Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva spiste du før, men ikke nå lenger?

#1

Nessie sa for siden:

Er det noe du spiste før… både for 1-2-3 og kanskje 10-20 år siden, som du ikke spiser/liker nå? :gruble:

Del!!
:p


#2

Nessie sa for siden:

Jeg kom på løvstek her en dag, da jeg så Prix hadde sånn «ta med»- tilbud… at det var noe jeg spiste en del da jeg bodde hjemme, som jeg ikke synes er noe fristende nå i det hele tatt. :gruble:

Og så husker jeg pizzafyll på boks! Ikke akkurat denne. Men husker vi kjøpte det. :nemlig:


#3

Chablis sa for siden:

Fiskeboller fra Volda fiskemat.


#4

Daisy sa for siden:

Margarin!


#5

millact sa for siden:

Vet ikke, kommer ikke på noe nå.


#6

Tranquil sa for siden:

Lungemos og blodpudding.


#7

Marit K sa for siden:

Lungemos, svenske kjøttboller, ferdige sjokolade- og karamellpuddinger, torsketunger.


#8

Bomull sa for siden:

Smør på brødskiva. Mange år siden, foruten nystekt brød og ristet loff, men det er også sjeldent, sjeldent.

Ellers er det helst pålegg som har fått fyken; Banos, Svolværpostei etc. Ikke spiser jeg typ Go´morgen yoghurt, Risifrutti etc. heller. :niks:

Om noe har jeg egentlig tilført mye mer til hva jeg spiser, enn hva jeg ikke spiser, selv om jeg stort sett har vært "altetende" hele veien. Men det nevnt over har jeg ikke spist på mellom 10-20 år, og det frister overhode ikke heller. Selv om jeg var aldri så glad i det den gang da.


#9

Mjau sa for siden:

Margarin er vel det første jeg kommer på ja.
Og sjokolade da. :lyve:


#10

Nessie sa for siden:

:pekele:


#11

Nessie sa for siden:

Men ingenting dere husker på fra oppveksten liksom? Som ble servert?


#12

Simone sa for siden:

Fiskepinner!
Var veldig glad i deg som barn, men no har eg ikkje sjans til å få det ned.


#13

Drømmedama sa for siden:

Jeg spiser nærmest aldri ferdigmat eller halvfabrikata lenger, det gjorde jeg tidligere. Jeg spiser aldri burgere eller annen gatekjøkkenmat, aldri pølser eller chips eller annen mat i farta heller, det gjorde jeg sikkert en dag i uka da jeg var veldig ung. Jeg spiser nesten aldri amerikansk pizza eller boller på bensinstasjonen. Jeg spiser ikke horn med ost og skinke når jeg er på cafe. Jeg spiser aldri gryterett eller Thousand Island-dressing. Jeg spiser svært sjelden dessert, det må være noe ekstra godt hvis jeg skal gidde, jeg liker det sjelden.
Jeg spiser generellt mye sunnere og bedre mat i dag enn for 10 år siden, og veldig mye bedre enn for 20 år siden.


#14

Niobe sa for siden:

Fra barndommen:
Kylling i sånne aluminiumsformer med papplokk. Ble varmet rett i ovnen. Jeg blir kvalm bare ved tanken. Kjøttpølser servert i brun posesaus: en veldig typisk middag hos foreldrene mine. Pizza laget med fyll fra pose.

Ting jeg spiste for 10 år siden, som jeg helst unngår nå:
Gatekjøkkenmat, frossenpizza, Nugatti.


#15

Mjau sa for siden:

Og, de kyllingpakkene gjelder for meg også. Nesten hver lørdag hadde vi de når jeg bodde hjemme.
Ellers spiste vi sunt og godt hjemme egentlig.


#16

Einhyrningur sa for siden:

Løvbiff, ris med sånn gul saus som jeg ikke kommer på navnet på, margarin, kattemat (elsket tørrfor som unge), potetgull til kylling, fylte torskemager, leverkaker, Grandiosa med ekstra skinke, mais og ost. Og sikkert mye mer!


