofoten var det.


#53

Niobe sa for siden:

Nei, jeg mener ikke ferskvaredisk. Bare kjøledisk. Alltid flere typer fiskeboller der. Sånne i lake.


#54

Mirmell sa for siden:

Her selges de i alle fall på ICA og Mega.


#55

Che sa for siden:

De ligger da i kjøledisk? Ikke frysedisk da...


#56

Syrin sa for siden:

:flau: Eg surrar. Eg tenkte ferskvaredisk. Kjøledisk ja. :kremt:


#57

GinaK sa for siden:

Pussig. Hvit saus er jo superlett men brun saus er jeg dårlig på. Fatter ikke hvordan man får den god ved å smelte smør og ha mel oppi.... :cool: Jeg må øve meg på det. Brun saus laget på kraft går fint da.


#58

Niobe sa for siden:

Man trenger jo ikke bruke fiskekraften i det hele tatt i sausen. Jeg synes ofte det er like godt med bare melk og godt krydder i. Muskat eller karri.


#59

Stjerneskuddet sa for siden:

Bjellands påstår den eldre generasjonen, for vi diskuterte dette i romjula. Jeg aner ikke for vi har hatt det kun en gang, helt på impuls fordi vi hadde to bokser i skapet etter å ha kjøpt det til en syk hund. Ungene bare grein på nesa, men jeg synes det er godt med hvit saus, ispedd litt kraft fra boksen. Og karrri, makaroni og raspet gulerøtter til. Jeg mener jeg sjekket boksene den gang og det var like mye hvit fisk i de billige som i de dyre?? Men er det forskjell på kvaliteten på fisk da tro? For jeg prøver å ha en del fiskekaker til middag og Xtra eller Coop sine har like mye fisk som de dyrere merkene.


#60

Tallulah sa for siden:

Jeg tenker at det er et poeng at det er lokal fisk, og ikke en eller annen obskur fiskeart fra andre siden av verden som har blitt fisket ett sted, renset et annet sted og produsert et tredje.


#61

Taien sa for siden:

Vi får lage for hverandre vi. :knegg: Brun saus er jeg en reser på.


#62

Chablis sa for siden:

De spiste jeg da jeg var lita, har ikke spist de på mange år men om de finnes på Østlandet så skal jeg kjøpe og se om de er like gode.


#63

Madicken sa for siden:

Jeg elsker fiskeboller, og gjerne Vesterålen, men Bjellands går også an. Jeg røren inn litt revet parmesan i den hvite sausen.


#64

Filifjonka sa for siden:

Så flink, han kan lage alt unntatt sausen altså? :)

Jeg liker ikke de i boks, så hvis vi skal ha fiskeboller er det alltid sånne i plastbeger fra en lokal fiskematprodusent. Veldig stor forskjell.


#65

Filifjonka sa for siden:

Jeg lager alltid sausen med lettmelk, forresten.


#66

Syrin sa for siden:

Vesterålen sine skal i alle fall vere laga av torsk og skrei "nordaførr". Dei held til i... eller er det på, Sortland.



#68

Bille sa for siden:

Hvor mye fisk er det i de fra Lofoten?

#69

Tallulah sa for siden:

Vi får se, han påsto hvertfall det selv. Men han mente også at vi måtte steke fiskebollene før vi la dem i sausen. :gruble: Mulig han tror vi skal lage fiskebollene også.



#71

Syrin sa for siden:

usj.. hyse var det så klart! Min feil!

Lofoten sine var vel 65%, og det er vel det meste eg har sett trur eg.


#72

Skilpadda sa for siden:

Nei, hyse er kolje.



#74

Tangina sa for siden:

Aha. *ikke så blond likevel*

#75

Stjerneskuddet sa for siden:

Svigers sverger forresten til løk i den hvite sausen....


#76

veobra sa for siden:

Vesterålen eller Lofoten pleier vi å ha.

En gang lagde jeg fiskeboller i hvit saus med poteter og blomkål. Jeg måtte bare se hvordan det ble. :knegg:


#77

Syrinx sa for siden:

Vi har forresten alltid raspa gulrøtter med eddik og sukker på. Og bacon.


#78

Nip sa for siden:

Samme her. Lager det til minsten bare da jeg ikke orker å spise det, og spiser heller ren fisk.

Kjøper som regel den jeg finner og tror ikke det er store forskjellene, minsten sier aldri noe på forskjellen ihvertfall.

Den grønne hermetikkboksen tror jeg inneholder mest fisk ca 52 prosent...


#79

Syrin sa for siden:

Aldri høyrt om bacon til fiskeboller, men det må vere godt!

Sjølv hender det eg snik meg til å ha litt ketchup oppå, men det er etter at ungane har forlatt bordet, for sånt vil eg ikkje dei skal sjå. Moste fiskeboller, poteter og saus, med litt ketchup her og der. Den vesle gourmeten i meg slår sprekker.,....


