Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

La oss snakke om nyttårsmenyen, dere!

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg er veldig i tvil om hva jeg skal servere. Vi blir muligens ikke så mange, og da kan en kalkun være litt overkill. Men hva annet er bare helt utrolig supergodt? Forrett, hovedrett og dessert.

Kanskje noe vilt? Jeg har aldri laget rype. Aldri spist det heller, faktisk. Tror jeg. :gruble: Bare fasan, og var ikke overbegeistret. Smakte litt fjøs.


#2

Toffskij sa for siden:

Svigers liker å servere reinsdyrsadel, det er godt, det! :hjerter: (Men må typisk forhåndsbestilles.) Selvgravd laks til forrett? Kjempeenkelt, men folk blir imponert hver gang.


#3

løve70 sa for siden:

Reinsdyrfilet er veldig godt (og veldig dyrt) og passer godt til en nyttårsmeny synes jeg.


#4

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg lurer på å servere gås i år. Testet det for første gang for et par uker siden, og det var veldig enkelt og utrolig godt. Gåsen er så fet at det var lett å få den saftig. Jeg lagde en på 6 kg, vi var fire voksne og tre barn. Alt ble spist. Så greit å ha i hodet at det er mye svinn på fuglen.


#5

vixen sa for siden:

Jeg satser på å knabbe noe viltkjøtt hos svogeren min til hovedrett. Blir vel hjort tenker jeg. Til forrett blir det noe laks. Har en oppskrift på litt asiatisk touch på hjort så tror jeg kanskje går for salmalaks, mango, avocadokrem og ponzosaus til forrett.


#6

GinaK sa for siden:

Reinsdyr altså? Jeg lagde reinskav en helg og alle synes at det var digg men jeg synes at det smakte ala sau. :o
Jeg vet at jeg blir veldig kritisk på mat men allikevel.

Vi blir nok ikke så mange i år. Lagde kalkun i fjor for første gang og det var digg så har det i backup. Men fryktelig mye etterarbeid med å renske ut kjøttrester fra bena.

Vi liker aller best indrefilet av okse med sopp og ovnsstekte rotgrønnsaker.

Vi har også en 15årsdag å feire i romjulen så kanskje vi tar kalkunen da.


#7

liefje sa for siden:

Ingen menyforslag, men vi har vært med på to greier som var bra:

  1. Telle ned til kl 24 ved å servere en rett på slaget 19, nest rett kl 20, så kl 21 etc. God tid til hver rett samt forberedelser til neste og man slapp dødtiden etter middag før midnatt.

  2. Omvendt meny (for en litt mer crazy fest som ender i party): Begynne med drinker og chips, så champagne, deretter dessert, hovedrett og forrett og "velkomstchampagnen" ved midnatt. Det ble kjempegøy


#8

Tallulah sa for siden:

Gås har jeg aldri laget! Hvor fant du den? Hva hadde du til? Hvordan krydret du?

Jeg liker reinsdyr, men det er nok ikke en smak for alle. Når jeg har kalkun og ikke orker å rense mer slenger jeg hele kadaveret i trykkokeren, da koker du løs de siste restene, det er lett å rense og du får kraft til suppe.

Haha, det var en god idé. Vi skal ha noen relativt små barn her, så det er litt usikkert når gjestene drar hjem så vi får spare den ideen til alle gjestene holder ut til midnatt.


#9

Toffskij sa for siden:

Reinskav og reinsdyrfilet/-sadel/-carré er to vidt forskjellige ting, da. Jeg synes de møreste stykkene på reinsdyret er omtrent det aller beste som finnes av magert rødt kjøtt. De må stekes med stor kjærlighet og presisjon.


#10

Tallulah sa for siden:

Åh! Jeg har andefett i fryseren! Da kan jeg lage andefett-fried chips slik de gjør på Hawksmoor! :glis: Jeg har kokeboken deres. :nam:


#11

Skilpadda sa for siden:

Vi har vært bare oss tre til nyttårsaften de siste årene, og da har vi luksuriert oss med hummer. Vi har ikke pleid å ha forrett, men jeg har en tidligere gang laget en veldig god safranrisotto som forrett til hummer, og vurderer det i år også. Har pleid å ha hjemmelaget is til dessert, da kan det være godt med en slags småkaker som passer til (mandelkjeks eller noe sånt).

