Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Det er ikke billig å shoppe til unge i bhg.

#1

Sitron sa for siden:

Jeg regnet på det. Jeg nærmer meg faretruende 6000 kr i tøy og sko til Iben. Dvs yttertøy og undertøy/sokker. :dåne:

Handlet tre par sokker, to stilongser, to trøyer, en lue og et par votter i Reima. 1291 kr. Jeg syns det er helt vilt. Jeg er ikke forundret over at noen barn ikke er godt nok kledd gjennom vinteren. Lever man f.eks. på sosialstønad e.l. så er det ikke alltid man har råd til noe utenom. Helt vilt.


#2

Blånn sa for siden:

Trenger ikke nødvendigvis kjøpe de dyre merkene for å være god og varm om vinteren. Vi har kjøpt ganske billig til våre gutter (bortsett fra sko) og opplever at de er varme og gode. Hjemmestrikka ulltøy fungerer kjempefint. Det samme med ullstilongs/trøye fra Cubus.


#3

Sitron sa for siden:

Cubus kjøper jeg ikke. Det rakner og går i stykker i maskin og trommel. Jeg har kjøpt prinsesse/prinseull på salg, bortsett fra det i dag, som er det første ulltøyet jeg har kjøpt til full pris.

Hjemmestrikket ulltøy sier jeg ja takk til, sånn bortsett fra at jeg ikke kan strikke. Her på Vestlandet, i en friluftsbarnehage, må yttertøyet være vind og vanntett. Ja, jeg kunne sikkert kjøpt Reflex, men valgte ReimaTec pga veldig gode erfaringer med merket og da VET jeg med sikkerhet at hun forblir tørr og varm.


#4

Blånn sa for siden:

Jeg mente ikke å kritisere, altså, men du nevnte at du skjønte hvorfor ikke alle barn har råd til å være godt nok kledd. Hver og en må jo velge ut i fra lommeboka si og jeg hadde kanskje valgt annerledes hvis jeg bodde på Vestlandet. Det jeg mente var at barn kan være godt kledde selv om mor og far har dårlig råd - men kanskje ikke med de mykeste og beste merkene. ;)

Jeg har i grunnen ganske god erfaring med Cubus, jeg da. Det holder greit og rakner bare hvis jeg kjører det for mange ganger i tørketrommelen ved en feil.


#5

Fibi sa for siden:

Vi bor på vestlandet, og har klart oss godt uten Reima. ;)

Men jo, det er dyrt å kle ungene for vinteren. Dress, sko, luer, votter, ull-undertøy, ullsokker, helst et fleece-sett eller tre... Blir penger samme hvordan du vrir og vender på det. Heldigvis er der MYE å spare på å kjøpe brukt. :jupp: (Eller billigere merker. ;) For ikke å snakke om arv. )


#6

Sitron sa for siden:

Jeg har ofte kjøpt billigere. Og alltid kjøpt Cubus og vært like drittlei ødelagt ull hver eneste sesong. Men nå er Iben ute hver dag, hele dagen, i all slags vær, inkludert kommende høst og vinterstormer. Jeg føler for å kle henne ekstra godt. Dvs tre lag med ull midtvinters. Jeg kjøpte i utgangspunktet fire sett med ullundertøy, men det ble for lite. Gode sko er et must, jeg kan ærlig talt ikke se hvor de vanvittige innsparingene skulle kommet hen.


#7

Lenam sa for siden:

Tell me about it. :sliten:

JEg har brukt over 6000 så langt til mine to, enda mangler jeg vintersko til dem så jeg har vel bortimot 1500-2000 til å bruke opp.


#8

Sitron sa for siden:

Jeg klarte meg også uten Reima, før. Men etter jeg begynte med det har ungene aldri, bank i bordet, vært våte om vinteren. Jeg kjøper høst/vinterdress og bruker i 1-2 år , hele året. Så prisen blir således ikke nødvendigvis dyrere enn de som kjøper både parkdress OG vinterdress.

Arv; ja takk. Jeg skulle gjerne hatt noen å arve fra. Billigere merker? Hvor? Bortsett fra Cubus. Brukt; jeg har trålet Finn flere ganger. Finner aldri noe passende der. Og om jeg finner, så er det solgt.


#9

Sitron sa for siden:

Mangler vintersko her også. Men det kan vente en god stund ennå.


#10

trøtt sa for siden:

Det blir en del penger ut av det. Jeg kjøper ikke de dyreste merkene, lever ikke på sosialstønad og ungene er varme og tørre på vinteren.

Har brukt noen tusen hittil, men da er det kun lillemann som har fått dress. Vet ikke hva de trenger av jakker og dresser, men eldste har ihvertfall så det holder i år.

Sparkjøp sitt ullundertøy fungerer kjempefint. Det er bare mellomste som ødelegger det, men ho ødelegger alt av klær ho får på kroppen.


#11

Java sa for siden:

Det er salg på Viking Goretex for tiden. På Obs selges de for 390.


#12

Erica sa for siden:

Det er dyrt å kle opp barna til uteaktiviteter året rundt. Helt enig i det.

Vi er heldige som har en bestemor som strikker ulltøy, men kjøper også en del, og har basert oss på det tynnere prinse/prinsesseull-tøyet. Legger penger i skikkelig dress som er vindtett/vanntett og varm. Men også i skikkelige vintersko, det blir fort opp mot 2500 kr for 3 barn bare for skoene. Dressene blir jo 3-4000 kr det også. Det er sånn at jeg nesten ikke tør å regne på det...


#13

Adrienne sa for siden:

Kredittkortregningen jeg fikk nå denne måneden var ikke pen, og det var kun klær og sko til ungene. Heldigvis fikk jeg bonus i september, store deler av den går med til klær til ungene. :dåne:


#14

TBM sa for siden:

Jeg har prøvd mye forskjellig på mine unger - både Reima og "billig-merker", og det som ofte slår meg i slike diskusjoner er at det alltid er slik at det dyre er best og det billigste er dårligst.

