Cuyahoga sa for siden:
Ja, om du skulle servert en meny som hadde Back to the nighties skrevet med store bokstaver i festlig lag, hva ville du ha laget?
Jeg har litt idetørke. :dåne:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Et forum for å diskutere praktiske forberedelser knyttet til jubileer, bryllup, konfirmasjon, bar mitzva, ramadan, dåp og navnefest, mm.
Cuyahoga sa for siden:
Ja, om du skulle servert en meny som hadde Back to the nighties skrevet med store bokstaver i festlig lag, hva ville du ha laget?
Jeg har litt idetørke. :dåne:
Tallulah sa for siden:
Definitivt tacoens storhetstid.
Tallulah sa for siden:
Brownie ble også populær da.
Input sa for siden:
Løvstek, pommes frittes og bernaise? :knegg:
Cuyahoga sa for siden:
:knegg: Det har du nok rett i.
Men jeg kan ikke servere taco. Det må være i den møblerte enden av skalaen.
Einhyrningur sa for siden:
Det bar det første jeg tenkte på!
Myria sa for siden:
Salat med kinakål som hovedingrediens, servert med Thousand Island.
Karamell sa for siden:
Aspikk? Eller er det åttitallet?
Fiskeboller i terteskjell med reker?
Jeg spiste mye ost og kjeks på 90-tallet, men det er muligens fordi det er noe studenter gjør ...?
Lasagne (Toro) spiste vi mye.
Kan du søke opp tv-serien Alle tiders måltid? (TV2) Der var 90-tallet det siste tiåret de laget mat fra.
Fersken sa for siden:
Grandiosa :knegg:
Banansplitt
Isolde sa for siden:
Jeg følger spent med. Født i 86 så spiste jeg nok mest grandis på 90 tallet.
Husker bakt potet til biff. Toro berne. Løvbiff. Toro meksikansk gryte. Toro gjorde det nok generelt godt på 90 tallet.
Jeg er oppvokst på Toro. Mine barn får det relativt sjeldent, til og med mamma bruker mindre Toro nå enn når vi vokste opp.
Dessert : is kake type hestesko.
Karamell sa for siden:
Til lørdagsmiddager spiste vi biff, salat og bearnaise.
Hvitløksbrød ble mye brukt.
Til møblerte middager hadde vi gjerne helstekt laksesider med potet, agurksalat og rømme, eller helstekt indrefilet/ reinstyrfilet og sånt.
Tallulah sa for siden:
:humre: Kopiere Bent Stiansens vinnermeny fra Bocuse d’or i 1993?
Karamell sa for siden:
Dessert ... lærte meg en saus av Arne Brimi gutta på tur ... Noe med multer, masse sukker, vaniljestang og noe alkohol. Kok opp og brukt til is.
Pelle sa for siden:
Raclette?
Neket sa for siden:
Biffsnadder. :nemlig:
Melon og spekeskinke var vel en greie til forrett?
him sa for siden:
Følger spent med her! Jeg flyttet hjemmefra, var student og nyetablert på 90 tallet - fikk ikke med meg en eneste trend. Vi spiste spagetti, drakk øl, laget vin, stekte vafler. Billig er vel stikkordet. Mener at aloe vera juice kom på 90 tallet og at det hjalp mot alt ... :gruble:
Gaia sa for siden:
Rekecocktail! Og biff med bernaise. :jupp: En eller annen pudding til dessert, eks. karamellpudding.
Che sa for siden:
Rekecoctail - hang den med på 90-tallet?
Biffsnadder
Fritert banan eller fritert ananas til dessert?
Einhyrningur sa for siden:
Sånn «lørdagskylling». Biter av kylling i aliminumsboks, marinert og ihjelstekt. Servert med pommes frites, berne og potetgull.
Evnt hurtigris!
Einhyrningur sa for siden:
Amerikansk pizza. Tjukk bunn med kanter, fyll av kjøttdeig, tomatpuré, sopp, mais osv i en graut. Kokt sammen før man hadde det på pizzabunnen. Ost på toppen.
