Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Takk til kronprinsparet

#1

-ea- sa for siden:

Takket være at de har klaget på et Se og Hør-oppslag om sønnen sin, så hadde jeg ikke visst at det fantes en Juliane, eller at hun hadde en insta-konto full av poseringsbilder i enten undertøyet eller med trutmunn, eller helst en kombinasjon av de to.

Føler meg opplyst nå. :p


#2

Karamell sa for siden:

:knegg: Hvordan i all verden havnet den sammenhengen hos deg?



#4

Millen sa for siden:

:knegg:


#5

Karamell sa for siden:

Åh, guten har ny dame?


#6

Tussa sa for siden:

Samma her :lol: Og skrekken av den instakontoen kjem til å gi meg grøsningar i timesvis :eek:


#7

My sa for siden:

My eyes! :what:

#8

Hondacrv sa for siden:

Hjelpes. Altså, kjære tid. Hadde dei holdt kjeft, hadde langt færre menneske visst om desse tinga. Eg og kjenner meg opplyst no, men alt er overskuddsinformasjon.


#9

Maverick sa for siden:

Man kan la være å klikke. :jupp:


#10

Hondacrv sa for siden:

Med røyken i kjeften for kunstens skyld. Jau.


#11

Hondacrv sa for siden:

Eg har ikkje den moralske styrken til å la vera :knegg:


#12

Tjorven sa for siden:

Jeg kommer ikke til å søke opp denne jenta, men her er jeg faktisk enig med Se & Hør. Enda Mette Marit ikke ønsker det, så er Marius en "kjendis" i Norge. At kjendiser får kjærester regnes som en nyhet i Se & Hør, og derfor skrives det om. Når jenta i tillegg tidvis opptrer lettkledd, så blir det enda mer interessant å skrive om det.

Ikke at jeg er enig i at kjendiser skal få brettet ut kjærlighetslivet sitt i blader, men det er nå en gang det de lever av. Jeg kjøper ikke den type blader selv, og klikker ikke på artikler som handler om slikt.


#13

My sa for siden:

Hva hadde egentlig kongefamilien vært uten Se&Hør? Nå er det jo snart ingen andre enn bladet og dets lesere som bryr seg om kongehusnyheter lenger, og når det til slutt ikke trykkes noe der heller så er det kort vei til at folk begynner å lure på hva i alle dager vi skal med dem. Det er grenser for hvor lenge folk klarer å holde oppe interessen bare ved å dele offisielle portretter via "Vi som elsker kongehuset", med påskriften "Jeg er for monarki".


#14

Neket sa for siden:

:what: :tullerdu:

Neida. Jeg har ikke kikket. Men jeg er enig i at dersom kronprinsparet ikke ønsket oppmerksomhet rundt forholdet så er det ikke det lureste å gjøre sitt for å få det inn i alle kanaler. :humre:

Jeg skjønner ærlig talt ikke helt hvorfor det var så ille at de skrev om det heller, det er vel ikke hemmelig hvis de bor sammen? Jeg har ikke lest artiklene da.


#15

emm sa for siden:

What has been seen cannot be unseen..
Jaja.


#16

My sa for siden:

Nei, ser man på insta-kontoen hennes (som jeg i min enfoldighet var svak nok til å gjøre) så er det litt vanskelig å forstå hvorfor en overskrift om at hun er Playboy-modell skal gjøre noen skade. Hvorfor vil de ikke at hun skal framstå som en Playboy-modell når hun selv tydeligvis ikke har noe imot det? Synes de det er flaut at sønnen deres er sammen med en Playboy-modell, slik at det skal dysses ned? Hvis det er slik hun selv ønsker å fremstå, så burde de jo bare la henne få være den hun er.


#17

Adrienne sa for siden:

At Marius er sønn til kronprinsessen er kanskje ikke grunn nok til å kalle han en kjendis, men han har jaggu meg ikke prøvd å unngå kjendisstempelet heller. Han henger med mennesker som er kjendiser og ville havnet i ukepressen på en eller annen måte uansett, det er jeg ganske sikker på.

