Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva skal du ha til dessert på julaften?

#1

Zulu sa for siden:

Jeg er på leit etter selve Julaftensdesserten i mitt hjerte. Jeg er vokst opp med riskrem, men det er ingen höjdare, synes jeg. Karamellpudding er egentlig snaddergodt, men etterlater meg likevel ikke heelt tilfredsstilt. Det skal være en dessert med festpreg, men likevel en smak av tradisjon. Ikke for eksperimentelt, men ikke for enkelt heller.

Hva spiser du?


#2

Candy Darling sa for siden:

Riskrem. Som ingen kommer til å orke før 1. juledag. :nemlig:


#3

celebelen sa for siden:

Jeg aner ikke hva jeg får i år, men vi har ofte fruktsalat med krem. Multekrem er også snadder.


#4

Tussa sa for siden:

Riskrem. Ingen julaften uten.


#5

Niobe sa for siden:

Jeg er usikker på hva jeg skal lage i år. Vi er ikke dessertmennesker. Jeg liker hverken riskrem eller karamellpudding, og jeg er vokst opp med Dronning Mauds fromasj. Men jeg liker ikke å lage desserter med gelatin... Jeg kunne tenkt meg noe litt friskt, så jeg vurderer appelsinostekake på pepperkakebunn. Men jeg vet virkelig ikke. Håper inspirasjonen kommer til meg når det nærmer seg...


#6

Myria sa for siden:

Vi har riskrem med hjemmelaget bringebærsaus. På nyttårsaften har vi karamellpudding.
Hva med fyrstekake (Sverre Sætre sin oppskrift er fantastisk) med pisket krem eller Dronning Maud-fromasj


#7

Acino sa for siden:

Vi har aldri dessert julaften, men har riskrem 1.juledag. På julaften tar vi heller iskake, delfiakake og slikt etter pakkene, uansett hvor sent.

Men forslag:
Fromasj? Kan anbefale med boysenbær
Iskake, der er mye godt en kan ha i!
Crème brule?
Varme bjørnebær, is og kanskje eggelikør?

Hm, dessert er visst ikke en sterk side, kommer ikke på noe fanc.


#8

Niobe sa for siden:

Ja, jeg må vel presisere at vi aldri serverer desserten i forbindelse med middagen, men som "kakebord" utpå kvelden.


#9

Mex sa for siden:

Karamellpudding! :love:


#10

Zulu sa for siden:

Ja, Dronning Mauds fromasj kan jeg prøve i år! Da kan vi jo beholde den tradisjonelle mandeljakten også. Kanskje anrette slik?


#11

GinaK sa for siden:

Jeg er oppvokst med riskrem OG marsipankake.
Da jeg traff mannen vekslet vi mellom fruktsalat og riskrem i mange år. De siste årene, etter at gutta ble født har det blitt karamellpudding med krem på de voksne og is til barna.

Denne karamellpuddingen ser i alle fall fristende ut. :)


#12

Filifjonka sa for siden:

Vi har ribbe på julaften, og jeg syns ikke riskrem passer i det hele tatt etter den middagen. Jeg er vant med fruktsalat fra barndommen, og det er en av tradisjonene jeg har beholdt hjemmefra. Lager den av masse forskjellig frisk frukt, serveres sammen med krem og hakkede mandler som tilbehør til de som ønsker det. Friskt og godt etter en tung middag, og evt. behov for enda søtere saker blir dekket av et rikholdig kake- og godteribord, enten samtidig eller utover kvelden.

Riskrem lager jeg gjerne en av dagene i romjula, den lages med vaniljestang og serveres med kirsebær- og portvinssaus og hakkede mandler. Det er veldig godt! Vanlig rød saus til barn. Denne desserten har vi gjerne en dag det er fisk til middag.

Ellers er hjemmelaget karamellpudding også veldig godt, og det fins jo mange mer moderne desserter som også er gode i jula: Sjokoladefondant, creme brulee, en frisk ostekake med sitrus, ovnsbakt frukt med honning og julekrydder, for å nevne noe.

I fjor prøvde jeg Dronning Maud-fromasj for første gang, den falt ikke i smak her.


#13

Niobe sa for siden:

Du kan også lage den som kake, f eks. Med kransekakebunn.


#14

millact sa for siden:

Riskrem, fast tradisjon.

Men sitronfromasj er godt, da. Eller sherryfromasj er enda bedre.


