Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Ut-av-skapet-tråd": Hva synes dere er "fjollete" klær/stash til barn?

#1

Siri sa for siden:

I fare for å trampe noen på tærne, kan jeg alltids starte: Bodysuits Har aldri helt skjønt kulhetsfaktoren med disse pysjamaslignende dressene... :flau:

Værsko neste! :værsågod:

:sparke:


#2

Dixie Diner sa for siden:

Kan ikke komme på så mye, for det avhenger av hvor gjennomført det er og hvordan barnet ser ut. Ikke alle passer alt. Men hull i ørene må vel nevnes. :eek:

Ellers skjønner jeg ikke enkeltes "motstand" mot at barna kan se fine ut i klærne og utseendet generelt. Skal man drite i hva som ser bra ut til enhver tid og BARE konsentrere seg om hva som er praktisk? Not me.


#3

Stompa sa for siden:

Hva er en bodysuit? :gruble:


#4

Superior sa for siden:

Det er ikke mye jeg ikke liker, eller for å si det på en annen måte, så elsker jeg det meste innen barneklær. Det er bare når mote blir mer viktig enn at barn skal være barn som jeg ikke liker. Noen klaget på at skjørt ikke var ment i barnehagen, men jenta mi bruker bare skjørt. Hun elsker skjørt og kjoler, så da kjøper jeg ting som hun kan bruke. Men det skal være pent selvsagt. Unger vet godt når de har på seg noe som er ekstra flott. Men alt vi har kan brukes.


#5

Superior sa for siden:

Heldrakter tipper jeg..


#6

Sitron sa for siden:

Bodysuit? Mener du disse type Katvig heldressene? I så fall syns jeg de er fæle.


#7

Siri sa for siden:

Sånne pysjlignende drakter... Heter de ikke det da? :sparke:
:siri prøver seg på ukjent terminologi:


#8

Irma sa for siden:

Bh-topper til barn som ikke får pupper før om noen år synes jeg unødvendig stash. Og høye hæler på sko. Vinterstøvletter til en 7-åring bør etter min mening ikke ha hæler.

Sånn hel drakt brukte jeg selv som barn, jeg har så gode minner om den brune herlige fløyelsdrakten med glidelås. :hjerter: Synd mamma har kasta den.


#9

Sitron sa for siden:

Jeg ba mamma kjøpe bikini til Emma før de skulle til sydenlandet i sommer. Emma kom hjem med en TREKANTBIKINITOPP. Jeg dånte. Det er harry, det.


#10

kiki sa for siden:

Jeg liker ikke klær som gjør at barn ikke får være/ ser ut som barn lengre, ala mini-miniskjørt og korte topper som viser magen på en 4 åring.

Ang. heldrakt så venter jeg på en i posten nå. Synes det ser så greit ut å bruke det i steden for body og strømpebukse, med bukse over, nå når det nærmer seg vinteren.


#11

My sa for siden:

Det mest fjollete jeg vet er klær som ikke er barneklær, men ungdomsklær/voksenklær i miniatyr. Trange jeans til toåringer f.eks. (vi har fått noen, de har aldri blitt brukt). Innsvingte jakker med pelskant, stive dongerijakker til ett- toåringer etc. Joggedresser som består av bukse med tykk, klumpete linning i livet og hettejakke til nyfødte babyer.

Også liker jeg ikke når helt små gutter kles opp i dress og slips. Som små businessmenn.

De heldraktene er i det minste praktiske og behagelige for barnet. Dem har jeg ikke noe imot (selv om jeg ikke har hatt noe særlig av det). De er veldig greie å bruke som body/strømpebukse i ett, og er veldig fine med f.eks selebukser over.


#12

Skjevo sa for siden:

Genser dandert løst over skuldrene ser skikkelig jålete ut.


#13

Anonyma sa for siden:

Bikini på babyer og småjenter. Ellers høye hæler på sko/støvletter til mindre barn.


#14

Olympia sa for siden:

Slips og sløyfer på smågutter. Høye hæler til småjenter.


#15

bina sa for siden:

Takk, snille Siri, denne tråden har jeg ventet på! :D (Syns forøvrig tittelen på tråden var helt herlig - "Ut-av-skapet-tråd" - ja! Dette er ting som helt klart må ut av skapet!! :jupp: )

Fjollete og unøvendige ting til barn:

  • Kåper
  • Duffelcoat
  • Støvletter som ikke tåler vann
  • Sko med høye hæler
  • Lakksko
  • Øredobber
  • Smykker
  • Neglelakk
  • Kjolebluser med belte
  • Dressjakke
  • Slips
  • Tversoversløyfe
  • Nevnte jeg lakksko?Klær til barn skal tåle barns bruk. Klær som krever at en voksen går ved siden av og løfter englebarnet over sølepyttene er fjollete. Man kan godt ha en fin jakke selv om den tåler litt vær og vind - og kanskje til og med vask.

