Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du malt huset ditt grått?



#3

Syrinx sa for siden:

Vi malte huset for to eller tre år siden... i samme farge som det var fra før. Rørosrødt. Jeg ønsket meg hvitt, men da måtte jeg male selv. Lever fint med rødt da ja. :knegg:


#4

Tallulah sa for siden:

Behold det røde, syrin!


#5

Anne C sa for siden:

Fra hvitt til mørke grått ja. Men vi hadde "sporvei-blått" der vi bodde før.


#6

Filifjonka sa for siden:

Nei, vi har hvitt hus, og det kommer vi til å fortsette med. Men jeg har også hatt rødt hus i mange år.


#7

Fløyel sa for siden:

Nei. Har hatt hvitt i 14 år og skal fortsette med det.


#8

Syrinx sa for siden:

Det ligger an til det. Vi liker slett ikke å male noen av oss, og jeg synes det er fint å skille seg pittelitt ut fra alt det grå og hvite.


#9

Anne C sa for siden:

Grunnen til at vi valgte mørkt hus, er at vi bor i skogkanten, og huset ble så utrolig stygt og skjoldete. Ser mindre møkk på den grå fargen.


#10

Cauchy sa for siden:

Jeg har ikke valgt farge selv, men flytter fra mørkegrått hus (med fargede detaljer, det er visst ekstra ille) til lysegrått hus.


#11

frukt sa for siden:

Huset "mitt" er dekket med pebbledash så det er ikke så veldig spennende. Men det er desto mer fargerikt innendørs. :D


#12

Myria sa for siden:

Ja, forsåvidt, men det var grått da vi kjøpte det så det var sånn sett ikke vi som valgte fargen, vi bare valgte å fortsette med det. I vårt nabolag er det ingen overvekt av grå hus da, og det nyeste huset i gaten er oransje og hvitt. :D
Jeg synes forresten det er vel så kjedelig med det grå og hvite interiøret 90% velger for tiden, i tillegg til at veggene også er varianter av grått. Helt likt hos alle. Ja til farger! :jupp:


#13

Guava sa for siden:

Nei vi har ikke det, hverken ute eller inne.
Jeg er veldig lite glad i grått.


#14

ingling sa for siden:

Ja, men vi bor i sameie og kunne velge mellom ulike sjatteringer av grått. :knegg: Hadde rødt før. Jeg synes det er helt greit med grått, i grunnen.


#15

Mei sa for siden:

Vi har rødt og jeg ønsker meg grått.


#16

Vianne Rocher sa for siden:

Vårt hus er hvitt, det var slik davi flyttet inn, men pleide å være rødt før. I vårt nabolag er det fremdeles en del farger selv om stadig fler maler i hvitt og grått. Blandt våre nabohus er det gult, oker, brunt og rødt.

Min barndoms by kalles "den polykrome by" fordi det var forskjellige farger på alle husene. Men der er det også på vei til å bli malt i grått/hvitt nå. Synd synes jeg, da fargerike nabolag virkelig gjør seg.


#17

gullet sa for siden:

Nei, vi malte huset for ni år siden og da skiftet vi farge fra hvit med grønn staffasje, til beige(utmark het fargen hos Jotun) med eggehvit staffasje, og den fargen beholder vi.
Har heller ikke grått inne.


#18

Tallulah sa for siden:

But why?


#19

meisje sa for siden:

Vi har en hvit nyanse utendørs, malte på nytt ifjor. Vi valgte å beholde fargen.


#20

Divine sa for siden:

Alle husene i stikkveien vår er hvite, unntatt vårt, som er sennepsgult. Jeg vil gjerne male det hvitt for å matche de andre, men kanskje det er helt feil tankegang.


#21

Matilda sa for siden:

Jepp. Men det var grått fra før, og har fått en mye finere gråfarge enn det hadde - vi beisa det i forfjor. Noen hus skal jo være grå - det var noen borti her som for noen år siden malte et opprinnelig grått hus helt hvitt, og det så bare ikke bra ut. Nå har de malt det grått igjen, og det kler huset mye bedre.

