Jeg har blitt påvirket av reklamen og har sett litt på nettsiden til Godt Levert.
Fikk lyst til å prøve, men funker det over tid?
Dere som får maten levert på døra, liker barna maten eller er det mye opp og ned som står på menyen?
Synes dere det blir dyrt i lengden? Vi har middag hver eneste dag, men har ikke regnet på hva det koster konkret.
Det høres iallefall deilig ut å få maten levert og slippe å tenke ut middag 3 dager i uka. :o Det er uansett jeg som lager middag og det ser gøy ut å prøve nye retter. :)
Tenkte å prøve Ekspressmenyen, 3 ganger i uka. Men spent på mengden mat siden eldstemann ofte har med kompis(er) hjem.
Jeg synes det funker bra. Vi har det i perioder. Jeg foretrekker Originalmenyen. Litt mer spennende mat, men også mer tidkrevende å lage. Lillevenn (10) liker en del av maten, men slett ikke alt. Det gjelder jo annen mat jeg lager også.
LøveMannen synes maten tar for lang tid å lage og at noen av oppskriftene er litt vanskelige. Det vi begge erfarer, er at tilberedningstiden ofte er lengre enn angitt, ihvertfall dersom man bare er en som lager maten.
Kvaliteten på råvarene er god og oppskriftene er stort sett varierte. Jeg anbefaler å prøve:)
Vi bruker toppmat, det er jo samme konseptet. Vi er kjempe fornøyd. Praktisk å få maten på døren, veldig gode råvarer, spennende meny. Vi får prøvd mye nytt vi aldri hadde prøvd, både produkter og kombinasjoner. Å vi har fisk to ganger i uken, noe vi til vanlig har en tendens til droppe litt for ofte.
Vi er stort sett fornøyd, og har prøvd både Ekspressmeny og Barnemeny. Jeg tror vi går tilbake til Ekspress, barnemenyen var ikke egentlig mer populær.
Den viktigste effekten er at vi spiser mer ren fisk, og litt mer variert. Vi har bare 3 dager annenhver uke, siden det er så mange dager vi uansett ikke spiser middag alle sammen med god tid.
Vi har tredagers Ekspressmeny og er som Candy stort sett fornøyd. De aller fleste rettene er gode. Vi spiser mer variert og mer "rene" produkter enn før. Spennende smaker som piffer opp i hverdagen. Storebror liker mye av det, noe av det liker han veldig godt. Han spiser mer rene kjøtt- og fiskeprodukter enn før. Lillesøster liker noe, men sånn er hun med alt.
Det hender jeg tilpasser litt, deler opp litt dersom det skal blandes veldig eller serverer litt ekstra rå grønnsaker ved siden av.
Det er litt dyrere enn ellers, men det sparer oss for mye handling, faktisk for en kveld i uka på Rema siden vi nå bare sper på litt innimellom i løpet av uka og spiser litt mer lettvine ting, gjerne fra fryseren, de andre dagene (har typisk alltid fiskekaker, laks og slikt der).
Litt avhengig av hvor mye dere spiser hos dere, men det kan nok være litt lite med 3 gutter.
Ja! Vi har brukt originalmeny og jeg synes de aller fleste oppskriftene er hode. Som Candy sier tror jeg ikke vi bruker noe mer penger totalt siden butikkbesøkene blir langt sjeldnere.
Vi har prøvd både ekspress og barnemeny. Likte begge deler men velger bare de menyene vil ser vi vil like. Er mange uker vi ikke kan velge på grunn av allergier eller at det nok ikke blir spist. Vi har et barn som er veldig kresent og en mann med allergier. Vi har brukt matfryd noen uker også. Jeg liker veldig godt de ukene vi får levert mat og skulle ønske vi gjorde det oftere. Men det blir veldig mye mat på oss ofte så vi må finne på andre retter og dele opp ingrediensene eller ha mye restemat.
Det jeg ikke likte så godt med ekspressmenyen var at det var så mye ferdigmat.
