Cumulus sa for siden:
Hva liker du/hva liker du ikke ved 17.mai?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Forum for generell diskusjon av temaer som ikke passer inn under andre kategorier.
Cumulus sa for siden:
Hva liker du/hva liker du ikke ved 17.mai?
Chanett sa for siden:
Jeg liker alt ved vår feiring.
rine sa for siden:
Jeg liker ikke stresset før, med klær som skal strykes, tog som skal nås, kaker som skal leveres her og der, osv. men stort sett liker jeg det meste med 17.mai etter at stresset er ferdig. Nå har vi tatt vår tørn i komiteer med begge barna, og det er deilig at vi nå står mer fritt til å bruke dagen som vi vil. Barna er heller ikke så opptatt av å være på skolearrangementet (ungdomsskolen har f. eks ikke arrangement) og vi kan gjøre det som passer oss. :jupp:
Tjorven sa for siden:
Jeg hadde 17. mai oppe til vurdering i fjor, og ble enig med meg selv om hvor vi skulle legge lista. Og det gjorde at jeg fikk en veldig fin feiring i år.
Oppmøte på skolen er så tidlig (8.45) at vi ikke tar oss tid til noe annet enn å spise og komme oss avgårde. Ikke noen fancy frokost heller. Det tar jo en liten evighet å gå i tog, men det er stas. I år gikk jeg med toget (som klassekontakt for knertens klasse hvor ganske mange skulle gå), og det var ekstra gøy. Etter toget fant vi et sted å spise lunsj. Jeg hadde gjort litt research, så selv om vi ikke hadde noen bordreservasjon så fikk vi bord etter ganske kort tid (10 minutter å vente). Deretter dro vi på ungenes skole hvor vi kjøpte kake og prata med foreldre mens ungene kastet på blikkbokser og deltok i sekkeløp. Så gikk vi hjem og hadde en sløv kveld hjemme. Ungene var godt fornøyde, og jeg følte at det var veldig lite stress. Så vi var svært fornøyde med dagen alle sammen.
I år bakte jeg ingen kake. Det har jeg alltid pleid å gjøre, men det har ikke vært noen som har spist den. Det var greit nok å ikke gjøre det. Det var kake nok å få kjøpt på skolen.
Siden skolearrangementet hos oss er i regi av korpset, så slipper vi unna alt dugnadsarbeid på 17. mai. Det bidrar nok til å senke stressnivået. Det hjelper også å ha unger som er såpass store at du ikke trenger å passe på dem hele tiden. De stikker ikke av og er fornuftige unger, så å passe på dem er ikke noe som krever noe av meg lenger. På skolearrangementet var det bare å sørge for å gi dem litt penger nå og da.
Luvi sa for siden:
Jeg liker ikke at vesla står tålmodig i laaaang kø (halvtime?) på skolen for "fiske" premie, for så å få beskjed om at de er tom for premier når hun er nesten fremme. :knegg: Snakk om skuffelse. Ble en populær aktivitet kan man si. Her burde vel de som var ansvarlige for akkurat det området se at de kunne gjort det litt annerledes.
Sånn ellers liker jeg ikke å pynte meg så det er en utfordring, men føler da jeg greier å se ok ut like vel. Morro å oppleve gleden barna har på denne dagen.
Jeg setter stor pris på at de ikke skal møte opp for å gå i tog før kl 11.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg har alltid elsket 17 mai. Det var før vi fikk skolebarn. Da koste vi oss med lange frokoster og hadde tid til å se Folketoget og lignende. Nå er det egentlig mer stress enn noe annet. Opp tidlig, ikke tid til noe kosefrokost for ungene skal møte i toget kl 8.45 (og det er fullt kaos der, så vi må kjøre VELDIG tidlig), stresser med hva vi skal ha på oss, må ned på skolen og delta i foreldreansvar, ungene deltar i leker der eneste premie er snop de ikke kan spise (rart at ikke flere tenker over dette med allergier osv), det regner alltid og er bikkjekaldt, altfor mye folk på skolen så jeg får omtrent klaustrofobifølelse ... Jeg har alltid vært den som har fnyst litt av folk som sier de stresser med slike dager, for det er jo bare å planlegge. Og det er jeg veldig flink til, som regel. Men akkurat nasjonaldagen er bare blitt en dag jeg vil ha fort overstått, dessverre. Viktig å nevne at jeg ikke viser min "misnøye" overfor ungene overhodet. Hadde noen spurt dem om mora likte 17. mai, hadde de nok sagt at jeg elsket den. Så jeg skjuler det nok godt. :knegg:
Gi meg heller jul. Jeg LEVER for julen. :hjerter:
Hyacinth sa for siden:
Jeg liker:
-har et korpsbarn, og det er veldig, veldig stas!
-koselig lunsj med familie
-se på barnetog og folketog, særlig sistnevnte
Jeg liker ikke:
-lang dag med mye gåing og en del mer som skjer enn kroppen min tåler
-å fryse...
-store folkemengder og mye venting
-å klargjøre klær... Ikke så mye å gjøre, men misliker det
Selv om det er en ting mer på minussiden, så liker jeg dagen. Det er koselig og stemningsfullt og det med korpset er så stas at det teller trippelt. :knegg:
Floksa sa for siden:
Det jeg ikke liker er at hvert år vinner forfengeligheten over fornuften og jeg går i tog i pensko. I år hadde jeg bestemt meg for å bruke joggesko men når det kom til stykket trasket jeg i pensko lell.
Ellers liker jeg 17.mai. I år hadde vi fri og fikk et like blikk inn i andres virkelighet. Jeg prøver å ikke dvele ved det, for det var sannsynligvis den eneste gangen. Det er fint å jobbe på 17.mai også. Vi har ikke så mye opplegg. To i korps, og når folketoget er ferdig spiser vi pølser og is før korpsparaden og russetoget. Pølser og is til kveldsmat også :knegg:
Bluen sa for siden:
Liker egentlig ingenting. :knegg: I år ble det spesielt ille, ikke minst fordi det var 7 grader, nordavind og øsregn. Barna var så kalde og våte i toget at de gråt. I tillegg satt jeg i 17. mai-komiteen og jobbet fra 8.30 til 16 med loddsalg og rydding. :gal: Kake og kaffe måtte jeg også stille med, og deltakelse på et titalls møter samt kanskje 10 timers jobbing med forberedelser dagene i forveien. Nasjonaldagen i år har bare stått for meg som et sort hull.
(Vi opplevde for øvrig det samme som dere, Luvi, som vi gjør omtrent hvert år - at det gikk tomt for premier i fiskedammen, noe som var ganske utrolig ettersom jeg fant ca. 500 uteglemte premier på lageret etterpå. :gal: )
Det jeg liker med dagen, er at barna har det gøy - men det hadde de ikke i år, så nå er jeg bare glad det hele er over.
Anne C sa for siden:
Jeg stresser ikke i det hele tatt til eller på 17. mai. Men jeg synes det er utrolig kjedelig å være på skolen etter toget. Med leker og sånt. Jeg gleder meg til ungene ikke vil gå i tog mer, og at vi kan gå ut når vi vil, ikke når vi MÅ. Men jeg liker dagen, liker å gå i bunaden min. Men det var koseligere før gutta begynte på skolen.