Det er nok en del grå hus rundt her og, men det virker som de fleste som maler om velger hvitt. Naboen har også malt huset helt hvitt, og det huset burde absolutt vært brunt, slik det opprinnelig var. Man får liksom se an byggestil og omgivelser, ikke bare velge det en liker sjøl - enten det er grått eller noe annet.


#22

Lavender sa for siden:

Nei, naboen har, og det holder. Opprinnelig var dette nabolaget mørkerødt, malt med linolje.

Det er laget fotomontasje bilde av Trondheims ved Bispehaugen skole, som er manipulert grått, det er trist. For i dag er husene røde, gule og brune med grått skifertak.


#23

Lenam sa for siden:

Ja, vi bor i et nytt boligfelt som ligger i en fjellside. Det passet best her oppe. Men jeg skal være enig i at det ser litt trist ut oppover i gata, men hvitt, svart, grått og brunt.


#24

Nessie sa for siden:

Nei. Men malte hytta grå. Jeg er VELDIG glad i grått, men det dukker opp utrolig mange grå hus nå rundt her, så vi beholder vårt hvitt :nikker:

Da vi bygde var huset vårt grønt. :jupp:
Men alt i alt liker jeg best hus i hvitt, grått og svart selv.


#25

Susse sa for siden:

Jepp, for 3 år siden, noe vi hadde drømt om siden vi kjøpte vårt første hus i 1999.


#26

Avatar sa for siden:

Jepp! Vi gikk fra okergul til mørk grå og elsker det! Det hvite er så pent til.


#27

Anne C sa for siden:

Det går stort sett i hvitt her jeg bor.


#28

celebelen sa for siden:

Ja, vi har en blågrå farge. Men vi bor i borettslag (rekkehus), så det var bare å ta fargen vi fikk utdelt.


#29

Niobe sa for siden:

Nei, vårt er hvitt. Jeg skulle dog ønske at naboene ville malt. :knegg: Vi bor i et strøk med 90-tallshus, og det er mye okergult, bonderødt og skoggrønt. Jeg liker det ikke så godt


#30

007 sa for siden:

Ikke det nåværende, men det forrige huset vårt. Det var hvitt da vi kjøpte det, men full av grønske siden de lå i skogkanten. Vi malte det først grønt, så mørk grått.

Det nye huset vårt er hvitt, som de fleste andre husene her i Lyckliga gatan. Aller helst ville jeg hatt brunsort hus med hvite karmer og blå dør. Jeg er ikke glad i farger, det meste jeg omgir meg med i livet er sort, grått eller blått.


#31

annemede sa for siden:

Vi har en gråtone som er anbefalt av arkitektene som bygde husene i gata.


#32

millact sa for siden:

Nei, men jeg tror nok at når det skal males så kan en gråfarge være aktuelt. Nå er det gråbeige farge, aner ikke hva den heter. Kjøpte huset slik.


#33

Gri sa for siden:

Jada, vi har grått.


#34

Martis sa for siden:

Me too. :dulter: Problemet er at naboen ikke orker å male... De kan strekke seg til at vi fjerner de grønne detaljene og har hvitt rundt vinduer og på lister. Sånn er det å bo i tomannsbolig. :knegg:


#35

Milfrid sa for siden:

Nope. Blått. Alle andre rekkene er hvite eller grå, men vår rekke er veldig fornøyd med å være blå. Malte i år og der er ikke aktuelt å male om igjen på leeenge.


#36

Blondie sa for siden:

Vi har hvitt hus, vurderte aldri grått. De fleste naboene har grått, dog alle i ulike nyanser.


#37

Cuyahoga sa for siden:

Nope. Skulle tatt seg ut med grått villmarkspanel. :knegg:

Vi har som sagt villmarkspanel, og det synes jeg blir litt corny i rødt, blått, gult etc. Nå er det brunbeiset, og vi skal beise det enda litt mørkere brunt.

Jeg synes det er kjedelig at folk maler husene sine i de samme gråfarger. "Hjemme" har jo noen malt lånnene grå, og det får jeg litt fnatt av. De skal være hvite, gule eller røde. :trasser:


#38

Tallulah sa for siden:

Fra artikkelen:


#39

Plingo sa for siden:

Vi malte huset vårt i capri grå med klassisk hvit på alle lister etc, da huset skulle males for første gang i 2014. I vårt nabolag er det nesten bare hvite hus. Det har dog kommet to til i samme farge etter oss.