#17

Niobe sa for siden:

Typisk lørdagsmiddag, ja. Med Uncle Ben's ris og salat med Thousand Island-dressing. Ikke godt.


#18

Syrin sa for siden:

Frå barndommen:
Pølse med spaghetti og ketchup
Blodpølse med sukker

Frå mi eiga voksentid (20 år sidan)
Joikakaker
Fiskepinnar
Margarin


#19

Susse sa for siden:

Stekt torskerogn, hermetisk. Klassisk middag i barnehagen på 80-tallet. Lungemos og blodpudding spiser jeg heller ikke lenger, det serverte farmor ofte opp igjennom barndommen.
Ellers har jeg sluttet å spises røkelaks, får det rett og slett ikke ned lenger.


#20

nokon sa for siden:

Eg spiste Uncle Bens sur-søt saus med ris til i eit halvt år, då eg var fattig student. Eit glass rakk jo til tre middagar. Det har eg ikkje spist etterpå.

Åh, den kyllingen... Den hugser eg og. :kvalm:


#21

amylin sa for siden:

Det her kunne vært skrevet av meg. Husker de kyllingene i aluminiumsformer, Lørdagskylling og noe sånt het det.


#22

Skremmern sa for siden:

Mamma gav oss rått kjøtt rett som det var, mens hun lagde mat. Så jeg og broren min gomlet rått bacon og kjøttdeig jevnt og trutt.


#23

Molly sa for siden:

Nugatti.


#24

isola sa for siden:

Loff, hvit pasta, nugatti..


#25

Filifjonka sa for siden:

Jeg har sluttet 100% å spise fiskepinner og frossen fiskegrateng. Har aldri spist mye av det, men for noen år siden hendte det at en unge ønsket seg fiskepinner. Jeg syns egentlig det er skrekkelig vondt, så jeg bestemte meg for å bare aldri spise det mer.


#26

Hyacinth sa for siden:

Nei.

Jo, spaghetti Rimini. :kvalm:


#27

Hyacinth sa for siden:

Så mye rart dere har spist i barndommen! Moren min er flink å lage mat og opptatt av sunn mat, så vi spiste egentlig bare god mat hjemme.


#28

Polyanna sa for siden:

Jeg spiser sjeldnere og sjeldnere pølser. Og karbonader og gatekjøkkenmat. Jeg har nesten sluttet med butikkboller også.


#29

Musemus sa for siden:

Sånn grusom kyllingform
Fiskeboller i hvit saus + skjell + erter/gulrot
Hjemmelaget pizza med elgkjøtt
Bogskinke med bernaisesaus (80-tallets biff??)
Drakk grønn Tropo fra Rema inntil baconchips med ketsjup
Isbergsalat med Thousand Island

:fyttikatta:


#30

Niobe sa for siden:

Det må kanskje nevnes at mine foreldre byttet på å være hjemme, siden pappa jobbet skift. Pølser i brun posesaus var nok hans kreasjon. :knegg:

Men jeg våger å påstå at jeg er en bedre kokk enn begge mine foreldre. :nemlig:


#31

Salt sa for siden:

Lørdagskylling
Seikaker i brun saus
Torskerogn
Kjøttpudding i tomatsaus
Fiskeboller i karrisaus
Semulegrynsgrøt


#32

Puslingen sa for siden:

Blodpannekaker. :grøsser:


#33

Che sa for siden:

Jeg tror ikke jeg har spist salat laget av kinakål på veldig, veldig lenge.
De der kyllingformene synes jeg var kjempegode.
Jeg spiste hermetisk rogn og jeg spiste blodpudding

Jeg er jo gift med en mann som anser slik kjip mat som lykken i livet. Jeg synes det er innmari kjipt, egentlig.

Joikakaker og, forresten.

Jeg er forøvrig også oppvokst med en mor som er god til å lage mat - hun jobbet dog turnus og noe av kostholdet mitt var nok preget av det.