Man skal forøvrig ikke henge mye på SoMe for å ha fått med seg dette forholdet, lenge før Se&Hør skrev om det. Jeg har visst om det en god stund allerede, og jeg er ikke den ivrigste på ulike sosiale medier.


#18

Vianne Rocher sa for siden:

Ser ut til strategien med å bestemme at Marius ikke er en del av norsk offentlighet ikke har vært helt vellykket. Blir vel neppe bedre av at de går til motangrep på Se og Hør. Jeg har ikke sett på instakontoen hennes, men som flere andre her skriver hadde jeg ikke den fjerneste ide om at han hadde ny dame før jeg leste nettavis i morgest.


#19

Blondie sa for siden:

Det synes jeg er interessant. Jeg jobber mye både med og på sosiale medier, men kronprinsesse-sønnen har liksom aldri vært et tema. Ikke kongefamilien generelt heller, egentlig.

Jeg forstår jo at de reagerer på fremstillingen i Se og Hør, men det er nå engang slike reaksjoner som holder liv i den blekka der. Det er litt forventet at de skal være drøyere enn andre norske medier.


#20

My sa for siden:

Ja, det blir jo litt som da Nora Mørk informerte hele Europa om nakenbilder på avveie under Håndball-EM for herrer. Uten sammenligning for øvrig. Greit nok at offeret er offer, og skylda og skammen bør ligge hos synderen, men bildene hadde neppe kommet på trykk i østeuropeiske aviser om hun hadde ventet med å ta opp saken til etter EM.

Jeg har heller aldri sett snurten av verken Marius eller kjæresten i sosiale media. Så jeg ferdes nok ikke i de gatene hvor det dukker opp.


#21

Pøblis sa for siden:

Jeg reagerer på at de/kronprinsparet går ut med dette. Jeg er helt 100 % enig i at umyndiges privatliv skal beskyttes. Men han er jo ikke umyndig lenger.
Han er jo dessuten aktiv i SoMe og har åpne profiler. om han ikke selv søker rampelyset, så i henger han ihvert fall med andre som søker rampelyset/lever av å være i rampelyset.


#22

Adrienne sa for siden:

Jeg har fått det med meg flere steder, nå sist på Insta. Jodel er jo alltid en god kilde til sladder (bekreftet og ubekreftet), det var vel der jeg så det først, og det var rett etter nyttår.

Jeg synes kongefamilien gjerne kan ønske at barna blir skjermet, og spesielt når de er under 18. Men her er det altså snakk om en person som helt bevisst går inn for å bli eksponert, og da må de først og fremst ta den praten med ham.


#23

Charlie sa for siden:

Mor og stefar definerer vel selv at han er en del av kronprinsfamilien all den tid han figurerer på bilder av kronprinsfamilien til offentlig bruk. Syns han sitter på et armlene eller står henslengt på brorparten av de bildene, da har de selv definert at han ikke er en privatperson.

Egentlig ganske utrolig at den rolleforståelsen sitter så langt inne, med tanke på at de har kommunikasjonsfolk ansatt på heltid og traska i salatåkeren en rekke ganger før ifht roller.

I tillegg er både hun og han av de "unge" i høyeste grad selvvalgt en del av offentligheten. Selv småbarn her vet hvordan man bare deler med venner. Uten en gang å komme inn på plastikkdeler. :vetikke:


#24

Karamell sa for siden:

Nå leser jeg at hun har slettet en del bilder etter Se og Hør oppslaget. Jeg vet ike om jeg s profilen hennes før eller etter, men jeg jeg synes profilen ligner veldig en del bloggjenter i 20-årene også. Pupper, rumpe og duckface. Ikke nakenbilder direkte. Om hun lever av dette så er det vel ingen hemmelighet og pressenkan vel få skrive om det, tenker jeg. Han svenske prinsen giftet seg vel med en tidligere PH-deltaker.


#25

Teflona sa for siden:

Saken har vært omtalt i lokalavisen tidligere og er vel ingen hemmelighet. Hun ble riktignok ikke omtalt som Playboy-modell da.