Skulle vi malt i dag hadde det blitt okergul med hvite detaljer.


#40

Stellebord sa for siden:

Vi har malmfuru, altså maler vi ikke hus. Men det blir jo grått, på et vis.


#41

Hyacinth sa for siden:

Vi har hvitt hus og liker det forsåvidt. Vi valgte den fargen fordi dører og vinduer kom ferdigmalt i bomull, og da var det enkelt å slippe å maskere. Kjørte på med bomull. Men skitt viser fort og fargen er lite holdbar. Nå vurderer vi grått. Det er fordi at siden sist vi malte, har det kommet retningslinjer for farger i nabolaget. Vi får kun lov å velge ut fra en viss palett, og jeg virkelig misliker de fleste fargene der. Jeg vil dessuten ikke ha det så mørkt, noe av det jeg liker med hvitt hus, er hvor lyst det er rundt terrasseområdet, hvor det er både tak og vegger på tre kanter.


#42

Strutsen sa for siden:

Hvitt med grå vinduskarmer. :kjedelig:



#44

Inagh sa for siden:

Borettslaget her vedtok for et par år siden at alle rekkene heretter skulle være grå. Nå bor vi i et helgrått strøk, der det før var rødt, gult og grønt på rekkene. Vi fikk være med å stemme, da, på hvilken gråfarge vi ville ha på rekkene. Jippi, liksom. Jeg husker at jeg svarte ei som spurte meg om hvilken farge jeg skulle stemme på at jeg dreit i hvilken farge regnvær det kom på huset mitt. :snill:

(Jeg syns det var mye koseligere før jeg, med alle fargene, men nå er det i hvertfall "Stilrent og Tidløst." Sitat fargekonsulenten styret betalte i dyre dommer for å hoste opp fargen grå på samtlige rekker.)


#45

Blå sa for siden:

Nei, huset vårt er, og forblir, rødt. Vi bor i et trehusstrøk fra 30-tallet og husene er stor sett røde, hvite eller gule.


#46

Ruslebiffen sa for siden:

Nei. Vi har akkurat malt opp femtitallshuset vårt og skiftet farge fra dyp burgunder/brun til en klar rødfarge (heter dyp rød, men er ikke mørk) med hvite vinduskarmer og vindskier. Det ble utrolig fint! Huset var helt opprinnelig hvitt, både da det ble bygd på tyvetallet og rette etter at det ble bygd om til mer klassisk femtitallshus. Jeg hadde egentlig lust til å male huset gult (ikke sennep / oker), men det ble for mange strøk og vi tok oss ikke råd til det siden vi likevel skal skifte en del kledning og vinduer om ti års tid.

I boligfeltet vårt er det svært mange ulike farger på husene, men noen få har blitt malt grå (eller hvite) de siste 10-15 årene. Vi var imidlertid på besøk HIS noen venner i et nybyggerfelt for et par uker siden, der samtlige hus er oppført de siste tre årene. Sterk overvekt av grå og hvite hus, et par brune (funkisinspirerte hus). Jeg så ikke er eneste hus med farge. Jeg synes det er litt trist. Men jeg er muligens i overkant glad i farger. :knegg:


#47

Lyppa sa for siden:

Vi la ny kledning på huset for 8 år siden, og malte huset rødt med hvite lister. Nabokjerringa mente vi malte fjøsfarge:knegg:. Selv har hun grått:;):
Jeg liker egentlig brunsvarte hus med hvite lister og rødt tak veldig godt, men huset vårt passer ikke det pga lite vinduer mot veien. Det blir så dystert, også er taket svart.
Jeg vil ikke ha grått hus. Om vi skal bytte farge i framtiden tror jeg det blir hvitt.


#48

Candy Darling sa for siden:

Nei, vi har sort. Ikke spesielt lystig, men i hvert fall ikke grått. :knegg:


#49

Magica sa for siden:

Hytta er grå, huset/borettslaget er hvitt.