#34

Njulaif sa for siden:

Stekt torskerogn fra boks.
Fiskepinner.
Sikkert mer også, men jeg kommer ikke på det i farta.

Ellers var moren min generelt matlei, og laget det meste vi ba om, så vi hadde mye "morsom" mat på menyen ift venninnene mine. Feks gresk mat og texmex (var jo ikke så vanlig på den tiden).


#35

Veslemøya sa for siden:

Hele stekte sild.
Spekesild med potet, rå løk og rømme.
Spinatsuppe.
Hermetisk rogn.
Hermetisk fersken og pære.
Havresuppe med rosiner.
Plukkfisk(savner det).
Pyttipanne med potet, sei og løk.
Hvalkjøtt.
Lever i brunsaus.
Betasuppe.
Posefruktsuppe( på termos på tur).


#36

Inagh sa for siden:

Da jeg var lita, spiste jeg lungemos, det var noe av det beste jeg kunne få. Bare tanken på det får det til å kverne seg i magen på meg nå. :skremt:

Jeg drakk melk og spiste grøt til jeg var gammel nok til at mor respekterte meg når jeg sa nei. Jeg sliter med melkemat generelt, takler ikke smaken av det.

Løvsteik spiste jeg mye i ungdommen, det frister ikke lenger, gitt. Det samme med nudler av ymse slag - slike pakker med kylling-/biffsmak som man får på butikken.

Mor mi var dronninga av Toro - jeg er vokst opp på Toro. Toro har ingen høy stjerne i mitt hjem. :knegg:

Ellers har jeg slutta å spise margarinprodukter her hjemme, men jeg eter det borte om det blir servert.


#37

Hyacinth sa for siden:

Hehe. Jeg er flink til å lage mat, men moren min er bedre, og ihvertfall mer erfaren. Hun var også forut for sin tid og aldri redd for å eksperimentere. Faren min laget aldri middag. Moren min var lærer i redusert stilling og var tidlig hjrmme. (Den gang jobbet faktisk lærere mindre enn nå!) Middagen var klar da faren min kom hjem, men jeg har noen vage minner om at han laget speilegg, bacon og tomatbønner. :knegg:

Fiskeboller og pølser og sånt hadde vi aldri.


#38

konsulenten sa for siden:

Der kom Veslemøya med flere jeg tenkte å nevne. Både plukkfisken og spekesilda (vi hadde syltede rødbeter til også). Mamma laget også såkalt surduppe, som var kokt nypotet med kulturmelk, gressløk, salt og pepper. (Besteforeldrene mine hadde gård og dyrket bl.a. poteter, så hun fikk det sikkert derfra). Lever med fløtesaus. Fleskepannekaker. Svineknoke med kålrotmos (ikke så rart det da, men jeg spiser det aldri lenger). Semulegrøt. Og rømmegrøt. Hønseefrikassé (det skulle jeg gjerne spist fremdeles men finner aldri høne i butikken). Hvis pappa skulle lage middag ble det Trøndersodd (på boks) eller brød med karbonade og speilegg. Han laget også Tronhjæmsuppe (en slags tynn suppe med byggryn i, om jeg ikke husker feil).


#39

nolo sa for siden:

Mariekjeks
Big Ben (godteri)
Pale (småsei)
Mexikansk gryte fra Toro


#40

Teflona sa for siden:

Fra barndommen spiser jeg ikke: blodpannekaker, lungemos, blodpudding, gryteretter fra pose, trollkrem, spekesild, uer, kleppmelk, torskehoder. Torsketunger også, men det kunne jeg gjerne spist. Ellers hadde vi nok mest kokt torsk til middag.


#41

Teflona sa for siden:

Å, ja, plukkfisk og hvalkjøtt glemte jeg.


#42

Morella sa for siden:

Vørterøl. Jeg drakk veldig mye av det som barn. Jeg trodde derfor at jeg kom til å like det som voksen, men det var rett og slett motbydelig.


