Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Irriterende passivitet i språket, uttrykk for ansvarsfraskrivelse eller bare en trend

#1

Harriet Vane sa for siden:

Jeg registrerer at stadig flere på Facebook og her inne skriver med en viss språklig passivitet når de skal beskrive noe som strengt tatt krever en aktiv handling. "Da har vi visst fått oss hund", "Da har vi visst kjøpt hytte", "Da skal jeg bytte jobb". Jeg får en følelse av ansvarfraskrivelse i formuleringen eller "kork på livets elv", plutselig hadde man en hund, enten man ville eller ikke liksom? Når sannheten er at du har brukt 10 000 og masse research på å skaffe deg dyret?

Jeg må ærlig talt innrømme at jeg misliker den måten å formulere seg på, selv om jeg regner med at den er ubevisst og bare noe folk har lagt seg til. Jeg synes det er mye bedre om folk skrev: "Vi har kjøpt hund"/"Ti år med masing ga gjennomslag, nå blir tur hver morgen!", fremfor "Da har vi visst fått hund", som om hunden skyllet over dem som en annen tsunami det var umulig å verge seg mot eller det plutselig lå det en kjøter på trammen, liksom.


#2

Anne sa for siden:

Ler litt, men er aldeles enig med deg. Det høres ut som om man ikke egentlig er glad for det som skjer.


#3

sindrome sa for siden:

Hvis jeg hadde skrevet det så hadde det vært fordi det hadde skjedd litt brått og uplanlagt, noe som lett kan skje meg. (Begge husene våre har vært impulskjøp og katten overtok vi fra noen vi kjenner som ikke kan ha katt.)

Hadde jeg derimot bygd hus, og flyttet inn etter en lang prosess, eller fått dyr etter mye research etc. hadde jeg ikke ordlagt meg på den måten.

Jeg er helt enig i at det er irriterende når tonen i statusen er misvisende ift. hvordan ting faktisk har skjedd, men det må være greit når det faktisk stemmer med forholdene.


#4

Matilda sa for siden:

Jeg leser det også litt slik, og når jeg bruker det sjøl - det forekommer nok - så er det nok mer eller mindre bevisst det jeg prøver å formidle. Ambivalens. At jeg ikke er helt overbevist om at hva det nå er er en udelt positiv ting.


#5

sindrome sa for siden:

Eller at selv om jeg har tatt et aktivt valg så kan jeg se tilbake på det og bli litt overrasket hvis det som skjedde ikke var med i planen jeg opprinnelig hadde.


#6

Éowyn sa for siden:

Det jeg ikke lagt merke til. Det kan godt være jeg har brukt lignende setning selv om f.eks. huskjøpet vårt. For det skjedde veldig plutselig.

Men hører stadig vekk på tv/radio at folk bruker ordet "man" når de egentlig snakker om seg selv og sine egne reaksjoner.


#7

Guava sa for siden:

Jeg har oppdaget det samme og forundret meg over hva det kan komme av.

Ligger det en tendens til ansvarsfraskrivelse og beslutningsvegring til grunn?
Jeg synes også noen ganger det kan synes som om man skriver på den måten for å virke kostbar, dog ikke bevisst. "Ja nå reiser vi visst til USA gitt." Som om man ikke har noe valg og ofrer seg for de andre.


#8

Tjorven sa for siden:

Jeg kan finne på å skrive det slik hvis jeg i utgangspunktet ikke syntes det var noen supergod idé. Vi fikk oss visst hamster for to år siden, nemlig. Jeg hadde ikke forestilt meg at snuppa frivillig ville lese hver dag i hele sommerferien, men det gjorde hun.


#9

Guava sa for siden:

Jeg reagerer mer på bruken av "du" enn av "man".
Snakker man helt uten å generalisere bør det definitivt brukes jeg, men ofte er det snakk om en viss generalisering ved bruk av "man". Om en person bruker "du" i slike settinger vris fokus bort fra den som hevder noe og det synes jeg ikke er bra.

