Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er det noe "vanlig" mat du ikke liker?

#1

Divine sa for siden:

Ja, da tenker jeg ikke mat à la lungemos og roquefort, men mat man nærmest tar for gitt at alle liker.

Jeg kan jo starte med meg selv. Folk stusser alltid litt når de får høre at jeg ikke liker Sørlandschips, croissanter, cherrytomater og kaviar.

Altså, jeg får det ned, for all del. Men ville aldri valgt det frivillig.


#2

My sa for siden:

Blåbærbiola. Greier ikke lukta av det. Det er vel det eneste tror jeg.


#3

Pelen sa for siden:

Rosiner som har vært varme, tomater som ikke har vært varme og oliver.

Ansjos, men det er det vel ganske mange som ikke liker.


#4

Stompa sa for siden:

Koriander. :nemlig:


#5

Niobe sa for siden:

Jordbær. Folk tror jeg tuller når jeg sier det. Jeg liker ikke oliven heller, men det vekker ikke like stor oppsikt.


#6

Millen sa for siden:

Alle former for grøt, kaviar, servelatpølse, oliven, sild, ansjos, krabbe, mango for å nevne noe.. Og jeg er ikke kresen engang.


#7

frukt sa for siden:

Rosiner er vel det eneste jeg kommer på. Er nokså altetende. Elsker lungemos. :knegg:
Men jeg likte rosiner som barn helt til jeg en gang kastet opp etter å ha spist dem.
I mange år tok jeg ikke i rosiner med ildtang engang, men nå kan jeg faktisk spise de. Men unngår de helst.


#8

celebelen sa for siden:

Erter og ertestuing.


#9

Gaia sa for siden:

Fiskepinner og andre butikkpannerte produkter. Og kokte poteter. Selv om jeg spiser det hvis jeg må.


#10

Hønni sa for siden:

Vafler, pannekaker, sveler etc har jeg aldri likt.
Ikke glad i pasta og pizza, eller fine bakevarer heller.

Det går jo fint å leve med, men nå har jeg plutselig sluttet å like skalldyr. Det er kjedelig.


#11

Chanett sa for siden:

Banan. En av to ting jeg ikke liker.


#12

Katta sa for siden:

Alt som inneholder selleri. Krem og kremfløte.


#13

Nextlife sa for siden:

Hvitløk. Og banan.

Det er ikke snakk om å bare ikke like, det er ordentlig avsky, kvelningsfornemmelser og ikke snakk om å greie å spise det.

Det er flere ting jeg ikke liker men som jeg for høflighets skyld greier å spise.


#14

Avatar sa for siden:

Erter, rosenkål og kjøttdeig.


#15

kamp sa for siden:

Oliven
Oljer til salat
Koriander
Paprika


#16

Myria sa for siden:

Rosiner i bakst eller varme rosiner på annet vis (rosinboller er djevelens verk), oliven, kaviar, egg som er tilberedt slik at deler av eggehviten fremdeles er bløt, varmebehandlede tomater og paprika (tomatsauser og sånt går fint, men stekte eller ovnsbakte tomater er fælt), alt av skalldyr og pinnekjøtt (mulig det ikke går under "vanlig mat"?).


#17

Magica sa for siden:

Kaviar, leverpostei, melk (kald fra glass).


#18

Floksa sa for siden:

Søte ting i middagsmat. Ananas på pizza. Epler i waldorfsalat. Djevelens verk.
Liker både epler og ananas sånn ellers.
Har lært meg å like tomater.


#19

Floksa sa for siden:

Og rå egg. Ikke noe smoothie med egg til meg. Har prøvd. Får det ikke ned.


#20

Filifjonka sa for siden:

Jeg liker egentlig «alt», men det er noen få ting jeg absolutt ikke spiser. Majones, kaviar, makrell i tomat og leverpostei i boks. Og Kvæfjordkake og bløtkake med banan i. Og jeg har ikke drukket melk siden jeg var bitteliten.