#26

Teofelia sa for siden:

Det stemmer ikke lenger. Da han ble 18 ble det besluttet, og formidlet til offentligheten, at Marius Høyby ikke lenger var å betrakte som offentlig person. De har sluttet å bruke bilder som viser ham i offentlige situasjoner, og han figurerer ikke lenger på nettsiden over medlemmer av kongefamilien. (Jeg ser at han er på bannerbildet på den siden, men det bildet er ikke et «offentlig bilde» i den forstand. Han må jo nesten få lov til å figurere på familiebildene deres.)

#27

Nelly Nickers sa for siden:

Kom direkte fra rines spørsmål i en annen tråd; «når slutter man å curle for store barn?». :knegg:
Det er jo nesten pinlig når kronprinsparet går ut i pressen slik. Jeg ante ikke noe om dette før jeg sørget for å kjendisoppdatere meg nå.


#28

noen sa for siden:

Hvis han ikke ønsker å bli sett som del av kongefamilien, er det litt rart at det er kommunikasjonsavdelingen på slottet som sender ut pressemelding om at Se&Hør skal skjerpe seg. Det ville jo vært mer troverdig om han, en voksen mann, hadde satt ned foten selv, evt. via en advokat. Rare greier.


#29

Teofelia sa for siden:

Det er vel kronprinsparet som har uttalt seg her, så det syns jeg ikke er rart i det hele tatt. Om det er strategisk lurt av dem å uttale seg her, er jeg mer usikker på, men når de først gjør det, syns jeg det er natulig at de går den veien de gjør.

#30

Pøblis sa for siden:

Jeg synes det er litt rart at kronprinsparet uttaler seg på vegne av en voksen sønn. Jeg synes det hadde sett bedre ut hvis uttalelsen hadde kommer fra ham.



#32

millact sa for siden:

Enig i dette!


#33

Teofelia sa for siden:

Det er jeg enig i. Mitt svar gikk på at når de først velger å gjøre det, er det logisk at de bruker Slottets kommunikasjonssjef.


#34

rine sa for siden:

Som alltid når det er "noe" med Lille Marius, blir jeg først oppmerksom på det når kronprinsparet går ut i media og forsvarer han/ber om ro eller noe sånt. Fyren er vel rett og slett ikke så interessant for de fleste av oss at vi følger med på hva han driver med sånn helt av oss selv? :vetikke:


#35

Madicken sa for siden:

Marius er en voksen mann, og dessuten ikke verdens blygeste i sosiale medier-sammenheng, så her synes jeg mamma og stepappa skyter langt over mål. Riktig så tullete hele historien.


#36

Polyanna sa for siden:

I tillegg lurer jeg på når noen stiller og prøver å finne svaret på spørsmålet om hvem som finansierer hans jetset-livsstil. Det er åpenbart ikke han selv, kanskje det er pappaen, men om det er mamma, så betyr det at det er oss.



#38

Tallulah sa for siden:

Det er de som velger å bruke et familiebilde (tatt av Scanpix fra et arrangement i regi av kongefamilien, på slottsbalkongen) hvor Marius er inkludert på den offentlige hjemmesiden sin. Jeg syns dette er uklar kommunikasjon, og syns absolutt de driver med dobbeltkommunikasjon. Man kan ikke bruke et bilde på en side som omhandler kongefamilien og si, "bortsett fra han bakerst". Da finner man et annet bilde. Under bildet står det for øvrig at han tilhører den øvrige kongelige familie, på lik linje som halvbroren Sverre, Märtha og kidsa hennes.

Jeg syns kongehuset/kronprinsparet bommer her. Når Marius sin kjæreste selv legger ut bilder fra Skaugum, og ingen av dem akkurat ligger lavt eller uten personfokus i sosiale medier så syns jeg ikke det er et overtramp av Se& Hør å lage en sak om at de er kjærester.

At det er unødvendig er en annen ting, men det er jo hele kongehuset. Og jeg er enig med Poly; jeg syns Dagbladet kan gå videre i sin serie hvor de har gravd i kongehusets økonomi, og stille noen spørsmål rundt Marius sin pengebruk også.


