Og da mener jeg ikke Jamie Oliver-15-minutter, som er mer en time, men retter som faktisk tar mindre enn 15 minutter å lage, inkludert å hente frem skjærefjøl, koke opp vann og de andre bittesmå tingene som tar tid.
Harriet får lov å svare, men bare om hun kalibererer for normale folks hastighet med å skrelle, kutte og hakke ting. :nemlig:
Det eneste vi får til på 15 minutter er å ta en pakke Fjordlandgrøt ut av kjøleskapet, ha den i en kjele, helle på litt melk og varme opp. Jeg tror jeg henger litt i denne tråden. :nemlig:
Slenger meg på, vi har superdårlig tid på tirsdager.
I går prøvde jeg lakseburgere. Stekes 2min på hver side og inn i hamburgerbrød med litt remulade og ketshup på...
Alle ble kvalme av smaken utenom meg så det ble ingen suksess. :(
Kok opp vann 8(min?), kok fersk pasta (4min?) hiv oppi fløte, løk, hvitløk og pillede reker. Ev paprika, sopp eller annet du rekker mens vann og pasta koker.
Hvis man koker opp vann og trekker ikke altfor store laksebiter i vannet, klarer man det på 15 minutter. Jeg har begynt å trekke de laksebitene på Rema som man kjøper i den aluminiumsformen. Lillesøster har da også begynt å spise "lask" som hun sier.
Pitabrød med kylling og salat - mens man varmer pitabrødene, plukker man kjøttet av en grillet kylling, og skjærer salat. Serveres med revet ost, og salsa.
Denne ER kjapp, og jeg tok tiden i går. Nøyaktig 15 minutter, og alt i en gryte, eneste oppvask er en skjærefjøl og en kniv. Barna ELSKER den.
Litt smør eller olje
1 - 2 liter vann
En boks matfløte
3-4 stilker vårløk
1-2 gulrøtter
Andre grønnsaker etter smak (jeg hadde i brokkoli og paprika i går)
3 buljongterninger (avhengig av smak og væskemengde)
Laks eller annen fisk.
Sett på vannkoker eller en egen gryte med ca. 1,5 liter vann.
Ha smør eller olivenolje i en kaserolle, sett på middels varme.
Skyll og hakk vårløk, ha oppi gryta
Skrell og skjær gulrot i strimler. (Beregn to ekstra minutter til å skjære gulrot til barna når du ikke får deg til å si nei til barn som tigger etter "kan jeg VÆÆÆR så snill få litt gulrot??") Ha oppi gryta.
La surre et par minutter mens du kaster avskjær, skjærer opp resten av grønnsakene og fisken og begynner å dekke bordet.
Hell over kokende vann og tilsett buljongterninger. La fosskoke til de er oppløst (et halvt minutt)
Ha i fløten, varm opp til kokepunktet, men ikke la det koke. Ha i resten av grønnsakene og fisken. Skjærer du den i små terninger er den ferdig før du får dekket ferdig bordet og ropt barna til bords.
Sett pepper på bordet. Barna mine liker den best upepret.
Om du ser at du har beregnet for lite underveis (har skjedd et par ganger hos oss), så er det lett å sette den bort på plata igjen, tilsette mer kokende vann (sett vannkokeren på med mer vann før du setter deg til bords), fløte og buljong og kanskje mer fisk, om du har.
Stekte laksefileer med ris og grønnsaker. (fileene må være tint, risen jeg bruker er boil-in-bag)
Fiskekaker med makaroni og erterstuing.
Wok med svinefile og nudler. Kjøp ferdig wokblanding og strimlet svinekjøtt.
Pølse og spagetti (røkt kjøttpølse uten skinn går raskt å kutte)
Karbonade med pytt i panne. (Karbonadene bør ikke være frosne. Ferdig pose med pytt i panne, serverer på brødskive og gjerne med et speilegg på toppen)
Hamburger
Denne klarte vi en gang å servere og spise, pluss få frem skøyteutstyr til 3 egne og ett besøkende barn, få alle kledd og ut dørene, fra vi kom inn til alle var ute totalt 25 minutter!