Syns forresten ikke heller Sørlandschips er noe godt, de er så fettete. Tynne salte potetgull er egentlig det eneste jeg liker av denslags.


#21

vixen sa for siden:

Majones, yoghurt, dressinger stort sett (rømmebaserte går an)sylteagurk, kaviar, rosiner.


#22

Teofelia sa for siden:

Erter og bønner. Og torsk. Jeg spiser det hvis jeg får det servert, men velger det aldri frivillig.


#23

Tallulah sa for siden:

Det er vel ingenting jeg virkelig avskyr, men krem syns jeg er kvalmt. Spiser helst ikke kokt skinke, eller røkt kjøtt og fisk.


#24

Pelen sa for siden:

Men du liker alt. :knegg:

#25

Filifjonka sa for siden:

Hvis du tenker på hvor mange typer mat som fins, så blir de tingene her bare en bitteliten promille ja. :knegg:


#26

Pamina sa for siden:

Jeg er ikke glad i krem, spiser det men velger det ikke.

Er ikke glad i ertestuing heller. Ellers tror jeg at jeg spiser det meste.


#27

Blå sa for siden:

Grandiosa, ansjos, sild og makrell.


#28

Trixie sa for siden:

Majones, yoghurt, dressinger stort sett (rømmebaserte går an)sylteagurk, kaviar, rosiner (takk for lista vixen :knegg: ).
Tomater, sild, erter, skalldyr. Egentlig en god del, men har lært meg å spise mye mer etter at jeg begynte å jobbe der jeg er nå, vi har egen kokk, så da må jeg bare spise da.


#29

Elise sa for siden:

Det er svært mye jeg ikke liker. Det som folk flest liker, som jeg ikke liker:

  • sjokoladekrem/glasur
  • vanlig krem
  • melk
  • kokos (=skolebolle :skremt: )
  • øl, kaffe
  • champingong (vet tydeligvis ikke hvordan jeg skriver det heller)
  • løk (kan tåle stekt løk eller i f.eks gryteretter, men rå løk går ikke)

Også er jeg ekstremt var på sterk mat.


#30

-ea- sa for siden:

Sjokolade. Det har folk vanskelig for å tro, men har hatt ti-femten år uten å spise det og andre melkeprodukter, og det har ikke vært noe savn.
Nå holder jeg visst på å venne meg til sjokolade igjen, sånn smått.

Melk, yoghurt, fløte, krem, dressinger, majones og denslags ting liker jeg heller ikke. Men melk og fløte går an når det er i mat, og da uten laktose.


#31

Myria sa for siden:

Hvis vi skal inkludere drikke kan jeg legge til øl, vin, kaffe og te. Det er alltid like festlig når folk som ikke kjenner meg skal by på drikke. :knegg:


#32

Nera sa for siden:

Kokos i alle former, peanøttsmør, kaviar (på tube), lever (ikke leverpostei), reddiker, lutefisk.


#33

Input sa for siden:

Jeg er nok ganske kresen, men det meste klarer jeg å få ned om jeg . Det jeg dog absolutt ikke får ned er rosiner, majones, oliven, rødvin og sopp. Da brekker jeg meg.


#34

Drømmedama sa for siden:

Kokt torsk, and, pølser, fårikål, leverpostei, majones og ribbe.


#35

Serafin sa for siden:

Tomat!
Og jeg har prøvd, virkelig prøvd, siden jeg var 7-8 år gammel, men greier der bare ikke. Folk blir like overrasket hver gang, for jeg er absolutt ikke kresen, men tomat greier jeg bare ikke like.


#36

Tjorven sa for siden:

Sild og makrell strever jeg litt med, men ellers er jeg ganske altetende.


#37

Serafin sa for siden:

Og banan. Bare lukta er nok der.


#38

Trixie sa for siden:

Jepp. Jeg drikker hvitvin da.