#16

Filifjonka sa for siden:

Bikini på babyer, altfor "voksne" klær (jeg husker Spice Girls-perioden, da en jente i barnehagen kom i sølvkjole med bar mage, platåsko, hull i ørene. Slips og sløyfer og smokingstil på babyer.

Ellers så er det en del som ikke er i min smak, som kamuflasjeklær og klær med store glorete trykk, men det kommer vel ikke helt i samme kategori.


#17

Maverick sa for siden:

Klær som skal få små barn til å se "voksne", "macho" eller "sexy" ut.

Ellers kan folk få kle barna sine i hva de vil, men jeg, som ikke har jenter, skjønner helt ærlig ikke hvordan småjenter klarer å leke med noe annet enn glansbilder når de har på fotside kjoler i barnehagen.

Det er forresten fjollete å ikke tåle at barna skal søle, leke eller gjøre vanlige barneting fordi de har på "fine" klær. Da må man kikke litt nærmere på prioriteringene sine.

(og så synes jeg at det er fjollete å synes at andre har på barna sine fjollete klær, så lenge ungene ikke blir hemmet av de.)


#18

Siri sa for siden:

Selvsagt! :knegg:


#19

Filifjonka sa for siden:

Både kåpe og duffelcoat kan da fint være bruksplagg som tåler både vær, vind og vask. Lakksko er vel primært til festbruk, og da trenger man kanskje ikke vanntette sko? Eller skal man helst ikke pynte seg til fest?


#20

Irma sa for siden:

Jeg synes forresten at olabukser hvor boksertrusa liksom stikker utenfor i linningen til bleieunger er helt hinsides.


#21

Sildre sa for siden:

Høye hæler og generelt upraktiske klær (til hverdags) synes jeg ser fjollete ut.

Slips synes jeg faktisk kan være litt tøft jeg da, selv om jeg kan spare meg for full dresspakke.


#22

Dixie Diner sa for siden:

Enig. Herlighet, nesten hele listen til Bina går jo direkte på selskapsklær. :rolleyes:


#23

Isolde sa for siden:

Heldrakter har vi litt av, men helst ikke i pysjamastoff. De er så praktiske på små babyer.

Ellers så fikk jeg fnatt når min niese kom med miniskjørt med krone på lommen, altså en victoria bacham etterligning. Hun er 2 år og skjørte dekket nesten ikke bleien.

kåper med masse pels og dikkedarer har jeg heller ikke noe til overs for.

Jeg elsker gore tex sko og ullklær.


#24

Anonyma sa for siden:

Jeg er enig. Lakksko brukes vel kun til fest som Maximillia sier - og penkjole med lakksko til jul er da ikke fjollete? Det samme med smykker. Enkle smykker til fest er pent synes jeg. Faktisk tror jeg det eneste jeg synes er fjollete på bina's liste må være øredobber. Neglelakk er jo bare for moro.


#25

Fadese sa for siden:

I det siste har jeg nok blitt litt preget av mannen min. Han lar seg irritere over at enkelte barn kles opp så det ser ut som de kommer rett ut fra en motekatalog, og mener det kun er for å tilfredsstille foreldrenes behov for å dolle opp barna.
Jeg føler meg litt truffet, men synes han har et poeng. Hva formidler vi til barna om utseendes betydning når alt fra sokker, til strømpebukse og lue må matche når man skal på bytur? Og atter en gang - jeg har mye å jobbe med sjøl, altså. ;)

Så altså, jeg synes mange foreldre, meg sjøl inkludert, er litt fjollete når vi går bananas når vi ser søte, litt alternative klær, som vi gjerne vil ikle våre håpefulle. Sammen med matchende tilbehør, sjølsagt.

Dessuten synes jeg det er fjollete med åpenbart upraktiske klær, og klær med fjær og glitter og stas. Og sko med hæler. Og klær som gjør at barna ser ut som små voksne.


#26

Bokormen sa for siden:

Øredobber på barn som er så små at de ikke overhodet har glede av det kommer muligens på topp hos meg. Jeg synes det er veldig øneødvendig på barn i det hele tatt, men synes det er verre på en ettåring enn på en seksåring.