Det stemmer imidlertid ikke med min erfaring - og heller ikke med ulike tester som gjennomføres av ulike instanser.

Cubus-ull har vi mye av - har aldri raknet i vår vaskemaskin.

Regntøy fra HM og Lindex fungerer supert for våre aktive unger - de har aldri vært våte med dette.

Cherrox er like bra som vintersko som gore-tex, vi har brukt Vikings ekstra varme "cherrox" det siste året og er godt fornøyde med det.

Både billige sko, regntøy og dresser har vært testet av Forbrukerportalen og TV2 - og det har vært forholdsvis like ofte gode "karakterer" til billige som til dyre merker.

Min erfaring er at det å sette likhetstegn mellom pris og kvalitet blir feil - det er mye billig som fungerer bra nok.

Når skal vi slutte med dette tullet at vi bruker tusenvis av kroner for at ungene skal ha det aller, aller beste, når det viktigste ikke er å ha det beste, men det som er bra nok? Mine unger har bra nok uteklær - og jeg trenger ikke ruinere meg av den grunn...


#15

Sitron sa for siden:

Viking sine cherrox koster 400 kr paret. Jeg vil ikke si det er billig. Nå prøver jeg ut regntøy fra Reflex til Iben. Syns ikke det var spesielt dyrt. HM har jeg brukt masse, blir fort hull. Beste regntøyet om man tenker kvalitet er Sparkjøp sitt. Til 50 kr plagget så har man råd til å kjøpe flere.


#16

Olympia sa for siden:

Jeg har sikkert brukt noen tusen også, men jeg har (heldigvis kanskje) ikke ført regnskap på det. Storesøster har fått brukt dress (kjøpte både til i år og neste år) og minsten arver storesøsters ReimaTec. Votter og vanter er forbruksvare, og vi har vært veldig fornøyd med Cubus sine de siste årene. Har aldri opplevd at de er blitt våte inni (når det var snø, vel og merke), og man kan fint kjøpe 3-4 par sånn at man alltid har ett par i tilfelle man mister/glemmer dem. Luer har jeg aldri brukt noe særlig penger på, det går i vanlige H&M luer, eller en fleecelue. Ytterdress derimot vil jeg aldri kjøpe "billig" mer. I fjor kjøpte vi HH (ikke den dyreste varianten) og måtte supplere med en ekstra Lindexdress som også lakk. Med denne erfaringen gidder jeg ikke ta sjansen engang til, og de får dyre dresser årene fremover. Da vet jeg hva jeg har.

Når det gjelder vintersko sverger jeg til Økonomisko sine. De har holdt storesøster varm og tørr hver vinter, og vi har fått skryt i barnehagen for at skoene tørker så fort utvendig i tillegg. Anbefales. :riktig:(Det spørs jo egentlig hvor billig, de koster vel 499 de også)

Mitt råd er at man burde prøve ut andre alternativer, og gjøre det som fungerer best. Vi bruker heller ikke ull om vinteren (sjokk, vantro, pust i pose :knegg: ), rett og slett fordi vi ikke har trengt det. Hun er varm, aldri klam og helt tørr, så en fleecedress innenfor Reima fungerer supert, med vanlige strømpebukser og trøye innenfor.

Lindex sitt regntøy er helt fabelaktig (men nå var det vel testvinner også), og har holdt seg hel og tørr i tre år nå. (To år har storesøster brukt det, og nå har Champion det)


#17

Nessie sa for siden:

Iben går vel så og si i "utebarnehage" også?
Det kreves litt holdbarhet da.

Min barnehage skal bli utebarnehage fra januar/febraur - oktober sånn ca, mens det bygges ny bhg. Det blir spennende.

Jeg må nok ta opp bekledning på foreldremøte ja.. for det er ganske ymse hos oss. Men når vi skal være ute stort sett HELE dagen, må barna ha ok klær. Det trenger ikke Reima og Troll, men de må ha klær etter været, de må ha skifteklær og de må ha klær som tåler, vann, vind, kulde og slitasje. Og da blir det ofte litt dyrt.

Men nå er det jo snart jul, så da får de bare ønske seg!! :D

Det jeg også ser i vår barnehage er at det er mye bomull og lite ull, DER kommer jeg nok til å være litt nazi på foreldremøtet :sparke:

Vet ikke hvor mye jeg har brukt til Hannah.. men i undertøy og sånn er jeg nok oppi 2000 kr, men kjøpte dress på salg + fikk 2 i arv :D Så da sparte jeg litt der. Men Vikingsko er jo også kjøpt inn så..


#18

Nessie sa for siden:

Vi hadde både HM og Reflex i fjor, i regntøy. Begge deler funket fint. Reflex sist føltes mer slitesterkt, men det ble ikke hull på HM sitt heller. Noen barn sliter jo hull på alt, uansett merke og kvalitet. Andre sliter sjelden. Det varierer jo også veldig :ja:


#19

Sitron sa for siden:

Der har jeg også lagt i andre år. Emma og Jørgen har hatt en Reima lue hver, ellers har det gått i HM mye. Men nå må Iben har noe som er både tørt og varmt. Ergo ull-luer og Reimatec til å bruke utenpå. For som Guniss påpeker, så er hun ute hele tiden. Derfor er det jeg har lagt mye ned i klær til henne i år. Og fått litt sjokk. Fordi jeg aldri i løpet av mine 9+ år som mor har brukt så mye penger på vintertøy.


#20

Nessie sa for siden:

Var nettopp på kurs ang barn og uteliv - og da ble det snakk om luer.
Det er ekstremt mange dårlige luer synes jeg. Mye syntetisk, og mye som holder dårlig på varmen. Når barna er ute hele dagen er det viktig at varmen ikker forsvinner ut gjennom topplokket ;)
Jeg vil ha luer som kan festes under haka helst, som tåler vind og som er god og varm.

