Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

I lys av en annen tråd: Hvor mye våkentid har dere sammen med barna deres pr døgn?

Hvor mye våkentid pr døgn med barna?

  • Mindre enn 1 time
    0 stemmer
  • 1-2 timer
    1 stemmer
  • 2-3 timer
    4 stemmer
  • 3-4 timer
    33 stemmer
  • 5 timer eller mer
    100 stemmer
  • 4-5 timer
    33 stemmer
#1

Line* sa for siden:

Jeg er veldig nysgjerrig på det.
Jeg kan dessverre ikke svare på det selv, da mine ikke er hjemmeboende lenger.
Men hos meg varierte det veldig, da jeg var alenemor med to, jobbet både mye og lite opp igjennom årene.

Poll kommer.


#2

Line* sa for siden:

Sånn! :svett:


#3

Skilpadda sa for siden:

Mener du på en typisk hverdag, eller i snitt?


#4

Line* sa for siden:

Jepp!


#5

Skilpadda sa for siden:

Det var ikke egentlig et ja/nei-spørsmål. ;)


#6

Line* sa for siden:

Herregud, jeg ble en smule stressa av at jeg tulla til den andre tråden.

Jeg mener en "sånn typisk hverdag". :flau:


#7

Ru sa for siden:

4-5 timer, ofte også mer enn 5 timer.
Jeg har en jobb som tillater at jeg prioriterer tid med sønnen min når jeg ikke er på reiser og møter og kurs, så da kommer han sent i barnehagen og går tidlig. :)


#8

Pelen sa for siden:

Og der kom svaret - hverdager.


#9

Inagh sa for siden:

Jeg har fem timer eller med våkentid med guttene mine i snitt på en hverdag. :jupp:


#10

Skilpadda sa for siden:

Jeg spurte fordi hvis man f.eks. jobber halv stilling, og er hjemme med barna resten av tiden, så har man kanskje 11 timer sammen annenhver dag, og 3 timer de andre dagene. Så skal man da svare 7 (som er snittet), eller 3 (som er en "typisk arbeidsdag/hverdag"), eller 11 (som er en egentlig like typisk hverdag)?


#11

apan sa for siden:

Jeg svarte 3-4 timer, men det er stort sett alltid minst 4 timer; 4-5 ville vært riktigere... (men savnet det alternativet i pollen..)


#12

Pelen sa for siden:

Her er det ca 4-5 timer, men det kan jeg ikke svare. Kanskje moderator kan legge det til?


#13

Bluen sa for siden:

Jeg er i permisjon, så det blir vel nesten litt juks - tror jeg velger å ikke svare.


#14

Line* sa for siden:

Ja, jeg ser at pollen er en smule mangelfull.
Det er også interresant når på døgnet denne våkentiden praktiseres og hva som gjøres. :)


#15

Pelen sa for siden:

Snittet en hverdag må vel være det mest riktige svaret, syns jeg.

#16

Line* sa for siden:

Hvorfor det? Det er da høyst relevant?


#17

Skilpadda sa for siden:

Jeg anslår ellers at jeg har rundt 3 timer sammen med sønnen min på en typisk hverdag. (Jeg jobber 100%.) Hvis jeg hadde vært flinkere til å stå opp tidlig om morgenen, så jeg kom meg tidligere på jobb og dermed kunne gå hjem tidligere, kunne det vært mer. Det er et konstant "burde vært bedre"-område for meg.


#18

Line* sa for siden:

:nemlig:


#19

Skilpadda sa for siden:

Jeg også, jeg bare lurte på hva Line* hadde tenkt seg. :)


#20

Line* sa for siden:

Det lurte Line på et øyeblikk også. :flau:


#21

Bluen sa for siden:

OK, da svarer jeg. Jeg opplever ikke permisjonstiden som hverdag, egentlig - trodde det var det du var ute etter. Liv sover vel rundt 13-14 timer i døgnet, så da blir det 10 våkne timer sammen med mor stort sett hver dag.


#22

apan sa for siden:

Eh ja. Fra 0 til halvannen time om morgenen, avhengig av når S velger å våkne (vi står opp halv seks, jeg drar ofte ikke før syv, så hvis S våkner halv seks blir det mye tid med ham da også - som oftest våkner han rundt halv syv, så jeg får en halvtimes tid, av og til drar jeg tidligere og ser ham ikke i det hele tatt om morgenen).
Så henter jeg ham i bhg mellom 15 og 1530 og vi er da sammen rundt 4+ timer, til han legger seg mellom 19 og 20. Tilsammen et sted opp mot 5 timer.