Polyanna sa for siden:
Før strevde jeg med å like dagen, selv om jeg i prinsippet syns den er helt strålende!
Men nå har vi tilknytning til en fin feiring på skolen vår, med hyggelig frokost og samvær der, det er koselig å se på toget (jeg virkelig ELSKER Oslo-toget!) og så er det helt greit om dagen er ferdig etter det. :knegg: Det er ingen dager jeg blir så sliten av som 17. mai, da. Mannen også. Han sover aldri på dagtid, men tror du ikke han sloknet på sofaen klokken 4 eller noe i går?!
Dronningen sa for siden:
Vi prøver å gjøre det greit for alle. Har valgt å dra bort to ganger, noe ungene liker godt. Ellers er vi ikke så opptatt av ting vi må gjøre. Ungene har aldri gått i toget i byen tidlig på dagen. De synes i bunn og grunn ikke tog er det helt store, men vi har deltatt i toget på skolen i mange år. Det er hyggelig å pynte seg, og de liker leker, lodd og lykkehjul. Så vår 17. mai består av litt god frokost, se litt på tv og få klær på til 14.45. Være på skolen fra 15-18 og hjem og slappe av. Noen ganger middag på kvelden, men vel så ofte har pølser og kaker dekket dette i løpet av dagen.
I år satt jeg i kommitéen på skolen, så litt mer å gjøre, selv om det gikk veldig greit. Poden hadde fått løpt rundt med venner i timesvis, de hadde vunnet småpremier de likte, og ikke minst var de der på slutten da de begynte å bare dele ut kaker fordi det var så mye igjen. ;)
Jeg liker ikke å være i sentrum/byen 17. mai, så det gjør vi ikke. Å vente, køer, måtte følge med hvor ungene er, stress, skynde seg, et.c. Derfor har vi også valgt bort det. Vi behøver det jo heller ikke, for skolen dekker opp det vi behøver, det er kjentfolk der, og vi støtter FAU.
Hyacinth sa for siden:
Og så må legge til at vi slipper alt dugnadsarbeid i forbindelse med dagen fordi den lokale militærleiren lager opplegg for hele bydelen. Det er deilig. Aldri noe kakebaking eller loddsalg. Og moren min vasker og stryker bunadsskjorta og oppbevarer bunaden min... :sparke: Selv om guttungen skal møte opp. 6.50, så gjør mannen min det, så jeg slipper jo lett unna.
Myria sa for siden:
Det eneste jeg ikke liker er å måtte stå opp tidlig (dog har vi annethvert år tidlig og sent tog, hhv 9 og 12) og som Tjorven tar vi oss ikke tid til noen stor frokost. Ellers synes jeg ikke 17.mai er stress og kakebaking og stryking av penskjorter er vel det eneste vi har av forberedelser.
Gårdagen var imidlertid ingen suksess. Det var ene og alene pga været. Regn, vind og kaldt. Hadde vi ikke hatt barn hadde vi blitt værende innendørs, men med førsteklassing følte vi at vi måtte bli med slik at han kunne gå i tog, som han hadde gledet seg til. Det endte med at de to minste var kalde og misfornøyde med en gang og alle unntatt mannen og storebror dro hjem igjen før det var gått en time. Storebror kom smågråtende tilbake til skolegården etter toget og var, på tross av gode klær og ullundertøy for første gang på flere uker, kald og trist. Ingen av oss hadde det minste lyst på is, kaker eller leker i skolegården og jeg lurer fælt på hvor mange som deltok på dette. Typisk at det var slikt ufyselig vær første år vi "måtte" være med, i fjor hadde vi strålende sol og varme.
Bluen sa for siden:
Og to ting jeg er glad for:
Che sa for siden:
Jeg liker 17.mai godt - men vi har en veldig lavterskelfeiring.
Vi går i tog (oppmøte 1045 - tar fem minutter å gå til oppmøteplass) - roper hurra, går hjem og ser på film, spiser mat (nybakte rundstykker var det i år) og gir barna fri tilgang til fryseren som er fylt opp med is - Så drar vi til enten min bror eller til et vennepar og spiser mat og kake før vi drar hjem.
Det jeg ikke liker ved 17.mai i år er at det er hverdag etterpå. Ikke at hverdager er så fryktelige, men det har vært godt og kunne vært oppe litt lenge og slappet mer av i forhold til leggetid og sånn.
I tillegg er 17.maitoget vårt et lite pisletog som ikke skaper et snev av høytidssteming - de går tre og tre på gangveien. det er to korps (små sådan), tre skoler og sikkert dobbelt så mange barnehager. Barnehagene hører ikke korpsmusikken en gang. Det er dødstrist! .- I fjor gikk vi i midtbyen - jeg elsket det. Jeg sitter i FAU og fremsnakker det som besatt for en annen gang også.
Neket sa for siden:
Spør meg igjen neste år når jeg ikke er i 17-mai komite. Neida. Joda. En gang til, så er vi ferdige med sånt.
Til vanlig syns jeg 17-mai er fint. Vi legger lista ganske lavt, og prioriterer hyggelig samvær med familie og venner foran femretters middag. Litt grillings og kake, det holder.
I år var det stress, vi var i 17-mai-komite, og klarte kunststykke å invitere 12 stk på middag samme kveld. Dessuten glemte jeg erfaringer fra tidligere tider, og hadde høye hæler selvom jeg ikke fikk sitte et sekund hele dagen. :leppe:
Men sånn ellers, det eneste jeg ikke liker er at vi må opp så tidlig. Ungene går rundt Skaugum, og må stå klare og pyntet på bussholdeplassen ti over halv sju. Det er tidlig på en fridag altså.
Toffskij sa for siden:
Jeg liker at ungene gleder seg så voldsomt til det, og så synes jeg det er morsomt å se på barnetoget i Oslo.
Jeg liker ikke at dagen er så bundet opp med ting vi må, og så synes jeg det er så klaustrofobisk i Oslo sentrum på 17. mai at jeg er langt fra sikker på at barnetoget er verdt det. Jeg misliker arrangementet på skolen, men i år sto jeg i kafeen, og det var faktisk relativt morsomt (om enn ekstremt hektisk). Det beste var bittesmå barn som sto der og ruget og lurte på hvordan de best kunne disponere 20-kroningen sin. :hjerter:
Myria sa for siden:
Veldig enig. Da vi bodde i Oslo (heldigvis uten skolebarn) var vi i sentrum på 17. mai én gang, det skjer ikke igjen.
Anne C sa for siden:
Vi legger lista ektremt lavt når det gjelder 17. mai. Men gutta digger dagen, så noe gjør vi vel riktig likevel.
Anne C sa for siden:
Noe av det som gjør at jeg har gode minner fra 17. mai som barn var at jeg gikk på skole i Oslo, og gikk i toget der.
zinatara sa for siden:
Jeg syns det er helt greit, men er bedre de årene mannen har fri. I år var jeg i tillegg med i 17 mai komite, men det gikk bedre enn forventet.
Følte meg vel ikke helt på topp i går når vi kom frem til toget i siste liten, lillesøster hadde festdrakt og sorte converse med rosa lisser, fordi vi ikke fant ene sorte finskoen og håret hennes ble flettet etter toget. Men ungene hadde det gøy da. Og storesøster leste dikt på festen og var veldig flink.