Men sånn erfaringsmessig når det feks gjelder votter, så er det ingenting som funker så bra som skikkelig gode hjemmestrikka ullvotter :jupp:


#21

Nessie sa for siden:

Sitron: ut i fra kurset mitt skal du være veldig glad for at du har Iben i en sånn utebarnehage, med mye fokus på natur og uteliv! :jupp:

Hun kurslederen fortalte en del "skrekkhistorier" om barn som tydeligvis aldri hadde gått i skog og mark, på ulendt terreng.. og som virkelig manglet en del utvikling i fysikken :sukk: Tragisk synes jeg.


#22

Ingrid-lille sa for siden:

Om man kjøper klær fra cubus eller reima, så blir det fort dyrt uansett synes jeg. Dress, regntøy, vintersko, cherroxer, (ull)undertøy, mellomlagsklær, luer og votter er jo alt nødvendigheter når man har barnehagebarn. Jeg kjøper både merkevarer og fra både HM, reflex og cubus, men synes likevel det er dyrt.


#23

daffy sa for siden:

Har du andre tips enn Reima på gode luer som er vann- og vindtette, Gunnis?

Reima passet ikke i passformen på gutten min i fjor, skal prøve igjen i år men hvis han ikke har "Reimafasong" på hodet må jeg finne på noe annet!


#24

Karamell sa for siden:

Tell me about it! To par Reima-tec votter ble 518 kroner...

Cubusullen til storebror har forresten holdt i 3 sensonger nå! Litt smått nå så der må det fornyes.


#25

Ibidelma sa for siden:

Ja, det er dyrt !! Det må være ekstra av ditt og ekstra av datt..

Men ullklærne fra Cubus synes jeg er veldig gode :) De holder veldig godt her!
Bruker en del Janus-ull også, det er mer egnelig til å ha som inneklær. Cubus ulla er mer for underklær :)


#26

Nessie sa for siden:

Hun på kurset tipset oss om å bruke rene ullvotter, og så ha slike vindvotter utapå. Hun sa at man kunne sy vindvotter enkelt selv (:blånn:). Ull blir liksom ikke iskaldt, selv om man blir litt våt. Om det blåser kunne man dra vindvottene utapå.

Jeg syens votter er vanskelig. For barna må jo kunne ha de på og :rolleyes:.

Jeg har ikke Reima. Jeg har noen hjemmestrikka Selbuvotter, et par regnvotter fra Ellos og et par votter fra Lindex som SER veldig bra ut. De er lette, tynne og ser ut til å tåle både litt vind og regn.

Jeg synes dog lue og benklær er viktigere enn dyre votter.


#27

safran sa for siden:

Ja, skikkelige klær er DYRT!

Ser du har fått tips over her, Vikings goretex er kjempegode og er på tilbud denne uken. Helt vanntette hele vinteren. Men det var østlandsvinter, da.


#28

Fibi sa for siden:

Jeg kjøpte en herlig bever-nylon dress på Obs et år. Kosta 400, tror jeg. Uttakbart for inni, vind/vanntett bevernylon utenpå. Ullundertøy, fleece-sett og den dressen, og ungen var både tørr og varm gjennom hele vinteren. Kjøpte vintersko til 150 sammes stedet. Godt, varmt for, gummibelagte til over ankelen, og bevernylon resten. Hadde de+slushers, og ikke våte føtter en eneste gang hele vinteren. :)

Og skulle jeg få gutt, så skal du ikke se bort i fra at Iben kan arve litt etter Malin. Så lenge du takler råååsa. :fnis:


#29

Nessie sa for siden:

En annen ting hun kurslederen sa var at så lenge man hadde ullundertøy, var det ikke så viktig om det var fleece eller ull utapå der igjen. Det viktigste var at man hadde flere TYNNE lag, enn ett tykt. Sånn at man kunne regulere varmen.


#30

Mandarin sa for siden:

Det koster skjorta ja. Vi mangler litt ullklær nå og vinterdress. Venter på lønn.:o

Vil bare nevne at vi har ikke vært våte til nå i lille-mandarins Reflex- vår/høst dress, dersom noen vudrerer denne. Og her er det vått, og vi er mye ute.
Har ellers god erferfaring med ull-undertøyet til sparkjøp, spesielt et stripete sett vi kjøpte i høst. Må kjøpe mer av dette nå kjenner jeg.


#31

Mandarin sa for siden:

Takk . Det var godt å høre.


#32

emm sa for siden:

Jeg vet at flere som feks går på sosialstønad sliter med å få pengene til å strekke til når ungene trenger barnehagetøy, så den antagelsen har du nok rett i Sitron. Det kan selvsagt gjøres litt billigere, men jeg kjenner igjen regnestykket ditt. Dyrt nok ja!


#33

Zip sa for siden:

Det kostar ja, her prioriterer me ull og yttertøy høgt. Dei er veldig mykje ute både i barnehagen og i fritida. Heldigvis brukar alle ull og dei kan arve, det hjelper veldig. Dressar o.l blir også brukt av fleire :jupp:
I tillegg har dei ikkje så veldig mange sett kvar :flink til å vaske:


#34

Mandarin sa for siden:

Sånn sett er det greit å få en til av samme kjønn ser jeg.
Vi får ihvertfall brukt alt tøyet en gang til.:D


#35

Filifjonka sa for siden:

Ja, det er mye som trengs. Men jeg har vel omtrent aldri måttet kjøpe absolutt alt nytt til en sesong, som regel kan ullundertøy, dresser, votter og luer brukes et par vintere syns jeg. Og så prøver jeg å handle litt på salg sesongen før.


#36

Ole Brumm sa for siden:

Ja det er dyrt med klær.
Denne tråden minner meg på at jeg må kjøpe nye sko til gutten og en fleesdress.