Vi bruker middagshjelpen og har gjort det siden 2009. Har hatt annenhver uke, nå har vi hver uke, men 3-dagerspose og fruktpose den ene og 5-dagers uken etter.
Signerer Candy ordrett. Bortsett fra at jeg bare har det annenhver uke siden jeg bare har barna hos meg annenhver uke. Synes det er fantastisk å ikke måtte planlegge middager og at barna får sunn og variert mat.
Bruker også Middagshjelpen av og til, veksler litt mellom de to.
Nå er det lenge siden jeg hadde Middagshjelpen, men de satset mye mer på økologisk mat enn GL. Oppskriftene var derimot litt dårligere, GT Originalmeny har veldig mange gode oppskrifter.
Vi har Godt Lrvert Ekspress 3- dager annenhver uke i utgangspunktet. Vi liker det så godt at vi ofte har det hver uke. Minstemann liker alt, de andre er litt mer vinglete, som med annen mat. Her går de ikke noe annet uansett. Vi merker faktisk at er er mer villig til å prøve nye ting når de kommer i esker på døra, så det er positivt.
Enig, vi har opplevd at storebror har prøvd mye nytt og også at lillesøster for eksempel plutselig spiser mye kylling, hun foretrekker ellers kun grønnsaker og pasta.
Jeg synes vel kanskje Godt levert er mer "populære", mer alminnelige middager som barna lettere har akseptert. Middagshjelpen er noen ganger så spesielt at selv jeg synes det blir litt too much (og jeg er ganske altetende). I tillegg har Godt levert ofte ferdig oppkuttede grønnsaker f.eks., og ekspressmenyen har jo som regel det og ferdige hamburgere, disse Stange-kylling-sausene osv.
Så mange svar. Tusen takk for gode tips. :)
Akkurat det med fiskemiddager høres flott ut. Jeg er dårlig på fisk. Det går mest i laks når vi har fisk. Og fiskepinner. Og fiskegrateng, som vi skal ha i dag.
Jeg er så drittlei av å handle, og å bestemme middag så da tror jeg at jeg prøver.
På svarene her så høres det ut som at det er lett å avbestille/stå over en uke. Ser at jeg kan se hva som står på menyen flere uker fremover så da virker det som at det er lett å avbestille en uke som det kan være litt "rar" meny da kanskje?
Hos oss er gutta flinke til å spise maten jeg lager. Det er mannen som er mest skeptisk til dette. Han kommer nok heller ikke til å lage disse rettene uansett.
Jeg bestiller, jeg. :D
Vi har vært veldig fornøyde. Prøvde først orginalmenyen - det var fantastisk mat, men selv om jeg er dreven på kjøkkenet, tok de kompliserte og tidkrevende menyene knekken på meg (prøvde bare et par uker da) - en av de første dagene sto jeg med fire kjeler, én stekepanne og noe i ovnen når mannen kom hjem - han fikk bare ordrer bjeffet til seg (Hakk koriander og fres løk - asasp!) og vi fikk middagen på bordet halvannen time etter at jeg hadde startet. :knegg:
Vi har vært godt fornøyd med middagshjelpen i mange år, men de roter fælt med fakturering og bestilling. Så fælt at vi falt ut av kundelista deres i sommer, ser det ut til.
Jeg savner at noen bestemmer for meg hva jeg skal spise til middag. Å finne på en fornuftig middag hver dag er kjedelig og strevsomt. (Middagsplanlegging er forsøkt, men fungerte visst ikke hos oss.)
Vel, nå forsøker vi oss på en ekspressmeny fra Godt Levert. Litt på grunn av pris, men også at det finnes en ekspressmeny. Råvarene hos Middagshjelpen har vært svært gode, så jeg er litt spent på om det er samme kvalitet på varene fra Godt Levert.
Vi fikk første levering denne uka. VI begynner med barnemeny vi. Så fantastisk å ta i mot bokser med mat på mandag. Vi har annenhver uke nå for å se hvordan dette funker for oss. Vi synes det virker til å være mye mat. Vi er to voksne og to ganske små barn. For oss så blir det minst middag til fire dager. Lett å avbestille, endre meny og slikt virker det som. Fabelaktig.