Mødre som lærer opp døtrene sine til å bli små fjoller. Mange jenter liker godt å pynte seg, men igjen synes jeg det er stor forskjell på hva barnet ønsker og hva som er mammas pyntebehov. Jeg synes også det er tåpelig å kle på barne klær som ikke passer til vær og føre bare fordi treåringen ønsker det. Vi har hatt med jenter på skogstur i mange kuldegrader, og måtte snu fordi de ble altfor kaldt med fingervanter og tynn strømepukse og skjørt under dressen. Hadde det vært min datter, hadde jeg utvilsomt bestemt at vi skulle ha ullbukse og ordentlige votter, samme hva hun ønsket. Men det er nå engang slik at jenter gjerne får mer oppmerskomhet om de ankommer i rosa ballerinadrakt enn om de har på seg olebukse.

To be continued.. :knegg:


#27

Dixie Diner sa for siden:

Det er der jo på grensen til hårreisende. Jeg er nok litt motefreak selv, og passer på at alt matcher, MEN samtidig skal hun ha det komfortabelt og være kledd etter vær og temperatur, og det er hun alltid. Det må ikke være enten-eller. Ullklær under og matchende gode klær over, og tykke gode votter og lue. :nemlig:


#28

Ole Brumm sa for siden:

Bikini til de aller minste.
Hull i ørene på de minste. Høyhelte sko, til hverdags (plastikk varianten for utkledning er greit).

Egentlig er det meste av klær greit nok, så lenge det fungerer på barnet (varmt nok, praktisk og trivselsfaktoren). Å nekte jenta å ha på skjørt fordi det er kalt blir litt feil synes jeg da kan jo hun få på seg en varm stilongs under så er problemet løst.

Jeg er også litt nøye på at ting passer sammen, og at han er skikkelig kledd både utsende messig, praktisk og etter værforholdene. Men så lenge han ikke bryr seg så kan jeg ta meg den friheten, det bli vel værre når han vil bestemme selv.

Apropo upassende klær til barn, så må jeg bare fortelle om en liten gutt vi traff på flyplassen i helga. Jg vil anta at han var et sted mellom 2 og 3 år, han hadde på seg en Mc-skinnjakke, med Harley D. på ryggen og hadde på seg en svært tettsittende dongribukse. Dette var egentlig ikke så ille, det jeg reagerte på var at han var tydelig ordnet på håret med hårgele/voks.


#29

Miss Norway sa for siden:

Camo-klær. De rosa kan til nøøød gå til jenter, fordi de så tydelig IKKE er kamuflasje akkurat. Men til gutter - niks. De skal da hverken på jakt eller i krigen.

Dødningehoder. På et piratkostyme - ja. Men på et tørkle eller jakke som PYNT? Sorry, det er teit. Spesielt på småjenter.

Og hallo - småbarn LIKER faktisk å pynte seg. Så hvorfor de ikke skal få lov å ha kjoler, lakksko og bittesmå tversovere hvis de har lyst - til selskaps - begriper jeg ikke. Jeg synes småjenter som kommer i bursdag med dongeri og goretexsko er like tullete jeg. ALT må være så praktisk lissom.


#30

Dixie Diner sa for siden:

Så enig at det faktisk nesten gjør vondt!


#31

Olympia sa for siden:

Ja til pynt! :heia:

Jeg reagerer forresten IKKE på voks/gele i håret til smågutter. Håper inderlig at jeg kan style Champion litt på håret etterhvert, det er jo så kult!


#32

Left sa for siden:

Helt enig. Alt til sin tid. Storebror digger å få på seg "voksendress" som han kaller det, og føler seg SÅ stor. Han ber selv om å få voks i håret når han virkelig vil være fin. Hva er så galt i det?
Han herjer og leker akkurat som han pleier, så ser ikke helt problemet jeg. Det kan jo ikke være sånn at dressen er så eksklusiv at han må sitte stiv som en stokk på sofaen. Tåler den ikke vask var det i grunnen ikke så farlig, for da var det ikke noe å ha.

Til hverdags er det viktigst for meg at det er funksjonellt, så får det heller se ut som det vil forsåvidt - med unntak av digre dødningehoder osv.
Er i det store og hele ikke veldig glad i tøy med alt for mye mønster/print på.

Heldrakter har vi flere av faktisk, og lillebror er så søt at. Han er litt små-rund, og har rund og god mage - den stikker så fint ut foran, og bleierompa bak. Helt skjønn. Det er deilig å ha på seg, og det er lettvint i forhold til bleieskift.


#33

Nenne sa for siden:

Hvorfor skal jeg ta brydderiet med å skrive noe, når noen allerede har sagt det jeg skulle si. :)


#34

Miss Norway sa for siden:

Jeg må bare kommentere meg selv - for jeg må få presisere at ungene selvsagt skal få leke og herje og søle like mye selv om de har lakksko på seg. Jeg synes ingenting om hysteriske mødre som piper fra sofaen til ungene om at de "MÅ være forsiktige med kjolen/skjorten/whatever", klærne skal jo brukes normalt selv om de er penklær. Så får man heller tåle at det kan komme en flekk som ikke går bort. (Og ungene kan jo godt uansett lære seg at monsteroppførsel ikke er stilig, hverken borte eller hjemme.)