Og så pleier jeg å lage hummersuppe som forrett første nyttårsdag, av alle skallene, det er fantastisk godt. Når vi spiser selve hummeren, gidder vi ikke å pirke ut av alle de tynne små bena, men det gjør jeg dagen etter, mens kraften koker, og så bruker jeg den lille haugen med hummerkjøtt som garnityr.


#12

Einhyrningur sa for siden:

Jeg tror vi skal ha Bacalao i år.


#13

Tallulah sa for siden:

Skilps, hummer var en god idé. Eller annen form for sjømat. Jeg tror ikke kidsa liker det, men kanskje det går an å lage noe forrettaktig av det til oss voksne? Eller av kreps?


#14

Toffskij sa for siden:

Sjøkreps er sånn ca. det aller beste i hele verden, synes jeg. :hjerter:


#15

Fløyel sa for siden:

Vi pleier å ha kalkun, men jeg vurderer sterkt å ta and med appelsinsaus og glaserte poteter i år, men frykter ramaskrik fra mine tradisjonsbundne familiemedlemmer.


#16

Orkide sa for siden:

Vi spiser andebryst med portvinsaus, gode poteter og rosenkål på nyttårsaften. Dessert er som regel sjokoladedyppet frukt men i fjor slo mannen på stortrommen og lagde croquembosch. Det var utrolig flott!


#17

My sa for siden:

Her blir det nok pinnekjøtt hos svigers. Vi har det julaften også, men tåler det en gang til.


#18

oslo78 sa for siden:

Kalkun med fløtesaus, waldorfsalat, poteter, gulrøtter og brokkoli. Det aller beste jeg vet om!


#19

Matilda sa for siden:

Vi skal ikke ha kalkun i år, visstnok, mannen er litt lei, og det kan ikke være noe typisk julemat, for det blir bare reprise fra jula. Jeg lurer litt på lammeskank i rødvinssaus, det er det lenge siden vi har hatt. Ungene spiser vel pølser uansett...


#20

Nenne sa for siden:

Men hvis man nå går for klassisk kalkun da, hva er beste idé for forrett og dessert?

Jeg heller i retning av en kremet blomkålsuppe med bacon/spekeskine i og panna cotta med jordbær til dessert. Det skal være barnevennlig også i og med at den minste gjesten er fire år. Jeg har mest lyst på kamskjell da, men ...


#21

oslo78 sa for siden:

Dessert blir Safarikake og panna cotta.


#22

Tjorven sa for siden:

Jeg tenker vi går for kalkun, i år også. Vi har pleid å ha kamskjell som forrett og creme brulee til dessert. Why change a winning team?


#23

007 sa for siden:

Vi har alltid pinnekjøtt til middag på nyttårsaften, men pleier variere desserten. I år tror jeg det blir panna cotta.


#24

Sweetie sa for siden:

Hva er safarikake?


#25

Retz sa for siden:

Jeg feirer ikke nyttårsaften, og blir også alene hjemme i år. Men feiring eller ikke; mat skal man jo ha, og helst god mat, så jeg tenker jeg går for lutefisk og noe frisk fromasjaktig til dessert. Sitronformasj eller dronning Maud, kanskje. Eller tiramisu.



#27

Eia sa for siden:

Jeg fikk mango- og cavasorbet til dessert for litt siden, og den skal i alle fall jeg teste som nyttårsdessert. Så får resten av menyen passe til den denne gangen. :knegg:


#28

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg lurer å å kjøre samme hovedrett i år som i fjor - confiterte andelår (lager selv) servert med rødvinssaus laget på andekraft, puy-linser kokt med gulrot, rosmarin, sjalottløk og hvitløk sammen med sautert spinat og aspargesbønner. Virkelig godt og passer både til få gjester og enkelt å lage til mange.


#29

Ruslebiffen sa for siden:

Åh! Det høres DIGG ut! :hyper:


#30

Tallulah sa for siden:

Ja, det er helt himmelsk! De er fried to ganger slik at de er supercrispy. Nammenammenam!

Kan jeg få puylinseoppskriften din?


