Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er ditt ikkefavorittkrydder?

#1

Filifjonka sa for siden:

Tenkte på det da jeg byttet ut timian med en annen urt i en oppskrift her om dagen - jeg klarer bare ikke sette pris på timiansmaken, og syns all mat er bedre uten enn med. Ellers har jeg et veldig variert krydderskap og bruker masse forskjellig både av tørket og friskt.

Har du noen krydder/urter du aldri bruker?


#2

Nima sa for siden:

Kardemomme i bollene. Nei nei nei...


#3

Filifjonka sa for siden:

Jammenmeg, der hadde jeg ett til på lista. Kardemomme bruker jeg ikke i noe som helst, verken boller eller vafler eller hva det nå er en bruker det i, så det hadde jeg nesten glemt at fantes. :humre:


#4

Tallulah sa for siden:

Hm, jeg tror nesten ikke jeg kan komme på et eneste ett.


#5

Adrienne sa for siden:

Dill, jeg klarer ikke smaken av dill.


#6

Pøblis sa for siden:

Jeg elsker dill! :vilha:

Men da jeg tok feil av kanel og barbeque-krydder til havregrøten til pøbelprinsessen i går, var vi enige om at det smakte høgg. :grøss:



#8

Palmen sa for siden:

Estragon. :skremt:


#9

Che sa for siden:

Koriander krever fryktelig mye av ganen min. Jeg bruker det, men begrenser litt


#10

Syrinx sa for siden:

Jeg kommer heller ikke på noe krydder som jeg styrer unna.


#11

Matilda sa for siden:

Jeg tror jeg liker alt? Bruker ganske mye forskjellig også, både friske og tørka urter.

Boller og vafler uten kardemomme er ikke verdt melet de er lagd av. :nemlig:


#12

Tallulah sa for siden:

Ja! Der var det et. Dill hater jeg.


#13

Hyacinth sa for siden:

Jeg brukte 35 år på å sette pris på dill.
Muskatnøtt er oppskrytt, men går an.
Laurbærblad må jeg bruke i små doser etter å ha spist noe med kraftig laurbærbladsmak for en stund siden.
Kanel er ok, men har ingenting oppå cappuccino å gjøre.


#14

Filifjonka sa for siden:

Dill og mynte og koriander liker jeg veldig godt.

Og enig i at kanel ikke skal i kaffe.


#15

Hyacinth sa for siden:

Mannen min fylte pepperkvernen med hel allehånde. Den ser helt lik ut, men jeg holdt på å spy av lukta av all mat til vi fant ut årsaken.


#16

Hyacinth sa for siden:

Derimot elsker jeg både mynte, koriander (jeg måtte øve meg, koriander minner litt om oppvaskvann..), timian, rosmarin, estragon, persille og alt annet nevnt i tråden.


#17

Esme sa for siden:

Jeg liker alle rene krydder i passende mengde og til enkelte ting. Mynte liker jeg kun i helt spesielle saker, feks Pimm's og mojito.

Men grillkrydder, sånn som man kan få på pommes frites og sånt synes jeg smaker skikkelig ekkelt.


#18

scilla sa for siden:

Grillkrydder :grøsser:


#19

Filifjonka sa for siden:

Koriander brukte jeg lang tid på å ikke assosiere med såpesmak, men nå spiser jeg det masse, det er jo utrolig friskt og deilig.


#20

Hyacinth sa for siden:

Ja, ikke sant? Kanskje derfor jeg alltid har tenkt på oppvaskvann? Det smaker faktisk såpe! Men det er godt nå, altså.


#21

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg liker nok alle krydder i ren form. Blandingskrydder som karri må jeg være forsiktig med, men i små mengder er det ok. Jeg synes ikke gurkemeie er sånn all verden (mulig det er det som gjør at jeg begrenser karribruken også) også er jeg ikke sånn superfan av safran i mat utenom lussekattene.


#22

Vianne Rocher sa for siden:

Koriander smaker såpe? Jeg syntes syltet ingefær (sånn man får til sushi) smakte såpe før. Nå elsker jeg det.


#23

Hyacinth sa for siden:

Ja, det har en sterk parfymesmak. Men det er likevel deilig. :)


#24

Hyacinth sa for siden:

Enig ang safran! Det smaker skikkelig spesielt. Ikke vondt, men spesielt. I lussekatter funker det.


#25

Tallulah sa for siden:

Jeg pleier bare å sutte på den etter sushimåltidet, jeg syns ikke den er noe god å spise. :knegg:


#26

Ru sa for siden:

Jeg er ikke fan av dill, kardemomme og koriander.
Dill minst av alt, egentlig.