#39

Niobe sa for siden:

Jeg vil si jeg «henger mye på SoMe», og har aldri i den sammenheng sett Marius Høiby nevnt eller avbildet. Jeg aner heller aldri hva som står i Se&Hør, så kronprinsparets overreaksjon ga saken helt klart oppmerksomhet som gjorde meg klar over at den eksisterte.

Mette-Marit var voksen nok og godt nok informert til å vite at hun dro sine nærmeste inn i offentlighetens lys da hun giftet seg med en kronprins.


#40

emm sa for siden:

Må signere Tally her. Her er det slettet en hel mass på diverse kontoer også. Fra Skaugum med mer, det er jo et ønske om publisitet her. Marius var jo også med i den siste episoden i SKAM, da alt hadde tatt fullstendig av for serien. Det er jo ikke akkurat et rop om å få være anonym. :knegg:

Når det er sagt skjønner jeg at rollen han har (fått tildelt) kan være vanskelig. Særlig i ungdomsårene.


#41

Anne C sa for siden:

Men nå begynner han å bli voksen.


#42

Pøblis sa for siden:

Jeg har også FULL forståelse for at den rollen an være vanskelig. Men jeg synes det virker som om mors ønsker om privatliv ikke er i overenstemmelse med sønnens ønsker. Forøvrig syes jeg norsk presse er stort sett er veldig greie med ham.


#43

Tallulah sa for siden:

Nei, kanskje Se og hør burde ha skrevet "SKAM-skuespiller med ny kjæreste".


#44

Madicken sa for siden:

Jeg aner ikke hvordan Marius' jetset-liv med tilhørende privilegier finansieres, men jeg antar at det ikke er gjennom kassajobb, på Rema, slik tilfellet er for mange unge voksne i studietiden. Dersom mamma finansierer, altså oss, synes jeg dette er mer interessant å få vite mer om enn hva damene hans bedriver tiden med.


#45

Tallulah sa for siden:

Nå er vel pappaen hans ganske velbemidlet også, altså.


#46

Maverick sa for siden:

Den gjengen der er gjerne faste gjestelistefolk som blir sponsa med gud vet hva av greier for å kaste glans over evenementer av ymse sort. Så det er ikke sikkert Marius betaler for hverken Dom Perignonen eller drivstoffet til yachten selv, lissom.

(Jeg har for øvrig også klart å ha et aktivt SoMe-liv uten å få med meg hverken hva eller hvem Marius Høiby driver med. Det var faktisk en tråd på FP som skulle til for det. )


#47

Niobe sa for siden:

Han er 21. Jeg er glad min mor ikke hadde et talerør ut i offentligheten til å kommentere livet mitt med da jeg var 21. :knegg: Da hadde jeg heller tatt et Se&Hør-oppslag. :knegg:


#48

Carpe Diem sa for siden:

Men litt sært at han velger å selge svært dyre vesker etc fra adresse "Slottet" hvis han ikke ønsker å være en del av offentligheten... :rolleyes:


#49

Madicken sa for siden:

Mer dumt enn sært, spør du meg.


#50

Polyanna sa for siden:

Å bo og leve i sus og dus i Santa Monica og London er kjempedyrt. Å leve der uten å leve i sus og dus også. Også når noen sponser champisen din. Og om man velger å være i sfæren "jeg er så kjent at folk spanderer lyx-greier på meg", så velger du også å leve med oppmerksomhet.


#51

Maverick sa for siden:

Ja, jeg skrev da ikke noe annet? :gruble:

Champagne var et tilfeldig valgt eksempel. Disse "influencerne" blir sponsa fra topp til tå, betalt for å møte opp på fester og konserter for å bli tatt bilde av, betalt for det meste som kan gi klikk og billettsalg egentlig.

Det at jeg skriver det betyr ikke at jeg ikke er klar over at det er en dyr livsstil. :) Eller at jeg mener at de ikke velger offentligheten selv.

Det var kun basert på digresjonen om det er våre skattepenger som betaler for festen, lissom. Det kan godt hende, men det er ikke sikkert det er en spesielt stor post på apanasjebudsjettet.


