Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fortell meg om R.O.O.M-gulrotkaken

#1

Divine sa for siden:

Jeg skal feire bursdagen min i helga, og mannen min har lovd å bake til meg. Jeg har hørt så mye om denne gulrotkaken, så jeg tenkte at det kunne være en god idé. Mannen har sett oppskriften, og synes den ser overkommerlig ut.

MEN - verken mannen min eller meg er eksperter på kaker. Er denne vanskelig? Er det dumt å lage den for første gang samme dag som man skal ha selskap? Bør den lages dagen før? Hva kan ev. gå galt, slik at vi kan være litt ekstra obs? Er det noe i oppskriften som ikke helt stemmer og som vi bør justere?

Eller bør vi satse på en helt annen kake?


#2

Fintdethei! sa for siden:

Jeg har bare lagd den en gang, men jeg husker den var veldig god. Har man bakt kake før, er denne helt grei å lage. Jeg reduserte mengden glasur i forhold til oppskriften, for det var utrolig mye glasur. Kjør på!


#3

LaBanga sa for siden:

Den er ikke vanskelig. Pass bare på å la smør og smøreost bli myke i romtemperatur før dere blander sammen kremen som skal på toppen, kommer den rett fra kjøleskapet er det mye vanskeligere å røre den sammen uten at den klumper seg.


#4

Observatøren sa for siden:

Jeg ville bakt den dagen i forveien fordi jeg synes den smaker enda bedre dag 2.


#5

tink sa for siden:

Veldig god, og grei å lage for oss som ikke er konditorspirer. Kan lages dagen før, eller samme dag.


#6

LaBanga sa for siden:

Og ja, det er mye glasur, men jeg bare fryser ned det som er til overs og bruker det neste gang jeg baker. Den funker fint til å sprite opp enklere (pose) kaker.


#7

Veronal sa for siden:

Jeg bruker alltid all glasuren, den er halve gleden!


#8

Divine sa for siden:

:hyper: Kult, da satser vi på den.

Det står "matolje" i oppskriften. Hvilken olje bruker dere?


#9

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes også den er best hvis den lages dagen før, det er ganske viktig at den er helt, helt kald før glasuren tas på. Hvis du skal ha friske bær på, kan du godt ta full porsjon glasur - hvis ikke, blir det litt vel mektig, synes jeg.

Jeg lager den faktisk vanligvis to dager før, slik at den får stå et døgn med glasur også. Da blir den skikkelig, skikkelig saftig. Dette er min eneste skikkelige spesialitet. :knegg:


#10

Candy Darling sa for siden:

Jeg bruker solsikkeolje, hva som helst som ikke smaker noe går fint. Ikke oliven.


#11

Benzo sa for siden:

Den er nydelig og enkel å bake. Lag den minst en dag i forveien. :nemlig:


#12

Kaprifol sa for siden:

Støtter Candys tips om å lage kaka dagen i forveien eller også to dager i forveien. Alle gulrotkaker blir mye saftigere etter en dag eller flere, og de holder seg lenge. Romtemperere ingrediensene til glasuren, og aldri prøve å legge glasur på varm kake.


#13

Candy Darling sa for siden:

Den er virkelig veldig enkel, altså. :jupp:


#14

Divine sa for siden:

To dager i forveien er i DAG og det er uaktuelt altså. :knegg: Men skal lage den i morgen kveld.


#15

Candy Darling sa for siden:

Hvah, har du ikke det du trenger i hus for å lage en skarve gulrotkake? :what:

:knegg:

(Jeg var litt stolt da jeg hadde alt annet enn eple en gang jeg måtte spontanbake, og det fikk jeg av naboen. :kry: )


#16

nolo sa for siden:

Den er grei å lage, og endelig en oppskrift med nok glasur!


#17

Acino sa for siden:

Jeg har kun lagd den en gang og da hadde jeg ikke lagd vanlig gulerotkake engang før. Det gikk utmerket å følge oppskriften. Jeg fryste den og brukte den en annen dag - var super å tine opp å hive på noe topping(brukte bringebærsmørkrem, liker ikke ostefyll). Kjempegod, saftig kake som var enkelt å få til! :)


#18

Filifjonka sa for siden:

Deilig kake, bak dagen før og ha friske bær til. Jeg pleier å lage 2/3 av kremen, det holder i massevis etter min smak.


#19

Hyacinth sa for siden:

Den er utrolig enkel. Og min signaturkake. Har laget den en zillion ganger og får masse skryt. Det sier litt, for jeg er dårlig på kaker. Har et par tips:

-mer gulrot!
-mer eple!
-mer sjokolade. Og ikke riv den. Hakk den.