Om morgenen er det litt kosing, tulling, påkledning og frokost hvis det passer seg sånn. Om ettermiddagen handler vi av og til, leker ute, lager middag, spiser middag, ser barne-tv, tar kveldsstell, leser og synger.


#23

Observatøren sa for siden:

En vanlig hverdag:
Han våkner 7.30. Leverer i bhg ca 9.30.
Henter ca 15. Han legger seg ca 20.30.

Ca 7,5 timer.

I helgene:
Står opp 7.30 - legger seg ca 20.30.

Ca 13 timer.


#24

Heiko sa for siden:

Jeg har flexitid, og velger derfor å starte på jobb klokken 7 slik at jeg er ferdig 14.30 og dermed kan hente jentene i barnehagen klokken 15. Slik får jeg ca 5 timer sammen med dem hver ettermiddag.

Juste leverer dem stort sett hver dag, da tar de det litt rolig på morgenen og de er vel i barnehagen ved 8.30 tiden.


#25

Linda sa for siden:

mer enn 5 timer


#26

Tinka sa for siden:

Nå har junior begynt på ferie så da er vi sammen hver dag men når han gikk på skolen så var det 2 timer om morgenen og mellom 4-7 timer på ettermiddagen og frem til kvelden avhengig av om han var ute med kamerater eller ikke.


#27

Java sa for siden:

Jeg synes det er vanskelig å svare, jeg. Jeg kan godt regne sammen hvor mange timer jeg ikke er på jobb samtidig som barna er våkne, for det er jo egentlig det du spør etter. Derimot er det jo slett ikke sikkert jeg er sammen med barna mine hele den tiden. Ofte er de med venner hjem, eller de har venner på besøk. Spesielt gjelder dette den eldste. Dette er noe de ønsker, så jeg ville følt meg som dårlig mor om jeg nektet dem det. Sosialisering...

Eks. I går fikk de besøk kl 17 og de lekte sammen til 19. De var hjemme hos oss, men jeg så jentene min veldig lite. Var jeg sammen med dem da? Jeg var jo tilgjengelig og skar opp vannmelon som alle ble glad for, men jeg lekte ikke sammen med dem.

Jeg sier ikke dette for å være vanskelig, men en poll som dette sier jo absolutt ingenting om hvor mye tid man faktisk tilbringer med barnet.


#28

Selma sa for siden:

Til hverdags er vi oppe kl 06.30 - halv åtte går storesøster til skolen og jeg kjører til barnehagen med minstemor. Dvs en time sammen med storesøster og en drøy time med minstemor. Vi er hjemme igjen senest kl 16 (mannen og ungene gjerne litt tidligere) og ungene er i seng rundt halv ni. Til sammen skulle det bli drøye 5 timer pr dag.

Nå må det jo tilføyes at ungene ikke er sammen med oss foreldrene hele tiden mellom skole/barnehage og leggetid - enten leker de med venner, er med på aktiviteter eller vi voksne trener/handler o.l


#29

Skilpadda sa for siden:

Jeg synes det er relevant, selv om mye av tiden ikke brukes til å "være sammen". Å være tilstede, være i samme hus/leilighet/hage, se hva de andre driver med (selv om man selv driver med noe annet), å kunne snakke til hverandre når som helst og få svar, vite at de er der dersom det er noe man vil - alt dette er viktig for samhørigheten og forholdet mellom familiemedlemmer, både voksne og barn.


#30

Røverdatter sa for siden:

Vi er sammen 45 minutter på morgenen. Den tiden går til pusling sammen på badet, pakking av sekker og levering i barnehage. Jeg tar meg alltid god tid med leveringen og prøver å holde tempoet nede hjemme så godt jeg kan. Frokosten spises i barnehagen for at det ikke skal bli stressete. Jeg er på jobb rundt halv åtte. Da kan jeg slutte halv fire og henter ti over halv i barnehagen.

Vesla legger seg ganske tidlig siden hun trenger mye søvn. Klokken syv bør hun være i seng. En typisk hverdag er vi altså sammen i overkant av fire timer før leggetid. Da lager vi middag, ser barne-tv og steller. Vesla liker å pusle litt for seg selv på ettermiddagene, så hun driver med sitt hvis hun ikke hjelper meg med middagen. Nå på sommeren er hun ofte ute og leker helt til leggetid. På vinteren er vi inne og gjør inneting. Jeg liker at vi ikke har så mange faste aktiviteter denne tiden, men heller tar ting som de kommer og gjør det som faller oss inn. Vi sitter som regel veldig lenge ved middagsbordet og prater sammen.