#31

mkj sa for siden:

Vi feirer på trang fjellhytte, gjerne med skitøy hvis ingen gidder å skifte. Det blir antakelig en deilig biffgryte og kake til dessert.


#32

amylin sa for siden:

Her blir det noe nederlandsk, siden vi skal feire hos svigers.


#33

Appelsin sa for siden:

Vi har bursdagsbarn på nyttårsaften, og hun får velge middag. Da blir det chili con/sin carne.

Is til dessert.
Lite mikk-makk med oss, altså. :flau:


#34

veobra sa for siden:

Jeg regner med det blir kalkun. Ganske klassisk tilbehør og en veldig god saus.

Vi hadde panna cotta til dessert sist. Tror det gjentas.

Vi har så mange små barn tilstede at jeg tror forrett utgår.


#35

IOA sa for siden:

Jeg har ikke kommet så langt i planleggingen enda, men der blir i hvert fall noe som kan lages ferdig på formiddagen, og som skal ovnsstekes. Lurer på laks til forrett, svinefilet til hovedrett og panna cotta til dessert. Jeg får muligens en aldersspredning fra 7 til 91 år, med mellomliggende særheter og intoleranser, så tipper jeg går for to ulike lakseretter, masse ulikt tilbehør og to toppinger til desserten.


#36

Madicken sa for siden:

Hummer er nydelig og "riktig" til nyttårsfest. Den aller beste hummeren (og trolig det beste måltidet) jeg noen gang har spist, var et hummermåltid vi fikk i Thailand. Jeg må google 'thai' og 'hummer', og se hva søket bringer. Hummer blir trolig nyttårsmiddag hos oss. :jupp: Og så laget jeg verdens beste melkesjokolademousse her om dagen, så det kan godt gjentas. Gjerne sammen med gode bær marinert i champagne. :nam:


#37

Martis sa for siden:

Vi blir sannsynligvis ganske mange på nyttårsaften, så jeg tenker det blir klassisk kalkun til hovedrett og panna cotta til dessert. Fortsatt usikker på forretten, enten noe laks eller kamskjell kanskje.


#38

C3PO sa for siden:

Den ideen likte jeg! Jeg har ikke tenkt så langt som nyttårsaften, men gåsideen er god. Jeg har laget gås en gang for lenge siden.


#39

Dixie Diner sa for siden:

Åh herre, det skal jeg lage til nyttår i år!! :nam: Bytter ut med melk- og eggfrie ingredienser, gleder meg ihjel!

Vi kjører nok en slags tapas på nyttår, hvis ikke blir det Oumph eller lignende med waldorf, poteter, fløtesaus, grønnsaker og tyttebær. Og masse godteri og julekaker og digg utover kvelden. Jeg og sambo skal feire vår første nyttår sammen, med alle fem ungene, så vi gleder oss fordervet!


#40

meisje sa for siden:

Hos oss er det oliebollen og sushi for de voksne og raclette for barna. Alle koser seg veldig.


#41

amylin sa for siden:

Tror nok det er veldig nær menyen her også. I tillegg blir det appelflap, som jeg synes er bedre enn oliebollen.


#42

liefje sa for siden:

Er det noen steder å kjøpe oliebollen og appelflap her eller lager dere selv?


#43

amylin sa for siden:

Jeg feirer nyttårsaften i Nederland, så kjøper ferdig der. Eller svigers kjøper ferdig der!


#44

liefje sa for siden:

Ja, da er det jo lett. Men burde fantes her også. Kanskje spørre på kafé Amsterdam.


#45

meisje sa for siden:

Liefje, jeg har muligens noen pakker med blanding for oliebollen, som du kan få. De er kanskje utgått på dato, men tror ikke det gjør noe. Det vanskeligste er å få tak i krenten, men sukat og rosiner gjør nytten. Ellers er det ganske lett å lage røra selv. Min kjære og 2 kamerater steker og ordner i timevis, vi bytter på å arrangere. Vår frityrgryte brukes kun til dette, hvert 3. år.


#46

meisje sa for siden:

De drikker portvin til stekingen, som i alle hjem forgår utendørs, for å unngå stekeovnen inne i huset.