#37

Lykken sa for siden:

Jeg tror aldri jeg har brukt 6000 på en sesong for å oppgradere garderoben, men det er dyrt, ingen tvil.
Jeg synes ulltøy fra Sparkjøp er det beste, samme har jeg funnet vintersko der forrige vinter, lette og varme. De har også regntøy, utedresser og ullfleece. Samme med Bogerud, kjøpte Beaverdress der i fjor og den passer også i år. Jeg har kjøpt Leketøy-regntøy på XXL sommersalg iår, kjempebra. Sko er vanskelig, men som sagt, legg vekk fordommer om billige sko, de er ofte vel så bra. OBS, Økonomisko, Sparkjøp etc har ofte billigere og bra sko.
Nå skal sies at vi får mye hjemmestrikkede ullsokker, ull og fleece fra ivrige bestemødre og jeg har arvet så og si alt til minstemann fra eldste eller annen familie. Men jeg er ikke særlig for denne merkebevisstheten, tror ikke alltid det lønner seg. Når det gjelder luer synder jeg nok ifølge guniss, samme med votter. Eldste mister jo alle sammen, så polvotter fra H&M kjøper jeg et lager av, og har hatt et par Reflex regnvotter og et par Reimavotter som aldri har passet og som nå passer i str...(jeg kjøpte de da han var under 1 år). Vi har i tillegg en del strikkede votter, gudskjelov med streng som kan henges rundt halsen på minste, jeg får aldri rotet meg til å gjøre det selv.
Kan legge til at jeg har som regel minst to sett/par av regntøy, utedresser, gummistøvler og cherrox. Noen ganger er sett/par nr 2 som er hjemme det som er bare litt for lite fra ifjor eller arvet.


#38

Left sa for siden:

Har jobbet mange år i barnehage, og det eneste jeg ikke firer på når det gjelder egne barn, er ulltøy, vintersko og dresser. Det skal være kvalitet, og veldig ofte må man betale litt for det. ReimaTec, Ticket 2 Heaven eller Troll. Har også hatt Reflex vår/høstdress. Unger som har godt og ledig tøy blir oftere glade i å være ute er min erfaring.
Har riktignok sjelden måttet kjøpe alt nytt jeg heller, og det er jeg veldig glad for - for det ER dyrt å kle barna skikkelig til vinteren.
Jeg har i tillegg minst 2 dresser, og 2 regnsett, for er helt nazi på skitt...:rødme:
Det beste ulltøyet vi har hatt, og skal ha mer av, er Stormberg sitt fra Leketøy (trooor det var det merket - kjøpt på G-sport)Janus regnbue og prinseull er også bra. Har også brukt Cubus sitt, og vært fornøyd med det. Iris ullfrotte er også deilig. I tillegg har vi bestemødre o.a som strikker til oss :)
Her arves det fra storebror til lillebror, så når jeg kjøper dyre merkeklær så blir det ikke så dyrt allikevel, for storebror klarer ikke å slite det ut før lillebror arver. Så at det egentlig er tøy til to gir en annen pris :)
Men som sagt - det koster ja!


#39

Miss Norway sa for siden:

Jeg har endelig begynt å se fruktene av tidligere innkjøp. Da jeg trålet boden fant jeg at storesøster fremdeles kan bruke alt fra i fjor (minus ett par vinterstøvler som hun naturlig nok måtte ha nye) - og at puddingen kan velge og vrake i ting fra i fjor samt storesøsters avlagte. 3 parkdresser som passer mer eller mindre - og flere par lite brukte støvler og masse (øgly bøgly, men helt) ull.

Så vinterens investering består i et par Sorel støvler til 299,- til hver av dem. Ikke verst.


#40

Røverdatter sa for siden:

Ja, det er dyrt. Jeg priser meg lykkelig for at oldemor til Vesla strikker mer enn vi klarer å bruke av både ullgensere, sokker og og ullbukser. Det hjelper også veldig at Vesla har bursdag 14 oktober. I år er det meste av vinterstøvler og dresser for smått etter to sesonger og jeg vet hun får vinterdress, vinterstøvler og cherox til bursdagen sin. Er vi heldige får hun noe tynt ullundertøy også. I tillegg arver vi en hel del slik at vi har til skift i barnehagen.


#41

Java sa for siden:

Hvor kjøper du disse?


#42

apan sa for siden:

Penger blir det fort ja. Vi kjøper litt dyrt og litt billig. Jeg synes Cubus sitt er helt greit. Reparerte nettopp en body nå, men den var brukt i hele fjor.

Noe som overrasker meg er at folk kjøper så små størrelser. Særlig av tynne ullgensere til å ha inne. De sitter fint selv om de er litt store. De blir ikke slaskete og sitter tett på kroppen uansett. De krymper jo, samt at de bør holde en stund.

Vi har heldigvis en del fra ifjor nå, men pengene flyr likevel.


#43

Sitron sa for siden:

Jeg har kjøpt ullundertøyet to str større enn nødvendig. Satser på 2-3 sesongers bruk.


#44

Guava sa for siden:

Det er dyrt ja.

Eldstemann hos oss er i friluftsbarnehage og kleslista der er veldig lang. Det må være med fullt skift fra innerst til ytterst hver eneste dag. Det gjelder også fottøy. Jeg har heldigvis fått tak i en del på tilbud, fått litt gamle strikkeplagg av naboer og slekt og handlet gode vintersko billig på nett.
Hos oss holder ikke cherrox om vinteren. Vanlige goretex synes jeg heller ikke holder varmen når tempen ligger på mellom 10 og 20 minusgrader. De siste årene har vi kjøpt Kamik og det holder, men de blir for varme når det er 0-føre og da brukes cherroxlignende.

Jeg har ikke turd å regne ut summen på barnehagegarderoben.

Det som skal sies er at jeg kjøper lite vanlige klær til eldstemann nå. Om dagene nå går han nesten bare i ull på hverdager og bruker bare vanlige bukser og gensere i helgene.


#45

Guava sa for siden:

Jeg så Sorel både på Smartclub og Intersport denne uka.