#43

Pebbles sa for siden:

Salat bestående av kinakål og ettellerannet og Thousand Island (fancy på 80-tallet :nemlig: )
Kyllingvinger og loff med kinakål og Thousand Island
Torskerogn fra boks
Bernaise saus
Løvbiff og pommes frites

Blargh!


#44

Pebbles sa for siden:

Denne fæle gryteretten hadde jeg glemt! Fast innslag på speiderhytteturene våre - den har mistet sjarmen, for å si det sånn.


#45

-ea- sa for siden:

Kokt kalvehode
Saltfisk
Blodpølse
Blodpannekaker
Bernaisesaus
Semulegrynspudding
Rød sagosuppe
Makaronisuppe
Stekt sild
Spekesild
Sjokolade
Melkeprodukter
Toroposer


#46

Robyn sa for siden:

Fra barndommen:
Loff med sirup ( :kvalm: )
Kjøttpudding

Fra tiden som fattiglus:
Hurtigris med sprøstekt løk, grillkrydder og ketchup
Toro Pasta di Napoli


#47

Nima sa for siden:

Salte UFO. Forspiste meg engang i fjortisårene. Og Nolo: nå fikk jeg veldig lyst på Big ben. :)


#48

Bamsemums sa for siden:

Blodpudding. Eeeelsket stekt blodpudding med sukker da jeg var mindre. Kan ikke fordra det nå.


#49

Veronal sa for siden:

Spagetti Rimini!


#50

Dixie Diner sa for siden:

All animalsk mat. Hehe. Kort fortalt.
Ellers kommer jeg ikke på noe.

Jo, tacokrydder fra pose. Det smaker bare salt nå etter at jeg har krydret selv i flere år. BLÆH!! Grusomt, faktisk, fatter ikke at jeg ikke kjente det før, jeg må ha vært bedøvet i smaksløkene? :undrer:
Det, og endel Toroposer, feks. Mexicansk og italiensk gryte. Smaker jo bare kunstig og salt? Jeg likte dem godt før.


#51

Luvi sa for siden:

Lungemos, blodpudding, eggedosis. Det er jeg vokst opp med, men det kunne ikke falt meg inn å spise/drikke det nå. Ja, og pusesupper som blomkålsuppe og tomatsuppe. Nå lager jeg jo suppene selv. :kry:


#52

vixen sa for siden:

Stekt hermetisert torskerogn, toro gryterett og pizzasaus. Blodpudding. Billigkneipp. Melange.

Fra studietida: Tunfisk på boks, nudler med kyllingsmak, hermetikk ala sodd og pasta. Pimpa ferdigpizza (grandis med ekstra ost, mais og slikt).


#53

vixen sa for siden:

En ting jeg likte da jeg lita og skulle lage middag selv var pasta med ketsjup, ost og med pølser til. Det kan jeg finne på å lage meg om jeg er hjemme alene den dag i dag. Mannen synes det er aldeles ufyselig.


#54

Polyanna sa for siden:

Posesupper, ja. Det hadde jeg glemt. Tenk at jeg trodde det var vanskelig å lage suppe! :hehehe:


#55

GinaK sa for siden:

Toro Lasagne. Vi hadde det kjempeofte for 10-12 år siden helt til jeg fikk tips om å lage den fra bunnen. Etter det har vi ikke kjøpt den ferdige.

Jeg og mamma hadde helt dilla på seibiff med løk på slutten da jeg bodde hjemme, tror det var en frossenpakke. Har ikke smakt det siden.

Vi hadde ofte lungemos da jeg vokste opp. Synes det var godt, jeg. Blandet med stekte poteter..:o


#56

apan sa for siden:

Jeg spiser ikke kinakål og thousand island lenger. Jeg spiser også veldig sjelden loff, osteloff, butikkboller og kjeks. Heller ikke de ferdige pastaposene med saus (pasta parma eller hva de heter).

Ellers spiser jeg mye mindre junk enn tidligere, men det hender det skjer på vei hjem fra fest.