Men jeg kjenner at jeg nok foretrekker 17 mai når jeg ikke har noe ansvar. Da pleier vi å dra hjem etter tog og leker og inviterer heller familie hjem til oss. Jeg er tilflyttet bygda og mannen har vel egentlig ikke noe familie igjen i krinsen, så det er ingen av dem som feirer på skolen vår. Da er det kjekt å kunne møtes på ettermiddagen.
amo sa for siden:
Jeg elsker 17. mai, med unntak av de årene jeg er med i komiteen.(Her er det 5. trinn). I år var et slikt år, i tillegg til at Røde Kors med mann i spissen hadde ansvar for salget. Jeg er perfeksjonist og det er ikke alle andre. Jeg stresser mentalt og slapper ikke av før det er overstått og evalueringen sendt.
Vi bor sentralt og det beste med 17. mai er at vi slipper å kjøre bil på dagen, ingen stress med parkering og bunad i bil. Et stort pluss.Største minuset er været, jeg følger med på yr.no 5 ganger for dagen i uken før, ikke vet jeg hvorfor, men likeså gjør jeg det. Evig optimist sikkert. :knegg:
Polyanna sa for siden:
:what: Det er jo det beste ved hele feiringen! Jeg syns toget i Oslo er helt magisk, der de går, skoler fra vest og øst og nord og sør, helhvite og langt fra helhvite og med blanding, bunader og hijaber og kofter og sarier og svenskedrakter, småtasser som går sitt første tog og er storøyde og hoppeloppete, og mer eller mindre stivpyntede store, tøffe ungdommer som også går med flagg og roper hurra, og vinker til stortingspresidenten som står mutt putt alene ute på balkongen sin og så går til slottet og vinker til kongen! Det er jo helt nydelig! Jeg har gått selv med barna noen år (som FAU-rep), og jeg har stått og ventet på dem andre år. Begge deler er fint. Og veldig enkelt, syns jeg. I år sa vi ha-det-bra i det de steg inn i bussen etter skolefrokosten (som begynte 9, ganske sympatisk, syns jeg), så tuslet vi hjemom og slappet av litt, tok på varmere klær, tog banen til byen, ventet 10 minutter før de passerte oss, vinket og ropte hurra, tuslet til Rådhusplassen og traff gamle kjente på veien, plukket opp glade barn, tok t-banen hjem. Veldig lite stress!
:skremt: Det er tidlig uansett dag! :skremt:
ingling sa for siden:
Etter vi fikk barn synes jeg det er kjempekoselig med våre rolige feiringer. Vi nyter å ikke måtte noenting ennå, det kommer tidsnok når de blir større (våre er 2 og snart 4). I går var vi hjemme frem til tre, spiste god mat, is og hadde en vanlig dag med 17. mai på tv, og så var vi på stort familieselskap der vi fikk alt servert seinere på dagen. Deilig! Innser at vi har maks to år på oss før ungene forventer mer action, men på en dag som i går var det veldig deilig å ikke "måtte" ut.
Tjorven sa for siden:
Jeg synes barnetoget i Oslo er helt fantastisk. I år fikk jeg gå i det i tillegg, og det er jo magisk. For den stemning!
Palmen sa for siden:
Nemlig!
Jeg syns 17. mai er en flott dag, og 17. mai i Oslo er magisk. I år spilte eldste for første gang med korpset, og hun erklærte i bilen hjem på kvelden at hun ELSKER 17. mai og gleder seg allerede til neste gang. Men det var litt i kaldeste laget i går altså, selv om jeg i likhet med Poly dro hjem etter morgenarrangementet og tok på et ekstra lag tøy under bunaden.
Anda sa for siden:
Jeg gleder meg over at Knøtto gleder seg voldsom til 17. mai. Jeg fryder meg rett og slett over evnen hennes til å forvente noe positivt, snakke om det og planlegge det.
Jeg misliker å stå opp tidlig for å rekke å skuffe korbarn til flaggheising på skolen kl grytidlig i regn og blåst, men liker at jeg blir tårevåt rørt over å se på og høre de blide, flott barna synge sanger mens jeg tenker over hvor vanvittig priviligerte vi er som kan feire nasjonaldagen på denne måten - og som er født i og har det godt i et demokrati.
Jeg misliker intenst at skolen vår går i bytoget i Oslo hvert år. Jeg tett på hater folkemengder og kaos og mer folkemengder. Nå har vi lært hva som fungerer, og koser oss med kaffe på en bortgjemt kafe med andre foreldre, mens vi kommer oss frem til toget omtrent når vår skole kommer, så vi får vinket til barna våre og får vist at vi har sett dem.
Jeg ler og fryder meg over Knøttos iver i å fortelle at Kongen tok av hatten bare for dem.
Jeg koser meg og gleder meg over to vennepar som vi de siste årene har samlet til mat og godt drikke etter lekene på skolen; det er åtte barn som går godt sammen, og seks voksne som har det utrolig hyggelig. Jeg er glad for at vi dro i gang, og håper det blir en varig tradisjon.
Jeg synes lekene på vår skole er helt utrolig kjedelig, bare køståing og barna våre er ikke opptatt av det i det hele tatt. Vi har et år igjen i dugnadsgjengen der, og etter det får barna velge selv om vi skal opp. De gjør nemlig gjerne alt annet der enn å være med på lekene, men er glade over å få 17. maipenger til fri disposisjon.
Alt i alt har 17. mai vokst på meg som forelder, og jeg synes vi som familie har kommet godt ut av det etter noen års prøving. :knegg:
Bluen sa for siden:
Tog finnes jo ikke gøy i utgangspunktet. Alle Togs Mor (i Oslo) er følgelig verre enn noe. :knegg: Folkemengder! :skremt:
mkj sa for siden:
Det var bikkjekaldt hos oss også, så når toget var over så suste vi rett videre, droppet hele skolearrangementet, ungene var stivfrosne.
VI dro rett til en vennefamilie, og kom dit alt for tidlig, men da hjalp vi til å lage i stand tapas, vi kjenner de godt så det er helt greit.
Jeg synes det som er gøy på 17. mai - er veldig væravhengig, og i går var det rett og slett alt for kaldt. Jeg ble syk, har ligget med feber i hele natt, hadde på meg for lite klær.
Kirsebær sa for siden:
Jeg liker at vi gjør ting sammen. Jeg liker at folk er glade og at folk smiler til hverandre. Jeg elsker å se barna leke rundt i sand og gress i finstasen. Jeg liker ikke korps, egentlig, men jeg blir rørt lykkelig av at noen har bestemt at det lokale lille korpset skal gå innom vårt felt på ruta si. :rørt: Rett forbi verandaen vår! :hjerter:
Men vi har ingen felles venner, eller noen å gjøre ting sammen med. Jeg skulle ønske vi hadde noen vi kunne treffe for tidlig frokost før man skal hit og dit å gå i tog, og som vi kunne spise middag med på ettermiddagen. Faste folk og fast opplegg. Jeg er stor fan av det.
Tjorven sa for siden:
For vår del er det nok en kombinasjon av noen års prøving og at ungene har blitt større. Det var vanvittig stress å passe på småbarn i folkemengden. Nå bare vet jeg at de holder seg i nærheten og å gå på kafé med dem er en fornøyelse. Det hjelper unektelig på.
mkj sa for siden:
Jeg er nok litt enig her. Synes det kan være hyggelig å se noen glimt fra det på TV. Og kjenne på lettelsen av at vi slipper å være der.