#20

Candy Darling sa for siden:

Ja, det må være sjokoladebiter. :nemlig:


#21

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns det er passe mye sjokolade, og vil ikke ha sjokoladebiter i, river sjokoladen litt grovt. Sjokoladen skal ikke merkes, bare være der som en ekstra avrunding av smaken. :)


#22

Harriet Vane sa for siden:

Denne kaken er kjempegrei.
Jeg bruker raps- eller solsikkeolje. Jeg finhakker sjokoladen, men øker ikke mengden. Jeg grovrasper gulroten. Jeg passer alltid på at alle ingredienser har samme temperatur og venter en god stund med å ha på kremen, for ellers smelter den. Jeg avkjøler kaken på rist, så den ikke blir klissete under, og så pleier jeg å snu den opp-ned og pynte bunnen.


#23

Hyacinth sa for siden:

Uenig. :D Men bruk minst 70% sjokolade.


#24

LaBanga sa for siden:

Jeg liker også best med sjokoladebiter i. Har prøvd med hvit kokesjokolade også og det ble fint med hvite biter i. :-)


#25

Pasta sa for siden:

Nydelig kake!
Jek liker å ha litt mer eple enn det som står i oppskriften. Det er viktig at det er de grønne, sure eplene. Også liker jeg grovhakket sjokolade. Også syns jeg ikke det er for mye krem.


#26

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes du skal følge oppskriften første gang. Eple og gulrot gir mye fukt, og da kan den bli litt vel klissete.


#27

Filifjonka sa for siden:

Enig, følg oppskriften første gang, og ta evt. justeringer etter egen smak senere. Som du ser er det litt forskjellig hva folk liker, også når det gjelder denne kaka. :)


#28

Hyacinth sa for siden:

Åh, men det er deilig! :nam:


#29

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes også det er godt at den er fuktig, men jeg kan tenke meg at jeg hadde blitt stresset første gang jeg laget den, om den i det hele tatt var ferdig stekt. Den blir saftig uansett.


#30

Nelly Nickers sa for siden:

Men det finnes forskjellige oppskrifter, gjør det ikke? Jeg liker best den på Trines Matblogg som heter "a la ROOM".

Mmm, fikk lyst til å bake den må! Nam.
(Men jeg kutter kremmengde til 1/3. Alt for mye i originaloppskrift).



#32

Acino sa for siden:

Brukte den fra detsoteliv.no jeg også, var den jeg fikk til på første forsøk.


#33

Musemus sa for siden:

Den er fantastisk! Jeg lager halve mengden med glasur. Lykke til. :)


#34

Polyanna sa for siden:

Halve mengden glasur! :skuffet:


#35

Musemus sa for siden:

Tenke på linjene, Polyanna. :nemlig:


#36

Nessie sa for siden:

Enig. Masse glasur! :vilha:


#37

Candy Darling sa for siden:

Jeg lager full porsjon, bruker ca. 3/4 og spiser resten på avskjæret. :flau:



#39

Harriet Vane sa for siden:

Jeg synes også du skal følge oppskriften NØYE første gang du baker og når du ikke har bakt så mye før. En forutsetning for å kunne justere, slomse og improvisere er at du har koll på originalen, synes jeg.

Kaken blir forresten super med rødbeter!


#40

ElinM sa for siden:

Ulempen med å bake denne kaken er at det aldri igjen blir det samme å gå på kafe og kjøpe seg gulrotkake. Hvorfor betale dyrt for et lite kakestykke når man lager en mye bedre kake selv, liksom?

Kaken er enkel å lage den, og man må ha full porsjon med glasur. :nemlig: Min mor, som er en helt gjennomsnittlig baker, prøvde dog å lage kaken en gang, og jeg må innrømme at jeg ikke kjente den igjen. Jeg aner ikke hva hun gjorde, men den var tørrere, lysere og ikke på langt nær så god som når jeg lager den.


#41

Harriet Vane sa for siden:

Mange i foreldregenerasjonen "kniper" på godsakene og pisker/rører for mye så røren blir litt flat. [insert anonymt familiemedlem] gjør konsekvent dette.


#42

ElinM sa for siden:

Ja, noe var det, selv om hun påstod at hun fulgte oppskriften til punkt og prikke. Hun har også en tendens til å steke kaker til hun er helt sikker på at de er gjennomstekte. Selv om hun utmerket godt vet resultatet av det, greier hun ikke å la være.


#43

silje sa for siden:

Det er vel gjerne en smaksak; Men hvilken kremost er å foretrekke ?