#15

zinatara sa for siden:

Vi skal nok ha riskrem ja. Men kommer nok til å lage noe godt til kaffen også.


#16

Zulu sa for siden:

Men portvin er litt njæ. Har dere erfaring med andre tilsetninger i fromasjen?


#17

Neket sa for siden:

Riskrem. Regel. :nemlig:

Kanskje lager jeg multekrem også, men egentlig er det bare pappa som er fan, resten av familien liker best riskrem.


#18

rine sa for siden:

Vi lager ofte et dessertbord en stund etter middagen, litt avhengig av hvor vi feirer, selvsagt, og setter fram både riskrem, is, frukt, en vanlig kake og litt julebakst. Da får flere det de liker og vi slipper å spise dessert når alle er stappmette etter ribba. :nemlig:


#19

Zulu sa for siden:

Blir den stiv nok til det, altså? Jeg er tilbøyelig til å være litt kjip med gelatinen, og heller la den være litt flytende. Men da blir det nok bolleversjonen.


#20

Bomull sa for siden:

Riskrem med hjemmelaget bringebærsaus. Riktignok serveres dette 1. juledag, ettersom julaften blir hos svigermor. Men 1. juledag blir det en ny julekveld med mine foreldre.


#21

Nenne sa for siden:

Jeg er vokst opp med multekrem, men vi har riskrem med saus av bær til og det er godt synes jeg.


#22

Nenne sa for siden:

Jeg kunne forresten godt tenke meg å prøve Dronning Maud-fromasj, både med og uten mandelbunn. Har noen en god oppskrift?


#23

nolo sa for siden:

Jeg er oppvokst med multekrem eller aprikoskrem, men jeg har innført Dronning Maud-pudding som juledessert. Bringebær og krumkake attåt.


#24

Hyacinth sa for siden:

Haha, jeg kunne skrevet alt dette selv! Bortsett fra at riskrem er helt ok, da. Men ikke mer. Karamellpudding er ikke spesielt godt. Og hva ER det med å lage gelatindesserter? Dronning Maud er jo godt, da.


#25

millact sa for siden:

Sitron? Appelsin


#26

Stellebord sa for siden:

Vi pleier å ha multekrem laget med lønnesirup. Alle liker det. Ungene er av en eller annen grunn gale etter multer.


#27

DM sa for siden:

Vi har is eller iskake. Det er friskt og godt etter middagen. Tidligere har vi også hatt fruktsalat.


#28

løve70 sa for siden:

Jeg vet ikke. Vi har liksom ikke funnet frem til en tradisjon for dessert:( I fjor hadde vi oreo-kake (bestilt av LilleVenn). Mulig at vi ender på Creme Bruleé, det liker alle utenom LilleVenn...


#29

Hyacinth sa for siden:

Multer har en eller annen slags merksnodig smak som jeg mislikte da jeg var barn, men som er veldig fascinerende og god nå når jeg er voksen.


#30

maggypop sa for siden:

Jeg tror jeg har lyst til å lage appelsinsalat med krydret sukkerlake (anis og vaniljestang). Det er utrolig friskt og lett, og passer fint etter det tunge pinnekjøttmåltidet. Kanskje med is til.


#31

Heilo sa for siden:

Varme multer, krumkake og is. :nemlig:

De som ikke liker multer lager seg gjerne varm sjokoladesaus som alternativ.


#32

Matilda sa for siden:

Riskrem med bringebærsaus. Det er i alle fall det jeg har bestilt hos Knerten!


#33

Puslingen sa for siden:

Riskrem med bringebærsaus til dessert, og karamellpudding til kaffi. Dvs. som regel kjem desserten på kaffibordet, for alle er så mette etter middag. Me har ikkje kaker på julafta, berre kjeks, dessert og kanskje lefser. Riskrem er eit must på julafta, for det er ein av ytterst få desserter som storesøster likar.


#34

Mirmell sa for siden:

Vi har karamellfromasj, som jeg synes er mye bedre enn karramellpudding, og riskrem. Multekrem og krumkaker bruker vi å ha til dessert første juledag.


#35

Hyacinth sa for siden:

Kan noen fortelle meg en bankers måte å lage karamellpudding på? Og hvilke feller må jeg evt ikke gå i?

Har aldri laget fordi jeg ikke liker, men lurte på å overraske noen. Og hvem vet, kanskje min egen blir god?