"Og når du stå i en slik situasjon så kjenner du jo at det kribler i magen."
Kremt.. Nei jeg gjør ikke det. :knegg:


#10

Guava sa for siden:

Jeg synes det er annerledes om det er noe man virkelig ikke synes om eller hvor man ikke har vært med på beslutningen. Da opplever jeg at det brukes rett.
Det jeg reagerer på er når det brukes i forbindelse med ting jeg vet at personen som skriver egentlig har veldig lyst til eller også har tatt initiativet til.

"Da var vi visst på Maldivene gitt."


#11

rine sa for siden:

Jeg har lagt merke til det samme, og tenker at bildet "kork i livets elv" passer godt på flere og flere av oss.

Noe annet jeg har lagt merke til, er at det er så utrolig mange voksne, oppegående damer som snakker om det tredje eller fjerde barnet som en "overraskelse." :skeptisk: Jeg skjønner at en graviditet er en overraskelse om man har brukt prevensjon, men dersom man ikke har vært overvettes nøye med prevensjonen (noe som gjelder for 90 % av dem) kan det da ikke være en "overraskelse" at man på et eller annet tidspunkt blir gravid? Kan man ikke bare si at man ønsket seg et barn til, da? Sist jeg sjekket, hadde man lov til å få så mange barn man ville i Norge. Jeg tenker at dette også er en del av "det bare skjedde"-pakka som vi liker å lulle oss inn i. :vetikke:


#12

Harriet Vane sa for siden:

Jeg misliker dessuten beskrivelse av fortid i presens. "Jeg springer opp bakken og hører plutselig konkurrenten bak meg." Hvis det toppes med en "Du blir jo stresset når du hører konkurrenten bak deg", så er det panneklask, altså.

Jeg kjøpte brått et hus jeg ikke engang hadde sett, men det var jo med vilje. Eller med millioner. :knegg:


#13

Gaia sa for siden:

Jeg bruker det stort sett i tilfeller der jeg er ambivalent/negativ til det jeg beskriver. Typ: "der gikk jeg visst på en lyktestolpe".

I de tilfeller der noen bruker det for å beskrive noe positivt, så oppfatter jeg det enten er en form for kokettering ("der fikk jeg visst jobben jeg har søkt på, i konkurranse med 200 andre søkere") eller at man ikke ønsker å fremstå som skrytete, samtidig som man har lyst til å fortelle noe man syns er dritkult, men som andre kan oppfatte som litt klysete ("der kom visst Teslaen vi bestilte for ni måneder siden").

Hadde jeg brått kjøpt et hus/byttet jobb/fått meg hund, uten at det var planlagt, og endringen omtrent skjedde over natten, så ville jeg glatt kunne ha brukt passiven: "Oi, der kjøpte vi visst et hus, uten at vi egentlig hadde tenkt å flytte.", "Heh, jeg skal visst begynne i ny jobb om to dager; headhuntet i går, jobben sa ja til å slippe meg med en gang." eller "Plutselig ble vi visst fem i familien. I går møtte vi Fido helt tilfeldig, nå har han flyttet inn". Selv om valget er aktivt og resultatet positivt, så kan man jo samtidig føle seg litt overrumplet av livet.


#14

Éowyn sa for siden:

Ordet "du" er det, ja! Var jeg som rotet. Det er "du" intervjuobjekter stadig vekk bruker om seg selv. Som om de ikke tør stå inne for sine egne meningen eller følelser.


#15

Tjorven sa for siden:

Det var jo til slutt både jeg som kjøpte og betalte for dyret og jeg hadde gått med på å sette det opp som lesepremie, så helt motstander var jeg ikke. Det var nok mest at jeg ikke hadde trodd at det skulle skje.


#16

Filifjonka sa for siden:

Jeg har ikke sett det så mye, men det høres helt klart irriterende ut. Jeg syns også det er plagsomt når folk skriver om seg selv i tredjeperson, selv om dette kanskje har utgangspunkt i hvordan Facebook formulerte seg i statusoppdateringsfeltene en stund.

(Når det gjelder overraskende barn så har jeg fått et par av dem som voksen dame selv, med prevensjon, så der er jeg igrunnen veldig åpen for at overraskelser virkelig forekommer).


#17

Éowyn sa for siden:

Kanskje de har sett for mange realityserier? :p Der klippes det inn slike presensfortellinger.