Gaia sa for siden:
Rekecocktail er 90-tallsmat, altså. (Hilsen veggis på 80-tallet). Men mulig at det var mest tidlig 90-tall.
Banansplitt er også en bra 90-tallsdessert.
Hadde det ikke vært treretters ville jeg gått for fondue eller racklette. :jupp:
My sa for siden:
En god gryterett kanskje? F.eks biff stroganoff, med ris, salat (som involverer mais og kinakål) og spiralloff med smør ...
Esme sa for siden:
Oohh! Kult!
Typisk litt penere 90tallsmeny (dvs menyen da jeg hadde veileder på middag)
Avocado med skagenrøre
Biff Wellington
Panna cotta
maggypop sa for siden:
Det viktigste er Galliano hot shot i mengder.
Karamell sa for siden:
Å, ja! Spiralloff. Vi laget hviløksbrød av den og hadde på grillen ( i alu folie).
Og rekecoctail, det hadde vi i min konf i 1889.
Melon og spekeskinke noen år senere ja. :knegg:
My sa for siden:
:sjokk:amylin sa for siden:
Surf and turf
Panna cotta eller Creme brulée
Kaija sa for siden:
Vinneren i vennegjengen min var nok Toro Tandoorikylling med butikkjøpte naanbrød til. Det var enda bedre enn taco og lørdagspizza.
Daimiskake og firkløverkake var snaddermat. -Og er det fremdeles.
polarjenta sa for siden:
På 90tallet husker jeg vi spiste diverse typer kylling vi fant i frysedisker. Tror en hette lørdagskylling. Brukte å piffe den opp med litt fløte og løk og sånn, hadde alt i den aluforma den kom i og slengte i ovnen.
Guava sa for siden:
Rekekcoctail til forrett!
Reker, litt strimlet kinakål og thousand Island i stettglass.
Lørdagskylling var vel også en klassiker ja!
Tjorven sa for siden:
Biffsnadder var vår "high end"-middag på 90-tallet. :knegg:
Vi spiste definitivt sånn lørdagskylling også, men det var ikke fin-mat.
Til forrett foreslår jeg avokado med reker og majones og hesteskois til dessert.
Filifjonka sa for siden:
Aspik og terteskjell er ihvertfall ikke nittitalls. Mer 60-70.
Ostekake var en populær dessert på nittitallet. Og sånn innbakt is - Baked Alaska? Barna mine var glad i banana split, men det er vel også egentlig fra tidligere tider.
Joika sa for siden:
Husker vi spiste lasagne fra sånn Toropakke og at det var rimelig banebrytende. :knegg: Pappa laget også hjemmelaget tandoorikylling og var DEN innovatøren. Ellers gikk det mye i hjemmelaget pizza med kjøttdeig og mais. Det var null skrupler på å bruke posemat og ferdigmat på den tiden, så ja... Biff, pommes og bernaise var en lørdagsslager.
Tjorven sa for siden:
Det var midt på 90-tallet jeg lærte meg å lage gulrotkake, og det lager jeg jaggu meg fremdeles.
vixen sa for siden:
Biff, bearnaise og bakt potet med salat laget av kinakål, tomat, agurk og mais var en slager. Banansplit og gulrotkake er søtsaker jeg forbinder med nittitallet. Og spekeskinke og honningmelon.
Serafin sa for siden:
Til konformasjonen min i 95 hadde vi "black and white" med chips til. (tror det var chips) og innbakt is til dessert. Forrett husker jeg ikke.
Madicken sa for siden:
Biffsnadder eller biff med bearnaise. :nemlig: Jeg er mer usikker på forrett og dessert.
Pøblis sa for siden:
Jeg lage mye mat på 90- tallet. Hel laks/ørret i ovn, fløtegratinerte poteter, biff i ulike varianter med
Peppersaus eller bernaisesaus, Bakt potet med tilbehør var n slager, man kunne kjøpe det i vogner på byen etter en fuktig kveld. Fiskesuppe med reker og andre skalldyr, hvitvinsdampede blåskjell, jeg fikk min første wok-panne på den tiden og ostekake og gulrotkake var in.