Verken jeg eller mannen er typen som setter seg ned og leker med Vesla i hver ledige stund. Hvis hun er interessert blir hun inkludert i det vi holder på med og hjelper til med husarbeid, hagearbeid etc. Hun har tydelig ikke noe aktiviseringsbehov på ettermiddagen, så da får hun styre aktivitetsnivået sitt selv.


#31

apan sa for siden:

Jeg tenker også på tiden man er "tilstede" / tilgjengelig. Det ville vel være rimelig krampeaktig hvis man skulle leke/være sammen med barna panisk i all våkentid sammen; poenget må vel mer være hvor mye tid man potensielt kan tilbringe sammen på den ene eller andre måten.


#32

Che sa for siden:

NÅ svarer jeg for hverdagene - og da er det ganske akkurat 4,5 timer. en halvtime om morran og 4 timer på ettermiddagen. Altfor lite, men vi tar det igjen ihelgene.


#33

Pelen sa for siden:

Line* er det OK om Skilpadda legger til 4-5 timer i pollen???


#34

Java sa for siden:

Jeg kan være enig i det når barna er hjemme med venner. Derimot hender det ofte at de er med venner hjem, eller leker i nabolaget. Teller den tiden? Og hvor tilgjengelig er man om man fra man kommer hjem sitter ved PCen og sier "vent litt" i forhold til mammaen som aktivt er med og sparker ball eller lærer barna å slå hjul. Nå kverulerer jeg, men jeg liker ikke at man skal kunne slå seg på brystet med X antall timer og si seg fornøyd med det. Det har faktisk litt å si hva tiden fylles med også.


#35

Skilpadda sa for siden:

Kanne: hvis man bruker "antall timer" som et argument for hvem som er best foreldre, er jeg enig med deg. Men hvis man bare er nysgjerrig på hvor mye foreldre og barn typisk ser til hverandre, så er spørreundersøkelsen helt grei. Man må bare være klar over nøyaktig hva det er man har fått vite og ikke overtolke resultatene.


#36

Line* sa for siden:

Selvfølgelig!!! :nemlig:


#37

Line* sa for siden:

:nemlig:


#38

tiddelibom sa for siden:

Jeg leverer alltid barna i barnehagen, så da har jeg som regel 1 1/2 times tid med dem på morgenen. På ettermiddagen er vi sammen 3-3,5 timer før sengetid. Som regel.


#39

Java sa for siden:

Siden tråden er starten "i lys av en annen tråd" overtolket jeg nok meningen med denne tråden. :humre:

På en vanlig hverdag vekker vi barna ca kl 7, så leverer jeg dem ca 8, treffer dem igjen ca 16 og de legger seg ca 20. Dvs at vi tilbringer ca 5 timer sammen i løpet av døgnet. Timen om morgnen går med på godsnakking og lirking for å få dem ut av sengen og på med klærne.


#40

Skilpadda sa for siden:

Det er nok meget viktig for styrkingen av forholdet mellom barn og foreldre. :nemlig: (Eventuelt er et sterkt forhold mellom barn og foreldre meget viktig for at man ikke skal komme til å kaste hverandre ut av vinduet i løpet av timen. :humre: )


#41

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg er sammen med minstemann på 2 år 12 timer i døgnet. (han sover i 1-2 av disse)
De store barna på 7 og 9 har "full tilgang" til meg ca 8 timer hver dag. (trukket fra skoletid)
Nå er det jo sommerferie :D så da blir det ca 14 timer.

Hadde mine to eldste fulltid i barnehage fra de var 3 og 4 til de ble 5. Som jeg angrer. :sukk:
Nå har vi derimot fått orden i prioriteringene. Aldri fulltid i barnehage på minsten. :)
Aldri SFO på de store. :)


#42

bina sa for siden:

Jeg svarte 4-5 timer. Jevnt over har vi 45 min - 1 time på morgenen, og rundt regnet 4 timer på ettermiddagen.

Jeg syns ikke det er relevant å spesifisere om tiden brukes til aktiv lek med barnet, måltider eller at mor sitter foran PC-en. Dette fordi det vil variere hvilke aktiviteter man gjør, og det viktigste er ikke hva man gjør, men at man er sammen.