#48

liefje sa for siden:

Utrolig snilt av deg at jeg kan få, men jeg ser ikke for meg at jeg kommer til å stå og steke og sånn uansett. Jeg har ikke frityrgryte, heller, forresten. Ferdige hadde vært genialt, men får jeg ikke tak i det, blir det nok et år uten olliebollen. Tusen takk uansett.


#49

amylin sa for siden:

Kjæresten sier at Café Amsterdam har oliebollen, så sjekk der.


#50

meisje sa for siden:

Lurt med cafe Amsterdam. Vi har dog litt dårlige erfaringer med deres fritering, fikk uspiselige bitterballen der engang.


#51

liefje sa for siden:

Sjekker der, da. Takk for tips.


#52

Ruslebiffen sa for siden:

Sorry forferdelig tregt svar! :flau: Er litt lat og tok bilde av oppskriften fra kokeboken.


#53

polarjenta sa for siden:

Vi er invitert til venninne, det blir visst kalkun.


#54

Harriet Vane sa for siden:

Hummersuppe. Det er helt sikkert.

Deretter er jeg usikker og henger i tråden. Kanskje jeg skulle ha prøvd Beef Wellington? Ellers skulle jeg gått for den deilige andeconfiten med poteter i andefett med masse hvitløk og persille?


#55

liefje sa for siden:

De selger Appelflappen på det tyske bakeriet nesten nederst i Frognerveien, ved Solli plass. Bakeriet heter Backstube og er verdens beste.


#56

Tallulah sa for siden:

Hm, vi får en veggis på besøk. Hva serverer jeg da som føles som en del av måltidet og ikke en erstatning?


#57

Tjorven sa for siden:

Akkurat det synes jeg er vanskelig, for alt annet blir en erstatning hvis alle dere ander spiser noe kjøtt. Jeg kjenner flere som er vegetarianere, og det jeg gjør er å sørge for at det er så mye godt tilbehør at det føles som et komplett måltid også uten kjøttet. (Selv spiser jeg svært lite kjøtt for tiden, men jeg tar alltid litt, så det kan ikke sammenlignes. Men jeg blir altså mett av tilbehøret.)

Men ikke gjør som moren min. Nevøen min (13 år) har nylig funnet ut at han er vegetarianer. Mamma er riktignok ikke noen spesielt god kokk, men jeg synes det var direkte ufint av henne å lage skinkestek med ihjelkokt amerikansk blanding og saus av kraften til kjøttet. Det er fullt mulig å lage god saus uten kjøttkraft, og grønnsakene trenger ikke være helt ødelagt når de serveres. Jeg tror virkelig ikke at du ville gjort noe sånt, men jeg synes det er et klassisk eksempel på hva man ikke bør servere vegetarianere. Gutten får forresten vegetarkokebok av oss til jul. :nemlig:


#58

Tallulah sa for siden:

:knegg: Nei, ihjelkokt amerikansk blanding skal jeg unngå. Jeg tror jeg har landet på en slags innbakt nøtte/grønnsak-sak, sånn at det blir noe i tillegg til tilbehør.


#59

Novla sa for siden:

Har du brukt den oppskriften på andeconfit? Blir det like bra som om du confiterer med ekstra/bare fett?

Høres jo genialt ut om man kan lage confit uten å bruke en formue på andefett! :)


#60

Ruslebiffen sa for siden:

Ja, jeg har laget den mange ganger. Jeg har aldri laget confit selv med kun andefett, men jeg synes denne confiten blir minstblike god som de jeg har spist selv som er confitert i bare / med ekstra fett. Jeg pleier p servere lårene hele, og da er det ekstra godt om de grilles i ovnen i noen minutter først.

Blir skikkelig god kraft ut av dette også (bare husk å være nøye med å fjerne saltatvfra andelårene først), og jeg pleier å sette den i kjøleskapet så jeg kan ta av det stivnede fettet og bruke til andre ting.


#61

Harriet Vane sa for siden:

Men er det helsemessig helt klokt å la en gutt i verste voksealder gå vegetar? Det ville jeg virkelig ikke ha gjort uten å ha fulgt opp utrolig nøye, om han ikke skal bli 20 cm lavere enn vekstpotensialet og mangle en hel haug med viktige vitaminer og mineraler.


#62

Candy Darling sa for siden:

Pepper, sa du noe mer om hvor du kjøpte gås? Og hvordan den ble tilberedt?