#52

Strå sa for siden:

Begynner å bli? Han er like gammel som min yngste, og det er en god del år siden Yngste ble opplyst om ansvar for egne handlinger. Så ja, enig med du.

Sidespor: Det er mange i det kullet som har sukket og ønsket seg curlingforeldre selv. Uten at de får det altså. :knegg:


#53

emm sa for siden:

Jeg er enig i at han nå er voksen, men synes ikke dere dette lukter veldig av kronprinsparets personlige mening og ikke nødvendigvis hans egne? Om det virkelig var slik ville han jo skydd offentligheten, hvilket han ikke gjør.

De tenker vel de driver å skadebegrenser, for egen del også, slike nyheter er jo hot stuff nedover i europa , og det hele passer dårlig med det imaget kongehuset prøver å bygge.

Fra Dagbladet:



#55

-ea- sa for siden:

Det var jo en oppklarende artikkel som viser at det er ikke klare skiller, Pelle. :like forvirret:


#56

My sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg likte kommentaren i Aftenposten i dag.


#57

veobra sa for siden:

Jeg liker også den i Aftenposten. Oppsummerer mye av det samme som er skrevet her.


#58

Pelle sa for siden:

God kommentar.


#59

Charlie sa for siden:

Takk for lenke. To the point.


#60

My sa for siden:

Jeg reagerte for øvrig også på uttalelsen om at kjæresten er "hardt arbeidende", som en motsetning til å være glamourmodell/Playboy-modell. Selv om hele konseptet glamourmodell framstår for meg som både tvilsomt, uforståelig og unødvendig, så tviler jeg ikke et øyeblikk på at modellene der er like hardt arbeidende som modellene til de store motehusene. Jeg tror modellyrket generelt er både hardt og krevende, uavhengig av mengden klær og hvilke stillinger man poserer i.


#61

Madicken sa for siden:

My, tanken har også slått meg; at dersom jeg hadde vært playmate/bunny/glamourøs, kunne jeg følte meg en smule krenket av Slottet. I all verden, lizzm!?! :kjevle:



#63

Pelle sa for siden:

Ja, hjertet mitt blør for ham...


#64

allium sa for siden:

lese artikkelen og ikke bare omtalen se jeg...




#67

Bluen sa for siden:

Stakkar, hun har glemt å ta klær på underkroppen! Så uheldig, akkurat den dagen de skulle lage en sånn reportasje! :eek:


#68

him sa for siden:

Han smiler ikke på et eneste bilde, så dette er nok hardt for ham! :humre:

#69

Tallulah sa for siden:

Hilsen Bluen, snerpe på 84 år? :humre:


#70

Neket sa for siden:

:knegg:


#71

Pelle sa for siden:

Husk at Mette Marit sier at hun er hardtarbeidende.


#72

Tallulah sa for siden:

Men folkens, er det Ok å latterliggjøre kjæresten til Marius fordi Mora hans har vært teit?


#73

Bluen sa for siden:

Jeg latterliggjør ikke - jeg bare utviser uhorvelig gammeldagse holdninger til lengden på benklær.


#74

Tallulah sa for siden:

:knegg:

Jeg ville bare si i fra før det tok av, jeg syns Pelles kommentar var unødvendig.


#75

Tjorven sa for siden:

Men du er enig i at det ikke helt henger på greip å be om å slippe publisitet og samtidig være med i slike reportasjer?


#76

Tallulah sa for siden:

Ja, som jeg skrev i mars:

Og som jeg skriver i innlegget du siterer: Mette Marit har vært teit.


#77

daffy sa for siden:

Oslo er en fin by da. :hjerter:


#78

Snippa sa for siden:

Ser ikke ut som de to synes det :niks:


#79

Pelle sa for siden:

Høh? Kronprinsparet har offentlig gått ut og sagt at hun er hardtarbeidende og at det synes De er flott og fint. Aner ikke hvorfor de følte for å si akkurat det, men jeg synes det er helt fjernt å si når ingen har kritisert arbeidsinnsatsen. Men tydeligvis er det viktig for dem, og da kan det vel trekkes frem i en rekke settinger der det er malplassert etter mitt skjønn.