Kok opp vann. For å få det til å gå raskere så koker du halvparten i kjele og halvparten i vannkoker. Tilsett en buljongterning. Skjær opp pølser, sånne uten "skall". Åpne en boks hermetiske kjøttboller. Ha oppi frossen betasuppeblanding. Kok opp mens du dekker bord. Ferdig.
Jeg pleier ofte å steke laksefilet i biter i stekepanne, det går på under ti minutter, tror jeg bestemt, litt avhengig av tykkelsen.
Kyllingfilet i biter steker også på ti minutter, man kan helle på en halv pose cashewnøtter og steke sammen med det, og så kan man enten røre inn en spiseskje ajvar eller ha på biter av myk blåmuggost, og så røre matfløte ut i det. Pastavannet må man sette på aller først, og setter man også på en gryte til grønnsaker, så damper brokkolibuketter på syv minutter. Eller man kan ha cherrytomater og sukkererter til.
Kok opp vann i vannkoker, det sparer tid.
Bruk mandelpoteter, de går fortere.
Ikke bland alt oppi samtidig når du skal lage wok. Stek kjøtt/kylling/fisk først SAMMEN med woksausen eller soya/søt soya/sweet chili/fiskesaus. Da blir smaken sugd opp i kjøtt/fisk og smaker mer og bedre.
Ha bitene til side og la hvile, mens du steker grønnsakene. Bruk gjerne frosne grønnsaker, ingenting i veien med det. Når de er stekt har du oppi kjøtt/fisk og serverer med risen du har kokt ved siden av.
Når du har god tid en dag kan du koke kraft av oksehale eller noe annet godt. Frys ned i literskartonger. Sett i kjøleskap til tining om kvelden før. Kok opp kraften i en kjele og ha i 6-700 g skrelte og oppdelte grønnsaker. Jo mindre biter, jo fortere går det. Ha evt i matfløte. Mos med stavmikser. Smak til med salt og pepper. Rund evt av med en liten klatt smør. Grove skiver ved siden av.
Rotmos: Jeg bruker mye ferdig lapskausblanding (frossen). Kok opp vann i vannkoker, kok opp lapskausblandingen, sil av vannet, ha i en klatt smør og mos med potetmosedings eller stavmikser, ha litt matfløte, salt og pepper i.
Ved siden av stekt eller kokt torsk steker jeg gjerne en pose med lapskausblanding med salt og pepper. Vi bruker også mye frosne erter.
Jeg lager opp stort av kjøttkaker og karbonader og har i frysen. Jeg lager brun saus mens potetene koker, har kjøttkakene rett oppi sausen. Koker brekkbønner/brokkoli/tynne skiver skrelt gulrot eller erter i lettsaltet vann.
Og så er selvsagt "lage på forhånd" eller "varme opp rester fra i går" eller "varme opp ferdiglaget mat" juksesvar, men det blir ikke mindre dårlig av den grunn. :) I går kokte jeg fullkornspasta (som tar 9 minutter) og brokkoli (7 minutter), varmet grillede kyllinglår i ovnen (bortimot 15 min.) og stekte fiskekarbonader (10 minutter). Den eneste utfordringen er å gjøre ting i riktig rekkefølge slik at alt blir ferdig noenlunde samtidig. Skru på ovnen med det samme du kommer inn døren, før du har tatt av deg yttertøyet. Sett på pastavann før du begynner med noe annet, og vent med å ta ut kyllingen fra ovnen til bordet er dekket, vannet helt i glassene og all den andre maten er båret ut, liksom.
Hvis du har ris til middag en dag, lag ekstra så har du til stekt ris dagen etterpå:
Hurtigversjonen : Skjær kyllingfilet i små biter. Stekes raskt i wok'en. Hakk opp litt grønnsaker som paprika, chili eller vårløk (eller hva som helst), og tilsett kald, kokt ris. Krydres med soyasaus, fish sauce, chilipulver, pepper og evt litt salt. Visp sammen to egg, og bland i risen. Serveres evt med speilegg på toppen.
