Jeg skal feire bursdagen min i helga, og mannen min har lovd å bake til meg. Jeg har hørt så mye om denne gulrotkaken, så jeg tenkte at det kunne være en god idé. Mannen har sett oppskriften, og synes den ser overkommerlig ut.
MEN - verken mannen min eller meg er eksperter på kaker. Er denne vanskelig? Er det dumt å lage den for første gang samme dag som man skal ha selskap? Bør den lages dagen før? Hva kan ev. gå galt, slik at vi kan være litt ekstra obs? Er det noe i oppskriften som ikke helt stemmer og som vi bør justere?
Jeg har bare lagd den en gang, men jeg husker den var veldig god. Har man bakt kake før, er denne helt grei å lage. Jeg reduserte mengden glasur i forhold til oppskriften, for det var utrolig mye glasur. Kjør på!
Den er ikke vanskelig. Pass bare på å la smør og smøreost bli myke i romtemperatur før dere blander sammen kremen som skal på toppen, kommer den rett fra kjøleskapet er det mye vanskeligere å røre den sammen uten at den klumper seg.
Og ja, det er mye glasur, men jeg bare fryser ned det som er til overs og bruker det neste gang jeg baker. Den funker fint til å sprite opp enklere (pose) kaker.
Jeg synes også den er best hvis den lages dagen før, det er ganske viktig at den er helt, helt kald før glasuren tas på. Hvis du skal ha friske bær på, kan du godt ta full porsjon glasur - hvis ikke, blir det litt vel mektig, synes jeg.
Jeg lager den faktisk vanligvis to dager før, slik at den får stå et døgn med glasur også. Da blir den skikkelig, skikkelig saftig. Dette er min eneste skikkelige spesialitet. :knegg:
Støtter Candys tips om å lage kaka dagen i forveien eller også to dager i forveien. Alle gulrotkaker blir mye saftigere etter en dag eller flere, og de holder seg lenge. Romtemperere ingrediensene til glasuren, og aldri prøve å legge glasur på varm kake.
Jeg har kun lagd den en gang og da hadde jeg ikke lagd vanlig gulerotkake engang før. Det gikk utmerket å følge oppskriften. Jeg fryste den og brukte den en annen dag - var super å tine opp å hive på noe topping(brukte bringebærsmørkrem, liker ikke ostefyll). Kjempegod, saftig kake som var enkelt å få til! :)
Den er utrolig enkel. Og min signaturkake. Har laget den en zillion ganger og får masse skryt. Det sier litt, for jeg er dårlig på kaker. Har et par tips:
-mer gulrot!
-mer eple!
-mer sjokolade. Og ikke riv den. Hakk den.
Jeg syns det er passe mye sjokolade, og vil ikke ha sjokoladebiter i, river sjokoladen litt grovt. Sjokoladen skal ikke merkes, bare være der som en ekstra avrunding av smaken. :)
Denne kaken er kjempegrei.
Jeg bruker raps- eller solsikkeolje. Jeg finhakker sjokoladen, men øker ikke mengden. Jeg grovrasper gulroten. Jeg passer alltid på at alle ingredienser har samme temperatur og venter en god stund med å ha på kremen, for ellers smelter den. Jeg avkjøler kaken på rist, så den ikke blir klissete under, og så pleier jeg å snu den opp-ned og pynte bunnen.
Nydelig kake!
Jek liker å ha litt mer eple enn det som står i oppskriften. Det er viktig at det er de grønne, sure eplene. Også liker jeg grovhakket sjokolade. Også syns jeg ikke det er for mye krem.
Enig, følg oppskriften første gang, og ta evt. justeringer etter egen smak senere. Som du ser er det litt forskjellig hva folk liker, også når det gjelder denne kaka. :)
Jeg synes også det er godt at den er fuktig, men jeg kan tenke meg at jeg hadde blitt stresset første gang jeg laget den, om den i det hele tatt var ferdig stekt. Den blir saftig uansett.
Jeg synes også du skal følge oppskriften NØYE første gang du baker og når du ikke har bakt så mye før. En forutsetning for å kunne justere, slomse og improvisere er at du har koll på originalen, synes jeg.
Ulempen med å bake denne kaken er at det aldri igjen blir det samme å gå på kafe og kjøpe seg gulrotkake. Hvorfor betale dyrt for et lite kakestykke når man lager en mye bedre kake selv, liksom?