Jeg bodde i bynære strøk, kinakål og thoussn Island var HELT UT, det var åttitalls. Samme med rekecoctail, men avocado med reker, rogn og sitrus var veldig in. Skinke ogmelon var en klassiker.
Litt high-end festmiddag vil være feks avocado med reker, dill, sitrus og rogn, helstekt oksekjøttstykke av det møre slaget med gratinerte poteter og grønnsaker, eller beef wellington med all the trimmings og feks baked Alaska til dessert. Mette blir dere også. :knegg:
Nessie sa for siden:
Bakt potet, biff og pizza med TYKK bunn. :jupp:
Og tress-is.
My sa for siden:
Lørdagskylling, toromat, tykkbunnet pizza og den slags var vel aldri noe man inviterte folk på til en finere treretters? Det var vel mer sånn lørdagskosemat med familien, foran TV-underholdning med Dan Børge eller Tande P. I alle fall hos oss.
Novla sa for siden:
Pesto på ALT. :gal:
Tallulah sa for siden:
Jeg syns veldig nye av det dere nevner er åttitallsmat, men det kan vel være at nittitallet er et litt intetsigende tiår for mat i Norge. Handler kanskje om hvor man er i livet også? Jeg tror maten man husker fra et tiår avhenger mye av om man bor hjemme med foreldre, eller om man begynner å gå ut selv.
I Oslo var det jo en matrevolusjon da Bollywood Dancing åpnet med sine crazy og eksperimentelle kokker, Beach Club var først ute med sine autentiske restaurant-hamburgere, og jeg spiste min første sushi. I 1995 var det bare den koreanske i Torggata som hadde det.
Charlie sa for siden:
biff med bearnaise er jeg enig i, fersk pasta kom vel da? Wok ble også populært i den møblerte enden.
Vi spiste mye bakt potet med diverse fyll, men det var hjem fra byen-mat.
Kinakål forbinder jeg med 80-tallet, særlig tidlig 80-tall. Mener Isbergsalaten var mer pop på 90-tallet, men det kan jo ha gått i miljøer, også. Hvitløk og olivenolje ble allemannseie. Hvitløksbrød.
Gulrotkaka kom vel for fullt, da, i tillegg til Brownie?
Av drikke var Galliano-shots med kaffe og krem shcvært. Tyrkershots var også innafor, men Galliano var kanskje mer tidstypisk?
-ea- sa for siden:
Gratinert blomkål!
Tjorven sa for siden:
Og så tror jeg det avhenger en del av hvor man bor i landet. Jeg hadde en pappa som bodde rett utenfor Oslo, og der begynte man å spise lasagne, taco og ikke minst hvitløk :knegg: veldig mye tidligere enn man gjorde i den lille østlandsbyen 2 timers kjøretid unna.
Jeg flyttet til Bergen i 1995 og bodde der ut 90-tallet, men menyen disse årene bar et visst preg av at jeg levde på studentbudsjett.
My sa for siden:
Ja, jeg begynte jo å studere på 90-tallet, så den mest "møblerte" og "voksne" maten spiste jeg vel helt i starten på 90-tallet, da jeg fortsatt bodde hjemme, og var det var nok like gjerne typisk 80-tallsmat. Særlig siden mine foreldre aldri var av den mest utprøvende typen.
På hybelen ble det jo mye pasta, og ellers pizza eller tex-mex hvis man skulle kose seg. Sesamburger eller Kebab i byen. :knegg:
På finere studentfester (fagfester med "studentgalla" eller diverse andre sammenkomster) var det ofte mer tradisjonsmat, som pinnekjøtt, fårikål, sodd, bacalao, finnbiff eller andre fine gryteretter med godt kjøtt, sånt som er enkelt å lage til mange.
Eia sa for siden:
Var ikke det fonduens tiår?