#35

Filifjonka sa for siden:

Jeg går ikke i selskap i allværsjakke og cherrox selv, så jeg syns ikke det er noen grunn til at ungene skal gjøre det.


#36

Dixie Diner sa for siden:

Nei det er jo idiotisk. Jeg kjøper bare klær som tåler ordentlig vask, og vesla kan søle på seg til den store gullmedaljen om det så er (selv om hun sjelden gjør det).


#37

tiril sa for siden:

Har en sterk fobi mot kombinasjonen svart fin vest og kvit pologensar på små(og store)gutter...Då vrenge alt seg:nemlig:


#38

Fibi sa for siden:

Ikke slik som brudepikekjolen som Malin hadde i bryllup for et par måneder siden, altså? :knegg: Dryclean only kjole til en tusing, og bærsaus til dessert... Det gikk som det måtte gå, det. Mormor hadde vasket slikt stoff før, og måtte få tatt flekkene NUH før de satt seg skikkelig. Kjolen ble ren og pen den, men tre nummer for liten! :knegg:


#39

Ole Brumm sa for siden:

Hvor små da? Er de fem, så kan jeg skjønne det, da er de gamle nok til å be om det. Men min sønn får ikke gele i håret så det er helt stivt altså.

Ellers er jeg enig i Miss N. ang dødningshoder og kamuflasje kle: ikke pent.
Kjøpte noen sokker på H&M, ble irritert når jeg åpnet fem-pakken og oppdaget at det var dødningshoder på de i midten. Ellers har svigers kjøpt et par forede støvler som var fullt i dødningshoder, jeg reagerte ganske kraftig og trur nok ikke hun kjøper noe lignendes igjen. :sparke:


#40

Tallulah sa for siden:

Jeg syns camoklær er ekkelt samme hvilken farge. Men hodeskaller liker jeg, og skjønner ikke hvorfor de er verre på jenter enn på gutter? :confused:

Jeg liker heller ikke dress og smoking på små barn, det verste er kanskje smokingsparkebukse.


#41

DM sa for siden:

Jeg er enig med Miss Norway. :nemlig:


Også er det en ting jeg ikke helt har forstått gleden over, og det er matrosdresser og kjoler.


#42

Go\jenta sa for siden:

Det styggeste jeg ser innen barneklær er dødningehoder på klærne......


#43

Dixie Diner sa for siden:

Jeg liker også hodeskaller. :sparke: Har faktisk lett etter klær med hodeskaller på men finner det ingen steder. :sur:


#44

Dixie Diner sa for siden:

Men se på hvem som kjøpte den da, enkelte tar LITT vel av. :knegg:


#45

Kirsebær sa for siden:

Jeg er en av disse praktiske mødrene. Poden har levd i myke joggebukser de to første årene av sitt liv. Jeg syns det er skikkelig fjolete med barn som så vidt har lært å gå som sliter seg avgårde i stive, men kule, dongeribukser, f.eks.

Lenge leve myke, gode koseplagg! :kampsak:


#46

Olympia sa for siden:

Njæ, jeg har ikke noen aldersbegrensning på det, så lenge det faktisk gagner frisyren. Jeg tviler på at min sønn vil ha nok hår til å ha bruk for sånt før om en god del år. :knegg:


#47

Pastill sa for siden:

Ubekvemme "sko" til små babyer. Usj.


#48

Tallulah sa for siden:

Ja! Det er jeg helt enig med deg i. Hva er vitsen med trange, harde olabukser til en toåring liksom.


#49

Filifjonka sa for siden:

Det fins mange myke gode klær som ikke er joggebukser! ;) :likerikkejoggebukser_menlikermykeklær:


#50

Kirsebær sa for siden:

Matrosdresser og matroskjoler. :grøss:

Generelt lys rosa og lys blå babyplagg gi meg også litt grøsninger.


#51

Pastill sa for siden:

Enig. Syntes ikke olabukser er ubekvemme heller så lenge de er romslige i str. Bruker det masse selv. Helt supert! :D


#52

Kirsebær sa for siden:

Det gjør det helt sikkert, men jeg har ennå ikke funnet noe som er like mykt, like lett å bevege seg i og med like få, harde sømmer.


#53

Siri sa for siden:

Så enig, så enig...


#54

Go\jenta sa for siden:

Hodeskalleklær finner du på Cubos og Kapp ahl...