Blå sa for siden:
Jeg liker
Jeg liker ikke
Addison sa for siden:
Vi er korpsmennesker og for oss er 17.mai en arbeidsdag, hektisk og utmattende, tidlig opp og gå og spille hele dagen. Dugnad for landet! Oppmøte ti på sju for fire av fem familiemedlemmer, siste musikant ferdig for dagen rundt kl. tre. Da er vi helt, helt ferdige, og tar som regel en liten hvil i sofaen med bena høyt, før vi nesten hvert år drar til en god vennefamilie som varter oss opp med mat og drikke og uformelt, koselig samvær. Jentene synes det er veldig stas, var helt i hundre i går i jevnt regnvær hele dagen, selv om det er slitsomt. Vi voksne spiller jo også i korps fordi vi har lyst og trives med det, men 17.mai er på ingen måte grunnen til at noen av oss spiller. Det er mer en jobb, der vi både får penger i kassen, viser oss fram for folk, og ikke minst sørger for at folk i bygd og by får mye av det de forbinder med nasjonaldagen. Vi får mange smil og gode tilbakemeldinger, det er stas å gå i toget, men altså mer av plikt enn lyst.
Retz sa for siden:
Jeg liker ingenting ved 17 mai. Dette har jeg tatt konsekvensene av, og feirer ikke dagen. Ganske uproblematisk siden jeg har voksne barn og dermed ingen barneaktiviteter jeg må forholde meg til.
Pøblis sa for siden:
Jeg elsker også Oslo-toget! :hjerter: Men jeg bor jo ikke i Oslo lenger, så når har vi andre tradisjoner. Jeg har korpsbarn, og det betyr opp tidlig - de er klare til førtse avmars kl. 0745. Vi har superduperhyggelig 17.mai-frokost for korpsfamiliene etter flaggheising kl. 0800, og det er en fantastisk ny tradisjon. Arrangementet på skolen er ikke akkurat det jeg synes er kulets i verden, men vi møter kjente og prater og spise kake og klarer å slå i hjel de timene.
Etterpå pleier vi å ha lang lunsj med venner eller familie for å falle om i sofaen litt tidlig på kvelden - passer meg ypperlig.
Mamari sa for siden:
Liker egentlig 17.mai og å være på skolen etter toget hører med til mine godfølelser fra barndommen. Som voksen følger vi en fast rutine hvert år: vi følger yngste til barnetoget så går vi voksne med i toget, og toget går heldigvis ikke før kl.11. Så er det samling på skolen med nasjonalsang og tale. Etter det så går vi hjem til lunsj og kaker med familie. Skulle gjerne vært igjen på skolen med yngste for leker og slikt - men iår regnet det så vi kom oss hjem i rekordfart.
Vi får se neste år - syns skolen vår er så nitrist og kaotisk overfylt på 17.mai at det liksom ikke innbyr til å henge der etter at toget er ferdig. Men det er noe jeg kjenner på at vi "burde burde" - men som vi ikke orker men som jeg vet snuppa gjerne kunne tenke seg og som gir meg litt dårlig samvittighet.
Addison sa for siden:
Dette er helt topp for vår del også, og i går var det absolutt avgjørende for resten av dagen, komme inn og få mat og varm drikke, før videre innsats. :nikker:
veobra sa for siden:
I år likte jeg ikke så godt at jeg var kald og at ungene frøs.
Jeg liker veldig godt å se på Oslo-toget 17. mai. Jeg har barn som liker det også så vi kan stå lenge og se. Jeg synes det erhelt ok på skolen etterpå. Barna er så store at de ikke må følges rundt lenger og jeg kan sitte og skravle med kjente og drikke kaffe.
Vi spiser nesten ikke mat hjemme og har derfor droppet stresset med å lage til noe vi uansett ikke spiser.
Ru sa for siden:
Det er jo litt styr med alt som skal gjøres i forkant. Men det er jo strengt tatt vår egen feil, ettersom vi selv har innført tradisjonen med 17.mai-brunch. :knegg:
Vi har aldri hatt tradisjon for å dra til sentrum og se på hovedprosesjonen der, og det er med på å senke stressnivået betraktelig.
Vi går i tog med skole og barnehage, og med oppmøte kl 15 og 15.30 (de går fra hvert sitt sted og møtes på midten), er det helt håndterbart.
I år var jeg lur og stappet lammeskinn, dyne og teppe i sykkelvognen og plasserte bunadskledd Knøtteliten oppi. Med god plass til kornettbager, regncape, paraply og solbriller samt ekstra jakke til musikant var det gull verdt!
sindrome sa for siden:
Liker:
Liker ikke:
kokosbolle sa for siden:
I år ble det veldig bra! Forberedelsene ble tatt ned til et minimum. Mannen strøk alle 5 skjorter. Jeg bakte kake fordi jeg hadde lyst og vi koste oss. Jeg rakk liketil å flette både mitt og mellomste frøkens hår. Det har ikke skjedd før, jeg pleier kun å rekke og dra hårbørsten gjennom. Det ble litt klabb og babb med ungene innimellom (minste er en løs kanon), men vi kom oss veldig helskinnet gjennom dagen vil jeg si.
tink sa for siden:
17-mai er den mest intensive festdagen vi har. Men jeg liker den godt, stort sett hele dagen.
Liker:
Liker ikke:
Bluen sa for siden:
Kom på en ting til jeg liker: at jeg kan transporteres til fots eller (som vanlig) på sykkel. Ingen bil, ingen kollektivtrafikk. Ah.
Lavender sa for siden:
Vi har 17. Mai under kontroll, det går lettere og lettere for hele familien å stille hos naboen kl 08. Vi har fin feiring med skole og naboer i parken.
Jeg liker selvsagt ikke regn og kulde, men ble glad når det viste seg at gjestene våre som gikk hjem før oss hadde fyrt opp peisen.
Liker ikke å lage mat i bunad, utsatte all vask til gjestene hadde reist, og byttet til vanlige klær. Når barna er i 5. klasse skal vi arrangere skolens salg og leker, det blir ikke i bunad.
Albertine sa for siden:
Med ett hus under oppussing og et annet i fraflyttingsmodus var det vanskelig å få til vanlig feiring med middag og kake hos oss, så jeg sendte hele hurven ut og satte meg ned med rettebunkene mine. Var ikke utenfor huset i det hele tatt, og det passet meg egentlig ganske så utmerket.
Candy Darling sa for siden:
Jeg synes 17. mai er litt stress, men helt ok. Jeg legger som vanlig listen ganske lavt, og er fornøyd med lettstrøkne bomullsbunadsskjorter og å se barna i toget i en sidegate i stedet for på Karl Johan. Vi har også lært at vi ikke prøver oss på t-bane hjem igjen, men bare praier en taxi.
Vi hadde også i år en hyggelig middag hos et vennepar, med innkjøpt sushi fra Nodee. Man MÅ ikke grille indrefilet, liksom. Og champis fikk jeg også, selv om det er arbeidsdag i dag.
