Toffskij sa for siden:
Dette må vi få klarhet i. Poll følger.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Toffskij sa for siden:
Dette må vi få klarhet i. Poll følger.
Palmen sa for siden:
Venter spent. (i mellomtiden kan jeg svare: jeg drikker den. :nemlig:)
Bluen sa for siden:
Drikker (litt for) mye av den, men kjenner sant å si knapt forskjell på de ulike typene. :flau: Bittelitt peiling har jeg, men det er ingen stor interesse. Ikke samler jeg heller - alt som kommer i hus, går i grisen etter forholdsvis kort tid.
Apple sa for siden:
Jeg liker vin og er ikke kresen. Klarer i liten grad å sette sammen vin til mat og må se på merkingen på polet. Jeg har dog klart å smake forskjell på dyr og billig vin og jeg vet at det finnes ulike druer, hva endel heter og hva som kommer fra hvor når det gjelder det mest kjente.
Men anser meg for å være amatør som setter pris på vin. Jeg blir dog glad over å få delta i et måltid der dette er planlagt.
Tjorven sa for siden:
Jeg liker det meste innen vin, har litt peiling, men er ingen ekspert.
Jeg storkoser meg på restauranter med vinmeny hvor de setter sammen vin som passer perfekt til akkurat det vi får servert. Det klarer jeg ikke på langt nær like godt selv.
Toffskij sa for siden:
Jeg simpelthen elsker vin, har litt peiling og samler litt, men planlegger å bli ravende loco etter hvert og bygge om barnerommene til kjølerom når ungene flytter ut. :knegg:
Tussa sa for siden:
Gjett. :knegg:
Eg er dog ingen ekspert og må ha polhjelp for å velge vin til dei ulike rettane utenom enkle ting som pizza, pasta, reker, krabber, sushi og vilt. Som Bluen er eg heller ingen samlar, alt går med etterkvart.
Toffskij sa for siden:
Dessuten er jeg skeptisk til brokkolivin, men er villig til å smake.
Divine sa for siden:
[quote]
Jeg liker vin, og «kan» noen flasker som jeg vet jeg liker
[/QUOTE]
Hadde noen tilbudt meg vinkurs, hadde jeg virkelig likt det og ville syntes det var interessant. Men det er ikke noe must for meg å ha ekstremt inngående kjennskap til vin.
Lavender sa for siden:
Jeg liker vin. Kan noen druetyper og områder. Er mest kjent med italiensk vin. Har ny interesse for østerisk hvitvin. Vi har Riedel glass til ulike druetyper, og glassene håndvaskes. Jeg kan kjenne forskjeller. Liker litt dyrere viner, sier nei takk til Doppio Passo. Har gode minner med menyer og viner fra restauranter i flere storbyer, det var før vi fikk barn.
løve70 sa for siden:
Jeg er virkelig glad i vin, men er ingen ekspert.
Jeg setter også veldig stor pris på et måltid der vinen er nøye valgt til hver rett.
Tussa sa for siden:
Akkurat dette med Doppio Passo og JP Chenet forstår eg faktisk ikkje. Det er virkelig ikkje mange kronene en skal opp for å få hundre gongar bedre vin. Er det vane? Redsel for å spørre på polet?
Karamell sa for siden:
Jeg tror jeg må ha andre smaksløker enn folk flest, for jeg synes vin smaker vondt. Øl også. Og kaffe og kullsyrevann.
Pingis sa for siden:
Lik itj. :niks: (Jeg har visst samme smaksløker som Karamell! :highfive:)
Nå har jeg løst det ganske greit med å være helt avholds, da.
Toffskij sa for siden:
De er jo veldig lette å like, da. Snille og milde og bærsmakende. Men når du trener deg opp og utvider horisonten, vil de etter hvert smake saft. (Særlig Doppio Passo!)
Tussa sa for siden:
Men det finns jo mange, spesielt italienske, som er like lett tilgjengelige i smak og veldig mykje bedre.
Toffskij sa for siden:
Jeg tror det er veldig mange som kjøper akkurat det samme hver bidige gang, og ikke føler seg det minste eventyrlystne.