Charlie sa for siden:
Vi hadde fondue på 70-tallet, men det var den typen med buljong og kjøtt. Ostefondue, kanskje? Raclette var vel ca da, tror jeg, og det er jo også ost.
Nextlife sa for siden:
90-tallet var så lite særegent med på så mange områder, også innenfor mat. Mye av det vi spiste var etterlevninger fra det som var nytt og trendy på 80-tallet og den nye kokkekunsten var i startgropa og kom ikke så veldig ut til folket ennå.
Jeg føler at f.eks rekecoctail, grillkylling, gryterett, tjukkpizza er mye mer typisk 80-talls enn 90-talls.
Over her er det flere gode og tidsriktige forslag, f. eks black and white og surf and turf. Ville og gøye kombinasjoner ble eksperimentert med og de to nevnte er helt typisk resultater.
Avocado, mayo og reker
Filèt wellington
Helstekt filet av okse og svin
Wok
Sjømaten gjorde for alvor sitt inntog, og sjømatbuffèt var trendy.
Grillet (gjerne gratinert) skalldyr, særlig hummer og kreps.
Kamskjell (et stekt kamskjellpå en puré eller tykk saus og med noe chrunch, f.eks små krutonger)
Vi avanserte fra kjøttdeiggrytene til rustikke langtidskokte gryter med store stykker av grønnsaker, kjøtt eller fisk, f. eks Osso Buco, boeuf bourguignon, baccalao og fiskegryter.
Kyllingbryst begynte å ta over for grillkylling, og de ble gjerne lagt i form med en saus og gratinert.
Plankestek
Dessert var vanskelig, men hjemmelaget is, gjerne i kakeform (typ dajmiskake o.l) affogato, rullekake i stykker med krem på.
My sa for siden:
Raclette tror jeg var populært på 90-tallet ja, men det er vel også mer kosemat, ikke en av rettene i en bedre treretters middag.
Nextlife sa for siden:
Nå måtte jeg åpne en chat med en kokkekollega fra 90-tallet, og herrefred,- det var mye rart kommer vi på.
Som Novla nevner, pesto. På Alt. :knegg:
Veldig mye pasta i alle verdens varianter.
Salater, litt mer oppgradert en 80-tallets kinakålbaserte, nå fikk vi eksotiske elementer som avocado, røkelaks, pasta og spekeskinke i salatene våre. og det hardkokte egget i båter fra 80-tallet ble erstattet med et smilende egg delt i 2.
Laks. Laks og atter laks.Kokt, kaldt, stekt,bakt, røkt. I hele sider, filetstykker, rundstykker, strimler, biter. Bare. Laks all the time.
Snurrige fromasjer som var et steg videre fra 70 0g 80-tallets krokanfromasj og sitronfromasj. Vi fylte de med bær, nøtter, sjokoladebiter. Og hvit sjokolade.
Ovnsstekte desserter som Omelette Norvegienne, Creme bruleè.
I det hele tatt mye varmt i dessertavdelinga, is med varme bærsauser f. eks.
My sa for siden:
Ja, laksen ble billig på 90-tallet. :nikker: Ovnsbakt laks var en finere middag, som også vi studenter kunne ha råd til. Og is med varme bjørnebær var brukt en del til dessert.
veobra sa for siden:
Helstekt indrefilet med god saus og fløtegratinerte poteter. Til dette hadde vi bakte grønnsaker og gjerne bønner med hvitløk. Sjokolademousse til dessert.
Vi spiste mye taco på den tiden. Bønner og buritos gikk det mye i. Det var på denne tiden vi begynte å handle karry og spennende grønnsaker i sjappene på Tøyen og Grønland. Ikke mer Uncle Ben ris, kokte poteter var det kjedeligste i hele verden. Nå skulle vi ha jasminris og oystersaus.
Det gikk mye i wook. Jeg husker fortsatt smaken av min første wook med ingefær. Det smakte som på 80-tallets kinarestaurant. :knegg:
Elisabet sa for siden:
Biff og helstekt ørret/laks. På slutten av 90-tallet husker jeg vi lagde mye wok også ja. :humre:
Kom ikke den tradisjonelle ostekaka med gelelokk også på 90-tallet?