#55

Kirsebær sa for siden:

"Barn liker å pynte seg"

Er det en regel? Jeg hata virkelig, virkelig å pynte meg da jeg var liten, og misliker det for såvidt i dag også, og jeg har møtt veldig mange barn som sutrer og klage når de må trekke i finstasen.
Jeg syns det er bedre og sende jenter i selskap (som ikke vil pynte seg) i dongeri og GoreTex som noen nevnte her, enn å kreve at jenta skal ha på seg klær hun føler seg ukomfortabel i.

Og forresten hadde Poden en slik sparkebuksesmoking da han feira sin første jul. :flau: Jeg aner ikke hva jeg tenkte på, for i dag syns jeg i hvertfall det ser veldig lite pent ut.
(Hvis noen vil kjøpe en stilig smoking i str 80, så rop ut...)


#56

Aminta sa for siden:

Camo klær (uansett farge og kjønn), matrosdresser og kjoler, høye hæler på hverdagssko til små jenter, hull i ørene, sminke, og bikini på små jenter.
Og klær som fremstiller barna som små voksne, sexy, "macho" el.
Rysjer, blonder, sløyfer og masse dill på barneklær er bare tull, og det har jeg aldri likt.
Merkeklær bare for merket sin skyld.
Ja, og hetter, det er bare tull uansett alder omtrent.

Liker overhodet ikke joggedresser, men heller ikke stive, trange olabukser, det finnes andre ting.
Og alle klær skal kunne brukes. Uansett hva avkommet har på seg så passer det til lek. Jeg kommer aldri til å si "pass deg så du ikke blir møkkete" foreks.
Praktiske klær er fint til hverdags, og til fest kan man godt pynte seg, så lenge ungene slipper å sitte i en sofa og ikke kunne leke av den grunn.
Hvis ungene selv vil ha smykker, kjoler og dill så helt i orden for meg så lenge det ikke hemmer dem.


#57

Siri sa for siden:

Nissedrakter av "pysjamas-typen", sånne med påtrykt belte og greier...


#58

Canisa sa for siden:

Jammen det er da lekkert?:knegg:

Jeg er ikke glad i "marengskjoler" (slike i juksesilke med sløyfer, dill-dall og ørten underskjørt), og sko med høye hæler er heller ikke for småjenter. Store trykk og camomønster er heller ikke "min stil".

Hva andre kler på sime barn bryr jeg meg ikke større om, men jeg fikk gåsehud da en gutt i snuppa sin barnehage fikk hull i øret til treårsdagen fordi han hadde masa om det ...:dåner i vinkel:


#59

Hyacinth sa for siden:

Helt enig. Ungene mine har aldri eid en joggebukse, men de går heller ikke rundt i stive klær.


#60

Go\jenta sa for siden:

Noe annet jeg synes er ultrateit er utstasha sekker som barnehagebarna har på seg på tur, som overhodet ikke er funksjonelle eller gode for barnet å bære på ryggen.....!


#61

him sa for siden:

Ungene mine har tydeligvis ikke arvet min smak i klær, så her er det full pakke, med rysjer, rosa, blonde og ... og ... Ja, full pakke. Jeg liker det ikke.

Jeg må medgi at jeg synes det er litt merkelig med superdyre klær til barn. Mine barn er i alle fall ikke opptatt av å ha noe som ingen andre har - faktisk snarere tvert imot, de vil gjerne ha noe som eldre eller like gamle barn har, men ikke babyklær, nei!

Det gjør jeg! Det er svinkaldt. Jeg har ønsket meg en pels helt siden jeg var 17 og lærerinnen min som hadde en sa at hun aldri hadde frosset i sin.

De liker i alle fall å kle seg ut.


#62

Siri sa for siden:

Jepp, superdyre klær! :knegg:


#63

Heiko sa for siden:

Jeg konstanterer at fjollete må være en hedersbetegnelse :nemlig:


#64

Angelique sa for siden:

Jeg syntes de heldressene til babygutter hvor det er vest-skjorte-bukse-sløyfe i ett er lite fint
Og olabukser på bittesmå babyer.

Kamuflasjeklær har jeg heller ikke sansen for...ingen av gutta her har et eneste plagg eller har hatt

Joggebukser, sånn helt vanlig bomullsjoggebukse sak med strikk nederst, som vanlig bukse ute, det brukes ikke her.

Men, begge gutta har henholdsvis duffelcoat og ullfrakk som brukes utenpå penklærne når vi skal bort
Boblejakken som brukes til daglig blir helt feil til det antrekket.

Dødningehodesaker er et stort must for Oliver på fire år...det er jo Kaptein Sabeltann saker:ja:


#65

him sa for siden:

Ja, jeg fant denne fra baby Dior

Altså, jeg har ikke noe i mot utseende på plagget, men jeg synes det er dyrt med 125$ (ca 700,- Nkr). Og jeg kan ikke tenke meg at ungen bryr seg. :vetikke:


#66

Anda sa for siden:

Sånne pannebånd med sløyfer og stasj på til jentebabyer uten hår. :æsj:


#67

Nooria sa for siden:

Jeg stiller meg i rekken av de som er enige med Missa :D.