Niobe sa for siden:
Skulle nesten vært flervalgs. Jeg drikker ikke alkohol, først og fremst av helsemessige årsaker, men det er flere typer vin jeg liker smaken på.
noen sa for siden:
Jeg fant ingen alternativer som passer. Jeg liker vin og takker som regel ja hvis det serveres til en god middag. Jeg kjenner at det er forskjell på vin, men gidder ikke lære meg navn på druer eller merker. Det er ikke all hvitvin jeg er like begeistret for, men til og med en søt hvitvin kan være god til den rette maten. Jeg husker fortsatt hvor fantastisk det var å drikke en rødvin jeg fikk til middag for 15 år siden. Det er noe av det beste jeg har smakt noen sinne. Men jeg noterte ikke hvilken det var eller hva slags druer den var laget av eller hvilket land den kom fra. Jeg drikker aldri vin alene for å kose meg, men bestiller like gjerne rødvin som øl hvis jeg er ute på noe med andre.
Guava sa for siden:
Jeg liker vin, men synes ikke det er like godt bestandig. Slik er det også med kaffe. Noen ganger smaker det og noen ganger smaker det ikke.
Jeg er der at jeg ofte synes mat smaker bedre uten vin og at vin smaker bedre uten mat, uansett hva folk sier om perfekt harmonisering.
Jeg har smakt meg gjennom vingårder og kan en del om vin, men jeg er ikke sånn nerdete interessert eller genuint opptatt av det.
Vin som er direkte dårlig drikker jeg ikke, men jeg trenger ikke å betale over 150 kroner flaska for en vin jeg synes er god. Jeg finner mye godt til rundt hundrelappen.
Toffskij sa for siden:
Ingen som vil innrømme at de er i loco-kategorien, altså? Dedikert kjølerom og håndvaskede Riedel-glass teller, altså!
Joika sa for siden:
Svarte "jeg liker vin, og «kan» noen flasker som jeg vet jeg liker".
Det er sånn omtrent sant. Jeg syntes vin er greit av og til, men ikke noe mer. Velger som regel de jeg vet at jeg kan klare drikke.
Guava sa for siden:
Ingen alternativer passet forresten, kun brokkoli.
noen sa for siden:
Ja, og til middag hjemme med gjester spør jeg på polet om hjelp til å finne en vin som passer.
Che sa for siden:
Er veldig glad i vin, kan noen druesorter, men ikke så mye at jeg krysset av for det - jeg velger vin ut fra anbefalinger, ut fra "anvisningene" på hyllene og ut fra tidligere erfaringer.
Men jeg kunne tenkt meg vinkurs.
Harriet Vane sa for siden:
Jeg kan noen vinstiler og druer, jeg leser en del om vin, men synes ikke jeg kan nok til å påstå at jeg har noe greie på det. Jeg har hittil hatt flaks når det gjelder å matche mat og vin, men det går helst på erfaring fra restaurantbransjen og at jeg er flink til å bruke vinmonopolet.nos-kompetanse. Jeg sender dem mail med meny og får tips og lærer av det. Jeg samler litt, men har ikke optimale lagringsforhold. Jeg bruker klesskapet på soverommet. :knegg: Og har en dedikert champishylle i kjølerommet. Skikkelige glass har jeg også.
Jeg har egentlig tenkt å kurse meg mer, siden jeg på soppkurs oppdaget at jeg har skikkelig god smaks- og luktesans. Det hadde vært gøy å kunne mer.
Toffskij sa for siden:
Vi kan gå på sommelierkurs sammen! :hyper:
Balanse sa for siden:
Jeg liker vin, og «kan» noen flasker som jeg vet jeg liker. Men jeg kunne nesten like godt trykket på Avholds, for I praksis blir det vin 1 - 3 ganger i året. Så vi kan vel konkludere med at "å like vin" og "å like sjokolade" anger to forskjellige grader av ordet "like". :nemlig:
Harriet Vane sa for siden:
Ja!!!! :hyper:
Jeg har kjempelyst! (mellom hagedesignkursene jeg tar med Esme).
Herregud, som jeg gleder meg til å bli pensjonist.
Toffskij sa for siden:
Det er faktisk en av verdens beste ideer. :nemlig:
Joika sa for siden:
.....Noen sa til meg nå at jeg pleier like Ripazzoviner. Og tysk hvitvin. Riesling.
Bra jeg slipper holde så mye styr på hva jeg pleier like selv. :nemlig:
Ru sa for siden:
Jeg har vinkjeller. :nemlig:
(Vin i kjeller= vinkjeller.)