#18

rine sa for siden:

"Da har vi kjøpt oss hytte" er jo en ren faktaopplysning, mens "da har vi visst kjøpt oss hytte" får en helt annen mening fordi ordet "visst" gir et inntrykk av noe som har skjedd litt tilfeldig/uten at man helt var klar over det.

Filifjonka: Da vil jeg gjerne vite hvilke prevensjon du bruker, altså. :skeptisk: Og jeg ville i alle fall ikke fortsatt å bruke samme type prevensjon hvis den ikke funket etter planen.


#19

Røverdatter sa for siden:

Jeg leser det som at man har tatt en impulsiv avgjørelse eller at tiden har gått fort frem til noe man ventet på. Har aldri oppfattet at det er en ansvarsfraskrivende uttrykksmåte. :ikke så lett-irritert:


#20

Harriet Vane sa for siden:

Jeg funderte over det samme for noen år siden når det gjaldt å få barn det kanskje tilsynelatende ikke var helt rasjonelt/fornuftig å få, mor var arbeidsledig, far var student, de hadde to fra før, pluss at han hadde en fra tidligere forhold, de bodde i en leid totroms og det var ikke utsikt til noe som helst vettug på en god stund, når man da får barn, samme hvor ønsket og planlagt, så er det kanskje - for å slippe fornuftens og rasjonalitetens hoderisting og hevede øyenbryn å gjøre seg til offer for omstendighetene.
Mange får jo "skal dere befolke verden alene" meldinger hvis de får mer enn to, eller "dere er altfor gamle" når de har passert 35 eller "det er altfor langt i mellom", og da er det kanskje greit å beskylde skjæbnen, fremfor å ta ansvar og si: Vi ville ha en til og det fikk vi. Men overraskelser forekommer jo -faktisk - på dette feltet, da. Vi får gi noen av dem den. :knegg:

(Jeg må si jeg ble veldig overrasket da jeg ble gravid igjen etter nummer 2, siden flere nasjonale fertiliteseksperter mente det var en snøballs sjans i helvete. Jeg mistet og valgte med åpne øyne å fortsette uten prevensjon for å se om vi kunne få nummer 3 og det gjorde vi.


#21

Røverdatter sa for siden:

Om ikke direkte plagsomt, så syns jeg ofte det er flaut eller hva jeg skal si. Jeg blir pinlig berørt av det.


#22

Filifjonka sa for siden:

Ja, mer det. Pinlig berørt er jo plagsomt også da. :humre:


#23

Røverdatter sa for siden:

Jo, men det er jo en veldig flyktig plage i så fall. :p


#24

Harriet Vane sa for siden:

Å være pinlig berørt er veldig plagsomt. Irritert like så.


#25

Filifjonka sa for siden:

Blir nok sjelden kronisk. :nemlig:


#26

Robyn sa for siden:

:nikker:
Ambivalens, usikkerhet, vemod.

Jeg kunne ha skrevet det i går (men gjorde det ikke) når jeg sendte avgårde eldste til Tromsø for å studere.
Da har visst eldste flyttet hjemmefra...


#27

Matilda sa for siden:

Gaia sier det jeg tenker mye bedre.

Og når det gjelder overraskende barn: Det går fint an å være noenlunde oppegående å få seg sånne overraskelser. Noen blir visst lettere gravide enn andre. (Jeg refererer stadig til lillebror som overraskelsen, uten at jeg dermed føler noen plikt til å opplyse alle jeg støter på på min vei at det tydeligvis går an å bli gravid uten at den er inni. :cool: )


#28

My sa for siden:

Det er slik jeg også oppfatter det. Kokettering, eller skrytete, på en påtatt ikkeskrytete måte.

Men ansvarsfraskrivelsen i formuleringene er på grensa til komiske i enkelte tilfeller ja, mye brukt av kriminelle, eller kjendiser som gjør noe de ikke burde ha gjort. Når man beskriver en hendelse som man selv har vært involvert i som "situasjonen ble opphetet, og det kom til litt knuffing", eller "kvelden gikk, stemningen var god, og etterhvert ble vi ganske fulle". Høres ut som om man ikke har gjort noe aktivt i det hele tatt, man har ikke drukket for mye, man har bare blitt full. For det blir man jo, helt av seg selv, hvis man bare sitter på en fest og det blir sent nok. Knuffingen bare oppstod, ut av den opphetede situasjonen, man kunne ikke hjelpe for det.