De kyllingformene har vi stadig når vi er i Sverige :knegg: - de synes jeg er helt ok. Men vi kjøper dem ikke her hjemme.


#57

Apple sa for siden:

Den der kyllingen i aluminium husker jeg også godt. Den var innimellom på tilbud til 29:90 og folk hamstret. Finnes den fortsatt?

Og sånn pizzafyll på boks hadde vi også. Fysj! Hurtigvarianten av hjemmelaget pizza var loffskiver med ferdigfyll og ost.

Fiskepinner spiser jeg heller ikke.


#58

Bamsemums sa for siden:

Har du en oppskrift du bruker, eller tar du det du har i krydderhyllen?:)


#59

oslo78 sa for siden:

Grandiosa.


#60

Niobe sa for siden:

Oppskrift på tacokrydder? Jeg bruker oppskriften som ligger på trinesmatblogg.no. Mye bedre enn kjøpekrydder.


#61

Bamsemums sa for siden:

Altså sammensetning av forskjellige krydder. Ble kanskje feil å kalle det for oppskrift :) takk takk


#62

Dixie Diner sa for siden:

Jeg blander aldri på forhånd, det er ikke nødvendig. Jeg steker kjøttdeigen (i mitt tilfelle soyafarsen) og krydrer med spisskummen (masse, det er det som gir tacosmaken), løkpulver, hvitløkspulver, paprika, salt, pepper og litt chili. Mye bedre enn posedrittet, og man velger selv styrke på hvor krydret og sterkt det skal være. Bare smak til selv og juster med mengde og type krydder. Litt røkt paprikapulver er også godt i.


#63

Bamsemums sa for siden:

Notert!



#65

Nessie sa for siden:

Eggedosis gikk det en del i og ;)


#66

løve70 sa for siden:

Ahh:) Lørdagskylling;) Jeg synes ikke det er ekkelt, men kan ikke huske sist jeg spiste det....

Grandiosa (fysj), Toro gryteretter.


#67

Mrs. Longbottom sa for siden:

sånne pastaretter i pose, pasta di parma og sånn, spiste jeg mye som student. uncle bens sursøt saus fra glass, torogryter, og fløtegratinerte poteter fra pose.


#68

gullet sa for siden:

HaPå-sjokoladepålegg,
Sunda,
Banos,
hermetisk torskerogn,
lever,
kinakål(thousand islanddressing har jeg aldri likt),
Svinefilet Oscar,
ingefærøl,

Og sikkert mye mer. Det er mye som ikke finnes lenger.


#69

millact sa for siden:

Sånne lørdagskyllinger kjøpte vi alltid fra Danmark husker jeg. Jeg syntes enda de er OK, men kjøper dem aldri.


#70

Luvi sa for siden:

Ja, her har du noe også ja.

Legger til
Nøtte og sjokade.

Vokste opp med sukkerpålegg, ingen grenser visstnok. :o Nå er det sjeldent slike pålegg her i hus, nesten aldri når jeg tenker meg om.


#71

mkj sa for siden:

Løvbiff spiste jeg en del. Det hadde jeg ikke orket lenger.

Ellers så kom jeg nå på spiralloff, finbrød og ikke minst pariserloff. Finnes dette fortsatt i Trondheim?


#72

GinaK sa for siden:

Kom på, ikke akkurat mat da men når vi var godtesyke og ville ha noe godt så fikk vi havregryn med sukker på oppi en kopp og spiste med skje.


#73

Kula sa for siden:

Kinakål. Høydaren var "Havaiisalat" med kinakål, ost, skinke og ananasbiter. Huttetu. Og rekecoctail med Thousen Island toppet med en kreativ kruspersilledusk og en paprikabit.

Røkt kolje og stekte røkte kjøttpølser. Grøss.


#74

Ellisiv sa for siden:

Urk. De hadde jeg glemt. Spiser dem aldri mer!


#75

Serena sa for siden:

Kylling i aluminiumsform, rogn på boks (elsket det som barn, men har aldri kommet på å kjøpe det selv), løvbiff, HaPå - både sjokoladeversjon og originalversjon og Gøy-saft.


