Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjør du for å holde matbudsjettet nede?

#1

Katta sa for siden:

Mens andre er i nyttårsmodus i januar har jeg den modusen i august. :knegg: Jeg ser jo at jeg kan bruke enorme summer på mat og at det blir ganske store summer utav det når jeg handler mat til en stor familie. Hva sparer dere på? Hva kjøper dere ikke? Hvordan tenker dere rundt middager?


#2

Teofelia sa for siden:

Fint lite. :knegg:

Vi spiser veldig god mat da. :nikker:


#3

Mjau sa for siden:

Vi handler stort sett på kveldstid. Og den ene coop extraen her er veldig flink til å prise ned varer på kvelden. Kjøtt og fisk som går ut på dao om to dager eller mindre. Dette gjør de på kvelden. Vi fyller dermed opp fryseren med varer til veldig lav pris.
På Kiwi handler vi nøkkelmerket rimelig, og vi følger med i tilbudsaviser. Denne uka har ica ti kronersmarked. Så da blir det en tur dit for å kjøpe kjøttpålegg, såpe, tannkremer tannkoster yoghurt og ellas kitchen pluss andre ting vi finner på tilbud.

Dette er noe jeg ser vi sparer en god del på. Vi har blott flink til å tenke på hva vi har i fryseren og pga dette.

Og så har vi blitt gode på å beregne mat. Lager jeg pastasaus veier vi det for å se hvor mye vi spiser, og deler restene av sausen opp i pordjoner til senere middager. Det sparer vi også på. For vi hadde mer rester vi liksom ikke fikk brukt før.


#4

Esme sa for siden:

Lar mannen min handle. Da er det ikkeno ekstra enn det som står på lista som blir kjøpt.


#5

Katta sa for siden:

Det funker her også. Aberet er at det jeg har glemt å skrive på lista heller ikke blir kjøpt. Men jeg har vurdert leveringstjeneste, matkrokenbring.no har vel noe sånt.


#6

Trixie sa for siden:

Vi ukeshandler. :jupp:
Det funka sånn delvis mens jeg var student, nå som begge jobber 100 % så rekker vi jo knapt butikken :eek:.
Holde seg til middagsplanen er også veldig lurt.
Har et eget bankkort som vi setter inn et fast beløp på, som brukes til kun mathandling.


#7

Nenne sa for siden:

Planlegger maten for (minst) ei uke av gangen og så ukeshandler vi på Rema1000 og fyller på med det vi evt. ikke får der hos Meny eller andre.


#8

apan sa for siden:

Handler omtrent bare på Rema.


#9

Che sa for siden:

Vi er ikke flinke, men ser at ukeshandling på rema er smart.


#10

Adele sa for siden:

Vi ukeshandler, men vi greier ikke å holde matbudsjettet nede. Skjønner ikke helt hvordan vi skal greie å spare noe, det er ikke sånn at vi fråtser heller. Men jeg synes det er drøyt å bruke mellom 2000-2500 kr i uka på husholdning. Vi er fem i familien.


#11

Simone sa for siden:

Samme her. Dessutan er min mann veldig gnisten. Han kjøper det billigaste og kjipaste alternativet. First Price taco-ting, First Price karbonadedeig, billig sur appelsinjuice osv. Eg har lagt ned forbud mot andre kjøttprodukter frå First Price etter eit par opplevingse med biff som smakte skosåle.
Av og til er det eg som handlar, og då blir det bedre mat, men også dyrare.

Vi har storhandel kvar laurdag der vi kjøper inn mat for ei heil veke. Det gjer det også lettare å holde forbruket nede.
Vi er ein familie på 5 og bruker over 10 000 i månaden på mat, så trur ikkje vi er spesielt flinke. Av og til(viss eg har handla mykje) kjem vi nærmare 15 000 enn 10 000.


#12

Elise sa for siden:

Middagslister, ukeshandler på Rema, mannen handler. Hjemmesmurt lunsj. Sjelden restaurantbesøk eller takeaway.

På middagslistene er vi flinke til å beregne hva vi bruker rester på. Grillet kylling mandag, plukker kyllingen og bruker restene i wok på tirsdag. Taco på fredag, pizza på lørdag med restene fra tacokjøttet, tomatene, maisen, osv, fra fredag. Også pleier vi å ha en dag i uka med middag uten kjøtt, tomatsuppe/pannekaker, grøt, e.l.


#13

Toffskij sa for siden:

Dette er vel ganske dekkende for oss også. :knegg: Vi prøver dog å basishandle på Rema og bare kjøpe spesifikke ting vi trenger andre steder.


#14

Guava sa for siden:

Hvis du bare skal spise øko, fullkorn, rettferdig, kortreist er det ikke håp. :nemlig:

Hvis ikke finnes det absolutt måter å holde matbudsjettet nede, men det spørs jo hva man liker og hvor viktig det er med stor variasjon. Vi bruker mye mindre penger på pålegg nå enn tidligere. Det var en veldig enkel ting å kutte i vårt matbudsjett. Å ha store pakninger med skinke (Coop har sånne som tilsvarer omtrent tre familiepakninger) fremfor å kjøpe krydderskinke, appelsinskinke, rullepølse, røkt paprikaskinke og sånt i små pakninger merkes det på prisen. Å kjøpe syltetøy i store pakninger framfor å kjøpe mange små glass. De store pakningene er sikkert mer usunne, men forskjellen er ikke enorm. Handle inn egg i stort hvis det er praktisk. Dårlig økonomi å handle inn masse egg på gård om man må bruke bilen langt for å komme på en gård.
Ikke kjøpe salater på pose, ferdigfrossenmat osv.

Ikke dumt å samle kvitteringer en stund og sjekke hva som faktisk blir kjøpt. Blir mye kastet? Hva er viktig og hva av "dyr mat" kan uten problem kuttes eller evt handles kun en sjelden gang?


#15

Teofelia sa for siden:

Vi får middag fra Godtlevert (fem middager i uka), og jeg har masse bra å si om det, men økonomi er ikke på plusslista altså. Det er unektelig ganske dyrt.

#16

Guava sa for siden:

Digre sekker med pasta og ris er ikke dumt det heller, men man får ikke fullkorns eller mungbønnepasta i sekker til lavpris så man må holde ut med vanlig hvit pasta.