#43

Zip sa for siden:

Vesla jeg er med hele dagen, hun sover to-tre timer.
De to andre er i barnehage 3 dager, blir levert 0930-1000 og hentet 1500-1600. Så det blir 5 timer eller mer :)
Jeg er hjemmeværende et år ekstra for å prioritere tid med ungene. Storebror begynner på skolen og slipper SFO (svært få har sfo her så da går han hjem sammen med "alle" andre). Og mellomsøster 3 dager i barnehage. Vesla hjemme til hun er 2 år.


#44

Veronal sa for siden:

5 timer eller mer. Sånn ca. 2,5 timer på morgenen og 2,5 timer eller mer på ettermiddagen.


#45

Pastill sa for siden:

6 timer ca.


#46

Michayla sa for siden:

Jobber jeg, så ser jeg ikke minsten i det hele tatt den dagen.
Men da ser jeg eldste som kommer hjem fra skolen og er med han da i 2-3 timer før jeg går på jobb.
Mellomste har fri 2 dager i uken, så da er vi sammen hele dagen frem til 15.00 før jeg går på jobb, de andre dagene ser jeg han ikke i det hele tatt.

Jeg jobber når jeg vil, så jeg kan styre det selv og det er jeg glad for.


#47

Nessie sa for siden:

Tja.. ligger vel på en 4-5 timer daglig.
Har henne en times tid på morgenen, pluss fra ca 16-20 på ettermiddagen.


#48

Candy Darling sa for siden:

Litt over 5 timer. Over en time på morgenen, og fra halv fire-kvart på fire til åtte-ish på kvelden.

Men nå er jo Sneipen stadig mer på besøk hos nabobarna, da. :)

Og ja, Knøtteliten er jeg sammen med hver våkne time i døgnet. Sovende også, for den del. :)


#49

Filifjonka sa for siden:

De dagene jeg jobber (fire dager i uka) er jeg vanligvis sammen med femåringen 1,5-2 timer om morgenen, og 3,5-4 timer før han legger seg. Altså 5-6 timer. Noen ganger trener jeg om morgenen og da er han sammen med bare pappaen sion før barnehagen. Hver onsdag har jeg fri fra jobb og da er vi sammen hele dagen, det samme gjelder helgene.


#50

Teofelia sa for siden:

Når jeg ikke er i permisjon har jeg vanligvis 5,5–6 timer med Frøkna på hverdagene: 0,5–1 time om morgenen og 4,5–5 timer om ettermiddagen.

Det er slett ikke all den tiden vi tilbringer sammen, for hun er ofte ute og leker i hagen eller inne hos naboen, men i den tiden er vi i alle fall våkne samtidig og jeg er tilgjengelig for henne.


#51

Stompa sa for siden:

Over fem timer vanligvis. Men tida på morran kan vel neppe kalles kvalitetstid, dessverre. Har en som er ganske morragretten og som jeg må jobbe mye med for å få med meg ut av huset. Det blir nok ofte masing, dessverre. :( Ettermiddagene koser vi oss - men ungene blir større og større, og utfartstrangen vokser i takt med dem. De vil aller helst på besøk til kompiser hver dag. Det får de ikke lov til, men det blir minst en, kanskje to ganger i uka i tillegg til evt. i helgene.


#52

Mandarin sa for siden:

4-5 timer pr dag - og hele helgene.


#53

Eria sa for siden:

Mer enn 5-6 timer med Torden og Bris. 10 timer med Lyn.


#54

Gaia sa for siden:

Minst en time om morgenen litt avhengig av når jeg kommer meg opp. Snupp og mannen står alltid opp minst en halv time før meg. Hvis jeg henter er vi sammen fra ca. 1530 til leggetid (mellom 19 og 1930 en gang). Hvis jeg leverer så er vi sammen 45 minutter lenger om morgenen og en time mindre om ettermiddagen. I snitt altså 4-5 timer per dag. Jeg har derfor ikke svart på pollen siden dette alternativet mangler.

Rettelse - kan ikke lese. Har nå stemt.


#55

nolo sa for siden:

Rundt en time om morgenen de tre dagene jeg har hente og bringedag. Og så 4-6 timer på kvelden alt etter den enkeltes leggetid, så det blir minst tid på minsten, selv om han gjerne får mest aktiv oppmerksomhet i den tiden vi er våkne sammen.

(Teller våkeøkter om natten med grynting fra mor og lystig pludring eller utagerende oppstandelsestendenser fra småtten som våkentid sammen?)


#56

Nenne sa for siden:

Jeg vil si seks til sju timer om dagen. En times tid på morgenen og så fem-seks timer på ettermiddag og kveldstid. Ikke alle ungene hele tiden, jeg henter guttene først, men de legger seg også først.