:knegg: Det er et kokkeuttrykk og betyr ca "alt på plass" i den betydning at alle forberedelser (hakking, skjæring, vasking av råvarer, oppvarmet ovn osv.) er ferdig og at alt man ikke skal bruke er ryddet unna før man begynner med varmebehandlingen av maten. For meg er det nøkkelen til effektiv matlaging. Lærte uttrykket av Tom Victor Gausdal av å lese kokeboken "Mat og Drikke" av ham og Alfsen for mange år siden.
Jeg har til og med klart og overbevise Rochermannen som er kongen av matlaging "sans en place" om at dette er en Lur Ting :humre:.
OK. Men der er jeg allerede. Jeg er vant til menyene fra Middagshjelpen. Jeg har blitt ganske så flink til å skjønne hva som må gjøres på forhånd og hva som kan vente.
Ja, det faller seg egentlig naturlig å gjøre det slik når man har laget en del mat.
Matlaging blir stress i det øyeblikket man står og hakker, og rører innimellom alt det andre og ikke går det noe raskere heller. Og, siden jeg bruker matlaging som terapi og dagens pause, utgår det iallefall :humre:.
Mannen min er nok mer som Rochermannen. Han lager fantastisk mat, men kjøkkenet ser helt bomba ut etterpå. Han innser det selv, heldigvis, og rydder etter seg.
Vi har barnemenyen fra godt levert. Hadde ekspress meny før og syns det var mer spennende retter der. Barna foretrekker barnemenyen så vi prøver det en stund. Har levering annenhver uke. Syns det er helt fantastisk å slippe å planlegge middager i leveringsuka.
Ja, eller det er en dobbel porsjon. Jeg har ofte pleid å invitere noen ekstra og ha dagens dobbel da. Eller man kan ha til lunsj eller middagen dagen etter.
Jeg synes express går veldig kjapt å lage, ikke stort lenger enn det begrensende trinnet (f.eks. pasta koker, poteter bakes e.l.) Jeg er ganske racer på kjøkkenet da.
Min erfaring fra forrige runde er at jeg bruker ca dobbelt så lang tid som det som er estimert. Estimatet stemmer ganske greit hvis man har kuttet og lagt opp alt på benken før man starter.
Jeg bruker 30-45 minutter på ekspressmeny, men med 45 minutter er det romslig med tid. Det er noen ting det tar lenger tid å koke og steke enn hva det står i oppskriften, feks har jeg aldri kokt poteter på 15 minutter.
Jeg er ikke spesielt effektiv altså. Hvis man gjør det max effektivt kan man vel greie å få det til som det står, men jeg sliter litt med å intuitivt se optimal rekkefølge på ting og tang.
Jeg pleier starte ca 1615 og er da ferdig til kl 1700. Noen ting går veldig raskt, det hender det er ferdige ferske supper og lapskaus og slikt, og da tar vi det en travel dag.
Tids/arbeidsmessig er det stor forskjell på original-og ekspressmenyen synes jeg. Det er mye mer kutting og skjæring på originalmenyen og det er det som tar tid.
Jeg har en ekstremlresen sønn. Han får i seg mat selv om vi har hatt middagshjelp. Han spiser ikke alle bestanddelene, men får ikke lenger hysterisk anfall om maten ligger i samme gryte, så da går det bra.
Jeg tenker at det sånn sett har vært ganske ok med nye smaker gjennom Godt levert for det gjør jo at de eksponeres jevnlig til ting som vi ikke ellers lager hele tiden. Storebror er fleksibel, men har aldri likt gulrot, men plutselig liker han nå gulrot og elsker råkost, noe vi sjelden hadde før.