Jeg drikker alt for lite, så det begynner å bli en bra samling. :rairai:
Det tok lang tid før jeg likte vin. Det var nok fordi jeg ble utsatt for kattepiss (Blue Nun) og tyttebærsaft (JP Chenet og dets like). Denne Ruen har rett og slett en litt forfinet vinsmak.:filer:
Palmen sa for siden:
Jeg liker vin og kan forskjell på noen druesorter og vinstiler, men er ikke noen ekspert.
Dessverre har jeg for lite tid og overskudd til å smake og lære mer om vin, men den kommer tilbke når ungene blir større.
Neket sa for siden:
Jeg liker hvitvin, men ikke de aller tørreste. Og noen rødviner, men jeg vet ikke hvilke, jeg glemmer alltid å skrive ned hva det er når jeg får servert en jeg liker.
Jeg pleier å smake på rødvinen når jeg er et sted der det ikke passer seg å be om noe annet i stedet, hvis jeg liker den er det bonus, hvis ikke drikker jeg bare veldig sakte.
Neket sa for siden:
Og jeg er veldig glad for polet. Har fått skryt for godt vinvalg av min veldig vin-interesserte tante flere ganger. Det er selvfølgelig polet som har valgt, og ikke jeg. :humre:
Kirsebær sa for siden:
Vanskelig å svare.
Jeg har fram til kanskje det siste året ment at all rødvin smaker likt. Og jeg har ikke likt smaken.
Det siste året har jeg smakt på noen viner som jeg likte, altså som eg ikke syns smaker vondt, men jeg syns ikke det er supergodt heller.
De rødvinene jeg har smakt, som jeg ikke syns var vonde, var runde og milde i smaken.
De hvitvinene jeg har smakt som jeg kan synes er god, er iskalde og "søte". (Jeg vet ikke om det er søt de er, men det er den beskrivelsen som passer best.)
For meg går champagne og cava i samme kategori som vin, og jeg har til gode å smake en jeg syns er god.
Matilda sa for siden:
Jeg er vel på linje med noen, ser jeg, bare at jeg ikke liker øl. Det vil si, det kan godt være det finnes øl jeg liker, men har ikke smakt noe ennå.
Jeg har lite peiling på vin, men synes ikke alt smaker likt. Drikker fortrinnsvis vin til mat, men det blir sjelden pga livssituasjon. Bruker det i matlaging noe oftere, og det har vel hendt at mannen og jeg tar et glass eller to sammen, men jeg liker egentlig ikke å drikke når ungene er hjemme - avholdsoppveksten min sitter nok litt i, sjøl om foreldrene mine ikke er avholdsfolk lenger og drikker vin oftere enn meg. :humre: (For øvrig et område mannen og jeg prøver å finne en gylden middelvei på, i hans familie er unger med på fest, sjøl der enkelte er merkbart påvirka.)
Jeg var på en litt finere restaurant enn vi vanligvis har vært på i fjor, og fikk anbefalt viner av sommelieren. Det var min første opplevelse av at vinen ga smaken på maten en ny dimensjon, og jeg håper på flere sånne middager både ute og hjemme etter hvert som ungene blir større og jeg ikke skal amme mer. Jeg ser likevel ikke for meg at jeg kommer til å sette meg veldig inn i druesorter og vindistrikter og sånt, bare nok til at jeg husker hva jeg liker og ikke, samt hva som ikke utløser migrene.
Toffskij sa for siden:
Jeg liker for øvrig ikke øl i det hele tatt, og jeg har virkelig smakt meg helhjertet gjennom hele spekteret av typer. Det er selve grunnsmaken jeg ikke liker, antagelig smaken av humle. Og da går det jo ikke.
Retz sa for siden:
Jeg haket av på "Vin smaker grusomt", men det er egentlig en for sterk påstand. Vi smaker definitivt ikke godt, men den befinner seg ikke i grusomt-båsen sammen med gammelost og syrna melkeprodukter.
Jeg drikker aldri vin fordi jeg ikke liker det.
Matilda sa for siden:
:puh: Godt å se at man ikke må like alt for å kunne sette pris på god mat. Da er det håp for meg og!
Bluen sa for siden:
Ikke jeg heller - men jeg er ikke snauere enn at jeg tar en øl om det ikke er noe annet. :knegg: Unntaket for min del er hveteøl, det liker jeg.