#46

Pastill sa for siden:

Her er det ingen å arve av og ingen til å arve.
Jobber littttebitt i en klesbutikk for å beholde rabatten. Derfor får Poden Reimadress og tipp topp utstyr på tross av at vi IKKE lever fett som alenemor og student. :jupp:


#47

annemede sa for siden:

Vi har vært utrolig heldige og arvet masse, fått masse, kjøpt noe brukt og spedd på med det vi trenger.


#48

Che sa for siden:

Jeg innser vi er kjempeheldige som har strikkende mormor - Prinsen har så masse ullklær at det ikke er til lå tro.
Jeg bruker mye reflex sine klær - de er veldig kurrante synes jeg. Nå forsøker vi MinyMo sin vinterdress og sko får bare koste - jeg har selv gått litt for mye i kalde og våte sko til å spare på det. (Nå finnes det helt sikkert billige sko som er vanntette til vinteren, men den testen får vi heller ta når prinsen kan varsle fra bedre)

Men det er dyrt ja! - helt sinnsykt!


#49

Avatar sa for siden:

Man trenger ikke gå på sosialstønad for å slite med det.

De årene jeg var alene med de 2 eldste, i full jobb, slet jeg veldig med vinterklær.
Jeg hadde ikke råd til Reima osv, men den gangen var jeg heldigvis ikke på nett og merket "merkepresset".

Jeg får litt vondt i magen av at det er så mye fokus på MERKER.
Andre klær duger faktisk det også, ved riktig påkledning.
Ungene mine var aldri våte eller kalde. Ikke klagde barnehagen heller. ;)

I dag har jeg råd til det jeg vil av vintertøy, merker eller ei, men følelsen fra mange år tilbake henger enda i...
Jeg tenker på de som faktisk ikke har råd, og som kanskje føler dårlig samvittighet for det.


#50

safran sa for siden:

Enig med Bella. Man holder seg fint tørr og varm i billigere klær. Men Reima og liknende dresser er tynnere og lettere, og dermed kanskje mer behagelig å ha på.


#51

Pastill sa for siden:

Det som gjør at jeg velger Reima er at den tørker over natten. Har ikke hatt noen annen dress som gjør det.. også det at jeg får kjøpt Reima ganske greit rabattert da. Vet jo at det finnes lignende dresser som Reima (feks NameIt), men de må jeg betale fullpris på, ergo Reima. :D


#52

Nessie sa for siden:

Det med at dresser er tynne og lette er litt viktig for meg og. Det samme med det som er under dressen, at det ikke er tykt og stivt.
For at barn skal klare være fysiske (og holde seg varme ;) ) - må det være ok å bevege seg :jupp:

Men jeg er helt enig i at det må ikke være dyre merkeklær. Men min erfaring er at de kan arves iallefall :D


#53

him sa for siden:

Det jeg har spart penger på i tidligere år er å kjøpe vinterdresser på våren når det er salg. I år har jeg selvfølgelig ikke rukket det. :sur: Sko tar jeg ikke sjangsen på å kjøpe så tidlig, men klær er greit. Begge jentene mine er helt "standard" i størrelsen. Ellers handler jeg mye på OBS!, de har ofte tilbud, men det fordrer god oversikt over hva man egentlig har og ikke har ...

Enig. :nikker:

#54

Lykken sa for siden:

helt enig med Bella.
Dette fokuset på det og det merket og at det som er dyrt er best. Det ER ikke sånn og hva mener man egentlig. At ungene blir våte og fryser hvis man har sko fra Økonomisko, ull fra Cubus og dress fra Sparkjøp? Jeg har aldri hatt en Reimadress, men ungene har hatt flotte, lette og varme dresser. Jeg skjønner ikke den holdningen med at kun sko til kr 800 til en toåring duger.
Nå er vi to foreldre med gode jobber og kunne sikkert hivd oss på dette kjøret, men jeg gidder ikke når klær og sko i billigere merker er gode nok. Jeg kjenner jeg gruer meg litt til barneskolen der ungene selv gjerne begynner å presse hverandre og foreldrene er med på det, bevisst og ubevisst. Det er dyrt nok og jeg priser meg lykkelig over at vi arver og får så mye fra besteforeldre.


#55

Avatar sa for siden:

Det går ann å kjøpe brukt også da...
Det finnes mange lite brukte merkedresser. Som selges til halv pris.

6000 i vinterklær til ett barn syns jeg grenser til galskap. Rett og slett.

Jeg har kjøpt vintersko, 2 høstdresser, 1 regnsett, ull til 2 barn, 2 vinterdresser, labber (ull, vind og vanntett) + + til laaangt under 6000 kr.
Tingene er både billige ting og Reima, Ecco o.l.


#56

emm sa for siden:

Ja for all del, det er selvfølgelig også tøft. Og selv om man unngår merkene blir det mye penger i sum av det uansett.:nemlig:


#57

Guava sa for siden:

Jeg synes ikke merke eller ikke merke er viktig i det hele tatt. Om noe duger så er det absolutt likegyldig hvilke merker klærne har. Min vinterdress er fra Coop og den funker bra til mitt bruk. Coop-dressene ungene har hatt fungerer som reservedress, men de hadde nok ikke holdt en hel dag i friluftsavdelingen i snøslaps.

Det å se litt fram i tid ved handling av vinterdresser har lønnet seg for vår del. Vi har hatt mange Reima og Trolldresser,men aldri betalt over 700 for dem nye. Når ungene passerer 2-3 år så er det lettere å beregne størrelser framover. Etter str. 104 har vi behøvd dresser i hver størrelse oppover og da har det vært greit å handle inn på tilbud på kanten av sesongen. Helly Hansen-vårdress kjøpte vi nettopp for 300 kr.
Dressen som storebror bruker nå kjøpte vi for to år siden for 400 kr (Reimatec).
Kamikskoene er bestilt fra USA og kostet ikke mer enn et par vintersko på Økonomisko.
Jeg er ikke merkefreak, absolutt ikke, men får jeg tak i dyrere klær like billig som vanlig pris på billigere klær så handler jeg inn.