Lynversjonen: Bytt ut kylling med ferdig oppskjært smårettskinke/omelettskinke, og bytt ut grønnsakene med frossen amerikansk blanding. Smaker helt greit det også.
I går spiste vi en middag som vi har relativt ofte. Den lages på under 15 minutter, men det fordrer at du ikke velger pasta som skal kokes lenge (altså koketid på maks 9 minutter).
Laksepasta
Røkelaks i ønsket mengde (min familie trenger omtrentlig 500-600 gram)
1 boks creme fraiche
1 dl melk
1 purre
Sukkererter
Dill
Salt og pepper
Gulrøtter og valnøtter
Litt stekeolje
Pasta
Kok opp pastavann og kok pasta. Dette er det første du bør gjøre
Kutt laks og purre i passende biter
Stek laks og purre på middels varme i bittelitt olje. Det skal ikke stekes lenge.
Tilsett creme fraiche, melk, dill og sukkererter. La dette putre i noen få minutter.
Riv gulrøtter og grovhakk litt valnøtter. Dette serveres ved siden av.
Smak til laksen med salt og pepper
Server.
Utrolig enkelt og hele familien spiser med stor appetitt. Også den superkresne knerten, men han tar ketsjup på både laks og pasta. :grøss:
Sukkerertene kan forresten utelates. Men jeg virkelig elsker sukkererter og sniker dem inn overalt.
Båndspaghetti, stekt kylling og spinat, hvitløk og cremefraishe. (frosset spinat og hvitløk i en kaserolle med krydder - ha i creme fraishe og varm opp) - fint til saus også til fisk.
pølse i brød er vår evige "vi må lage mat og det må gå fooooooort".
Vi lager også omelett med potetrester, pølsebiter eller skinke, purre/vårløk osv. alt utenom eggeblandingen varmes i panne, 4-6 egg piskes sammen med 1 ts fløte eller vann pr egg, salt og pepper, ha over restene/bitene, dryss på litt reven ost ha på lokk. Her snakker vi MAKS et kvarter. Skjær skiver, dekk bordet, tenn lys.
Fiskekaker med kokt blomkål, revne gulerøtter og smeltet smør er vår raskeste middag. Det tar i underkant av 15 minutter. Kortere dersom det barnet som skulle skrellet gulerøtter og skåret opp blomkål hadde kommet hjem i tide til å gjøre det. :sur:
Vi lager veldig sjelden middager som det tar over 15 minutter å tilberede etter at vi kommer hjem fra jobb. I gode perioder har vi middagsplan med varierte og gode retter og har gjør klar ingrediensene kvelden før (for eksempel kutte opp grønnsaker), slik at det bare er å hive det oppi kjelen. Det går i grunnen veldig greit, så det er flaut at vi ikke får det til hele året.
Har vi det virkelig travelt, bytter vi for eksempel ut ris med fullkorncouscous.
I de dårligste periodene våre har vi ikke planlagt noe som helst. Da ligger det vi kunne ha brukt av ingredienser stivfrossent i fryseren i mens magene romler og vi har ti minutter til vi skal videre til fritidsaktiviteter. Da ender vi opp med ostesmørbrød eller pasta med saus fra glass, i beste fall ferdige fiskekarbonader med posepotetmos. Når man har vekslet på dette i noen uker, skal jeg love deg at man blir lei. :p
Jeg trodde aldri jeg skulle bli en Tupperware-misjonær, men riskokeren derfra er toppers. Da får du ferdig ris på 10 minutter. 20 min for naturris. Vann, ris, salt – smæck i mikroen.
Til de dagene vi virkelig trenger raske middager. Dette lager jeg på under 10 minutter, inkludert hakking:
Fersk pasta - tar 2-5 minutter, avhengig av typen.
Med alternativt (alle tar 5 minutter):
Fiskekaker
Laks i panne
Stekt karbonadedeig med gulrøtter, rødløk og brokkoli.