#50

Daisy sa for siden:

Nei, vårt er mørkeblått!


#51

Tallulah sa for siden:

Du får sende styret artikkelen, inagh!


#52

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes forresten det er skikkelig trist med grå biler. Trenger alt å være så grått? Jeg skal vedde på at man blir i litt bedre humør en regntung novembermorgen med en oransje eller bringebærfarget liten bil!


#53

Mei sa for siden:

Fordi blomstene i hagen kommer penere frem da, hagemøbler og alt det grønne kommer mer til sin rett. Rødt tar mye oppmerksomhet og huset er ikke estetisk vakkert i seg selv. Å si at verden blir grå hvis alle maler husene sine grå synes jeg er å overdrive kraftig. I allefall her jeg bor er det mye annet som gir farge store deler av året. Også fordi jeg liker grått, derfor. Dessverre blir det noen år til huset må males på nytt og vi kan bytte farge.


#54

Magica sa for siden:

Jeg har en crazy blå dør, så litt kult mot det grå har jeg i alle fall. :D


#55

Mei sa for siden:

Masse røde, gule, grønne og lilla (!) hus i nærheten av oss. Ser noen som maler sort og det forstår jeg ikke. Mest fordi jeg ser for meg at det blir solbleket/slitt/krever mer vedlikehold.


#56

Matilda sa for siden:

Dette er samme grunn som jeg har, bare at jeg ikke liker grått noe særlig. På vårt hus er det likevel det beste valget, og det står godt mot stein og skog og blomster. Jeg har sett bilder av huset som brunt og rødt også, og da så det nokså malplassert ut.

Naboene har hvite, brune, oker og rød hus, og de aller fleste passer godt til omgivelsene. (Oker er finest med rødt tak til, synes jeg, og heldigvis har min aller nærmeste nabo den kombinasjonen. Det er så fint mot grønnsværet bak, og enda finere når høstfargene kommer. :hjerter:)


#57

Røverdatter sa for siden:

Vi har grått. :jupp: Det var kremhvitt og det ble veldig mye finere når det ble malt. Kan si det samme som en av de over, det er ikke et estetisk pent hus i utgangspunktet, så en nøytral farge er å foretrekke fremfor mer fargerike farger slik at naturen rundt kommer til sin rett. Vi bor i skogkanten og er glad i naturen rundt oss.


#58

Bergensis sa for siden:

Her malar alle i kvitt eller beige. Av og til lys grå. Eg synes det er så trasig med så lite farge! Rett nok mislikar eg den orange fargen på vårt hus, og ser fram til neste gong det er behov for å male (gidder ikkje male berre for å skifte farge). Eg ønsker meg blått hus. Gjerne noko som tangerer til grått, men blått!


#59

Nessie sa for siden:

Går an å freshe opp med ei knallgul ytterdør? Eller noe sånt. Jeg synes ikke det nødvendigvis penere at et boligfelt har 10 forskjellige husfarger :vetikke: Jeg liker litt ro og harmoni :uskyldig: Men kjedelig er det ikke i mine øyne. Men jeg liker at det er litt variasjon. Så nå med mange grå hus rundt, føles det greit med hvitt (og grå karmer).


#60

Isa sa for siden:

...


#61

Bergensis sa for siden:

Høyres ut som ein farge for meg. Har du fargekoden? Må overtyde naboane i rekkehuset her da.


#62

Isa sa for siden:

...


#63

Honda sa for siden:

Jeg har malt huset grått i år faktisk. Men hadde forige huset og grått men det var orginalt grått fra 50 tallet (eternitt så la vi bordkledning å malte det grått gjen) og likte fargen så at tok det på "ny" huset og.
Sto mellom grått og hvitt men hvitt ble ikke fint,malte en vegg hvit.
Huset vårt var rødt eller det hadde vært rødt en gang i tiden nå var det råsa:kniirk:

Alle husene i veien bak oss er brune og det synnes jeg er enda værre en gått. grått er jo fint :love: Er bare vårt hus i gata som er grå, huse nedfor oss en lyseblått :) og på ene siden hvitt ig andre siden er begge gule
men det er 2 hus i gata oppfor oss er gråe,resten er brune eller røde. og hvite.