#39

Bluen sa for siden:

Jepp. Og alle slags skumle oster, særlig chevre og andre ting av geitemelk. Pinnekjøtt! Appelsinsjokolade, sjokoladecookies. En litt rar ting jeg ikke liker, er det grå kyllingkjøttet - det er bare kyllingfilet som er godt, det andre fettete og ekkelt (men jeg KAN spise det, altså).


#40

Bluen sa for siden:

Og sukat! :skremt:


#41

Nextlife sa for siden:

Sånn er mannen min også, han synes det er litt frastøtende. Lykkeligvis elsker jeg kyllinglår og synes de er deilig og saftig i motsetning til en småtørr og litt smakløs filèt (synes jeg altså! ) så da er det så bra når at vi kjøper hel kylling og parterer selv, da får alle to det de liker best. :knegg:


#42

Inagh sa for siden:

Rått kjøtt, ala tartar og carpaccio får jeg rett og slett ikke ned, jeg sliter også med fisk i andre tilstander enn kokt eller stekt. Kaviar smaker høgg. :skremt:


#43

Taien sa for siden:

Selleri! Og finnes det selleribiter i en rett merker jeg det. Uansett hva folk sier!

Tomat liker jeg heller ikke, Grandiosa syns jeg er kvalmt, avocado, bønner (her tror jeg vi snakker om konsistens), smørkrem (jeg blir kvalm av tanken), oreokjeks og -kake... Det er det jeg kommer på.

Jeg ser ikke på meg selv som kresen på noe som helst måte.


#44

Røverdatter sa for siden:

Brunost, ketsjup, sennep og honning.


#45

Ruslebiffen sa for siden:

Kaviar på tube. Fandens verk. Og Jarlsberg. Jeg elsker omtrent alle typer ost, men Jarlsberg er bare ekkelt.


#46

ingling sa for siden:

Jeg kommer faktisk ikke på noe. Det er en del ting jeg ikke kan spise på grunn av irritabel mage, men det er lite jeg absolutt ikke vil spise. Gammelost, kanskje, men det er vel ikke supervanlig. :knegg:


#47

frukt sa for siden:

Ah, øl og kaffe liker jeg heller ikke.


#48

Eia sa for siden:

Hm. Jeg kan ikke komme på en eneste ting jeg ikke liker. :gruble: :matvrak:


#49

Bluen sa for siden:

Akkurat sånn her også. :knegg:


#50

polarjenta sa for siden:

Det er masse jeg ikke liker, det meste klarer jeg å få ned, men jeg foretrekker å slippe. Kan nevne noen eksempler; kaffe(drikker jeg ikke i det hele tatt), te(kan jeg drikker for å være høflig) ikke spesielt glad i kakao, vin. Laks, kjøttkaker, fårikål, sild og ørret er heller ingen favoritt. Og heller ikke makrell, rosiner i bakverk, annanas på pizza. Jeg spiser heller helst ikke puddinger.


#51

Guava sa for siden:

Lakris i alle varianter
Kaviar
Brunost
Sild i alle varianter


#52

Hyacinth sa for siden:

Nå sitter jeg og spiser en kvarg med jordbær og vanilje, og jeg tenkte på denne tråden. Jeg liker virkelig ikke aspartam! Og hvorfor, HVORFOR, tilsettes denne dritten i nesten alt av kesam og skyr? Jeg elsker kesam, skyr, kvarg og sånt, og jeg kunne spist sånne produkter hele dagen. De må gjerne være sunne, for all del, men aspartam har virkelig ingenting å gjøre oppi maten min. Da er det bedre med littegrann sukker. Heldigvis finnes det fremdeles noen produkter tilsatt litt sukker. De er fremdeles sunne i mine øyne. Men det blir færre og færre. Nå finner jeg ikke kaffe og vanilje-skyren engang. Hva blir det neste? :skingrestemme:


#53

Nextlife sa for siden:

Ja, jeg kom på en annen ting som byr meg skikkelig i mot, og det er kaker farget med konditorfarge, f. eks sånn regnbuekake som var så poppis for en stund siden, red velvetcake o.l.