Tilbehør:
Brekkbønner, rødløk og evt tomater (kan stekes sammen med fisken eller fiskekakene)
Brokkoli som så vidt har vært i kokende vann
Rå sukkerertter
Rå gulrøtter i staver
Cherrytomater
Wok laget på ferdigstrimlet svinefilet, frossne wokgrønnsker en eller annen ferdig woksaus og eggenudler tar også maks 10 minutter å få på bordet.
Jeg har for øvrig induksjonskomfyr og bruker derfor så og si ikke tid på å koke opp vann eller få panna varm.
Hvis du vet at tirsdager er travle - lag nok mat på søndag eller mandag.
Enten spise akkurat det samme. Eller bruk restene i en omelett, wraps eller hva som måtte passe.
Ellers synes jeg faktisk at Kari Jaquesson (aner ikke hvordan det skrives) skrev noe lurt. Nemlig at man kan ha middagen til kvelds på sånne dager, og ha brødskiver og oppskjærte grønnsaker og litt frukt til drop-in spising i farta, og så spiser man i sju-halvåttetida hvis man har bedre tid da.
Men når barnene blir større, så er det kanskje aktiviteter som går senere enn det. På vår travleste dag skal storesøster ut av huset kl. 16.20, og da bør hun ha spist middag for hun kommer bare hjem en rask tur før hun forsvinner ut igjen på neste aktivitet og ikke er hjemme før ca 21.15. Det blir litt sent for middag. :D
Brokkolisuppe er kjapt. Kok opp vann i vannkoker mens man kutter et par brokkoli i buketter. Hell kokende vann over brokkolien til det er kant-i-kant, da blir suppen passe tykk. La koke til de er såvidt møre, tar ca 5 minutter. Kjør til suppe med stavmikser eller blender. Smak til med salt og pepper. Putt en skive cheddar, noen sprøstekte baconbiter eller terninger av stekt chorizo i midten. Server med godt brød.
Samme kan gjøres med blomkål, men da liker jeg å ha litt mindre kokevann og bruke matfløte i den ferdige suppen.
Junior er på turn på mandager og mannen vil ha noe lett for han skal på fotballtrening. Da bruker vi enten å ha suppe med brød til eller lage ostesmørbrød av grovt brød og skjære opp frukt/grønt til.
Steke karbonadedeig, ta i diverse bønner fra sånne små kartonger, kikerter etc, hakket tomat fra liten kartong og couscous. Det går på under 15 minutter.
Enig. Vi lager det av og til likevel, men jeg synes ikke vi kan ha det altfor ofte når de ikke spiser det. Sist spiste storebror blomkålsuppa jeg lagde da, så det er progresjon.
Jeg tror jeg brukte ca. 15 minutter på tomatsuppe i går. Hakke hvitløk, surre i olivenolje, tilsette cherrytomater skåret i to, en boks hermetiske tomater (eller to kanskje, for de med større barn) og vann (brukte 2,5 dl med en boks tomat, tror jeg), pizzakrydder. Kok opp, stavmiks, la putre litt, server. Jada, den blir bedre av å stå lenge og blabla, men den gikk rett ned her og smakte godt. Vi hadde rundstykker som måtte tines/varmes, men hvis en skjærer brødskiver går det jo enda kjappere. Selve suppen tok dog ikke lenger enn 15 minutter.
Ellers følger jeg med på tips, greit med kjappe retter når en har hentet i barnehagen og har baby og skal prøve å lage noe vettugt i en fei.
Kok opp fersk, fylt pasta (Kok opp vannet med vannkoker først). Slå av vannet, fyll på en boks fløte og kok det opp så det tykkner. Evt litt parmesan. Fort gjort og godt.
Abonnerer! Her gikk det en periode i wienerpølse i lompe/pita med ost og skinke på travle dager, men nå er det bare jeg som liker dette, de andre er lei. Det var snakk om to ganger i måneden på hver av "rettene" så jeg synes de er kresne altså.
Barna her elsker kokte nudler, og det går jo fort, stek også noe kyllingfilet i små biter (eller mannens spesialitet som er bare karbonadedeig og nudler...) og hva du måtte ha av grønnsaker til så er det en kjapp middag, evt. med litt fancy saus i.