#57

Kaprifol sa for siden:

Nå som jeg er i permisjon leverer jeg snuppa i barnehagen. Vi bruker som regel 1,5 time på å stå opp, kle på oss og spise frokost. Ganske treige. På ettermiddagen kommer hun hjem kl. 16 og legger seg ca 20, ergo 4 timer her. Totalt 5,5 timer på hverdag. Stemte mer enn 5 timer.

Når jeg ikke er i permisjon blir det en helt annen sak, før minstemann ble født var det gjerne bare 3 timer våkentid per dag, hun la seg tidligere og vi byttet på å levere og hente i barnehagen. Med begge i full jobb og litt reisevei blir det ganske lite igjen av hverdagen når barna er små og legger seg tidlig...


#58

Anuk sa for siden:

Fra jeg står opp til jeg går på jobb - i underkant av en time. Fra jeg kommer hjem til hun legger seg - 3 timer +. (Krysset av for 3-4 for jeg så ikke 4-5, men jeg tror nok det er nærmere 4-5 enn 3-4.)


#59

Beckett sa for siden:

Jeg leverer og henter 2-åringen i barnehagen nå som jeg er hjemme i permisjon. Da har vi om lag 2,5 timer sammen om morgenen. Fra jeg henter han i bhg og frem til han legger seg har vi 4-4,5 timer. Altså om lag 7 timer totalt på en vanlig hverdag. I helgene blir det fra 06:00-19:00, minus en times blund.
Minstemann på 5 måneder er jeg sammen med i alle døgnets våkne timer, minus blunder på dagtid (totalt ca 3 timer) og nattesoving (10-12 timer), så totalen blir vel om lag 10 timer i snitt.

Da jeg begynner å jobbe igjen er jeg så heldig å få se dem forholdsvis mye. Som førskolelærer med plass til begge to i samme bhg som jeg skal jobbe, blir det tid sammen både til og fra jobb, og i tillegg vil jeg jo se dem i løpet av dagen også.


#60

Benzo sa for siden:

Storesøster er jeg sammen med ca 3 timer om morgenen før hun blir levert i barnehagen og ca 4 timer på ettermiddagen, altså 7 timer om dagen. Det er nå som jeg er i permisjon. Lillebror er jeg sammen med hele dagen, men han sover et par timer.


#61

007 sa for siden:

Jeg er sammen med barna ca 1 time om morgenen og 4-5 timer om ettermiddagen. Dette er vel snittet.
Vi har fri hver onsdag og er da sammen med dem hele dagen (så sant de ikke er hos venner). Jeg jobber aftenvakt 1 dag pr. uke, denne dagen ser jeg dem kun om morgenen før de går på skolen/i barnehagen.


#62

Michayla sa for siden:

Nå tok ikke jeg bort den tiden de bruker hos vennene sine, dette gjelder spesielt 6 og 8 åringen.
Mamma er jo kjedelig i forhold til kamerater.


#63

Mandino sa for siden:

Eldstemor er i barnehage og vi har 4-5 timer våkentid sammen på en gjennomsnittlig hverdag.


#64

Myggstukket sa for siden:

Vi har over 5 timer våkentid med barna per dag.


#65

Honda sa for siden:

Svarte 5 timer eller mere.
Han står opp i 7-8 tiden alt etter som. Og leveres i bhg kl 10.
Hentes kl 14 eller mellom 14 og 15 om det er pappaen som henter.
[bhg dagene er 10-14 pga turer og sånt]
Han vil ikke være hjemme ilag med mamma og søster nå om sommeren for de drar så mange rare plasser på tur og lille søster er bare teit hehe

Hun er jo ilag med meg hele dagen hehe eller jeg ilag med henneler

Når jeg begynner på skolen igjen så har jeg praksis 3 dager i uken fra 9 til 14... Så blir jo nesten det samme da


#66

Adrienne sa for siden:

Mellom 4,5 og 6 timer på en vanlig hverdag. Ungene våre våkner tidlig, sover de til klokka seks har de sovet lenge. Derfor får vi alt i fra 1,5 til 2,5 time sammen med dem før barnehagen. På ettermiddagen blir de hentet ca. 1530 og legger seg 19, så da blir det 3,5 time da. Av og til hentes de før, det kommer an på hvor mye vi har å gjøre på jobb.

Må legge til at begge foreldrene er i 100% jobb, av og til mer enn det også.


#67

Blåbær sa for siden:

4-5 timer om dagen når jeg er i full jobb.
Nå som jeg er sykemeldt blir det litt mer, spes som morningen.