#17

Guava sa for siden:

Vil bringetjeneste fra matkroken gjøre det billigere? Matkroken er en dyr butikk i utgangspunktet og dere katta trenger store kvanta.


#18

Eia sa for siden:

Ikke så mye. :knegg:

Jeg synes ikke vi bruker så mye penger på mat, sammenlignet med andre ting. God, ren og sunn mat er en prioritet hos oss, så vi kutter heller ned på det meste av andre innkjøp så som interiør og andre tingtang. :jupp:

I prosentandel av lønn bruker vi vel mindre enn noensinne på mat ...


#19

løve70 sa for siden:

Her er vi også. I gode perioder handler jeg bare et par ganger i uken og gjør størsteparten av handlingen på Rema, med kun en svipp innom Meny for å få med det de ikke har på Rema.


#20

Gaia sa for siden:

Jeg ukeshandler på Rema, og vurderer gjerne middagen for neste uke litt basert på hvilke tilbud de har. Jeg kan ikke sende mannen, for da kommer han bare hjem med det som står på handlelappen. :knegg: De Remabutikkene som ligger i min handleradius er relativt velassorterte, så det er sjelden jeg trenger å handle andre steder når vi bare skal ha hverdagsmat. Jeg er også ofte fornøyd med det de har av "helgemat", men kan også finne på å handle det i andre butikker, gjerne spesialbutikkene.

Jeg skal ikke påstå at vi lever spesielt billig, men jeg merker at vi nok lever i et område med stor konkurranse mellom matbutikkene, noe som gjir utslag på prisingen av typiske basisvarer. Handler vi det samme når vi er på hytta som hjemme koster posene fort minst 500 kroner mer. Og det selv om vi også hander på Rema der.


#21

banana sa for siden:

Fint lite, ja, det beskriver oss også. Mat er noe av det vi velger å bruke penger på. Jeg er villig til å betale det det koster å få "ordentlig" mat.


#22

Gaia sa for siden:

Men, dere som hevder at det koster penger å få "ordentlig" mat. Hva legger dere egentlig i det? Basisproduktene er jo omtrent de samme i lavpriskjedene, som i de store matvarekjedene. Eneste forskjellen er prisen. Jeg er enig i at jeg godt kan betale litt for et bedre sortiment, men ut over det ser jeg ikke at lavpriskjedene nødvendigvis fører til kjipere hverdagsmiddager enn det de litt dyrer butikkene gjør.


#23

Novla sa for siden:

Dette. :nikker:

Vi bruker en del økologisk frukt og grønt, kjøper kun fersk fisk, aldri frosset, spiser ikke svinekjøtt (som jeg innbiller meg er billig), men lam, lykkelig kylling og bittelitt oksekjøtt, og alltid økologiske egg.

Det jeg trooor vi sparer på, uten at jeg har regnet på det, er når vi er flinke til å lage ukemeny og handle maks to ganger i uka; da blir det ikke så mye småhandling av ting vi egentlig ikke trenger. Og så spiser vi jo en del vegetarmiddager, som regel minst to ganger i uka, så selv om vi spiser godt kjøtt spiser vi ikke så voldsomt mye, så sånn sett "sparer" vi nok litt der.

Nå trenger vi ikke spare på matbudsjettet, men om vi skulle komme i en situasjon der vi må kutte ned på noe tror jeg matbudsjettet er det siste som ryker. Og så har vi jo fortsatt små barn da, kan hende jeg sier noe annet når vi sitter der med to tenåringsgutter. :knegg:


#24

Teofelia sa for siden:

Nærbutikken vår har kjøtt- og fiskedisk. Jeg sier ikke mer.

Også kunne det ikke falle meg inn å kjøpe basisprodukter på Rema og bare handle kjøtt og fisk på nærbutikken; da risikerer jeg jo at den går under, eller begrenser utvalget, eller blir en Rema. :skremt: Nei, jeg støtter opp om butikken vår, som er en av byens bedre og håper den varer i 100 år, minst.


#25

Novla sa for siden:

Sånn i tillegg til det vi handler på vanlige dagligvarebutikker liker jeg å handle ting som gode oster, olje og kaffe på spesialbutikker, og det koster jo gjerne litt. Dit burde jeg definitivt sende mannen, for jeg holder meg sjelden til handlelappen jeg selv har skrevet. :knegg:

I tillegg kommer det litt an på hva man velger på dagligvarebutikken; som jeg sa i mitt forrige innlegg er det jo for eksempel dyrere med Stangekylling og karbonadedeig enn Priorkylling og svinekjøtt.


#26

Toffskij sa for siden:

Noen av oss regner også vin med på matbudsjettet. :plystre:

Teo: Hvis vi hadde hatt en ordentlig god butikk i rimelig nærhet av oss, ville jeg også vurdert å handle alt der, men det er ikke som om jeg er overvettes imponert over vår lokale Meny. Men jeg passer på å handle en del hos slakter og fiskebutikk.


#27

banana sa for siden:

Slik er det hos oss også.

I begrepet ordentlig mat legger jeg bl.a. rene råvarer, lite "fyllmasse". Økologisk. Men ja - det hender en sjelden gang at jeg handler melk og basisvarer hos Rema. Eller i Sverige hvis vi tilfeldigvis er der, jeg anser bunkring av basisvarer på Harrytur som mer lønnsomt en bunkring av kyllingfilet (som jeg uansett ikke spiser) eller eksklusivt kjøtt og indrefilet.


#28

Novla sa for siden:

Klart det, det er jo frukt. :nemlig:


#29

Drømmedama sa for siden:

Vi har matbudsjett og jobber hardt for å holde oss til det. Eget matkort, automatisk overføring til det 3 ganger per uke, det betyr at vi nesten bare handler de dagene. Vi bruker likevel mye penger, men vi sliter virkelig for å ikke sprenge budsjettet hver uke.
For å ikke bruke dobbelt så mye som vi gjør i dag, noe vi lett kan gjøre hvis vi ikke er bevisste, må vi ta utgangspunkt i budsjettet og ikke i opplevd behov. Vi er 6 i familien og har stadig huset fullt av små og store middagsgjester, bare de to tenåringene våre spiser for minst like mye penger som oss voksne. Gode og fristende nistebokser er også ganske dyrt, selv om det uansett blir langt rimeligere enn skolekantinen på vgs.
For oss er et fastsatt beløp per uke den eneste måten å holde utgiftene nede på. Det betyr masse planlegging og ikke rom for impulskjøp.