Kjøp ferdigstekt kylling, sett på ovnen og varm den og hvitløksbaguetter(kjøper coop sine) som tar ca 08-15 min utenom å varme ovnen. Lag salat av valgfri salat, tomat, slangeagurk, paprika og vårløk. Lag dressing av et beger creme fraiche/lett rømme/rømmekolle og tre skjeer mango chutney (gjerne hot) og et fedd hvitløk.
Kjøp oste-eller kalkunfileter, sett på ovnen og stek disse i form. Kok boil-in-bag risposer, kok opp ferdigpose med egnet saus, kok opp pose frosne grønnsaker.
Kok opp valgfri pasta, lag samme dressing som i kyllingoppskriften ovenfor (gjerne kvelden før og ha i kjøleskapet), skjær opp paprika,løk,purre og stek det. Ha dette enten i en skål ved siden av eller velv det rundt sammen dressingen og pastaen. Serveres med ferske, kalde rundstykker og smør.
Ostesmørbrød: Sett på ovnen, lag brødskiver med ketchup/sennep, løk, stekt løk, kokt skinke og ost med krydder på toppen. Stekes i 10 minutter.
Trykkoker, sier jeg bare. :nemlig: Da kan du dampe en hel kylling på 18 minutter, og fikse en salat i mellomtiden. Eller lage kyllingrulletter på fem minutter.
Sånn bortsett fra det lander vi ofte på spaghetti med tomatsaus på hastverkdager. Da bruker jeg ferdigsaus, vi har funnet noen vi liker godt alle sammen som ikke er fulle av salt og ekle tilsetningstoffer. Jeg kjøper de i helsekosten og i mathallen, samt pappboksene fra Villa Paradiso. Hiawata liker spesielt bolognesen deres, jeg syns den er litt salt.
Uansett, koker vann i vannkoker, steker biter av kylling, svin, karbonadedeig eller annet, heller over tomatsaus og river en gulrot oppi. Heller kokende vann over spaghettien (jeg pleier å sette på plata og kjelen litt før vannet er ferdig å koke, slik at det ikke tar lang tid å koke opp igjen), og når det er passe tid igjen slenger jeg brokkolibuketter i kokevannet slik at vi får litt ekstra grønnsaker.
Hehe, Hyacinth, nå var du litt høy på pæra. :humre: Jeg vedder på at vi er ganske mange som ikke har pusset opp kjøkkenet/byttet hvitevarer de siste årene, og som fremdeles greier oss helt fint med gammeldags teknologi. Vannkokeren min går flere ganger til dagen.
Min versjon av kjappe middager, når jeg ikke har rester, er fullkornspasta med kjøttdeig og tomatsaus. Her kan man ha tomatsaus fra glass, men jeg lager store porsjoner med masse stavmiksede grønnsaker som jeg fryser. Pastaen kokes først, kjøttdeigen stekes i panna og tomatsausen helles over. Jeg har gjerne en boks hermetiske linser i også.
Til dette har vi grønnsaker i biter. Agurk, tomat, paprika og sånt.
Vi har også induksjon, men det går kjappere i vannkokeren syns jeg. Og så er det jo veldig greit hvis man trenger vann til flere ting på en gang.
Noe av det raskeste og beste vi har er laks og fersk pasta.
Sett på stekeovnen, og vannkoker.
Koker opp pastavann, og i en kjele ved siden av koker vi inn en liten fløteskvett, mens vi skjærer laksen i tynne skiver, litt tykkere enn røkelaks. Legg laksen på bakepapir på stekebrett, krydre litt med grønt urtefiskekrydder om du har, og sett i ovnen høyt oppe.
Sleng oppi pastaen og noen små brokkolibuketter i pastavannet, og finkutt litt paprika og vårløk som du putter i fløtekjelen, og monter sausen med noen biter kjøleskapskaldt smør.