Toffskij sa for siden:
Det er grusomt, det også! :skuffet:
Nextlife sa for siden:
Jeg liker vin og kan forskjell på noen druesorter og vinstiler, men er ikke noen ekspert
Jeg liker veldig godt god vin til god mat, og ha takk og pris for alle de kunnskapsrike som jobber på vinmonopolet.
De siste årene har noen av damene her inne hjulpet meg over terskelen gul/rosa vin med og uten bobler i, et traume som nok ble etablert og kraftig befestet i tenårenes Blue Nun og Peachaneibonanza.
Når drikker jeg både rosè, cava, proseco og champagne.
Øl liker jeg ikke, jeg prøver stadig og har deltatt på en del ølsmaking, men fikser det rett og slett ikke.
maggypop sa for siden:
Jeg liker vin og kan forskjell på noen druesorter og vinstiler, men er ikke noen ekspert. Jeg har vært på vinkurs og lært forskjell på druer, jordsmonn og produksjonsprosessser, men dette er ca 15 år siden, og jeg har ikke vedlikeholdt kunnskapen.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg har enda ikke smakt en vin jeg liker, men jeg har skikkelige aversjoner mot alt som i det hele tatt har et HINT av "alkoholsmak", så jeg er avholds. Mannen min liker en øl i ny og ne, men drikker det vel en gang i skuddåret, vin rører han ikke. Så vi er begge av typen "ja takk, cola til maten". Skikkelig harry, men sånn er det. :knegg:
Vianne Rocher sa for siden:
Jeg vet forskjellen på noen druer og vinstiler, er veldig langt fra noen ekspert eller vinkjenner. Men, jeg er grusomt kresen. Jeg har f.eks. til gode å smake en Rioja jeg synes smaker noe tilnærmet drikkende (jeg har en svigerfar som er veldig bevandret i akkurat denne typen vin, så jeg har smakt maaange). Det er noe i de vinene som gjør at jeg bare synes de er flate,sure, bitre og kjipe.
Jeg foretrekker Italienske, fyldige viner. Amarone spesielt. Så da lever jeg litt etter det en sommelier skrev i en kokebok jeg har: "den vinen du liker best passer alltid til maten du skal spise" :knegg:. Også elsker jeg Champagne. Elsker.
Øl er godt når det er varmt ute og jeg liker de lyse lette øltypene.
Filifjonka sa for siden:
Jeg liker vin og kan forskjell på noen druesorter og vinstiler, men er ikke noen ekspert.
Setter stor pris på vin både alene og med mat, og vet godt hva jeg liker og ikke liker. Prøver også å finne nye favoritter ved å lese vinspalter og få anbefalinger. Men jeg er ikke interessert nok i selve vitenskapen til å gå tungt inn i det.
Den andre tråden fikk meg nesten til å bli avholds, for jeg syntes det var så utrolig irriterende å bli sett på som vrien/kjip/usofistikert/ ettellerannet å undre seg over, om en skulle ha lyst til å drikke vann en dag. Men bare nesten, heldigvis.
Vianne Rocher sa for siden:
Jeg takker stadig vekk neitakk til vin til maten, forresten. Men aldri fordi jeg heller vil spare penger på å kjøre selv nei. Jeg lar ikke slike ting stoppe meg når jeg har lyst på vin/champagne/drinker/whatever.
Jeg er jo kresen på området og da synes jeg ofte det er bedre med vann enn å drikke en vin jeg ikke liker. Det fine med å takke nei med jevne mellomrom er at vertsskapet vet om dette fra før og ikke blir fornærmet eller mistenksom bare fordi man heller vil ha vann til maten akkurat den dagen.
Tussa sa for siden:
Ikkje champagne en gang? :tullerdu:
Øl er ikkje mi greie heller, men konnøl kan fungere til grillmat.
“I only drink champagne when I'm happy and when I'm sad.
Sometimes I drink it when I'm alone.
When I have company I consider it obligatory.
I trifle with it if I'm not in a hurry and drink it when I am, otherwise I never touch the stuff unless I am thirsty"
Champagne. :hjerter:
Bloppy sa for siden:
Svarte at jeg liker vin, og kan noen flasker som jeg vet jeg liker.
Ikke veldig bevandret med andre ord. Liker bedre rød enn hvit. De hvite blir ofte for tørre eller for søte for meg. Av de jeg har smakt. :knegg:
Jeg holder meg gjerne til de jeg vet jeg liker da. Men kan drikke det meste av rødt til nød. Helst ikke for lyse og lette. Trur eg.