#29

rine sa for siden:

Ble du gravid uten å være i kontakt med sæd, Mathilda? Kanskje du burde skiftet nick til Jomfru Maria? :knegg: Poenget mitt er vel at folk flest, dersom de ikke ønsker seg flere barn, sørger for at de ikke blir gravide. Det er tross at veldig få som blir gravide med spiral og p-piller (iallfall om man bruker sistnevnte riktig) og hvis man ikke bruker prevensjon, er i fruktbar alder og har regelmessig sex, vil man på et eller annet tidspunkt bli gravid. Jeg synes det er hyggelig at folk får barn, og at de ønsker seg flere enn 1.9 også, men jeg skjønner ikke at man ikke bare kan si at man faktisk hadde litt lyst på ett. Jeg tror ikke jeg lyver når jeg sier at jeg har hatt minst 10 samtaler av denne typen med damer i alderen 35-40 de siste årene.
nygravert bekjent/kollega/venninne: Vi venter visst (der dukket ordet "visst" opp igjen, ja...:humre: ) nr. 3/4, det ble litt av en overraskelse, altså!
rine: Så hyggelig, gratulerer! Men overraskelse, altså- hvilken prevensjon er det du bruker, egentlig? (Jeg vil nødig gå på den samme smellen.)
nygravert bekjent/kollega/venninne: Ja, nei, altså, vi brukte ikke akkurat prevensjon i den forstand, men det var jo ikke helt meningen at vi skulle få et tredje/fjerde barn, da. Vi hadde ikke akkurat planlagt det.
rine: Akkurat, ja, men det blir nok hyggelig, skal du se. (høyt), men: :skeptisk: (inni seg)


#30

frukt sa for siden:

Jeg kan finne på å si/skrive det, men da er det oftest fordi jeg faktisk har fått hva det nå er. Men det hender at jeg utrykker meg på den måten i frykt for får kjeft også... 5 år med en veldig sint mann har ikke gjort underverker for selvfølelsen. Men jeg er ihvertfall bevisst på det, og jobber med meg selv hele tiden. :)


#31

Tallulah sa for siden:

Det er vel bare en slags motegreie, akkurat som folk plutselig begynte å skrive "det gratuleres" "det gledes" og andre snåle formuleringer.

Jeg har tenkt på det mer som en slags kokettering, litt sånn "Åh, jeg kan ikke noe for at jeg brukte alle disse pengene på en dyr luksusreise jeg egentlig er dritstolt over å være på og vil skryte av uten å skryte".

Jeg skal ikke se bort i fra at jeg har brukt en liknende språklig vending selv, når man for eksempel har gjort noe litt "overilt" som man blir litt gira av. Som for eksempel bestille en svinedyr tur. Eller kjøpe et hus. Med budrunder og greier kan det jo fort kjennes litt overveldende ut, selv om det er med vilje. :knegg:

Det der HATER jeg. Det kommer fra sportsverdenen, der beskrives alt i presens og det er MEGATEIT! :ropert:


#32

Matilda sa for siden:

Og poenget mitt, rine, er at du kan ikke forvente at folk forteller deg detaljer om samleiene sine. Så kan man kanskje si at da bør ikke folk hinte om at ungen kom uventa, men såpass personlige ting forteller man gjerne ikke den fulle sannheten om. Slutt og spør og finn deg noe annet å irritere deg over! :)

Nå er heldigvis min minste blitt så stor at folk har slutta å spørre om hvordan det gikk til (eller fortelle meg at jeg ikke burde ha blitt gravid igjen, siden jeg har så tunge svangerskap), så nå kan jeg jo bare late som han var planlagt. :knegg:


#33

My sa for siden:

Åh, jeg blir alltid flau når noen skriver "det gledes". Vet ikke helt hvorfor, det er bare flaut.


#34

Toffskij sa for siden:

Det er vel med disse uttrykkene som med det meste av andre språklige virkemidler, de kan brukes kult og de kan brukes klønete/ustilig/moteslavisk. Min teori er jo at det er de samme folka som er språklig irriterende hele tida, uavhengig av hvilken trend de for øyeblikket har kastet seg på.