#58

Avatar sa for siden:

Konklusjon: Det koster å ha barn? :knegg:


#59

Sitron sa for siden:

Det har da ingenting med merker å gjøre, men med å kjøpe hva man opplever som best. Jeg har heller aldri fått klage på klær i bhg, men likevel har jeg gjennom år med EGEN erfaring gjort meg opp en mening om hva jeg opplever som bedre produkter enn andre. Og ja, tidvis er det dyre merker, som reimatec. Ecco goretex som vintersko er f.eks uaktuelt, da min egen erfaring tilsier at de blir både våte og kalde. Ergo er dyrt merkeprodukt som er prøvd og forkastet. Men klager, nei det har jeg ikke sett.


#60

Left sa for siden:

Hvor bestiller du Kamik??


#61

Avatar sa for siden:

Nei, med klær til 6000 kr så håper jeg du ikke får mange klager. :nemlig:


#62

løve70 sa for siden:

Nå i høst har jeg måttet skifte ut det meste av høst/vinterutstyret til LilleVenn, så det har gått med en del penger ja....Når det er sagt, så har hun hatt mye av det i to vintersesonger, så da blir ikke totalen per år så ille allikevel. Av yttertøy til å ha i barnehagen kjøper jeg noe som jeg vet holder henne tørr og varm og som er lett å bevege seg i. Jeg kan gjerne ha noe enklere, som gjerne ikke er 100% vanntett til hjemmebruk.

Har hatt Bamse regntøy fra Lindex to ganger, og vært godt fornøyd med det. Ellers har jeg hatt Helly Hansen og Reflex. Helly Hansen er vel det som virker mest slitesterkt, samtidig som det er mykt.

Etter mye prøving og feiling har jeg holdt meg til Reima votter og Kivat luer. I år dristet jeg meg til å prøve Troll votter, de virket til å være enda enklere å få på :)

Av ullundertøy liker jeg best nøstebarn og Joha. Nøstebarn sine ull/silke undertrøyer er kjempegode når det ikke er altfor kaldt. Joha sitt ulltøy med bomulssinnside er kjempemykt og varmt. LilleVenn går gjerne bare med dette hjemme og inne i barnehagen.

Har prøvd ullundertøyet fra Cubus også, men synes ikke det var like mykt og holdt seg like godt i vask som Joha sitt. Ikke var prisforskjellen særlig stor heller.


#63

Sitron sa for siden:

Det har da ingenting med klærne NÅ å gjøre hva folk har sagt FØR.


#64

Olympia sa for siden:

En klage er da uansett ikke så farlig? Da vet man hva som ikke fungerer, kjøper noe annet og voilà, bedre lykke neste gang.


#65

Avatar sa for siden:

Jeg snakker da ikke om før.


#66

Blånn sa for siden:

Vi har KapAhl-dress og den tørker over natta. Men for å være på den sikre siden vrenger jeg den alltid når jeg henger den opp slik at den tørker på innsiden over natten. Er den da litt fuktig på utsiden tørker det før de går ut i barnehagen.

Hos oss går storebror på skolen, mellomste i naturbarnehage og minsten i vanlig barnehage og ja, det går nok rundt 7000 på vintertøy til alle 3. Kanskje mindre siden ulltøy er fint for oldemor å kjøpe i julegaver. ;)


#67

Sitron sa for siden:

Jeg gjorde det, så da ser jeg ikke poenget med at du svarte som du gjorde.


#68

Avatar sa for siden:

Jeg snakket om hva som kunne komme. "...håper jeg du ikke FÅR mange klager".
Jeg formulerte meg klønete, eller du misforstod.


#69

turi sa for siden:

Jeg er igrunn ganske flink til å handle på tilbud på våren jeg, men det er ikke blitt til det i år, for "noen" har vokst så masse at han nå bruker parkdress som er 1 år større enn han er.

På beina hadde han dyre støvler i fjor, i år har jeg kjøpt Sorrel. Halve prisen av Gore-tex og ser at de er gode på bena til barna i barnehagen hvertfall.

Men liker å ha gode votter. Lue kjøper jeg også vanlig lue, han er varm av seg, og kjøper ull og fleece-ull på sparkjøp. I år ble det også halvpris på slutten av sommeren, kjøpte det røde som skulle bort.

Vinterdressen får vente litt til.


#70

Sitron sa for siden:

Nr. en, selvsagt. :knegg:


#71

LilleRosin sa for siden:

Man må jo handle på salg på våren! Ikke bare er det salg, men når høsten kommer har man glemt at man brukte de pengene. Sjempelurt :blond:.

Jeg har en gutt som har brukt samme reimadress 2 sesonger. Jeg er nesten redd for at han ikke utfolder seg nok, eller så har vi vært fantastisk heldige med dressen.


#72

Sitron sa for siden:

Reimadressen som jeg kjøpte til Emma ble brukt to sesonger av henne og en av Jørgen. Altså tre sesonger til 1000 kr. Til og med jeg klarer å regne ut av pr år så er det ikke så ille.

Forøvrig har det ikke vært noe å oppdrive på salg her som jeg har sett.


#73

Martis sa for siden:

Kan man handle vintertøy på våren? Da er jo butikken full av fint sommertøy :knegg:

Jeg er dårlig til å planlegge dette, så det blir fullpris på høsten i stedet.. Jeg har kjøpt et par brukte Trolldresser til Junior og det er ganske økonomisk. Ellers så går det fort mye penger når han trenger flere sett med ulltøy, goretex sko, nye luer og votter, cherrox + + Jeg har kjøpt mye ulltøy i str 4 år, sik at det kanskje kan brukes 2 sesonger, men slik han vokser om dagen så er jeg ikke sikker.