#76

Vianne Rocher sa for siden:

Grillet kylling (sånn som roterer rundt i grillen i ferskvaredisken). Jeg mistet helt lysten da jeg hadde min første jobb som ekstrahjelp i delikatessen på Ultra.
Løvbiff
Fiskekaker i brun saus (urk!)
Bettasuppe med lapskaus av restene dagen etterpå. Jeg hæler ikke lapskaus, men måtte alltid spise når vi hadde dette. Jeg gråt allerede da mamma begynte med suppa, fordi jeg visste det ville bli fæl lapskaus dagen etterpå :knegg:
Seibiff :urk:.
Gratenger og paier.
Toroposer med mat.


#77

Nuppa sa for siden:

Spagetti ala Capri
Lørdagskylling og ris med Ravigottesaus
Seibiff med løk
Løvstek
Hapå, Sunda, Gomme -alle tre pålegg jeg fikk hos besteforeldrene mine.
Terteskjell med fyll
Lungemos (det hadde vi ofte fordi det var så billig, jeg kjenner jeg brekker meg ved tanken nå )


#78

Madicken sa for siden:

Banos. :skremt:


#79

Dixie Diner sa for siden:

Åh, det er jo såå godt. :nam: Det må jeg snart lage igjen! Ungene her elsker det.


#80

Morella sa for siden:

Finnes ikke dette i resten av landet? :eek:


#81

Christa sa for siden:

Jeg husker første gang jeg hadde middagsdate hjemme i egen leilighet. Kjekk ung mann fikk servert pommes frites i form, med løvbiff på og dette toppet med en god dæsj bernaisesaus. Til dette serverte jeg kinakålsalat. :dåne:

Heldigvis er det mange år siden og mye har skjedd på matfronten hjemme hos meg. Og ikke noe av dette serveres hjemme hos oss nå.

Ellers spiser jeg ikke lørdagskyllingen, søtpålegg, blodmat og sikkert mye annet.


#82

Sonar sa for siden:

Masse her som jeg aldri spiser lengre av ymse årsaker:

Terteskjell med fiskeboller og erter
Kinakål
Toro lasagne
Toro gryteretter
Lørdagskylling
Løvbiff (kjøpte det her om dagen for å ha i pitabrød, bare for å teste...ikke noe godt lengre)
Champignon på boks

Og ikke glemme maxboller. Det var ynglingsretten til min eks, og vi spiste det mye. Husker jeg prøvde å servere ungene det for noen år siden.... de likte det ikke. Er ikke vant med boksmat. Tror de knapt vet hva boksmat er.


#83

Toffskij sa for siden:

Men altså, det var da veldig til samlet front mot den stakkars lørdagskyllingen? Det er jo ikke noe annet enn marinerte kyllingbiter i en form? (Det finnes selvsagt kylling av bedre kvalitet, og det er sikkert for mye salt i den, men ekkelt?)


#84

gnuri sa for siden:

Dette kan jeg glatt sitere, men liker kinakål til det den er ment til, altså stekt.
Jeg vil også legge til:
Spagetti Rimini
Toro glass (sur søt osv)
Toro posesupper og gryteretter
Joikakaker
Hermetiske kjøttkaker i brun saus, og egentlig det meste av hermetikk
Sånne kyllingretter i aluminiumsform


#85

vixen sa for siden:

Bortsett fra at jeg ikke kommer på å kjøpe det så kunne jeg nok spist dette. Smaker jo kylling med grillkrydder gjør det ikke?

Jeg var dritmisunnelig på min venninne som hadde grilla kylling fra ferskvaren til middag hver fredag. Med spiralloff, potetgull og salat til.


#86

Filifjonka sa for siden:

Vi spiste ofte sånn kylling i form på åttitallet og sikkert litt på nittitallet også, jeg husker ikke den som ekkel i det hele tatt.