Bill.mrk republikaner


#80

Maverick sa for siden:

Du synes det var relevant/ok å respondere med det på Bluens kommentar om korte skjørt?

Trodde et øyeblikk jeg hadde rota meg inn i et kommentarfelt i en eller annen tabloidblekke.


#81

Pelle sa for siden:

Ja. For de responderte jo med det da media kalte henne playboymodell.

Media: Hun er Playboymodell
Mette marit: hun er hardtarbeidende

Bluen: hun har lite klær på seg
Pelle: husk at Mette marit har sagt at hun er hardtarbeidende.

Same same.


#82

Pelle sa for siden:

Og nb. Jeg tror modeller med internasjonal karrierer ER hardtarbeidende. Og jeg blåser i om folk er playboymodell. Men jeg synes den måten å respondere på var veldig rar, og forsøkte å illustrere det ved å svare på samme måten. Jeg ser det ikke slo an hos alle, men det er ok.


#83

My sa for siden:

Jeg undret meg også over kommentaren om at hun er hardtarbeidende, som et slags motargument til at hun er playboymodell. Som om playboymodeller ikke kan være hardtarbeidende.

Men altså, er jeg den eneste som ser at det er STOR forskjell, når man nå engang er kjendis enten man vil eller ikke, på å stille opp i en slik reportasje i et moteblad, hvor man selv har full kontroll, har blitt spurt, og trolig også både sett og godkjent artikkelen i etterkant, og på å bli fulgt av paparazzier og sladderblader som skriver nøyaktig hva de vil om ens privatliv? At man frivillig stiller opp på en photoshoot som dette trenger ikke bety at man elsker rampelyset og synes det er greit at sladderpressen spekulerer i privatlivet. Tvert om, det er en måte å kontrollere egen publisitet på. Av alle mulige henvendelser de sikkert har fått siden det ble kjent at de var sammen, om å stille opp og brette seg ut i alle mulige slags blad, skjønner jeg godt at de velger denne. Tross alt ganske stilfullt, lite invaderende, og de framstår trolig akkurat slik de ønsker.

På samme måte har de kongelige alltid vært nøye med å holde barna unna rampelyset, med å unngå at det knipses og publiseres bilder av dem i øst og vest, av paparazzier på skoleveien etc. At de publiserer profesjonelle bilder av barna på deres første skoledag, jul, 17.mai og bursdagene deres, betyr ikke at de egentlig synes det er kjempestas med masse oppmerksomhet, og at pressen dermed må få skrive og trykke de bildene de vil.


#84

Apple sa for siden:

Jeg ser at det er forskjell. Jeg mener bare at de ikke kan forvente å velge hvilket rampelys når de er så profilerte. Selv såpass privilegier har med seg ulemper. Men det vil de ikke godta.

Hilsen også Repubikaner


#85

Teofelia sa for siden:

Det er klart det er stor forskjell, men man er veldig naiv hvis man tror at man kan få det ene samtidig som man skånes fra det andre.


#86

My sa for siden:

Joda, men her ble denne reportasjen brukt som et slags bevis for at det ikke kan stemme at de skyr rampelyset. Som at det ikke går an å stille opp i reportasjer som denne, og samtidig ikke like at privatlivet brettes ut i Se og Hør. Som om det er akkurat det samme. Jeg mener at det absolutt ikke trenger å være slik at de stiller opp her bare fordi de sulter etter oppmerksomhet.

At de ikke kan forvente annet enn at det skrives i sladderpressen betyr ikke at de trenger å like det. Og ikke nødvendigvis godta det heller. Eller mener du at det er fritt fram hva man kan skrive og publisere om folk, bare fordi de er kjendiser, de må bare finne seg i det, enten de liker det eller ikke? Selv de som har jobbet hardt for å bli kjendiser, og har drømt om det i alle år, mener jeg fortjener å bli møtt med en viss grad av respekt. Men forvente det kan de ikke, det har du jo rett i. Når det gjelder sladrepressen kan man ikke forvente noe som helst når det gjelder folkeskikk eller integritet. Det er en motbydelig bransje, og jeg forventer ikke at de skal respektere noe som helst. De skyr ingenting. Det må være lov å reagere på det som står i Se og Hør, selv om man ikke kan forvente bedre. Ikke at jeg synes kronprinsparet håndterte det noe særlig bra i tilfellet som var utgangspunkt for tråden, men i prinsippet er jeg ikke enig i at kjendiser bare skal finne seg i all mulig dritt bare fordi de er kjendiser.