#74

Guava sa for siden:

Jeg har bestilt fra [url]www.sierratradingpost.com[/url]

Portoen er dyr og moms kommer i tillegg, men jeg har bestilt sko i store mengder til hele familien (både sandaler og vintersko) og da har det lønnet seg veldig.


#75

Zip sa for siden:

Ja veldig greit. Men storesøster her brukar dressar og ull etter storebror. Mørk blått ull går veldig fint og dressane har vore blå og raude :). Men det storesøster får nytt (snart like stor som storebror) er mest raudt eller rosa ja ;)


#76

Zip sa for siden:

Og eg har aldri kjøpt ein dress til fullpris. Enten kjøpt fint brukt eller på salg. Reima Tec dressen storebror har no fant eg til 500 kr. Var ei på butikken som selg Reima her som skulle renske opp litt og satte ned rubbel og bit :D.


#77

Guava sa for siden:

Jeg handlet en Trolldress, Troll-luer og Troll-votter i 32 varmegrader i fjor sommer. Det føltes litt absurd, men klærne har kommet godt med.


#78

amo sa for siden:

Bare det ikke blir 17 år mellom dine også.:knegg:


#79

TBM sa for siden:

Mitt regnestykke for et barn denne høsten:

  • pustende regnsett fra Didrikson - kr 600,-
  • en vinddress fra HM - kr 300 (salg på Coop i vår - mener det var prisen)
  • to sett ull fra Janus - "Linus i Svingen"-variant - kr 400
  • sokker Trysilull - kr 30 per par (litt usikker...) - 5 x 30 = 150
  • bukser, gensere, sokker og truser i større størrelse (inkl nye skoleklær) - kr 1500 (salg i juli)
  • vinterdress - arv fra storesøster (kostet ny kr 800 på salg)
  • alt av fleece - arvet fra venninne
  • hansker (bruker ikke annet...) av type Hestra - 2 x 150 (salg) = kr 300
  • Ecco gore-tex - arv fra storesøster (kostet ny kr 700 for noen år siden)

Det blir litt over kr 3000, men inkluderer altså alt av uteklær for vinteren + inneklær. Jeg har ikke tatt med arvede klær, men det trekker litt opp.

I tillegg må vi kjøpe et par cherrox - de kommer på mellom 3 og 400, avhengig av type. Pappan ønsker å kjøpe Crocs-støvler og bruke til vinteren, da med spesielt tykke sokker inni (som jeg antar jeg må strikke/tove). Crocks er litt dyrere, men de er veldig lette og materialet har god isolasjonevne - samt at det er lett å ta ut sokken/foret for å tørke. Vi får se hva det blir til - foreløpig kan han bruke fjorårets cherrox.

Hvis jeg runder av godt oppover, synes jeg ikke kr 4000 for en vintersesong er mye penger. Det meste av dette kan brukes av samme unge også neste sesong, og deretter av minstemann...


#80

Michayla sa for siden:

Himmel.... 6000 kroner bruker vi ikke på oss 5 til sammen en gang på 2-3 år..

Vi har alltid vært gode, varme og tørre på vinteren.
Vi kjøper ikke det dyreste, ser ikke poenget i det.


#81

Lykken sa for siden:

Vi har en av hver, og jeg bruker alt regntøy og utedresser om igjen. Hun mååå ikke gå i rosa regntøy og utedress hele tiden. Ullundertøy også, en del av det mørkeblå fra storebror blir brukt om igjen. :nemlig:


#82

Mandarin sa for siden:

Jeg måtte ta et regnestykke selv, og jeg kom i 5-6000 uten å overdrive. Vi handler ull på Sparkjøp, osv. Da var det vinterdress, sko, cherroxer, luer, votter, ullklær, vinterjakke, og 500 til div. klær som ikke er ull (fleece osv).


#83

Marge sa for siden:

Bruker dere under 6000kr i klær til 5 personer i løpet av 2-3 år??!! Da går jeg utifra at dere får mye arvetøy eller?


#84

Sitron sa for siden:

Og dere er selvsagt ute hver eneste dag i 6 timer, uansett vær, ja?


#85

Marge sa for siden:

Det blir 480 kr per person i året, og såå billig er ikke klær og sko i Norge...


#86

Guava sa for siden:

Regnestykket for noe av barnehagegarderoben til eldstemann:
Reimatec vår/høstdress: 600 kr
Reimatec vinterdress: 600 kr
Helly Hansen vår/høstdress: 300 kr
Lue, votter, skjerf, hals: 1300 kr (2 luer og 2-3 sett hansker)
Regntøy kjøpt på Coop: 350 kr
2 par støvler: 450 kr
Vintersko Kamik+ sherroxlignende: 500 kr
Ullklær: 1600 kr
Fleecegensere: 400 kr
Joggesko: 250 kr
Skinntøfler: 300 kr

Å komme opp i 6000 var visst ikke noe problem her heller, og nå har jeg ikke regnet med alt han har av klær, bare det mest nødvendige.


#87

nolo sa for siden:

Jeg er en svinheldig heldiggris som arver mye til de to yngste. I dag har vi kjøpt to par vinterstøvletter og ett par cherrox. Tilsammen 800 kr. Og eldstemann må ha vinterjakke, og jenta må ha dress eller skibukse. Pengene får vinger å fly med.


#88

~TM~ sa for siden:

Jeg har kjøpt både reflex ull, Janus og Joha ull, samt Cubus og H&M. Cubus sitt virker litt "stivt", mens H&M er mykt. Dessverre vet jeg ikke så mye om slitestyrke da det er lillebror som har fått et sett. Men ullen fra Reflex har vært god. Storebror har mye av den.

Vi bruker regntøyet fra Reflx til storebror og har bestandig gjort det. Vi har bare hatt problemer med glidelåsen i en jakke, og det var nada problem å få ny.

Jeg har også brukt å gjøre det. Det gjør ikke noe om ullundertøyet er litt romslig.