Dødningehoder gjør jeg alt jeg kan for å unngå :nemlig:.

Jeg synes det er koselig å pynte barna mine, men jeg kjøper ikke plastic fantastic rosa... og heller ikke dress og slips.

Duffelcoat, kåpe og lakksko derimot er helt ok.

Jeg kjøpte dem hver sin kamuflasjebukse en gang, men jeg merket ganske raskt at jeg egentlig ikke syntes det var ok at de brukte dem.


#68

Tangina sa for siden:

Det aller mest fjollete stash på babyklær (eller i hvert fall upraktisk) er alle de hersens hettene kjedebutikkene skal ha på guttebabytøyet. :gaah: De er bare i veien, og hva i all verden skal en liten baby som ligger på ryggen mesteparten av tiden med ei diger hette i nakken? Også alskens tåpelig trykk på babytøy.

Ellers kan jeg signere mange når det gjelder "sexy" barnetøy og øredobber.

Ellers registrerer jeg at mange nok synes jeg kler barna mine fjollete. Lillebror har flere heldresser som var utrolig kjekt i sommer. Veldig greit å ha bare ett plagg å forholde seg til. Luftig, men dekkende, i sommersola, og behagelig å ha på - ingen stramme strikker osv. Storebror har duffeljakke - vi har lang kjøretur til barnehagen, og om vinteren er det langt mer behagelig å sitte i bilstor med myk duffel enn alt mulig annet jakkestyr. Og mor er allergisk mot lyden av goretex/allværsjakkegnisselyd (polvotter også...:urk: ), og jakken er varm og kan vaskes. Storebror har også en svart dress og hvit skjorte som han fikk til jul i fjor og som han er umåtelig stolt av. Vi var i konfirmasjon for noen uker siden, og da hadde han også fått et slips (klipte av et gammelt smalt 60-tallslips), og han var så fin og utrolig fornøyd med seg selv. Det er jo ellers helt umulig å finne selskapstøy til små gutter. Denne dressen kostet et par hundrelapper og kan vaskes og søles på like mye som alt det andre tøyet vi har til ham.


#69

konemor sa for siden:

Enig med Missa jeg.


#70

Siri sa for siden:

Men bare tenk på kvaliteten! :knegg:


#71

Zip sa for siden:

Likar ikkje:

  • klær med dødninghode, grusomt.
  • joggebukser med strikk nederst.
  • snekkerbukser når dei er over 2 år
  • ballongbukser
  • matrosklær
  • duffelcoat til gutt
  • hol i øyra under 5 år

#72

Xian sa for siden:

:dulte:

I tillegg synes jeg det er stygt med smykker til spedbarn. Også halskjeder.


#73

Ylvania sa for siden:

Joggedresser med hetter :cool:


#74

emm sa for siden:

Jeg liker ikke hette på barnetøy :hønemor: Er heller ikke så glad i joggebukser. Mannen min erklærte høyt og tydelig at han kom aldri til å kle ungene i joggebukse, og hvertfall ikke i barnehagen:knegg: Så han har også meninger. Dødningehoder er greit, men det er vel litt på vei ut nå:undrer: Sexy tøy osv synes jeg selvfølgelig er helt på tryne.

Ellers så tenker jeg om jentenes garderobe at den reflekterer vår på mange måter, noe dyrt, noe billig, noe pent, noe praktisk, noe kult osv.
Derfor steiler jeg egentlig ikke av en Dior body heller, hvis man selv går rundt i slike merker har man sikkert råd til å kjøpe en til barnet sitt også. Jeg hadde nok ikke lagt merke til det, men slikt får folk styre sjøl. Den så iallefall alt for ordinær ut til å gå i kategorien fjollete.


#75

Dixie Diner sa for siden:

:leppe: Jeg har en rød og en lilla joggedress med hvit stripe på sidene på buksen, til vesla. De er kjempesøte på henne, hun ser så sporty og stilig ut, hehe. Har fått mange positive kommentarer fra andre når hun har gått i en av de dressene, for tenk. :snøft:


#76

emm sa for siden:

Dressen er sikkert skikkelig søt, men jeg er så redd for hetta. At den skal henge igjen osv:nemlig:


#77

Teofelia sa for siden:

Jeg utstår ikke klær som fremstiller småjenter som "voksne" eller seksualiserte. Topper i str. 3 år med "Sexy girl" i glittertrykk på brystet gir meg frysninger. For ikke snakke om stringtruser til syvåringer!