Og jeg er også republikaner, uten at jeg egentlig ser hvordan det har noe med saken å gjøre.


#87

Agent Scully sa for siden:

Jeg syns Pelles kommentar er innafor. Et klart tilfelle av "her må det være lov til å tulle".


#88

-ea- sa for siden:

Jeg trodde dere skulle feire Gullbryllupet, når denne tråden var kommet frem igjen. :blomst:

Enig med My, dette er en slags motereportasje i et seriøst motemagasin. Vise fram Oslo, liksom. It's a hell of a job, but somebody has to do it.... :knegg: Nei, nå tulla jeg.

Men jeg leste inni der at de er på vei til å lansere sitt eget motemerke? Fin markedsføring da.


#89

Input sa for siden:

Jeg må si meg veldig uenig i tanken om at man kan sky rampelyset og likevel stille opp i en reportasje som dette. De to er fullstendig ikke-forenelig i mitt hode. Hadde det vært kontroll som var målet, ville reportasjen man stilte opp i vært totalt annerledes og valget av magasin/avis likeså. Å stille opp i denne type reportasje er å oppsøke rampelyset på alle mulige måter.


#90

My sa for siden:

Da er vi uenige om det. Og for ordens skyld så er ikke jeg heller overbevist om at disse skyr rampelyset akkurat, men det er basert på andre ting enn denne artikkelen, som jeg mener ikke beviser noe som helst. Uansett mener jeg det bør være mulig å se at det er stor forskjell, at man (og ikke minst forelderene) fint kan synes det ene er ok, men ikke det andre. Jeg synes ikke det var en latterlig reportasje, verken når det gjelder det de har på seg eller butikkene de er innom, selvsagt tatt i betraktning at jeg definitivt ikke er i målgruppa.

Kommentaren til Mette Marit, derimot, som Pelle harselerer med, synes jeg også var såpass latterlig at det ikke er Pelles innlegg jeg stusser mest over i den vendinga den tråden her fikk.


#91

him sa for siden:

De er i såfall veldig naive hvis de tror at de kan kontrollere media. Det går an å være kjendis og ha et privatliv, men klart det er vanskelig. (Jodie Foster er den første jeg tenker på. Bruce Springsteen også vært veldig kontrollert mot offentligheten) Jeg tror jo det å være kjendis og måtte forholde seg til offentligheten er en veldig stor belastning. Tenker feks på Heath Ledger og Avicii. Spesielt i siste tilfelle har de gått veldig langt i å antyde at han elsket jobben sin, men ikke berømmelsen.

Og Marius har et valg. Han kan få seg en helt vanlig jobb som ikke innebærer noe mediaomtale. Det er han som oppsøker publisiteten.


#92

My sa for siden:

Ja, jeg er enig i det. Jeg skjønner for så vidt at det er lett å virvle seg inn i et jetsetliv når man får en drøss med fristende invitasjoner og all mulig luksus kastet etter seg. Men ja, jeg er enig i at det er passe naivt å tro at man kan takke ja til dette og samtidig få være i fred, hvis noen faktisk tror det. Men det utelukker ikke at man kan oppleve medietrykket som en belastning, og reagere på noe av det som skrives. De kan selvsagt ikke kontrollere media, men de kan i det minste forsøke å justere bildet media prøver å skape av dem, ved å være selektive når det gjelder hva de stiller opp på (i motsetning til f.eks morfaren hans), og velge (i deres øyne) smakfulle reportasjer der de framstår slik de selv ønsker.

Jeg er ikke akkurat enig i kongehusets håndtering i den første saken, men ser likevel ikke behovet for å latterliggjøre den siste, jeg ser at det er snakk om to vidt forskjellige ting.