#27

Filifjonka sa for siden:

Hvis en begynner å ta med blandingskrydder, så nei - grillkrydder og tacokrydder bruker jeg ikke. :)


#28

Matilda sa for siden:

Kanel kan godt være i kaffe, men da bare et hint i svart kaffe, ikke oppå cappucino. :niks: Men jeg liker jo kanel, det kommer bare an på hvordan det brukes. Jeg er ikke overvettes glad i kanel i middagsretter heller, men bittelitt går an. Vi bruker en del femkrydder, for eksempel.


#29

vixen sa for siden:

Koriander synes jeg smaker litt såpe, men øver meg. Ser det er håp.

Safran synes jeg ikke er noe godt altså!


#30

Myria sa for siden:

Jeg klarer ikke dill, ellers er det meste godt. Jeg kan ikke fordra smaken av kanel i middagsretter, men i bakst er det nydelig. Jeg måtte også venne meg til frisk koriander, men nå elsker jeg det.
Jo, jeg kom på en ting til, jeg er ikke særlig glad i frisk basilikum.


#31

Nextlife sa for siden:

Det kunne vært meg som skrev dette, veldig enig i begge to. Koriander er jeg kommet et stykke på vei med, mens safran greier jeg bare ikke.


#32

Nera sa for siden:

Jeg er ikke så glad i basilikum, og safran er også langt nede på lista.


#33

Toffskij sa for siden:

Dere tar feil, alle sammen! :skuffet:


#34

Frk_Fryd sa for siden:

Kardemomme og anis.


#35

Skjevo sa for siden:

Jeg liker visst ikke krydder når jeg ser hva folk ramser opp.:knegg: Jo, jeg liker pepper, kanel, spisskummen, oregano og basilikum. Avskyr dill og karri.


#36

Tjorven sa for siden:

Jeg er motsatt av Filifjonka. Jeg elsker timian og kardemomme.

Derimot er jeg ikke så glad i dill. Og heller ikke anis.

Og så kan jeg virkelig styre min begeistring for fennikel, men det er jo bare ens makaroni grønnsak.


#37

Taien sa for siden:

Det aller beste jeg får er koriander. Jeg kan spise blader rett av planten, det er helt fantastisk.
Men jeg kan styre min begeistring overfor dill. Blandingskrydder som grillkrydder er også lite godt. Noe jeg må ha i små mengder er basilikum, men jeg liker det som sagt i små mengder. Blir anis regnet som et krydder? I så tilfelle er det et av mine NEI-krydder.


#38

Teofelia sa for siden:

Jeg kommer ikke på et eneste rent krydder som jeg ikke liker (når det brukes rett). Blandingskrydder, som grillkrydder, er ofte ikke så stas.


#39

Taien sa for siden:

Ja, fennikel er jeg heller ikke fan av...


#40

løve70 sa for siden:

Jeg tror egentlig jeg liker alt 'rent' krydder. Kan ihvertfall ikke komme på noe jeg ikke liker. Salte blandinger som piffi og grillkrydder styrer jeg unna.


#41

Heiko sa for siden:

Sichuanpepper
:grøss:

Jeg sliter så med den knasingen av den pepperen. Det kommer fra da jeg var kvalm i første svangerskap og fikk servert kalkunkjøtt med Sichuanpepper på. Det er ennå traumatisk.


#42

Mistral sa for siden:

Det at noen syns koriander smaker såpe er visst genetisk, så jeg er overrasket over at noen har klart å øve seg opp til å like det. I min bekjentskapskrets er det en urt man enten elsker eller hater (jeg elsker det).

Jeg er ikke glad i anis, ellers bruker og liker jeg det meste av rene kryddersorter.


#43

Filifjonka sa for siden:

Jeg greide overhodet ikke koriander for kanskje sånn ti år siden. Men så begynte jeg å prøve meg med å ha det på indisk mat og litt forskjellig, og nå har jeg nesten alltid en krukke stående i vinduskarmen. Bruker det på toppen av brødskiver og knekkebrød og i salat og mye forskjellig, og blir lei meg hvis vi ikke har. Så der må jeg ha overvunnet genene eller noe. :)


#44

Lavender sa for siden:

Taco krydder. Sånne krydderposer som selges med taco. Det er noe der jeg blir skikkelig kvalm av, kjenner samme lukt av noen røde supper i kantinen. Jeg har hatt det slik siden første graviditet.

Ellers ja takk til alt jeg kan komme på, men på rett mat så klart.


#45

allium sa for siden:

Timian og karve.


#46

Tallulah sa for siden:

Jeg kom på at jeg ikke er storfan av safran. Ikke norsk karri heller, men det er jo et blandingsprodukt, ikke et rent krydder. Rosépepper er heller ikke superdigg.


