Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Taco med det lille ekstra?

#1

Heiko sa for siden:

Jeg skal ha noen venninner på taco, og det er et poeng at det er nettopp taco som skal serveres. Det er jo ikke akkurat festmat nummer en og derfor trenger jeg gode tips til hvordan fredagstacoen kan løftes opp til nye høyder.

Finnes det noen lefser som kan kjøpes som er bedre en de vanlige man finner i butikken? Eventuelt er det noen som lager sine egne?
Hva er din beste guacamoleoppskrift?
Hjemmelaget salsa?
Hvilke grønnsaker bruker du?
Er det noe man får kjøpt ferdig som rocker opp tacoen?
Hva har jeg ikke tenkt på?

Hva er ditt beste taco tips og triks?

:vilha:


#2

Tangerine sa for siden:

Lage en salsa der hovedingrediensen er mango. :nam:


#3

Heiko sa for siden:

Slike utsagn trenger en konkret oppskrift! :nemlig:


#4

Candy Darling sa for siden:

Tonnevis av koriander i salsaen, så klart.


#5

Skilpadda sa for siden:

Guacamole: Jeg moser to modne avokadoer, har i saft fra kanskje en halv sitron (lime er også godt!) og omtrent en halv presset hvitløksbåt, og smaker til med salt. Har evt. i mer sitron/hvitløk etter tilsmaking. Koriander er egentlig autentisk tilsetning her, men jeg har så å si aldri fersk koriander i hus, så det blir sjelden til det.

Jeg lager alltid bønnestuing, bruker Dixie Diner sin oppskrift på www.veganeren.com/2012/11/refried-beans.html som utgangspunkt. Hvis jeg skulle valgt bare én ingrediens i taco, hadde det vært dette. :jupp:


#6

allium sa for siden:

Og i guacamolen. Man får aldri for mye koriander.

Kjøttvariasjon: Mariner kyllingfilet i limesaft, olje og oregano noen timer, stek i marinaden. Del opp når den er ferdig stekt.


#7

Tangerine sa for siden:

Jeg skal prøve å finne den. :jupp:


#8

Myria sa for siden:

Jeg lager salsa ved å flå tomater (skjær et kryss i toppen, bare såvidt gjennom skinnet, og legg i kokende vann noen minutter, avkjøl i kaldt vann og dra av skinnet), fjerne frøene og finhakke dem. Så blander jeg med finhakket rødløk, presset hvitløk, finhakket rød chili, salt, pepper, litt sukker, litt sitronsaft og hakket frisk koriander. Jeg liker min salsa litt grov, men om du vil ha den mer sausete kan ingrediensene hakket i blender, food processor e.l.


#9

Skilpadda sa for siden:

Vi bruker ellers ikke kjøttdeig, men steker kylling i biter (helst lårkjøtt, når jeg finner det) og krydrer med en tacokrydderblanding jeg kopierte fra FP for lenge siden, men jeg husker ikke hvem som postet den:

1 ts salt
2 ts cumin (spisskummen)
1/2 ts koriander
1/2 ts chilipulver
1/2 ts hvitløkspulver
1 ts paprikapulver
litt pepper


#10

Skilpadda sa for siden:

Og for eventuelle lavkarbere synes jeg forresten det funker utmerket å pakke fyllet inn i store salatblader i stedet for lefser.


#11

skyfri sa for siden:

Jeg lager guacamolen som Skilpadda, men har ikke tillegg i en bitte liten klype sukker for å balansere smaken.

Vi serverer med vanlig salsa eller tacosaus og skjærer opp mangobiter som vi har ved siden av sammen med alt det vanlige. Og bønnestuing.
Nam!


#12

Karamell sa for siden:

Jeg så nettopp noen som laget sin egen tortillalefse. Var det på Facebook eller Snap, da tro? Jeg har en følelse av at det var noen her inne.


#13

Røverdatter sa for siden:

Vesla har laget lefser mange ganger. Tror ikke det er så biggie egentlig, og de smaker vanvittig mye bedre enn vanlige flislefser. Eller så er maislefsene ganske gode.

Jeg har fått cheddarsaus til taco noen ganger og elsket det. Jeg er dog veldig, veldig glad i den typen ost. HAr ikke oppskrift dessverre.