Fløyel sa for siden:
For første gang på 12 år hadde jeg ingen forpliktelser utenfor huset. Ungene er ferdige med å gå i tog, Frøkna spiller ikke lengre i korps, dugnadsvakter på skolen er vi ferdige med. Årets 17. mai var utrolig koselig, lite stressende og veldig familiær. Jeg likte den veldig godt, tiltross for dårlig vær. Vi lå i senga å så God Morgen Norge, laget god frokost til kl 10, så togene fra Oslo på TV, hentet noe familie og serverte wienerpølser, marspiankake og kroneis. Skravlet med naboene, tok masse bilder av familien, dro til vårt faste bord og spiste nydelig buffet på hotellet i nærheten sammen med gode venner og familie. Dro hjem, av med bunad og så film med familie.
Tangerine sa for siden:
Det liker jeg også. Så lenge man kommer seg ut av huset i tide, er det bare å ta beina fatt.
Mamari sa for siden:
Ja det liker jeg også - vi er heldige der og kan ta bena fatt uten bil og parkeringsutfordringer i tillegg.
Spoon sa for siden:
Jeg synes det er fint å se at barna gleder seg så veldig til denne dagen, og dermed blir det en positiv greie for hele familien. Været kan man ikke gjøre noe med, er glad jeg har bunad og ønsker meg cape!
Jeg liker ikke:
Jeg liker:
I år deltok vi også i borgertoget utpå ettermiddagen sammen med turngruppa, og det var en stor opptur!
Blå sa for siden:
Neste år er skolen ferdig for min del.
Jeg tror at det blir sentrum og Hovedprosesjonen om formiddagen. Selv om jeg sutrer over venting og menneskemengder så liker jeg det jo. Og så åpent hus til lunsj fra og med ca 13.30 og langt utover ettermiddagen. Da begynner det å bli sånn som det skal være for meg.
Input sa for siden:
Går det faktisk an altså? Stesnuppa vil gjerne feire 17. mai i Oslo et år, men jeg har trodd at vi måtte ned i byen og stå der i timesvis før toget går, for å i det hele tatt få plassert oss slik at vi ser noe. Tar jeg helt feil?
Toffskij sa for siden:
Du tar heldigvis feil – vi har tatt banen til Nationaltheatret og stilt oss opp ved Karl Johan rett overfor Universitetets aula hvert år i årevis nå, til forskjellige tider alt etter når vår skole går i toget. Det er så mange som kommer og går at det sjelden tar mer enn fem minutters tid før man har en tålelig bra plass med OK utsikt.
Det er stort sett å komme seg ut og inn av t-banestasjonen som er bøygen. I år hadde de delt opp tunnelen i filer og sto og dirigerte, det var nok lurt.
Guava sa for siden:
Jeg liker 17 mai.
I år ble det litt logistikkutfordringer siden vi hadde dugnadsoppgaver, korpsunger, jobb og to unger som skulle møte i tog et annet sted enn vi andre skulle være på samme tid. Det gikk bra. Ungene var fornøyde.
Korpsbarnet vårt koste seg. De har fått mer overkommelige marsjeringsruter og det har gjort mye mer innstillingen hans.
En fin dag hvor vi treffer mye folk som vi ellers ikke ser så ofte. Rett og slett litt stas.
Vi spiste ute og da slapp vi styr med matoganisering hjemme.
Jeg er ikke vant til høy sjampisføring og eksklusiv mat på 17 mai. Når vi er hjemme etter fellesarrangementer og spising flater vi ut på sofaen.
Bille sa for siden:
Det er veldig greit å se Oslotoget fra Henrik Ibsensgate, f.eks. Veldig rolig og greit rundt UD sånn cirka.
Input sa for siden:
Åh, er det sant? :eek: Da skal vi jammen prøve det, og så skal jeg slutte å grue meg til poden skal gå i 17. mai-tog i Oslo om 2 år.
Maverick sa for siden:
Jeg liker ikke 17. mai hvis jeg må ut av leiligheten. I går måtte jeg ikke ut av leiligheten, og hadde en fortreffelig 17. mai. :glis:
Fløyel sa for siden:
Veldig enig.
Robyn sa for siden:
Akkurat nå er jeg bare :lykkelig: over at dette var siste året med barn på barneskolen. Eldste er også ferdig russ i dag, så nå er det bare en russefeiring til om 6 år (det er vel liten vits i å håpe at russefeiringen er avskaffet innen den tid :knegg: ).
Neste år kan jeg spise lang frokost, MED champagne om jeg ønsker, og ellers gjøre nøyaktig hva jeg vil uten å måtte ta hensyn til det hersens skoleprogrammet.
Hvis jeg har fri vel å merke, ellers er det business as usual. :knegg:
Syrin sa for siden:
Etter at vi flytta til ein mindre plass og ein veldig liten skule, har 17. mai blitt finare og finare. Det startar med lang frokost med venner og deira utvida familie. Alder 0-90 år, og nesten italiensk stemning :knegg: Barnetoget (som er 20 meter langt) går på ettermiddagen (altså etter kl. 12), og då møtes heile den vesle grenda på skulen. Det er nesten berre kjente ansikt der - ungane spring fritt rundt med myntar som brenn i lommene, og oss vaksne har masse tid til å prate med kjennsfolk, ete betasuppe, rømmegraut og kake... På kvelden er det tradisjon at vi har ope hus for kven som helst som vil komme. I går kom det ca. 18. Folk stiller i bunad eller i joggebukse, nokon tek med snacks / kakerester eller kva dei måtte finne i skapet. Sjølv kokar vi berre kaffe. Veldig kjekt å avslutte kvelden med gode venner.
nolo sa for siden:
Jeg liker stemningen, og jeg liker å spise brunsj med venner og barn før det lokale toget om ettermiddagen. Jeg liker dugnadsfølelsen og de fine korpsungene mine.
Jeg liker ikke å være i 17.maikomite, men nå er det overstått.
Tallulah sa for siden:
Det var alltid mye verre å være i sentrum uten barn, enn når man har en purpose. :nemlig:
Vi starter med å gå ned til sentrum til oppsamlingsplassen. Der er det alltid litt venting, og det er litt pyton om været er dårlig. I år var det veldig pyton. Kaldt, og nesten bakerst i toget gjorde ventetiden veldig lang og kald. Når det er fint vær er det helt ok. Vi pleier å si hadet til Hiawata der, gå på cafe, titte litt på toget, finne ham igjen på Rådhusplassen, spise litt is og brus og somle oss tilbake til en buss.
Jeg har gått i Oslo-toget både som barn og som voksen, og det er en ganske magisk opplevelse.
Jeg må allikevel si at til neste år, når 17. mai kommer på tirsdag etter pinse tenker jeg å introdusere Hiawata for konseptet om å reise vekk.
Det jeg ikke liker med 17. mai er:
Det jeg liker med 17. mai er:
Nå har du fått mange gode tips allerede. Det eneste stedet jeg har hatt problemer med å komme meg helt først er ved slottet. Jo lenger ned i ruta du kommer, dess lettere er det å komme seg frem. Folk er også rimelig greie med barn og små voksne, og slipper dem frem.
Tussa sa for siden:
Det var veldig fint skildra! Eg syns 17.mai er kaos før vi starte. I går var vi på beina frå 09:00 til 22:00 men med fine ting og fine folk vart det ein flott dag! Eg har familielunsjen hos meg og det er strålende koselig. Eg som vertinne er ikkje ein gong tilstades heile dagen, men mamma held fortet. I år har sangspiren i familien virkelig sprunge ut så mykje av 17.mai gjekk til å følge henne på ulike songoppdrag. Kjekt!