#68

Hønni sa for siden:

Enig. Men når jeg igjen jobber fullt blir det 4-5 timer.


#69

Majsa sa for siden:

Med Hannah som bare er 6 uker gammel blir det all hennes våkentid, som er ca 4-6 timer i døgnet.
Nå som vi har baby i hus blir det dessverre litt mindre tid med Aurora, ca. 3-4 timer på en vanlig hverdag, kommer litt an på hvor tidlig hun våkner. Våkner hun veldig tidlig, blir det gjerne 4-6 timer med henne også. Når vi kommer litt mer inn i rutiner og sånn med lillesøster, begynner jeg kanskje å hente henne litt tidligere i barnehagen igjen.



#71

Polyanna sa for siden:

Vel 5 timer, tror jeg. 1,5-2 timer på morgenen og i hvert fall 3-4 timer på ettermiddagen. Mer nå som jeg er i permisjon.

Men det er jo ikke bare meg. Noe av den tiden er med en av oss og noe med oss begge.

Og så har vi jo helgene, vinterferie, høstferie, full påske- og juleferie og 5-6 ukers sommerferie. Så det blir mye tid med oss og/eller andre slektninger.:)


#72

Koma sa for siden:

Jeg svarte 3-4 timer, men det ligger nærmere fire enn tre.
Hvis jeg leverer i barnehagen har vi ofte 1-1,5 time om morgenen samt noen timer på kveldstid. Hvis jeg henter gjøres dette ved 4-tiden, og snuppa legger seg ca. åtte.


#73

Libra sa for siden:

Jeg tilbringer ca 1-2 timer sammen med sønnen min på 9 år. Men, jeg er tilgjenglig her hjemme for han mye mer enn det. Han er stort sett ute å leker og det er sjelden han har ro til mer enn tilbringe måltidene sammen med oss. Tiden sammen blir vel litt mer nå som sommerferien har begynt å han ikke trenger å legge seg så tidlig.

En vanlig hverdag tilbringer vi ca 30 minutter sammen. Trekker vekk tiden vi bruker på badet hver for oss og tiden jeg bruker på morgenturen.

Ellers er jeg hjemme 14.45 og er tilgjengelig for han, men han er ute å farter og jeg ser han stort sett ikke mer enn ca 15-30 minutter i forbindelse med middag. Så har vi stort sett en halv til en time sammen før han legger seg.


#74

kie sa for siden:

5 timer eller mer.

Men jeg må innrømme at nå som jeg er så mye hjemme, så må jeg passe meg litt for at det ikke blir en sovepute. Jeg liker ikke de dagene når jeg helt på tampen innser at jeg ikke har vært så veldig mentalt tilstedeværende. Det tror jeg er en felle man lett kan gå i når man er mye sammen med barn som er over de første barneårene.

For all del. Jeg er langtifra en versting sånn sett og det at jeg sier det vitner vel om at jeg er bevisst også.

Men jeg personlig synes at det er lettere å være skikkelig tilstede når det er mer struktur over det og når man ikke har et hav av tid. Derfor synes jeg at det å være hjemme krever at jeg er mer obs på slike ting nå.

Det hjelper jo ikke å ha mange, mange timer dersom man har hodet et helt annet sted.

Jeg innbiller meg at det kan være sånn for en del andre hjemmeværende også. At man kan gå i den fella at man ikke er tilstede selv om man rent fysisk er det. Med mindre man er villig til å evaluere seg selv litt innimellom og være bevisst. Og at det ikke blir for skummelt å innrømme for seg selv på tampen av dagen at "i dag kunne jeg vært flinkere til å se ungen min".

Andre har det kanskje omvendt. At de kommer hjem om ettermiddagen og alt går på autopilot mens de egentlig fortsatt er på jobb i hodet sitt.

Jeg liker ikke helt at man fremstiller det som om det må være enten eller, forresten. Kvalitet eller kvantitet. Barn trenger begge deler. Er en av bitene mangelfull, så kan ikke den andre kompensere for det i særlig grad.

På foreldreveiledningskurs for oss som har barn med ADHD lærte vi forresten om noe som heter "spesialtid". Altså tid som er 100% om barnet, positive tilbakemeldinger og barnet som leder an. Det skulle være på maks 15 minutter. Rett og slett fordi det er det som er realistisk. (Annen tid kommer selvsagt i tillegg.) Men i 15 minutter skulle man ha denne spesielle tiden. Det er utrolig hvor positivt det virker. Og vi er foreldre som i utgangspunktet fikk høre at vi var gode på positiv oppmerksomhet og å gjøre ting med barna.