#14

Tangerine sa for siden:

Her er én variant:

Mangosalsa

1 mango, i terninger
1 rødløk, i små terninger
ca. 1/2 rød chili, finhakket
ca. 1/2 lime, saften
salt og pepper
frisk koriander, finhakket
Bland sammen alle ingrediensene. La gjerne salsaen stå og trekke litt før servering, slik at alle de gode smakene får satt seg. Smak til med salt, pepper og frisk koriander.


#15

Tangerine sa for siden:

Jeg har laget. Litt forarbeid, men datter (11) hjalp til med steking. :)


#16

Nextlife sa for siden:

Jeg lager mine egne lefser, og det er så utrolig godt, både de med maismel og de med hvete. Men det tar noe tid å kjevle og steke dersom man er mange.
Jeg har hørt skryt av Buer sine ferske lefser, men ikke smakt de selv.


#17

Bluen sa for siden:

Guacamole, ja!


#18

Tallulah sa for siden:

Taco er jo på toppen av trendbølgen om dagen! Du finner massevis av deilige oppsrkifter på nett, f.eks. med langtidskokt kjøtt, masse ulike hjemmelagede sauser, og selvfølgelig; fish tacos.


#19

mosol sa for siden:

Guacamole, akkurat sånn som Skilpadda beskriver det. Jeg bruker lime i. Og har gjerne også oppi litt hakket tomat (ikke alt søet, da).


#20

rajraj sa for siden:

Jeg synes det er godt å rocke opp tacoen med spicy og knasende sprø mandelbiter-

2 dl mandler - grovhakkes
1 eggehvite - vispes til den blir hvit (trenger ikke bli stiv)
1 ts sukker
2 ts cumin
1 ts chili
Evt. annet krydder du liker (paprika er f.eks godt)

Bland hakkede mandler og krydder i eggehviten. Spre dem utover et stekebrett/ildfast form. Stek 10 minutter (eller like lenge som lefser/skjell) i ovnen. De skal få litt farge!

Blir spitzy og chrunchy på toppen av tacosen!


#21

Fersken sa for siden:

Tacosuppe
Tacopizza
Gratinert taco
Tacopai



#23

Tjorven sa for siden:

Hvis du først vil gjøre det fancy så kan det serveres både fisk, kylling og marinert biff.

Og gode bønner. Det er så digg.

Jeg er nok en enkel sjel, for jeg synes at taco er festmat (den kan ihvertfall bli det).


#24

Zulu sa for siden:

Bare et tips: I frysedisken finnes hakket koriander i små bokser. Det funker supert å ha i guacamole, marinader, supper osv. :jupp: Vi har et helt batteri av hakkede krydderurter i fryseren, for jeg klarer aldri å holde liv i krydderplantene. :hehehe:

#25

tinkadott sa for siden:

Vi fikk servert bananbiter til en gang. Den søte smaken var god til!


#26

Nip sa for siden:

Jeg ville laget Laksetaco enten ved å ha begge alternativer så folk kan velge eller kun med øko laks :)

Også kanskje lage hjemmelagde tortilla, guacamole, salsa osv


#27

Lavender sa for siden:

Tina Nordström har en oppskrift på oste tortillas. Jeg husker ikke eksakte mål.

Kesam 8%
Revet hvitost
Litt blåmugg
Hakket persille og ruccola
Salt og pepper

Smør blandingen på en fajitas, legg en annen oppå og stek i panne til osten smelter.


#28

Che sa for siden:

Pico de gallo må du ha.
(tomat, rødløk, chili og lime)

Jeg synes at lime aldri må undervurderes når det kommer til taco.

Om du legger kjøtt og ost inn i små tortillaser, bretter de dobbel og steker de raskt i panna slik at osten smelter - har i pico de gallo og guacamole (her liker jeg den best helt fintmost) - skiser over lime - og voila. Enkelpenkelt og godt.


#29

Bayone sa for siden:

Noen som har en god oppskrift på lefser? Fikk veldig lyst å lage det til tacoen i dag.



#31

mkj sa for siden:

Jeg har fått "flautas" på restaurant, det var godt og litt artig.