#47

vixen sa for siden:

oregano er også ganske ekkelt. Minner meg om granbar.


#48

Heddamor sa for siden:

Jeg kan ikke fordra timian. Eneste jeg kan komme på. Jeg hadde det sånn med koriander før, men plutselig snudde det og nå kan jeg ikke få nok.


#49

Filifjonka sa for siden:

:dulte:


#50

Nenne sa for siden:

:nemlig:

Men ikke alt passer i alle sammenhenger. Jeg elsker nøkkelost, men vil ikke ha karve i gulasj for eksempel.


#51

Syrin sa for siden:

Eg er glad i alt, men har littegranne problem om det blir for mykje salvie.
Koriander er himmelsk.


#52

Tallulah sa for siden:

Mens jeg elsker karve i brød, men hater nøkkelost. :knegg:


#53

Acino sa for siden:

Jeg elsker kanel i epledesserter/kaker og på grøt men utover det så takler jeg det dårlig i varm mat, synes det rett og slett ødelegger selv om det egentlig aldri så mye hører hjemme fordi retten er indisk eller hva det nå er.

Har heller aldri vært begeistra for sitronpepper og etter en middag hos en venninne som hadde det på ALT så klarer jeg det bare ikke lengre; Hun lagde altså wok med masse grønnsaker, ostepølser(ja, pølser ja) osv og for hver eneste omgang med noe på steikepanna så hadde hun på drøssevis med sitronpepper - til og med på ostepølsene. Jeg sleit.

Karri, blandingen, tåler jeg ikke noe særlig og bruker derfor ikke. Lurer egentlig på hva jeg reagerer på; når noen lager mat med krydderet i så føles det ensten som at dampen i rommet er nok til at jeg får kraftig hodeverk og føler meg dårlig. Men da bruker jeg jo bare ikke karri og har følgelig heller ikke opplevd det som problem på veldig lenge.


#54

Nenne sa for siden:

stryker nøkkelost av handlelista til evt. Tallulah-besøk


#55

Tallulah sa for siden:

:takk:


#56

Tangerine sa for siden:

Liker det meste, men den norske karrien er kvalmende. Hva er det mest av i den?


#57

Mistral sa for siden:

Er det glutamat i det? Jeg reagerer litt sånn på glutamat.

#58

Miss Norway sa for siden:

Fersk timian og rosmarin er pføy. Fersk dill er nydelig til sitt behov (feks blandet i potetstappe :hjerter: ) Tørr karve er ekkelt, mens tørr kardemomme er nydelig.


#59

Rabbit sa for siden:

Er kapers et krydder? For det er noe jeg virkelig brekker meg av, det skal aldri, aldri inn i mitt hus igjen! :skremt:


#60

Tallulah sa for siden:

Spisskummen, koriander, gurkemeie, chilipulver og bukkehornkløver (fenugreek). Det er det siste som smaker mest "karri".

Nei, kapers er en syltet blomsterknopp.


#61

Molly sa for siden:

Jeg styrer unna pepper hvis jeg kan. :rar:


#62

Syrinx sa for siden:

Nå kom jeg på noe jeg gjerne styrer unna. Finmalt pepper på pose.



#64

Rabbit sa for siden:

Åja, jeg trodde kapers kanskje var krydder, jeg har egentlig bare smakt det èn gang og skal aldri smake det igjen. Var det ingefær som smakte grønnsåpe, tro? Lurer på om det var det jeg ikke klarte å identifisere som krydder, men at jeg trodde jeg drakk av grønnsåpeflaska. :knegg:


#65

Hyacinth sa for siden:

Samme her, men jeg har gjort det samme med timian. I barndommen smakte alltid ertesuppa skikkelig timian. Det har en særegen smak, men jeg setter stor pris på den nå.


#66

Hyacinth sa for siden:

Kanel har jeg et ambivalent forhold til. Det er jo et typisk barnevennlig krydder, og jeg har alltid likt det, men i de siste årene synes jeg at det ikke alltid er like godt. Det passer til sitt bruk (og aldeles ikke i kaffe!), men kanelstang i kjøttgryter blir veldig fort too much. Da må det være ørlite. Det er i grunnen bedre uten.


#67

Sissel sa for siden:

Koriander og estragon.


#68

Hyacinth sa for siden:

Estragon smaker litt anis. Anis er deilig. Brukt med omhu er begge deler fantasisk.


#69

Filifjonka sa for siden:

Ja, hva var vel aniskringlene uten?


#70

Hyacinth sa for siden:

Ja, haha, det er jaggu sant. Jeg har i mye mer anis enn oppgitt også.