Kamuflasjeklær og klær med dødningehoder synes jeg er er fryktelig harry, men heller en harry bukse som er behagelig og funksjonell enn en stilig bukse som er tettsittende og ubekvem. Klær kan være så smakfulle og lekre de bare vil, hvis de ikker er behagelig å ha på, ikke holder barnet passe varmt eller tåler den bruken det er laget for, så kommer det i kategorien "fjollete".

Når det gjelder komfort på småbarnstøy, så synes jeg det er veldig synd at selebukser åpenbart ikke er moderne lenger. Jeg synes selebukser er langt det beste til et barn som akkurat har lært å gå: strammer ikke over magen og glipper ikke, men så vidt jeg kan se av barneklesbutikkene, så skal det være bukser med strikk i livet nå for tiden, og det synes jeg altså er synd.
(Hvis noen har pene selebukser/sparkebukser til jente i str. 80/86 å selge, så gi meg for all del et hint. ;))


#78

kiki sa for siden:

Teofelia: Jeg kjøpte en kjempefin selebukse i str 86 på H&M for et par dager siden! :) Var i myk dongeri, kan vel brukes av både gutt og jente?


#79

emm sa for siden:

Teo: på H&M nettbutikken fant jeg denne:

Hvis det er sånn du tenker på?


#80

Teofelia sa for siden:

Sant nok. Dior-klær av den typen som ble avbildet over synes jeg kommer i kategorien fjollet først når man 1) egentlig ikke har råd til Dior-klær, eller 2) forventer at barnet skal ta hensyn til at det har dyre klær på og oppføre seg deretter.

#81

Dixie Diner sa for siden:

Ja, om det er mindre barn så skjønner jeg jo det. Men hun er 4 år så jeg går ikke rundt og er redd for det nå. :)


#82

Teofelia sa for siden:

Ja, det akkurat den typen bukser jeg tenker på. Jeg har vært på to H&M her i Trondheim uten å finne noe, men takk for tipset. Jeg får gjøre et nytt forsøk.

Kikki: i så fall har jeg nok bare vært uheldig med utvalget her. Takk for tips. :)


#83

Hyacinth sa for siden:

Forsåvidt enig, men voksne som kjøper Dior har vel planer om å bruke plagget en stund. Det blir en investering. Man investerer liksom ikke i en body, da. Mener nå jeg..


#84

Teofelia sa for siden:

Jeg synes det er enda viktigere med hetteløse klær nå enn da hun var to. (Hun er fem år.) Det er nå hun hopper fra trær og andre steder der hetten kan henge fast. Da hun var to var hun langt tryggere.

#85

Hyacinth sa for siden:

:nemlig: Jeg har veldig, veldig slanke barn, for å si det mildt. Selebukser er det eneste de har gått i. Jeg har jaktet på selebukser til fireårsalderen. Det er umulig å finne. Det er ikke så kult, verken for babyer eller store barn, å gå med bukser med regulerbart liv som er så stramme at knappene gnager seg inn i siden.


#86

Ingrid-lille sa for siden:

Jeg synes det ser skikkelig pussig ut når større unger (1-2 år) er kledd i lyserosa eller kjempelyseblå klær, da gjerne med body med blondekrage under.

Jeg er ingen fan av kamuflasje-klær eller gensre/jakker med hetter ei heller matrosdressen. Jeg er definitivt ingen matrosmamma. :nope:


#87

Dixie Diner sa for siden:

Huff ja, du sier noe der. Men det er jo hetter på de fleste jakkene hennes også, og på regntøyet, og det er jo det hun har på seg ute når hun evt. klatrer i disse trærne. Jeg får bare prøve å ikke tenke på det, det går nok bra.


#88

emm sa for siden:

Økonomen i meg, selv om den er fryktelig liten, klarer ikke å se at klær noensinne vil bli en investering:p Står det på pengene kan man uansett gjøre det langt billigere enn Dior, uansett hvor lenge man skal bruke det.


#89

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg har jo ikke akkurat mye fra Dior, jeg heller, men enkelte plagg (type goretexjakke etc) vil jeg nok kalle en investering.


#90

Hyacinth sa for siden:

Hetter på regntøy og dresser skal være laget slik at det løsner hvis barnet henger fast i noe.


#91

Dixie Diner sa for siden:

Ja det gjør de jo, sjekket alle jakkene hennes nå. Alle har knapper eller borrelås på hetten. Det var nå iallfall godt.


#92

Tallulah sa for siden:

Ytterklærne har vel løse hetter som løsner hvis hun skulle henge fast i dem?

Jeg er heller ingen fan av faste hetter og har et svare strev hver høst med å finne tynne bomullsjakker uten.