Mens du dekker bordet og roper på ulvene heller du av pastavann og setter alt på bordet. Fisken pleier vi å ha i ovnen, bare tar med stekebrettet til bordet og legger noen skiver på hver tallerken. Det tar virkelig ikke mange minuttene, og blir kjempegodt.
Saus må serveres ved siden av her, noen unger er sikker på at grønne ting i sausen er farlig, men ellers hadde jeg helt sausen over pastaen og servert alt i ett med fiskebiter på toppen.
(Og har man ikke tid til å koke inn fløten går det greit å bare koke den opp og jevne med litt maisenna, før man rører inn smøret.)
Vann i vannkoker til å lage middag, gitt. Alt det rare man lærer på foreldreportalen.
Da vi flyttet inn i ny leilighet for 5 år siden valgte vi å ikke kjøpe induksjon siden moren min har pacemaker. Nå viser det seg at hun ALDRI har laget mat hos oss, og hvis det, mot formodning, skulle trengs, så kan snuppa fikse det. Så når vi flytter inn i ny leilighet i juni, så blir det induksjonskomfyr på oss.
Vi har induksjon, men jeg synes vannkoker går raskere. Har ikke målt da. Nå har jeg ikke vannkoker på kjøkkenet lenger, men det var et godt tips, så jeg tar den med på hytta, for der har vi ikke induksjon.
Jeg har jo sett at de bruker vannkoker på de matprogrammene hvor de kokkelerer på tid.
Ravioli eller tortellini med smør og parmesan. :nam:
Sett over vann til koking, ha i salt og pasta. Riv parmesan. Mye parmesan. Ta så mye smør du orker, helst ikke kjøleskapkaldt. Hell vannet av pastaen, ha i ost og smør og rør godt. Det går superkjapt, og er sikkert ikke særlig sunt, men veldig godt. :ja:
En annen variant er smør med salvie. Smelt smøret sammen med salvieblader, og la det skumme litt, det skal ikke brunes. Hell over pastaen, og riv parmesan og dryss over.
Av andre superkjappe middager, så lager jeg omelett med parmesan. Gjerne med grønn salat til. Og det er veldig greit å ha grønn salat og olivenolje som for- eller etterett til pasta. Jeg spiser den gjerne etterpå, for det er så friskt og godt.
Det er kanskje lett og lese at jeg ikke synes matlaging er gøy, og at jeg liker smør. Mye smør. :humre:
Må bare bidra til har-ikke-induksjon-statistikken. Og jeg er langt over snittet opptatt av matlaging.
Ellers har våre hurtigmiddager (av det mer presentable slaget) en tendens til å være enten pasta med ferdigtomatsaus (og ofte ferdigkjøttboller), omelett med ost og skinke, fiskekaker i hamburgerbrød eller eggerøre og røykelaks.
Om det er bare meg, har det en tendens til å være stavmiksersupper eller et lekkert kjøttstykke med én grønnsak til (dampet/grillet asparges, stekt sopp …).
Jeg har hatt induksjonstopp i ti år, og har aldri i hele mitt liv hatt vannkoker.
Jeg lager en kjapp minestronesuppe på litt mer enn 15 minutter, men under en halvtime. Det er purre, selleristang og squash som hakkes kjapt opp og freses i litt olje. Opp i gryta sammen med buljong eller fond, en tomatboks, skinke (gjerne ferdige biter hvis det skal gå fort), en boks hvite bønner og et par never pastaskruer eller pasta av annen fasong. Pepper, evt. salt.
Ferdig når pastaen er kokt. Serveres med parmesan.
Jeg elsker induksjonstoppen, og har litt gass-skrekk. Særlig med unger som skal lage mat hjemme alene føles induksjon mye tryggere. Så for meg passer det fint.
Det TAR virkelig ikke lang tid hvis det ikke er til så veldig mange personer, og det hjelper hvis en har lagd den noen ganger og slipper å se på oppskrift.
Ketchup på laks ble jeg nesten kvalm bare av å tenke på.
Jeg er av det slaget som unngår å lage mat når vi leier leilighet i utlandet på steder der det kun finnes gasskomfyr ( :flau: ), så for meg er liksom ikke gasskomfyr et alternativ.