Myria sa for siden:
Jeg er fra Nord-Norge, men mamma er fransk og da hun flyttet dit med pappa på 70-tallet, og selvfølgelig tok med seg sine franske vaner, var det ganske eksotisk med hvitløk. Da besteforeldrene mine skulle prøve seg på å bruke hvitløk tok de gjerne bare et halvt fedd til hele middagen og uffet seg over den framtredende hvitløkssmaken. :fnise: Hjemme hos oss har vi jo alltid brukt det helt fra jeg var liten (jeg er født på slutten av 70-tallet) så for meg er det helt vanlig og noe som alltid har vært en naturlig ingrediens i mye mat.
My sa for siden:
Ja, jeg husker godt at man ikke kunne spise mat med hvitløk hvis man skulle på jobb eller møte folk neste dag.
Karamell sa for siden:
En periode brukte man alt for mye hvitløk, synes jeg. Det var hvitløk på alt. Så var det pesto på alt. Nå er det mer chili som er å se over alt, synes jeg. :knegg:
Karamell sa for siden:
Åja, det husker jeg også!
My sa for siden:
Vi har vel akkurat vært igjennom en knallhard balsamicoperiode også, føler jeg.Madicken sa for siden:
Men siden det selv her på møblerte FP er usikkerhet rundt hva som er 90-tallsmat, vil det vel bli litt vanskelig å servere et slikt måltid som virkelig treffer og får folk til å mimre/humre? :vetikke: Ergo blir vel rammene rundt måltidet like viktige som selve maten.
Karamell sa for siden:
Føler at fløtegratinerte poteter må være med. :nemlig:
C3PO sa for siden:
Fondue var stort en liten stund på 90-tallet, ja.
Madicken sa for siden:
Og masse partydop. :nemlig:
Divine sa for siden:
Bare du serverer Watermelon Bacardi Breezer til måltidet, så blir alt bra. :nemlig:
Neket sa for siden:
Elsk. :hjerter: I såfall kommer jeg.
Che sa for siden:
Huff, nå fikk jeg gåsehud....
Dessertforslag: Pære La belle
Hermetisert pære, smeltet sjokolade og vaniljeis.
Evt med after eight i tillegg.
Karamell sa for siden:
:riktig: Det første jeg smakte av slikt var forresten Hooch (?).
Polyanna sa for siden:
Terteskjell med reker fikk jeg servert første gang på 90-tallet. Jeg syns det var knallgodt!
Og avocado delt i to, med litt rømme, sitron, krepsehaler og pepper oppi "hullet"!
Anda sa for siden:
Jeg synes fortsatt mye av dette er supersnadder, jeg. :knegg:
Toffskij sa for siden:
Nettopp! :knegg: Sleng på noen soltørkede tomater også.
Addison sa for siden:
Kan jeg komme? :hyper: Jeg er sulten, er visst tid for lunsj! :knegg:
veobra sa for siden:
Jeg henger igjen på 90-tallet. Jeg elsker pesto, soltørkede tomater og balsamico på brødskiva. Jeg kommer til å bli en plage på gamlehjemmet med disse utdaterte ønskene mine. :knegg:
løve70 sa for siden:
Den hadde jeg helt glemt ;)
Synes å erindre at jeg likte den.
apan sa for siden:
Jeg tenker også at nittitallet er wok, fetaost, pesto, latte. For meg var det også mye makaroni, pasta di parma-poser og øl. Aner egentlig ikke hva siviliserte mennesker spiste på den tiden. Men jeg tenker også på mye av mat nevnt her som 80-tall.
Polyanna sa for siden:
Det var en kokk jeg husker jeg leste et intervju med eller artikkel av rundt 2000 og han sukket over at basilikum var totalt opphauset. Han sa at hvis kokker ble spurt om den ingrediensen de ikke kunne klare seg uten, så svarte de basilikum. Ikke pepper, ikke fløte, ikke en god olje, men basilikum. :knegg:
Tallulah sa for siden:
Stemmer det. På Grünerløkka lå det et salat-takeawaysted som het Kjøkkenhagen, og de hadde en million ulike salater.