#44

LaBanga sa for siden:

Jeg bruker Philadelphia kremost.


#45

Candy Darling sa for siden:

Philadelphia, ja.

Jeg stekte kaken på varmluft en gang. Heldigvis oppdaget jeg det, slik at jeg fikk tatt den ut litt før, men den var klart tørrere.


#46

Palmen sa for siden:

Jeg må ha ny stekeovn! :hylgrine:


#47

Veronal sa for siden:

Jeg steker alltid på varmluft, men jeg sjekker alltid med nål slik at den ikke steker for lenge.


#48

Hyacinth sa for siden:

Jeg har varmluft, men bruker den aldri. Jeg har ALDRI skjønt når man bruker det og når man ikke bruker det.


#49

Candy Darling sa for siden:

Jeg bruker varmluft kun til boller, og selv der steker den ujevnt og svir den ene bollen bak i høyre hjørne. :mumle:


#50

Veronal sa for siden:

Jeg bruker bare varmluft. Ingenting annet. Over- og undervarme er jo så 1985!


#51

Hyacinth sa for siden:

Ja, men hvordan funker dette? Når bruker man det, og hva må man passe på? Hva er fordeler og ulemper? Når er det best med over- og undervarme?


#52

Harriet Vane sa for siden:

Jeg bruker lite varmluft, den svir bollene bak og de foran blir lyse. Jeg har ikke god nok komfyr, dessuten fungerer det bra med over- og undervarme.


#53

Hyacinth sa for siden:

Jeg har laget knekkebrød med varmluft, kom jeg på. To brett om gangen. Det underste ble alltid svidd.


#54

Tåtti sa for siden:

Jeg har laget denne gulrotkaken uten sjokolade og med olivenolje (fordi det var det som var i skapet) og den blir veldig god uansett. :nam: Bruker fifty-fifty med Philadelphia og Tine kremost naturell til glasuren.


#55

Schnuppa sa for siden:

Da vet jeg hva vi skal bake i helgen, bare fordi det er helg og denne er utrolig god. Men jeg flirer litt av konseptet "den er best etter dag 2". Mye mulig men ingen kaker overlever 2 dager hos oss. :kakmonstere hele gjengen:



#57

ElinM sa for siden:

Jeg bruker aldri varmluft til baking.

Derimot har jeg stekt boller med grillfunksjon. Det fungerte sånn passe. :knegg: Det var fordi jeg hadde tusen ting å gjøre i det de små bursdagsgjestene ankom, og pølsene måtte grilles før bollene, og ja ... Jeg skjønte ikke hvorfor bollene ikke oppførte seg som vanlig, de ble mørke oppå men helt lyse ellers. Bollene overlevde og var helt greie.


#58

Divine sa for siden:

Ser nå det står LITEN langpanne. Holder det til tolv pers?



#60

LaBanga sa for siden:

Ja, den er veldig mektig. Men det kommer jo an på hva slags selskap man har, er det bare kakeparty ville jeg nok hatt to kaker. Jeg har som regel noe rundt 12 i bursdagsfester og lager gjerne en kake i tillegg til gulrotkaka (men de blir alltid noe til overs, men da har vi gjerne middag eller annen mat først).


#61

Tjorven sa for siden:

Nå har jeg aldri laget ROOM-kaken, men jeg lager en annen gulrotkake hvis oppskrift jeg har delt her inne. Gulrotkake på kafé blir aldri like bra.

Kollegene mine tigger alltid om gulrotkake fra meg når det kommer opp spørsmål om noen kan ta med kake på jobb.



#63

DM sa for siden:

Jeg liker best å ha Tine mandarin og annanas-ost i fyllet, det er så godt!

(Og nå siden jeg ikke tåler det, så bruker jeg blått smør og en smøre-soya-ost som er naturell, og noen dæsjer med annasjus fra en boks med hermetisk annanas. Det blir så deilig! )


#64

Divine sa for siden:

Jeg skal snart gå i gang, så den må kjøle seg ned over natten. Setter jeg den da bare rist på benken med kjøkkenhåndkle over? Eller bør den stå i yttergang?

Og skjærer dere i serveringsstykker før dere pynter med bær?


#65

Candy Darling sa for siden:

La den stå i formen på kjøkkenbenken over natten, på rist, ja. Ikke prøv å ta den ut.

Jeg pynter den med glasur og bær og setter frem kaken hel.


#66

Divine sa for siden:

Skal jeg vente med å ta den ut til den er helt kald?


#67

Candy Darling sa for siden:

Jepp, til neste dag. Og vær forsiktig, løft den ut med bakepapiret først. Den er såpass kompakt at den kan brekke.