#35

My sa for siden:

Godt poeng. :knegg:

#36

Tallulah sa for siden:

:knegg:

Jeg bruker de selvsagt helt bevisst og akkurat der det passer seg. :nemlig:


#37

rine sa for siden:

Matilda: Og poenget mitt var at i 2015 bør det ikke komme som en overraskelse på noen om de blir gravide av å få sæd inn i skjeden sin samtidig som de ikke bruker prevensjon. (I 1815 var det selvsagt noe helt annet.)

Jeg ønsker virkelig, og på ingen som helst måte, å vite detaljer om verken dine eller andre menneskers samleier. :skremt:


#38

Matilda sa for siden:

Det tror jeg på. (Det gledes ikke på min FB-nyhetsside. Jeg har skjult alle som driver med sånt. :sparke:)


#39

My sa for siden:

Jeg kan ikke se for meg hvordan "det gledes" kan brukes kult.


#40

Éowyn sa for siden:

Hvem er det som finner på uttrykk som "det gledes" ol. og klarer å spre dette videre?


#41

Tallulah sa for siden:

Nei, det er jeg helt enig i.


#42

Toffskij sa for siden:

Bare når det kommer fra folk som forsker på refleksive verb. :knegg:



#44

Gaia sa for siden:

Kan noen vennligst lage en forståelig setning hvor "det gledes" inngår. :skeptisk: :domm:


#45

My sa for siden:

Nei, da er det kokettering. :p

#46

My sa for siden:

Det brukes i synonymt med den gammeldagse og umoderne formuleringen "vi gleder oss"/"Jeg gleder meg".

#47

Tallulah sa for siden:

"Det gledes" er hele setningen. Det skrives på FB, gjerne sammen med et bilde av et glass hvitvin på verandaen. Eller som en slags gratulasjon til andre som har gjort noe fint. Men da passer selvsagt "Det gratuleres" bedre. Gud forby at noen skulle tro at gratulasjonen var personlig, fra meg til deg.


#48

Guava sa for siden:

"Too far gone spælle i Holtålen te hælja å æ ha banpi-det glædes."


#49

Gaia sa for siden:

Hm? Typ: "Det gledes over å kunne annonsere at katten Mons har sluttet seg til familien vår"?

Guava, det der var fullstendig uforståelig. Jeg nekter å lese forsøk på fonetisk dialekt, altså. Nekter.


#50

My sa for siden:

Nei, det slenges på etterpå: "Beste jentene er pyntet og klar for julebord. Det gledes!"

#51

Cuyahoga sa for siden:

Guava har trøndervarianten spot on!!


#52

Tallulah sa for siden:

Besteste. :nemlig:


#53

Guava sa for siden:

Nei ikke sånn. I hvert fall ikke som jeg har sett.

"Mons kom inn i familien vår. Det gledes."

Jeg ser det nesten utelukkende i formen "glædes".


#54

Røverdatter sa for siden:

Det betyr vel bare at man gleder seg til noe?

Jeg har bare sett det brukt i den sammenhengen.


#55

Tallulah sa for siden:

... hva i all verden er banpi?



#57

Gaia sa for siden:

Jeg skjønner at mine FB-venner enten er late adaptors eller tilhører slekta som kjenner Josef. :nemlig:


#58

Divine sa for siden:

Skrives det av en soknedaling, innledes det alltid med "ja, no ha", så der ville det blitt "Ja, no ha e fuinni ut at Too far gone spælle i Holtålen te hælja å æ ha banpi-det glædes." :nemlig:

:empirisk data:


#59

Cuyahoga sa for siden:

Ban: barn
Pi: jente

Banpi: barnevakt


#60

Matilda sa for siden:

Dette kan jeg ikke svare deg på uten å gi deg detaljer som jeg 1) ikke er villig til å gi og 2) som du (takk Gud) presiserer at du ikke vil ha. Ikke spør.

Det går ikke an å lage en vettug setning med "det gledes", vel!


#61

Divine sa for siden:

Barnevakt :trønder:

:træg trønder: Cuya kom meg i forkjøpet.


#62

Éowyn sa for siden:

Barnepike/barnevakt?


#63

Filifjonka sa for siden:

:confused:

Barnepike.