Den ble forresten ikke bare varmet i ovnen, kyllingen var rå og ble stekt i ovnen.


#87

Tussa sa for siden:

Einaste eg kan komme på er marsipankake laga av potetmjøl. Det var så ekstremt godt men bakaren som laga det er nedlagt. :(

Ellers spise eg både løvbiff og kinakål enda. Kinakål er faktisk veldig godt i enkelte rettar! Og når det er løvbiff, pommes frites og salat til lørdagsmiddag er det vill jubel i heimen!


#88

Tussa sa for siden:

Eg ELSKE meksikansk gryte! :knegg:


#89

Filifjonka sa for siden:

Det er ikke uvanlig å bruke potetmel i sukkerbrød.

Meksikansk gryte er en matrett jeg nesten kan ha mareritt om.


#90

Timmi sa for siden:

Stekt torskerogn, blodpudding og lever.


#91

Tussa sa for siden:

Veit det, men denne var så spesielt god :hjerter:


#92

Polyanna sa for siden:

Jeg skjønte heller ikke denne aversjonen mot kylling i form?

Jeg har ikke spist det på mange år, men hvordan er det ekkelt? Sist jeg spiste det syns jeg i hvert fall det var godt. :p


#93

Acino sa for siden:

Plukkfisk, det spiste jeg mye som liten og likte kjempegodt. Nå klarer jeg bare ikke tanken på det.


#94

Mrs. Longbottom sa for siden:

Men dere, hva er det som er så grusomt med de kyllinggreiene i aluminiumsformer? Jeg har ikke spist det på år og dag, men jeg husker de ikke som noe ekkelt i det hele tatt, bare som kylling. Jeg skjønner ikke hvorfor det skulle være noe annerledes enn annen kylling, liksom. Finks de enda? Jeg har ikke sett det i butikken på mange år.


#95

Hyacinth sa for siden:

Jeg er så overrasket over hva dere spiste som barn! Er det representativt for barn av sytti- og åttitallet?

Jeg har aldri smakt lørdagskylling. Hva er det? Jeg har heller aldri smakt løvbiff. Er det bare flat, ren biff? Pommes frites har vi heller aldri hatt.


#96

silje sa for siden:

Jeg tror jeg bare sier TORO.
Min mor hadde(har) skapene fulle.


#97

Filifjonka sa for siden:

Den kyllingen er ikke noe annet enn frossen rå marinert kylling i en aluminiumsform med papplokk. Ikke noe skrekkelig med den såvidt jeg kan skjønne. Jeg lagde det ofte da jeg var ung og nyetablert, og syntes det var godt.

Løvbiff har jeg aldri lagd og knapt spist, men jeg tror det er en flat tynn "biff" laget av kjøttdeig.


#98

Blå sa for siden:

Av matretter fra barndommen er det vel bare ihjelkokt fisk jeg ikke har videreført. Altså, vi spiser kokt fisk, men vi trekker den, vi koker den ikke i stykker.

Av ting jeg selv har valgt og etter hvert valgt bort, så har jeg helt sluttet å spise ferdignudler og ser at jeg er påvirket av tidsånden og spiser veldig mye mindre fin gjærbakst enn tidligere.

Krydrete kyllinglår synes jeg er godt og hovedgrunnen til at jeg ikke spiser disse ferdigformene er at det er billigere og (synes jeg) bedre å kjøpe lår "naturell" og krydre dem selv.


#99

Kaprifol sa for siden:

Spaghetti Rimini spiser jeg ikke lenger. Ellers spiser jeg det meste, og kyllinglår er faktisk en av de mest populære rettene hos barna våre. Kyllinglår med ris og en god salat ved siden av er ikke dum middag.

Vi hadde en ganske sær form for pizza da jeg var barn, den lager jeg aldri lenger. Besto av hjemmelaget pizzabunn, fyllet var kun hermetiske champignon i skiver, ost og oregano som topping.


#100

Filifjonka sa for siden:

Den formen var ikke bare kyllinglår, det var bryst og hele kyllingen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.