#68

Candy Darling sa for siden:

Altså, vi snakker om formen, ikke ovnen, ja? :knegg:


#69

Divine sa for siden:

:fnis: Formen, ja. Så jeg må bruke bakepapir? Håper jeg har det, da ...


#70

Divine sa for siden:

Bør kaken settes i kjøleskap etter at den er pyntet med glasur og bær?


#71

Candy Darling sa for siden:

Ja, absolutt. Det er viktig at kremen blir kald og ikke renner. Og bærene bør tørkes eller ligge på tørkepapir først, slik at de ikke renner (det er bare en estetisk sak, da.)


#72

Divine sa for siden:

Skal bærene på samtidig med glasuren, eller legges på like før servering?


#73

gnuri sa for siden:

Jeg hadde lagt på bærene like før servering


#74

Candy Darling sa for siden:

Jeg har tatt dem på ganske samtidig, ellers har jeg vært redd for at de ikke fester seg?


#75

Tante Sofie sa for siden:

Eg reknar med at dette vert dokumentert med bilder?



#77

Hot Lips sa for siden:

Den er supergod, og lett å lykkes med. Men var ikke avtalen at mannen din skulle bake til deg, Divine?


#78

Divine sa for siden:

Det gikk strålende. Kaka ble knallgod. Jeg tror kanskje den var LITT i råeste laget, men det er vanskelig å si. Vi fikk mye skryt for den.

Egentlig ja, men siden jeg hadde så mye annet å gjøre, fant jeg ut at vi skulle hjelpes ad med kaka, og så kunne han heller vaske badet. Greit for meg. :fnis:


#79

Nima sa for siden:

Dere fristerinner altså... Denne oppskriften har jeg hatt lagret lenge, men ikke prøvd ennå. Denne blir en av de nye tingene jeg skal prøve i oktober. :)


#80

Palmen sa for siden:

Hvor er oppskriften på ROOM-kaken? :blafre: b


#81

DM sa for siden:

Heller kakebaking enn badvask, any day! :jupp:

Så bra det gikk fint med kaken. Det er kjekt å bake nye ting som blir vellykket. :D





#85

gnuri sa for siden:

Jeg lagde kaken etter oppskriften fra det søte liv, men halverte fyllet. Likevel synes jeg den ble alt for søt. Man må virkelig ha MYE friske bær på. (Men jeg er kanskje sær..)


#86

Palmen sa for siden:

Så så, dere skal få grønning begge to! :humre:


#87

Palmen sa for siden:

Takk! :neie:


#88

Ole Brumm sa for siden:

Hjelp dere!

Kan denne spises fra serviett? Altså uten fat og skje eller gaffel? Da uten bær, ser for meg at detikke går...


#89

Divine sa for siden:

Tja, hvis du reduserer mengden glasur, så burde det vel gå.


#90

Bomull sa for siden:

Himmelsk!


#91

LaBanga sa for siden:

Litt klissete kan det jo bli uten kakegaffel eller -skje og tallerken, men den går nok ned, og serviett er jo til å tørke seg med. ;)


#92

Filifjonka sa for siden:

Ikke noen ideell kake å spise i serviett. Ikke i det hele tatt. :skeptisk:


#93

Candy Darling sa for siden:

Jeg har bakt denne til barnehage- og skoleavslutninger en masse, og kan dermed være sannhetsvitne på at den går helt fint an å spise av servietter. Mer klissete enn tørre sjokoladekaker, dog.


#94

Ole Brumm sa for siden:

Da skylder jeg på deg om det går dårlig...


#95

Molo sa for siden:

Hvor liten er en liten langpanne da, dere?


#96

Candy Darling sa for siden:

Gjør det. :knegg: Candy på Internettet.

Jeg ville også laget den med mindre glasur, og skjært den i ganske små stykker.


#97

Ole Brumm sa for siden:

Okay, da står kaken i ovnen.
Nå lurer jeg på om jeg kan lage kremen i dag og smørre den på i morgen? For jeg tror ikke kaka blir kald nok i kveld, men i morgen har jeg det travelt så hadde vært greit om den stod klar i kjøleskapet, hva tror dere?


#98

Ole Brumm sa for siden:

Ingen?


#99

Nextlife sa for siden:

Går helt fint.


#100

Hyacinth sa for siden:

Etter min mening er det en grei serviettkake. Ikke ideell, men hvilken kake er vel det? Bare de kompakte og tørre. Verdens beste (verste) og Pavlova vil jeg si er uegnet. Kaker i serviett er kliss uansett. Jeg lager gjerne ROOM-kaka til korps, turneringer og stevner.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.