Jeg anbefaler selvsagt ingen å bytte ut sine gamle komfyrer som virker, men når det er på tide med utskiftning, anbefaler jeg induksjon på det sterkeste. Kjapp i bruk og veldig enkel å gjøre ren.
:fnise:
Jeg tror de fleste er raskere på kjøkkenet enn meg. Jeg kløner noe vanvittig og lurer på om jeg har en form for hjerneskade. Det er rett og slett smertefullt å være så klønete. Jeg vil, jeg vil, men får det ikke til.
Jeg innrømmer at det er stor forskjell på keramisk og induksjonstopp. :nemlig:
Gass er også et alternativt så klart. Men vannkoker bruker jeg ikke lenger i grunn.
Kopierer fra annen tråd. Med strimlet svinekjøtt til går denne på 15 min:
Vi har forresten fått dilla på steikt kjøtt, couscous, woka gr.saker og yoghurtsaus
Couscous:
1 kopp kokende vann med fond/buljong
1 kopp couscous
La stå under lok i 5 min
så: en dæsj smør, en dæsj olivenolje, litt sitronsaft og røre.
Grønnsaker i wok el. steikepanne:
sopp, paprika, auberguin og løk. En liten dæsj soyasaus, en ts hvitløk og pepper.
Soppen steikes lengst, løken minst.
Yoghurtsaus:
1 boks matyoghurt el tyrkisk yoghurt
en god dæsj majones
en halv finhakket purre
salt, pepper og litt sitronsaft
Tortelini og grønn salat er min go to 15min middag, Man mikser en dressing på tre sekund og åpner poser og skyller litt, minimalt med insats og tid.(gidder man kan man steke en kjøttbit av et eller annet slag også.
Kanskje noen andre som har skrevet det samme,
men vår hurtigrett er pastasalat:
Sette på vann+salt for pastaskrue-koking.
Kutte opp fersk mozarella, cherrytomater, fersk basilikum, avocado.
Putte oppi hvitløk, pepper og lime,
og ferdigkokt pasta.
Serveres med godt brød.
Nam!
Biffsalat er også godt. Stek et kjøttstykke i strimler, eller stek det helt og skjær opp etterpå. Bruk ferdig vasket salat hvis det skal hå ekstra fort. Kutt opp et par avokado og en mango og et par vårløk, og ha det oppå salaten sammen med biffstrimlene og noen cashewnøtter.
Skvis litt lime over, og litt olivenolje, maldonsalt og grovt pepper.
Chili
Tortillalefser
Mais
Raspa ost
Salatkylling
Rømme
Salsa
evt. andre ting du vil ha oppi
Hakk opp chilien og varm opp panna med litt smør. Legg tortillalefsen oppi panna, sleng oppi chili, mais, kylling og ost. Brett over en gang og snu den etter 1 min. Ferdig når osten er smeltet.
Vi serverer med rømme og salsa. (Har salat til når vi har tid)
Vi har både induksjon, gass og vannkoker, så alt bør ligge til rette for raske middager;)
Superraske middager hos oss:
Blomkålsuppe servert med sprøsteikt bacon.
Omelett med skinke, ost, litt grønnsaker.
Karbonader med speilegg.
Spaghetti og kjøttdeig med ferdig tomatsaus.
Tortellini/ravioli med ost/skinkesaus.
I dag lagde vi noe (fra Godt Levert), som var enkelt og godt; Ravioli med tomatsaus.
Sett på vann til raviolien
Stek en pakke karbonadedeig
Hakk 2 sjalottløk, to hvitløkfedd og 3 tomater
Kok raviolien etter anvisning.
Ta karbonadedeigen ut av panna
Stek løk og hvitløk blankt.
Tilsett tomat, 0,5 dl vann og kyllingfond/buljong
La det putre litt og tilsett karbonadedeigen, samt hakket basilikum.
Smak til med salt og pepper.
Bland sausen med ravilolien og server med revet parmesan.