Candy Darling sa for siden:
Jeg blir helt meningsløst blankøyd av å titte på små drillpiker og vimsete korpsbarn. :flau: Hvem er du, og hva har du gjort med kalde, kyniske Candy? :paranoid:
Guava sa for siden:
Jeg tror jeg skal klare å kose meg 17 mai også etter at ungene har flyttet ut. Jeg liker bunader, liv i gatene og stemningen.
Nessie sa for siden:
Jeg legger også lista lavt 17.mai :nikker:
I år hadde både jeg og sambo barna. Mine kids går på en skole som bruker å gå til sentrum og være med i barnetoget der hvert år. Men i år sa de at de ikke ville det, og da var det helt greit for meg :jupp:
Så det vi gjorde var å dra på skola til min samboers barn på formiddagen, der gikk vi/de i tog. Så dro vi hjem og slappet av noen timer, før vi dro på skolen til mine barn. Der ble det to timer med aktiviteter, kaker og is. :D
Barna var happy, og jeg slet meg ikke helt ut :lettet:
Så lenge vi kan ha en sånn 17.mai, så er det HELT ok. Men sånn maraton dag med farting hit og dit, for å få med seg alt, arrangere selskap og hva har du, det går ikke for min del. :niks:
Men jeg hadde fint levd uten 17.mai feiring også. Men barna gleder seg, og da er det helt ok å gjennomføre feiring som i år :flagg:
Taien sa for siden:
Syrin: Det hørtes helt fantastisk herlig ut. Du bor tydeligvis en fin plass.
Jeg er veldig glad i 17.mai, jeg har en mann som egentlig kunne vært det for uten, så mesteparten av dagen faller på meg....noe jeg syns er helt ok. (Han skal nok få ta sin tørn når de begynner på skolen.)
Det jeg liker best:
Det jeg liker minst:
Jeg er en 17.mai - elsker. Det er kjempegøy!
Simone sa for siden:
Vi gjer minst mulig ut av 17.mai-feiringa, så stress er det i alle fall ikkje.
Ingen rydding/vasking/baking eller innkjøp av ekstra mat. Kanskje litt eggerøre med laks til frokost viss eg gidd.
Vi begynner med rolig formiddag heime med NRK-sending på TV. Gjerne i pysj. Deretter pynter vi oss og reiser til svigermor ca 12. Vi ser barnetoget i hennas bydel frå balkongen og får servert enkel lunsj. Gjerne pølse med lomper eller rømmegraut. Så reiser vi tilbake til vår bydel og går barnetoget der og avsluttar med to timar på skulen med kaker/brus/is og aktivitetar. I år blei ikkje eingang det stress sidan dei to eldste har blitt så store at dei klarar seg sjølv. Dermed var vi to voksne som delte på å passe på minsten. Han gadd ikkje stå i kø for å vere med på aktivitetar, så mestparten av tida tilbrakte han i klatrestativet. Rikelig med tid for mor til å drikke kaffe og ete is. Det einaste som var litt stress var at dei to eldste stadig kom med fleire premiar som dei ville at eg skulle bære for dei. Og sidan dette var første året uten barnevogn hadde eg ingen plassar å ha det!
Minsten spydde på veg tilbake til bilen på grunn av ein is for mykje, men merkelig nok syns eg ikkje det var stress heller. Det høyrte liksom med :knegg:
Men 17.mai er absolutt ikkje ein viktig dag for meg. For min del kunne vi gjerne droppa heile greia og reist vekk i staden for. I år var det jo langhelg også, så det hadde vore ei perfekt helg for ein liten storbyferie i eit anna land.
Men så lenge ungane syns det er stas med 17.main kjem vi nok ikkje til å reise vekk.
Esme sa for siden:
Jeg varierer mellom "Tolerabelt" til "Stressende og kjedelig"
Jeg blir ikke spesielt rørt eller synes det er en fantatisk måte å feire en nasjonaldag på, jeg synes derimot det er på kanten selvforherligende og lite inkluderende.
Polyanna sa for siden:
Det er alltid noen som kommer og går. I år stod det noen foran oss som ikke gikk, de skulle visst se alle skolene, men da vår skole nærmet seg (vi hadde rekkefølgen på mobilen) så spurte jeg om å få gå frem ett minutt, akkurat da de kom, og det var det bare smil og god stemning for. Og så takker man pent og smiler til alle og alt er greit.
Men da stod vi der det er aller mest folk, da vi etterpå gikk bort mot Klingenberg var det mye mindre folk.
T-banen gikk veldig glatt i år. Godt organisert kø inn til plattformen, vente 6 minutter, til og med sitteplasser både på plattformen og banen.
Input sa for siden:
Hvordan mener du det er lite inkluderende? Hvem er det som ikke blir inkludert?
Hondacrv sa for siden:
Det synest eg at sjuende klasse, som hadde talen i år, retta på. Dei hadde eit perspektiv som gjekk langt ut over landegrensene, og minna oss voksne på at me har eit ansvar. Det syns eg var ein av dei flotte tinga på syttende mai i år.
Elles nyttar eg sjansen til å gå i bunad, vere sosial, heile dagen er fyllt opp med familie pg venner, og det er rett og slettet hyggelig å vere med folk og sjå at frøkna storkoser seg.
Det er ein lag dag og det er litt anstrengende, men eg arbeider med mi eiga holdning, og så går det ganske bra. Eg likar betre bygdevariandten av dagen enn byvarianten.
Malama sa for siden:
JEg liker 17. mai
Jeg er litt mer usikker på min mann, som begynte sine plikter klokken 8, rakk ikke se et sekund av toget, men han fikk hørt, om enn ikke sett, ca 3 minutter av det ene innslaget guttungen var med på av underholdningen. Han fikk da også stått i kø med dem for å kjøpe lodd i tombola, og var sammen med oss en liten halvtime etterpå (køa varte nok en halvtime den, nesten. den var LANG! Og like lang for hente premier sånn ca, alle vant jo siden det var i snitt 1/5 lodd med premie. Vi gikk derfra med 20 premier fordelt på to unger) Han var ferdig sånn ca kl 17, men da kom han jo til dekket bord med middag da.
Jeg har altså bare guidet meg selv og ungene og mine foreldre gjennom et tog som startet 10.45, underholdning og lek og sang, is og pølse og disse tombolagevinstene da, så jeg har stort sett bare kost meg :)
Jeg elsker å ha på meg bunaden min, men det beste med dagen er på en måte likevel å ta den av på kvelden....
tink sa for siden:
Jeg var visst ikke helt ferdigsvart.
17-mai må være den mest intense festdagen. Jeg liker den veldig godt, og prøver å inkludere de rundt meg så godt som mulig for at den skal være bra for alle. Vi legger lista passelig lavt i forhold til hva vi velger å være med på. Og jada, jeg er også sliten når kvelden kommer. Men sliten på en god måte. Det er deilig å kunne si ja til alt en dag i året, is til frokost, jada, bare spill litt mens du venter på at vi andre gjør oss klar. Kjøpe lodd? Selvsagt!