#64

Éowyn sa for siden:

Treig jeg og. Cuya var raskest. Flinka!


#65

rine sa for siden:

Ja, altså, jeg kan jo si at mitt første barn var en overraskelse. Vi hadde aldri snakket om å få barn, ingen hadde fast jobb, stabil inntekt, hus med barnerom eller hva_har_du, men sannheten er jo at vi vi bare gadd å styre med prevensjon 9 av 10 ganger, og da måtte vi nesten være åpne for at noe sånt kunne skje en eller annen gang down the line.
Men kanskje det blir som å kjøre bil uten setebelte? Det går som regel bra, men man kan ikke bli overrasket når man suser gjennom frontruta når man en gang kræsjer. Uten sammenligning for øvrig. (Jeg liker bedre å få barn enn å kræsje med bil. :nemlig: 9


#66

Guava sa for siden:

Og banpi kan også brukes om det er faren til ungene som er hjemme med dem har jeg hørt. :rabla:


#67

Divine sa for siden:

:ler: Jeg har vel fortalt her inne at jeg har en kollega som alltid snakker i historisk presens. Jeg synes det er skikkelig creepy.


#68

Tallulah sa for siden:

Aha! Jeg lurte på om det var en lokal variant av billetter, eller om man var "band-pike", som kanskje kunne være frivillig eller noe. :knegg:

Stjørdalen Blad er så uenig med deg at de til og med bruker det i en overskrift!


#69

Gaia sa for siden:

Er dette et Nordvestlands/Trønderfenomen, kanskje? Jeg kan ikke helt se for meg mine venner legge ut tilsvarende statuser.

"Endelig har vi kommet oss ned til leiligheten i Frankrike. Nå nyter vi rosévinen og ser på solnedgangen fra terrassen. Det gledes!" Neppe. :hehehe:


#70

Matilda sa for siden:

Trøndereksempelet! :redd: Svogeren min er trønder. Han er veldig hyggelig, for han gleder seg ikke til så mye. Jeg later som jeg ikke kjenner slektningene hans.


#71

Inagh sa for siden:

Jeg kjenner jeg er ytterst fornøyd med at jeg har en velsignet lav evne til å irritere meg over folk, og/eller har en velsignet lav prosentandel bekjente på FP som skriver på en måte som irriterer meg. :knegg:

(Og nå kommer jeg garantert til å begynne å se etter uttrykket "det gledes," for det har jeg fakta aldri sett eller hørt før.)


#72

Røverdatter sa for siden:

Det er vanlig på min status på østlandet også, men da, som sagt i betydningen at man gleder seg til noe og ikke at min gleder seg over noe som din setning implikerer.


#73

Matilda sa for siden:

Jeg sa vettug!


#74

Gaia sa for siden:

:haha: Jaja, det var overskriften sin, du.


#75

Guava sa for siden:

Jeg har aldri sett det i bruk blant sørlandske venner.



#77

Gaia sa for siden:

Skjønner.

"Bare en dag igjen til ferie. Frankrike og rosévin. Det gledes!" Fortsatt nope. :hehehe:


#78

Tallulah sa for siden:

Nei, men jeg tror det er mer av det utenfor sentrale strøk, og i noen miljøer mer enn andre.

(Jeg skrev om etter å ha brukt utrykkene distrikt og klasse.)


#79

My sa for siden:

:nikker: Ja, man sier det på forhånd. "Reisen er bestilt, om fire uker sitter vi i leiligheten vår i Frankrike, nyter rosévinen og ser på solnedgangen fra terrassen. Det gledes!"

Hvis man da ikke plutselig bare er der selvsagt. "Da var vi visst i Frankrike igjen".


#80

Tallulah sa for siden:

Poeng. :knegg:


#81

Matilda sa for siden:

:lol:


#82

Gaia sa for siden:

:grineler:

Sånn var det, ja.

Jeg forsøkte meg på å bruke det i en ekte setning. "Om noen timer ser jeg barna igjen, etter å ha vært borte fra dem en uke! Det gledes!" Det føltes veldig, veldig, VELDIG feil.