#54

Tussa sa for siden:

Makrell og sild, men det syns ikkje eg er i «vanlig»-kategorien. Varmebehandla laks syns eg er grusomt men syns Salma er godt. Selleri syns eg er grusomme greier og som Floksa; søte ting i mat. Waldorf, rosiner i bakst, ananas på pizza, sursøt saus. Karri er heller ikkje ein favoritt.


#55

Billa sa for siden:

Aubergine, Sørlandschips, babymais, fullkornspasta, croissanter, butterdeig, syltetøy med kunstig sukker og sushi i form av rå fisk.


#56

Billa sa for siden:

Hør hør!


#57

amylin sa for siden:

Rød fisk.


#58

Timar sa for siden:

Tomat
Smør
Rømme
Løk

Jeg har virkelig forsøkt hardt og lenge å like tomat, men det går ikke. Varmebehandlet i mat er det ok.


#59

My sa for siden:

Glemte forresten gele. Så da har jeg to ting. Blåbærbiola og gele. Lever godt uten.

Det er jo selvsagt mange ting jeg ikke er særlig begeistret for, men dette er det jeg absolutt ikke liker.


#60

Anne C sa for siden:

Taco synes jeg er skikkelig kjipt, og så liker jeg ikke oliven. Sild er jeg ikke glad i, heller ikke makrell.


#61

carmenzita sa for siden:

Rosiner i bakverk, kaviar,leverpostei,makrell i tomat,sopp,alt rått av kjøtt og fisk,alle typer bær utenom jordbær, fiskeboller, skalldyr.....jeg kunne fortsatt i det uendelige, det er MYE som ikke kommer innafor leppene mine....


#62

shute sa for siden:

Det er veldig mye jeg ikke liker, som i ikke velger om jeg skal plukke selv. Men ting jeg rent faktisk ikke spiser/drikker om jeg så blir nødt å fremstå uhøflig: hermetisk tunfisk, melk, tubekaviar, lever, leverpostei, stangselleri, salami, varm ananas, grønn oliven, kaffe, grønn te, rødvin, øl, koriander, brune bønner, hermetiserte erter...

Mange av disse handler om lukten, jeg er ekstremt luktsensitiv. Leverpostei kan jeg ikke huske smaken på lenger, men det lukter ikke menneskeføde.

Rødt kjøtt er sjelden en höjdare, med unntak av spekeskinke, fenalår og carpaccio.


#63

Snippa sa for siden:

Grapefrukt og chevre.


#64

løve70 sa for siden:

Kaviar, leverpostei, makrell i tomat, fiskeboller/fiskepudding.


#65

GinaK sa for siden:

Røkelaks, skalldyr og sushi. Ja, all fisk som ikke er stekt skikkelig. Brekker meg skikkelig. Klarer fint å holde meg unna uten å flashe det.
Og rosèvin. Fytttikatta for noe skvip. Klarer fint å holde meg unna det også.
Og tunfisk, ja.


#66

Hønni sa for siden:

Ja, og chevre :skeptisk:


#67

Fuja sa for siden:

Alt lammekjøtt utenom pinnekjøtt, alt svinekjøtt utenom pølser, bacon og salami. Tartar, bløtkake, kaviar, leverpostei med fisk i, makrell i tomat og melk.


#68

Lykken sa for siden:

Makrell i tomat, tunfisk, sushi, lutefisk, fiskerogn/løyrom, røyket laks, gravlaks, rakfisk. Alt er kanskje ikke helt vanlig da.


#69

Eia sa for siden:

Grapefrukt prøver jeg faktisk å unngå.


#70

Toffskij sa for siden:

Banan og øl. Ellers er jeg så godt som altetende.


#71

Appelsin sa for siden:

Jeg spiser ikke kjøtt/sjømat, men ikke akkurat fordi jeg ikke liker det.