Malama sa for siden:
En ja-dag, ja: Jada, i dag er det lov med jordbær og sukker på ALLE skivene, uten å ah en annen mellom (Håp om å få lillesøster til å spise mer enn ei skive, siden det er lenge til neste måltid). Jada, du skal få is, jada, se ipad mens jeg kler på den andre av dere, ja, klart vi kjøper lodd, og klart vi kjøper is og pølse, hva, vil du bare ha is, er du sikker? Javel, da blir det is på deg da og pølse og is på deg, og pølse på meg likgodt da. (men dumt lillesøster ikke ville ha is, og ikke kake. Siden hun bare spist ei skive til frokost, det er lenge til middag. Det går ned noen kjeks da. ) Ja, fint. for all del, gå på trampolina dere, mamma bare legger seg på sofaen hun.. :)
vi koser oss, også er vi sliten etterpå
GinaK sa for siden:
Vi bor ikke i Indre Oslo så vi er ikke med i toget i sentrum hvert år. Heldigvis.
Vi er der nede hvert 7.år sånn at alle får gå der en gang ila. skoletiden sin på barneskolen. Helt greit.
Ellers er vi på vår lokale skole, og 4 skoler går sammen i tog så det er stort tog, to korps og mange folk langs veien. Kjempestas.
I år var det null stress for gutta har blitt så store. Her møtes de klokka 10 og etter endel taler så går toget en runde. Leker etterpå, så hjem og spise.
Eldstemann skulle med 11 kompiser til sentrum. De satt seg rett på TGR ved Oslo city og fikk langbord med en gang. Kjøpte dyr mat :o og gikk rundt og koste seg i penklærne. Hjem til klokka 17.
Guava sa for siden:
Det kommer vel litt an på hvordan det legges opp og hva som blir sagt?
Jeg ser holdninger som jeg ikke liker i forbindelse med avisoppslag om 17 mai, men stort sett synes jeg fokuset på de feiringene jeg har vært med på har vært veldig inkluderende. I Stavanger var det en skikkelig flerkulturell fest. Det kan man ikke si at det er her vi bor nå, men jeg ser hvor viktig dagen er for venner som har kommet hit som flyktninger og det løfter perspektivene litt. Hva som blir sagt i taler osv betyr også en del. Jeg benyttet sjansen til å snakke om båtflyktninger og globalt ansvar. Jeg tror ikke jeg var alene.
Jeg liker ikke nasjonalistisk selvforherligelse, men jeg liker feiring av frihet og demokrati og det å ha en felles festdag for alle landets innbyggere uavhengig av bakgrunn.
Teflona sa for siden:
Er nokså nøytral til dagen selv, men har en 2.klassing som elsker 17.mai. Stresser ikke mer enn vanlig til dagen, men har som oftest middag og en kake på kvelden, det må jo ordnes med, liker å ha litt på stell når vi får gjester. I år var det fire ekstra til middag, helt passe.
Vanlig frokost kl 8, tog kl 10.15, jeg går også. Hjemme kl halv ett, litt pølse før vi går til skolearrangement kl 14-17. Middag kl 18 og i år var alle gjester ute av huset før 21. Fint og overkommelig!
Elise sa for siden:
Jeg elsket gårsdagen!
Et grep fra i fjor; ungene fikk gå opp til skolen alene etter skoletoget, mens jeg skiftet til bunad. Da vi kom opp dit fikk vi skravlet litt, sånn type 5-10 minutter, så var ungene ferdige og vi kunne dra.
Resten av dagen er travel, på en god og hyggelig måte. Ungene koser seg, vi spiser god mat, vi har det hyggelig sammen. Da har vi det bra. :riktig:
Cumulus sa for siden:
Det er dette jeg også føler. Men å si det høyt... ja DET skaper furore altså...
Jeg synes byen (Oslo) er full av folk som dytter og skubber og er ekstremt opptatte av seg selv - hva DE skal få med seg og hva DERES barn skal se/ gjøre/ spise. Alle er sure og stressa og skal ha med seg mest mulig. Folk sniker i køer og tråkker på føttene til hverandre.
1.mai derimot er en utrolig flott dag. Da viser folk omsorg, solidaritet og raushet. Kan ikke si jeg har sett så mye av det på 17. altså.
rine sa for siden:
Kanskje det er Oslo det er noe galt med?
:dukker:
Tallulah sa for siden:
Vel, nå er ikke Esme i Oslo da. Og det er nok av folk i tråden som er uenig med Cumulus, så jeg tror ikke det, gitt. :knegg:
Simone sa for siden:
Det er jo rimelig tett med folk i Bergen på 17.mai også ;)
Eg har derfor unngått sentrum sidan eg fekk barn. Men no begynner dei å bli så store at eg har planar om å begynne å sjå Hovedprosesjonen igjen.
Hadde eigentlig tenkt å reise inn med eldste i år, men så var det så surt og kaldt at eg droppa det.
rine sa for siden:
Det vil jeg tro, men jeg er ikke gal nok til å dra inn til sentrum. :knegg:
frukt sa for siden:
Jeg har aldri vært særlig glad i 17.mai ... Store folkemengder og masse leven blir jeg sliten av. Nå slipper jeg heldigvis det all den tid jeg bor i ytlandet. :D
Men om jeg nå skulle bestemme meg for å flytte tilbake skal jeg nok klare å gjøre det til en OK dag for meg selv og jentene.
Blånn sa for siden:
Jeg er veldig glad i 17. mai. Det eneste kjipe er mannen som så til de grader misliker arrangementet på skolen og ikke klarer å fake fornøyd... Det irriterer meg like mye hvert år og jeg koser meg nesten mer om han er hjemme og ikke på skolen. Og skolearrangementet er obligatorisk så lenge vi har korpsbarn.
Candy Darling sa for siden:
Jeg er helt uenig med Cumulus. Jeg synes generelt alle smiler, om enn litt travelt, man flytter seg for hverandre når andres skole kommer, folk har pyntet seg i finstasen, barna skiphopper og synger og fekter med flagg. Vi møter masse kjentfolk, jeg får is og kaffe. Så lenge jeg holder meg unna t-banen hjemover, er jeg hæppisnæppi.
Stellebord sa for siden:
Jeg synes dagen er fin.
Vi spiser god frokost hjemme, som regel uten gjester. Kler oss og drar ned til toget og arrangementet her på skolen. Toget går klokken 11, så det er ikke stress. Går i toget med skole og barnehage. Henger på skolen der det er leker, kaker, venner, is osv. Det eneste som kan ødelegge er om det regner, for da er det ikke plass til alle innendørs, og det blir litt kaos. Når det er ferdig der nede rundt klokken 14, så drar vi hjem. Etterpå drar vi kanskje inn til sentrum for borgertog, russetog og slikt. Eller vi lar være og har gjester istedet. I år dro vi hjem til nydelig mat og dessert og avslapping med besteforeldre og oldemor.
Mjau sa for siden:
I år syns jeg faktisk det var litt pesete, og det er jeg litt lei meg for. Jeg er i utgangspunktet fryktelig sliten av hverdagen for tiden, og tror det gjorde at det ble slik.
Er jeg like sliten neste år blir det buffét på hotell, og ikke familiemiddag hjemme i alle fall.