#30

Ruslebiffen sa for siden:

Vi jobber stadig vekk med å holde det nede, men vi sprekker hele tiden. :knegg: Vi prioriterer god og sunn mat, men det som gjør at vi bruker mer enn planlagt er at vi ikke alltid er flinke til å ukesplanlegge middager og må svippe innom butikken hver dag etter jobb. Ikke lurt. Vi kjøper alltid økologiske egg, stort sett lykkelig kylling og er glade i gode oster. Kjøper gjerne økologisk, men ikke alltid. Spiser ikke store mengder med ris og pasta, fyller opp med grønnsaker i stedet for. Det blir fort dyrere.

Men jeg baker brød selv, og det er betraktelig rimeligere enn de gode brødalternativene hos bakeren. Vi har også en egen "middagsrester-hylle" i kjøleskapet. Tidligere forsvant restene blant all den andre maten og ble fort glemt (og dermed kastet fordi de ble dårlige), men restemathyllen har gjort at vi har oversikt og dermed får brukt dem opp. I tillegg har vi blitt striksere med hvor mye mat vi lager til middag; vi lager heller litt for lite enn for mye, så får heller vi voksne spise litt mindre om det blir knapt. Men stort sett er mengden ganske passe.


#31

Fakse sa for siden:

Kunne skrevet nøyaktig det samme. Ingen overraskelse tipper jeg :knegg:

Jeg vil ha god, trygg og bærekraftig mat som koster nok til at de som produserer den får OK betalt. Og jeg vil ha et utvalg i butikken, ikke bare en eller to merker å velge i.

Jeg hater å shoppe klær og sko da, så det sparer jeg nok ganske mye på. Kanskje jeg tar det igjen der? :o


#32

Ruslebiffen sa for siden:

Veldig enig!


#33

Gammel bruker sa for siden:

Jeg har måttet gjøre noen grep de siste månedene, og er litt sånn "herregud-hvorfor-har-jeg-ikke-gjort-dette-før".:dåne: Jeg bruker så utrolig mye mindre penger enn tidligere, uten å lide nød på noen som helst måte. Jeg kan ikke peke på èn enkelt ting, det er mer summen av tiltak som er suksessen. Blant annet har jeg blitt mye flinkere til å planlegge middag med utgangspunkt i hva som finnes i kjøleskap og fryser. Jeg bruker opp restene, lager ostesmørbrød av tørt brød, koker suppe på det jeg har av grønsaker når jeg ser at disse snart må brukes, tar med matpakke i stedet for å kjøpe mat ute, dropper alt av kjøpevann, juice og brus, finner ut hva som er rimelig snacks i stedet for de dyreste variantene, og har blitt god venn med flere first-price-produkter (blant annet gulrøttene! :jupp:).


#34

Tussa sa for siden:

Eg har gått frå å handle KVAR dag på Spar til å handle et par gongar i veka på Rema. Det spare eg nok en del på. Rema har sånn "fyll opp"-kampanje no og då har eg kjøpt en del til skuffer og frysar. Men kor mykje eg bruke og kor mykje eg spare har eg ingen anelse om. :sparke:


#35

Katta sa for siden:

Dette tror jeg er noe av kjernen hos oss. Vi må ta noen aktive valg i forhold til hva vi har i kjøleskapet. Hvor mye har dere greid å kutte ned, dere er jo rimelig sammenlignbare med oss. ?

Det har vi prøvd. Ikke var det lettvint og ikke var det billig, men det utvidet horisonten endel og det var også fint.

Det ville i såfall ha blitt billigere på den måten at det eliminerte min hang til å putte ekstra greier i kurven. Men ikke noe annet nei.

Jeg tror det er en ganske stor forskjell på små og store familier her altså, jeg syntes heller ikke mat var dyrt før vi alltid måtte ha to pakker av alt a4-famiiler kjøper 1 pakke av. Da kan du fort doble matbudsjettet med mindre du gjør noe drastisk.

Jeg tror faktisk ikke at den helt store forskjellen for min del er hvilken butikk jeg velger, men hva jeg velger når jeg er inne i butikken. Jeg prøver å komme på hva som er nærbutikken deres, men hjernen streiker.

Dere gjør litt som vi, vi har ikke eget matkort da, men vi overfører når vi skal kjøpe mat. Handler dere 3 ganger i uken? Har dere landet på at det er mer effektivt enn å handle en gang i uken? Målet må jo være å finne den faktoren som gir færrest impulsturer på butikken. Kan jeg få spørre hva deres budsjett ligger på?


#36

Floksa sa for siden:

Vi har bare en bil, ikke noe TV abonement, arver klær og holder andre utgifter på et minimumm. Da behøver vi ikke spare på matbudsjettet. Kostnaden for oss og resten av verden for billig mat, er så stor at det kan vi ikke være med på.


#37

Adrienne sa for siden:

Vi gjør ikke så mye utover det samme som Esme. Mannen skriver liste hver fredag kveld, og spør om det er noe jeg tror vi savner. Så drar han på Rema og handler for hele uken.


#38

Katta sa for siden:

Jeg skjønner hva du vil, men i denne sammenhengen er dette bare tull. Verden har ikke noe verre av at jeg velger melk fremfor biola, mindre kjøtt til fordel for norske grønnsaker og kjøper yoghurt kun i helgene. Det er den typen tilpasninger det er snakk om, ikke å droppe fiskebutikken til fordel for first price.


#39

Floksa sa for siden:

Men det sparer du ikke penger på.
Bortsett fra kjøttbiten. Mindre kjøtt kan være billigere, dersom kjøttet ikke i utgangspunktet er av billigste stort.