Det var en slags blanding mellom quesedilla og vårruller. De har en slags marmeladeaktig salsa til, mangochutney-aktig. Og en slags chilimajones. Her må du nok Google oppskrifter.


#32

Taien sa for siden:

Verdens beste salsa, Pico de Gallo:
ca 5 godt modne tomater
1 salatløk (det er de hvite, vanlig kan brukes men bruk da litt mindre)
chili etter smak (får du tak i serrano peppers, er det det beste)
lime
salt
koriander (tonnevis)

Kutt tomater og løk i biter (løken finkuttes), bland.
Tilsett finkuttet chili.
Skvis over lime (juicen fra en halv pleier å holde) og tilsett litt salt (en pinch).
Riv MINST en bunt koriander, og bland i.
La det stå minst en time, blir enda bedre om du lager det kvelden før du skal ha det.


#33

Karamell sa for siden:

Herremin, nå får jo selv jeg lyst på taco.


#34

Blåbær sa for siden:

Madam Mim sine oppskrifter på ulike dipper er veldig gode! Ligger inne på oppskriftssiden (skal prøve å finne).

Her er den jeg liker best: Ostesausen:
2 fess hvitløk, 1 hakket løk, 2 bokser hermetiske tomater kokes opp. Ha i 1-2 ts spisskummin, 1 hakket chili uten frø, litt salt, 1 ss sukker, litt pepper og kok inn i 5 minutter. Ta kjelen av varmen og rør inn 1 boks philadelphia og 200 g revet cheddar. ha i en neve hakket koriander, og la gryten stå på svak varme. Viktig med slipp-belegg i kjelen!

Ligger mer i Madam Mim sin middagstråd.


#35

Hot Lips sa for siden:

Etter et besøk på Taco Republica, lager vi alltid tacomiddagen med guacamole, omtrent som Skilpadda beskriver, hjemmelaget krydder og pico de gallo. Masse-masse lime, koriander og chili. Fersk koriander er et must. Planen er å lage tortillaene selv også, men jeg har ikke kommet så langt


#36

mkj sa for siden:

Jeg synes også at Taco er god festmat når man gjør litt ekstra ut av salsaer og tilbehør.

Her er en salsa jeg har bokmerket men ikke prøvd ennå.
(jeg lager ikke sånt etter oppskrifter, men bruker de til inspirasjon i større eller mindre grad)

oneparticularkitchen.com/2009/05/19/salsa/


#37

Maverick sa for siden:

Tequila. :jupp:


#38

Tangerine sa for siden:

:skremt: :traumatisert:


#39

Filifjonka sa for siden:

Hellstrømtacoen som står i kokeboka for ungdom er veldig god! Chili con carne med bønner, maisstuing, to ulike salsaer med mango/line/koriander osv, guacamole... :nam: Vi bruker maistortillas og nachochips, fordi vi liker det best. Det er litt jobb å lage alt sammen, så jeg forenkler ofte litt. Men maisstuing og mangosalsa med koriander må med. Har ikke sjekket om oppskriften ligger på nett.


#40

Kanina sa for siden:

Vi var på en mexicansk restaurant i Berlin for et par år siden, og fikk sjokk da vi så tacoen! Spesielt Hassel, som er særspist. Han ble jo ikke akkurat lite skuffet da det viste seg at de verken serverte agurk eller mais, og kjøttet var helt kjøtt (men veldig mørt og strimlete, litt som pulled pork, kanskje?) og ikke kjøttdeig med taco-krydder. :knegg: Jeg husker dessverre ikke hva det litt vel eksotiske tilbehøret var, men man kan kanskje google mexican taco eller noe sånt for oppskrifter og inspirasjon?


#41

Tallulah sa for siden:

Om du titter på menyen til Taqueria, Taco Republica og Tijuana får du mange gode tips!


#42

Susse sa for siden:

Min guaco
2 store modne avocado
1 charlottløk- hakket
2 fedd hviløk- hakket
saft av lime -smak til
kesam/ rømme etter smak
hakket rød chili

Bruk stavmixer til nydelig fløyelsmyk kremkonsistens.


#43

Juste sa for siden:

Pulled Pork som kjøtt.