#83

rine sa for siden:

Er det lov å skrive opp facebook -uttrykk man hater? :hyper:
OK, here goes:

"Disse to/tre..." (sagt om familie, venner etc.)
"Besteste"
"Fineste mannen min/kona mi/sønnen min/dattera mi"
"Bobler" (i en eller annen variant, som åpenbart har erstattet "rødt i glasset".)
"Sommerlykke"
"Fint i bakken"
"Fiskelykke"
"Ut på tur, aldri sur."

Og så de føkkings tåbildene fra stranda, de er nesten like irriterende som duckface-selfier og selfier av førtiårige damer med oppsperrede øyne og påfølgende rynkete panner.

Burde jeg logge av Facebook for en stund, sa dere? Vel, jeg vurderer det sterkt. :knegg:


#84

My sa for siden:

Bedre enn "Da var visst barna tilbake". :knegg:

#85

Gaia sa for siden:

Du bør i alle fall ikke ha meg som FB-venn, rine. :knegg: Bortsett fra at jeg ikke bruker "rødt/bobler i glasset", så er jeg temmelig sikker på at du vil finne resten av disse i minst ett innlegg skrevet av meg.


#86

tink sa for siden:

Dåkker asså!

Endelig en tøysesnobbete språktråd. De besteste FP-erne er visst kommet hjem fra ferie. Det gledes!

:gladspøkels:


#87

Gaia sa for siden:

:knegg:

Selv om det i så fall ville stått: "Da var jeg visst sammen med familien igjen, etter en uke workation. (:sukk:)"

(Det skulle tatt seg ut. Jeg gleder meg altså så vilt til å se dem. En uke er LENGE uten mann og barn. :familiedame: )


#88

Cuyahoga sa for siden:

"Da var jeg visst anstendig kledd igjen. Det glædes!"


#89

rine sa for siden:

Psssj, du skal ikke se bort fra at jeg har brukt minst ett av dem selv en eller annen gang. :knegg: Men noe må man tross alt klage over i Norges rikeste land. :nemlig:


#90

My sa for siden:

Kikket nedover fb-feeden min, uten å finne så mye passivitet, heldigvis. Bare bilde av ei gammel mor som det tydeligvis har blitt ei kofte på. Lagt ut av den som har strikket kofta. "Da ble det kofte på mor".

Ikke det verste, men hadde hun skrevet "Nå er jeg endelig ferdig med kofta jeg har strikket til mor! Se så fin hun ble med den!" hadde det jo virket litt mer entusiastisk selvsagt. Men hun kan jo ha trøblet mye med strikkinga underveis, eller mora kan ha mast fælt på den kofta, for alt jeg vet. :vetikke:


#91

rine sa for siden:

Bedre med "da ble det kofte på ho mor" enn "da ble det noe på ho mor" jaffall. :nemlig:


#92

Gaia sa for siden:

Jøss. De kan faktisk kombineres. Tenk det. Da vet jeg hva det skal stå på Facebook om noen timer.

"Da var visst 'a mor sammen med mann og barn igjen. Det gledes!" Så får vi se om det er noen som tar an. :knegg:


#93

Tallulah sa for siden:

For oppdatert bruk av moderne språklige utrykk anbefaler jeg å følge Nora Helmer på FB.


#94

My sa for siden:

Vil ha meg frabedt å få plantet slike bilder av min grandtante Aslaug i hodet! :iiik:


#95

Tangerine sa for siden:

Mye "Borte bra, hjemme best"-varianter i august. Jeg tror folk må slutte å dra på verie siden det er bedre hjemme.


#96

Toffskij sa for siden:

Good one. :knegg:


#97

Fersken sa for siden:

Da ble det visst noe på hu mor.


#98

Polyanna sa for siden:

Jeg har tydeligvis alt for godt utviklet fantasi, for jeg ser nå levende for meg hvordan dette kan ha gått til, opptil flere aktuelle variasjoner, faktisk. :skremt:

Takkskarruha, rine. :mumle:

Og ja, du bør logge ut fra FB, tror jeg. :knegg:

Hvis du ikke LIKER å gremmes, da. Det kan jo tenkes.


#99

Fersken sa for siden:

Jeg glemte det viktigste:

Da ble det visst noe på hu mor. Det glædes!


#100

Tallulah sa for siden:

Det gratuleres!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.