Dersom du har god frysekapasitet burde dere handle stort direkte fra gårdbruker. Vi tar 120kt/kg for kjøtt, da er det % fordelt på karbonadedeig, biff, stek ect etter hva som er på dyret. Tror det er flere som driver slik. Kjøp hele lam om høsten. Plukke potet/gulrot/kålrot etc hos produsenten, eller kjøpe i stort kvanta.
Da må du ha gode lagringsmuligheter eller forvelle og fryse.


#40

Matilda sa for siden:

Nemlig. :knegg:

Vi har alt for store matutgifter. Vi prøver å handle basisvarer på Kiwi, men hvis vi har lite tid blir det stort sett den dyre sjappa likevel, for på Kiwi har de jo ikke parmesan en gang...

Vi ukehandler, uten at det hjelper så mye. Glemmer alltid noe og må innom en gang eller tre til. Vi må bli flinkere til å planlegge sånn at vi får brukt samme råvarer i flere retter, for vi kaster for mye mat. Både fordi vi kjøper inn litt for mye, og fordi mannen lager litt store middagsporsjoner. Ellers er mitt beste tips å handle på full mage, og å sende mannen i butikken. Han tar med ting dom ikke står på lista, men impulshandler mindre enn meg.


#41

banana sa for siden:

Jo forresten, vi gjør vel noe. Vi kaster sjelden mat - er flinke til å benytte oss av det vi har liggende. Jeg lager joghurt selv i stedet for å kjøpe (det går mange liter joghurt i uka hos oss). Jeg dyrker en del egne grønnsaker i sesongen. Vi bruker omtrent ikke halvfabrikata men lager ting fra bunnen, bruker tørkede bønner og linser som legges i bløt, har urter selv i hagen osv. Har med matpakker på jobb i stedet for å kjøpe mat (greit nok, for hos meg må vi ha medbrakt).


#42

Teofelia sa for siden:

Jeg mente det ikke som noe spark til deg altså, selv om jeg ser at det kan se slik ut. :sorry: Nei, det har jeg tenkt på også. Jeg synes ikke det virker som om Gilde salami eller Jarlsberg er spesielt mye billigere på Rema enn på Meny. Mitt inntrykk er at det er First Price salami og First Prist gul ost som er billigere på Rema og at merkevarer koster mye det samme?

#43

Toffskij sa for siden:

Vi kaster også sjelden mat og er i hvert fall i perioder flinke til å planlegge og ukehandle. Det sparer vi opplagt mye penger på, og i tillegg lager vi bedre mat og forbedrer sinnets munterhet fordi vi da slipper å planlegge og handle inn til middag i ulvetimen.

Og så er det bare lov med én takeawaysushi pr. måned. :knegg:


#44

Toffskij sa for siden:

Nei, det var mer ment som et hjertesukk over at vi ikke har noen butikker i nærheten som jeg har spesielt lyst til å støtte og oppmuntre. :dramaqueen:


#45

Katta sa for siden:

Jeg handler stort sett på Obs og Rema, og mitt inntrykk er at på de varene vi kjøper er Obs og Rema like på pris, om noe er obs hakket billigere. Rema irriterer meg ofte fordi de ikke har det jeg vil ha, spesielt på krydder, oljer etc er de dårlige. Ulempen med obs er at de har så innmari mye mer der at det er lett for at det blir med noe ekstra hjem.


#46

Katta sa for siden:

Det med å undersøke mulighetene for å handle rett fra gårdbruker er et godt tips, det skal jeg gjøre. Jeg får handlet fisk rett fra fisker innimellom og det er både bra og billigere enn i butikken.

Jeg tror det er en mulighet for at dere handler mindre fjas enn oss. :flau: For hos oss er det definitivt penger å spare på å kutte ting som yoghurt og dyre pålegg. Og det er definitivt dyrere å kjøpe polarbrød til matpakken enn grovbrød.


#47

GydaG sa for siden:

Plukke gulrot og potet hos bonden? Aldri hørt om at det er mulig?
Eller kjøtt- var det ikke restriksjoner på salg til private tidligere?
Ikke for det, jeg tror egentlig vi bare har geiter som beiter i nabolaget her, og det er ikke veldig aktuelt for vår del. :knegg:

Men de periodene vi bruker minst penger på mat er når vi ikke går i butikken når vi er sultne, følger med på tilbud og handler inn stort av sånt vi bruker endel av, og ikke minst handler sjeldnere.


#48

Apple sa for siden:

Jeg har fått spørsmål om hvorfor i alle dager jeg handler på Meny. Rema er mye billigere. Og, ja, det er det nok. Likevel liker jeg å handle ett sted, og jeg blir inspirert og glad av ferskvaredisker. Meny har jo også endel tilbud jeg prøver å benytte meg av, som feks 3 for 2. Planlegger middagene 3-4 dager fremover. Mer klarer jeg ikke, det er alltid noe uventet som oppstår, varene går ut på dato etc.

Det jeg IKKE er flink til er å bruke rester. Mye kastes her. Nå ligger det et helt krabbeskall i kjøleskapet som må kastes. Har en tendens til å kjøpe for mye, men prøver å skjerpe inn. Brød kastes også fordi jeg planlegger for dårlig ifht å fryse ned. Liker å ha godt utvalg av pålegg, men om alle 10 åpnes samtidig, rekker jo noen ting å bli dårlig før det spises opp, så prøver å åpne3-4-5 ting om gangen.


#49

Skilpadda sa for siden:

Vi er, i likhet med mange andre her, ikke så flinke til å spare. Mat er en stor del av hverdagsbudsjettet vårt, og det er i og for seg greit. Men vi kjøper lite ferdigmat, lager heller omelett med osterester i enn å spise pizza, hvis vi har "glemt" å planlegge eller det er lite tid til å handle og lage mat. Bruker ikke posemat eller ferdige frossenretter heller, men jeg vet ikke om det alltid er så mye penger å spare på det. Og vi prøver å være flinkere enn før til å ikke kaste mat - det vil si enten kjøpe/lage mindre av gangen eller spise opp restene. Det lønner seg liksom ikke med "økonomipakker" hvis man ender opp med å kaste halvparten. :knegg: Havregrøt er vesentlig billigere enn frokostblanding, selv om man stæsjer den opp med litt bær og nøtter (som kan kjøpes billigere i større mengder enn i små pakker). Og siden kantinen min har vært stengt et par måneder, har jeg blitt ganske flink med forholdsvis rimelig pakkelunsj (oftest salat og/eller middagsrester).