Kjør en svineskulder (med ben i dersom du får tak i det) eller svinenakke i trykkoker med en god barbeque-saus. Kjør en times tid eller så til kjøttet detter fra hverandre når du tar i det med to gafler. Du kan også kjøre det i en vanlig kasserolle på lav varme, men da må du regne mange timer før det er mørt nok.


#44

Taien sa for siden:

SINNSYKT godt!



#46

Candy Darling sa for siden:

Jeg leste "flatlus", og tenkte at det var da litt oversharing. :knegg:



#48

Njulaif sa for siden:

Jeg skulle SÅ ønske jeg kunne lage egne tortillas... Men jeg tror at jeg er historiens dårligste til å kjevle hva som helst. Det ender alltid opp med forbannelse og skrik og tenners gnissel og alt det der. Sist gang jeg prøvde meg (potetlefser) ble jeg så sur at jeg kastet kjevlet i gulvet, trampet på soverommet og slamret igjen døra. :nemlig: :rolleyes: Det er jo så pinlig at jeg kan ikke fatte at jeg skriver det offentlig en gang. Mannen kom luskende og tok over kjevlinga uten et ord. Han har bodd sammen med meg lenge nok til å vite hva han skal gjøre i slike tilfeller ja. :knegg:

Oh! Dette kan være noe for oss. Jeg klarer jo å ta livet av plastblomster...

Rømme i guacamolen??! :skuffet: Som en pasjonert rømmehater er jeg sterk mostander av å ha rømme blandet oppi sånt tilbehør, og jeg får fnatt av at alle norske texmex-restauranter dynger rømme over all maten sin ukritisk. Og halvparten av gangene glemmer de også at jeg bad om å få uten rømme. :snurt: Blir dog proposjonalt glad av å bestille texmex i texmex-land, da jeg har opplevd at rømme er så godt som fraværende (i de rettene jeg har bestilt så langt i alle fall). :hjerter:

Ellers så leste jeg et tips på nett her for en stund siden når det gjelder å lage sin egen salsa. Man må (selvsagt) ha pico de gallo om man lager selv, for det er jo kjempegodt, men om man bruke samme oppskrift bare at man river tomatene i stedet for å hakke de så får man en salsa med en helt annen konsistens i tillegg. I alle fall jeg liker en litt sausaktig salsa på tacoen min, så dette har jeg tenkt å prøve neste gang jeg gidder å lage salsa selv kjenner jeg.


#49

Kanina sa for siden:

Njulaif: Et genialt kjevletips er å kjefle ut på et bakepapir med plastfolie oppå det som skal kjevles. Jeg gjør det med alt fra marsipan til pizzabunn. Funker sikkert på tortillaer også. Evt masse mel.


#50

Njulaif sa for siden:

Hmmm... Jeg skal vurdere sterkt å prøve det en gang jeg er i usedvanlig godt humør. Trenger MYE godt humør å ta av før jeg prøver. :knegg:


#51

Tallulah sa for siden:

Njulaif: Tijuana på Løkka bruker visstnok ingen melkeprodukter. Du får gå dit.


#52

Njulaif sa for siden:

Wohoo!! Det er jo verdt å sjekke. :riktig:

(Herregud for noen problemer man skal ha... :rolleyes::herregud:)


#53

Einhyrningur sa for siden:

Jeg lager en guacemole med sitron, salt, pepper, paprikakrydder og chili m.m, den synes jeg blir mye bedre. Blir litt futt i den i motsetning til den vanlige. Kan se om jeg finner oppskriften igjen, nå slumper jeg bare.


#54

amanas sa for siden:

Hjemmelaget guacamole og stekt sopp er et must til tacoen her i hus. Ellers er resten av tilbehøret varierende etter ønsker og hva vi har.


#55

Lavender sa for siden:

Jeg vasker persille og koriander, slynger av vannet i salatslynga, hakker og fryser.

Det er kommet en Chilli chipotle som er røkt chilli og smaker veldig godt i guacamolen.


#56

Nessie sa for siden:

Var Spoon tror jeg?


#57

Heiko sa for siden:

Håhåhå. Her var det mange deilige forslag! Tusen takk. Det er bare og fortsette. :glis:


#58

Acsa sa for siden:

Du kan også velge litt spenstigere ost enn generisk "gulost". Cheddar og port salut, f.eks.