#63

Tallulah sa for siden:

Så gøy at denne var hentet opp igjen. Jeg tenkte nettopp på at jeg måtte finne en hummer- eller sjøkrepsoppskrift til forretten snart.


#64

Fibi sa for siden:

Vi har kalkun hvert år, og dette året er intet unntak. Kalkun, potetmos, Fibisaus, coleslaw, maisstuing, søtpotetgrateng med marshmallows, hvitløkssauterte sopp, og rosenkål med bacon. Nam nam!


#65

Trulte sa for siden:

Jeg elsker hvis det er fløtegratinerte poteter og masse gode grønnsaker og rosenkål. Da lever jeg uendelig godt med tilbehøret. Er ikke så glad i kjøtterstatninger og så liker jeg at jeg får spise det de andre gjør og bare kutte ut kjøttet.


#66

Trulte sa for siden:

Det er jo lett å få i seg slikt som vegetar. Vegansk kosthold må følges nøyere opp.


#67

Pepper Lemon sa for siden:

Sorry, så ikke spørsmålet før nå. Jeg kjøpte den på Meny på CCVest. Nå er det noen uker siden, så jeg husker ikke helt. Men mener jeg stappet den med epler og hvitløk og appelsin. Og så blandet jeg smeltet smør og honning, som jeg penslet den med. Jeg skar av vingene (fordi jeg leste at det var lurt). Jeg trooor jeg stekte den på 160 grader, i noen timer. Og serverte med tranebær- og rødvinssaus, potetmos, søtpoteter og diverse grønnsaker.


#68

Lyppa sa for siden:

Hvis vi blir hjemme blir det kalkun med ris, gulrot, rosenkål, waldorfsalat og fløtesaus.
Muligens drar vi på hytta, og da er det noe lettvindt som gjelder. Kanskje finnebiff eller en gryte av noe slag.


#69

Candy Darling sa for siden:

Takk, Pepper! Vi ender rett og slett med lutefisk, det har jeg ikke spist i hele julen, men har lyst å prøve gås en gang.


#70

C3PO sa for siden:

Må slå et slag for gås, selv om jeg skjønner at det blir en annen gang for deg, Candy. Jeg lagde det nå på julaften. Det var veldig godt. Heldigvis har jeg litt fancy ovn som steker fugl helt perfekt, og sier fra når jeg skal helle over sjy og slikt. Jeg lagde en enkel stuffing på potetmos og karamellisert løk, sammen med litt timian og salvie, som jeg hadde oppi. Ellers gjorde jeg ikke annet enn å ha litt salt inni og opp på gåsen. Jeg hadde lest at man skulle lage små kutt på gåsehuden, men det glemte jeg.

Til nyttårsaften har jeg kjøpt 2 mindre kalkuner. Mannen min kom på den geniale ideen om å steke dem dagen før, slik at vi kan skjære kjøttet og servere det pent på kvelden. I hus med åpen kjøkkenløsning, synes jeg det blir fint. Til forrett har jeg en del forskjellig. Det blir en hummusdipp med fetaost og granateple, innbakt camembert, muligens noen småpølser. Til kalkunen blir det stekte poteter på engelsk vis, hvitt saus, gravy, mye grønnsaker. Dessert blir Baked Alaska. Jeg har hatt lyst i mange år til å lage det, og nå skal jeg driste meg til det.


#71

Elisabet sa for siden:

Jeg står bare for desserten i år, og planen er å lage mad muf pai. Fikk også lyst på Safari kaka. :nam: Litt overkill å lage begge kanskje? :knegg: Men alt går ann på nyttårsaften.


#72

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg klarer altså ikke å bestemme meg for forrett og dessert i år. #ilandsproblem.

Vi skal ha andeconfit med tilbehør som nevnt lenger opp i tråden som hovedrett (mulig vi tar poteter stekt med andefett som tilbehør i tillegg også). Siden vi blir fire voksne og fire mindre barn så har jeg lust til å lage noe som barna synes er morsomt til dessert og samtidig noe som vi voksne liker. Vurderer å lage sjokoladepavlova, men i stedet for "vanlig" bunn lage bunnen som marengstopper og bygge tårn med vanilje/sjokoladekrem og ha stjerneskudd på toppen. Eller noe. :knegg:

Men forrett, altså. Gjerne suppe. Noen morsomme forslag?