Og så har vi tatt noen valg på hva vi vil og ikke vil spare på. Kaffe er en ting vi ikke vil kjøpe billig, da drikker vi heller litt mindre (og prøver å ikke lage mer enn vi drikker, det vil si ofte mindre porsjoner). Appelsinjuice har vi redusert forbruket av, og kjøper ikke den dyreste, men heller ikke den billigste. Og vi kjøper mye mindre snacks og godter enn før; det er mer et helsevalg enn et økonomisk, men det blir jo billigere også.


#50

Guava sa for siden:

Nei økonomipakker lønner seg nok ikke når man er få.
Hos oss kjøper vi økonomipakker av ting som vi vet at alle fem spiser. Det lønner seg. Makrell i tomat kjøper vi i enkeltporsjoner selv om det er veldig dyrt i forhold til hva man får,men det er bare en person som spiser dette og en fempakning med enkeltporsjoner varer i 5 uker. Å åpne en stor boks hadde bare ført til at nesten alt hadde blitt kastet.


#51

Nenne sa for siden:

Nei, det stemmer ikke. Merkevarene er mye billigere. Vår ukehandel gikk ned fra ca. 3000 i uka da vi handlet bare på Meny til omkring 2200 da vi byttet til Rema (pluss fyller på med ting vi ikke får på Rema). Da kjøper vi de samme produktene som før, men betaler bare mye mindre.

#52

ingling sa for siden:

Vi ukehandler, noen ganger for to uker. Må som regel supplere en del, men da tar vi de store tingene og middagsingredienser. Handler på Coop Xtra, det er sikkert ikke billigst i verden, men helt greie priser og en del tilbud. Mellomhandling skjer stort sett på Rema, men siden jeg spiser glutenfritt handler jeg også litt på Meny, helsekost eller nett når de ikke har det jeg trenger på de vanlige butikkene. Vi har helt klart rom for å spare mer, men så helt ille er det ikke. Jeg skulle gjerne kjøpt gode oster og oljer og denslags, men akkurat nå er ikke økonomien vår der. Sånn går det når en etablerer seg seint. :knegg:


#53

Mei sa for siden:

Vi planlegger middager, ukeshandler på Rema og baker brød. Vi kaster sjelden mat også har vi satt et ekstra fryseskap i boden slik at vi kan handle inn dersom vi kommer over gode tilbud. Vi har svært sjelden ris, pasta eller potet som tilbehør/vomfyll til middag, så det går mye grønnsaker. I sommerhalvåret dyrker vi en god del selv.


#54

Toffskij sa for siden:

Ja, det er min erfaring også.


#55

Guava sa for siden:

Merkevarene billigere på Rema enn på Meny. Prisforskjellen mellom First Price fra Meny og Landlord fra Rema har jeg ikke sjekket, men produktene der er vel omtrent sammenlignbare.

Jarlsberg, Norvegia, Ridderost og kjøttprodukter fra Gilde er gjennomsnittlig billigere på Rema (og Kiwi er omtrent likt).

I pristester mellom butikker testes så vidt jeg har sett bare helt identiske merkevarer som selges i alle butikkene.
Det er gjerne ikke større forskjell enn 4 kroner på en pakke pålegg fra Rema til Meny, men det blir ganske mye.

I bygda vi bodde før støttet vi nærbutikken av prinsipp og det var dyrt. De hadde omtrent samme prisnivå som Meny. Vi hadde gjort det fremdeles om vi hadde bodd der.


#56

Guava sa for siden:

Katta... Vi prøver å holde oss under 10000 i mnd og det inkluderer restaurantbesøk og vin. Det holder hardt. Tidligere brukte vi mer og da var vi færre.


#57

løve70 sa for siden:

Jeg merker (dessverre) også stor forskjell på prisene på Rema og Meny. Da tenker jeg selvsagt på identiske varer.


#58

Drømmedama sa for siden:

Vi overfører 750 kroner mandag, 750 kroner onsdag og 1000 kroner fredag. Til sammen 2500 kroner i uken. Det inkluderer husholdningsprodukter som vaskemidler, toalettpapir og lyspærer også. Bursdagsfeiringer og større middagsselskaper kommer i tillegg. Vi har forsøkt utrolig mange løsninger for å finne det som funker best for oss, det er dette vi har havnet på.
Vi handler stort sett på en oversiktlig og veldrevet Rema1000-butikk i nærheten som har et godt utvalg, også av frukt og grønt(noe jeg synes tar en stor del av budsjettet vårt), kjøper i tillegg en del frukt og grønt i en lokal grønnsaksbord med gode produkter og priser. Følger med i tilbudsaviser og stikker innom andre butikker når de har gode priser på enkeltprodukter. Handler bare det som er på tilbud når jeg er der, handler f.eks aldri basisvarer på f.eks ICA, Meny eller Joker, det blir dyrere for oss enn på Rema.


#59

Ruslebiffen sa for siden:

Der har vi også spart inn mye nå, av samme grunn som dere. Ungene får litt lørdagsgodt, men utover det går det lite penger på snop. (Men muligens desto mer penger på nøtter og litt mørk sjokolade. Hehe.)

(Frokostblandig er forresten ganske enkelt og lettvindt å lage selv, men jeg er litt usikker på om min variant er billigere enn butikkutgavene. Den er iallefall bedre og etter mitt skjønn, sunnere.)


#60

Katta sa for siden:

Det er det vi prøver på også, og det går ikke for å si det sånn, men jeg nekter å gi opp. :knegg:


#61

Musemus sa for siden:

Vi ukeshandler, men må innimellom fylle på med frukt/melk/litt pålegg. Nå som Storesøster har begynt på SFO så merker vi at vi ikke er vant med å beregne matpakkepålegg og frukt inn i ukeshandlinga. (Har hatt en barnehage vi ikke har hatt med noe mat til)
Det beste er at mannen handler, fordi jeg shopper på butikken. Og at jeg kutter ned på godteforbruket. :sparke:
Ja, også handler vi Rema. Handler saft på Kiwi, bleier på Coop og smågodt på Europris.