#36

Polyanna sa for siden:

Karamellpudding. Vi spiser alltid dessert rett etter hovedretten, fordi jeg insisteer på at så tunge måltid skal avsluttes med noe søtt, og da er det greit at det ikke er for tungt.


#37

Niobe sa for siden:

:gruble: Karamellpudding er da tungt og mektig?


#38

Myria sa for siden:

Jeg bruker denne oppskriften, og den er knallgod.

500 g sukker
2 dl vann

125 g sukker
5 dl kremfløte
5 dl Vikingmelk
6 eggeplommer
4 hele egg
1 vaniljestang

Bland sukker og vann i en kasserolle og smelt på høy varme. La koke til det har karamellisert og fått en fin brunfarge. Hell i en 2 liters form og snu litt på formen slik at sausen dekker bunn og sider av formen. Sausen vil stivne og bli hard.
Kok opp fløte, Vikingmelk, sukker og splittet vaniljestang. Visp eggeplommer og egg lett sammen i en bolle. Visp gradvis inn den varme fløteblandingen. Sil og ha i formen. Stek i vannbad ved 125 grader i 1½-2 timer. Avkjøl karamellpuddingen helt i formen (kan gjerne lages dagen før og avkjøles over natten) før den hvelves over på fat og serveres med pisket fløte.


#39

Hyacinth sa for siden:

Takk!

Og den sausen alle har, kommer den fra formen?


#40

Guava sa for siden:

Vi har ikke dessert på julaften. Etter middagen åpnes gavene og etter gaveåpning har vi kaffe og julegodt.
Juledag har vi riskrem.


#41

Myria sa for siden:

Ja, det dannes en slags tyntflytende karamellsaus i formen.


#42

Apple sa for siden:

Oppskrift?


#43

Hyacinth sa for siden:

Greit å vite.

Er det godt med Amarettokrem, tror vi?


#44

Kula sa for siden:

Vi har alltid karamellpudding. Mammas gamle oppskrift er enkelpenkel og knallgod. Karamellpuddingen blir alltid servert til kaffen.


#45

Hyacinth sa for siden:

Dere som ikke har riskrem, pleier dere å ha mandel? Altså, er dere vant til grøt med mandel i og sånt? I tilfelle når? Vi hadde aldri grøt med mandel i hjemme, kun i riskremen til dessert.

Jeg tror ungene synes at mandeljakten er hele vitsen med dessert. :knegg:


#46

Filifjonka sa for siden:

Ingen mandeljakt med nøtteallergiker i huset. Og ja, jeg vet at mandel ikke er definert som nøtt, men han er uansett allergisk med det. Vi har ikke overført tradisjonen til å bruke noe annet som "mandel".


#47

Blondie sa for siden:

Jeg vil egentlig helst ha riskrem, men gidder ikke å lage bare til meg. Vi har fruktsalat, kransekake, iskake og julens småkaker istedet.


#48

Polyanna sa for siden:

Jeg syns i grunnen ikke det. Ikke i forhold til krembaserte desserter, for eksempel. Eller kaker. Men tyngre enn fruktsalat, åpenbart. :p

Men konsistensen gjør at den kjennes ganske lettfordøyelig.


#49

Pingis sa for siden:

Min familie har tradisjon for multer med fløte. Multer er verdens mest overvurderte bær. :skuffet: (Det er alltids litt småkaker og konfekt også, da. Det går nok bra i år også.)


#50

Kirsebær sa for siden:

Vi har ingen fast tradisjon, så vi får se hva vi ender på. Jeg vil ha det søtest mulig og med mest mulig sjokolade. :nam:
Hvis jeg fikk bestemme helt selv skulle vi hatt stratos dyppet i smeltet stratos. Med knust stratos strødd over. :nemlig:


#51

DM sa for siden:

Jeg kjenner at jeg må forsøke å lage multekrem til krumkakene en dag i julen, nå. Det går vel fint med multesyltetøy eller marmelade, tror dere ikke?


#52

DM sa for siden:

:fnise: Fantastisk! :hjerter:

#53

Filifjonka sa for siden:

Det blir veldig søtt. Frosne multer i små spann er bedre.


#54

polarjenta sa for siden:

Multekrem og krumkaker sikkert.