Kaken er enkel å lage den, og man må ha full porsjon med glasur. :nemlig: Min mor, som er en helt gjennomsnittlig baker, prøvde dog å lage kaken en gang, og jeg må innrømme at jeg ikke kjente den igjen. Jeg aner ikke hva hun gjorde, men den var tørrere, lysere og ikke på langt nær så god som når jeg lager den.
Mange i foreldregenerasjonen "kniper" på godsakene og pisker/rører for mye så røren blir litt flat. [insert anonymt familiemedlem] gjør konsekvent dette.
Ja, noe var det, selv om hun påstod at hun fulgte oppskriften til punkt og prikke. Hun har også en tendens til å steke kaker til hun er helt sikker på at de er gjennomstekte. Selv om hun utmerket godt vet resultatet av det, greier hun ikke å la være.
Jeg har laget denne gulrotkaken uten sjokolade og med olivenolje (fordi det var det som var i skapet) og den blir veldig god uansett. :nam: Bruker fifty-fifty med Philadelphia og Tine kremost naturell til glasuren.
Da vet jeg hva vi skal bake i helgen, bare fordi det er helg og denne er utrolig god. Men jeg flirer litt av konseptet "den er best etter dag 2". Mye mulig men ingen kaker overlever 2 dager hos oss. :kakmonstere hele gjengen:
Derimot har jeg stekt boller med grillfunksjon. Det fungerte sånn passe. :knegg: Det var fordi jeg hadde tusen ting å gjøre i det de små bursdagsgjestene ankom, og pølsene måtte grilles før bollene, og ja ... Jeg skjønte ikke hvorfor bollene ikke oppførte seg som vanlig, de ble mørke oppå men helt lyse ellers. Bollene overlevde og var helt greie.
Ja, den er veldig mektig. Men det kommer jo an på hva slags selskap man har, er det bare kakeparty ville jeg nok hatt to kaker. Jeg har som regel noe rundt 12 i bursdagsfester og lager gjerne en kake i tillegg til gulrotkaka (men de blir alltid noe til overs, men da har vi gjerne middag eller annen mat først).
Jeg liker best å ha Tine mandarin og annanas-ost i fyllet, det er så godt!
(Og nå siden jeg ikke tåler det, så bruker jeg blått smør og en smøre-soya-ost som er naturell, og noen dæsjer med annasjus fra en boks med hermetisk annanas. Det blir så deilig! )
Jeg skal snart gå i gang, så den må kjøle seg ned over natten. Setter jeg den da bare rist på benken med kjøkkenhåndkle over? Eller bør den stå i yttergang?
Og skjærer dere i serveringsstykker før dere pynter med bær?
Ja, absolutt. Det er viktig at kremen blir kald og ikke renner. Og bærene bør tørkes eller ligge på tørkepapir først, slik at de ikke renner (det er bare en estetisk sak, da.)
Det gikk strålende. Kaka ble knallgod. Jeg tror kanskje den var LITT i råeste laget, men det er vanskelig å si. Vi fikk mye skryt for den.
Egentlig ja, men siden jeg hadde så mye annet å gjøre, fant jeg ut at vi skulle hjelpes ad med kaka, og så kunne han heller vaske badet. Greit for meg. :fnis:
Dere fristerinner altså... Denne oppskriften har jeg hatt lagret lenge, men ikke prøvd ennå. Denne blir en av de nye tingene jeg skal prøve i oktober. :)
Jeg lagde kaken etter oppskriften fra det søte liv, men halverte fyllet. Likevel synes jeg den ble alt for søt. Man må virkelig ha MYE friske bær på. (Men jeg er kanskje sær..)
Jeg har bakt denne til barnehage- og skoleavslutninger en masse, og kan dermed være sannhetsvitne på at den går helt fint an å spise av servietter. Mer klissete enn tørre sjokoladekaker, dog.
Okay, da står kaken i ovnen.
Nå lurer jeg på om jeg kan lage kremen i dag og smørre den på i morgen? For jeg tror ikke kaka blir kald nok i kveld, men i morgen har jeg det travelt så hadde vært greit om den stod klar i kjøleskapet, hva tror dere?
Etter min mening er det en grei serviettkake. Ikke ideell, men hvilken kake er vel det? Bare de kompakte og tørre. Verdens beste (verste) og Pavlova vil jeg si er uegnet. Kaker i serviett er kliss uansett. Jeg lager gjerne ROOM-kaka til korps, turneringer og stevner.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.