#62

Teofelia sa for siden:

OK. Jeg har ikke merket noen forskjell de gangene jeg har handlet der, men så er jeg ikke så veldig bevisst på hva mat koster heller.

Jeg syns uansett det er verdt å betale ekstra for å kunne handle i en butikk med skikkelig utvalg og førsteklasses råvarer.


#63

Bloppy sa for siden:

Spiser middag hos svigers ca 5 ganger i uken. :knegg:

Dessverre fører det til at vi ikke får brukt alt det vi innimellom handler inn av middag, grønnsaker etc.
Jeg skal lage liste etterhvert. For å få familieregnskapet til å gå opp. Der kommer også middager inn. Jeg kommer til å prøve å komme til enighet med gubben og svigermor om at middag hos de må planlegges. Nå kan jeg få sms halv tre om ettermiddagen om at det er middag der. Funker jo det, så lenge jeg ikke har en plan.

Men når planer er lagt om hvem som skal hente, kjøre på trening, handle og lage middag, så må det også planlegges i større grad fra de. Vi bor på samme gårdstun, så det er bare snakk om å gå noen meter.

Nå har det vært ekstremt i sommer altså. Mange faktorer som spiller inn, men det har blitt myyye middager hos de. Til vanlig så er det ikke 5 dager i uken.
Likevel synes jeg vi har høyt forbruk til mat. Tatt i betraktning hvor lite middager vi spiser hjemme. Men det er dessverre endel mat som kastes. Det må vi få gjort noe med!


#64

Trulte sa for siden:

Vi ukeshandler IKKE. Og sparer på at det ikke er noe som blir kastet. Og så tar jeg rimeligste alternativ (etter å ha lest innholdsfortegnelsen). Og handler ikke på Meny eller Ultra så sant ikke jeg må. Eller ICA forsåvidt og.
Fornøyde med lokale KIWI med flotte råvarer, så trenger ikke andre steder. Jeg er vegeterianer og avhengig av godt utvalg og gode grønnsaker.


#65

Katta sa for siden:

Jeg tror ikke du betaler så mye ekstra der du handler. De er litt dyrere enn rema, men det er litt Meny og røkla det der, Meny er og blir ganske mye dyrere enn alle de andre. De andre er mer nyanseforskjeller.


#66

Nenne sa for siden:

Din nærbutikk stiller i særklasse hvis den er like god fortsatt som da jeg var student. Vi har ikke sånne her i nærheten. JEg må til nabobyen for å finne noe som likner litt.


#67

Guava sa for siden:

Men akkurat det beskriver den ene av våre lokale Rema-er godt. Utvalget er mindre enn hos Mega, men det er såpass stort at jeg aldri har manglet noe. Utvalget i bra frukt og grønt er også veldig stort.

Ferskvare mangler, men det har vi spesialbutikker til med både kortreist kjøtt og fisk. På spesialbutikkene får vi ikke andre dagligvarer.


#68

zinatara sa for siden:

Det aller viktigste hos oss er å holde det ryddig og ha litt system i skapene sånn at man faktisk ser hva man har.

Ellers kan man spare endel på å lage mat i store kvanta selv til fryseren. Jeg har planer om tomatsaus denne uka, for det blir både bedre og billigere enn på glass. I mange situasjoner er det halv og helfabrikat som tar lite tid å lage fra grunnen i forhold til hvor mye ekstra man betaler.

Jeg har en far som fisker hvit fisk og skalldyr og en mann som kan kjøpe nyslaktet laks igjennom jobben, så fisk får vi veldig rimelig.

Rema handler vi også mye hos. Synes de har komt seg mye de siste årene både i forhold til kvalitet og utvalg. De har ikke ferskvaredisk og det hender vi må innom de dyrere butikkene eller spesialforretninger. Men ellers finner jeg det meste der. Og når de har spesielle middagskampanjer kan man jo finne veldig spennende ingredienser der.

Ellers tror jeg vel at for å virkelig spare penger må man handle utifra tilbud, sesong og ha gode frysemuligheter. Det er jeg alt for dårlig til. Jeg er både litt for sossete når det gjelder mat og for lite villig til å ikke spise det jeg får lyst på akkurat den dagen.


#69

Floksa sa for siden:

Mange som driver med egg (både rugeegg og konsumegg) selger egg direkte. Ukurrant vare til lav pris. Det er helt lov å selge egenprodusert så lenge det er slaktet borte slik vi gjør. Prisen kan aldri konkurrere med billigkjøtt. Men om alternativet uansett er fullpriset kvalitetsvarer er vomumkjøp direkte en billigere løsning.


#70

zinatara sa for siden:

Meny er en for farlig butikk for meg. Der havner det alltid dyre og importerte matvarer i kurven min.


#71

Teofelia sa for siden:

Det er den. :hjerter:

#72

GinaK sa for siden:

Prøver å være så økonomisk jeg bare kan så bra med tips. :)
Jeg veksler med å handle på Kiwi og Rema. Har alltid handleliste og skriver opp hjemme etter hvert som jeg kommer på.
Prøver å ukehandle mest mulig og særlig middagsmat. Er det krise så stikker jeg innom Spar på veien hjem. Kjøper også tilbudsvarer der om det er noe bra tilbud som vi trenger ellers bruker jeg ikke den butikken til full handling.

Det er alltid jeg som lager mat og det blir sjelden rester så jeg har vel blitt god til å beregne mat.
Vi er svært sjelden ute og spiser så synes vi er ganske økonomiske sånn. Gutta vil helst være hjemme og maser ikke om å spise ute heller.
Vin slipper vi å kjøpe for mannen får faktisk ganske ofte en flaske via fornøyde kolleger og sjefer på jobben sin.

Brus, potetgull, kjeks og godteri er vi helt nødt til å slutte å ha i hus i ukedagene for det blir tømt på dagtid av gutta med kompiser.