#55

DM sa for siden:

Oki, takk for tips. :)


#56

Syrin sa for siden:

Moltekrem og krumkaker - det har vi som regel på julafta. Eg likar det veldig godt!
Andre dessertar i jula blir riskrem med raud saus og petit pots (nydelig sjokoladegreier med krem på)


#57

konsulenten sa for siden:

Vi har ikke dessert, for det er ingen som orker. Men en stund etter at pakker er åpnet og roen senker seg igjen så har vi kaffe og da kommer riskremen frem. Samt litt kaker og annet juleknask. Jeg lager supergod riskrem om jeg skal si det selv, med både krem og creme fraiche i. Kirsebærsaus og sprø mandelflak på toppen.


#58

Filifjonka sa for siden:

Ja, det glemte jeg, bruker også creme fraiche i. Veldig godt med det litt syrlige.


#59

Tangerine sa for siden:

Har du oppskrift? :nam:



#61

Kirsebær sa for siden:

Vi har for så vidt ikke dessert vi heller, ikke sånn rett etter middagen. :niks:
Men jeg kaller alt dessert, uavhengig av om det inntas til kaffen eller etter mat.


#62

Hannamoren sa for siden:

Riskrem med mandel i og Kos jordbærsaus. Blir alltid spist mye. Helt til oen finner mandelen og alle blir plutselig veldig mett. :D


#63

Dixie Diner sa for siden:

Skulle akkurat til å skrive dette. Er det ingen av dere som har tradisjon med mandelen i riskremen?? Eller kanskje dere har det en annen dag enn julaften? Her MÅ vi ha riskrem nettopp pga. dette formålet, og alle er jo forsåvidt mette, men vi spiser alle en klatt med riskrem kun for mandel-leken. :knegg:
Det er hysterisk! Premien står innpakket på bordet og alle er like barnslige, later som om de finner mandelen, ingen vil si noe, og når mandelfinneren røper seg (eller blir røpt) er plutselig alle stappmette.


#64

polarjenta sa for siden:

Vi har i prinsippet julegrøt på lille julaften, men i praksis blir det alltid noen dager før pga barn som har pappajul annet hvert år.


#65

Myria sa for siden:

Tja, vi har på en måte tradisjon med mandel i grøten (i grøten som spises til julelunsj, ikke riskremen). Da vi var små var det den som fikk mandelen som delte ut gavene, og det var alltid stor stas (i allefall for barna). Marsipangris o.l. gave var det liksom ingen vits i, det manglet jo ikke på julesnop uansett.
Etter at vi begynte å feire jul i eget hus har vi ikke hatt noen mandel i grøten. Eller, vi hadde det i fjor. Broren min kjøpte en fin marsipangris og sa at i år måtte vi ha mandel i grøten. Som sagt så gjort, men julegrøten ble spist og ingen mandel funnet. Hvor den tok veien er det ingen som vet. Jeg tror ikke mandel i grøten blir noen tradisjon hos oss, det er i allefall ingen som ser ut til å brenne for det.


#66

Filifjonka sa for siden:

Ja, samme her. Vi pleier ofte å ha en pause imellom middag og dessert på julaften.


#67

Candy Darling sa for siden:

Vi har risgrøt med mandel på julaften formiddag. Så ribbe/pinnekjøtt, og i teorien riskrem til dessert. :kvalm:


#68

Kims sa for siden:

Vi, altså min familie, bruker å ha karamellpudding. Den tradisjonen kommer jeg til å fortsette når vi begynner å feire jul hjemme hos oss selv. I år skal vi feire hos søsteren min, så det blir karamellpudding i år også. Mannens familie bruker ikke å ha dessert. Det har hendt at de har hatt en iskake stående på lur, men den har ikke blitt satt fram, fordi "alle er så mette".


#69

Zulu sa for siden:

Vi har pleid å ha mandel i riskremen, men det er jo ikke noe i veien for å ha mandel i andre desserter.


#70

Hyacinth sa for siden:

i karamellpuddingen, mener du? :knegg:


#71

Zulu sa for siden:

Kanskje ikke akkurat der. :knegg: Men i kremen, kanskje? :hyper:


#72

Hyacinth sa for siden:

Prøv! :D


#73

konsulenten sa for siden:

Den oppskriften på Trines matblogg ser ganske riktig ut, ja. (Jeg bruker forresten mandelmelk når jeg koker grøten, men det er fordi jeg ikke tåler melk så godt).


#74

Syrinx sa for siden:

Vi har multekrem. Av en eller annen grunn, mest trolig pga unger som ikke vil spise multer, har vi riskrem også. I år blir det heggebærsaus til hørte jeg rykter om. Det er aller best.