Jeg kjøper stort sett en som heter Tomassi Ripasso. Blå etikett. Vi er på det nivået liksom. :humre:
Harriet Vane sa for siden:
Det koster ynkelige 40 K, har noen helgesamlinger og resten går på nett. Toppers!
På tide å fylle 50, antagelig.
Inagh sa for siden:
Jeg er glad i vin, og veit hvilke druesorter jeg foretrekker framfor andre, men er langt fra noen ekspert.
Odelia sa for siden:
Jeg har svart det samme som majoriteten. Kan litt om ulike druesorter og distrikt, og vet hvilke vinstiler som er safe for meg, men smaker på alt.
Polyanna sa for siden:
Jeg er litt mellom disse to:
rine sa for siden:
Jeg liker vin, men liker ofte rusen bedre enn smaken. Det vil absolutt ikke si at jeg drikker meg full hver gang jeg drikker vin, men at jeg f.eks ikke må ha en spesiell vin til en spesiell type mat. Jeg kjenner navnet på noen viner, vet hvor de kommer fra og kjenner som regel litt forskjell om jeg smaker på viner samtidig. Jeg hadde ikke klart blindtest av vin og jeg husker aldri de forskjellige smakene fra hverandre to minutter etterpå. Det er godt mulig det er noe i veien med smaksløkene mine, jeg kjenner forskjell på rødvin og hvitvin (:knegg: ) og på tørr og søt hvitvin, men sliter med å skille forskjellige typer rødvin fra hverandre. Sjampanje er veldig godt (ja, jeg har smakt ekte) og jeg vet at musserende vin ikke er det samme som sjampanje. Jeg synes ikke vinkunnskap er kunnskap som er spesielt viktig å inneha, og må innrømme at jeg kjeder meg når folk begynner å snakke inngående om emnet. Før syntes jeg det var litt snobbete, men når "alle" er vinkjennere, begynner det nesten å bli litt harry. :vetikke:
(Hvis noen hadde gitt meg vinkurs i gave, ville jeg mest sannsynlig tatt en "regifting" snarest mulig. :knegg: )
Toffskij sa for siden:
Jeg har for øvrig vært gjennom de fleste av svaralternativene opp gjennom årene. Jeg har bare det siste locostadiet igjen. :knegg:
Harriet Vane sa for siden:
Jeg elsker champagne og gode sprudledrikker. Når det lukter nybakt loff, smaker av sjøbunn og innsiden av østerskall og har snerpet av drueskall og noe sitrusaktig i lukten, da synger englene.
Harriet Vane sa for siden:
Locostadiet er det ypperste stadiet av enhver interesse. Hilsen fru blomsterløk.
nolo sa for siden:
Jeg liker vin i alle farger og med og uten bobler. Jeg er ingen ekspert, men blir veldig glad når jeg får vin som passer til det jeg spiser, eller noen forteller meg litt om barndommen og oppveksten til den vinen jeg drikker.
Nera sa for siden:
Jeg liker vin, og kjenner til endel druetyper, områder osv, men er absolutt ingen ekspert. Jeg foretrekker å drikke vann eller mineralvann til maten, og sparer vinen til etterpå, for jeg har sært utviklet smaks- (og lukte-) sans. Jeg leser vinbøker, men om jeg blir særlig klok, er usagt. Jeg liker tørre, syrerike viner basert på chardonnay eller sauvignon blanc aller best, og gjerne med hint av jord og havbunn.
Min største sorg i den forbindelse er at jeg reagerer småallergisk på rødviner (mageknip, kvalme selv av små doser), og ikke har klart å finne en rødvin jeg tåler, som jeg også liker, for de fleste minner mer om uttynnet solbærsaft enn vin.
Jeg er ingen samler av natur, men jeg vil helst ha noen flasker vin i hver kategori liggende i boden (mørkt og kjølig).