#73

Tussa sa for siden:

Denne tråden fikk meg til å rekne og vi bruke over 7000,- pr måned. Da bor to barn hos meg annakvar veke og den andre veka er eg ofte på rek. Ane meg at eg har å gå på. :knegg:


#74

Bokormen sa for siden:

Den lokale remabutikken her er stor og har blitt veldig, veldig bra. Før måtte vi gjerne innom flere steder om vi skulle ha noe spesielt, men nå finner vi det aller meste der. Det vi burde bli flinkere på er å ha mindre i kjøleskapet, rett og slett, slik at ingen ting står gjemt og blir gammelt.


#75

GinaK sa for siden:

Oi, Tussa. Lurer på hvor mye vi egentlig bruker i måneden også. Jeg har tenkt rundt 7000,- på oss men det er nok mer for vi er 4 stk hele tiden, gjerne flere til middag flere dager i uka...
Må prøve å klare å handle smart i september og ta vare på alle kvitteringer og ta et overblikk etter månedslutt. :cool:


#76

kokosbolle sa for siden:

vi har drevet med ukeshandling før, men ga opp da vi kastet for mye mat. Nå handler vi middager for 2-3 dager i slengen, samt melk, brød, frukt og pålegg vi trenger. Kjøper for det meste det vi trenger.


#77

Tussa sa for siden:

Hos oss er det inkludert take-away og restaurantbesøk, så tallet lyg nok litt. Dog ikkje inkludert mine egne restaurantbesøk. :sparke:


#78

Chanett sa for siden:

Vi bruker 15000 i mat. Minst. Vi må ned minst 5000. Jeg vet at planlegging, planlegging og planlegging er det som skal til. Sukk.


#79

Tussa sa for siden:

Ukeshandling fungerer dårlig her også. Plutselig blir vi invitert bort, droppe middag av logistikkgrunnar osv.


#80

løve70 sa for siden:

Jeg har også et mål om å klare å holde matbudsjettet på 10.000 i måneden, men det tror jeg sjelden vi klarer. Jeg er litt for glad i god mat (og god mat er dessverre som regel dyr mat...). Egentlig burde vi klart oss greit med den summen, i og med at vi bare er 3 stk.


#81

frukt sa for siden:

Prøver ikke så hardt. Mat er viktig, og vi spiser ikke gluten eller melkeprodukter så da blir det naturlig nok litt dyrere. Jeg prøver å ikke kjøpe for mye tullemat som vi ikke trenger da.
Tipper vi bruker ca £600 i måneden på mat, og jeg aner ikke om det er mye eller lite.


#82

zinatara sa for siden:

Når jeg ukeshandlet pleide alltid et par av middagene å være ting som enten holdt seg lenge eller som var frysevarer slik at det ikke ble kastet dersom vi fikk andre planer.


#83

Lavender sa for siden:

Ukehandler på mandager, og fyller på til helgen ca torsdager. Unngår prefabrikert middag og tilbehør. Har alltid laks og karbonadedeig i fryseren i tilfelle. Og jeg ser at enkelte drikker, kjøttpålegg, og eksotisk frukt og grønt blir store summer.


#84

safran sa for siden:

Mitt heteste tips er å spise før man handler, da unngår i alle fall jeg masse impulskjøp som jeg normalt ikke ville kjøpt. Vi planlegger middager i en uke, og ukeshandler. Vi må fylle opp litt underveis, oftest frukt, og det blir stort sett tatt på nærbutikken med sånn ca fem hundre varer i sortimentet. :gal:
Jeg prøver å unngå å ukeshandle på Ultra altfor ofte, for da går det mye penger. :sparke: Der kan man jo virkelig gå bananas. Etter at vi begynte ukeshandling på Rema har vi spart mye penger! De samme varene til mye lavere pris. Det vil si - det er jo en del varer som ikke finnes i sortimentet, så innimellom må vi handle på Ultra uansett.

Jeg leser på etiketter, og velger gjerne First Price om det er mulig - f.eks poser med løk. Da får du en kilo rødløk til åtte kroner, fremfor to løk i strømpe til femten kroner. Så sparer man litt avfall også. Men jeg er ikke villig til å gå ned i kvalitet for å få det billig, altså. Vi bruker veldig lite ris og pasta, og ren kjøtt og fisk blir jo gjerne litt dyrt. Dermed må jeg spare på andre områder. Jeg følger med på tilbud, og kjøper f.eks tre kilo ost når det er på tilbud. Da holder det en måneds tid her. (Har ostespisere av rang!)

Jeg lager matpakke/lager mat på jobben for å unngå å spise ute. Vi har drikkeflasker til alle mann, så alle tar med seg vann hjemmefra. Så prøver jeg å være flink å bruke opp restemat, slik at minst mulig blir kastet.


#85

kokosbolle sa for siden:

Samme som skjedde her. Også passet det ikke å fryse ned mat, flytte dager osv.


#86

Guava sa for siden:

Det skal sies at det ikke er rent matbudsjett. I nettbanken blir jo utgiftene sortert og det er en del andre utgifter på dagligvarebutikker også. Tannkrem, tannbørster, donaldblader,servietter og sånt går også inn i matbudsjettet. Handler jeg derimot på Obs går jeg inn og trekker fra om jeg handler klær eller lignende store ting.


#87

Gaia sa for siden:

Jeg skjønner det argumentet, altså. :knegg: Og jeg er jo veldig glad for at flere tenker som deg, det nyter jo jeg godt av, siden jeg har flere velassorterte supermarkeder i nærheten. Men det skal sies at jeg gjerne kan handle basisvarer på en butikk og spesialvarer på spesialbutikker. Jeg trenger ikke å ha alt i samme butikk.

Da vi bodde i København, var nabolagsbutikkene spesialbutikker, som lå vegg i vegg med hverandre. Mens de større supermarkedene lå litt unna. Vi hadde baker, grønthandler, ostebutikk og slakter et steinkast unna. Bakeren hadde også et passe utvalg i meierivarer, og det var gull.


#88

Hyacinth sa for siden:

Lite. Vi bruker penger på mat, og det må være sunt.

Når det er sagt, vil jeg anbefale Godt Levert. Bruker 4500 på det i måneden, og da har vi middag 5 av 7 dager i uka. Det er mindre en. Vi ellers vile brukt, ihvertfall ikke mer, og vi går mye sjeldnere i butikken forøvrig = bruker mindre penger.