#80

Stellebord sa for siden:

De fra Lofoten er slik at til og med jeg kan få dem ned. De smaker fisk og er ganske faste i konsistensen. Begge ungene liker fiskeboller veldig godt, så vi slipper ikke unna.


#81

Mjau sa for siden:

Vi bruker den som er i plastboks, men papp utenpå. Hva heter merket igjen da? God fisk? Den har 60% fisk i alle fall.

Jeg smelter smør og har i mel og sper med væsken ballene ligger i og melk. Salt, pepper og litt karri er et must i sausen. Og poteter, gulrøtter og brokkoli til. Nam!!


#82

apan sa for siden:

Jeg lager til og med hvit saus av skummet melk, men da må man røre ganske intenst.


#83

Mjau sa for siden:

Ja, og avog til bacon også. Om jeg gidder. :)


#84

Madicken sa for siden:

De beste fiskebollene får man forresten når man damper dem før de slippes opp i sausen like før servering. :nam:


#85

-ea- sa for siden:

Jeg kjøpte grove fiskeboller fra Reinøy sjømat for et par uker siden, og de var gode. Lokal, kortreist mat, men neppe i Tallulahs distrikt.


#86

Meissa sa for siden:

Jeg lurer på om det var disse vi kjøpte på Rema en gang og at de var fryktelig salte? De likte ikke jeg, og ungene har ikke godt av alt saltet.

Vesterålens fiskeboller er kjempegode og har kommet ut på topp i flere tester jeg har sett. De inneholder 56 % fisk. Så forskjellen på innholdet av fisk mellom dem og de du får i fansy plastikk er ikke så stor.


#87

Mjau sa for siden:

Jeg er veldig var på salt mat, og kan ikke si jeg har reagert på det. Men jeg moser da, selv om det er fyfy her inne, så mulig det jevner ut det hele da jeg ikke salter sausen mer en minimalt. :vetikke:
Men skal se på saltmengden neste gang jeg kjøper fiskeboller. :jupp:


#88

Mjau sa for siden:

Lofoten var merket ser jeg når jeg googler.


#89

Meissa sa for siden:

Nei, det er ikke Lofoten jeg mener. De har jeg ikke prøvd tror jeg. Det var "god fisk" på rema. De smakte bare salt. :nemlig:


#90

Mjau sa for siden:

Hm, ja da er jeg usikker.


#91

Meissa sa for siden:

Godehav tror jeg de heter.. Google is my friend. :knegg:

God fisk har bare oppskrifter, ser det ut til.


#92

Martis sa for siden:

Jeg skulle inn og anbefale de fra Lofoten, selv om jeg ikke har smakt dem. :knegg: Men fordi at stort sett alt annet av fisk fra dem er veldig godt. Fiskekakene med hyse og røkt laks/ørret. Og fordi noen gutter + en kokk, jeg kjente for 100 år siden startet dette selskapet helt fra scratch!


#93

Meissa sa for siden:

Ja, vi kjøper stor sett fiskekaker fra dem. De er gode. :nikker:


#94

IzziCreo sa for siden:

Ja, ikke bruk kraft - bare melk som væske. Vil ha minst mulig fiskesmak selv - fisk får meg generelt til å brekke meg, så ja, takk, minst mulig smak og lukt :sparke:


#95

Miromurr sa for siden:

De fra Reinøy er de beste, de fra Lofoten sjømat duger også til nød.


#96

Bayone sa for siden:

Akkurat samme som her ;) Vi har fiskeboller når mannen ikke kommer hjem til middag. Bruker heller ikke karri i sausen, men har det oppå siden ungene ikke liker det.

Prøver å finne de fiskebollene med høyest fiskeinnhold. Nå derimot prøver vi å finne fiskeboller uten melk. Det er ikke enkelt :sukk:


#97

Syrinx sa for siden:

  1. Jeg ble utrolig fysen på fiskeboller av denne tråden.

  2. Jeg fikk lyst å lage fiskeboller selv. Kan man lage det av frossen filet?


#98

Veslemøya sa for siden:

Jeg har lært meg å lage hjemmelagede fiskeboller med mer en 80% fisk. De er litt grove, men både jeg og ungene elsker dem.

Ellers kjøper vi fiskeboller som er laget på lokal fiskefabrikk. De har også nokså høyt fiskeinnhold.


#99

GinaK sa for siden:

Jeg må visst begynne å kjøpe ferske fiskeboller, skjønner jeg. Eller i det minste de som er vakumpakket..
Har hittil kun brukt boksefiskeboller, og vi synes de er helt greie de få gangene vi spiser dette.


#100

Bille sa for siden:

Fint om du vil dele oppskrift!

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.