#89

~TM~ sa for siden:

Vi er forøvrig forutseende (eller gjerrige om dere vil) og sørget derfor for at barn nummer to (altså lillebror) ble en gutt med fødselsdag en dag etter sin fem år eldre bror. Da passer alt storebrors tøy til lillebror uten årstidsforskyvniger. Vi er jammen smarte. :p:


#90

Michayla sa for siden:

Vi voksne trenger ikke nye klær vært år heller, heller ikke ungene.

En dress til 299 kan vare 2 sesonger på et barn å gå i arv.
Vi er heldig som har 3 gutter så de arver av hverandre.

Og jeg handler ikke bare i norge nei..
Passer på å handle når jeg er utenlands og på internett og jeg handler kun på salg, sjelden jeg handler til full pris, og brukt fint tøy sparer man mye på.

I år har jeg kjøpt meg en vinterjakke til 199. Den var jeg veldig fornøyd med, samt god og varm.

Husker ikke sist jeg kjøpte vinterklær til meg selv uten om hansker og votter.

Synes 6000 på ett barn var horribelt- På 3 barn kan jeg se det, men ikke 1 barn, selv 2000 pr barn synes jeg er mye...
Men det er meg da.


#91

Michayla sa for siden:

Ja vi liker å være ute i friluft ja..

Er mye ute etter barnehage/skole.
Har utebarn, Så vi kommer fort opp i 6 timer pr dag om ikke hver dag..

Ser ikke at det skal være noe problem:confused:

(er heldig og har eldre i familien som strikker ulltøy, så den utgiften slipper vi, samt at vi ikke bruker annet ull inn på kroppen, ingen av oss takler det og tenk, ingen av oss fryser..)


#92

Michayla sa for siden:

Ungene arver av hverandre, handler nesten utelukkende på salg og jeg har kjøpt mye pent brukt (senest en goretex jakke til 20 kroner som ikke ser brukt ut)

Skolen er og flinke til å arrangere byttedager, men det har jeg ikke benyttet meg av ennå.
Ungene har ikke mye klær men har det de trenger. Unger vokser fort og jeg ser ikke behovet at de skal ha mye av hvert. Eneste jeg har mye er sokker, strømpebukser og truser.
Vi voksne handler sjelden klær og handler vi så er det stort sett på salg.
Jeg selv har kun 2 langbukser og en capri, samt et par kosebukser...
Her bruker vi klærne til de er ødelagte og kjøper når vi trenger klær, ikke fordi vi har lyst på klær.

Stor handlet til ungene da vi var i statene,det var salg overalt.
Vi brukte 3000 på klær på ungene i forskjellige str, så nå har de i mange år fremover.

Ullbukse, genser og sokker er vi heldige å få strikket til oss.


#93

TBM sa for siden:

Jeg svarer selv om den kommentaren var til en annen.

Selv om ungene våre ikke går i en utebarnehage, er det mye ute. Jeg vil anslå min. 4 t selv på vinteren. I helgene derimot blir det som oftest mye lenger - både 6 og 7 timer når vi er på tur. Og klærne holder da også!

Det koster å kjøpe alt nytt og flott, men poenget mitt var mest at dette er klær som kan arves/kjøpes brukt i mye større grad enn hva folk gjør. Har man råd til det - helt fint å kjøpe - men det er heller ikke for vanskelig å være økonomisk på dette området.


#94

Gaia sa for siden:

Jeg har også merket at det har gått mye penger på utstyr til Snupp denne høsten, på tross av at jeg kjøpte dress til ham på salg i vår. Han er på utebase hver fjerde uke, og da er han nødt til å ha skikkelig utstyr. Jeg henger meg ikke opp i merker, men jeg følger med på anbefalinger jeg får fra mer erfarne foreldre, og ser ikke på prislappen når jeg handler til ham. Jeg vet selv at det er en forutsetning for å kose seg utendørs at man holder seg varm og tørr, og siden jeg har ambisjoner om å få en liten friluftsgutt så må jeg sørge for at utstyret hans i det minste ikke skaper ubehag.

Hjemmestrikk er helt genialt, og Snupp har heldigvis en farmor som er en racer til å strikke. Utfordringen med ham er å finne superundertøy som er bra nok, iom at han ikke tåler ull rett mot huden.

Vi arver mye fra eldre kusiner og fettere, jeg kjøper på salg og får hjemmestrikket tøy. Men jeg merker at det koster mye penger med skikkelig utstyr likevel!


#95

Marge sa for siden:

Wow, trodde faktisk ikke at det var mulig å bruke så lite på klær :tilber: Jeg er ulloman og skikkelig ullundertøy koster. Min mann jobber mye ute om vinteren så ull til 4 personer blir litt penger. I tillegg er jeg aldri så heldig at jeg finner gore-tex-jakke til 20kr... Vi har ikke uhorvelig mye mengder klær, men er jeg skikkelig lei en bukse så kjøper jeg ny ja. Når vi har ryddesjau i skapene så sender vi alle klær som ryddes vekk til Ukraina og Romania, tror jeg hadde hatt en del dårligere samvittighet hvis klærne bare ble kastet, no vet jeg ihvertfall at de kommer noen til nytte.


#96

Marge sa for siden:

G-sport selger HellyHansen ullundertøy for barn som har syntetisk innside, guttungen min elsker å gå med det :)


#97

allium sa for siden:

Jeg tror ikke barna mine har syntetisk innerside. (unnskyld, jeg bare måtte...).


#98

Marge sa for siden:

He he, den tar jeg på min kappe :latter:


#99

Misteri sa for siden:

Uff ja jeg venter på lønning før den runden skal taes. Med tre barn svir det virkelig å lommeboka. Godt at det går ann å arve litt også mellom de små.


#100

Guava sa for siden:

Klarer du å fylle opp "kleslista" fra friluftsbarnehagen for 2000 kr og finne klær som holder i minus 10-20 grader til en femåring så er du kjempeflink. Jeg har ikke klart det og det til tross for at jeg har handlet det aller meste på halv pris.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.