#73

polarjenta sa for siden:

Jeg har også ansvar for dessert i år. Vet ikke helt hva jeg skal lage, men det må være glutenfritt, og enkelt.


#74

Floksa sa for siden:

Sannsynligvis ikke.
Det er ganske drøyt og helt i grenseland for dyrevelferdsloven å gjøre og jeg synes ikke en kokk skal anbefale andre å gjøre det. Å dra hodet av et levende dyr er helt utenfor.

Nå har jeg dessuten sett filmen og han drar ikke av hodet, men halen og krepsen beveger seg etter at han har tatt av halen. Dette var virkelig drøyt!


#75

Tallulah sa for siden:

Jeg husker ikke helt klippet, men så vidt jeg skjønte går det fort? En annen metode jeg har sett beskrevet er at de stikker en kniv inni hodet/nakken på den. Det er kanskje mer skåsomt? Det er slik de tar livet at kongekrabber vet jeg.

Nå er jeg så heldig at jeg har en fiskebutikk femti meter fra meg, så det kan nok hende jeg ber dem avlive dem først. De har trening, og vil kunne gjøre det fortere enn meg, som ikke har noe erfaring what so ever. Og jeg vil ikke plage dyret unødig!

Jeg tror jeg har landet på en italiensk meny til nyttårsaften, for jeg fikk pastamaskin til jul! Da kan jeg lage krepsehaleravioli som en av rettene, og fylle noe med kun vegetarfyll. Lett å lage italiensk mat både med og uten kjøtt.


#76

Syrinx sa for siden:

Fromasj av piska krem og jordbærgele tilberedt med halvparten av væsken. Enkelt og godt. Kan tilberedes i stettglass, så ser det litt ekstra fint ut.


#77

Lenam sa for siden:

Vi har oliebollen og apelflap til sen lunsj. Så blir det vel tradisjonell kalkun til sen middag.


#78

isola sa for siden:

Men oppvarmet kalkun smaker jo høgg....

Vi får visst gjester. Jeg er helt blank. Får vel lese tråden en gang til.


#79

C3PO sa for siden:

Jeg har ikke tenkt å varme opp kalkunen, da. Jeg serverer det til romtemperatur. Min blir såpass saftig at det går bra. Med 12 middagsgjester, må jeg gjøre det enkelt. Men du har et poeng i at jeg må antageligvis tenke meg om når det gjelder tilbehøret.


#80

Guttemammis sa for siden:

Vi skal ha svoger med familie på middag, så vi blir fire voksne og fire barn til bords. Tenkte å lage kalkun, alá Ole Martin Alfsen www.vgtv.no/#!/1267 Kalkunen blir perfekt! Vurderer stuffing ved siden av som jeg steker for seg. Tilbehør er jeg usikker på foreløpig.


#81

shute sa for siden:

Vi er tradisjonsbundet til kalkun, og har greit koll på den.

Men dessert, dere. Innspill til en enkel (som i - "jeg synes sjokolademousse fra pose er komplisert nok") dessert som aller helst kan lages kvelden før? Vi blir 8-9 voksne og 8-10 barn fra to til ni år. Og det har en tendens til å dukke opp en og annen plutseliggjest i tillegg, så sikkert greit å ikke lage desserten porsjonsvis. Ingen allergihensyn, et par-tre svært avslappede muslimer og noen etiopiere som ikke er overbegeistrede for tung melkemat, bare.

Vi bruker ha mad muff pie og fruktsalat e.l, men jeg synes egentlig det er litt i overkant heftig etter kalkun med alt attåt.


#82

apan sa for siden:

Jeg vurderer iskaken fra Trines matblogg med pavlovabunn. Tenkte et slags dessertbord med den, litt ekstra god is/sorbet og noen sauser etc (mest for barna) og så litt julegodtrester.


#83

venla sa for siden:

Vi skal feire med fam kresen og fam vegetar, så det blir kalkun med tradisjonelt tilbehør og nøttestek. Karamellpudding til dessert. Så får finne på noe mer spenstig til en annen anledning.