Så jeg synes i grunnen at tid, målt i timer, ikke alltid gir et fullgodt bilde på om barn og foreldre får den samhandlingen de trenger. Har vi hele dager der vi bare virrer rundt og ikke helt ser hverandre så har de dagene manglet noe. Selv om vi var hjemme på samme tid hele dagen.

Man må møte hverandre i løpet av de timene også.


#75

Martis sa for siden:

Jeg svarte 4 til 5 timer, men noen er det også over 5 timer. Jeg står opp tidlig og drar mange ganger på jobb før Junior står opp, så litt avhengig av om han våkner 6 eller 7 så får vi litt tid på morgen. Mannen leverer mellom 8 og 9 og jeg henter rundt 4. Så får vi litt over 4 timer på ettermiddagen. I tillegg har jeg flexitid, så innimellom drar jeg fra jobb kl 14 og får da en lengre ettermiddag.

Jeg merker det godt at reisetiden min til og fra jobb er gått fra 30 min til 70 min, før hentet jeg bestandig rundt tre -halv fire, nå blir det nærmere 4.


#76

turi sa for siden:

Er blitt 40% ufør, og de dagene er minsten hjemme, de 3 dagene jeg jobber ser jeg han 1-1.5timer om morgenen og fra ca 4 timer om ettermiddagen.(er på jobb 7,5timer, har ikke spisepause).

Mannen henter annenhver uke tidlig,så da er minsten borte fra ca 8 til halv 3, annenhver uke henter jeg, for mannen jobber ettermiddag og da er han borte fra 8-4.


#77

lil'c sa for siden:

Normalen er mer enn 5 i hvertfall.
Vanlige hverdager her er stort sett hele dagen, fra vi står opp mellom 7 og 9 en gang og til hun legger seg i 19-20 tida.
Og gjerne noe våkentid på natten også.
Når hun har gode perioder og er i barnehagen er det et par timer på morgenen, og 4-5 på ettermiddagen vel.
Men det er mer sjeldent.


#78

Sjøstjerne sa for siden:

5 timer eller mer. Ofte endel mer, både nå når jeg er sykemeldt, og når jeg jobber!


#79

Tove sa for siden:

Over 5 timer


#80

KristinS sa for siden:

5 timer eller mer.

Men jeg ser at junior blir eldre og behovene hans for kontakt med andre enn pappa`n og meg er høyst tilstede.


#81

Angelique sa for siden:

Sånn helt gjennomsnittelige hverdager har vi mer enn 5 timer sammen

Står opp rundt 06.30
Leverer i barnehagen rundt 08.00

Så blir han hentet igjen tidlig slik at han er hjemm til jeg er ferdig på jobb kl.16.00

I seng rundt 19.30-20.00

Storebror er hjemme fra skolen rundt 14.00 og legger seg senere, så der er det ennå mer tid sammen


#82

Millen sa for siden:

Jeg er hjemmeværende så svaret gir seg selv, mer enn 5 timer.


#83

Candy Darling sa for siden:

Veldig bra sagt, kie, det setter ord på det jeg tenker også. Og akkurat i det jeg leste det, klappet jeg igjen PC'n og ga storebror min fulle og hele oppmerksomhet. Vi hadde det kjempemorsomt. Takk for sparket. :klem:


#84

Turte sa for siden:

Over 5 timer.
(Minus torsdager, da er det noe mindre.)


#85

Billa sa for siden:

Lillebror er sammen med en av oss hele sin våkne tid, 11 timer i døgnet.

Storesøster leveres i barnehagen alt fra 8-10, og hentes alt fra 15-16. Typisk har vi nok potensiale for tid sammen i minst 5 timer, men hun er sjelden hjemme med meg (eller pappa) etter barnehagen. Barna i gata er nok mer morsomme, men jeg er selvsagt tilgjengelig hvis det skulle være noe.

Storesøster og jeg (og en venninne av Storesøster + mor) har forøvrig akkurat kommet hjem etter en "jentetur" til dyreparken i Kr.Sand. Overnatting på Noahs Ark, og en hel dag i parken uten Lillebror til å "stjele" mammas oppmerksomhet. Anbefales!


#86

Hyacinth sa for siden:

Har ikke lest svarene.