#59

LilleLeo sa for siden:

Vi må ha cheddardip på boks i bunn. Smaker høgg for seg selv, men herlig sammen med alt.


#60

shute sa for siden:

Det jeg har spist av tacos i Mexico har alltid hatt kjøtt, ikke farseprodukt, som hovedingrediens i tortillaen. Det er godt. Oksekjøtt tror jeg, google "taco de bistec."


#61

Tallulah sa for siden:

Hos den blinde ku i Mathallen har de en cheddar med jalapenos.


#62

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har i det siste pleid å bruke en boks kidneybønner og en boks sorte bønner, det blir enda bedre! Sist brukte jeg en boks bønnemix (Coop sin boks med forskjellige bønner oppi) og det var kjempegodt. Bønnestuing rocks!


#63

Dixie Diner sa for siden:

Jeg laget også hjemmelagde tortillas, skrev det i middagstråden for en stund siden. Brukte Hellstrøm sin oppskrift. De ble supergode. Lette å lage, men tok litt tid, så det er lurt å lage maaaange (jeg doblet oppskriften) og fryse ned. Jeg brukte dem som pizzabunn også en gang, kjemperask og digg pizza! Det samme gjør meg med hjemmebakte naanbrød.

Og så bruker jeg aldri de FÆLE tacokrydderposene, de smaker jo bare salt og syntetisk. Jeg lager heller ikke egen ferdig kryddermix, men hiver oppi stekepanna mens jeg steker "kjøttet". Spisskummen er jo viktigst, det gir hele tacosmaken. Og hvitløkspulver, løkpulver, chilipulver (gjerne røkt), paprikapulver, pepper, litt salt/Vegetakrydder, tørket koriander og gjerne litt presset lime over.


#64

Filifjonka sa for siden:

Sånn gjør jeg også, krydrer med flere forskjellige krydder uten å blande dem på forhånd. Smaker til underveis.


#65

Heiko sa for siden:

Tusen takk alle sammen for gode tips og triks. :blomster:
Jeg skal sjekke ut alle linker og oppskrifter etterhvert.

Det kan aldri bli for mye koriander!

Det er sånn ca slik jeg lager guacamole også. Da lager jeg nok denne.
Bønnestuing skal vi helt klart lage!

Vi skal ha skikkelig kjøtt, ja. :nemlig:

Nam! skal helt klart lage mangosalsa.

Er jeg trendy!? :lykkelig:
Ikke bare trendy men også treig.

Chrunchy ting innimellom tacoen høres godt ut. Det vil jeg lage.

Fisk har jeg aldri selv laget til taco, men spist å restaurant og det var jo veldig godt.

:riktig:

Oh. Skeptisk. Veldig skeptisk. : også traumatisert:

Min bittelillesøster lager en deilig variant av tacokake, men jeg har aldri prøvd det selv.

Det var lurt!

Takk, jeg må innom mathallen altså. Så leit. ( :hyper: )

Skal lage egen kryddermiks nå. Lover. :jupp:

Jeg gleder meg til lørdag og taco. Dette blir jo en festmiddag!


#66

Bille sa for siden:

Bake lefser selv. Taco bli aldri det samme etter at vi var i syd-California i sommer. Og deilig salsa med bla. mango og koriander. Yummi!


#67

Heiko sa for siden:

Vi blir 12 stk. Orker jeg og lage lefser til alle disse? Tar det ikke lang tid?


#68

Nessie sa for siden:

Jeg kjenner jeg hadde bortprioritert det.. :sparke:


#69

Tangerine sa for siden:

Hva er næringsgjær? :)


#70

Njulaif sa for siden:

Ehhh... Helt utrolig at jeg tør å si dette offentlig, men det hender at jeg har potetmos som tilbehør til tacoen. :sparke: Hvis vi tilfeldigvis har rester etter middagen dagen før eller noe sånt. Så har jeg litt potetmos inni wrapen min, eller som en del av fyllet i skjellet. Leste om det på nett et sted for LENGE siden, og siden jeg elsker potetmos måtte jeg prøve. Det var faktisk overraskende godt. MEn det må være GOD potetmos altså. Og ikke for mye. :o


#71

Nessie sa for siden:

:dulte:

Jeg tar alltid nachos som jeg knuser i små biter, og har inni lefsa :nam:
Det er godt med litt sprø motstand der.