De rareste vanlige tingene jeg ikke liker er kanskje yoghurt og melk. Så er jeg ikke glad i bløtkokt egg, smør, og kaker. Drikker heller ikke kaffe, eller te, og synes alkohol smaker dritt. :knegg:
:sær:


#72

My sa for siden:

Leverpostei med fisk i? :undrer: Går det under vanlig mat? Tror jeg aldri jeg har smakt.


#74

Fersken sa for siden:

Alt som er karamellisert eller hint av karamell velger jeg vekk. Gul og rød løk, spesielt i rå form. Kan spise det om det er i små, små biter som en del av saus eller gryter. Lakris er vondt. Biola, rått egg eller egg som fortsatt er bløtt, erter, blomkål, krem er kvalmende, kjøtt med slintrer (f.eks. entrecote) fettrand på koteletter, kål i alle former.


#75

My sa for siden:

Åja, visste ikke at det var ansjos i den. :flau: Har aldri klart å merke den smaken. Men så liker jeg da også ansjos. Den er riktignok litt tam og kjedelig, sammenlignet med litt mer grov og krydret leverpostei, av den danske typen, som jeg liker bedre, men jeg liker denne også, når den er nyåpnet fra boksen.

#76

Tallulah sa for siden:

Det er ansjos i ganske mange leverposteier. Ansjos er brukt som smaksforsterker i mye, pastasauser for eksempel. Sunt da!

Jeg hadde jo glemt raspeball! Med sånn ekkel fleskebit i midten. Det kan jeg virkelig styrke meg for. Og hjortetakksveler. Og hvite kakemenn. Grøss.


#77

liefje sa for siden:

Kaviar på tube (elsker sånn annen kaviar, men den på tube er usj) og bløtkokt egg eller speilegg hvor plommen bare er varm og ikke hard. I tillegg har jeg helt aversjon mot makrell tomat, bare lukten gjør meg kvalm. Ellers tror jeg jeg spiser alt av vanlige ting. Kaviaren er lett å unngå, det er det jo ingen som serverer, og for egg passer jeg på å spørre om hardkokt eller stekt på begge sider, så det går helt fint. Forresten går det greit å spise rå eggeplomme om den er blandet i tartar eller i dressinger og sånt.


#78

Galathea sa for siden:

Havregrøt. Konsistensen byr meg virkelig imot.


#79

millact sa for siden:

Biola, yoghurt, brunost og kaviar.


#80

Addison sa for siden:

Lakris
Brunost
Sild
Sukat

Har dog mange matvarer jeg må spise minimalt eller ingenting av pga ibs, så er glad for at jeg ikke er spesielt kresen i tillegg.


#81

Strå sa for siden:

Jeg er ganske altetende tror jeg, som i at jeg kan få ned det meste for høflighets skyld. Unntak er syntetiske søtningsmidler og hvitvin, men det er fordi jeg før reagerte med vondt og/eller oppkast. Dvs. nå reagerer ikke kroppen slik lenger så nå kan jeg få ned litt i settinger hvor jeg ønsker å forbigå ubehaget i stillhet. Ferdigsøtet jågurt unngår jeg også, jeg bruker heller naturell og tilsetter ev. noe selv. Søt sjokolade og annet søtt godteri står ikke høyest på digglista lenger, men kan fint spise det uten vemmelse o.l. Kaker derimot, der er jeg tilnærmet altetende. Merkelig egentlig.


#82

mkj sa for siden:

Alt av fisk. Sopp. Så er det grønnsaker jeg ikke er så glad i, menfisk og sopp er ting jeg ikke får ned i svelget. Til nød en tørr laksefôr.


#83

amo sa for siden:

Fiskegrateng, selleri, kanel og sukat.


#84

Pøblis sa for siden:

Bakverk med rosiner. Grandiosa.
Og aspartam.


#85

Filifjonka sa for siden:

:jupp:

Så VELDIG enig!!