Ja, på nittitallet løsnet egentlig cafékulturen (og klubbkulturen, men der var det ikke så mye mat) i Norge. Før det var det mest konditorier og barer, men nå gikk det an å gå ut og drikke en kaffe eller en gigantisk kopp te. Fru Hagen åpnet, vi hadde cafe Amsterdam, cafe Leon, Sjakkmatt, Clodion, Noahs Ark, man kunne spise salater med nevnte pesto og hvitløksdressinger, grillede sandwicher laget med landbrød, og det var vel en slags middelhavsbølge going on?
[CENTER]Save[/CENTER]
Karamell sa for siden:
Fedon Lindbergbølge? :knegg:
apan sa for siden:
På Et glass hadde de store landbrødsandwicher med søt chillisaus, gulrøtter, fetaost og andre grønnsaker. Husker jeg kopierte det hjemme. Var veldig godt egentlig. Det var nok i overgangen til 2000 dette da.
noen sa for siden:
Jeg gleder meg til Cuya inviterer til FP-90-tallsfest og serverer alt som er nevnt i denne tråden. Det blir så fint!
:gladspøkels:
Einhyrningur sa for siden:
I enkelte landsdeler hadde vi bare bakeri fram til 2000-tallet. Ikke rart vi synes 80-tallsmat var hipt på 90-tallet.
noen sa for siden:
Selv tror jeg at jeg levde på tilkjørt pizza store deler av 90-tallet. Jeg har minner om et tårn av pizzaesker på hybelkjøkkenet. Når vi hadde dårlig råd, ble det en periode med nudler. :nemlig:
Tallulah sa for siden:
:humre: Jeg husker jeg var i Drammen sommeren 2000 og det eneste man kunne få var en cappucino fra automat. Jeg husker jeg tenkte det var helt uaktuelt å flytte dit før de fikk ordentlig kaffe på plass, i allefall. Det kom etterhvert, og nå har de til og med laktosefri melk! :elsker: Har ikke flytta allikevel, da.
My sa for siden:
Vi hadde tross alt en selvbetjent kafé inne på Samvirkelaget da. :knegg: Der gamle gubber kjøpte seg wienerstang og kaffe, røykte rullings og snakket om alle som gikk ut og inn.Einhyrningur sa for siden:
Jah! Det hadde vi! :hjerter: :knegg:
Einhyrningur sa for siden:
De pusset opp det lokale bakeriet for noen år siden, bytta navn, begynte å selge grovbrød med avokado og hadde fancy kaffe. De gikk konk etter to år. Nå sitter alle på den kafeen som ligner mest på det gamle bakeriet, der selger de pasta med pesto og soltørkede tomater, kaffe fra kanne og wienerbrød. Plassen går så det suser og alle ser happysnappy ut.
Jeg savner grovbrødet.
Tallulah sa for siden:
:trøste: De kunne kanskje hatt en mellomting? Kannekaffe og jålekaffe? Wienerstang og grovbrød med avocado?
Frk_Fryd sa for siden:
Ikke sant? Jeg spiser mye av denne maten den dag i dag! :knegg:
GinaK sa for siden:
Jeg skjønner at jeg er bonsk altå.
Jeg flyttet ut i 1991 og har lagd mat siden men hørte ikke om nudler før i 2005, jeg. :o Ihvertfall smakte jeg det ikke før da.
Spiste heller ikke noe særlig pizza.
Det gikk i kokt spagetti med ketshup. :p
Tallulah sa for siden:
Min tidlige voksenmeny besto av mye pasta med salt, ost, mais, tomat og tunfisk. :humre: Og den ostepastasausen fra Toro. Nudler var greia på ungdomsskolen, husker jeg. På åttitallet.