Ang. dyre klær til barn, jeg har en god del ganske mye dyrere klær enn lille B, men det er snakk om klær jeg kan bruke i flere år, kanskje til og med flere tiår. Jeg vil absolutt påstå at det er mer økonomisk forsvarlig enn en body til rundt tusenlappen som brukes i en måned.


#93

*HH* sa for siden:

:highfive: Veldig enig med deg her, alfaCharlie!


#94

emm sa for siden:

Ja, brukstøy av den typen kan kanskje gå;) Må bare påpeke at jeg ikke har noe fra Dior jeg heller. Er litt glad i å se på moter, handler noe, men ikke altfor dyrt. Dior eller Versace kommer jeg aldri til å like, alt for glorete. Beklager, dette ble total avsporing, tilbake til diskusjonen!


#95

Bergensis sa for siden:

-klær som ikkje tåler vanlig bruk og vask
-høge hælar på jenters finsko
-dødninghovud, våpen el.l. på klær
-kamuflasjemønster uansett farge


#96

Maz sa for siden:

Her er jeg skyldig i mye gitt.

Jeg liker ikke smykker på små barn til hverdags. Spesielt fordi det faktisk representerer en kvelningsfare ved lek. Til selskapsbruk er det noe annet.

Jeg liker ikke kjoler som ser ut som utkledningsklær, masse tyll applikasjoner og stæsj. Men jeg liker pene klassiske kjoler, pensko (også lakk). Kåpe synes jeg er et praktisk plagg, men ikke til og fra barnehage akkurat.

Vi har til og med en matroskjole. Om en en litt anderledes fasong.

Dongribukser foretrekker jenta mi ofte, og nå arvet hun en snekkerbukse og synes det er stas også. Vi har fått noen treningsdrakter også. Bruker dem til og fra turn osv.

Ting jeg absolutt ikke liker er

Sexy klær til små barn. Korte topper og miniskjørt osv. Bikini til 4 åringer, høye heler og hull i ørene. Kjeder osv kun til selskapsbruk. Babyparfyme er vel det mest fjollete jeg har hørt om.


#97

Pebbles sa for siden:

Ja. Min yngste på 2 år har olabukser, cordfløyelsbukser og bomullsbukser som er myke og fine å ha på seg.

Ja, nemlig! Eldstemann har sko med dødningehoder - og det er ikke akkurat et fashionstatement fra mor... Det er sjikkli TØFT, synes han. Og han skal jo også få glede seg over å ha noen plagg han selv har valgt. Synes ikke spidermanngenseren hans er en estetisk nytelse heller - men gutten stråler jo av lykke når han får ha den på seg!

Takk gud for regulerbare bukser! Mine barn er tynne, og hadde det ikke vært for regulerbare bukser, hadde vi vært ille ute. de gnager vel ikke når man strammer de så de passer?!

Heh? Må gutter som har rundet ett slutte med lyseblå klær? Lyseblått er en fin farge - spesielt i kombinasjon med beige og brun. :ja:

Ellers er jeg for ull og praktiske klær til hverdags og penklær til fest.
Hver dag skal da ikke være en hverdag - så alle bursdager er en gylden anledning til å ikle guttene penbukser (gjerne cord/tweed), skjorte og vest/v-genser.


#98

emm sa for siden:

Er litt snakkesalig i dag, og må bare føye til at får jeg en gutt noengang skal jeg kjøpe sånn bodysuit. En skikkelig retromønstret en:glis:
Kul tråd dette:jupp:


#99

Siri sa for siden:

Den bør kanskje ikke leses dersom man er veldig opptatt av hva andre mener - ikke mye som er akseptert her etterhvert... :fnis:


#100

Mei sa for siden:

Jeg kan ikke fordra dødningehoder, kamuflasjemønster, flammer og svære trykk på klær. Særlig ikke kommersielle figurer. Irriterer meg at det alltid må være med enten et dødningehode, en flamme eller et mikkemus-hode på ellers fine klær fra HM.

Jeg synes heller at snekkerbukser på barn over 2 år er noe fint. Det samme gjelder for bløtkakekjoler og alt for mye rosa prinsessestæsj. Øredobber, høye hæler og upraktiske klær på småbarn gjør meg trist.

Jeg har akkurat oppdaget dongeribuksenes fantastiske egenskaper når man har et høyt-og-lavt-barn. Ikke rives de i stykker når man klatrer på gjerder. Ikke må de vaskes bare barnet har rullet et par runder i sandkassa, og jammen sitter de ikke på også når man åler seg inn under og frem igjen også!

Til jul hadde ztjerna stripete dressbukse med vest og sløyfe, han synes han var kjempefin og det gjorde jeg også :kry:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.