#64

Tallulah sa for siden:

Selvsagt er det hus som er finest grå. Men når plutselig ALLE syns hus er finest grå blir det kjedelig, og ikke minst mørkt. Og når alle nye hus "skal" være grå. Og når alle boligfelt setter strenge fargekoder for hva som er lov.


#65

Nenne sa for siden:

Vårt er hvitt. Vi malte over det grå et år eller var det kanskje to etter at vi flyttet inn. Så nei, tvert imot. :knegg:


#66

Kirsebær sa for siden:

Her i feltet jeg bor er husene grå eller hvite.
Vi valgte grå.
Vi stemte på lilla, men ble nedstemt. :knegg:

Jeg er ikke så opptatt av hvilke farger man har her og der, men kjenner at jeg skulle ønske det kunne gått igjennom da noen ønsket Smarties-hus. :hjerter:
Alt er så voksent! Det skal være så pent og ordentlig.


#67

Tallulah sa for siden:

Jeg syns den rødbrune var fin, jeg, Honda. Sånne hus er jo originalt ofte i mange ulike farger; blå, gule, røde, grønne ...


#68

Honda sa for siden:

Hadde noen av de andre husene vært gråe hadde vi nok valgt noe annet. men siden alle er hvite eller gule :eek::knegg: så følte vi at det var greit :) liker ikke å herme
Prøvde en lysere grå men da sa nabo dama nei for den var for lik deres farge :fnis:

Jeg prøvde meg og på lilla men fikk NEI av 13 åringen :knegg:


#69

Honda sa for siden:

Nei var ikke rødbrunt det var KNALL rødt.bonde rødt men bleiket sånn i sola at ingen vegger var like.
Ser nå at det var et veldig dårlig bilde jeg la inn :/

huset var gult i gamledager ,men da var det mye mindre.Svigerfar malte det rødt på 90 tallet så ble det malt i 2003 :knegg:
(har vært svigermor og svigerfar sitt hus så minn sitt barndomshjem som vi overtok for 2 år siden)


#70

IOA sa for siden:

Ja, og det ble malt i fjor (treverket) og i år (murdelen). Huset hadde opprinnelig brunt treverk og gul mur, og røde vinduskarmer. Det har blitt veldig fint, og det kler huset mye bedre.


#71

Matilda sa for siden:

Jeg er jo enig i at det er kjedelig når alle hus er like, da. Her jeg bor er det bare nybygg av typen enebolig i rekke som domineres av grått, og de husene er så stygge at de ikke kunne blitt finere med annen farge på heller.


#72

Guttemammis sa for siden:

Vi har beiset hele huset nå og valgte å beholde husfargen som er offwhite/eggehvit(?)
og byttet ut tidligere grønnmalte vinduskarmer og møner med hvit.
Mannen ville ha grå, men jeg er så lei den fargen.


#73

Señora sa for siden:

Bor i hvitt hus med blå dører og garasjeporter.
Forrige hus var mørkeblått med hvite lister og dører.


#74

Strå sa for siden:

Jeg har bodd i både rosa, grønt, gult og hvitt hus og rekkehus. Grått er HELT uaktuelt utenpå og forsåvidt inni også.


#75

isola sa for siden:

Vi har ikke malt, men det var grått da vi kjøpte. Det er definitivt penere enn det det var før, ikke alle i rekka hadde malt da vi hadde flyttet hit, og det var ikke fint. Jeg personlig syns det hadde vært knalltøft om alle hadde forskjellige farger, men jeg tror ikke jeg kommer til å fremme forslaget med det første.


#76

Karamell sa for siden:

Jeg :rofl:-et da jeg leste artikkelen før i dag. Nå bor vi i et hvit-ish hus, men vi bodde i den gata som er avbildet. Jeg og mannen pleide å kalle det Murmansk. :knegg: Spesielt den delen av gaten som er avbildet på det nederste bildet.