#71

Flubby sa for siden:

Sånn kinesisk femkrydder får jeg ikke til å fungere i min munn, minner meg om såpe. Schezuanpepper smaker godt, men jeg hater konsistensen. Er heller ikke begeistret for grillkrydder, piffi, aromat, gastromat osv. Smaker salt og toro-pose, æsj!


#72

Candy Darling sa for siden:

Det er vel egentlig bare dill jeg ikke synes er verdt bryet. Ellers elsker jeg de fleste krydderurter, hvis det brukes riktig.

(Ikke like timian? :tullerdunisse: )


#73

Bloppy sa for siden:

Koriander, er det sånn man har i hjemmelaget salsa? I såfall haaater jeg det. :ugg:
Dill sliter jeg med, men det går i små mengder.
Kanel passer til grøt, og INGENTING annet.

Jeg er nok litt rar da. Og veldig salthungrig. Jeg kan ta grillkrydder i hånda og sleike det i meg. :rødme:


#74

Taien sa for siden:

Det er sånn jeg har det når noen sier at de ikke liker koriander. :knegg:
Selv om jeg kan forstå at det er 'annerledes'.
Men timian, det bruker jeg i nesten alt: sauser, gryteretter, pastaretter osv.


#75

Nenne sa for siden:

Hvordan kan man innta alt som heter skalldyr uten et snev av dill? Det er jo perfekt sammen! :elsker:


#76

safran sa for siden:

Piffi. :urk:


#77

Tallulah sa for siden:

Nei, det ødelegger enhver skalldyrsalat! Man smaker jo ikke krepsehalene lenger, bare den fæle dillen.


#78

Vianne Rocher sa for siden:

Hvordan kan man spise fiskesuppe uten fennikel, tenker jeg!


#79

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg synes dill er best på poteter i alle varianter. På skalldyr liker jeg noen dråper sitron.


#80

tink sa for siden:

Jeg blir støtt skuffet over at jeg ikke liker safran likevel. Det ble ikke bedre da jeg fant ut hva trippi betydde på italiensk i sommer.


#81

Pelle sa for siden:

Jeg tror jaggu jeg liker alt, selv om safran er oppskrytt. Herlig å kunne si jeg liker alt, jeg er så sær ellers. Bill. mrk. spiser ikke sjømat.


#82

Synnemor sa for siden:

Jeg fikser ikke karri og anis. Blandingskrydder type tacokrydder og Piffi og sånt er også krydder jeg styrer unna.

Generelt er jeg veldig dårlig på å bruke spennende krydder i maten. Det burde jeg gjort noe med.


#83

Anda sa for siden:

Fennikel og anis kommer ikke høyest på lista, men jeg spiser det likevel.

Verden er kjedelig og trist uten krydder.


#84

trøtt sa for siden:

Dill, anis og karve.

Koriander kan det nesten aldri bli nok av.


#85

safran sa for siden:

:snurt:

#86

Taien sa for siden:

Amen!
Husker enda den gangen jeg hadde kjøpt en pakke krepsehaler og gledet meg vilt til å lage drømmesalat. Krepsehalene smakte kun dill!! Grusomt!


#87

Fløyel sa for siden:

:eek: Men hva lager du Mojitoen av da?

Piri Piri - har fått det en gang og jeg trodde all huden i munnen skulle flerres av, jeg er generelt veldig lite glad i sterke krydre.

Aromat - nei takk.



#89

Malama sa for siden:

Rosmarin


#90

Karamell sa for siden:

Anis og karve! Og mynte. :tannkremsmak:


#91

Hyacinth sa for siden:

Jeg leste litt fort, så det framstod slik for meg. :knegg:


#92

Hyacinth sa for siden:

Rare mennesker. :knegg:

Jeg kan fint spise alt som er nevnt i denne tråden, men det er noe jeg har mer gledes av enn annet. Ingenting er æsj.


#93

Alexa sa for siden:

Elsker timian, hater dill


#94

Pamina sa for siden:

Jeg klarer ikke å komme på noe krydder jeg absolutt ikke liker.


#95

Candy Darling sa for siden:

Safran er jo fantastisk i fiskesuppe.


#96

Madicken sa for siden:

Koriander. Jeg har ennå ikke klart å lære meg at det ikke smaker oppvaskvann. Jeg spiser mat med koriander i om jeg får det servert, for all del, men jeg lager selv helst ikke mat der koriander inngår som hovedkrydder.

Basilikum er favoritten, det bruker jeg til "alt".


#97

Susse sa for siden:

Fersk koriander. Smaker såpe. Ellers går alt ned.:)


#98

Robyn sa for siden:

Mynte og sitrongress. Grøss og gru.


#99

Esme sa for siden:

Og saftran og appelsin sammen i tagineretter. Yum!



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.