Candy Darling sa for siden:
Den er sikkert dritirriterende for alle som bor i distriktet og synes oslofolk er nedlatende, men jeg flirer godt av den nye Dagblad-stripen om den utflyttede hipsteren. Særlig denne kjente jeg meg igjen i da jeg var i permisjon med minsten (2007) og var på besøk hjemme i bygda.
Neket sa for siden:
Jeg flytta ut i 97, og levde på pasta og pesto, nudler med ost og beans on toast. :England: Jeg husker at en kanne bønner kosta 4 pence.
Gaia sa for siden:
Altså, jeg personlig, levde stor sett på svart kaffe og makaroni med ketchup på 90-tallet. Ved overgangen til 2000-tallet varierte jeg med te og Mr. Lee-nudler. Og øl på studentpuben. Men jeg antar at det ikke kan inngå i en treretters. :knegg:
Serafin sa for siden:
Det snakkes enda om da pappa skulle kjøpe hooch og winecooler til nyttårsaften det året jeg var 18. (1998). Han skulle ha "hoook" og "vinecol". Utrolig nok greide de på polet å desiffre hva han sa. :knegg:
Serafin sa for siden:
Nohas ark. <3 Der har jeg hengt mye i starten på Oslo-tiden min.
Nextlife sa for siden:
Nå har jeg drukket kaffe med noen av kokkevennene mine, og vi har mimret.
-Urter ble mye mer tilgjengelig og det var urter overalt og i alt. Basilikum og sitronmelisse spesielt. man så knapt en dessert uten sitronmelisse til pynt
-Frisk champinjong var også lett å få tak i, og vi sluttet helt å bruke den gummiaktige hermetiske varianten.
-Etter 70,-og 80-tallets halvfabrikata ble dette mer ut, og man konverterte til mer hjemmelagd. Å catre mat til private tilstelinger fikk også et stort oppsving. Gjerne med kokk.
-Mye skjedde på potetfronten, både når det gjaldt hvilke sorter potet man dyrket frem, og hvilke retter man lagde av den. Fløtegratinert er nevnt, men den mener vi tilhører 80-tallet. Nå var det potetkroketter, røsti og andre friterte varianter som var i vinden.
-Dressingen utviklet seg og ble voksen. Thousand Island og rosadressing fra 80-tallet ble byttet ut med dressinger inneholdende friske urter, og mayones med smakstilsetninger begynte å se dagens lys.
-Scampi ble allemannsmat og noe man lagde hjemme.
De tidligere ukurante stykningsdelene begynte sånn smått å bli populær, men dette tok ikke skikkelig av før begynnelsen av 2000-tallet mener vi, da prisen for lammeskanker gikk fra ca ingen penger til å nærme seg prisen på biff.
-De skikkelig trendy begynte å spise grove, smaksrike pølser, gjerne hjemmelagd.
Serafin sa for siden:
Haha, jeg brukte å si at å bo et sted der jeg ikke kan få en skikkelig latte, er uaktuelt.
De har delvis kommet etter her også nå. Delvis. :knegg:
Myria sa for siden:
Jeg flyttet også hjemmefra og til England i 97. :jupp: Alle studievennene mine levde på beans eller spaghetti hoops on toast, frossenpizza eller Pot Noodles. :humre:
Nextlife sa for siden:
Jeg kjenner at jeg ble litt sånn :hyper: i denne tråden. :knegg:
Candy Darling sa for siden:
Jeg var også student i 91 til 96, så jeg er ikke representativ. Her gikk det i torogryter med hvitløksbrød og lørdagskylling med spenstig navn. Taco kom for fullt også i vårt hjem.
Jeg var for øvrig dritdårlig til å lage mat, og veldig kresen på alt av skalldyr og sjømat, så det forklarer også mye. :knegg:
Polyanna sa for siden:
Jeg etablerte meg i Oslo i 1995, så mitt inntrykk av 90-tallet sammenfaller også med Oslo, GrünerløkkaPLUTSELIGHIPT, oppstart av å gå på restaurant i det hele tatt, begynne å lære å lage mat selv, og i det hele taget.
Begynnelsen av 90-tallet er kun studentkost. :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.