Nettopp fordi han er så forskrekkelig kresen har vi satt ekstra stor pris på å få mat levert av andre. Han har blitt sur på middagshjelpen, men ikke på oss. :humre: Men han har vært sulten og har derfor tidvis forsøkt seg på nye ting. I større grad enn jeg tror han hadde gjort hvis det var jeg som hadde bestemt middagen. :vetikke:
Man kan krysse av at man ønsker fruktkurv inne på bestillingsløsningen. Siden jeg fikk 25 % på den første bestillingen så krysset jeg av, og så ser vi om den er ålreit den gangen den er rabattert.
Vi har hatt godt levert og synes det fungerer veldig bra.
Vi slipper å handle veldig mye unødvendig og veldig mye ekstra som vi sikkert hadde hatt lyst på på butikken.
Synes ikke det er så avskrekkende dyrt heller.
Vi sjonglerer mellom ekspress og original alt etter hva som ser best ut.
Velger vi original har vi som regel de rettene som tar lang tid i helgene da vi har bedre tid, men de smaker veldig gode da.
Fruktkurv har vi også prøvd, men synes ikke det ble d samme som å plukke selv, kom ofte råtten frukt eller epler med store hakk som råtner så vi slutta fort med den.
Da har jeg fått råvarene til ekspressmenyen og det ser veldig bra ut. :)
Gleder meg til å prøve torskemiddag i morgen.
og imponert over at oppskriftene kom på mail i forkant.
Lurer på å prøve den jeg også. Men synes ikke noen av menyene for uke 10 så så veldig spennende ut, til den prisen, så har tenkt å hoppe over neste uke. .. må tenke litt..
Det er ikke så mye halvfabrikata, men det er noe ferdiglaget. Potetmos, lapskaus, tomatsuppe etc. Det virker veldig bra, da, det er kort holdbarhet og smaker godt. Torungen, tror jeg brandet heter.
Pluss på tiden det tar å kutte alt som skal kuttes, så tror jeg tilberedningstiden på originalmenyen stort sett er riktig. Av og til er det også mulig å gjøre noe av jobben dagen i forveien, så går det raskere å få middagen klar dersom tiden er knapp.
Forrige ukes Originalmeny gikk iallefall veldig greit i følge min mann i pappaperm. Brukte den tiden som var angitt og maten var veldig smakfull og god! Vi har nå tredagers annenhver uke.
Vi har hatt to uker med barnemeny vi. Har fungert finfint for oss. Mye mat så det blir en del rester også. Tror rett og slett at vi ikke taper så mye i kroner og øre på dette når jeg tenker på hvor mye mindre jeg går i butikken. Spiser mer frukt og grønt også. Har det annenhver uke da.
Ble oppringt av Godt Levert i dag, siden vi har vært passive en stund. Så nå ble det plutselig barnemeny på oss også fra neste uke! Fikk rabatt på første levering, så får vi se. Menyene har endret seg siden vi sluttet, det er greit å ha så mange valgmuligheter synes jeg.
Oppringt jeg og. Det ble jeg i høst også, og fortalte på ny at jeg hadde gått fra mannen min og blitt alenemor. De blir helt satt ut da :knegg:
Jeg likte konseptet da.
Barnemeny er en ny ting ja, Roedemeny også. Synes begge de ser greie ut egentlig. Det er jo greit at man kan stoppe abonnementet uten så mye krøll selv da, kan bare velge hvilke uker man vil ha om man planlegger i god tid.
Vi skulle fått første levering i går, men det kom ikke noe :( Fikk bekreftelse på mail at første leveringsdato var 3. mars men ifølge kundeservice hor Godt levert sto vi ikke på lista.
Jeg spiser gjerne litt annerledes mat enn vi vanligvis gjør, det er derfor jeg prøver dette. Men gidder ikke når gutta ikke spiser. Derfor ser jeg heller menyene litt an. Det trenger ikke være altfor kreativt heller..
Vi skal ha atlanterhavsuer, hvit bønnesuppe, farfalle med biff og meksikanske kjøttboller denne uka. Har fått mat og oppskrifter og synes ikke det ser så avansert ut. Men klart, jeg kommer ikke hjem fra jobb 16.30, men mye før. Det hjelper jo.