#84

rine sa for siden:

Siden julaften er forbeholdt pinnekjøtt, blir det svineribbe på nyttårsaften. :kjedelige:
:nemlig:


#85

Palmen sa for siden:

Hvordan får du til kalkun til så mange? To fugler? Vi blir 8store og 8 små i år, og for å komplisere det hele er det en med cøliaki og en med melkeallergi. Jeg klør meg i hodet.


#86

millact sa for siden:

Var gjest nyttårsaften et sted man hadde de allergiene. De laget kalkun. Sjokoladepudding og mandelpudding til dessert.


#87

Tallulah sa for siden:

Hva med å bare kjøpe inn noen bokser med is? Vanlig og sorbet, og litt fruktsalat ved siden av? Enkelt til mange, og kan gjøres så tungt eller lett man vil. :knegg:


#88

shute sa for siden:

Én fugl, masse tilbehør. Maisstuing og potetmos er det det har brukt å bli litt lite av, så der har vi økt mengdene år for år. :nikker:


#89

shute sa for siden:

Mulig is er tingen, ja. Og pavlova fristet, selv om jeg har veldig 17.mai-assosiasjoner til den.


#90

GinaK sa for siden:

Imponert over deg, Shute som tør å lage kalkun til så mange. :)
Vi blir 15 om vi feirer bursdagen til eldstemann den dagen så lurer på å velge kalkunbrystfilèt.
Husker vi hadde det et annet år og jeg kjøpte kjøtt for 1100,- så mulig vi prøver å ta en kjapp handletur over grensen en kveld for å kjøpe rimeligere kjøtt. Hel kalkun er uaktuellt til så mange. :cool:

Eldstemann har forelsket seg i Oreokaken så vi har hatt den i bursdagen hans siden 2012 så regner med at han vil ha den nå også. Mulig vi har en annen dessert først. Har god tid og kvelden er lang når alle skal være lenge. Mulig det blir pannacotta og fruktsalat. Evt en sorbetis.


#91

Storm sa for siden:

Vi fikk servert en veldig gode jule-Pavlovaen her om dagen. Med riskrem og røde bær.


#92

Ruslebiffen sa for siden:

Desserttips: Denne iskaken med popcorn og salt karamellsaus gjør alltid stor lykke hos voksne og barn hos oss. Dekadent og ganske barnslig på samme tid. :knegg:


#93

Blondie sa for siden:

Vi skal ha gås, kalkun eller elg. Mannen er kokken, så han har det siste ordet. Jeg liker veldig godt kalkun og har ikke spist det i år, så jeg heier på det. Vi er uansett bare fire til middag.

Til dessert lurer jeg på om jeg skal teste ut å lage en gluten- og laktosefri variant av mad muff pie. Fruktsalat blir det også.


#94

Guttemammis sa for siden:

Vi fant ut at det blir is-bar til dessert. Vaniljeis med valgfritt tilbehør; jordbærcoulis, tuttifrutti-strø, brownie-terninger, peanøtter, melkesjokokadesaus, karamellsaus, hakkede nonstop.


#95

Che sa for siden:

Boende nok opp med indrefilet av storfe i år. Hva er ok tilbehør? Sopp utgår.


#96

Tjorven sa for siden:

Takk for tips. Det er nå bestemt at den blir nyttårdessert hos oss. :D


#97

Niobe sa for siden:

I år blir det helstekt indrefilet og bakte løk. I fjor var vi mange fler, da serverte vi både kalkun og ribbe.


#98

Che sa for siden:

Hvilken saus og hvilke poteter skal dere ha?


#99

GinaK sa for siden:

Er porvinssaus godt? Lurer på å ha det til kalkunfileten siden det allikevel ikke blir så mye kraft av å steke fileter ift en hel kalkun. Eller så blir det fløtesaus.

Lurer på om jeg skal lage minipavlovaer med en eller annen krem, jordbær og revet lime til dessert istedenfor pannacotaen som jeg først tenkte.


#100

Anne sa for siden:

Glasert ribbe på pinne (varme)
Ribbe i lefse med grovsennep, ruccola og spirer
Salater
Foccacia og aioli
Spekemat
Oster
blant annet...

Til dessert skal vi ha sjokoladeskåler med mousse og jordbær :)

Champis og vin :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.