Pebbles sa for siden:
Feiringen i en middelstor by er ikke klaustrofobisk, ungene møter ikke før rundt ti på skolen om morgenen og vi har ikke hektisk program - kun toget og familiebesøk på ettermiddagen til pølser og bløtkake.
millact sa for siden:
Jeg synes det er en fantastisk flott dag! Har et korpsbarn som skulle leveres til revelje 0645, men å stå opp den dagen og pynte utenfor med flagg etter at hun var levert var jo bare ekstra koselig. Ja, det gikk i ett siden korpset har stort arrangement der toget starter og slutter. Det betyr at jeg måtte stå der et par timer, men med de summene vi fikk inn ble det en helt grei dugnad. Vi slipper lett resten av året. Folk var blide og høflige, pengene satt løst og alt var bare greit. Det var kaldt og surt, men da gjelder det å kle seg.
Barna har gledet seg lenge til denne dagen, særlig musikanten, stas å få vise seg skikkelig frem. I år var de eneste korps i barnetoget (de går i bydelen, ikke i sentrum), noe som gjorde at de fikk ekstra mye oppmerksomhet. De er også eneste korps med drilltropp her i byen.
Vi fikk vært på skolen, liten skole så der traff vi mye kjentfolk slik at det ble skikkelig hyggelig for alle. Barna løp rundt med venner og var på aktivitetene og fikk mange fine premier.
Eldste måtte spille i borgertoget, så dermed måtte vi til byen i år. Litt sure miner for det, men en flott opplevelse det også. De var eneste skolekorps i det toget. Yngste fikk mange russekort, så da var det ikke så ille med bytur likevel.
Jeg innser at våre 17. mai'er vil bli like så lenge hun fortsetter i korpset. Det eneste som nok vil endre seg er at vi dropper det "obligatoriske" besøket på skolen med leker når de blir litt eldre. Da ser jeg for meg å dra til byen og spist buffet på hotell før borgertoget.
Bayone sa for siden:
Jeg liker 17. mai og neste år skal jeg like det enda litt mer for da har jeg ikke hovedansvaret for arrangementet på skolen. Ikke at jeg har noe å gjøre på selve dagen, men er litt smånervøs for at ett eller annet er glemt av, som i fjor når det ikke var ordnet med premeier til lekene og vi føyk rundt på søndagsåpne butikker og kjøpte godteri.
I går gikk vi ut døra kl. 9.45 for å rekke barnetoget. Så var det tog, park med taler og is før vi går rett til skoleplassen som ligger vegg i vegg med parken toget stopper i. 13-åringen jobbet dugnad for fotballen og solgte is og brus i parken. Siden det var så fint vær i går :glis: ble vi sittende der å prate i to timer, ungene så vi ikke for hele tiden. Etter det dro vi ut og spiste middag før ungene skiftet klær til borgertoget. Jeg gikk sammen med fotballaget til eldste i år, første gang jeg har gått i borgertoget faktisk. Etter borgertoget var det rett hjem, av med bunad og innta sofaen. Så lå vi henslengt på hver vår sofa og spiste kake ;)
Neket sa for siden:
17 mai i London er stas, da - det er jo ikke så langt fra deg? De årene jeg bodde i England var jeg alltid i London på 17 mai. En smak av Norge med barnetog og bunader i parken. :hjerter:
Pre-barn var det alltid full fest på en pub i Covent Garden (Punch and Judy's? Husker ikke), med barn holdt vi oss til moroa på dagtid, og spiste en god middag ute etterpå. Noen av de fineste 17-mai minnene jeg har i voksen alder.
Pelle sa for siden:
Jeg elsker 17. mai, liker at alle pynter seg, at alle er glade og sier gratulerer med dagen - enten de er født i Norge eller Nederland eller Iran. Vi har liste stress og holder oss stort sett innenfor skolekretsen, med spleisefrokost (dog var vi alene i år) og spleisemiddag/koldtbord og barn som løper og voksne som tar av bunadsko.
Elsker gleden til Lille når hun ser at toget kommer nærmere og nærmere og hun finner venninner i barnehagetoget bakerst og de går hånd i hånd og stråler og ler. Elsker Junior som vinker det han kan når han passerer, og gleden de har ved å spise så mange is de vil (og likevel blir det liksom sjelden mer enn 3 stk). Liker skolen vår som er relativt flerkulturell, der folk går med de nydeligste drakter fra mange land, jeg liker at jeg handler kake av en pappa fra Afghanistan og at barna med kinesiske foreldre har på seg bunad og at den nydelige vietnamesiske piken i Juniors klasse går i gule silkeklær fra hjemlandet.
Jeg synes 17. mai er en herlig dag, og syntes tilsvarende før jeg fikk barn og hadde timeslange champagnefrokoster. Om noen år blir det en del dugnad, men det avskrekker ikke veldig synes jeg, slik det organiseres her vi bor.
Vianne Rocher sa for siden:
Går dere ikke i byen? Jeg trodde alle skolene gikk i toget i byen jeg :knegg:.
Jeg liker 17.mai, men i går var første gang med skolebarn, og det å nå skoletoget var nytt for oss :knegg:. Travelt, men tog er nå liksom essensen av 17. mai og vi hadde greit vær så det hadde visst vært knall for mann og barn som gikk i toget! Kaker og kaffe hos foreldrene mine mellom tog er tradisjon og ellers droppet vi å lage middag til fordel for kinesisk take-away i år og det angrer jeg ikke på.
Det jeg liker aller minst er at organiseringen av togene er så blæh i Trondheim. Det er alt for kort tid i mellom dem (det er tre) og man blir traskende i byen hele dagen om man vil få dem med seg, og det er trasig. De skulle lært av hjembyen min der det er et lite hav med tid mellom slik at familielunsjer og kakekalas blir arrangert i mellom.
Vi så deler av første og deler av siste tog i år (og det skulle vi selvsagt droppet hadde det ikke vært for at min eldste synes russ er fantastisk- russen har tydeligvis forlatt det å melde n o e, til fordel for tranceparty i gullmaling), men det er jo egentlig det midterste toget som er gøy. Etter dette hadde min mellomste fått helnok av 17.mai. Jeg og Sønnemannen dro alene på skolen og arrangementet der, mens Rochermannen tok de to minste med hjem. Der var det hyggelig, masse folk og mange unger!
isola sa for siden:
Egentlig er jeg glad i 17. mai, men jeg ser jo at jeg ikke skal ha noe særlig med ansvarsområder før jeg blir grinete. I år har jeg båret fane, det var ikke gøy i blesten.
Her vi bor er et tog ca klokka 9, og så er det aktiviteter på skolen umiddelbart etterpå. Jeg skulle veldig gjerne hatt et par-tre timer imellom der. Det er liksom ikke rom for noenting annet enn å følge strømmen, og så er alt ferdig og det er altfor mange timer igjen til leggetid.
Hyacinth sa for siden:
Hvilke tog er det, Vianne?
Her i byen er det tog hhv kl 9/10, 13 og 16. Jeg har inntrykk av at folk flest dropper toget kl 13 og spiser lunsj og går på arrangementer mellom første og siste tog.
Vianne Rocher sa for siden:
Barnetog 09.45, borgertog 13.05 og russetog klokken 16. De to første varer såpass lenge at det i realiteten ikke er mye tid i mellom til spising etc. Vi pleide å dra til byen til borgertoget, men nå må vi jo endre den rutinen i "noen" år fremover.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.