#77

nokon sa for siden:

Eg humra over oppslaget til NRK tidlegare i dag. Ja, vi malte huset grått i 2008. Vi blei einige om farge via elimineringsmetoden. Eg ville helst ha kvitt, det ville ikkje svigerfar, som ville ha rødt, noko eg ikkje kunne tenke meg og så vidare. Til slutt plukka eg ein gråfarge som alle fire i generasjonsboligen kunne leve med. Utgangspunktet var gule eternittplater, så det var ikkje aktuelt å behalde opprinnelig kledning.

Eg ville vald ein annan farge nå, fordi "alle" nybygga i området er grå. Då vi malte var det ikkje fullt så vanleg.


#78

GinaK sa for siden:

Vårt hus har vært grått siden det ble bygget så synes vi har lov til å ha det grått. Kan ikke tenke meg en annen farge som hadde passet heller.

Fant et bilde som viser endel av huset. Tatt 6.oktober i fjor så det var iallefall fortsatt blomsterflor på den tiden...
Trappen er forresten beiset nå altså. ;)


#79

Odelia sa for siden:

Jeg liker grått på hus. Syns det er fint når de ikke gjør for mye ut av seg, men det blir nok noe annet i et byggefelt hvor det gjerne er en del grønt og andre farger kontra i en bykjerne med veldig mye grått ellers.

Vi har royalimpregnert kledning på huset (altså brunt) med hvite vinduskarmer, og det er jo ikke noe særlig mer spennende enn grått, men huset vårt er ganske ruvende - i alle fall fra nedsiden - så det kan med fordel gjøre litt mindre ut av seg, og hadde nok ikke passet særlig mange farger.


#80

D'Arcy sa for siden:

Vi hadde knallblått i mange år. Så blått at jeg bare ba taxiene om å kjøre til det blå huset i *****. :knegg: Men utfordringen var at det ble så utrolig solbleiket/saltvannsslitt på ene veggen at vi omtrent måtte male annethvert år. Så vi malte..... Grått. Er superfornøyd, men så er det lite grå hus i nabolaget


#81

Ru sa for siden:

Jepp. Og det etter at jeg hadde hørt hun der på radio. NTNU resirkulerer nyheter i agurktiden. :humre:

Og jeg hadde gjort det igjen. Vi hadde blått hus, som var lyseblått på en side, og varierende varianter av mindre falmet blå på de tre andre sidene. Ene gavlveggen er veldig solutsatt, og det å ha en mørk farge er fullstendig idiotisk.
Vi har rødt tak, da. Og naboene er stort sett i hvit og den der beige-varianten som er vel så utbredt som grått. Det er noen grå også, men ikke samme som vi har.


#82

frukt sa for siden:

Sånn lysegrå kan være fint syns jeg. Mørkere grå blir fort litt dystert.
Jeg syns forøvrig den gule og grønne i fargepaletten som nevnes i artikkelen var veldig fine. :ja:


#83

Linella sa for siden:

Huset vårt er hvitt,og har vært det siden lenge før vi flyttet hit. Vi har ingen planer om å male det en annen farge.


#84

Teflona sa for siden:

Huset har vært hvitt de siste 12 årene, før det var det lys grått og før det igjen litt mørkere grått. Trives med hvitt, selv om det må vaskes av og til.


#85

Myria sa for siden:

Det tror jeg også hadde blitt fint. Nabohuset til svigerfar er en vertikaldelt tomannsbolig og den ene siden er malt knallblå med hvite karmer og den andre siden knallgrønn med gule karmer (man trenger definitivt ikke velge likt bare fordi husene henger sammen). Jeg liker det og blir glad bare jeg ser huset. :)


#86

-ea- sa for siden:

Så det har vært en trend i femten år? Jeg valgte grått i 1985 og i 2005, og de husene er fremdeles grå, og de kler det.

Nå bor jeg i blokk som er kjedelig gråhvit, og syns det er morsomt å se på gamle bilder at det har vært rødt, grønt og gult her for femti år siden.

Jeg syns det er trist å se gata med særpregede rekkehus i fargene rød, grønn, gul og blå nå blir mer grå.


#87

My sa for siden:

Vårt er nylig malt i fargen "lys hamp", som er en lys grønngul farge. Hvitt rundt vinduer, verandagelender etc, og knall røde dører.