Vianne Rocher sa for siden:
Jeg liker jo snobberi innen mat og vin og det meste egentlig. Iallefall når det er ærlig og kanskje av og til uten at de som snobber skjønner det selv. Det er sjarmerende med mennesker som er snobber og tror at det de gjør, som er ganske avansert, er heeelt vanlig hos alle andre også :knegg:. Men den harangen på at "alle" sitter å lukter på vinen og kjenner igjen toner av tobakk, gress, lær og anis ga meg litt fnisebehov til tider ja. Jeg synes absolutt ikke at det er noe galt i å gå på f.eks. sommelierkurs og lære mer om vin, druer, produksjon, hvordan den passer sammen med ulike matretter osv. Men det er langt fra det og de som hev seg på "vinkjennerbølgen" som var trendy for noen år siden. Du finner ingen avanserte toner i en flaske "Amigo" lissom :setter på spissen:
polarjenta sa for siden:
Jeg har prøvd å lære meg å drikke rødvin, men jeg har konstatert at jeg syns alt smaker likt, og ikke spesielt godt. Jeg kan dog ta meg en flaske rødvin, men da er det rusen jeg vil ha, for den liker jeg. Jeg kan av og til drikke litt hvitvin.
Jeg drikker aldri alkohol til mat, og pr tiden er jeg inne i en alkoholfri periode, de har jeg ganske ofte.
Tallulah sa for siden:
Jeg liker vin, men kan for lite om det. Også er jeg alltid litt redd for vin, fordi jeg noen ganger har endt opp med dundrende hodepine etter bare noen slurker.
På restauranter hvor det blir servert en tilpasset vinmeny drikker jeg alt, men syns ofte det blir for mye alkohol (jeg blir så lett full). Jeg har et par rødviner jeg liker, en champagne jeg elsker, en rose jeg elsker og noen proseccoer jeg liker. Hvitvin syns jeg det er lett å like, men vanskelig å elske.
Øl er jeg glad i, og vet hvilke typer jeg liker. Jeg er ikke så glad i lyse, parfymerte typer, og heller ikke de kjempetunge. Men tilpasset mat blir det jo noe av det samme som ulike typer vi, og gir en helt annen drikkeopplevelse enn å bare drikke, liksom.
Ellers syns jeg det er teit at det er faux pas å ikke like vin spesielt godt, men helt akseptabelt å ikke like øl.
Toffskij sa for siden:
Jeg synes det er ganske upraktisk å ikke like øl, og skulle gjerne gjort det.
Nenne sa for siden:
Litt vanskelig å svare, jeg "kan" en del viner som jeg gjerne kopler med matretter og vet litt om druesorter og sånn, men så langt fra noen ekspert. Jeg elsker å utvide repertoaret da og lære mer og få hjelp av eksperter. Jeg er skikkelig god på å be om hjelp.
polarjenta sa for siden:
Øl drikker jeg aldri, unntaket var den gangen jeg hadde lyst på røyk, og siden jeg kun røykte når jeg drakk så måtte jeg få en øl hos venninna jeg var på besøk til. :knegg:
Susse sa for siden:
Synes ikke vin er særlig godt og når det også er alkohol i det, som jeg absolutt ikke liker virkningen av, lar jeg det stort sett være. Stemte at jeg kan til nød drikke vin om den er søt. Liker over hodet ikke øl. Om jeg må velge noe med alkohol blir det cider.
Toffskij sa for siden:
Da mangler vi bare en med spesialbygd vinkjeller, så er samlingen komplett! :hyper:
Novla sa for siden:
Akkurat dette kunne jeg ha skrevet.D.v.s. etter at jeg de siste fem årene mer eller mindre kontinuerlig har vært gravid/prøvd å bli det/ammet begynner den lille peilingen jeg hadde å bli litt utvannet, men nå som jeg er ferdig med sånt vurderer jeg å få litt schwung på vindrikkingen igjen. :jupp:
Jeg mener å ha lest en historie av James Herriot der han havner på oppdrag hos en streng metodistfamilie etter utagerende prøvesmaking av blant annet pastinakkvin. :D
Finnes det altså enda verre skvip enn JP Chenet? :eek:
Filifjonka sa for siden:
Jeg liker ikke heller øl. Det skyldes sikkert en kombinasjon av at faren min drakk altfor mye av det (liker ikke lukten), at jeg ikke liker smaken noe særlig og at jeg blir veldig stappa i magen av det. Men en iskald liten Corona med limebåt i tuten kan være godt om sommeren.
Toffskij sa for siden:
Haha! Det tror jeg stemmer! Det forekommer pastinakkvin hos Dorothy Sayers også! :hyper: Harriet Vane, dette synes jeg du må ta ansvar for å brygge til oss! (Og så fikk jeg lyst til å gjenlese James Herriot, som er en gammel kjærlighet.)