#72

Mjau sa for siden:

Vi er avhengige av god men enkel guacamole.
Avocado, litt rømme, litt sitron/lime, salt og pepper.

Lag mye.


#73

Nessie sa for siden:

:nam:
Og Chili.


#74

Njulaif sa for siden:

Jeg tar de ved siden av innimellom, men skal sannelig prøve inni. :jupp:


#75

Njulaif sa for siden:

Ja, det er kjempegodt. Men uten rømme selvsagt. :nemlig:

Rømme er djevelens verk. :nemlig:


#76

mkj sa for siden:

Jeg har laget den salsaen jeg la ut link til, og den var veldig god. Jeg skalerte ned, og tilpasset det jeg hadde i skapet.

brukte
1 pakke klasetomater (1/2 kg omtrent)
1 gul løk
1/2 rød lok
5-6 fedd hvitløk
2 chili (uten frø)

Delte tomater i to, løk og chili i grove biter
rislet over litt olivenolje
Bakes i ovnen på 190 grader til løken er litt blank, må ikke bli brent.
la det avkjøles litt.
Ha i persille eller koriander (jeg brukte tørket persille, det var det jeg hadde) Kjør til ganske glatt i blenderen.

Enkelt, sunt og godt.


#77

Harriet Vane sa for siden:

Jeg håper du lager carnitas. Bare ring meg om du trenger hjelp.
Du trenger
4 kilo nakkekoteletter, som du skjærer i store biter.
1 liter cola
1 liter ananas juice
1 potte koriander
1/2 hvitløk
2 løk
2- 3 chipotle chili, gjerne røkte eller vanlige chili
2-3 lime i båter
2-3 dl soyasaus
spisskummin, paprikapulver og oregano, et par ss av hver.
Mariner over natten, fisk ut kjøttet, stek, ha over marinaden og kok i fillebiter. Smak til med salt. Ferdig!


#78

Harriet Vane sa for siden:

Lefsene: du trenger 3-4 pr. pers. Jeg vet ikke om jeg hadde styrt med akkurat det om jeg ikke hadde kjempegod tid, men jeg har en god oppskrift hjemme om du trenger.

Til carnitasen bruker jeg guacamole, ostesaus og mangosalsa.


#79

mkj sa for siden:

Det må bli veldig mye - fryses det ned.

Hørtes ellers rett og slett knallgodt ut. Skal prøves snart.


#80

Harriet Vane sa for siden:

Jeg skrev ned til Heikos selskap på 12.

Ja, det kan fryses. Jeg lager store porsjoner og fryser ned.


#81

mkj sa for siden:

Typisk mat det er greit å lage litt av når en først er i sving.


#82

Harriet Vane sa for siden:

Ja, det er jo en todagersprosess, så like greit å lage masse. ostesausen kan også fryses, så da er det plutselig helt overkommelig det hele.


#83

Dixie Diner sa for siden:

Det er et inaktivt gjærpulver som smaker ost (inneholder masse B-vitaminer osv). Jeg bruker det i stedet for ost og for å få god smak på diverse ting, men du kan sløyfe det eller bruke noe tilsvarende. Jeg er næringsgjærjunkie så jeg bruker det i omtrent alt, men i ditt tilfelle kan du bare skippe det altså.


#84

Niobe sa for siden:

Det kjenner jeg hadde blitt i drøyeste laget selv for meg... Det tar lang tid og det er mye kjevling.


#85

Heiko sa for siden:

Da er vi i gang!

Denne ble knallsterk og god!

Jadda, dette fikser du. :glis:

Har lagd bønnestuingen og den var nyyydelig Dixi.

Taco-krydderblandingen også. :riktig:

Vi droppet det.

Har også laget guacamole og mangosalsa.
Og så bøir det biff, pulled pork og laks. Og masse grønnsaker.
Jeg har trua!