Jeg har også merket meg at flere og flere hus males i mørk grå, så det var vi sikre på at vi ikke ville ha. Men med stilen og størrelsen på huset, og boligstrøkets karakter, passer det ikke med knæsjfarger. Derfor ble det forholdsvis nøytralt og lyst. Fra før av var det i en beige farge som gikk en del mot rødt, så det fikk nesten et rosa inntrykk, og som jeg syntes var ganske ubehagelig. Nå er jeg veldig fornøyd, selv om fargen ikke er av de sprekeste. På bildet ser også dette ganske grått ut, men det er litt grønnere i virkeligheta.


#88

Madicken sa for siden:

Nei, og det finnes ikke spor av grått inni huset heller (glad i farger, og ikke lett å lede). Jeg synes grått er en nitrist farge.


#89

Luftslottet sa for siden:

Nei. :stolt: Malte vårt femtitallshus i 2012, i en sånn farge at jeg også kan bruke den i veiangivelsen.

De andre husene i nabolaget er hvite.


#90

Gaia sa for siden:

Nei. Og det kommer nok aldri til å bli verken grått eller hvitt, noe jeg lever helt fint med.


#91

emm sa for siden:

Vi har en hvit nyanse som heter bomull, stilen på huset vårt tilsier vel egentlig en hvit nyanse, men jeg skulle gjerne malt det mørk-mørk brunt.


#92

Tjorven sa for siden:

Jeg bor i hvit blokk, og om to år så flytter jeg til grått rekkehus (det ser i hvert fall sånn ut på bildene). Det er borettslaget som bestemmer fargen.


#93

Tallulah sa for siden:

Motsatsen til nyanser av grått er jo ikke nødvendigvis knæsjfarger, men bare alle andre farger. Syns den hampgrønne var fin!

Jeg håper virkelig ikke noen begynner å male de gamle trehusene langs Akerselva grå. :sukk:


#94

Adrienne sa for siden:

Jeg tror huset vårt har vært hvitt siden det ble bygget, og vi har tenkt å holde det slik. Huset er ganske raust i størrelsen, så det ville blitt veldig grått om det ble malt grått. :knegg:


#95

Tallulah sa for siden:

Mange tenker nok at mørk grå er nøytralt, men det er jo faktisk en innmari dominerende farge. I tillegg er den veldig flat siden den absorberer lys og gir lite skyggespill.


#96

MegaMie sa for siden:

Vårt hus var okergult, i år malte vi det tjærebrunt. Mest av praktiske årsaker, da det ble så mye mørke flekker på huset fra skogen. Men det ble kjempefint!


#97

Che sa for siden:

Vi har rødt. Ønsker meg sort/mørke brunt


#98

Polyanna sa for siden:

Ja, det har vi, en lys "gammel" gråfarge . Både fordi jeg liker det og alltid har likt "rene" og nøytrale (strengt tatt bare lysegrått og hvitt) farger på hus, og fordi det er ganske nær husets opprinnelige farge (lys grønngrå).

De fleste husene her har samme farge som de har hatt bestandig og vi holder oss til det. Det er en blanding av okergul, lysere gul, mørk rød, mørk grønn, mørk brun og lys grå. I farten kommer jeg faktisk ikke på noen som har andre farger enn disse, bortsett fra et lyselilla hus oppi veien, men de er litt hippier, tror jeg. :knegg:


#99

Polyanna sa for siden:

Mørk grå er jeg enig i er langt fra nøytral, og særlig på store hus blir den ganske voldsom.

Og jeg syns mørkegrå er mye mer en "trendfarge" enn lysegrå? Lysegrå er i hvert fall en del av den originale lokale paletten her vi bor (folkefunkis fra rett etter krigen).

Jeg syns mørkegrått var kjempefint for et par år siden, men har blitt litt lei nå, hvilket underbygger "trend"-hypotesen, tror jeg. :p


#100

Røverdatter sa for siden:

Det er jo bare en trend at alle har grått hus, så jeg syns artikkelen er litt rar. Om noen få år er det nok farge på husene igjen. :dakars:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.