#89

Guava sa for siden:

Akkurat nå om dagene er det også glimrende å handle grønnsaker, poteter og andre jordbruksvarer direkte fra dem som dyrker dem om man bor sånn til.

Har man litt kald lagringsplass kan poteter, løk og gulrøtter lagres lenge og det er det ganske mange som selger enten på torg eller direkte fra gård og prisene er ofte lavere enn tilsvarende varer med kortere holdbarhet på butikk.


#90

Hyacinth sa for siden:

En ting til, forresten: De gangene vi har handlet på Rema, er vi helt himmelfalne over hvor lite det koster når vi betaler. Det er stor forskjell på Mega og Rema.


#91

rine sa for siden:

Vi handler stort sett på Rema.
Kjøper frukt litt etter hva som er på tilbud (unntak norske jordbær og epler og sånt som vi bare ha.)
Ikke så mye økologisk bortsett fra egg og kylling.
Dropper middag minst en gang i uka (ostesmørbrød/omelett) og spiser kjøttfritt en dag i uka. Dropper ikke middag for å spare penger, men det blir ofte veldig hektisk.
Ideelt sett burde vi spart mye, men vi er ikke flinke til å ukehandle, så det ender med mange småturer på butikken og gjerne en takeawaypizza eller to i måneden fordi vi er skrubbsultne og ikke har planlagt godt nok. Vi har litt å jobbe med, men tror ikke vi er av de "verste" når det gjelder høyt matbudsjett.


#92

veobra sa for siden:

Vi ukeshandler og handler mye på kiwi/rema. Vi har også handleliste med så vi vet hva vi trenger og ikke trenger tenke så mye når vi er i butikken.

Jeg planlegger ikke middager i detalj selv om vi ukeshandler. Jeg passer på at vi har diverse råvarer som kan brukes til middager i løpet av en uke. Det er mye av det samme som går igjen så vi har alltid løk, gulrøtter og paprika, pasta og ris.


#93

Heilo sa for siden:

Akkurat nå prøver jeg å spise oss ut av fryseren. Der er det litt å spare. Men sånn ellers så prioriterer vi mat høyt, planlegger for dårlig, og er ikke flinke til å spare penger på matbudsjettet.


#94

Trulte sa for siden:

Ungene og mannen kunne leve på havre og melk. Det er billig... Slik at det er det til frokost og til kvelds. Vi har aldri frokostblandinger eller spiser brød hjemme. Bare havre.


#95

Input sa for siden:

Jeg ukeshandler og klarer fint å planlegge sånn at det går greit om vi dropper middag, blir invtert bort eller må omrokkere. Men jeg er ganske sikker på at vi spiser mye kjedeligere enn mange andre.


#96

rine sa for siden:

Vi er også fryktelig kjedelige i matveien: Wok, laks, pasta/pizza/taco, fiskekaker, tomatsuppe...og sånn går nu dagan...


#97

Harriet Vane sa for siden:

Vi ukehandler, har ukemeny og kaster veldig lite.
Hver uke er etter formelen veggis-fisk-kjøtt-fisk-kjøtt-noe gøy-noe langkokt eller mer tidkrevende.

Kun noen få typer pålegg om gangen, slik at de blir spist opp.
Skal vi bort eller noe skjer, så blir planlagt middag fryst ned eller droppet.
Vi dropper også en planlagt middag hvis det er mye rester.
Rester blir lunsj dagen etter eller kveldsmat.

Vi baker selv annenhver dag.

Vi lager passe store porsjoner med middagsmat.

Ha med niste.

Bruk brødrister til daggammelt brød.


#98

IzziCreo sa for siden:

Vi hovedhandler på Rema, men sper på med spesialvarer fra Mega og Meny. Mega har MYE bra økologisk og er veldig gode på pris på de varene. Så vi handler en god del der.
Middagsplan er gull, dog har vi hatt trøbbel med å følge den den siste tiden. Men planen er å gjenninnføre den nå, så får heller jeg slite litt (jeg sliter til tider med å få i meg mat, og spesielt mat som ikke frister der og da selv om jeg liker det). Det er unektelig befriende å vite hva som er på menyen den dagen, og listene vi lager inneholder alle ingredienser vi trenger til måltidet slik at handleliste er enkelt å lage. Vi har hatt en fire ukers plan som går kontinuerlig (gjør endringer hvis ønskelig). Slikt sparer vi endel penger på, og ingenting blir kjøpt for så å bli liggende og sånn typisk "hva skal vi lage av dette da?!" :knegg:

Vi kjøper også rene, gode produkter, men er flinke til å handle disse når de er på tilbud. Jeg får sendt endel tilbudsaviser på mail. Vi lager så og si alt fra bunnen av, og kjøper som sagt mye økologisk. Men jeg må si at selv Rema kommer seg på slike varer. Problemet (og det positive) med økologiske varer er jo at de ikke holder så lenge, så varene må brukes ganske så kjapt.

Det går MYE frukt og grønt her, og føler at det er mye penger i uken som går til akkurat det.

Vi kjøper også ferskpresset juice etter vi opplevde bedre immunforsvar/helse etter innføring av det, spesielt sommerhalvåret. Har vurdert å kjøpe oss juicer.

Jeg vet faktisk ikke hva vi bruker i mat hver mnd :sparke: Men det er nok fort kr 10.000,- , men tviler egentlig på at det er så mye mer enn det. Mulig jeg lurer meg selv :knegg:

Vi er 5 i familien.


#99

Husfruen sa for siden:

Ukeshandler. Skriver middagsmeny for en uke. Handler kun det som står på lista. Rema er vanligvis vår butikk, men fra jul til juni handlet vi mest på coop extra siden det åpnet en rett utenfor døra her. Men det ble dyrt. Så nå er vi tilbake på rema, og etter bare halvannen måned merker vi stor forskjell.

Vi kjøper ikke ferdigmat, eller halvfabrikata. Alt lages fra bunnen. Det sparer vi også mye på.


#100

Nessie sa for siden:

Nå når vi blir 2 voksne og 4 barn så må vi planlegge og handle bare 1-2 dager i uka. Og da mest på REMA eller Prix. :nikker: Ellers blir det fort for dyrt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.