Vi har hatt første uke med barnemeny. Den var grei den, rimelig enkel og barnevennlig nok for våre kresne barn. Barna simpelthen elsket den grove fiskeburgeren vi hadde på tirsdag, og ønsker den gjentatt flere ganger.
Neste ukes meny kom på mail i dag, og den ser også lovende ut!
Vi har også hatt første uke. Originalmeny. God mat! I dag presterte jeg å steke kjøttbollene for lenge, så de ble tørre. Det er utelukkende min egen feil, men det stod bare "stek til de er gjennomstekt", liksom. :mumle:
Etter nesten et halvt år med Middagshjelpen har vi nå endret til Godt Levert Roede meny. Så lang veldig fornøyd. Pluss for at man ikke får pasta etc i pakken så kan vi som trenger å lage maten glutenfritt velge selv.
Barna har likt alt så langt med unntak av noen grønnsaker. Denne uka er det steinbit, sursøt kylling og tacosuppe i 3-dagers menyen. Tror det skal gå greit.
Er dette økonomisk lønnsomt?
Ser de har egne menyer for Grete Roede, men slik jeg leser tilbudene fra Godt levert så er de vesentlig dyrere som om jeg kjøper den selv på butikken.
Det er nok ikke økonomisk lønnsomt, nei, det ville vært rart. Det er jo noen som skal tjene penger på å lage menyene, kjøre dem ut og levere gode råvarer.
Men jeg synes jeg handler såpass mye mindre de ukene jeg får levering, at det er nok ikke så galt likevel. Man får jo også ofte mer enn til akkurat det man skal ha av f.eks. chilisaus og denslags som man trenger til annet. I tillegg synes jeg ofte jeg får bedre varer enn jeg selv får tak i på nærbutikkene, i hvert fall.
Enig, man betaler jo for jobben som gjøres også. Men jeg synes prisen er ok, jeg, jeg sparer på å ikke handle så ofte og så spiser vi sunn og ordentlig middag hver dag.
Klart de skal tjene penger, så det kan jo ikke koste det samme som om man hadde kjøpt ingrediensene selv. :gruble: Men du mente kanskje om Godt Levert er en lønnsom bedrift?
Det er absolutt ikke forbudt å tjene penger her til lands og de utfører jo ikke tjenesten gratis. Men jeg må uansett innom en dagligvarebutikk ila. uken siden de selger mer enn bare middagsmat, melk, brød og pålegg kjøper vi flere ganger pr uke f.eks. Og da er det, for meg, ikke noe problem å hive med meg 2-3-4 middager i kurven. Og da er det økonomisk ulønnsomt for meg, tror jeg.
Da er du garantert ikke i målgruppen :knegg: , når du føler det slik.
Det er ikke økonomisk lønnsomt for oss heller. Derimot får vi tildels mange bedre varer enn på nærbutikken (blant annet bedre kjøtt og fisk), litt flere spennende oppskrifter uten å måtte tenke så mye, nye smaker; og ikke minst: Vi slipper bruke så mye tid på å planlegge mat og å handle inn.
Før brukte den ene av oss gjerne hele mandag kveld (fra klokken 21) på å handle, da etter at vi først måtte finne ut hva vi skulle ha. Nå kan handleturen drøyes lenger ut i uka, og det går mye raskere. Det er egentlig hovedverdien for oss. Med tre ordentlige middager, sper vi på med enklere ting fra fryseren og slikt de andre dagene.
Jepp. Vi har uansett suppe en dag i uken, og det har vi kjøpt inn til. Da er det bare å spe på med melk en gang i uken, gjerne torsdag når vi har helgehandling. Brød kjøper vi inn 3-4 og har oppskjært i fryseren, eller baker.
Jeg er egentlig ganske glad i å lage mat, men hater å planlegge hverdagsmiddag. Det er det kjedeligste jeg vet, og det er deilig når noen tenker for meg. Når det er sagt, begynner jeg å bli litt lei - det er litt variasjon over tema, dette også.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.