Håper jeg får en djevel til jul, såpass jeg blir skremt til å springe en runde rundt fjorden. (Jaja, sånn sett så skal det vel være skremsel nok om jeg får en badevekt.)


#75

Katta sa for siden:

Vi har pære med krem. Alltid vært sånn. Anbefales ikke. Hermetisk pære er godt, men da med is og varm sjokoladesaus. Riskrem på julaften er litt i overkant synes jeg, ungene har jo ofte fått risgrøt til lunsj. Riskremen kommer 1. juledag. Egentlig orker vi ikke dessert på julaften.


#76

veobra sa for siden:

Vi har riskrem med bringebærsaus. Den sausen er vedlig frisk og god, men det er mektig.

Vi har mandel i grøten. Den pleier vi spise om kvelden lille julaften.


#77

Malama sa for siden:

Riskrem :(

Jeg er ikke superbegeistret for riskrem, og orker det slett ikke etter en slik middag egengtlig. Men det er tradisjon, ungene elsker det, mannen verdsetter det, mamma sier at det er mitt hus og mine valg, men jeg ser ikke for meg å servere dem noe annet.

Det blir riskrem.


#78

IzziCreo sa for siden:

Vokst opp med moltekrem, så det har vi tatt med oss videre. Mannen har alltid hatt riskrem, men jeg synes heller ikke det er noe höjdare...


#79

Ole Brumm sa for siden:

Mandelen har vi i julegrøten til lunsj, pinnekjøtt til middag og tradisjon tro riskrem til dessert, men den kommer ikke før utpå kvelden og da sammen med julekaker og frukt. Lurte litt på om jeg skulle lage en iskake istedet, for den kan jo lages god tid i forveien.


#80

Polyanna sa for siden:

Vi har også grøt på formiddagen.

Men krem til karamellpudding? Urk!

(Veldig lite glad i krem, jeg, da...)

Jeg ser at mange tar desserten til kakebordet og det blir så utrolig feil for meg. Svigers gjør det, og jeg klarte bare såvidt skjule skuffelsen første jula der oppe. :knegg: For meg er det kjemperart å gå fra bordet etter "fin middag" uten dessert. Og kakebord er kakebord, det er noe ANNET. :nemlig:


#81

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg er veldig glad i riskrem, men ingen andre i familien bryr seg. Så i år blir det Dronning Maud-pudding. Med mandel nedi et sted.

Tiltredes! Jeg glemmer aldri første jul med svigers, hvor de droppet desserten, "for nå er vi jo alle så mette allikevel". Pffft. Jeg spiser sånn passe med middag, og har MASSE plass til dessert! Det er jo det som er høydaren. Og kakebord er for kaker. Noe helt annet.


#82

Myria sa for siden:

Helt enig. Dessert hører til middagen og spises ved bordet.


#83

indie sa for siden:

Helt enig! Til en så høytidsstemt og fin middag må man ha dessert. Spiser heller lite dersom jeg er mett.

Vi pleier å ha riskrem med mandel, men det liker jeg dessverre ikke. Noen ganger har vi derfor hatt to desserter, andre ganger tar jeg en porsjon bare for syns skyld.


#84

Polyanna sa for siden:

Dessuten har man alltid plass til dessert. :nemlig:

"Det sklir innimjødlo (innimellom)" sa alltid mamma. Dessuten er vi jo biologisk utstyrt med dessertmage - når vi får litt søtt i munnen så utvides magesekken littegrann for å gi plass til en liten søtsak. (Det har jeg lest er bevist!!).


#85

Matilda sa for siden:

Vi pleier å ta riskremen når vi åpner pakker, men det er fordi vi har spist mer pinnekjøtt til dessert før vi går fra bordet. Vi pleier å være så mette at det ligger i alle fall et par-tre stykker strak ut på golvet, med tilhørende jamring. Ikke plass til noen søt dessert før litt seinere.