#86

Heiko sa for siden:

Det ble nevnt en ostesaus som Harriet pleier og lage. Hvor finner man oppskrift til den? :blafre:


#87

Filifjonka sa for siden:

Må igjen anbefale maisstuingen. :hjerter:


#88

Turban Smukk sa for siden:

Kanskje den som ligger i Madam Mims gamle ukemenyer? Tråden er klistret og oppskriften er en av de første. Jeg har laget den flere ganger, den er veldig god, men jeg har kommet frem til at jeg foretrekker den med bortimot halvparten av ostemengden. :sparke:


#89

Pepper Lemon sa for siden:

Er det en oppskrift på FP?


#90

Dixie Diner sa for siden:

Jeg pleier å lage en melkefri "ostesaus" som smaker veldig cheddar-ish. Alle jeg har servert den til har syntes den var kjempegod og ostete. Sånn hvis noen ikke tåler eller vil ha melk men allikevel kunne tenke seg ostesaus. Den funker fint på pizza og. Deilig å dyppe nachochips nedi, jeg forspiser meg hver gang.


#91

Taien sa for siden:

Jeg lager denne nå i kveld, og er veldig spent. Jeg har bare fått den servert, aldri laget den.... venninna mi kommer på kosekveld, så da skal vi ha salsa roja.


#92

Njulaif sa for siden:

Den ser helt rått god ut!

Men, lager dere alle en så stor porsjon? Og den chilien, heter den serano pepper på norsk også? :blånn:


#93

Taien sa for siden:

Nei ikke så stor porsjon! Jeg lager med 5 relativt store tomater, 3 chili,fikk ikke tak i serano peppers ( ja det heter serano chili på norsk) så det blir vanlig grønn og rød, 4 hvitløksfedd og en løk. Pluss MYE koriander, for det er det beste jeg vet! Og så bruker jeg salatløk i stedet for vanlig gul løk. Men det er bare fordi jeg liker bedre smaken på den.


#94

Taien sa for siden:

Jeg tok utgangspunkt i oppskriften og "forbedret" den litt.
Jeg brukte 5 store tomater, 1 salatløk (den hvite), 4 hvitløksfedd, 2 grønne og en rød vanlig chili (fikk ikke tak i seranopeppers i dag, og neste gang tar jeg litt mer chili), MASSE koriander (2 pk fra Vikingurt + en bunt), minst en ts salt og presset lime (ca en halv).
Å hildrende du, men det var godt!
Min favorittsalsa noensinne. Venninna mi og jeg tok knekken på en STOR skål i kveld.
Eneste forbedringen jeg skal gjøre til neste gang er mer chili.


#95

mkj sa for siden:

På de butikkene jeg har vært har det bare vært en type chili, så da har jeg tatt den.

Jeg brukte en pakke klasetomater. 1-2 løk, 4-5 fedd hvitløk og 2 røde chilier. Tok ut frøene. Hadde over litt olivenolje før det gikk i ovnen. Og så hadde jeg i litt tørket persille for å få litt grønt i (før blender, men etter ovnen) Ble veldig godt, sterk og god, men ikke helt hinsides. Skal lage en ny porsjon i morgen. Dette er jo veldig sunt.


#96

Taien sa for siden:

Vi har veldig godt utvalg i forskjellig type chili på flere av butikkene her, men den jeg var i i dag var selvsagt tom for serano. Jeg er veldig glad i sterk mat, så jeg tar ikke frøene ut. Og for min del var 3 chili litt i minste laget. Fikk ikke nok kick. :knegg: Og koriander er et must for meg, ellers får det ikke den rette smaken (det er selvsagt smak og behag).


#97

mkj sa for siden:

Koriander er fortsatt litt "skummelt" for meg. Har vent meg til å ha litt i mangosalsaen. Men ikke for mye.


#98

Bayone sa for siden:

Ca. hvor lenge stekte du dem og grader? Så bare kjørte du alt i blender eller stavmikser etterpå?


#99

Taien sa for siden:

Ca 180 grader og til chilien var litt brent og løken var blank.
Jeg hadde det i food processor etterpå. Tilsatte mengder av koriander, litt salt og lime.


#100

Balanse sa for siden:

Hjelp!

Jeg gikk litt amok etter å ha lest tråden, og nå lurer jeg på hva man gjør med enorme mengder rester av ostesausen, bønnestuing og avokadomiks?

Kan det fryses?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.