Tja, jeg vet ikke om det er det jeg sier. JP Chenet har jo en sånn liksom-ryggrad. «Jeg later som om jeg er en vin som passer til en skikkelig biff!» Men Doppio Passo har ingen ryggrad overhodet. Jeg vet ikke helt hva som er verst.
IzziCreo sa for siden:
Tåler ikke alkohol, men skulle så gjerne ha kunnet drikke vin. Det ser sååå kos ut :nemlig:
Tussa sa for siden:
Dette minne meg om ei venninne som var på første date som gikk så bra og attpåtil delte han hennar kjærlighet til god rødvin. Tida gjekk, dei blei kjærestar og etterkvart kunne han fortelle at han hata rødvin og vatna blomsteren med vinen når ho ikkje såg på. :lol: Ho følte seg faktisk litt snytt på heile mannen, å ikkje like rødvin var omtrent en dealbreaker. Dog gifta dei seg likevel. :knegg:
Nenne sa for siden:
Du skulle ha vært her på Champagnemiddagen vi hadde her i fjor. Champagne er fantastisk!
Tussa sa for siden:
Det hadde eg elska. Trur det er neste eg må finne på, restaurantbesøk med champagnemeny!
Nina sa for siden:
Jeg har vinkjeller, med hjemmesnekrede hyller, er det spesialbygget nok?
Er ikke i kategorien lever og ånder for vin, men er interessert og har litt kunnskap om vin.
Faren min samlet på vin, og det er en god del godbiter igjen i kjelleren hans, har sett et par flasker gammel Chateau Lafite Rotschild bla. :hyper:
Det skal konsumeres i en familiemiddag på det som skulle vært åttiårsdagen hans, så håper vi han sitter på en sky og skåler med oss.
Toffskij sa for siden:
Cru har champagnemeny en uke i november hvert år, Tussa. Det er nok gøy.
Tussa sa for siden:
Cru er stas. Kanskje eg må til Oslo i november! :D
Skilpadda sa for siden:
"Jeg liker vin og kan forskjell på noen druesorter og vinstiler, men er ikke noen ekspert." Men jeg setter veldig pris på at f.eks. HI stadig påtar seg å forsyne meg med nye innspill og bidrag på området. :jupp:
rine sa for siden:
Sånn er alkohol for meg: Øl er nydelig en varm sommerdag, til grillmat f.eks. Samtidig blir jeg veldig mett av øl og klarer som regel ikke å kombinere det med mat (da må det bli veldig lite av en av delene, i alle fall.) Rødvin er godt om vinteren, jeg liker varmen og at man blir litt døsig/avslappet. Sjampanje er betyr festilig lag, og er kanskje den alkoholholdige drikken jeg liker best. (Men det er dyrt, så oftes er det musserende jeg drikker.) Jeg liker smaken av både sjampanje, rødvin og øl, men jeg liker de andre aspektene ved drikkene like godt. Nå høres jeg sikkert ut som en soon-to be-alkoholic, men jeg drikker faktisk ikke alkohol mer enn en gang i måneden eller to. Mer enn tre-fire enheter drikker jeg ikke mer enn et par ganger i året.
Jeg liker ikke rusbrus, cider og bare noen ytterst få drinker.
Flubby sa for siden:
Jeg svarte at vin smaker grusomt. Bortsett fra skikkelig friske musserende greier som ikke smaker for mye alkohol. Alkohol er ikke godt. Liker ikke øl heller. Men fruktcider liker jeg, spesielt hvis det smaker pasjonsfrukt. Savner den deilige "wine cooler" som fantes på 90-tallet.
Myria sa for siden:
Jeg liker overhodet ikke vin. Man skulle ikke tro jeg er fransk. :o
Skilpadda sa for siden:
Jeg liker veldig godt øl også. :jupp: Og en del typer brennevin; det drikker jeg riktignok sjelden, men akevitt til tung tradisjonsmat og en god cognac eller calvados til kaffen er alltid stas.
rine sa for siden:
Jeg blir så utrolig uvel av brunt brennevin, kvalm lenge før jeg rekker å bli full av det i alle fall. Det positive ved det er at mannen min alltid får to cognac i bryllup og sånt. :nemlig:
Hyacinth sa for siden:
JJeg liker vin og kan forskjell på noen druesorter og vinstiler, men er ikke noen ekspert.
Men jeg samler bittelitt, da, selv om det ikke var et alternativ i det alternativet.