#86

Polyanna sa for siden:

Tull og tøys. Alle har plass til dessert. :nemlig:
www.forskning.no/artikler/2011/desember/307106


#87

GinaK sa for siden:

Jepps.
Det er derfor det er så greit med puddingdessert. Den bare sklir ned. Uansett. :)
Karamellpudding, Creme Brulèe, Panna Cotta. :nam:


#88

Polyanna sa for siden:

Jeg tar som dere ser, dette med dessert dødsens alvorlig. :nemlig:


#89

Filifjonka sa for siden:

Dessert er alvorlig! Jeg regner med dere har pinnekjøtt på julaften. Da ville jeg også tatt desserten rett etter. Men etter ribbemiddagen føles det ofte helt greit med et lite mellomrom. Avanserte greier dette. :knegg:


#90

Blondie sa for siden:

Vi har mandel i risgrøten på lillejulaften. Jeg har trasset gjennom den tradisjonen til tross for at mannen hater grøt så inderlig. Han får slippe de 364 andre dagene, lissåm. :knegg: (han må ikke spise altså, men det er den ene dagen jeg ikke tar hensyn til at han ikke liker det, vi andre fire elsker nemlig risgrøt og kunne hatt det en gang i uka).

Dessert rett etter ribbemiddagen er en umulighet. Vi må ligge minst en halv time på sofaen og akke og stønne over hvor mette vi er. (guri, for noen ekle i-landsvaner vi har. :grøss: )


#91

Røverdatter sa for siden:

Jeg er enig med deg, Polyanna. Dessert er dessert og den skal spises umiddelbart etter middag. Ved middagsbordet. Kakene skal serveres til kaffen og det kan godt være etter en pause. :nemlig:

Jeg er ikke så glad i ribbe at jeg blir proppmett så jeg sparer meg alltid (med glede) til riskremen etterpå. Liker den best hos mamma, for hun serverer den med rørte jordbær. :nam:


#92

Tangerine sa for siden:

Jeg vurderer en bittliten crême brulèe og appelsinsalat. Den sklir nok godt. :jupp:


#93

Filifjonka sa for siden:

Det høres ut som en dessert med god gli. :nam:


#94

Zulu sa for siden:

Nei, dessert ved bordet er en selvfølge hos oss. Kakene som serveres etterpå, derimot, gjøres det ikke særlig innhogg i.


#95

Nextlife sa for siden:

Jeg er helt enig med Polyanna, dessert ved middagsbordet.
Vi spiser en utrolig god, men mektig karamellpudding. Den er laget på fløte og eggeplommer, og blir derfor mer kompakt enn de tradisjonelle puddingene.
Den serveres med karamellsausen fra formen, cognackrem og tuiles, og lages natt til julaften over en skikkelig kosestund med min mor (om vi feirer i lag), eventuelle døtre som er hjemme, rødvin og julemusikk :hjerter:


#96

mina sa for siden:

Vi har alltid karamellpudding til dessert. Jeg er et skikkelig tradisjonsmenneske og har verdens beste karamellopppuddingoppskrift!

Jeg bruker hovedsaklig lettmelk og litt fløte eller H-melk, og den blir så lett og glatt og nydelig! Ikke tung og kremete.


#97

Malama sa for siden:

Karamellpudding skal jeg gå med på at "glir nedimellom", men riskem? Not at all, det er jo MAT det, mettende, og slett ikke egnet som dessert etter middag man har spist mer av enn man har godt av. Og pinnekjøtt er tusen ganger bedre enn riskrem, så ikke søren om jeg spiser mindre middag for å ha plass til den desserten.

Lite begeistret for tradisjonen

Vi spiser den som dessert da. til kakebordet har vi... kaker. Og rester av riskremen siden det alltid er for mye. Og frukt og snop. Og... siden vi egentlig av alt dette blir saltsugen: kalde middagsrester som vi spiser enda litt senere. Gjerne når ungene er i seng.

Mye god mat i jula, men riskremen er ikke min spesialitet, nei. Jeg skal nok lage det, men jeg gleder meg mye mer til å lage til middag og en FRISTENDE dessert når vi skal ha middagsgjester en gang i romjula. Og når jeg bare får litt juleerfaring og sånn, kommer jeg til å vurdere noe annet julaften også, mnen ungene kommer til å protestere... de elsker jo riskrem...


#98

Polyanna sa for siden:

Riskremen er ikke noe å skryte av syns jeg heller, men de rørte bærene til - DET er godt det! :nam:


#99

liefje sa for siden:

Jeg elsker pinnekjött, og naar jeg spiser det, har jeg aldri lyst paa eller plass til dessert etterpaa.


#100

Niobe sa for siden:

Jeg har faktisk aldri lyst på dessert etter middag, men det kan ha sammenheng med at jeg blir litt kvalm og svimmel av å spise pga. hjertesykdommen. Det begrenser seg hvor stort og hvor lenge et måltid kan vare.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.