#94

Input sa for siden:

Selvfølgelig. Ingen skal trenge å oppleve uønsket publisitet, egentlig, men samtidig må man forholde seg til at samfunnet er som det er.


#95

nokon sa for siden:

Eg er einig med deg. I Vouge får Marius styre vinklinga sjølv, i Se & hør fekk han ikkje det. Men ein kan ikkje gå ut i offentlegheita og bare ønske positiv omtale og reservere seg for det andre. Det at dei i tillegg får lagt inn ein god del forhåndsomtale av kleskolleksjon dei skal lansere, gjer dette intervjuet direkte smaklaust sett i lys av Mette-Marit si uttaling i vår.

Ein kan meine mykje om tabloider, presseetikk og Se & hør sin måte å omtale folk på. Men dette er eit enten-eller-spørsmål. Og når det gjeld Kongehuset er det desto viktigare at dei ikkje er i ein posisjon der dei kan diktere pressen.


#96

Tallulah sa for siden:

Jeg syns denne saken er typisk for den nye offentligheten. Vi har i dag en rekke personer som er en merkevare i seg selv, ikke nødvendigvis for yrket sitt. De markedsfører seg selv med å brette ut privatlivet, men de ønsker full kontroll. Når de får kritikk sier de at det er personangrep, siden deres merkevare er nettopp personen de er.

Marius ønsker godene ved å være rik og berømt, og han har skaffet seg en jobb som han har fått fordi han er den han er. Han ønsker å bygge merkevaren Marius selv, og da passer ikke harryblekka Se&Hør inn. Mette Marit og resten av kongehuset på sin side ønsker det samme. De ønsker å bygge sin merkevare, rett og slett for å kunne beholde jobben sin. Det gjør man om man fremstår akkurat passe glamorøs og akkurat passe folkelig. Blir det for mange luksuskjoler, for mange besøk på luksusyachter, for mye bruk av offentlig ansatte gartnere på deres privateiendommer, så er ikke folket like interessert i et kongehus lenger. Og Marius må derfor passe inn i dette bildet. Kongehuset ønsker derfor å fremstille Marius som en plaget ung mann, og de ønsker ikke å svare på kritikk om pengebruk eller faktisk gå i dialog med mediene om dette.

Jeg er også i mot et kongehus, jeg syns i teorien alle skal slippe sladrepresse, jeg syns personidoliseringen i samfunnet er pyton, men jeg står ikke akkurat på barrikadene for at man skal få i både pose og sekk når det kommer til medias oppmerksomhet, når man i andre sammenhenger nyter godt av å nettopp være "kjendis".

(når det er sagt, så er nok Vougesaken passe god Norgesreklame for sitt segment, så jeg syns egentlig det er helt ok å stille opp i en sånn sak, og jeg forstår at han syns det er veldig annerledes enn se&hør)


#97

Polyanna sa for siden:

Du klarte å formulere det bra, Tallulah!


#98

My sa for siden:

Veldig enig i dette. Og akkurat dette med den nye offentligheten, influencere og merkevarebygging synes jeg er veldig interessant. Ikke minst er det interessant å se hvordan media bevisst bruker ulike realitykonsept for å produsere kjendiser, som de i etterkant kan leve på, og resirkulere i "kjendisutgaven" av samme eller tilsvarende realitykonsept, og til slutt skvise den aller siste melka ut av kua i "skal vi danse" noen år senere, når de har problemer med å finne nok A- og B- kjendiser. Antar kjæresten til Marius allerede står på lista hos flere av disse produsentene.

#99

Pelle sa for siden:

Jeg synes jo også det er artig når Mette Marits kritikk blant annet gikk på at de aldeles ikke oppsøkte offentligheten. Åpne sosiale profiler og egne artikler i Vouge er vel ikke i den kategorien.


#100

Madicken sa for siden:

Jeg synes Marius synes å melke sin kjendisstatus som han har fått gjennom mamma for alt det er verdt, og med dette som utgangspunkt, synes jeg det er både frekt, teit og naivt å be om at det tas alle mulige hensyn.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.