Jeg får derimot ikke ned øl. Det smaker så ...humle. Det fungerer godt i gryter og sånt, men ikke som drikke. Det er rart, for jeg er utrolig lite kresen og mener man kam lære seg å luke det meste.
Maverick sa for siden:
Jeg drikker alt. :nemlig:
Øl er godt, og kvalitetsøl er veldig godt. Vin på et akseptabelt nivå er godt, god vin er veldig godt. Jeg klarer fint å skille mellom de forskjellige druene og distriktene, og vet hva jeg vil ha til forskjellige anledninger. Cava/champagne/prosecco blir nok aldri helt min greie, og jeg er ikke veldig glad i blankt brennevin (bortsett fra god vodka), men cognac og whisky er strålende og mottas med stor glede.
Og noen ganger finnes det ikke bedre terapi enn en flaske Jack Daniels og Tom Waits på spilleren. :innrømmer:
millact sa for siden:
:dulte:
Hyacinth sa for siden:
Så så. Jeg mener ikke det. Jeg tenkte det EN gang, om en venninne. Og jeg innrømmet at jeg skammet meg idet jeg tenkte tanken.
Filifjonka sa for siden:
Det var vel i og for seg ikke du som mest ga meg den følelsen heller. :)
Hyacinth sa for siden:
Det var godt. Jeg hater virkelig å gjøre andre utilpass/ såret.
Esme sa for siden:
Jeg prøvde en … vino tinto(?) en gang jeg var i Spania. Den var god! Den bør dere prøve. :jupp:
Jeg slenger meg gjerne med på sommelierkurs med dere Toffie and Harrie! That would be ever so nice.
Filifjonka sa for siden:
Ingen fare, jeg ble ikke verken utilpass eller såret heller - bare uenig og litt gretten. :knegg:
Hyacinth sa for siden:
:knegg: Det var iallfall godt du ikke ble avholds, da.
Hyacinth sa for siden:
For din egen skyld. : presiserer: Det er det samme for meg hva du er. :knegg:
Bokormen sa for siden:
Jeg liker vin, tar et glass da det faller seg slik, men går ikke rundt og har lyst på det eller gleder meg til helgen på grunn vindrikking eller noe sånt. Kjenner fint lite forskjell på ulike slag. Om jeg er trøtt og sliten får jeg lett hodepine av rødvin, og uansett er jeg fornøyd etter ett glass.
Om vi hadde blitt invitert bort og det ble fremhevet at det var kjøpt inn god vin hadde jeg nok smakt på den, men i lys av andre tråder de siste dagene har jeg kanskje slumpet til å fornærme noen med å heller ta vann eller farris til maten av og til. Den var jeg faktisk ikke klar over. :sparke:
Filifjonka sa for siden:
:skeptisk:
Hyacinth sa for siden:
Var litt redd for å rote meg inn i noe nytt i denne tråden, nå, altså. :skremt:
Blåbær sa for siden:
Kan signere denne. Og nå som det er såpass lite humler rundtom er det kanskje like greit at vi ikke drikker opp det lille som er igjen.:blånn:
Jeg elsker rødvin, men har ikke særlig peiling. Vet sånn ca hva jeg liker best, men kunne godt utvidet horisonten. Jeg kan spare på hvitvin, cava og rosevin, men rødvinen rekker ikke lagres særlig lenge her i hus.
him sa for siden:
Har bestemt meg for å bli en vin-nerd. Hadde et høydepunkt forrige uke da jeg luktet at en vin var spansk (eik) - riktignok ble jeg ledd av fordi jeg satt på en spansk restaurant og spiste tapas, så de mente at jeg fikk for mye hint! (Men de hadde skotsk øl så det var definitivt ikke gitt av vinen var spansk, så det så! :nemlig: )
For meg er det nerdingen som er poenget. Jeg er ikke akkurat oppvokst i noe forfinet/avansert miljø og mat, vin, musikk, litteratur etc er ting hvor smaken "modnes". Jeg var like glad i posebernaissaus, hurtigris og drivhustomater da jeg var 14, som jeg er i mat nå. Og på samme måten som jeg elsket AC/DC da jeg var 14, liker jeg opera nå. Og sånn går nå dagene, og årene. Jeg synes det er helt latterlig at det skal være "mindreverdig" på noen som helst måte å ha en umoden smak.
Chablis sa for siden:
Endelig noen som er sånn som meg.:riktig:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.