Jeg vil anslå ca 5 timer, men i snitt tror jeg en del mer. Ungene blir hentet kl 15, og de legger seg rundt 19.30-20. I tillegg kommer en halvtime om morgenen. Helgene tilbringes sammen, og vi har mange og lange ferier (er lærere begge to), så det blir en del tid sammen totalt, synes jeg.


#87

kie sa for siden:

Så flott! :klemme:


#88

Mira sa for siden:

Lillesøster er hjemme sammen med meg hele dagen.
Storesøster er noen timer i barnehage, men har somregel fri to dager i uka.
De dagene hun er der er jeg sammen med henne ca 7-8 timer.

Til høsten blir det noe annet.
Da begynner jeg på skole og jentene må være i full barnehage hele uka! Gruer meg!


#89

GinaK sa for siden:

Svarte 4-5timer men det er egentlig over 5timer jeg tok kun utgangspunkt i ettermiddagen i farten... :o .. for vi er da sammen minst en time på morgenene også.


#90

Lucifer sa for siden:

Her står mor opp kl. 5.40 og barna kl. 6.30. Så er de i barnehagen kl. 6.45. Min dårlige samvittighet for barna er SÅÅÅÅÅ trøtte.
På ettermiddagen blir de hentet rundt kl. 17 og legger seg mellom 19 og 20. Da blir det ca. 2 - 3 timer pluss et kvarter. Alt for lite så jeg prøver å få meg en jobb der jeg slipper å pendle en time hver dag.
Samboern har omtrent samme arbeidstid og vei, så veldig lite å gjøre med foreløbig.


#91

Hyacinth sa for siden:

Hvis undersøkelsen er representativ for samfunnet generelt, synes jeg det er rart at en så stor prosentandel har mer enn 5 timer sammen med barnet i hverdagen. Flertallet av befolkningen jobber da fremdeles fullt? Eller?

Selv har jeg rundt 5 timer på en vanlig hverdag, men jeg jobber redusert.


#92

Hyacinth sa for siden:

Jeg har ikke tatt høyde for at noen barn våkner 5 og legger seg 22, noterer jeg meg...


#93

Observatøren sa for siden:

Men denne pollen tar ikke høyde for den andre forelderen. Dersom man bytter på, er det mulig å levere sent/hente tidlig.


#94

Tjorven sa for siden:

Akkurat nå er jeg sykemeldt og får MYE tid sammen med snuppa.

På vanlige hverdager så er jeg sammen med henne fra jeg henter henne i barnehagen ca kl 16 og til hun legger seg 20-20.30.

I tillegg har hun voksentid sammen med pappen sin om morgenen, men det varierer hvor mye det er. Minimum en time ...... de er begge skikkelig b-mennesker.


#95

apan sa for siden:

Jeg jobber 90%, men har en reisevei som er såpass lang at hadde jobben vært nærmere hadde jeg ikke hatt noen problemer med 100% og så se ham like mye. Det blir forresten tilfellet fra høsten.
I vårt tilfelle står vi opp halv seks hver dag nettopp for at en skal komme seg tidlig på jobb og så kunne hente tidlig.


#96

Polyanna sa for siden:

Jeg svarte som "oss" ikke "meg". Altså hvor mye tid barnet har med en av oss eller begge to.


#97

Skilpadda sa for siden:

Men mange av dem som er her inne jobber redusert eller har permisjon, så da blir jo snittet høyere. Jeg tror ikke det er mange som jobber full tid som har mer enn fem timer sammen med barna sine hver dag (selv om det sikkert finnes).

Det vil jo også forskyve resultatet litt, siden mange bytter på å begynne tidlig og slutte tidlig på jobb. Jeg svarte bare ut fra meg selv, for jeg oppfattet at det var det det ble spurt etter; ellers ville det blitt litt mer for mitt/vårt vedkommende.


#98

Acsa sa for siden:

5,5 timer på hverdagen er de sammen med én av foreldrene, men ikke begge to hele tiden. F.eks henter den ene, den andre bringer, vi legger hvert vårt barn osv.


#99

Hyacinth sa for siden:

Å, jeg tenkte bare på MEG, jeg. :egoist: Regner jeg med pappaen i huset, blir snittet betraktelig høyere. Det er nemlig han som står opp med ungene og leverer dem. Og de våkner tidlig!

Ungene blir hentet 15 og legger seg 19, kanskje 20 om sommeren.


#100

MiaPia sa for siden:

Med meg, er det vel i gjennomsnitt ca 5 timer (antageligvis litt mer). Men mannen jobber redusert for tiden for å ha mer tid til barna. Så de ser nok han mye mer, han jobber 1-2 dager i uka.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.