#86

Hyacinth sa for siden:

Jeg er så utrolig skuffet over alle de gode smakene som finnes i skyr, og som jeg aldri kjøper fordi jeg vet at de smaker aspartam.


#87

Filifjonka sa for siden:

Jeg også. :leppe: Utrolig ekkel smak, og jeg har faktisk noen ganger fått migrene av det.


#88

IzziCreo sa for siden:

Fisk. Ferdig snakka. Jeg brekker meg selv av lukten. :gal:


#89

IzziCreo sa for siden:

... og ja, aspartam. Men vanlig Tine kesam vanilje har vel ikke aspartam i seg?


#90

veobra sa for siden:

Det er omtrent ingen ting jeg ikke liker. Det nærmeste er vel sterke faste oster som Gamle Ole og gammelost.


#91

Hyacinth sa for siden:

Nei. Men omtrent all skyr har det.


#92

Flubby sa for siden:

Ting som inneholder eddik: ketchup, sennep, majones, dressinger, sylteagurker, sursild osv. Med unntak av fruktyoghurt liker jeg heller ikke syrnede melkeprodukter som rømme, biola osv. Er heller ikke glad i oster som er for modne, er ikke jarlsbergosten helt fersk ut av posen, spiser jeg den ikke, da lukter den for surt.
Sopp har jeg aversjon mot, og det meste blir bittert av for mye hvitløk, jeg foretreker maten min helt uten hvitløk. Også drikker jeg ikke vin, det oppleves også som veldig surt.


#93

Candy Darling sa for siden:

Makrell i tomat og tunfisk på boks er vel omtrent det ekleste jeg kan tenke meg. Det handler nok mer om lukt enn om smak. Sild på glass kan du også få i fred for meg.


#94

rine sa for siden:

Tunfisk på boks . sild og makrell i tomat er ganske langt oppe på min liste også.
Ellers:
Leverpostei (egentlig det meste av posteier)
Rosiner i bakverk, for ikke å snakke om sukater. :skremt.
Salami og billigskinke (jeg er ingen snobb i matveien, men famileskinke kan du få billig av både meg og Rema...)
Oster med sære/sterke smaker
Varmrøkt laks
Cottage cheese


#95

Fløyel sa for siden:

Smoothie og yoghurt, jeg har virkelig prøvd og lære meg å spise/drikke, men jeg sliter veldig med konsistensen.

Kornblandinger som i frokostblandinger, jeg har en "traumatisk" opplevelse som barn, det var ikke bare korn i posen vi kjøpte, for korn skal ikke bevege seg.


#96

-ea- sa for siden:

Øl og kaffe liker ikke jeg heller. Men hver for seg er det helt fint. :)

Samme som over.

:humre:


#97

Benzo sa for siden:

Lever, cornbeef og hvalkjøtt er vel det eneste jeg hadde nektet å spise uansett situasjon. Stort sett går alt i grisen. :knegg:


#98

Blondie sa for siden:

Jeg liker ikke så mye, mat er egentlig ikke viktig i det hele tatt. knegg: Når jeg i tillegg har cøliaki og må unngå endel matvarer også pga mellomgulvsbrokk, så blir jeg en utfordrende gjest.

Det jeg ikke liker spiser jeg likevel av høflighet hvis jeg blir tilbudt. Det får holde med de andre begrensningene. Jeg er stort sett fornøyd hvis jeg slipper å bli syk.


#99

Einhyrningur sa for siden:

Rosiner, sopp, jeg drikker ikke melk. Jeg er ikke spesielt glad i sjokolade og liker ikke sjokoladekake, sjokolademousse og slike fæle greier.


#100

him sa for siden:

Mye som ikke er favoritter, men ingenting som ikke går ned. Minner meg om Hellstrøm (som fikk samme spørsmålet - ok, minus "vanlig") og svarte kalvehjerne. Det har jeg ikke spist, da, men når ikke en gang Hellstrøm liker det (har inntrykk av at han altetende), da står jeg over.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.